Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate de la 1 la 15 din 21

Subiect: Cine sunt eu - Ramana Maharshi

 1. #1
  Ilia Avatar
  Ilia este offline Utilizator Copacel roditor
  Data inscrierii
  noiembrie 2007
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  609

  Lightbulb Cine sunt eu - Ramana Maharshi

  Am deschis acest topic intrucat mi s-a parut ca a fost confundata intrebarea "cine sunt eu" ca metoda de aflare a sinelui cu repetarea egocentrica in exprimare a cuvantului "eu".
  Din bube, mucegaiuri și noroi / Iscat-am frumuseți și prețuri noi. T.Arghezi

 2. #2
  Ilia Avatar
  Ilia este offline Utilizator Copacel roditor
  Data inscrierii
  noiembrie 2007
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  609

  Lightbulb Re: Cine sunt eu - Ramana Maharshi

  Ramana Maharshi a fost unul dintre cei mai mari mistici hinduși, aparținând curentului Advaita Vedanta, considerat în același timp ca fiind unul dintre cei mai mari sfinți ai hinduismului.
  Sri Ramana Maharshi s-a născut într-un sat numit Tirucculi, în apropiere de Madurai, în sudul Indiei. I s-a pus numele Venkataraman. Tatăl său a murit când el avea doisprezece ani, după care a mers să trăiască alături de unchiul său din Madurai, unde a frecventat temporar cursurile Școlii Misionare Americane. Cu toate acestea, gândurile sale s-au îndreptat curând spre religie, și anume către filosofiile mistice hinduse și către înțelegerea divinității universale.
  La vârsta de șaisprezece ani, a auzit pe cineva menționând numele "Arunachala". Deși nu cunoștea semnificația cuvântului (este numele unui munte sfânt asociat cu numele zeului hindus Shiva), a fost foarte emoționat. Aproximativ în aceeași perioadă i-a parvenit o copie a cărții Sekkilar Periyapuranam, carte ce descrie viețile sfinților șivaiți, devenind în scurt timp fascinat de către această lucrare. La jumătatea anului 1896, la vârsta de 16 ani, a fost brusc copleșit de sentimentul că urmează să moară. S-a întins pe podea, și-a încordat trupul și și-a ținut respirația. "Trupul meu este mort acum", și-a spus, "dar totuși sunt viu". Într-o bruscă revărsare a unei iluminări spirituale, a realizat că este spirit, și nu trupul său.


  Ramana Maharshi a predat o metodă numită auto-cercetare, în care aspirantul își focalizează în permanență atenția asupra conștiinței de sine, în vederea aflării sursei acesteia. La început, acest lucru presupune mult efort, însă în cele din urmă, ceva mai adânc decât "sinele" preia controlul iar mintea se dizolvă în centrul inimii.
  Acest sistem filosofic accentuează ideea că "ființa lăuntrică" din interiorul fiecăruia dintre noi este realitatea sublimă, Ultimă, este Brahman (cel fără de al doilea). Prin urmare, acest ego trebuie distrus pentru a putea realiza adevărul. Gânditorii avansați ar nota că "realizarea adevărului" poate fi o terminologie puțin improprie, deoarece noi suntem deja adevărul, iar tot ceea ce trebuie să facem este să dăm un văl de-o parte.
  Într-o manieră foarte simplă, Ramana Maharshi ne cere să ne reîntoarece la sursa din care se ridică toate gândurile, și să ne întrebăm "Al cui este acest gând? Cine este cel care s-a înfuriat acum?". Răspunsul ar fi evident "Al meu. Eu m-am înfuriat."; după aceasta, următoarea cercetare este "Cine sunt eu?". Maestrul a interzis darea unor răspunsuri de genul eu-nu-sunt-trupul, eu-nu-sunt-ceea-ce -mănânc, eu-nu sunt-creierul etc., ci sugera întrebarea "Când sunt?", despre care unii dintre discipoli o consideră a fi chiar mai importantă decât "Cine sunt eu?". În felul acesta, cineva poate urmări până la sursa sa gândul "Eu-lui". Sursa este ceea ce poate fi numit Sinele Suprem, Atman.


