Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate de la 1 la 15 din 34

Subiect: Homeopatia

 1. #1
  Catalin este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  iulie 2006
  Locatie
  Galati
  Posturi
  1.108

  Implicit Homeopatia

  Homeopatia, ce este?

  Homeopatia este un sistem medical descoperit în urmă cu peste 200 de ani de medicul german Samuel Hahnemann, sistem care folosește pentru a trata, substanțe diluate și dinamizate, preparate din plante, minerale și animale.
  Hahnemann era îngrijorat de efectele secundare serioase pe care le aveau medicamentele convenționale. Așa că el a preparat și experimentat substanțe diluate pentru a diminua aceste efecte secundare. Spre surprinderea sa, el a constatat că pe măsură ce substanțele erau diluate și dinamizate, aveau un efect curativ crescut și efecte toxice reduse. În următorii ani, Hahnemann și ulterior continuatorii săi, au pus bazele unei farmacii homeopate, preparând și experimentând mii de substanțe. Eficacitatea acestor remedii homeopatice în tratarea bolilor de orice fel, a fost dovedită științific de nenumărate ori.
  Homeopatia se bazează pe legea similitudinii, lege care poate fi enunțată astfel: orice substanță care, în doze mari, provoacă anumite simptome la un subiect sănătos, poate vindeca aceleași simptome la un subiect bolnav, când este administrată în doze mici (doze infinitezimale sub forma remediilor homeopatice).
  Homeopatia este în prezent recunoscută de Organizația Mondială a Sănătății ca fiind al II-lea sistem terapeutic din lume după alopatie (medicina convențională). Este un sistem terapeutic științific și foarte eficient care mobilizează resursele naturale de auto-vindecare ale organismului. Homeopatia consideră toate simptomele de boală ca fiind expresia dezechilibrului la nivelul întregii persoane și de aceea tratează persoana bolnavă și nu boala.

  Potențialul homeopatiei

  Suferiți de o problemă medicală acută sau cronică? Homeopatia este o alternativă mai bună pentru aceia care sunt dezamăgiți sau sunt victime ale efectelor secundare provocate de tratamentul convențional, sau pentru aceia care doresc să evite intervențiile chirurgicale.
  Tratamentul homeopatic lucrează în armonie cu sistemul imunitar, spre deosebire de medicamentele alopate, care suprimă sau distrug sistemul imunitar.
  Sistemul medical homeopatic este blând și va restabili sănătatea într-un mod pașnic, mergând până la vindecarea chiar și a maladiilor considerate incurabile de medicina convențională.
  Homeopatia poate ajuta mult persoanele a căror viață este afectată în mod profund și continuu de boli cronice precum artrita, boli de inimă, diabet, obezitate, cancer, alergii, astm, tulburări mentale și emoționale și multe altele.
  De asemenea, în cazul maladiilor acute curente, când este prescris remediul similimum, rezultatele sunt adesea foarte rapide. Dacă o răceală trece netratată într-o săptămână, cu tratament homeopat se vindecă în maximum trei zile.
  Fiind lipsită complet de toxicitate, homeopatia se adresează și unor categorii speciale de pacienți: nou-născuții, copiii, gravidele și vârstnicii.

  Enumerăm numai câteva dintre afecțiunile care beneficiază de tratament homeopatic:

  Boli interne:
  astm bronșic, diskinezie biliară, hepatită acută sau cronică, gastrită, ulcer gastro-duodenal, constipație, boală hemoroidală, reumatism acut sau cronic, diabet etc.

  Afecțiuni neuro-psihiatrice:
  nevroze, nevralgii, depresii, psihoze maniaco-depresive, tulburări neuro-vegetative, tulburări de comportament etc.

  Afecțiuni ginecologice:
  tulburări ale ciclului menstrual, inflamații utero-anexiale, frigiditate, tulburări de menopauză, sterilitate etc.

  Afecțiuni urologice:
  cistite, uretrite, pielonefrite, tulburări de dinamică sexuală etc.

