Pagina 1 din 4 1234 UltimulUltimul
Rezultate de la 1 la 15 din 47

Subiect: Astrologia in Biblie!

 1. #1
  gabryna Avatar
  gabryna este offline Utilizator Copacel roditor
  Data inscrierii
  august 2008
  Posturi
  699

  Implicit Astrologia in Biblie!

  ASTROLOGIA ĪN BIBLIE
  Astrologia este o stiinta multimilenara, pe care oamenii au studiat-o si la care au facut apel in momentele lor dificile din viata. Cu toate acestea, religia oficiala a avut totdeauna o pozitie contrara astrologiei, referindu-ma acum strict la religiile derivate din Israel, iudaismul si crestinismul.
  Īn acest articol prezint elementele „pro" si „contra" astrologiei din perspectiva biblica precum si cauzele care dupa parerea mea au dus la aceasta situatie.
  Īncepem cu Geneza 1:14 – „Dumnezeu a zis: "Sa fie niste luminatori in intinderea cerului, ca sa desparta ziua de noapte; ei sa fie niste semne care sa arate vremurile, zilele si anii;"
  Psalmi 104:19 – „El a facut luna ca sa arate vremurile; soarele stie cānd trebuie sa apuna."
  Aceasta expresie „vremurile" este cheia: luminatorii (Soarele, Luna, dar si stelele) sunt semnele care arata evolutia evenimentelor. Cine stie sa citeasca aceste semne, intelege orānduirea universului si rostul fiecarui lucru, iar acest lucru este cu siguranta placut lui Dumnezeu, caci astrologul veritabil stie ca in spatele acestei orānduiri este un Creator.
  Cartea lui Enoh, cap.32: "Portile Cerului erau deschise si am vazut iesind din ele stelele. Atunci am socotit timpul la care au iesit si am notat exact cifrele. Mi-am notat, in acelasi timp, numele lor, drumul lor mereu reinnoit, incercarile prin care trec, toate pe masura ce Uriel, care era cu mine, mi le deslusea. [...] El mi-a facut cunoscut numele lor, locul lor si inrauririle pe care le au"
  Cartea lui Enoh, cap.74: "Am vazut douasprezece porti in Cer, la marginile Pamantului, prin care ies Soarele si Luna si stelele si toate lucrarile Cerului la rasarit si la apus."
  Despre aceasta citim in Psalmi 19:1-3 – „Cerurile spun slava lui Dumnezeu, si intinderea lor vesteste lucrarea māinilor Lui. O zi istoriseste alteia acest lucru, o noapte da de stire alteia despre el. Si aceasta, fara vorbe, fara cuvinte al caror sunet sa fie auzit."
  Primul lucru pe care trebuie deci sa-l stie un astrolog este ca exista aceasta armonie universala, in care toate lucrurile se petrec la timpul (vremea) lor, iar acest moment este aratat de stele:
  Ecleziastul 3:1-9 – „T oate isi au vremea lor, si fiecare lucru de sub ceruri isi are ceasul lui. Nasterea isi are vremea ei, moartea isi are vremea ei; saditul isi are vremea lui, si smulgerea celor sadite isi are vremea ei. Uciderea isi are vremea ei, si tamaduirea isi are vremea ei; darāmarea isi are vremea ei, si zidirea isi are vremea ei; plānsul isi are vremea lui, si rāsul isi are vremea lui; bocitul isi are vremea lui, si jucatul isi are vremea lui; aruncarea cu pietre isi are vremea ei, si strāngerea pietrelor isi are vremea ei; imbratisarea isi are vremea ei, si departarea de imbratisari isi are vremea ei; cautarea isi are vremea ei, si pierderea isi are vremea ei; pastrarea isi are vremea ei, si lepadarea isi are vremea ei; ruptul isi are vremea lui, si cusutul isi are vremea lui; tacerea isi are vremea ei, si vorbirea isi are vremea ei; iubitul isi are vremea lui, si urātul isi are vremea lui; razboiul isi are vremea lui, si pacea isi are vremea ei."