  Discipolul: Cum putem realiza Sinele?
  Maestrul: Sinele cui? Gaseste-l!
  Discipolul: Al meu, dar cine sunt eu?
  Maestrul: Gaseste-te pe tine însuti!
  Discipolul: Nu stiu cum sa fac acest lucru.
  Maestrul: Este suficient sa reflectezi la aceasta întrebare: Cine spune: "Eu nu stiu"? Cine este "Eu' în aceasta întrebare? Cine este cel care este necunoscut?
  Discipolul: Cineva sau ceva din mine.
  Maestrul: Cine este acel cineva? În interiorul cui?
  Discipolul: Acesta este probabil un fel de putere.
  Maestrul: Gaseste-o!
  Discipolul: Pentru ce m-am nascut?
  Maestrul: Cine este nascut? Raspunsul este acelasi pentru toate întrebarile.
  Discipolul: Atunci, cine sunt eu?
  Maestrul: (surâzând) Ai venit pentru a ma face sa trec un examen? Tu trebuie sa spui cine esti.
  Discipolul: Chiar daca as încerca de mii de ori nu cred ca as putea ajunge sa percep acest "Eu". Nu-mi este perceptibil în mod clar.
  Maestrul: Cine declara ca "Eu" nu este perceptibil? Exista doi "Eu" în tine în care unul nu îl discerne pe celalalt?
  Discipolul: În loc sa caut "Cine sunt eu" as putea sa-mi pun întrebarea: "Cine sunteti dumneavoastra?". Mintea mea s-ar putea fixa atunci asupra dumneavoastra, caci eu va consider ca fiind Dumnezeu, sub forma Guru-lui. As putea fi astfel mai aproape de scopul meu focalizându-ma asupra acestei cautari decât sa ma întreb "Cine sunt eu?".
  Maestrul: Oricare ar fi forma cautarii tale, vei fi în final obligat sa ajungi la un "Eu" unic, la Sine. Toate distinctiile care se stabilesc între "Eu" si "voi", între Maestru si discipol, etc., sunt simple semne ale ignorantei. "Eul' suprem este singurul care exista. A gândi altfel înseamna a ne crea iluzii. Exista în Purana povestea înteleptului Ribhu si a discipolului Nidagha. Ea este foarte instructiva.

  Ribhu a transmis discipolului sau Adevarul Suprem al lui Brahman (Supremul Absolut) Unic, fara egal. Totusi, în pofida eruditiei si inteligentei sale, Nidagha nu a simtit în el convingerea ca el ar fi facut pentru a adopta si a urma calea Jnana (Cunoasterii). El s-a întors în satul sau natal pentru a-si dedica întreaga viata respectarii regulilor morale si religiei rituale.
  Dar înteleptul îsi iubea discipolul tot atât de mult cât acesta din urma îsi venera maestrul. În ciuda vârstei sale înaintate, Ribhu se hotarî sa mearga în satul lui Nidagha pentru asi gasi discipolul si a vedea pâna la ce punct a reusit acesta, în urma învataturilor primite, sa transcenda ritualismul religios. Înteleptul s-a deghizat pentru a vedea cu proprii sai ochi felul în care Nidagha se comporta atunci când nu stia ca este observat de maestrul sau. Într-o zi, Ribhu, deghizat în taran, si-a întâlnit discipolul care tocmai privea cu atentie o procesiune regala. Fara a fi recunoscut de Nidagha, taranul a întrebat de ce este atâta agitatie. I s-a raspuns ca trecea regele.