  Afecțiuni pedriatice:
  rinofaringite repetate, bronșite recurente, enurezis, scăderea rezistenței la infecții etc.
  Ca medicină holistică, homeopatia tratează persoana și nu boala. Aceasta înseamnă că orice afecțiune poate beneficia de tratament homeopatic.

  Bolile, cum le abordează și cum le tratează homeopatia?

 2. #2
  Catalin este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  iulie 2006
  Locatie
  Galati
  Posturi
  1.108

  Implicit Bolile cum le trateaza homeopatia

  Bolile cum le trateaza homeopatia

  Boala este o afectare a sănătății cauzată de agresarea organismului de către factori diferiți.
  În medicina clasică (ALOPATIA), semnele de boală (febră, durere de cap, dureri musculare, erupțiile, tusea, etc) se combat prin tratamente destinate să le facă să dispară, să le ascundă, prin administrarea de antialgice, antitermice, antiinflamatoare, preparate cortizonice, somnifere, etc…
  De fapt, alopatia nu ia în calcul faptul că aceste simptome reprezintă semne ale apărării organismului. Ea este o terapie contrară, folosește medicamente care au prefixul „ANTI”, medicamente care inhibă semnalele de alarmă ale organismului.
  Dimpotrivă, în HOMEOPATIE, sunt cercetate în plus simptomele specifice fiecărui bolnav, cu alte cuvinte, în ce mod se manifestă: sete sau absența setei, congestia sau paloarea feței, prezența sau absența transpirației… și în mod deosebit, semnele psihice care însoțesc simptomele.
  Homeopatia consideră că simptomele de boală reprezintă o reacție de apărare a organismului, care încearcă să evite un rău mai mare, împingând boala din zonele vitale, importante ale corpului (inima sau creierul) spre zone mai puțin vitale (pielea sau articulațiile).
  Dacă ne gândim că tusea unei persoane care s-a înecat cu apă, de exemplu, are drept scop eliminarea acesteia din căile respiratorii, ne este clar cât de nociv ar fi să suprimăm tusea… La fel, se petrec lucrurile și dacă inhibăm mecanisme de epurare și apărare mai puțin evidente.
  Există un „MEDIC INTERIOR”, care ne vindecă permanent de consecințele oricăror agresiuni la care omul este supus zi de zi. „Medicul interior” depune un efort constant în folosul nostru prin diferite mecanisme: înlocuirea celulelor moarte, vindecarea unei plăgi, hemostaza și coagularea sângelui, migrarea leucocitelor și fagocitarea microbilor în infecții, eliminarea impurităților din căile respiratorii prin creșterea secreției mucoase etc.
  Simptomele bolnavului reprezintă efortul pe care „medicul interior” îl depune pentru a învinge boala. De aceea simpla suprimare a unor simptome nu va avea drept rezultat decât îngreunarea vindecării.
  În homeopatie, simptomele bolnavului delimitează direct remediul care este apoi capabil „să-l trezească” sau să-l scoată din dificultate pe „medicul interior” și să-l ajute să desăvârșească vindecarea.
  Astfel, dacă un bolnav se prezintă la homeopat cu dureri de cap, diaree, insomnie, el nu va fi nevoit să ia un analgezic, un somnifer și un antidiareic, ci suferințele sale se vor remite cu un singur remediu homeopatic.

  Remediul homeopatic, cum poate fi activ ceva atât de diluat?

  Remediile homeopate provin din numeroase surse diferite: multe dintre remedii sunt preparate din plante, altele au la origine produse animale, altele sunt preparate din metale sau minerale, etc.
  Tratamentul homeopatic nu este un "tratament cu plante", cum greșit se crede uneori. Este adevărat că printre remediile folosite pot fi regăsite multe plante, însă modul de preparare homeopatic le conferă o putere și o profunzime de acțiune mult mai importante decât simpla utilizare ponderală (sub formă de ceaiuri, tincturi, pulberi, etc.)
  Astfel, după prepararea inițială a materialului brut, remediile sunt supuse diluărilor succesive în apă și alcool, până la proporția de 1/zece miliarde, sau chiar mai mult.
  Fiecare etapă de diluare este însoțită de agitarea energică a preparatului – procedeu denumit dinamizare sau potențare. Numai astfel se obține o substanță activă din punct de vedere medical, cu acțiune curativă puternică, dar lipsită de efecte dăunătoare. Ea va fi ulterior impregnată în granule sau tablete, pentru utilizarea de către pacienți.
  La nivelul de diluare la care se ajunge, în soluție nu va mai rămâne nici o urmă chimică din substanța inițială. Atunci, cum lucrează remediile?
  Remediul homeopatic acționează ca un semnal care energizează și stimulează forța proprie de autovindecare a organismului. Mobilizează sistemele de apărare și actionează asupra ansamblului fizic, mental și emoțional pe care îl reprezintă pacientul.
  Este asemenea transmisiei semnalelor de televiziune, în care imaginea inițială este convertită în semnal electro-magnetic, ce va fi transmis către și va fi interpretat de televizor.

