Pagina 2 din 7 PrimulPrimul 1234567 UltimulUltimul
Rezultate de la 16 la 30 din 103

Subiect: Rugaciuni ajutatoare

 1. #16
  Etienne Avatar
  Etienne este offline I.E. Copacel roditor
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Posturi
  682

  Implicit Re: Rugaciuni ajutatoare

  Eu am cateva modele de acatiste (facute personalizat pt nevoile mele momentane si pt anumite persoane din viata mea) dar nu stiu daca le pot posta aici...
  Mi-am pus flori la palarie,
  Mi-am pus flori, mi-am pus margele
  Sa se uite cu mandrie ...
  ...Puiu la ele!

 2. #17
  stroeloretta este offline Utilizator Mugurel
  Data inscrierii
  august 2008
  Posturi
  122

 3. #18
  Clara este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  februarie 2009
  Posturi
  7

  Implicit Re: Rugaciuni ajutatoare

  Rugaciunea Sfantului Francisc de Assisi


  Doamne, fă din mine un instrument al împăcării între oameni:
  Unde este ură eu să aduc iubire,
  Unde este vină eu să aduc iertare,
  Unde este dezbinare, eu să aduc unire,
  Unde-i rătăcire, eu să aduc adevărul,
  Unde-i îndoială, eu să aduc credintă,
  Unde-i disperare, eu să aduc sperantă,
  Unde-i întuneric, eu să aduc lumină,
  Unde-i suferință, eu să aduc bucurie.
  Doamne, ajută-mă ca mai curând eu să mângâi pe alții decât să fiu mângâiat,
  Ca eu să-i înteleg pe alții decât eu să fiu înteles,
  Ca eu să iubesc pe altii decât eu să fiu iubit.
  Caci când ma uit pe mine însumi atunci ma găsesc,
  Când iert atunci găsesc iertare,
  Când mor pentru mine, atunci înviu la viata de veci.
  Amin.
  Imi place foarte mult aceasta rugaciune.

 4. #19
  stroeloretta este offline Utilizator Mugurel
  Data inscrierii
  august 2008
  Posturi
  122

  Implicit Re: Rugaciuni ajutatoare

  Iata ce am gasit poate doriti sa cititi si voi:A treia Profeție din Fatima – Secretul din Fatima.

  Ceea ce este sigur e că, la un moment dat, Biserica Catolică a promis să dezvăluie al treilea secret, numai după datele despre care vei afla în textul ce urmează.
  ȘI IATĂ CĂ AU TRECUT DEJA 90 DE ANI DE LA APARITIA FECIOAREI LA FATIMA!
  1) După Papa Pius al VI-lea, aveau să vină 12 papi și fiecare și-au dus la bun sfârțit misiunea pe Scaunul Papal: Ioan Paul a fost al doisprezecelea!
  2) Predecesorul său (al 11 lea) avea să ocupe această poziție pentru foarte puțină vreme (observație: papii sunt aleși pe viață): Papa Ioan Paul I a murit la o lună după ce a fost ales.
  3) Cel de-al 12-lea Papă avea să se bucure de o ”domnie” foarte lungă: a ocupat Scaunul Papal vreme de 27 de ani, din 1978 în 2005. Ocupă locul 3 ca durata a ocuparii Scaunului Papal.
  4) Succesorul lui Ioan Paul, după cum spune profeția, va suscita o revoluție în interiorul Bisericii Catolice: (cum s-a întâmplat cu declarațiile papei despre religia musulmană ).

