Pagina 2 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul
Rezultate de la 16 la 30 din 46

Subiect: Alimente care streseaza

  1. #16
    Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
    Data inscrierii
    august 2006
    Locatie
    Pitesti
    Posturi
    2.823

    Implicit

    Interesant ce am primit, apropos de o componenta a stresului creat de alimentate: costul. La noi comisia de statistica socoteste lunar costul "cosului" zilnic. Cum se manifesta acest stres la altii se vede in tabel (cifrele costurilor reprezinta $):



    Am gasit de cuviinta ca este interesant si acest aspect.

    E putin mai dificil sa pun si imaginile care insotesc textul (tara, zona si costul /saptamana). Numarul de membri de familie l-am numar eu si n-am pus la socoteala pet-urile acolo unde erau (in fotografie).

    Somalezii sunt intr-o tabara de refugiati, dar butanezii sunt la ei acasa, ca si ceilalti.

  2. #17
    cris este offline Utilizator De'al casei
    Data inscrierii
    septembrie 2006
    Posturi
    2.533

    Implicit

    Hai,ca ma bag si eu "sa va stresez" ,numa'un pic,hih.
    Laptele de vaca,intr-adevar este greu de digerat,in primul rind datorita grasimii.Laptele unui animal este creat ptr puiul acelui animal.Adica un organism diferit de cel uman.
    Un vitel hranit normal,nu intarcat la 1-2 luni,poate ajunge la 300 de kg la 6 luni,dar poate ajunge si la 500 de kg la 6 luni(depinde si genetic cum e)
    Caseina da alergii in special la copii-si baiatul meu era alergic la un an.
    Studiile privind laptele au fost initiate la LLoma Linda in anii 90,din cite stiu,si o constatare a fost ca nici calciul din lapte nu prea se asimileaza.(cum se credea)Mai depinde si de materialul genetic al fiecarui om,dar din experienta mea de viata,va recomand sa nu va bazati exclusiv pe lapte privind rahitismul la copii-eu am fost rahitica,desi am crescut la tara cu lapte crud-si am facut crize de spasmofilie pina la 14 ani cind s-a-ndurat cineva sa-mi dea calciu.
    Plus ca oricum calciul se fixeaza cu ajutorul vit D,iar azi nimeni nu prea recomanda expunerea la soare in acest scop.
    In schimb iaurtul...are alta configuratie,se pare ca este excelent .
    Si zerul am citit ca este excelent ptr cine-l poate bea.

    In schimb cofeina cica este regeneranta,revitalizanta etc
    Dar fie cofeina din cola ,sau din ceai verde?Aici e enigma (otiliei)

    Cu margarina...pai margarina e plastic-in urma hidrolizarii uleiului-sau ei stiu ce-i fac,capata compozitia plasticului.

    Uleiul de masline devine toxic daca-i prajit.

    Albusul de ou crud-contine antivitamina H.

    Rosiile sint mai bune fierte.

    Nenea Cayce indica drept cea mai buna sursa de calciu ,picioarele de porc fierte si mincate toate cartilagiile.
    Babanele,bine coapte ,si numai in tara lor sa fie mincate-pai in 2-3 ani,o sa creasca si la noi cu caldura asta nesimtita.

    Ca sa nu mai pomenesc alte chestii sustinatoare a stresului-sapunurile,sampoanele,detergentii,cremele ,pina si ceaiul are "arome identic naturale " .
    Lumea cumpara ce vede prin reclame ,cine s-ar mai spala azi cu un sapun facut de bunica in cazan?Sa nu mai zic ca-n Anglia cel mai ieftin sapun de casa fara e-uri si parametil -propilo-ma-sa se vinde cu 20 lire kg,si o masca de buruieni tocate si puse-n apa de canalul Minecii e tot vreo 20 de lire.Da'io m-am tinut tare :n-am cumparat,am fost barbata.(defapt am doar pacatuit cu o bucatica de sapun cel mai ieftin,il am si-acum )In rest,am intrat zilnic,si n-am cumparat nimic.
    Vasele cu apa nu mai sunt suficiente.
    Duceti-ne direct la izvor!