  Consultațiile homeopatice

  Vizita medicală la homeopat este o experiență unică. Chiar și cele mai mici detalii sunt importante pentru noi. Aspectele mentale, fizice, emoționale, sociale, stresul, toate joacă un rol în sănătatea D-voastră.
  Prima D-voastră consultație poate dura 60 - 90 de minute. Constă dintr-un istoric extins al stării D-voastră de sănătate, ca și din examinarea unor aspecte fizice și emoționale care au legătură cu starea generală a sănătății.
  Urm ătoarele consultații vor dura 30 - 60 de minute și constau în evaluarea tratamentului prescris, precum și în prescrierea unui plan de tratament pentru îngrijirea sănătății D-voastră în prezent și în viitor. Prevenirea îmbolnăvirilor și sfaturi pentru un stil de viață echilibrat vor fi deasemenea discutate.

  Rolul pacientului

  Trebuie să vă așteptați să răspundeți la unele întrebări privitoare la afecțiunea (afecțiunile) D-voastră majoră, ca și la unele întrebări personale despre D-voastră, obiceiurile, felul D-voastră de a fi. Veți fi rugat să descrieți starea D-voastră și simptomele pe care le aveți. Este foarte util să descrieți fiecare simptom cu propriile D-voastră cuvinte.
  Astfel, vi s-ar putea pune întrebări de genul:

  În ce împrejurări aveți acest simptom?
  Cum îl simțiți? Cu ce îl puteți asemăna?
  Este ceva care-l ameliorează sau îl înrăutățește?
  Este ceva ce însoțește acest simptom?
  Aveți și simptome, senzații neobișnuite sau speciale (deosebite)?
  De exemplu, o pacientă cu migrene ar putea da următoarele informații adiționale:

  Când?... când este vreme umedă, ploioasă…
  Cum mă simt?... simt că îmi ia capul foc…
  Mi-e mai bine când mă întind în pat, mă masez pe locul dureros și îmi pun ceva cald… Mi-e mai rău după ce mănânc, dacă mă mișc sau când stau în soare.
  De ce este însoțit?... Am greață și îmi lăcrimează ochii…
  Simptome deosebite?... Sughiț înainte de a începe durerea.
  Practicianul homeopat își va da silința să obțină informațiile care sunt relevante pentru cazul D-voastră. Homeopatul îi încurajează pe pacienți să comunice ce anume îi supără, cât mai spontan posibil, fără să trebuiască să insiste prea mult.
  Pentru a prescrie medicamente homeopatice, practicienii homeopați nu utilizează diagnoza convențională a unei boli anume ci examinează totalitatea simptomelor pacientului, adică un tablou unic de la un pacient la altul.
  Există peste 5000 de remedii descrise în literatura homeopatică și fiecare caz trebuie asociat cu cel mai potrivit remediu posibil, care ulterior este prescris pacientului.
  Prima consultație ulterioară poate fi necesară după 2 - 3 săptămâni de la prescripția inițială. Următoarele consultații ulterioare vor fi programate la intervalul considerat necesar de către homeopat.
  La fiecare consultație ulterioară, homeopatul va trece în revistă principalele plângeri ale pacientului și va evalua progresul simptomelor. Cu aceste ocazii, pacientul va relata orice schimbare care a apărut de când a luat remediul. În funcție de rezultat, va fi prescris un alt remediu care să continue acțiunea celui prescris anterior și să contribuie la vindecare.