  - "O, este regele! Este în fata procesiunii!"
  - "Dar unde este?" A întrebat taranul.
  - "Acolo, pe elefant" i-a raspuns Nidagha.
  - "Spuneti ca regele este pe elefant. Da, îi vad pe amândoi, a raspuns taranul. Dar care este regele si care elefantul?"
  - "Ce!" A exclamat Nidagha. "Îi vedeti pe amândoi dar nu stiti ca omul care este deasupra este regele si animalul de dedesubt este elefantul? Înseamna ca îmi pierd timpul vorbind cu un asemenea om!"
  - "Va rog nu va pierdeti rabdarea cu un ignorant ca mine, l-a rugat taranul. Ati spus deasupra si dedesubt. Ce vreti sa spuneti cu aceasta?"
  Nidagha nu a mai putut suporta:
  - "Vedeti regele si elefantul, unul deasupra si celalalt dedesubt si vreti totusi sa stiti ce semnifica "deasupra' si "dedesubt!" A exclamat el. daca lucrurile pe care le vedeti si cuvintele pe care le rostesc nu va ajuta deloc, doar actiunea va putea sa va învete câte ceva. Aplecati-va si veti vedea!"
  taranul s-a supus. Nidagha s-a suit pe umerii sai si i-a spus: "'Acum veti întelege. Eu sunt deasupra, ca regele; tu esti dedesubt, ca elefantul. Acum este clar?"
  - "Nu, nu înca" a raspuns taranul linistit. "Spuneti ca sunteti "deasupra" ca regele si ca eu sunt "dedesubt" ca elefantul. "Regele", "elefantul", "deasupra", "dedesubt" pâna aici este clar. Dar vreti sa îmi explicati ce întelegeti prin "Eu" si "Tu"?"
  Atunci când Nidagha s-a gasit brusc confruntat cu o problema atât de importanta, care consta în a defini pe "tu" în raport cu "eu", în mintea sa s-a facut lumina. El s-a aruncat imediat la pamânt si a cazut la picioarele maestrului sau spunând: "Cine, daca nu Ribhu, venerabilul meu maestru, ar putea smulge astfel mintea mea de la aceasta existenta fizica dezvelita de profunzime, pentru a o aduce la Existenta adevarata a Sinelui? O, maestre binevoitor, îti implor binecuvântarea!"
  Deoarece scopul vostru consta în a transcende fara întârziere, gratie lui Atma-Vichara, zadarnicia acestei existente fizice, cum puteti justifica aceste distinctii între "tu" si "eu", care apartin corpului? Atunci când va directionati mintea catre interior pentru a cauta aici sursa gândurilor, unde este "tu" si unde este "eu"? Trebuie mai întâi sa cautati pentru a deveni în final Sinele. El cuprinde în el însusi toate fenomenele.>>

  Discipolul: Dar nu este ciudat faptul ca "Eu-l" trebuie sa caute" Eu-l"? Cautarea prin intermediul întrebarii "Cine sunt eu"? nu reprezinta la urma urmelor o formula goala? Sau este necesar sa-mi pun aceasta întrebare la nesfârsit, repetând-o ca o Mantra?
  Maestrul: Cautarea Sinelui cu siguranta nu implica o formula goala. Este mai mult decât repetarea oricarei Mantra. Daca cercetarea interioara bazata pe întrebarea Cine sunt eu? ar fi fost o simpla investigatie mentala, ea n-ar fi avut o valoare prea mare. Scopul cautarii Sinelui prin intermediul acestei întrebari consta în a focaliza întregul mental asupra Sursei sale. Deci nu este vorba despre un "Eu". În final, Cautarea Sinelui înseamna mult mai mult decât o formula goala, deoarece ea implica o activitate intensa a întregului mental pentru ca el sa ramâna fixat asupra purei Constiinte a Sinelui.
  Cautarea Sinelui este singura metoda directa pentru a realiza Existenta neconditionata si absoluta care sunteti voi cu adevarat.
  Discipolul: De ce cautarea Sinelui prin intermediul acestei întrebari este considerata singura metoda directa ce conduce la Jnana?
  Maestrul: Deoarece toate felurile de Sadhana, cu exceptia celei a lui Atma-Vichara, presupun sa pastram mentalul ca suport al Sadhanei însasi. Fara mental, nici o Sadhana nu poate sa fie practicata în afara de cea despre care vorbeam.
  Ego-ul poate lua forme diferite din ce în ce mai rafinate pe masura ce avansam în practica spirituala, dar el niciodata nu este distrus.
  Atunci când Janaka (un stravechi rege întelept, ce reprezinta pentru Vede un ideal, acela al armonizarii dintre starea de eliberare si eficacitate sociala) a exclamat: "Acum am descoperit hotul care nu a încetat sa actioneze pentru a ma ruina! El va fi imediat executat!", el facea aluzie la ego, la mental.
  Discipolul: Dar hotul poate fi perceput la fel de bine si prin alte Sadhana.
  Maestrul: A încerca sa distrugi ego-ul sau mentalul prin alte Sadhana decât Atma-Vichara, este ca si cum hotul s-ar deghiza în politist pentru a prinde hotul, adica pe el însusi. Doar Atma-Vichara poate revela adevarul ca nici ego-ul si nici mentalul nu exista. Doar aceasta permite sa realizam Existenta pura nediferentiata: Sinele, Absolutul.
  Fiind realizat Sinele, nu mai ramâne nimic de cunoscut, deoarece acesta este fericirea perfecta, este Totul.