  BISERICA A PERMIS DEZVĂLUIREA CELUI DE-AL TREILEA SECRET DE LA FATIMA.
  Biserica a îngăduit să fie dezvăluit credincioșilor o parte a mesajului din Fatima. Maria, mama lui Iisus s-a arătat unor copii (3 la număr) în 1917. Acest lucru a fost confirmat de manifestări extraordinare, la care au fost martori zeci de mii de oameni. Una dintre cele trei copile a trăit până de curând, numele ei era Lucia (Sora Lucia), călugărița care trăia într-o sihăstrie din Europa. Sora Lucia și-a dezvăluit mesajul întâi Papei Pius al XII-lea care, după ce l-a terminat de citit, a rămas îngrozit, dar nu l-a făcut public. La timpul său, l-a citit și Papa Ioan al XXIII-lea, care a făcut același lucru. Au acționat astfel fiindcă știau că dezvăluirea secretului va cauza panică și disperare în întrega lume.
  ACUM SE DEZVĂLUIE ALTĂ PARTE, NU PENTRU A SEMĂNA PANICĂ, CI PENTRU CA OAMENII SĂ STIE ȘI SĂ SE PREGĂTEASCĂ.
  Faceți bine celui care are nevoie; cei ce nu se iubesc unii pe alții așa cum Fiul meu i-a iubit pe ei, VREUNUL DIN EI POATE VA SUPRAVIEȚUI, dar vor muri, milioane dintre ei îsi vor pierde viața în câteva secunde. Pedepsele care vin asupra noastră, cei de pe pamânt sunt de neînchipuit, nu încape îndoială. Domnul Nostru îi va pedepsi cu asprime pe cei care nu cred și pe cei care nu-și găsesc timp pentru El. Vă chem pe toți cei care vor veni către Fiul meu Iisus Hristos; Dumnezeu este ajutorul lumii, "iar toți cei ce nu vor face dovada fidelității și loialității lor vor fi distruși într-un mod groaznic".
  Părintele Augustin care locuiește în Fatima spune că Papa Paul al VI-lea i-a îngăduit să o viziteze pe sora Lucia, dat fiind că aceasta trăia în sihăstrie și nu putea ieși, nici primi vizita cuiva. Părintele Augustin spune că sora l-a primit cu sufletul sfâșiat și i-a spus așa: '‘Părinte, Doamna Noastră este foarte mâhnită din cauză că nimeni n-a luat în seamă profeția pe care a făcut-o în 1917; așadar îngustă este calea pe care pășesc cei drepți și lată este calea pe care pășesc cei rătăciți care se îndreaptă direct către pieire; și mă credeți, părinte?, pedeapsa va veni în foarte scurtă vreme. Multe suflete se pot pierde și multe nații vor dispărea de pe Pământ. Însă, în pofida tuturor acestor lucruri, dacă oamenii ar medita, s-ar ruga și ar face fapte bune, lumea va putea fi salvată. În caz contrar, dacă oamenii continuă să facă fărădelegi, lumea oamenilor va dispărea pentru totdeauna.
  A venit momentul ca mesajul Sfintei Maici să ajungă la urechile rudelor și prietenilor tăi, pentru ca aceștia să-l poată transmite mai departe lumii întregi. A venit momentul să ne înălțăm sufletele, să ne căim și să învățăm ce-i sacrificiul. Suntem aproape, la un minut distanță de ultima zi, dezastrul se apropie. Din acest motiv mulți dintre cei rătăciți se vor întoarce la Biserica lui Hristos. Toate țările, Anglia, Rusia, China etc..., toate religiile, protestanții, musulmanii, budiștii și evreii.
  Toți s-au întors, au adorat și au crezut în Dumnezeu, în trimisul Său Iisus Hristos și în Sfânta lui Maica. Ce trebuie să mai așteptăm? Peste tot se vorbește despre pace și liniște, dar pedeapsa va veni.
  UN BĂRBAT CU O POZIȚIE FOARTE IMPORTANTĂ VA FI ANUNȚAT ȘI VA DECLANȘA RĂZBOIUL.
  O ARMATĂ FOARTE PUTERNICĂ VA TRECE PESTE EUROPA ȘI VA IZBUCNI RĂZBOIUL NUCLEAR.
  Acest război va distruge totul, noaptea se va lăsa peste pământ vreme de 72 de ore (3 zile). Numai o treime din oameni va supraviețui acestor 72 de ore de întuneric și groază și va începe o nouă eră, a celor drepți. Într-o noapte înghețată, cu 10 minute înainte de miezul nopții, UN CUTREMUR GROZAV VA ZGUDUI Pamîntul vreme de 8 ore. Acesta va fi cel de-al treilea semn care să arate că Dumnezeu stăpânește pământul. Drepții, cei care vor răspândi acest mesaj, profeția Sfintei Născătoare anunțată la Fatima, SĂ NU SE TEAMĂ, SĂ NU EZITE. CE VA FI DE FĂCUT? Țineți minte, cereți iertare de la Domnul. Nu ieșiți din casă și nu lăsați pe nimeni înăuntru. Fiindcă numai cei drepți vor fi în afara puterii răului și vor supraviețui dezastrului. Așadar tu trebuie să fii pregătit și să rămâi în viață, și ca unor fii ce-mi sunteți vă voi da următoarele semne:
  NOAPTEA VA FI EXTREM DE RECE;
  VOR BATE VÂNTURI FOARTE RECI;
  VA FI MULTĂ FRICĂ ȘI ÎN SCURTĂ VREME VA ÎNCEPE UN CUTREMUR CARE VA ZGUDUI TOT PĂMÂNTUL.
  Stai în casă, închide uși și ferestre și nu vorbi cu nimeni din afara casei tale.
  Nu te uita afară, nu fi curios, pentu că aceea e mânia DOMNULUI nostru. Aprinde lumânări sfințite, fiindcă vreme de trei zile nu se va aprinde nici o lumină.
  Mișcarea seismică va fi atât de violentă încât îi va deplasa pământului axa, de la 23 la 20 de grade; după aceea însă ea va reveni la poziția normală. Atunci o nesiguranță totală va acoperi pământul. Spiritele necurate vor umbla libere, făcând mult rău celor care nu au vrut să audă acest mesaj de avertisment și nu s-au pocăit.
  Sufletele creștine să-și amintească să aprindă lumânări sfințite, să pregătească un altar sfințit cu crucifix pentru a comunica cu Dumnezeu prin Fiul Său și pentru a-i cere iertare din mila Sa cea fără de sfârșit. Întunericul va fi total.
  Atunci, o mare Cruce va apărea pe cer ca să amintească de prețul prețios pe care Fiul Său l-a plătit din iubire pentru omenire. În case singurele surse de lumină vor putea fi LUMÂNĂRILE SFINȚITE din ceară, care odată aprinse nu se vor mai stinge până la ridicarea întunericului. Toți vor trebui să aibă APĂ SFINȚITĂ, cu care vor stropi prin toată casa, în special pe la uși și ferestre.
  Domnul Dumnezeu va apăra casele celor aleși.
  Aduceți-vă aminte ca în fața crucii atotputernice să vă rugați cu smerenie și să spuneți așa:
  - DOAMNE DUMNEZEULE, IARTĂ-NE NOUĂ PĂCATELE NOASTRE, SALVEAZĂ-NE PE NOI DIN FOCUL GHEENEI, IA LA TINE TOATE SUFLETELE, MAI ALES PE CELE CARE AU MAI MARE NEVOIE DE MARE MILA TA. PREA SFÂNTĂ NĂSCĂTOARE, MIJLOCEȘTE PENTRU NOI!
  NOI TE IUBIM, SALVEAZĂ LUMEA NOASTRĂ."
  Cei care cred în aceste vorbe să transmita acest mesaj și celorlalți.
  DREPȚII NU VOR AVEA A SE TEME CÂND VA VENI MAREA ZI A DOMNULUI.
  Vorbiți cu toți oamenii acum, cât încă se mai poate; toți cei care vor tăcea acum vor fi răspunzători pentru marele număr de suflete care se vor pierde din neștiință. Când cutremurul pământului va înceta, cei care încă nu vor crede vor muri în chip oribil. Vântul va aduce gaze și le va împrăștia peste tot, soarele nu va ieși. S-ar putea să supraviețuiți acestui dezastru. Nu uitați însă că pedeapsa lui Dumnezeu e sfântă și că, odată |, nu trebuie să priviți afară, sub nicio formă, căci Domnul nu vrea ca fii săi să privească la pedeapsa păcătoșilor.
  Totul apare în Sfânta Scriptură, în Noul Testament:
  - Sfântul Luca (Capitolul 21, versurile 5:11, 12:19, 20:20, 29:33)
  - Epistola Sfântului Pavel (Capitolul 3, 8-14).
  - Profetul Isaia (cap.40 ,1: 5: 9).
  A se înțelege că Dumnezeu va îngădui ca toate acestea să se întâmple. Papa și episcopii sunt în așteptarea altui mesaj care va vorbi despre pocăință și rugăciune. Aduceți-vă aminte întotdeauna că Dumnezeu nu ne trimite amenințări ci bune vestiri''.
  Reproduceți acest text și trimiteți-l tuturor celor pe care îi cunoașteți pentru ca noi toți să avem ocazia de a ne pocăi și de a supraviețui. Nu știm dacă cei care primesc acest mesaj cred în el sau nu, dar gândiți-vă că, dacă Dumnezeu îngăduie ca mesajul să ajungă la ei e pentru că îi iubește, indiferent de religia lor. Dacă nu credeți în acest mesaj, măcar trimiteți-l mai departe, nu vă costă nimic, în așa fel încât cei care cred să aibă posibilitatea să decidă singuri. Aduceți-vă aminte că toate aceste grozăvii pot fi evitate dacă punem în practică cele zece porunci pe care ni le-a dat Domnul Dumnezeu. Sunt zece lucruri atât de simple încât dacă toți le-am pune în practică, am putea să obținem iertarea Sa.
  Sora Lucia s-a prăpădit pe 11 februarie 2005. Încă din anii 20 se vorbea despre adeverirea acestei profeții după moartea Sorei.