  Sfaturi pentru pacient

  Este important pentru pacienți să înțeleagă că tratamentul homeopatic are nevoie de timp și trebuie să fie bine monitorizat. Pacienții trebuie să se aștepte să fie programați pentru o nouă consultație, în general o dată pe lună, pe parcursul primelor luni de tratament.
  Homeopatia este o formă completă de medicină și poate fi aplicată ca tratament curativ, complementar, preventiv și preliminar.
  Trebuie să păstrați în minte și ideea că o formă sau alta de tratament va rămâne întotdeauna alegerea Dumneavoastră. Un homeopat bine instruit, ca și un medic alopat bine instruit, vă pot informa în legătură cu toate opțiunile, dar alegerea tratamentului vă aparține.

  Homeopatia – metode de tratament

  Unicismul:
  este metoda clasică în homeopatie și constă în prescrierea unui singur remediu, ales să fie similimum, adică să acopere totalitatea simptomelor prezentate de bolnav. În acest caz, similitudinea (asemănarea) este perfectă, iar remediul poate fi administrat într-o priză unică, în diluție înaltă sau foarte înaltă. Este cunoscut faptul că se obțin cu această metodă, cele mai bune rezultate, prin restaurarea blândă, rapidă și permanentă a sănătății pacientului, oferind deasemenea și practicianului homeopat unicist mari satisfacții.

  Pluralismul:
  se află în opoziție cu unicismul, deoarece după cum o arată numele, face apel la mai multe remedii prescrise bolnavului de la început, într-o anume suită. În comparație cu unicismul, pluralismul își propune să influențeze terapeutic cazul pe mai multe planuri, scontând pe faptul că cel puțin unul dintre cele două sau mai multe remedii prescrise va fi activ pe un simptom sau altul.

  Complexismul:
  utilizează amestecuri gata preparate din mai multe remedii, de obicei în diluție joasă, care nu se prescriu individualizat.

  Beneficiile homeopatiei

  Rezultatele unui tratament homeopatic corect aplicat sunt: un mod mai optimist de a vedea viața, creșterea nivelului de energie fizică, o capacitate mentală crescută de a depăși problemele, un control mai bun al emoțiilor precum și îndepărtarea suferințelor fizice care vă supărau de ani de zile.

  Remediile homeopatice sunt naturale și lipsite de toxicitate. Sunt preparate din cantități foarte mici de plante, minerale sau produse animale.
  Homeopatia oferă o vindecare rapidă, blândă și permanentă.
  În tratamentul homeopatic clasic, un singur remediu este administrat o singură dată.
  Homeopatia vă poate ajuta în foarte multe cazuri să evitați intervențiile chirurgicale.
  În homeopatie, dozele minimale sunt folosite fără efecte adverse. Remediile homeopatice au fost testate pe subiecți umani și nu pe animale.
  Homeopatia ia în considerare aspectele mentale atunci când tratează celelalte simptome de boală.
  Homeopatia îmbunătățește rezistența organismului în general și previne recidivele.
  Homeopatia nu tratează o boală anume, ci vă oferă un tratament individualizat, în funcție de suferințele Dumneavoastră. Se acordă o importanță specială simptomelor și senzațiilor pe care medicina clasică le ignoră, dar care sunt importante pentru pacient (ex: arsuri, înțepături, dureri, senzația de nod în gât, anxietatea resimțită în stomac, etc.)
  Remediile homeopatice lucrează atât asupra minții cât și a corpului eliberându-vă de tensiune, griji și anxietate.
  Tratamentul homeopatic îmbunătățește armonia corpului Dumneavoastră, îmbunătățește viața personală și cariera profesională.
  Homeopatia reduce riscul de a contacta o boală infecțioasă deoarece vă întărește sistemul imunitar.
  Homeopatia previne dar și tratează bolile psihosomatice, cum ar fi hipertensiunea, diabetul, ulcerul, migrenele etc.