  Discipolul: În aceasta viata plina de limitari, as putea realiza eu vreodata fericirea Sinelui?
  Maestrul: Aceasta fericire a Sinelui este mereu cu tine si o vei gasi si tu singur daca o vei cauta cu ardoare. Cauza suferintei nu se gaseste în viata exterioara. Ea este în tine si se gaseste în ego. Tu îti creezi limite tie însuti si apoi începi o lupta fara speranta pentru a le transcende. Toate suferintele sunt datorate egou-lui. Durerile apar din cauza sa. La ce ar fi de folos sa atribui evenimentelor vietii cauza acestei suferinte care se afla în mod real în tine? Ce bucurie ati putea gasi în lucrurile exterioare voua? si chiar daca ati obtine-o, cât timp ar putea dura ea? Daca negati ego-ul si îl transformati în cenusa negându-i existenta, veti fi liberi. Daca îl acceptati va va impune limitari si va veti lansa într-o lupta inutila pentru a le transcende. În acest fel hotul a încercat sa-l "ruineze" pe regele Janaka. A fi Sinele, care este adevarata voastra natura, este singurul mijloc de a realiza beatitudinea, binele vostru etern.
  Discipolul: Deoarece nu am realizat acest adevar, ca doar Sinele exista, n-ar fi mai bine sa adopt Bakti Marga (Marga- cale) si Yoga Marga, ca fiind mai potrivite scopurilor Sadhanei decât Vichara Marga? Realizarea fiintei noastre absolute, adica a lui Brahma Jnana (cunoasterea lui Brahman, Supremul Absolut) nu ar fi imposibil de atins pentru un om obisnuit ca mine?
  Maestrul: Brahma Jnana nu este o cunoastere pe care s-o dobândesti si care sa-ti dea bucuria atunci când ai dobândit-o. Acesta este un punct de vedere fals, care va trebui abandonat. Aceasta presupunere ignoranta va produce chinuri fara sfârsit ca în cazul celor zece prosti care se lamentau pentru "pierderea" celui de al zecelea tovaras care nu fusese niciodata pierdut. De unde apare în aceasta parabola cel de al zecelea om? S-a pierdut el vreodata? Întelegând ca el a fost întotdeauna acolo, exista ceva nou de cunoscut? Cauza tristetii lor nu se afla în pierderea unuia dintre ei ci în propria lor ignoranta, cu alte cuvinte în presupunerea lor ca unul dintre ei se înecase, desi le era imposibil sa stie care, deoarece ei nu numarasera decât noua persoane. Tot astfel este si cazul tau. Nu exista în realitate nici un motiv pentru care sa fi trist sau nenorocit. Tu însuti impui limitari propriei tale naturi de fiinta infinita si apoi tot tu te plângi pentru ca nu esti decât o creatura finita. În acel moment realizezi o Sadhana sau o alta pentru a elimina aceste limitari care de fapt nu exista. Dar daca Sadhana ta admite existenta lor, cum te va ajuta ea sa transcenzi aceste limitari? De aceea eu îti spun ca trebuie sa cauti ceea ce esti cu adevarat - fiinta pura, infinita, Sinele Absolut. Esti mereu Sinele si numai el. Prin urmare, nu poti sa ignori în mod real niciodata Sinele; ignoranta ta este fara fundament, ca cea a celor zece nefericiti care îsi plângeau tovarasul. Ea este cea care îi facea sa sufere. Deci adevarata cunoastere nu va crea pentru tine o noua fiinta. Ea va aboli pur si simplu "ignoranta ta ignoranta". Fericirea nu este adaugata naturii tale. Ea nu face decât sa se reveleze ca fiind starea ta adevarata, naturala, eterna si de nesfârsit. Singurul mod de a te elibera de suferinta consta în a cunoaste si a fi Sinele. Cum ar putea fi aceasta în afara ta?


  http://www.ramana-maharshi.ro/cautarea.php
  Ultima editare de Ilia : 21 ian 2009 la 20:44
  Din bube, mucegaiuri și noroi / Iscat-am frumuseți și prețuri noi. T.Arghezi

 3. #3
  Fat_Frumos Avatar
  Fat_Frumos este offline I.E. Bobocel
  Data inscrierii
  decembrie 2008
  Locatie
  Bucuresti
  Posturi
  298