  Sursa Geo Stroe


  Alte informatii !

  Când se vor întâmpla toate acestea? În a doua jumătate a secolului XX (deci în perioada actuală) într-o noapte de iarnă cu 10 minute înainte de ora 12, (nu e departe, plutește deasupra capetelor noastre) când ne vom gândi mai puțin la acest lucru...se apropie, e în pragul nostru, timpul ne grăbește...Nu avem timp de pierdut. Perioada ce a implorat-o Preafericita Fecioară se apropie de sfârșit, zilele sunt numărate. Abia avem timp pentru fapte.
  Ce să facem pentru a ne mântui de pedeapsa amenințătoare? Să ne pară rău și să ne căim pentru păcatele noastre, să ne spovedim și să ne cuminecăm des și să ne rugăm cât mai mult pentru a ispăși păcatele noastre și ale semenilor noștri. Să ne rugăm către Iisus Cristos și către Sfânta Sa Maică să mijlocească pentru noi de la Dumnezeu harurile de care avem nevoie. Să facem bine altora, să gândim bine despre alții, să rămânem devotați învățăturii lui Iisus, să facem fapte de pocăință, să aducem jertfe, să-l împăcăm pe Dumnezeu, să răspândim cultul față de Preasfânta Inimă a lui Iisus și a Sfintei Fecioare Maria, să ne gândim la binefacerile ei, la lacrimile ei, la patimele Domnului nostru Iisus Cristos, Fiul lui Dumnezeu, care a murit pentru noi păcătoșii, pentru a ne scăpa de focul iadului, a ne împăca cu Dumnezeu Tatăl și a ne deschide poarta raiului, care a fost închisă în urma păcatului lui Adam și Eva. Să ne mărturisim și să ne cuminecăm mai ales în prima vineri și în prima sâmbătă a fiecărei luni și să recităm zilnic rozariul cu cele cinci mistere sau cel puțin unul dintre ele. Zilele de miercuri să le oferim sfântului Părinte Papa, urmaș al Sfântului Petru.
  Ce să facem în cursul pedepsei? Când va începe cutremurul, să închidem bine ușile și geamurile, să nu vorbim decât cu cei din familie, să ardem lumânări sfinte și tămâie sfințită, căci altele nu vor arde. Să ne rugăm Rozariul. Să ne asigurăm cu perdele negre la geamuri, și să nu privim afară căci acolo va fi mânia Lui Dumnezeu, să mâncăm numai pâine și să bem apă, să le avem păstrate în vase, apa fiind otrăvită (să ne aducem aminte de soția lui Lot care uitându-se înapoi contrar dispozițiilor divine s-a prefăcut în stană de piatră).
  Ce se va întâmpla cu cei ce vor supraviețui acestor dezastre cumplite? Va urma o perioadă de pace ce va dura aproximativ 20-25 de ani, Iisus va domni, Spiritul Sfânt va purifica totul, va fi o nouă generație a lumii, o reînoire deplină, iar Biserica va fi ca o mare familie unită.... Rusia, China, Anglia și protestanții se vor reîntoarce la Biserica cea adevărată și va fi o turmă și un păstor, cum s-a profețit cu 2000 de ani înainte de Iisus Cristos.
  Acest mesaj să fie răspândit peste tot că interesează pe toată lumea!
  Să facem tot posibilul pentru ca Bunul Dumnezeu să cruțe omenirea și să o salveze cât mai este timp!
  Notă: Să avem deci mereu lumânări sfințite și chibrite la îndemână.