 3. #3
  Shakti Avatar
  Shakti este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  februarie 2008
  Posturi
  19

  Implicit Re: Homeopatia

  Intrebare:
  Urmez un tratament homeopat contra efectelor negative ale radioterapiei. Iau 4 remedii diferite, de mai bine de doua luni.A fost bine o perioada, efectele au disparut, dar de aproximativ 2 saptamani au reaparut.
  Am citit zilele astea ca daca iei mai ult timp un remediu ajunge sa-ti produca exact simtomele bolii pe care vrei s-o tratezi? Este adevarat? Oare de asta am iar efectele negative, trebuie sa intrerup? Nu reusesc sa vorbesc cu homeopatul care mi le-a prescris de aceea intreb. El mi-a zis ca o sa trebuiasca sa le iau 6 luni, un an de zile.
  Merci mult de un eventual raspuns

 4. #4
  Ilia Avatar
  Ilia este offline Utilizator Copacel roditor
  Data inscrierii
  noiembrie 2007
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  609

  Implicit Re: Homeopatia

  Homeopatia este o metoda terapeutica holistica – “nu trata boala, ci omul”
  · Boala nu mai este vazuta ca fiind izolata, ci ca un intreg, si aflata in legatura cu omul. In primul rind intrebarea nu mai e: "Ce are?" ci "De ce e bolnav?"
  · In primul rind, medicina holistica nu se ocupa cu urmarile bolii, ci cu motivele acesteia. In cazul ideal cerceteaza chiar si conditiile spirituale, psihice si fizice care pot impiedica sau scurta o boala.
  · Boala nu mai este un dusman ce trebuie distrus cat se poate de repede, ci o indrumare spre conflicte sufletesti mai profunde.
  · Simptomele de boala nu vor mai fi vazute ca tulburari coincidale, din cauza unui virus, a deficientei de miscare, sau a unei nutritii gresite, ci ca un indiciu serios: omul nu e in armonie (curatenie) cu sine insusi.
  · O adevarata vindecare e cu putinta doar cind motivele sufletesti, care duc spre boala, sunt descoperite si la fel de constiincios tratate ca si simptomul fizic. In toate celelalte cazuri boala se va reintoarce mai devreme sau mai tirziu, fie sub aceeasi forma sau imbracat intr-o noua haina. (Medicii numesc asta deplasarea simptomului.)

  Bazele teoretice si modul de actiune al Homeopatiei au fost puse de Hipocrate care afirma:
  - bolile se pot vindeca pe 3 cai: singure, prin metoda contrariilor si prin metoda similitudinilor -“cui pe cui se scoate” ;
  - boala poate fi inlaturata prin remedii care produc simptome asemanatoare;
  - medicul trebuie sa vindece nu numai trupul ci si sufletul persoanei bolnave;
  - natura organismului omenesc poate fi inteleasa numai ca un intreg;
  continuate si de Paracelsus – medic, chirurg, profesor, filozof renascentist, alchimist; sigur de divinitatea omului; primul care a definit pricipiul dupa care fiecarei boli ii corespunde un medicament specific; a descoperit medicamentele de origine minerala si principiul dilutiei infinitezimale,
  Afirma:
  - Medicul trebuie să treacă prin examenul naturii, care e lumea; și tot începutul ei. Și același lucru pe care i-l spune natura trebuie să-l dea mai departe înțelepciunii, dar să nu caute nimic în înțelepciunea lui, ci numai în lumina naturii.";
  - Medicina inseamna iubire;
  - Orice substanta este si otrava si medicament si numai doza face deosebirea intre acestea;

  Hahnemann are meritul, de a fi redescoperit și repus în drepturi a treia cale de vindecare metoda similitudinilor, fiind astfel intemeietorul homeopatiei moderne.

  Hahnemann a realizat faptul ca boala se gaseste într-un plan dincolo de fizic.

