Rezultate de la 1 la 8 din 8

Subiect: Misteriile biblice-(tainele)

 1. #1
  cris este offline Utilizator De'al casei
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Posturi
  2.533

  Implicit Misteriile biblice-(tainele)

  Ptr ca topicul anterior a esuat,m-am gandit sa deschid unul nou .
  As incepe cu un studiu legat de Vt ,care nu este numit " misteriu" ca in NT ,totusi oarecum s-ar potrivi.
  Este vorba de creatie .
  In geneza (bereshit-la inceput) scrie:
  " La inceput Elohim au creat cerurile si pamantul"
  Elohim este un plural in ebraica ,totusi la acest moment ei sunt luati ca intreg ,ca uniune ,de aceea o traducere corecta ar fi "intregul numit Elohim a creat".
  Aceasta fraza este atat de cunoscuta ,ca nimeni nu-i acorda atentie deosebita.

  Acum as dori sa aduc in atentie cuvintele revelate catre Ioan ,in ev dupa Ioan:

  " La inceput a fost Cuvantul ,si Cuvantul (Logosul)era cu D-zeu ( aici articulat -este vorba de D-zeu revelat) si Logosul era D-zeu."

  Se observa aici doua inceputuri :
  -inceputul creatiei vizibile a cerurilor, planetelor (cum reiese din textul continuator) si al pamantului privind Elohimii.Se vorbeste de creatie,de existenta
  - la Ioan ,intalnim pre-existenta: Logosul este pre-existent impreuna cu Divinitatea.

  De aici se ridica si intrebarea: defapt ce era la inceput?

  In cartea facerii hindusa, principiul Elohim apare in versul 19.

  Creatiunea ,este aratata astfel:
  - " lumea vazuta era un intuneric,neinteleasa, fara insusiri deosebitoare ,neputand fi cunoscuta cu mintea ,nici descoperita ,parand cu desavarsire adormita"
  - " cand termenul descompunerii se implini( 4 320.000.000 ani solari ) ,Stapanul care exista prin El insusi (in Nt Ho Kurios Autogenes ),care nu poate fi cuprins cu simtirile ,facand vazuta aceasta lume cu cele 5 stihii si cu celelalte principii ,stralucind de slava cea mai curata ,se arata si risipi intunericul"
  - " El -pe care numai spiritul il poate pricepe ,care este mai presus de organele simturilor(stihiile) ,care n-are parti vazute ,Cel Vesnic, Sufletul tuturor fiintelor,pe care nimeni nu-L poate intelege ,desfasura toata splendoarea sa"

  "Cel pe care numai spiritul il poate pricepe" ,este o tema centrala la esenienii de pe Mt Carmel ,unde Invatatorul comunitatii era cel care invata pe discipoli cunoasterea interioara,in biblie oida ,cea care duce la epignosis(in biblie),cunoasterea directa de divinitate.

  -" Hotarand in cugetul sau (Mintea divina-Constiinta divina) a face sa iasa din substanta Sa feluritele fapturi,el produse mai intai apele in care puse o samanta"

  Iata ceea ce in VT gasim ca manifestare a mamei divine Shekinack , manifestarea este Ruah ,in NT Duhul Sfant, porumbita sau pneuma hagion in gr.In alte traditii mai gasim uterul primordial,sau oul.

  -" aceasta se facu un ou stralucitor ca aurul,asa de stralucitor ca astrul cu mii de raze si din ou se nascu El insusi, Brahma, stramosul tuturor fiintelor"

  El insusi ,Logosul, Constiinta Cristica de care vorbeste Cayce si care ulterior a mers pe pamant in manifestarea sa numita Crist.

  -" apele s-au numit duhuri ,ptr ca sunt facute de Duhul D-zeiesc; aceste ape fiind primul loc al miscarii ,s-a numit Cel ce se misca pe ape."