  Ecleziastul 3:11 – „Orice lucru El il face frumos la vremea lui;"
  Aceasta armonie universala nu trebuie sa-l faca pe astrolog sa se inchine stelelor, ci sa inteleaga ca in spatele asa-zisei „influente" a lor sta voia lui Dumnezeu:
  Psalmi 136:3,7-9 – „Laudati pe Domnul domnilor, pe Cel ce a facut luminatorii mari, Soarele ca sa stapāneasca ziua, Luna si stelele, ca sa stapāneasca noaptea"
  Dumnezeu ii avertizeaza pe oameni sa nu se lase inselati de aparente ci sa inteleaga ca in spatele stiintei semnelor din cer (astrologia) este legea si vointa Sa:
  Deuteronomul 4:19 – „Vegheaza asupra sufletului tau, ca nu cumva, ridicāndu-ti ochii spre cer, si vazānd soarele, luna si stelele, toata ostirea cerurilor, sa fii tārāt sa te inchini inaintea lor si sa le slujesti: caci acestea sunt lucruri pe care Domnul, Dumnezeul tau, le-a facut si le-a impartit ca sa slujeasca tuturor popoarelor, sub cerul intreg."
  Avertismentul a fost dat, dar oamenii l-au ignorat, au facut doar dupa capul lor, fara sa asculte voia lui Dumnezeu:
  Isaia 47:10-11 – „Caci te incredeai in rautatea ta si ziceai: "Nimeni nu ma vede!" Īntelepciunea si stiinta ta te-au amagit de ziceai in inima ta: "Eu si numai eu." De aceea, nenorocirea va veni peste tine, fara sa-i vezi zorile; urgia va cadea peste tine, fara s-o poti impaca, si deodata va veni peste tine prapadul, pe neasteptate."
  Mai departe se spune in Isaia 47:12-15 – „Vino dar cu descāntecele tale si cu multimea vrajitoriilor tale, carora ti-ai inchinat munca din tinerete; poate ca vei putea sa tragi vreun folos din ele, poate ca vei izbuti. Te-ai obosit tot intrebānd: sa se scoale dar si sa te scape cei ce impart cerul, care pāndesc stelele, care vestesc, dupa lunile noi, ce are sa ti se intāmple! Iata-i, au ajuns ca miristea, pe care o arde focul, si nu-si vor scapa viata din flacari: caci nu va fi ca un carbune, la care se incalzeste cineva, nici un foc, la care sta. Asa va fi soarta acelora pe care te oboseai sa-i intrebi si cei cu care ai facut negot din tineretea ta se vor risipi fiecare intr-o parte: si nu va fi nimeni care sa-ti vina in ajutor."
  Astfel, in fata pacatelor noastre, astrologia singura nu ne poate ajuta. Toti astrologii din lume, nici macar cei mai buni, nu ne pot salva de consecintele faptelor noastre. Suntem singuri responsabili in fata lui Dumnezeu pentru ce ni se intāmpla.
  Dar citatul biblic de mai sus ne atrage atentia si asupra situatiei astrologului: acesta, beneficiind de o incredere deosebita din partea oamenilor, devine responsabil pentru ceea ce spune oamenilor, putānd suferi mult in cazul in care da sfaturi gresite, care nu tin cont de legile spirituale.
  Alte referinte la astrologie in Biblie: despre imparatul Manase ni se spune in Cronici 2, 33:6 – „Si-a trecut fiii prin foc in valea fiilor lui Hinom, umbla cu descāntece si vrajitorii, si tinea la el oameni care chemau duhurile si care-i spuneau viitorul. A facut din ce in ce mai mult ce este rau inaintea Domnului, ca sa-L mānie."
  Leviticul 20:6 – „Daca cineva se duce la cei ce cheama pe morti si la ghicitori, ca sa curveasca dupa ei, Īmi voi intoarce Fata impotriva omului aceluia, si-l voi nimici din mijlocul poporului lui."
  Cele 2 citate de mai sus sunt cazuri in care astrologia este practicata in scopuri malefice si interdictia lui Dumnezeu de a folosi astrologia in aceste scopuri este fireasca.
  Ieremia 29:8-9 – „Caci asa vorbeste Domnul ostirilor, Dumnezeul lui Israel: "Nu va lasati amagiti de proorocii vostri, care sunt in mijlocul vostru, nici de ghicitorii vostri, n-ascultati nici de visatorii vostri, ale caror visuri voi le pricinuiti! Caci ei va proorocesc minciuni in Numele Meu. Eu nu i-am trimis, zice Domnul."
  Dar exista si pasajul din Deuteronom 10:11-14 – „Sa nu fie la tine nimeni care sa-si treaca pe fiul sau pe fiica lui prin foc, nimeni care sa aiba mestesugul de ghicitor, de cititor in stele, de vestitor al viitorului, de vrajitor, de descāntator, nimeni care sa intrebe pe cei ce cheama duhurile sau dau cu ghiocul, nimeni care sa intrebe pe morti. Caci oricine face aceste lucruri este o urāciune inaintea Domnului si din pricina acestor lucruri va izgoni Domnul, Dumnezeul tau, pe aceste neamuri dinaintea ta. Tu sa te tii in totul totului tot, numai de Domnul Dumnezeul tau. Caci neamurile acelea pe care le vei izgoni, asculta de cei ce citesc in stele si de ghicitori; dar tie, Domnul, Dumnezeul tau, nu-ti ingaduie lucrul acesta."
  Aceste cuvinte sunt adresate poporului evreu la un moment dat si nu inseamna ca sunt valabile in cazul tuturor oamenilor. Este de remarcat propozitia „tie, Domnul, Dumnezeul tau, nu-ti ingaduie lucrul acesta."
  Ieremia 10:2 – „Asa vorbeste Domnul: Nu va luati dupa felul de vietuire al neamurilor, si nu va temeti de semnele cerului, pentru ca neamurile se tem de ele."
  Dumnezeu le spune deci israelitilor sa nu practice astrologia, spre deosebire de alte neamuri. De ce aceasta interdictie adresata poporului evreu?
  Horoscopul Israelului (data infiintarii statului Israel: 14 mai 1948, ora 4:37 PM EET, Tel Aviv) este un horoscop extrem de elocvent pentru tot ceea ce inseamna cultura si civilizatia evreiasca. Aceasta pentru ca este momentul de inceput al existentei oficiale a statului evreu prin implinirea unui vis de milenii, si astfel devine foarte tipic pentru evrei. Ne vom uita in acest horoscop pentru a cauta elemente care sa lamureasca situatia astrologiei in cazul poporului evreu.