  Numele de homeopatie vine din limba greaca prin alaturarea a doua cuvinte: "homoios" care inseamna similar / asemanator si "pathos" care inseamna boala / suferinta.
  Hahnemann este cel care a descoperit legile terapeutice ale homeopatiei si experimentarea substantelor pe oameni sanatosi, tinandu-se astfel seama de emotiile omului, mintea si trupul sau ca o unitate in interactiune.
  Principiu similitudinii – substanta care produce anumite simptome la un om sanatos (in doze mari) le trateaza la un om bolnav (in doze mici)
  "Similia Similibus Curantur" – „ceva asemanator, vindeca ceva asemanator”
  Homeopatia - metoda de tratare a bolnavului cu remedii similare sau identice, capabile sa produca intr-un organism sanatos o stare asemanatoare simptomelor bolii sale. Ea porneste de la ideea ca simptomele reprezinta o reactie de aparare a organismului, care astfel incearca sa evite un rau mai mare. Folosind remedii similare homeopatia intareste forta vitala care actioneaza permanent pentru mentinerea organismului in echilibru.

  La principiul similitudinii, se alătura cel al dozelor infinitesimale și cel al individualizării simptomelor, toate constituind pilonii doctrinei terapeutice homeopatice de ieri și azi.

  Principiul strictei individualizari porneste de la constatarea ca aceeasi substanta, în aceeasi doza, poate avea efecte diferite la oameni diferiti. Din aceasta cauza anamneza homeopatica este foarte detaliata, urmarindu-se conturarea tabloului simptomatic strict individual al bolnavului, în scopul suprapunerii sale ulterioare pe tabloul simptomatic (patogenezia) al remediului.

  Principii Hahnemann:
  - medicamentele trebuie alese numai in functie de simptomele pacientului;
  - efectele medicamentelor pot fi cunoscute doar prin experimente pe oameni sanatosi altfel nu se pot distinge simptomele bolii de cele ale remediului respectiv;
  - alegerea remediului trebuie facuta functie de principiul similaritatii;
  - doza administrata este unica si dintr-un singur remediu;
  - dozele administrate sunt mici pentru a evita agravarile;
  - repetarea dozei se face functie de evolutia simptomelor pacientului


  Daca un pacient are are totalitatea simptomelor asemanatoare (similare) cu patogeneza unui remediu, înseamna ca, pe baza principiului similitudinii, aceste simptome vor disparea daca pacientului i se administreaza acel remediu.

  Remediul – dilutie infinitezimala dinamizata in fiecare etapa a dilutiei. Practic dispare orice urma de substanta, dar se patreaza informatia. Apa este purtatoare de informatie.

  despre forta vitala definita de Hahnemann:
  http://www.terapii-naturiste.com/terapii_naturiste/terapii_energetice/homeopatia/homeopatie_leacuri.htm

  Remediile homeopate se administreazã uneori chiar la o luna interval sau si mai rar. Aceasta se întâmplã pentru cã remediile se adreseazã modificãrii la nivel profund si uneori extrem de subtil a reactivitãtii pacientului. Este cunoscut din medicina clasicã faptul cã unele celule responsabile de memoria imunitarã - adicã cele care "înregistreazã" agresiunea unor agenti microbieni si declanseazã rãspunsul la prezenta lor au durata de viatã, odatã activate, de ordinul anilor. Se întâmplã la fel cu numeroase mecanisme de reglare ale organismului. Ca atare, este suficient un singur stimul adecvat, sau stimularea la intervale rare a unor asemenea mecanisme pentru ca rãspunsul sã fie cel asteptat; dimpotrivã, administrarea intempestivã de numeroase remedii sau de doze frecvente din acelasi remediu expune la blocarea prin suprastimulare a rãspunsului.

  Eu personal asociez Homeopatia cu jocul de Go (nici un coputer nu a reusit sa invinga un jucator de valoare medie) – reguli simple, situatii complexe.
  Ultima editare de Ilia : 17 iun 2008 la 17:08

 5. #5
  Ilia Avatar
  Ilia este offline Utilizator Copacel roditor
  Data inscrierii
  noiembrie 2007
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  609