  Rugăciune pentru pacea și salvarea noastră

  Dumnezeule mare, Atotputernic, Iisuse Hristoase – Fiul Lui Dumnezeu, Sfântă Marie – mamă și fiică de Dumnezeu, mamă a omenirii, vă spun de un infinit de ori că vă slăvesc și vă iubesc și vă rog de un infinit de ori, salvați toate sufletele.
  Dumnezeule mare, Atotputernic, Iisuse Hristoase – Fiul Lui Dumnezeu, Sfântă Marie – mamă și fiică de Dumnezeu, mamă a omenirii, Sfântă Treime, vă spun de un infinit de ori că vă slăvesc și vă iubesc și vă rog de un infinit de ori, dați iertare și pace tuturor sufletelor.
  Dumnezeule mare, Atotputernic, Iisuse Hristoase – Fiul Lui Dumnezeu, Sfântă Marie – mamă și fiică de Dumnezeu, mamă a omenirii, vă spun de un infinit de ori că vă slăvesc și vă iubesc și vă rog de un infinit de ori, dați ajutor tuturor sufletelor pentru a găsi calea spre lumina veșnică.
  Dumnezeule mare, Atotputernic, Iisuse Hristoase – Fiul Lui Dumnezeu, Sfântă Marie – mamă și fiică de Dumnezeu, mamă a omenirii, vă spun de un infinit de ori că vă slăvesc și vă iubesc și vă rog de un infinit de ori, dați harul de a vă iubi, la toate sufletele.
  Dumnezeule mare, Atotputernic, Iisuse Hristoase – Fiul Lui Dumnezeu, Sfântă Marie – mamă și fiică de Dumnezeu, mamă a omenirii, vă spun de un infinit de ori că vă slăvesc și vă iubesc și vă rog de un infinit de ori, dați-ne harul de a ne iubi unii pe alții, ca pe noi înșine, la toate sufletele.
  Dumnezeule mare, Atotputernic, Iisuse Hristoase – Fiul Lui Dumnezeu, Sfântă Marie – mamă și fiică de Dumnezeu, mamă a omenirii, vă spun de un infinit de ori că vă slăvesc și vă iubesc și vă rugăm de un infinit de ori să veniți în sufletele noastre toate și să faceți tot ce vreți prin noi.
  Dumnezeule mare, Atotputernic, Iisuse Hristoase – Fiul Lui Dumnezeu, Sfântă Marie – mamă și fiică de Dumnezeu, mamă a omenirii, vă spun de un infinit de ori că vă slăvesc și vă iubesc și vă rugăm de un infinit de ori să dați toate harurile necesare pentru a ajunge la lumina veșnică la toate sufletele.
  “Slavă Tatălui și Fiului Iisus Hristos – Mântuitorul întregii Lumi” – spunem de un infinit de ori, acum și pururea și-n vecii vecilor amin.
  Iisus a spus:” înaintea mea au fost prooroci, Eu sunt Fiul Lui Dumnezeu “Lege nouă vă dau vouă, Noul Testament”. Eu Iisus sunt calea, adevărul, viața.

 5. #20
  stroeloretta este offline Utilizator Mugurel
  Data inscrierii
  august 2008
  Posturi
  122

  Implicit Re: Rugaciuni ajutatoare

  SEMNUL CRUCII

  Oamenii de stiinta rusi au dovedit experimental proprietatile miraculoase ale semnului crucii si ale rugaciunii.
  Am stabilit ca vechiul obicei al facerii semnului crucii deasupra mancarii si bauturii, inainte de masa, are un profund sens mistic. In spatele lui este un folos practic: mancarea este purificata efectiv instantaneu. Este un mare miracol, ce se intampla fizic in fiecare zi' , a declarat fizicianul Angelina Malakhovskaya, citata de catholica.ro.
  Malakhovskaya a studiat puterea semnului crucii timp de aproximativ zece ani. A facut numeroase experimente descoperind proprietatile bacteriale unice ale apei dupa ce este binecuvantata cu o rugaciune ortodoxa si cu semnul crucii.
  Studiul a mai observat un nou si necunoscut efect al Cuvantului lui Dumnezeu, de transformare a structurii apei, in special densitatea ei optica in spatiul spectral ultra-violet. Oamenii de stiinta au studiat impactul rugaciunii TATAL NOSTRU si al semnului crucii asupra bacteriilor patogenice.Toate mostrele contineau anumite bacterii. S-a observat ca daca se rosteste rugaciunea domneasca si se face semnul crucii asupra apei, numarul de bacterii daunatoare scade de sapte, zece, sute chiar mii de ori.
  Rugaciunea a fost spusa atat de catre credinciosi cat si de necredinciosi, iar numarul bacteriilor, indiferent de mediu, a scazut fata de mostrele de referinta. Oamenii de stiinta au mai dovedit efectul benefic al rugaciunii si al semnului crucii asupra oamenilor.
  La toti participantii la teste presiunea sangelui s-a stabilizat, iar parametrii s-au imbunatatit. In mod uimitor, parametrii s-au modificat in directia necesara vindecarii: la oamenii hipotensivi presiunea sangelui a crescut, iar la hipertensivi a scazut. S-a mai observat ca daca semnul crucii este facut neingrijit si fara sa atinga punctele corespunzatoare - centrul fruntii, centrul plexului solar si umerii - rezultatele pozitive ale testelor sunt mai slabe, sau chiar absente.