  3. #18
    Tixti este offline Utilizator Bobocel
    Data inscrierii
    august 2006
    Locatie
    Braila
    Posturi
    450

    Implicit

    Draga Cris si nu numai
    din cate ceti eu mai sus, rezulta ca suntem supusi unui risc enorm daca mancam cam orice pe lumea asta. M-am gandit sa incerc sa beau cate 10 litri de lapte pe zi, sa vad daca in 6 luni ajung si eu la 300- 600 kg. Daca ajung, o sa va dau la toti dreptate, daca nu atunci n-aveti decat sa ignorati toate informatiile cu privire la nutritie pe care le cunoasteti. Pai am avut perioade cand beam in jur de 2 litri de lapte pe zi, chiar mai mult si dintr-ala din comertz, care-i apa chioara, ci de la tzara, si atat de gras, ca era mai mult galben decat alb. Si multumesc lui Dumnezeu sunt bine, sanatos, si nu m-am "implinit" nici macar cu un kilogram in plus, ci sunt asa cum sunt eu. Daca era pe bune faza cu laptele si caseina dintr-ansul, aveam si eu acuma macar vro 100 de kile sau 120. Rosiile au vreo problema daca le mancam crude??? E prima oara cand aud. Am ajuns si eu la aceeasi concluzie si anume ca sunt o multime de "nutritionisti" care cuvanteaza prin ziare, televizoare, radio, chiar si in literatura de specialitate, dar tot ce spun ei de fapt reprezinta un interes al vreunei firme de produse alimentare, sau vreun interes al oricui ar fi acela. In legatura cu cafeaua, am auzit atatea teorii.... Mereu se gaseste cate un doftor renumit sa ne zica despre cat de buna e o cafelutza pe zi si ce bine face ea la organism. Un individ zicea odata ca exces de cafea inseamna de fapt 5 cesti pe zi. Ca mai putin de 5 cesti e ok. Nici eu nu ma ating de cafea, fiindca am impresia ca e tot un soi de drog, dar cu presupusul isi da multa lume. Sa nu ne miram ca o sa apara vreun specialist sa spuna ca elixirul vietii il reprezinta de fapt tigarile, sau cate un paharel de vodca pe stomacul gol, sau mai stiu eu ce nazbatie. Ca printre altele aflaram ca e bun si un pahar de vin pe zi. Dar inca se mai ciondanesc specialistii, finca nu stiu daca e vorba de vin alb sau rosu si nu stiu nici cat de mare sa fie paharul.
    Parerea mea e ca e bine sa mancam ce stim noi ca e bine si ce vedem noi ca nu ne face rau. Si o sa traim o mie de ani in pace. Amin
    Dumnezeu ne iubeste pe toti

  4. #19
    cris este offline Utilizator De'al casei
    Data inscrierii
    septembrie 2006
    Posturi
    2.533

    Implicit

    Tixti,nu te gindi doar la tine!Din ceea ce ai mai scris,deduc ca tu ai un metabolism care merge bine spre rapid fata de altii.Fiecare om e unic,asa ca din discutiile astea fiecare alege ce i se potriveste,nu?
    Uite,eu am o prietena care maninca la 4 dimineata prima masa:ciorba,felu' 2 .la 6 ,iar maninca.Defapt maninca foarte mult.
    Si e slaba bat.Eu,dac'as minca asa,as fi mai grasa decit mexicanu' ala,cel mai gras om din lume pe care l-a parasit nevasta(ca o turtea,saraca)
    Cred ca fiecare are un metabolism al lui,plus diferentele adult-copil,men-women etcNu poti face o grila universala.
    Vasele cu apa nu mai sunt suficiente.
    Duceti-ne direct la izvor!