  Implicit Re: Cine sunt eu - Ramana Maharshi

  Citat Citat din Ilia Vezi post
  Am deschis acest topic intrucat mi s-a parut ca a fost confundata intrebarea "cine sunt eu" ca metoda de aflare a sinelui cu repetarea egocentrica in exprimare a cuvantului "eu".
  "repetare egocentrica in exprimare"?!?
  wow, ce etichetare departe de cele ce am prezentat...

  tocmai pentru ca nu s-a voit confuzia, am atras atentia ca "eu" contine un raspuns in timp ce "cine sunt eu" este o intrebare si cel putin prin aceasta, difera...
  asadar, cine si prin ce a confundat ce? si am mai adaugat ca "eu" fara Dumnezeu nu este suficient... ma rog, fiecare intelege ce doreste, la urma urmei...
  Romanul la care scriu (neterminat):

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.  Lupul de Nea: "iubeste si fii iubit/a"

 4. #4
  Ilia Avatar
  Ilia este offline Utilizator Copacel roditor
  Data inscrierii
  noiembrie 2007
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  609

  Implicit Re: Cine sunt eu - Ramana Maharshi

  Citat Citat din Fat_Frumos Vezi post
  "repetare egocentrica in exprimare"?!?
  wow, ce etichetare departe de cele ce am prezentat...

  tocmai pentru ca nu s-a voit confuzia, am atras atentia ca "eu" contine un raspuns in timp ce "cine sunt eu" este o intrebare si cel putin prin aceasta, difera...
  asadar, cine si prin ce a confundat ce? si am mai adaugat ca "eu" fara Dumnezeu nu este suficient... ma rog, fiecare intelege ce doreste, la urma urmei...
  Dragul meu, nu ma refeream la tine.
  Am inteles perfect ce ai spus si subscriu.
  Cum altfel te invitam sa postezi si la "tehnici utile"?!
  Din bube, mucegaiuri și noroi / Iscat-am frumuseți și prețuri noi. T.Arghezi

 5. #5
  Mikutza Oaspete

  Implicit Re: Cine sunt eu - Ramana Maharshi

  tocmai m-am apucat sa scriu o carte cu acest titlu si mi s-a parut amuzant sa vad titlul temei )

 6. #6
  Alchimiel este offline USER Bobocel
  Data inscrierii
  ianuarie 2008
  Posturi
  455

  Implicit Re: Cine sunt eu - Ramana Maharshi

  Foarte frumoasa aceasta invatatura... pe care am intalnit-o in multe locuri si la multi ... sub diferite forme... inclusiv la Iisus... pacat ca omul a interpretat atat de prost cuvantul Mantuitorului... si si-a imaginat cu totul alte invataturi...
  vezi ca am postat si pe blogul meu... cu tot cu site-ul... sper ca nu e cu suparare...

 7. #7
  Alchimiel este offline USER Bobocel
  Data inscrierii
  ianuarie 2008
  Posturi
  455

  Implicit Re: Cine sunt eu - Ramana Maharshi

  Citat Citat din Mikutza Vezi post
  tocmai m-am apucat sa scriu o carte cu acest titlu si mi s-a parut amuzant sa vad titlul temei )
  felicitati... succes in continuare... cat mai multi sa o citeasca...

 8. #8
  cris este offline Utilizator De'al casei
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Posturi
  2.533

  Implicit Re: Cine sunt eu - Ramana Maharshi

  Interesant materialul si intelept.
  Ma bucur ca mai sunt persoane interesate de aceste aspecte si care inteleg .
  Vasele cu apa nu mai sunt suficiente.
  Duceti-ne direct la izvor!

 9. #9
  taoskins este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  aprilie 2009
  Posturi
  7

  Implicit Re: Cine sunt eu - Ramana Maharshi

  Spui ca "Ramana Maharshi a fost unul din cei mai mari mistici hindusi" - fals, intrucit el nu a fost unul din cei mai mari. In domeniul acesta - al spiritualitatii reale (a nu se confunda cu intelectul si intelectualismul) - nu exista mare sau mic. Un mistic este realizat sau nu este. Miza finala, ca sa zic asa, este realizarea esentei, sau Sinele.

  Si inca o eroare: ideea falsa ca Ramana face parte din curentul advaita vedanta. Cine a citit despre viata maestrului a aflat ca experienta lui fundamentala nu are nimic de-a face cu vreun curent spiritual, fie el si vedanta. Ulterior, din nevoia unor occidentali nevrozati de a sistematiza doctrinal experienta maestrului, s-a decis ca el este vedantist. E drept ca Ramana a vazut apropieri intre gindirea sa si Vedanta dar asta nu inseamna ca Vedanta i-a ghidat pasii!!!