  -"Prin Cel ce este (D-zeu preexistent) ,prin Cauza nepatrunsa ( Cauza Prima ,despre care Cayce spune ca este un alt nume al lui D-zeu),vesnica, prin Fiinta in Sine si nefiinta ptr simturi ,s-a produs Dumnezeiescul barbat "(numit Brahma la hindusi Adam Kadmon in apocrife)

  Barbat aici nu are sensul de om cu sex masculin ,nu se refera la ginecologie cum poate fi interpretat ,se refera la " puritate" ,intotdeauna un atribut "masculin" divin are calitati " feminine" si invers.
  Sofia ,intelepciunea este un barbat divin ,adica este pura.

  - "Dupa ce locui un an (divin) in acest ou(uter primordial) ,Stapanul desparti oul in doua numai cu gandul ".

  - " Si din cele 2 jumatati facu cerul si pamantul ,iar in mijloc puse vazduhul ,cele 8 regiuni ceresti si neschimbatul adanc al apelor"
  ( aici este vorba despre alte ceruri ,Elohim stapanesc doar peste 7 ceruri ,in al 8-lea sta Sofia ,manifestare si atribut al Mamei divine)

  Aici este vorba despre creatia intreaga ,nu despre pamant si atmosfera sa.

  -" Din Sufletul prea inalt (probabil Marele Bine din apocrife),el scoase simtirea care exista in sine si nu exista ptr simturi si inainte de simtire ,eu-l (constiinta) care stapaneste si conduce."

  Aceasta constiinta s-a manifestat mai tarziu in om ,prin Isus ,in toti oamenii .Este vorba de imparatia care exista in om si,prin fapte ,in cele din jur.

  - " Si inaintea simtirii si a eu-lui ,scoase marele principiu intelectual ( Pistis Sofia in Nt- credinta cea inteleapta) si tot ce are una din cele 3 insusiri ( bunatate, suferinta si intuneric- v si " dragostea sufera toate,intelege toate ,ea este rabdatoare etc" ) si cele 5 organe ale mintii cu care se [percep lucrurile dinafara si cele 5 organe ale actiunii si particelele celor 5 stihii"

  -" unind intre ele particelele nepatrunse de minte ale acestor 6 principii ,inzestrate cu o mare energie,facu toate fiintele" ( v si spusele lui Isus : voi nu sunteti din lumea aceasta ,cum nici eu nu sunt)

  -" si ptr ca cele 6 particele nepatrunse de minte ,ca sa ia forma ,se unira unele cu altele ,inteleptii numira forma vazuta cu numele acesta -care atarna de 6 particele-"
  - " stihiile se unira in aceasta forma vazuta ,cu insusirile precum simtirea,izvor nesecat de fiinte ,se uneste cu organele trupului"
  - " Din particelele fine si imbracate cu o forma ,ale acestor 7 principii inzestrate cu o mare energie,s-a facut lumea trecatoare,purcedere din Cel Netrecator."
  Abia aici intalnim Sf Hebdomada ,Elohim ,sau Amesa Spenta.
  -" cu cat o stihie (principiu) este mai departata de izvor,cu atat are mai multe insusiri"( materiale -rautate,egoism ,crima,jertfa de sange ,pedepse amenintari etc)

  De aici si izvorul mantuirii(salvarii) omului.Cand Elohim- Yahve in speta au terminat (incetat) creatia " dupa chipul si asemanarea lor " se poate cunoaste cat de cat pe pamant ca s-a intamplat, cat spune si istoria.
  Am uitat sa spun ceva: aceste manifestari divine , un el divin manifestat prin ea divina si invers sunt reprezentate prin simbolul yin-yang .
  Simbolul este extraordinar ,ptr ca el reprezinta staticul ,asa cum arata simbolul ,dar esenta sa este miscarea : este roata care se invarte si creeaza.
  Ultima editare de cris : 08 ian 2009 la 16:30
  Vasele cu apa nu mai sunt suficiente.
  Duceti-ne direct la izvor!