  5. #20
    Tixti este offline Utilizator Bobocel
    Data inscrierii
    august 2006
    Locatie
    Braila
    Posturi
    450

    Implicit

    asta asa e, am vorbit cam pentru mine. Si eu cunosc multe cazuri dintr-astea, de persoane care mananca foarte mult (ca mine dealtfel) si nu se umfla nicidecum, si persoane care se ingrasha si de la un pahar cu apa. Dar stau si ma intreb de ce oare? De ce sunt persoane care mananca foarte putin si totusi se ingrasha, ce se intampla cu organismul lor? Ceva inseamna ca nu merge bine? sau e invers, e ceva dereglat la cei care manca mult si nu se simte? Ca asta cu metabolismul e cu dus - intors. Pe undeva trebuie sa fie o rotitza care scartaie, cred eu. Nu stiu nimic de mexicanil cel gras, dar ma amuza povestea.
    Dumnezeu ne iubeste pe toti

  6. #21
    Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
    Data inscrierii
    august 2006
    Locatie
    Pitesti
    Posturi
    2.823

    Implicit

    Citat Citat din Tixti
    M-am gandit sa incerc sa beau cate 10 litri de lapte pe zi, sa vad daca in 6 luni ajung si eu la 300- 600 kg.
    Hm... Se poate numai daca va schimbati garnitura de cromozomi umani cu una adecvata, si dati si timpul inapoi pentru varsta potrivita.
    Am ajuns si eu la aceeasi concluzie si anume ca sunt o multime de "nutritionisti" care cuvanteaza prin ziare, televizoare, radio, chiar si in literatura de specialitate, dar tot ce spun ei de fapt reprezinta un interes al vreunei firme de produse alimentare, sau vreun interes al oricui ar fi acela. In legatura cu cafeaua, am auzit atatea teorii.... Mereu se gaseste cate un doftor renumit sa ne zica despre cat de buna e o cafelutza pe zi si ce bine face ea la organism.
    Da' e mai bine asa cum sunteti fiindca va utilizati bine mansarda.
    Cuvantatul de care vorbiti apare, in majoritatea cazurilor, din doua pricini: onorarea unui comision sau lipsa de clienti. Cei care care au clienti, nu-si vad capul de treaba.

  7. #22
    cris este offline Utilizator De'al casei
    Data inscrierii
    septembrie 2006
    Posturi
    2.533

    Implicit

    In catavencu de saptamina asta scrie ca cel mai gras om din lume este un mexican si el tocmai a fost parasit de nevasta,si "raii " de la catavencu comenteaza ca d-aia l-a parasit, ca o turtea...
    Vasele cu apa nu mai sunt suficiente.
    Duceti-ne direct la izvor!

  8. #23
    ela
    ela este offline Utilizator Samanta
    Data inscrierii
    iulie 2007
    Locatie
    Iasi
    Posturi
    35

    Implicit

    Stiu ca lactatele de capra sunt cele mai asimilabile de organismul uman, si ele intra in categoria celor care streseaza? Ca eu tare ma bucur ca am gasit o sursa de lapte de capra si ma gandeam ca am dat lovitura, o sa-mi scada stress-ul la jumate, si o sa dorm aproape ca un prunc!
    Cealalta jumatate e la subiectul cu relatia parinti- copii, mai am de lucru acolo

    PS: Nu vreau sa par neserioasa, dar mai fac si eu haz de necaz

  9. #24
    cris este offline Utilizator De'al casei
    Data inscrierii
    septembrie 2006
    Posturi
    2.533

    Implicit

    Cum adica neserioasa?Fii serioasa!
    Glumeam.
    Ela,fiecare om e unic,nu exista un tipar ptr alimentatie valabil la toti.
    Se pare ca singurul tipar este cel al gindirii,cum mentiona Dl Furtuna in msg luate din biblie:anume,iubeste-ti aproapele.
    Foarte bine ca bei lapte de capra.
    Din cite stiu,cel mai sanatos lapte de capra este cel de primavara,cind caprele maninca muguri.
    Vasele cu apa nu mai sunt suficiente.
    Duceti-ne direct la izvor!

  10. #25
    ela
    ela este offline Utilizator Samanta
    Data inscrierii
    iulie 2007
    Locatie
    Iasi
    Posturi
    35

    Implicit

    Adevarat o fi.
    Mie imi plac lactatele, si cred ca e posibila teoria ca ele streseaza pt ca o perioada le-am eliminat complet din alimentatie si m-am simtit excelent din toate punctele de vedere. Chiar esti ceea ce mananci!