  Si un citat comentat:


  Sinele e cunoscut de toată lumea
  Sinele este cunoscut de toți dar nu clar.
  Existența ta e eternă.
  Existența însăși este Sinele, iar "Eu sînt" este numele lui Dumnezeu.
  Din toate definițiile lui Dumnezeu
  nici una nu este mai potrivită decît afirmația biblică
  "Sînt cel ce este" din Ieșirea (cap.3)
  Mai există și alte afirmații ca de pildă
  Brahmaivaham , Aham Brahmasmi și Soham .
  Dar nici una nu e atît de directă ca numele IEHOVA = Eu sînt.
  Ființa absolută este ceea ce există = adică Sinele.
  Este Dumnezeu. Cunoscîndu-ți Sinele îl cunoști pe Dumnezeu.
  De fapt, Dumnezeu nu este altcineva decît Sinele. (Ramana Maharshi)

  Comentariu
  Sinele nu e separat de eul nostru, de existența noastră pur și simplă. Nu e ceva metafizic, inaccesibil cunoașterii empirice. Trebuie numai să trecem de proiecțiile minții care îl plasează în altă parte, întotdeauna în altă parte.

  Comentariul provine de pe site-ul http://www.ramanamaharshi.info/ro/

 10. #10
  taoskins este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  aprilie 2009
  Posturi
  7

  Implicit Re: Cine sunt eu - Ramana Maharshi

  Intrebarea cine sint eu te conduce treptat la adevarata esenta care este Dumnezeu (pentru un crestin). Deci "sintagma eu fara Dumnezeu nu este suficient" denota ignorarea faptului ca eul nu exista, este iuzoriu si ca in cel mai bun caz poate fi conceput ca un fenomen al Sinelui.

  Imi pare bine ca se vorbeste despre Ramana Maharshi in acest forum dar regret ca se comit greseli fundamentale. De aceea am sugerat in alta postare a mea sa vizitati un forum Ramana (on-topic) in care puteti lamuri despre ce e vorba. Moderatorul acestui forum a taiat linkul, poate ca acum il va lasa, cum e si normal. Nu se poate preciza un loc in care se petrec discutii pe un subiect precis daca nu dai si adresa!

  http://www.ramanamaharshi.info/ro/forum/
  "
  Citat Citat din Fat_Frumos Vezi post
  "repetare egocentrica in exprimare"?!?
  wow, ce etichetare departe de cele ce am prezentat...

  tocmai pentru ca nu s-a voit confuzia, am atras atentia ca "eu" contine un raspuns in timp ce "cine sunt eu" este o intrebare si cel putin prin aceasta, difera...
  asadar, cine si prin ce a confundat ce? si am mai adaugat ca "eu" fara Dumnezeu nu este suficient... ma rog, fiecare intelege ce doreste, la urma urmei...

 11. #11
  taoskins este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  aprilie 2009
  Posturi
  7

  Implicit Re: Cine sunt eu - Ramana Maharshi

  Imi dau seama acum ca mai trebuie sa precizez ceva pentru a nu face si alte greseli de interpretare: nu intrebarea in sine conduce la esenta - intrebarea ajuta mintea sa se focalizeze pe cercetarea interioara. O obliga sa urmeze aceasta cale in observare si nu sa analizeze continutul mental, cum se sugereaza pe acest forum ("eu", "Dumnezeu" sint continuturi mentale).
  Ultima editare de lovelife : 26 apr 2009 la 12:19