 2. #2
  Fat_Frumos Avatar
  Fat_Frumos este offline I.E. Bobocel
  Data inscrierii
  decembrie 2008
  Locatie
  Bucuresti
  Posturi
  298

  Implicit Re: Misteriile biblice-(tainele)

  Citat Citat din cris Vezi post
  Ptr ca topicul anterior a esuat,m-am gandit sa deschid unul nou .
  As incepe cu un studiu legat de Vt ,care nu este numit " misteriu" ca in NT ,totusi oarecum s-ar potrivi.
  Este vorba de creatie .
  In geneza (bereshit-la inceput) scrie:
  " La inceput Elohim au creat cerurile si pamantul"
  Elohim este un plural in ebraica ,totusi la acest moment ei sunt luati ca intreg ,ca uniune ,de aceea o traducere corecta ar fi "intregul numit Elohim a creat".
  Aceasta fraza este atat de cunoscuta ,ca nimeni nu-i acorda atentie deosebita.
  care topic a esuat ?
  Elohim este plural pentru ca este vorba de Sfanta Treime cea de o fiinta si nedespartita, care era de la inceput.
  Romanul la care scriu (neterminat):

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.  Lupul de Nea: "iubeste si fii iubit/a"

 3. #3
  cris este offline Utilizator De'al casei
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Posturi
  2.533

  Implicit Re: Misteriile biblice-(tainele)

  Citat Citat din Fat_Frumos Vezi post
  care topic a esuat ?
  Elohim este plural pentru ca este vorba de Sfanta Treime cea de o fiinta si nedespartita, care era de la inceput.
  Te inteleg ca nu stii ,dar poti sa te informezi inainte de a posta ceva.
  Elohim este reprezentat de sfesnicul cu 7 brate din care yahwe este al 7-lea ,care a sfintit si numarul sau,sabbatul.Poti intreba orice iudeu ,evreu etc iti raspunde simplu .
  Trinitatea incepe sa se dezvaluie omenirii la momentul Buddha.
  Spui tu ceva ,dar momentele manifestarii divine si revelatiei divine sunt cam invers.Este firesc sa fie cunoscuti mai intai demiurgii inferiori ,cum este Yahweh ,un elohim,ptr ca acestia se adresau omului " nepesh" -adica animalului.
  Logosul nu putea fi inteles de " animale " -nepesh in ebr sau sarx in greaca.
  Logosul este inteles de oameni cu constiinta .
  Sf Treime este anuntata omenirii prin " Intelepciunea cea cu Trei chipuri " Buddha Trimurti,si este vorba de familia sfanta divina ,nu de 3 homo.
  Este vorba de chipul initial al creatiei : Tatal ,Mama si Crist al milei nemarginite.Binecuvantat fie numele lor.Potentialul creator se regaseste inca pe pamant desi exista denaturari ,dar forma creatoare inca exista.
  Probabil la un moment dat va dispare ,este firesc ,din moment ce mama este dispretuita .In viitor probabil toti vor fi barbati ,caci ce se seamana aceea este cules.In viitor este posibil ca omenirea sa aiba doar barbati calugari , si mi se pare firesc ,ceea ce se doreste ,aceea se obtine.
  Doar daca nu mai apar din-astia care risca sa fie ucisi .
  Eu as face astfel: toti sa mearga la manastire,azi.Sa fie sfinti.
  Nu vor trece 5 zile de la asemenea manifestare si omenirea intra in colaps.mai rau ca acum.
  Vasele cu apa nu mai sunt suficiente.
  Duceti-ne direct la izvor!