  Implicit Re: Homeopatia

  Citat Citat din Shakti Vezi post
  Intrebare:
  Urmez un tratament homeopat contra efectelor negative ale radioterapiei. Iau 4 remedii diferite, de mai bine de doua luni.A fost bine o perioada, efectele au disparut, dar de aproximativ 2 saptamani au reaparut.
  Am citit zilele astea ca daca iei mai ult timp un remediu ajunge sa-ti produca exact simtomele bolii pe care vrei s-o tratezi? Este adevarat? Oare de asta am iar efectele negative, trebuie sa intrerup? Nu reusesc sa vorbesc cu homeopatul care mi le-a prescris de aceea intreb. El mi-a zis ca o sa trebuiasca sa le iau 6 luni, un an de zile.
  Merci mult de un eventual raspuns
  În timpul vieții, Hahnemann a luat de mai multe ori poziție împotriva „ falșilor homeopați” care folosesc remedii amestecate sau compozite.
  homeopatia nu este jocul de-a alba-neagra. Dau 4 remedii la gramada, poate unul e ala bun.
  un remediu nu este asociat unei afectiuni, ci este asociat unui individ cu toate manifestarile lui emotionale, mentale si fizice.
  cat despre frecventa lui, vezi mai sus.
  cauta un homeopat adevarat, adica cel ce practica homeopatia clasica, restul sunt jucatori de alba-neagra, din pacate.

 6. #6
  Shakti Avatar
  Shakti este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  februarie 2008
  Posturi
  19

  Implicit Re: Homeopatia

  Odfff, chiar nu stiu ce sa fac. Asta cica e bun, de fapt e o ea. Am intrebat si altii care o cunosc si mi s-a spus ca e buna. Probabil ca mi-a dat remediile astea asa cum ziceati, fiindca nu am avut o intalnire face to face cu ea? Nu stiu.Ne cunoastem de foarte mult timp insa. Io sunt in strainatate si numa in iulie o sa merg la ea la consultatie.
  Se zice ca trebuie sa ai incredere in medicul tau, nu? Ma rog lui Dumnezeu sa-mi dea remediile potrivite pentru a scapa de efecte.Multumesc mult pentru raspuns

  Daca dupa consultatie tot asa zice o sa renunt, probabil ca nu e prea tarziu...

 7. #7
  Ilia Avatar
  Ilia este offline Utilizator Copacel roditor
  Data inscrierii
  noiembrie 2007
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  609

  Implicit Re: Homeopatia

  Dialogul cu pacientul fata in fata este de baza. Homeopatul trebuie sa fie si-un bun psiholog, sa interpreteze corect cele relatate de pacient, sa observe cele nespuse. Pentru a stabili un tablou simptomatologic se asculta chiar si rudele si apropiatii pacientului. Hipocrate afirma “ pentru a cunoaste, trebuie sa observi”. Pacientii nu sunt conserve pe banda venite la stantat.
  Nu numai de efectele negative ale radioterapiei trebuie sa scapi, ci trebuie sa te si vindeci. Am inteles ca ai suferit o interventie chirurgicala. Atentie, efectul a fost suprimat, cauza a ramas!
  Din bube, mucegaiuri și noroi / Iscat-am frumuseți și prețuri noi. T.Arghezi

 8. #8
  Shakti Avatar
  Shakti este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  februarie 2008
  Posturi
  19

  Implicit Re: Homeopatia

  Asa e, si mie mi se pare normal sa te vada dr, dar cum nu puteam veni in tara inainte de raze mi le-a dat pe astea. Ce nu mi-a placut de la inceput e ca mi-a schimbat tratamentul, adica dupa ce mi-a zis sa iau in timpul razelor si dupa 3 saptamani toate cele 5 remedii, a doua oara mi-a zis ca nuuu, trebuia sa opresc unul si resul sa le iau inca 6 luni , un an..
  Am avut senzatia ca nu stie ce face...poate imi da Doamne Doamne semne .
  O sa merg totusi la consultatie si vedem ce-mi inspira, chiar daca mi-a fost operat , tot mai am nas ca sa simt ce-i bine si ce nu

 9. #9
  Etienne Avatar
  Etienne este offline I.E. Copacel roditor
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Posturi
  682

  Implicit Re: Homeopatia

  Eu am apelat la homeopatie cu ceva ani in urma. A dat rezultate foarte bune pt.copil (in prezent are 3 ani copilul).La mine la efl, a dat rezultate. Acum insa am inceput un nou tratament homeopat, prescris de acelasi medic si....nu il pot lua.Imi doresc sa il iau, dar, " ca un facut' zi de zi ratez toate cele 3 prizele astfel incat simt ca e ceva ma retine la propriu.