  11. #26
    cris este offline Utilizator De'al casei
    Data inscrierii
    septembrie 2006
    Posturi
    2.533

    Implicit

    Incearca o perioada de detoxifiere cu apa de legume si fructe,macar cite o ziui seara legume rase sau tocate in apa,si a 2-a zi bei doar apa.In alta apa pui fructe tocate,si bei doar apa.
    Eu am incercat in cure de 5 zile,doar cu aceasta apa.
    Vasele cu apa nu mai sunt suficiente.
    Duceti-ne direct la izvor!

  12. #27
    valiprofi Avatar
    valiprofi este offline Utilizator Samanta
    Data inscrierii
    noiembrie 2006
    Locatie
    tecuci
    Posturi
    88

    Implicit r

    Adica ,ai ,,mancat'' apa o zi intreaga?Eu am devenit o mancacioasa,cred ca pt.a face si eu aceasta cura ar fi trebuit intai sa plec de acasa sau sa ma incui intr-o camera .

  13. #28
    cris este offline Utilizator De'al casei
    Data inscrierii
    septembrie 2006
    Posturi
    2.533

    Implicit

    Da,Vali,adica am mincat apa 5 zile,si eram si in excursie la munte.
    Dar odihna este esentiala.Altfel,ti se face rau.
    Nuu pleca de acasa,ca vine sotul tau si ma bate!
    Si eu maninc de o vreme ,m-am ingrasat si -acu incerc sa dau jos.
    Vasele cu apa nu mai sunt suficiente.
    Duceti-ne direct la izvor!

  14. #29
    stanculescu1 este offline Utilizator Samanta
    Data inscrierii
    aprilie 2009
    Posturi
    6

    Implicit Re: Alimente care streseaza

    La cate alimente s-au enumerat ma intreb ce sa mancam ca sa putem sta relaxati ... Oricum , cafeaua cred ca le bate pe toate . Si cred ca pana la urma discutia se reduce la alimentele care fac rau circulatiei, inimii ; pentru ca ma gandesc ca la asta se refera "stresul" adica la cresterea tensiunii arteriale ... evident ciocolata , alcoolul , cafeaua , alimentele condimentate , cele grase sunt in capul listei ...

  15. #30
    stroeloretta este offline Utilizator Mugurel
    Data inscrierii
    august 2008
    Posturi
    122

    Implicit Re: Alimente care streseaza

    am gasit si eu ceva referitor la cancer si acolo sunt trecute produsele lactate si laptele care cica nu ar fi tocmai sanatos,eu insa beau lapte.
    Noutati de la John Hopkins

