Pagina 3 din 3 PrimulPrimul 123
Rezultate de la 31 la 34 din 34

Subiect: Homeopatia

 1. #31
  Etienne Avatar
  Etienne este offline I.E. Copacel roditor
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Posturi
  682

  Implicit Re: Homeopatia

  Citat Citat din Shakti Vezi post
  Bravo, ma bucur. Bafta si sa reusesti sa renunti la capucino.
  Sa auzim de bine
  Multumesc!

  Sanatate si tie!
  Mi-am pus flori la palarie,
  Mi-am pus flori, mi-am pus margele
  Sa se uite cu mandrie ...
  ...Puiu la ele!

 2. #32
  cris este offline Utilizator De'al casei
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Posturi
  2.533

  Implicit Re: Homeopatia

  Doamnelor ,dragelor.
  Nu vorbiti frate cu mine ,vorbiti cu D-zeu .Nu cu vecinul,nu cu ...nimeni.
  Vorbiti cu creatorii vostri ,cu indrazneala.Curaj.
  Manifestati o vointa de viata,intrebati de ce si in ce scop v-a fost data si cautati raspuns .Intrebati pe D-zeu ,nu va " rugati " orbeste , de frica.
  Verticalitate,nu e nimic rau.Exista forma " a da cu pumnul in masa".
  Nu va plangeti de mila.Existati .Cu curaj,altii traiesc din furt nesimtit.
  Curaj la viata ,voi sunteti viata.
  Se teme cineva de moarte? S-o traiasca .O moarte vizuala,o inmormantare imaginata ,o plangere , o ...sa aud continuarea,va rog.
  Vasele cu apa nu mai sunt suficiente.
  Duceti-ne direct la izvor!

 3. #33
  Isis este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  ianuarie 2012
  Posturi
  9

  Implicit Raspuns Homeopatia

  Remediile homeopate sunt substanțe diluate și dinamizate prescrise după legea similitudinii în doze de obicei infinitezimale. Farmacopeea franceză definește medicamentele homeopate ca preparate obținute prin metoda diluțiilor succesive. Dintre formele cele mai des întâlnite sunt:
  Tincturile primare
  Soluțiile
  Soluțiile oftalmice
  Soluțiile injectabile
  Unguentele
  Supozitoarele
  Triturațiile
  Tabletele
  Globulele
  Tincturile primare se definesc ca preparate lichide extractive rezultate din amestecarea sucului proaspăt presat din plante cu alcool sau prin extracție din plante, părți de plante proaspete sau uscate.
  Soluțiile sunt preparate obținute prin dizolvarea substanțelor medicamentoase în solvenți adecvați. În funcție de solventul utilizat la preparare pot fi apoase sau hidroalcoolice .

 4. #34
  Isis este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  ianuarie 2012
  Posturi
  9

  Implicit Raspuns Homeopatia

  Teoria homeopatiei a fost dezvoltată de medicul saxon Samuel Hahnemann (1755–1843), enunțată în 1796 și extinsă în 1810 în lucrarea Organon der Heilkunst („Organon-ul artei de a vindeca”), în urma experimentelor pe oameni sănătoși cu substanțe diferite, care au indus simptome asemănătoare cu simptomele prezentate de bolnavi.
  Homeopatia este o ramură a medicinei care se ocupă cu tratamentul bolilor prin stimularea capacității de vindecare a organismului precum și cu prevenirea apariției afecțiunilor la cei predispuși. Homeopatia abordează omul ca întreg, încercînd să trateze ținînd cont de acest întreg și de evoluția sa dinamică. Vindecarea este concepută în homeopatie ca o restaurare rapidă, blîndă și permanentă a sănătății prin anihilarea bolii în toată extinderea sa. Esența homeopatiei este principiul similitudinii. Acest principiu poate fi sintetizat în formula similia similibus curantur. El a fost cunoscut încă de pe vremea lui Hipocrate. Similitudinea constă în faptul că totalitatea simptomelor și semnelor de boală prezente la un pacient pot fi vindecate de o substanță capabilă să producă simptome similare unei persoane sănătoase. Doar principiul similitudinii este cel care caracterizează această modalitate terapeutică, diferențiind-o de alte metode. [3]
  Tratamentul homeopatic poate fi aplicat la tratarea unei mari varietăți de boli:
  boli ale pielii, micoze, psoriazis, vitiligo, alergii, astm, infecții repetate, astenie, surmenaj, boli datorate stress-ului, manifestări psihice ca frica, iritabilitatea, etc., tulburări sexuale, probleme digestive, diaree, constipație, migrene, amețeli, nevralgii, probleme după traumatisme, dureri articulare, probleme apărute în timpul sarcinii, lăuziei și alăptării, probleme datorate apariției dinților la sugari și multe altele.[4]
  În prezent homeopatia are o largă răspândire pe plan mondial și este practicată în cadru legal, organizat în mod oficial, de către medici cu drept de practică, în 17 țări și în mod curent în peste 80 de țări,[5] iar în România este recunoscută de Ministerul Sănătății și practicată oficial numai de medici cu pregătire postuniversitară de specialitate

Pagina 3 din 3 PrimulPrimul 123

Reguli postare

 • Nu puteti crea subiecte noi
 • Nu puteti posta replici
 • Nu puteti posta atasamente
 • Nu puteti sa va editati postarile
 •