  Este acest tratament incompatibil cu mine de nu il pot lua?? Ar trebui sa mai fac ceva inainte (rugaciune, curatare, optimizare) pt. a-l lua?
  Mi-am pus flori la palarie,
  Mi-am pus flori, mi-am pus margele
  Sa se uite cu mandrie ...
  ...Puiu la ele!

 10. #10
  Shakti Avatar
  Shakti este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  februarie 2008
  Posturi
  19

  Implicit Re: Homeopatia

  Poate ca nu trebuie sa-li ei, corpul tau refuza. Io m-am tot plans peste tot ca nu mai am incredere in ce-mi zice dr si am renunta sa mai iau.Ma simt mult mai bine...cerea corpul o pauza, sunt sigura, am simtit asta da' nu stiam s-o traduc . Asa ca, ascultati-l si nu te stresa, in plus. Cere-i medicului sa-ti dea altceva, asta nu ti se potriveste.
  Pupilici

 11. #11
  Etienne Avatar
  Etienne este offline I.E. Copacel roditor
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Posturi
  682

  Implicit Re: Homeopatia

  Nu am un motiv intemeiat in a refuza schema de tratament. Ca sa solicit o skimbare de remedii, ar trebui sa ofer niste explicatii ale refuzului meu de a urma schema actuala, explicatii pe care deocamdata nu le am.
  Mi-am pus flori la palarie,
  Mi-am pus flori, mi-am pus margele
  Sa se uite cu mandrie ...
  ...Puiu la ele!

 12. #12
  cris este offline Utilizator De'al casei
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Posturi
  2.533

  Implicit Re: Homeopatia

  Etienne,nu crezi ca ar trebui sa rogi divinitatea sa iti spuna ce sa iei?
  Uite,eu am un BRD ,nu acela cu credite.
  Si D-zeu mi-a spus sa tin un an cura de curatire cu
  ulei ,regim oshawa si sa ma las de fumat .
  Si mi-a spus la urma;dureaza cam un an.
  Intreaba si tu ,draga mea,intreaba si cere mai sus indrumare ,nu la om.Omul e limitat si orgolios,nu poate sa-ti spuna sincer ca nu stie.
  Vasele cu apa nu mai sunt suficiente.
  Duceti-ne direct la izvor!

 13. #13
  Shakti Avatar
  Shakti este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  februarie 2008
  Posturi
  19

  Implicit Re: Homeopatia

  Io zic ca faptul ca nu poti sa-l iei e un motiv suficient. Asta daca nu esti genul uituc si pe celelalte le-ai luat foarte usor. Daca nu incearca sa-ti pui remindere pe telefon.

 14. #14
  Etienne Avatar
  Etienne este offline I.E. Copacel roditor
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Posturi
  682

  Implicit Re: Homeopatia

  Citat Citat din cris Vezi post
  Intreaba si tu ,draga mea,intreaba si cere mai sus indrumare ,nu la om.

  Intreb mai sus, dar... nu aud.Si atunci, poate ca printr-un om sa zicem, ajung la raspunsul pe care ar fi trebuit sa il aud. Pana imi "destup" urechile...
  Mi-am pus flori la palarie,
  Mi-am pus flori, mi-am pus margele
  Sa se uite cu mandrie ...
  ...Puiu la ele!

 15. #15
  Shakti Avatar
  Shakti este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  februarie 2008
  Posturi
  19

  Implicit Re: Homeopatia

  Crisss, mi-era dor de cuvintele tale...ca mare dreptate ai .
  Puuuup tare, tare. Stii ca eu eram foarte disperata cu ale mele boale si tratamente.Am decis s-o las mai moale si , cum zici tu sa-l ascult pe Doamne Doamne, corpul meu, simtirile.
  Si te-ai lasat de fumat ?

Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul

Reguli postare

 • Nu puteti crea subiecte noi
 • Nu puteti posta replici
 • Nu puteti posta atasamente
 • Nu puteti sa va editati postarile
 •