    DUPA CE ANI DE ZILE A SPUS PACIENTILOR CA CHIMIOTERAPIA ESTE SINGURA CALE PENTRU A INCERCA
    (CUVANTUL CHEIE E A INCERCA !) SA SE ELIMINE CANCERUL, JOHN HOPKINS S-A HOTARAT SA PREZINTE SI CALEA CORECTA, ALTERNATIVA DE TRATAMENT A MALADIEI.
    Noutati in tratamentul cancerului de la John Hopkins :
    1. Cu totii avem celule canceroase in corp. Aceste celule nu apar, insa,la testele standard daca nu sunt in numar de miliarde. Cand doctorii spun bolnavilor ca nu mai exista celule canceroase in corpul lor dupa tratamentele efectuate,inseamna doar ca testele sunt incapabile sa le masoare deoarece nu mai sunt in numar detectabil.
    2. Celulele canceroase apar in corp de 6 pana la 10 ori in timpul vietii unui om.
    3. Cand sistemul nostru imunitar este puternic, celulele canceroase sunt distruse si astfel este impiedicata multiplicarea lor si formarea de tumori.
    4. Cand este diagnosticat cancerul, inseamna ca persoana respectiva are deficiente nutritionale multiple. Aceste deficiente pot sa apara din cauze genetice, a noxelor din mediul inconjurator, a alimentatiei si stilului de viata gresite.
    5. Pentru a preintampina deficitele nutritionale multiple, este necesara schimbarea dietei si administrarea de suplimente nutritive, ceea ce va duce la intarirea sistemului imunitar.
    6. Chimioterapia presupune "otravirea" celulelor canceroase cu rata mare de crestere, dar astfel sunt distruse si celulele sanatoase cu crestere rapida dinmaduva spinarii, tractul gastro - intestinal , etc, iar organe importante, cum ar fi ficatul , rinichii, inima , sau plamanii pot fi iremediabil afectate.
    7. Radioterapia distruge celulele canceroase, dar , in acelasi timp, arde, cicatrizeaza si distruge celule, tesuturi si organe sanatoase .
    8. Chimioterapia si radioterapia vor reduce,la inceput, dimensiunea tumorilor. Folosirea indelungata a acestor tratamente nu va duce, insa, la distrugerea definitiva a lor.
    9. Cand in corp se acumuleaza prea multe "deseuri"toxice rezultate in urma chimio- si radioterapiei, sintemul imunitar este fie compromis, fie distrus, iar pacientul poate muri din cauza unor infectii banale si a complicatiilor lor.
    10. Chimioterapia si terapia cu radiatii pot favoriza mutatii genetice in celulele canceroase care le fac foarte rezistente la tratament, si greu de distrus. Interventiile chirurgicale pot determina diseminarea ( imprastierea ) celulelor canceroase la alte organe(metastaze ).
    11. O metoda foarte buna de lupta impotriva celulelor canceroase este de a le infometa, adica a se evita alimentele de care acestea au nevoie pentru a se multiplica.
    CELULELE CANCEROASE SE DEZVOLTA CU :
    a. ZAHAR
    Eliminad din alimentatie zaharul, se elimina,astfel, una din cele mai importante surse de hrana a celulelor canceroase. Inlocuitorii de zahar , indulcitorii sintetici cum ar fi zaharina, sau alte produs ( Nutrasweet, Equal, Spoonful, etc ), au ca baza aspartamul ( E 951), o substanta chimica daunatoare. Un inlocuitor natural al zaharului ar fimierea de albine si melasa, dar in cantitati moderate.
    Sarea de bucatarie contine adaosuri chimice pentru aavea culoarea alba. Alternativa ar fi sarea de mare .
    b. LAPTELE SI PRODUSELE LACTATE
    Laptele favorizeaza productia de mucus in corp, in special la nivelul tractului gastro - intestinal .
    Cancerul este hranit de acest mucus. Renuntand la lapte si produsele derivate, si consumand lapte de soia neindulcit, celulele canceroase "mor" de foame .
    c. PH ACID
    Celulele canceroase "infloresc" in mediu acid. O alimentatie preponderent carnivora induce un pH acid in corp, si ar fi mai bine sa se consume peste si pasare in cantitati mici, decat carne de vita sau porc. Carnea mai poate contine substante administrate animalelor: antibiotice, hormoni de crestere si paraziti, ce dauneaza, in special persoanelor cu cancer .
    d. O dieta bazata 80 % pe legume proaspete consumate ca atare sau sub forma de suc, grau integral , seminte, nuci, si fructe schimba pH-ul corpului in alcalin. 20% din alimentatie poate fi din alimente gatite, inclusiv fasole boabe . Sucurile proaspete din legume asigura necesarul de enzime digestive, usor absorbabile, care ajung la nivel celular in 15 minutede la consumare, si care hranesc si favorizeazacresterea de celule sanatoase. Este bine sa se consume sucuri proaspete de 2-3 ori pe zi. .Enzimele sunt distruse la 4o grade Celsius .