 4. #4
  lovelife este offline Moderator De'al casei
  Data inscrierii
  iulie 2006
  Locatie
  Galati
  Posturi
  2.040

  Implicit Re: Misteriile biblice-(tainele)

  Are dreptate CRIS, si elohimii sunt si mai mult de 7, nu vreau sa fac speculatii acum ca cifra, dar sigur mai mult de 7.
  " La inceput a fost Cuvantul ,si Cuvantul (Logosul)era cu D-zeu ( aici articulat -este vorba de D-zeu revelat) si Logosul era D-zeu."
  La inceput totul inclusiv creatia era doar la Dumnezeu doar in interiorul lui Dumnezeu. eu ast ain teleg, dar marea intrebare este ce era in afara lui Dumnezeu la inceputuri

  Geneza cred ca partea asta se refera la geneza universului si nu la geneza planetei Pamant care a avut mult, mult mai tarziu, este un arhietip pastrat de cine stie unde si doar preluat in forma asta de evrei
  Un site
  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
  si un
  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
  pentru mamici unde se dezbat subiecte despre sarcina, nastere precum si crestere si educarea copiilor.
  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 5. #5
  Fat_Frumos Avatar
  Fat_Frumos este offline I.E. Bobocel
  Data inscrierii
  decembrie 2008
  Locatie
  Bucuresti
  Posturi
  298

  Implicit Re: Misteriile biblice-(tainele)

  Citat Citat din cris Vezi post
  Te inteleg ca nu stii ,dar poti sa te informezi inainte de a posta ceva.
  cum, parcurgand cititorul intreg forumul, cand cel care posteaza are la indemana informatia completa, daca tot spui macar spune tot...

  Citat Citat din cris Vezi post
  Elohim este reprezentat de sfesnicul cu 7 brate din care yahwe este al 7-lea ,care a sfintit si numarul sau,sabbatul.Poti intreba orice iudeu ,evreu etc iti raspunde simplu .
  Vorbesti despre Legea Mozaica... asa o fi, nu o sa citesc toata literatura sa verific, dupa cum ma trimiti sa citesc intreg forumul sa aflu la ce topic te-ai referit...
  exista vreun criteriu dupa care alegi ceva pe care il numesti bun dintr-o religie si respingi explicatia conforma altei credinte ?
  Citat Citat din cris Vezi post
  Trinitatea incepe sa se dezvaluie omenirii la momentul Buddha.
  Presupunand ca ceea ce spui ar fi adevarat, asta nu inseamna ca Sfanta Treime nu exista asa cum este cunoscuta acum, dupa intruparea lui Hristos!

  Citat Citat din cris Vezi post
  Spui tu ceva ,dar momentele manifestarii divine si revelatiei divine sunt cam invers.Este firesc sa fie cunoscuti mai intai demiurgii inferiori ,cum este Yahweh ,un elohim,ptr ca acestia se adresau omului " nepesh" -adica animalului.
  Logosul nu putea fi inteles de " animale " -nepesh in ebr sau sarx in greaca.
  Logosul este inteles de oameni cu constiinta .
  Sa inteleg ca, in conceptia ta, oamenii antici nu aveau constiinta ?
  Platon, sau mai inainte, brahmanii care transmiteau cunoasterea oral cu mult inainte de Buddha, nu aveau oare constiinta ?
  ma indoiesc
  Romanul la care scriu (neterminat):

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.  Lupul de Nea: "iubeste si fii iubit/a"

 6. #6
  lovelife este offline Moderator De'al casei
  Data inscrierii
  iulie 2006
  Locatie
  Galati
  Posturi
  2.040

  Implicit Re: Misteriile biblice-(tainele)

  Sa inteleg ca, in conceptia ta, oamenii antici nu aveau constiinta ?
  Platon, sau mai inainte, brahmanii care transmiteau cunoasterea oral cu mult inainte de Buddha, nu aveau oare constiinta ?
  ma indoiesc
  Evolutia omenirii sa facut mereu in valuri dupa o curba relativ sinusoidala, asa ca cand omenirea a fost in lumina cand in intuneric si cnad in diferite faze intermediare, acum aceste "valuri" vin mai repede
  Un site
  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
  si un
  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
  pentru mamici unde se dezbat subiecte despre sarcina, nastere precum si crestere si educarea copiilor.
  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 7. #7
  cris este offline Utilizator De'al casei
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Posturi
  2.533

  Implicit Re: Misteriile biblice-(tainele)

  Citat Citat din lovelife Vezi post
  Are dreptate CRIS, si elohimii sunt si mai mult de 7, nu vreau sa fac speculatii acum ca cifra, dar sigur mai mult de 7.