 6. #21
  stroeloretta este offline Utilizator Mugurel
  Data inscrierii
  august 2008
  Posturi
  122

  Implicit Re: Rugaciuni ajutatoare

  “În fiecare zi, rugați-vă Tatălui Ceresc și Maicii voastre Pământești, ca spiritul vostru să devină tot atât de perfect ca Sfântul Spirit al Tatălui vostru Ceresc, și corpul vostru tot atât de perfect precum corpul Maicii voastre Pământești. Pentru că, dacă voi înțelegeți, simțiți și ascultați poruncile Lor, tot ceea ce veți cere în rugăciunile voastre vă va fi dat, căci înțelepciunea, iubirea și puterea lui Dumnezeu depășesc totul.”

  Se ignoră originea Fraternității și nu se cunoaște cu certitudine numele ei. După unii ea ar proveni de la Enoh, care ar fi fost fondatorul, căci el a fost primul care a primit comuniunile cu lumea îngerească.
  Alții consideră că numele vine de la Israel, aleșii poporului, cărora Moise le-a adus comuniunile pe care lumea îngerească i le-a revelat pe muntele Sinai. Dar oricare ar fi fost originea Sa, este sigur că Fraternitatea eseniană s-a perpetuat timp îndelungat, poate sub alte denumiri, și în alte țări.
  Învățătura a apărut în Zend-Avesta zoroastriană. Zarathustra a expus un mod de viață care a fost urmat timp de mii de ani. Aceasta conține, printre altele, conceptele fundamentale ale brahmanismului, ale Vedelor și Upanișadelor; sistemele yoga din India provin din aceeași sursă. Mai târziu, Buddha exprimă aceleași idei de bază și arborele său sacru evocă Arborele Vieții esenian. În Tibet se regăsește, de asemenea, această învățătură în Roata tibetană a Vieții.
  De asemenea, pitagoreicii și stoicii Greciei antice au urmat principiile și o bună parte din modul de viață esenian. Aceeași învățătură a constituit și un element al culturii adonice a fenicienilor, a Școlii de filozofie din Alexandria, în Egipt, și a inflențat mai multe ramuri ale culturii occidentale precum francmasoneria, gnostiscismul, cabala și creștinismul. Iisus i-a dat expresia cea mai sublimă în cele Șapte Fericiri din “Predica de pe Munte”.
  Esenienii trăiau pe malurile lacurilor și râurilor, departe de orașe și sate și împărțeau totul. Ei erau în esență agricultori și arboricultori, marea lor cunoaștere a solului și a condițiilor climaterice permițându-le să cultive, cu un minimum de efort, o varietate remarcabilă de fructe și legume pe pământuri aproape deșertice.
  Ei nu aveau servitori sau sclavi și au fost primii care au condamnat sclavia atât în teorie cât și în practică. Ei nu aveau, printre ei, nici bogați și nici săraci, considerând aceste două condiții ca devieri față de Lege. Propriul lor sistem economic se baza în întregime pe Lege, și ei au demonstrat că toate nevoile materiale ale omului pot fi satisfăcute fără probleme și fără lupte prin cunoașterea acestei Legi.
  Esenienii consacrau mult timp studiului textelor vechi și anumitor domenii ale cunoașterii cum ar fi educația, tehnicile vindecării și astronomia. Li se spunea moștenitori ai caldeenilor și perșilor pentru astronomie și ai egiptenilor pentru arta vindecării. Ei se pregăteau pentru profeții prin ajunări îndelungate. Erau, de asemenea, experți în utilizarea plantelor pentru îngrijirea oamenilor și animalelor.
  Esenienii duceau o viață simplă și regulată, sculându-se în fiecare zi înaintea zorilor pentru a studia și a face comuniuni cu forțele naturii, se îmbăiau în apă rece în mod ritualic și purtau îmbrăcăminte albă. După munca zilnică pe câmp sau în vii, luau mesele în comun și în tăcere. Ei aveau un profund respect pentru tot ce este viu: nu mâncau niciodată carne și nu beau băuturi fermentate. Rugăciunile deschideau și terminau aceste mese, iar serile erau consacrate studiului și comuniunilor cu forțele cerești.
  Seara era începutul zilei, iar Sabatul, sau ziua sfântă, începea de vineri seara, prima zi a săptămânii pentru esenieni. Această zi era rezervată studiului, dialogului, primirii vizitatorilor și muzicii. Au fost descoperite vestigii ale instrumentelor lor muzicale.
  Modul lor de viață le permitea să atingă o sută douăzeci de ani, chiar și mai mult, și li se atribuie o uimitoare forță și rezistență. În toate activitățile lor ei exprimau iubirea creatoare.
  Ei au trimis în lume vindecători și învățători precum Sfântul Ilie, Sfântul Ioan Botezătorul, Sfântul Ioan și marele Învățător esenian, Iisus.
  Apartenența la Fraternitate nu era dobândită decât după o perioadă de încercare de un an și o perioadă de inițiere de trei ani. Mai erau necesari încă șapte ani înainte de a avea acces la învățătura integrală.
  Noi știm despre esenieni grație scrierilor contemporanilor lor, naturalistul latin Pliniu, filozoful Filon din Alexandria, istoricul latin Flavius Josephus, și mulți alții.