 12. #12
  Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  2.823

  Implicit Re: Cine sunt eu - Ramana Maharshi

  Citat Citat din taoskins Vezi post
  Imi pare bine ca se vorbeste despre Ramana Maharshi in acest forum dar regret ca se comit greseli fundamentale.
  Va cam inselati daca aruncati greselile fundamentale pe forum. Userul Ilia a
  dat si trimiterea citatelor. Dumneavoastra doar veniti si spuneti ca sunt greseli si inca unele fundamentale. Poate aveti dreptate, dar fara argumente, de ce aveti si pretentia sa vi se dea crezare?
  De aceea am sugerat in alta postare a mea sa vizitati un forum Ramana (on-topic) in care puteti lamuri despre ce e vorba. Moderatorul acestui forum a taiat linkul, poate ca acum il va lasa, cum e si normal. Nu se poate preciza un loc in care se petrec discutii pe un subiect precis daca nu dai si adresa!
  Asa este, dar nu sunteti singurul care vine aici ca sa-si faca reclama la un produs IT. Daca va uitati un pic la regulile acestui forum, macar din respect, atunci ati fi vazut ca sunt permise si reclamele, dar numai celor care au avut contributii la acest forum.
  Am avut curiozitatea sa ma uit peste forumul indicat: prima postare este din 13.10.2008 si in 6 luni a reusit sa cuprinda 21 de subiecte si 24 postari. Prima postare este si cea mai vizitata: 151 vizite.
  Dumneavoastra ati venit aici, pe acest forum, cel putin asta este impresia artistica din acest moment , ca sa promovati sau sa "populati" un forum gol.
  Nu prea aduce a preocupare spirituala, dar pot sa va inteleg iubirea pentru un maestru si invatatura lui.
  Si apoi, nici eu nu stiu chiar toate formele de manifestare spirituala existente.
  Acuma daca tot ati venit pe forumul acesta, puteti sa va manifestati aici. S-ar putea sa aveti mai multa audienta. Asta, numai in cazul nu va este prea teama sa va "amestecati" si cu altii.
  Ultima editare de lovelife : 26 apr 2009 la 12:28

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 13. #13
  taoskins este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  aprilie 2009
  Posturi
  7

  Implicit Re: Cine sunt eu - Ramana Maharshi

  1. Nu exista "produse" IT la care sa fac reclama. Un forum nu este un produs (item, in engleza) decit daca solicita inscriere contra cost sau prezinta produse comerciale. Chestie elementara.
  2. Am aratat deja greselile fundamentale - nu stiu ce trebuie sa mai aduc in plus.
  3. Nu am pretentia sa mi se dea crezare.
  4. Nu ma intereseaza popularitatea unui forum ci faptul de a se sti ca exista. Este esential sa permitem raspindirea informatiei necomerciale desi cam toate forumurile zise spirituale au mai ales informatie comerciala (bannere cu produse si servicii!). Acest forum - Ramana Maharshi - nu promoveaza produse si servicii comerciale.
  5. Numarul de membri dintr-un forum nu exprima valoarea discutiilor, nu este un indicator al valorii, dimpotriva. E de reflectat.
  6. Ma pot "manifesta" oriunde daca exista interes profund pentru subiectul pe care il urmaresc. Vorbirea goala, insa, nu ma atrage.


  Citat Citat din Ion Furtuna Vezi post
  Va cam inselati daca aruncati greselile fundamentale pe forum. Userul Ilia a
  dat si trimiterea citatelor. Dumneavoastra doar veniti si spuneti ca sunt greseli si inca unele fundamentale. Poate aveti dreptate, dar fara argumente, de ce aveti si pretentia sa vi se dea crezare?

  Asa este, dar nu sunteti singurul care vine aici ca sa-si faca reclama la un produs IT. Daca va uitati un pic la regulile acestui forum, macar din respect, atunci ati fi vazut ca sunt permise si reclamele, dar numai celor care au avut contributii la acest forum.
  Am avut curiozitatea sa ma uit peste forumul indicat: prima postare este din 13.10.2008 si in 6 luni a reusit sa cuprinda 21 de subiecte si 24 postari. Prima postare este si cea mai vizitata: 151 vizite.
  Dumneavoastra ati venit aici, pe acest forum, cel putin asta este impresia artistica din acest moment , ca sa promovati sau sa "populati" un forum gol.
  Nu prea aduce a preocupare spirituala, dar pot sa va inteleg iubirea pentru un maestru si invatatura lui.
  Si apoi, nici eu nu stiu chiar toate formele de manifestare spirituala existente.
  Acuma daca tot ati venit pe forumul acesta, puteti sa va manifestati aici. S-ar putea sa aveti mai multa audienta. Asta, numai in cazul nu va este prea teama sa va "amestecati" si cu altii.