    e. Evitati cafeaua , ceaiul si ciocolata ce pot contine cantitati mari de cofeina. Ceaiul verde este oalternativa foarte buna, avand si proprietati anti -
    canceroase .Cea mai buna bautura este APA - purificata sau filtrata pentru a fi, astfel, eliminate toxinelesau metalele grele. Apa distilata este acida, deci evitati-o !
    12. Proteinele din carne sunt dificil de digerat si necesita o cantitate mare de enzime digestive. Carnea nedigerata ramane in interiorul intestinului, intra in putrefactie, si se creste, astfel , cantitatea de reziduuri toxice din corp .
    13. Celulele canceroase sunt acoperite de un perete gros de proteine . Renuntarea la carne sau reducerea ei in alimentatie duce la eliberarea de cantitati din ce in ce mai mari de enzime; acestea ataca proteinele din peretele celular, si permit, astfel, celulelor specializate sa distruga aceste celule canceroase .
    14. Unele suplimente nutritive ajuta la intarirea sistemului imunitar, cum ar fi: IP6 (inozitolul sau vitamina B9, continut de taratele de grau,seminte, nuci - n.tr .), Essiac (ESSIAC este o formula din plante ce a fost utilizata din anul 1922 de o sora medicala din Canada numita Rene Caisse pentru a ajuta pacienti cu afectiuni grave.Cele opt plante din reteta originala sunt: ciuline sfant, radacina de brusture, laminaria, trifoi rosu, ulm cu coaja neteda, radacina de revent turcesc, nasturel, macris marunt. ), antioxidanti, vitamine , minerale , etc., toate stimuland imunitatea sa lupte si sa distruga celulele canceroase.
    Alte suplimente cum ar fi vitamina E produc apoptoza sau moartea programata a celulelor, metoda naturala a corpului de a scapa de celulele bolnave, nedorite,si inutile .
    15. Cancerul este o boala a mintii, corpului, si spiritului. Gandirea pozitiva si o fire activa ajuta pe cel care lupta cu cancerul sa supravietuiasca .
    Furia, neiertarea si amaraciunea "construiesc" un mediu stresant si acid in corp. Trebuie sa invatam sa avem un spirit iubitor si iertator, sa ne relaxam si sa ne bucuram de viata !
    16. Celulele canceroase nu se pot dezvolta in prezenta oxigenului .Facand exercitii fizice zilnice si de respiratie ,oxigenul ajunge adanc ,la nivel celular .
    Terapia cu oxigen este foarte importanta pentru distrugerea celulelor canceroase .
    ATENTIE
    1. Nu introduceti recipienti de plastic in cuptorul cu microunde.
    2. Nu congelati apa
    3. Nu puneti in microunde recipiente cu capace de plastic .
    Dioxina este o substanta ce provoaca cancer, in special la sani. Este extrem de toxica pentru celulele corpului. Dioxina este eliberata din
    plasticul sticlelor cu apa introduse la congelator.
    Recent, Dr. Edward Fujimoto, manager al programului de sanatate din cadrul Castle Hospital, a vorbit, in cadrul unei emisiuni TV, despre pericolele care pandesc sanatatea .
    A vorbit despre dioxina si raul pe care il poate face.
    Sa nu se incalzeasca mancarea la coptorul cu microunde in vase de plastic. Este vorna, mai ales, de mancarea ce contine grasime. Profesorul a spus ca combinatia dintre grasime, temperaturi mari si plasti elinereaza in mancare dioxina , care ajunge, in cele
    din urma, in celulele noastre. A recomandat, in schimb, folosirea de vase de sticla sau ceramica pentru a incalzi mancarea . Se obtin aceleasi
    rezultate, dar fara dioxina .
    Hartia nu e daunatoare, dar nu se stie ce mei contine ea. Profesorul a amintit ca multe fast food-uri au renuntat la recipienti din spuma poliuretanica, folosind hartia. Aparitia dioxinei a fost motivul .
    S-a subliniat ca acelasi efect negativ il are si acoperirea vaselor cu capace de plastic in vederea gatirii mancarii in cuptorul cu microunde. Este
    indicat folosirea unui servet de hartie.
    Acesta este un material ce ar trebui trimis tuturor celor care sunt importanti in viata voastra .

Pagina 2 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul

Subiecte Similare

  1. alimente, obiceiuri, stari care ne pot afecta sanatatea
    De diasomie in forum Discutii libere
    Replici: 21
    Ultimul post: 01 feb 2008, 09:09

Reguli postare

  • Nu puteti crea subiecte noi
  • Nu puteti posta replici
  • Nu puteti posta atasamente
  • Nu puteti sa va editati postarile
  •