  O parte a învățăturii exoterice este conservată la Vatican în textul aramaic, un alt text în slavona veche fiind descoperit în biblioteca Habsburgilor, în Austria. Acesta ar fi fost adus din Asia în secolul al XIII-lea de către preoții nestorieni care au fugit din calea hoardelor lui Ghingis-han.
  Ecouri ale acestei învățături există și astăzi sub diferite forme, în anumite ritualuri ale ordinului masonic, în simbolul candelabrului cu șapte brațe, în salutul “Pace vouă” utilizat din epoca lui Moise și chiar în cele șapte zile ale săptămânii care și-au pierdut de mult semnificația lor spirituală.
  O învățătură atât de veche și de persistentă de-a lungul veacurilor nu putea fi opera unei singure persoane sau a unui grup, ci interpretarea,printr-o succesiune de mari învățători, a Legii universului, Lege fundamentală, tot atât de eternă și imuabilă ca și cursul stelelor, identice astăzi cu cele de acum două sau zece mii de ani.
  Învățătura expune Legea, arată că devierile omului sunt cauza tulburărilor sale și îi indică calea prin care acesta poate ieși din dificultățile sale.
  Și El a răspuns: “Într-adevăr, numai acela care este în pace cu toți îngerii poate răspândi lumina păcii celorlalți. De accea, mai întâi fiți în pace cu toți îngerii Maicii Pământești și ai Tatălui Ceresc, pentru că vânturile unei furtuni agită și tulbură apele râului și numai liniștea care urmează le poate calma iarăși. Aveți grijă, când frații voștri vă cer pâine voi să nu le dați pietre. Trăiți mai întâi în pace cu toți îngerii pentru că atunci pacea voastră va fi ca o fântână care se reumple singură dăruind și cu cât mai mult veți da cu atât mai mult veți primi pentru că așa este Legea.”
  “Trei sunt sălașurile Fiului Omului și nici unul dintre ele nu poate să apară în fața lui Dumnezeu dacă nu-l cunoaște pe Îngerul Păcii în fiecare dintre ele. Aceste trei sălașuri sunt corpul fizic, gândurile sale și sentimentele sale. Când Îngerul Înțelepciunii călăuzește gândurile sale, când Îngerul Iubirii purifică sentimentele sale și când faptele corpului său reflectă atât iubire cât și înțelepciune, atunci Îngerul Păcii îl călăuzește în mod neabătut către tronul Tatălui Ceresc. Și el se va ruga fără încetare cu puterea lui Satana, cu bolile și murdăriile sale, să poată fi îndepărtată din toate cele trei sălașuri, ca Puterea și Înțelepciunea și Iubirea să poată dormi în corpul său, în gândurile sale și în sentimentele sale.”
  “Mai întâi de toate, Fiul Omului trebuie să caute pacea cu propriul său corp; deoarece corpul său este ca un lac de munte care reflectă Soarele când este liniștit și limpede; dar când el este plin de noroi și pietre, el nu mai reflectă nimic. Trebuie ca, mai întâi, Satana să fie înlăturat din corp pentru ca îngerii lui Dumnezeu să poată reintra în el și să sălășuiască acolo.” Într-adevăr, nici o pace nu poate domni în corp, dacă acesta nu se comportă ca un templu al Legii Sfinte. De aceea când cineva suferă dureri și chinuri groaznice și vă cere ajutor, spuneți-i să se regenereze pein ajunare și rugăciune. Spuneți-i să invoce Îngerul Soarelui, Îngerul Apei și Îngerul Aerului ca ei să intre în corpul său și să gonească puterea lui Satana.Arățați-i
  botezul interior și botezul exterior. Spuneti-i ca întotdeauna să mănânce la masa Maicii Pământești așternută cu darurile Sale: fructele pomilor, plantele câmpurilor, laptele vitelor bune de mâncat, mierea albinelor. Să nu invoce puterea lui Satana, mâncând carnea animalelor pentru că cine ucide, își ucide fratele și cine mănâncă carnea animalelor omorâte, mănâncă corpul morții. Spuneți-i să-și prepare alimentele sale cu focul vieții, nu cu focul morții, pentru că îngerii vii ai lui Dumnezeu cel Viu servesc numai oamenii vii.”
  Și, deși, el nu poate să-i vadă, nici să-i audă și nici să-i pipăie, el este înconjurat în orice moment de puterea îngerilor lui Dumnezeu: “Deoarece ochii săi sunt închiși și urechile sale sunt închise din cauza necunoașterii Legii și lăcomiei la plăcerile lui Satana, el nu-i vede, nu-i aude și nu-i poate pipăi. Dar dacă el ajunează și se roagă la Dumnezeu cel Viu să-i îndepărteze toate bolile și murdăriile lui Satana, atunci ochii și urechile sale se vor deschide și el va găsi pacea.”
  “Dar nu suferă numai acela care adăpostește bolile lui Satana în el, ci și mama sa, tatăl său, soția sa, copiii săi, tovarășii săi vor suferi de asemnea, deoarece nu este o insulă cu sine însuși și puterea care curge prin el fie că este de la îngeri, fie de la Satana, îi afectează pe ceilalți în bine sau rău”

 7. #22
  caomara este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  iulie 2008
  Locatie
  BUCURESTI
  Posturi
  2

  Implicit Re: Rugaciuni ajutatoare

  Rugăciunea părinților de la Optina:

  Doamne, dă-mi să întâmpin cu liniște sufletească tot ce imi aduce ziua care începe. Dă-mi să mă predau cu totul voii Tale sfinte. În fiecare ceas al acestei zile, povățuiește-mă în toate și ajută-mă! Chiar dacă aș primi necazuri și nenorociri în timpul zilei, învață-mă să le primesc cu sufletul liniștit și cu credință tare, că în toate este voia Ta cea sfântă.
  În toate cuvintele și faptele mele călăuzește-mi gândurile și simțămintele, în toate întâmplările neprevăzute, ajută-mă să nu uit că totul este trimis de sus de către Tine. Învață-mă să mă port drept și cu înțelepciune cu toți frații mei, să nu tulbur și să nu supăr pe nimeni. Doamne, dă-mi putere să duc greutatea zilei care începe și toate întâmplările din cursul zilei. Călăuzește voința mea și învață-mă să mă rog, să cred, să nădăjduiesc, să rabd, să iert și să iubesc. AMIN.

 8. #23
  Etienne Avatar
  Etienne este offline I.E. Copacel roditor
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Posturi
  682

  Implicit Re: Rugaciuni ajutatoare

  De ce nu incercati sa reformulati aceste rugaciuni expuse intr-un "limbaj de lemn" intr-un limaj uzual?
  Rugandu-ne cu cuvintele noastre pe care le folosim in viata de zi cu zi, ne ajutam pe noi insine sa ne formulam noi si noi idei (algoritmi) de rugaciune, pe cand ramanand in 'limbajul de lemn' imitam, memoram si reproducem la nesfarsit ideile cuiva anume si ramanem in conturul rugaciunii acestuia fara a ne extinde.
  Mi-am pus flori la palarie,
  Mi-am pus flori, mi-am pus margele
  Sa se uite cu mandrie ...
  ...Puiu la ele!

 9. #24
  stroeloretta este offline Utilizator Mugurel
  Data inscrierii
  august 2008
  Posturi
  122

  Implicit Re: Rugaciuni ajutatoare

  "Omul devine tot ceea ce gindeste pe parcursul zilei"Ralf Waldo Emerson "Toate cite ve-ti cere ,rugindu-va cu credinta le veti primi"Matei Isus a zis:"Toate cate cereti,rugindu-va,sa credeti ca le-ati prmit deja,si le ve-ti avea"Marcu....Sigur putem cere cu cuvintele noastre rugindu-ne si foarte important multumind ca si cum le-am avea deja asta denota credinta ca acel miracol s-a si produs asta fiind defapt dovada credintei in Dumnezeu.

 10. #25
  Etienne Avatar
  Etienne este offline I.E. Copacel roditor
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Posturi
  682

  Implicit Re: Rugaciuni ajutatoare

  Citat Citat din stroeloretta Vezi post
  "Omul devine tot ceea ce gindeste pe parcursul zilei"Ralf Waldo Emerson "Toate cite ve-ti cere ,rugindu-va cu credinta le veti primi"Matei Isus a zis:"Toate cate cereti,rugindu-va,sa credeti ca le-ati prmit deja,si le ve-ti avea"Marcu....
  Pariez ca daca ma rog cu maxima credinta ca pana diseara sa am o vila cu piscina si pe Julio Iglesias de barbat cu siguranta Dumnezeu imi va asculta rugaciunile in hohote de ras.

  Tot in Biblie scrie: cereti si nu stiti ce cereti.
  Ideea de baza a cererilor noastre catre Dumnezeu consta in faptul ca trebuie sa cerem dupa Voia lui Dumnezeu, nu dupa cum ni se nazare noua. Si unele lucruri cereute dupa Voia lui Dumnezeu tot nu apar in timp record dorit de noi, ci la momentul potrivit, moment ales tot de Dumnezeu pentru noi.

  Deci:
  1. trebuie sa invatam sa stim care este voia lui Dumnezeu pentru noi
  2.trebuie sa avem increderea deplina ca ceea ce cerem dupa Voia Sfintei Treimi este cel mai bine pentru noi
  3.trebuie sa avem incredere ca vom dobandi ceea ce am cerut daca cererea noastra este cu adevarat buna pentru noi
  4.trebuie sa avem rabdare pentru ca notiunea timpului perceputa de noi nu se potriveste cu timpul dumnezeiesc.

  Si dincolo de atatea cereri, trebuie sa multumim Sfintei Treimi, constienti fiind ca absolut tot ceae ce avem acum, cu bune si rele, avem pe merit. Si daca avem tot ce meritam, celelalte cereri nu trebuie sa ne ingrijoreze.
  Mi-am pus flori la palarie,
  Mi-am pus flori, mi-am pus margele
  Sa se uite cu mandrie ...
  ...Puiu la ele!

 11. #26
  Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  2.823

  Implicit Re: Rugaciuni ajutatoare

  Citat Citat din Etienne Vezi post
  Pariez ca daca ma rog cu maxima credinta ca pana diseara sa am o vila cu piscina si pe Julio Iglesias de barbat cu siguranta Dumnezeu imi va asculta rugaciunile in hohote de ras.
  Ajunge doar cu credinta cat un bob de mustar. Ca daca o faceti cu credinta maxima, s-ar putea sa pierdeti pariul.

  Tot in Biblie scrie: cereti si nu stiti ce cereti.
  Ideea de baza a cererilor noastre catre Dumnezeu consta in faptul ca trebuie sa cerem dupa Voia lui Dumnezeu, nu dupa cum ni se nazare noua. Si unele lucruri cereute dupa Voia lui Dumnezeu tot nu apar in timp record dorit de noi, ci la momentul potrivit, moment ales tot de Dumnezeu pentru noi.