 14. #14
  Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  2.823

  Implicit Re: Cine sunt eu - Ramana Maharshi

  Citat Citat din taoskins Vezi post
  1. Nu exista "produse" IT la care sa fac reclama. Un forum nu este un produs (item, in engleza) decit daca solicita inscriere contra cost sau prezinta produse comerciale. Chestie elementara.
  2. Am aratat deja greselile fundamentale - nu stiu ce trebuie sa mai aduc in plus.
  3. Nu am pretentia sa mi se dea crezare.
  4. Nu ma intereseaza popularitatea unui forum ci faptul de a se sti ca exista. Este esential sa permitem raspindirea informatiei necomerciale desi cam toate forumurile zise spirituale au mai ales informatie comerciala (bannere cu produse si servicii!). Acest forum - Ramana Maharshi - nu promoveaza produse si servicii comerciale.
  5. Numarul de membri dintr-un forum nu exprima valoarea discutiilor, nu este un indicator al valorii, dimpotriva. E de reflectat.
  6. Ma pot "manifesta" oriunde daca exista interes profund pentru subiectul pe care il urmaresc. Vorbirea goala, insa, nu ma atrage.
  Adevarat ca nu numarul ci contributiile dau valoare unui forum si despre asta vorbeam, mai sus. Daca puteati accepta punctul meu de vedere, atunci ati fi vazut ca nu am scris nimic despre numarul de membri.
  Nu era decat o alta invitatie prietenoasa de a continua ce ati inceput aici.
  S-ar putea sa gasiti aici (unde sunt mai multi membri ) si oameni care sa manifeste interesul asteptat de dumneavoastra, chiar daca se mai manifesta si tendinte de intelectualism. Ce putem sa facem daca societatea actuala in care traim duce la diverse nevroze?

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 15. #15
  lovelife este offline Moderator De'al casei
  Data inscrierii
  iulie 2006
  Locatie
  Galati
  Posturi
  2.040

  Implicit Re: Cine sunt eu - Ramana Maharshi

  In domeniul acesta - al spiritualitatii reale (a nu se confunda cu intelectul si intelectualismul) - nu exista mare sau mic. Un mistic este realizat sau nu este. Miza finala, ca sa zic asa, este realizarea esentei, sau Sinele.
  In spiritualitatea adevarata, in imparatia Tatalui Ceresc este o ierarhizare foarte clara, nici o entitate nu este perfect egala cu alta, fiecare este caracterizata din anumite aspecte unica care nu se mai gasesti neicaieri in Creatia Tatalui. Faptele si potentele ne diferentiaza si dincolo de constientizare si "realizarea sinelui". Nici macar Sfintii Arhangheli nu sunt egali intre ei, si ei au pe unul mai mare care ii coordoneaza, si ei cunosc destuld e bine ce este sinele, cunosc cine este Dumnezeu si mult mai multe decat marii initiati de pe Terra
  Numarul de membri dintr-un forum nu exprima valoarea discutiilor, nu este un indicator al valorii, dimpotriva. E de reflectat.
  Pe acel forum nu exista discutii, doar un momolog, din ce am observat. Valoarea unui forum rezida din valoarea subiectelor si a contributiei membrilor sai, nu din numarul de posturi sau de membri, dar cand nu exista membri si discutii cum se poate cuantifica valoarea?
  Eu am sters acel link, pentru ca sa vazut clar ca se doreste promovarea acelui forum, daca doriti sa comentati o puteti face si aici nu neaparat prin mutarea oamenilor pe un alt forum.
  Un site
  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
  si un
  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
  pentru mamici unde se dezbat subiecte despre sarcina, nastere precum si crestere si educarea copiilor.
  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Subiecte Similare

 1. cine dispune de aceste carti?
  De gotik_angel in forum BURSA: Vanzari, cumparari, promotii, reclame
  Replici: 2
  Ultimul post: 01 iul 2013, 10:54
 2. Cine este Sfantul Duh?
  De lovelife in forum Crestinismul
  Replici: 35
  Ultimul post: 31 dec 2012, 17:49
 3. forum Ramana Maharshi
  De taoskins in forum Alte stiinte spirituale
  Replici: 1
  Ultimul post: 25 apr 2009, 08:53
 4. Cine are 'ochi ' sa vada...
  De miri Elena in forum Alte stiinte spirituale
  Replici: 36
  Ultimul post: 03 nov 2008, 22:11
 5. Cine esti? - O poveste
  De Catalin in forum Discutii libere
  Replici: 0
  Ultimul post: 05 iul 2007, 16:45

Reguli postare

 • Nu puteti crea subiecte noi
 • Nu puteti posta replici
 • Nu puteti posta atasamente
 • Nu puteti sa va editati postarile
 •