  La inceput totul inclusiv creatia era doar la Dumnezeu doar in interiorul lui Dumnezeu. eu ast ain teleg, dar marea intrebare este ce era in afara lui Dumnezeu la inceputuri

  Geneza cred ca partea asta se refera la geneza universului si nu la geneza planetei Pamant care a avut mult, mult mai tarziu, este un arhietip pastrat de cine stie unde si doar preluat in forma asta de evrei
  LOVE,Elohimii sunt perechi de 7 ,adica ei/ele si sunt multi Elohimi ,evident,zeii Annunaki erau tot Elohimi.Sunt de nu stiu cate ori 7.
  Eu cred ca in afara lui D-zeu nu e nimic ,D-zeu e static.Creatia este ca o " bula" in interiorul nemiscarii numite D-zeu.Aceasta " bula" se misca ,restul continua sa stea in nemiscare in D-zeu.Asa ,imaginativ, infinitul care in el are " bule " in care ceva se misca,restul e nemiscare.
  Evreii au preluat ,sigur ,tot ce au gasit, legile lui Hammurabi, ale lui Akhenaten ,putin din tablitele sumeriene...Iov era hindus...ar trebui citit tot Talmudul .Evreii preiau oricum tot ce suna a bani ,fara ofensa,bravo lor.
  Isus nu era chiar evreu,adica cei doi Isus.
  Vasele cu apa nu mai sunt suficiente.
  Duceti-ne direct la izvor!

 8. #8
  cris este offline Utilizator De'al casei
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Posturi
  2.533

  Implicit Re: Misteriile biblice-(tainele)

  Brahmanii sunt spirite care duc mai departe ceea ce Rsi-ii au dezvaluit.
  Invatatura brahmanica a fost ascunsa de mii de ani ,ea poate fi dezvaluita, cum si este ,dupa implinirea profetiei : D-zeu va merge pe pamant prin Isus.Este profetia ," scriptura" care anunta prima pe Crist. Despre aceasta vorbeste Isus,cand spune ca " scripturile s-au implinit".
  Spiritele veghetoare ale pamantului ,Rsii (sfinti -in traducere) sunt cei care au prevestit acestea.Primul Zoroastru acest lucru l-a vestit .
  Platon avea constiinta duala.
  Oamenii primelor incarnari erau animale.
  Ei prin reincarnari succesive au evoluat.

  Ps: sf Treime si totul a existat de la inceput ,dar s-a dezvaluit omenirii cand aceasta a urcat in constiinta spirituala.
  Dezvaluirea continua, Crist este prezent pana la sfrsitul eonilor.
  Vasele cu apa nu mai sunt suficiente.
  Duceti-ne direct la izvor!

Subiecte Similare

 1. Tainele tăblițelor de plumb de la Sinaia
  De lovelife in forum Istoria Dacilor si Romanilor
  Replici: 19
  Ultimul post: 21 ian 2011, 14:01
 2. Parabole biblice
  De cris in forum Alte confesiuni
  Replici: 6
  Ultimul post: 18 oct 2010, 21:40
 3. Haideti sa dezbatem dogmele si textele biblice
  De cris in forum Discutii libere
  Replici: 194
  Ultimul post: 30 ian 2009, 00:51

Etichete pentru acest subiect

Reguli postare

 • Nu puteti crea subiecte noi
 • Nu puteti posta replici
 • Nu puteti posta atasamente
 • Nu puteti sa va editati postarile
 •