  Deci:
  1. trebuie sa invatam sa stim care este voia lui Dumnezeu pentru noi
  2.trebuie sa avem increderea deplina ca ceea ce cerem dupa Voia Sfintei Treimi este cel mai bine pentru noi
  3.trebuie sa avem incredere ca vom dobandi ceea ce am cerut daca cererea noastra este cu adevarat buna pentru noi
  4.trebuie sa avem rabdare pentru ca notiunea timpului perceputa de noi nu se potriveste cu timpul dumnezeiesc.

  Si dincolo de atatea cereri, trebuie sa multumim Sfintei Treimi, constienti fiind ca absolut tot ceae ce avem acum, cu bune si rele, avem pe merit. Si daca avem tot ce meritam, celelalte cereri nu trebuie sa ne ingrijoreze.
  Impresionant ceea ce spuneti!
  Am o singura nelamurire referitor la pct.1: cum?

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 12. #27
  Etienne Avatar
  Etienne este offline I.E. Copacel roditor
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Posturi
  682

  Implicit Re: Rugaciuni ajutatoare

  Citat Citat din Ion Furtuna Vezi post
  Am o singura nelamurire referitor la pct.1: cum?
  1. trebuie sa invatam sa stim care este voia lui Dumnezeu pentru noi

  Facand abstractie de cursurile IE, noi am fost invatati in biserica asa: cand incepi sa vii catre Dumnezeu, cand ai dorinta sincera sa a-L cunoaste pe Dumenzeu, atat cat iti este ingaduit, atat cat poti si atat cat esti pregatit in momentul respectiv, Duhul Sfant lucreaza in tine, prin tine.

  Studiind Scriptura, dedicand timp celor crestine, lecturilor si meditatiilor (noi nu le spuneam meditatii, noi la spuneam studii, chiar si acelora individuale) inveti in timp sa discerni ce vine de la Dumnezeu si ce vine din alta pate, sau ce cere Dumnezeu de la tine si ce vrei tu de fapt sa faci. Limita intre cele doua este una firava, dar pentru practicantul crestin este sesizabila pentru ca in timp simte cand greseste si il mustra constiinta si vrea sa-si indrepte greseala. Acum, datorita acestor cursuri IE, imi este mult mai usor sa imi dau seama cand sa fac ceva, in momentul cand fac/gandesc ceva anume imi dau seama daca am fost sau nu in acord cu ceea ce astepta Dumnezeu de la mine.

  Probabil propozitia suna ciudat...eu am facut referire mai mult la simtire. Cand Il iubesti pe Dumenzeu si vrei sa actionezi in acord cu Voia Lui, de cele mai multe ori stii cand gresesti. Cand noi, la biserica, spuneam 'simti ca Duhul Sfant lucreaza in tine", de fapt se facea referire la faptul ca constiinta ta iti da semnale ca ai gresit, ca ai facut ceva ce se putea face si 'altfel', alfel in sensul de mai bine, constiinta unui crestin practicant fiind mai dezvoltata decat cea a unui crestin clasic, care are contact cu Dumenzeu de Paste si la evenimente deosebite si atat.

  ...nu stiu cum arata lucrurile expuse de mine de acolo de la aspirant IO in jos , dar...cam asa vad eu lucrurile acum.
  Mi-am pus flori la palarie,
  Mi-am pus flori, mi-am pus margele
  Sa se uite cu mandrie ...
  ...Puiu la ele!

 13. #28
  lovelife este offline Moderator De'al casei
  Data inscrierii
  iulie 2006
  Locatie
  Galati
  Posturi
  2.040

  Implicit Re: Rugaciuni ajutatoare

  Am aflat de un parinte duhovnic deosebit pe care il cunosc personal, ca a scris o carte extraodinara, o carte in care sunt reunite cele mai importante rugaciuni din toate religiile importante de pe pamant, momentan a scoso de pe piata pentru ca cineva din episcopia de care apartine i-a scos de la tipar rugaciunile catolice. A inceput reeditare din nou, acum cu toate paginile. A spus ca nu il intereseaza pierderea financiara, dar el nu poate accepta sa nu fie publicate si acele rugaciuni catolice
  Un site
  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
  si un
  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
  pentru mamici unde se dezbat subiecte despre sarcina, nastere precum si crestere si educarea copiilor.
  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 14. #29
  Etienne Avatar
  Etienne este offline I.E. Copacel roditor
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Posturi
  682

  Implicit Re: Rugaciuni ajutatoare

  Cum se numeste cartea?
  Si sub ce editura a fost tiparita?
  Putem intra in posesia originalului, adica a volumului ce contine toate rugaciunile pe care parintele a dorit sa le publice?
  Mi-am pus flori la palarie,
  Mi-am pus flori, mi-am pus margele
  Sa se uite cu mandrie ...
  ...Puiu la ele!

 15. #30
  lovelife este offline Moderator De'al casei
  Data inscrierii
  iulie 2006
  Locatie
  Galati
  Posturi
  2.040

  Implicit Re: Rugaciuni ajutatoare

  Cand o sa fie tiparita cartea cu toate rugaciunile o sa o gasiti si la fundatie.
  Un site
  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
  si un
  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
  pentru mamici unde se dezbat subiecte despre sarcina, nastere precum si crestere si educarea copiilor.
  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

Reguli postare

 • Nu puteti crea subiecte noi
 • Nu puteti posta replici
 • Nu puteti posta atasamente
 • Nu puteti sa va editati postarile
 •