  Astrologia sta in mod natural sub influenta lui Mercur (traditional) si Uranus (modern). Ambele planete, in tema Israelului, sunt in Gemeni, zodia cunoasterii, al studiului, in casa VIII care este casa ocultismului, a misticismului. Iata deci ca astrologia este folosita in scopuri mistice, oculte. Sunt foarte bine aspectate amāndoua, Uranus are un sextil cu Marte, iar Mercur un trigon cu Neptun si un sextil cu Pluto, ceea ce conduce la un potential astrologic si ocult fantastic de puternic. Kabbala, ca sistem esoteric deosebit de profund si eficient, este rezultatul acestui potential.
  Īn schimb modul de folosire al acestor informatii probabil ca nu a fost cel corect, iar acest lucru ne este aratat de cuadratul dintre Saturn, ca guvernator al casei III (informatiile), si Nodul Lunar Nord (vointa lui Dumnezeu pentru noi). Acest aspect este separant – se refera in special la trecut. Saturn este in Leu, in casa X, aratānd ca modul eronat de folosire al informatiilor a fost justificat de dorinta de putere, de a controla pe cei din jur. Aspectul de cuadrat are loc in semne fixe si nu este mediat de alte aspecte armonioase, astfel incāt este unul dificil de controlat.
  Un alt element de luat in considerare in ceea ce priveste informatia este Jupiter, aflat in Sagetator in conjunctie cu cuspida casei III. Jupiter este in miscare retrograda, in casa II, departāndu-se de cuspida casa III. Acest lucru are semnificatia folosirii informatiilor – casa III (in special cele religioase, pentru ca Jupiter si Sagetatorul sunt legate de religie) in scopul obtinerii de bunuri materiale – casa II.
  Iata motivele pentru care, cred eu, Dumnezeu a impus evreilor interdictia de folosire necorespunzatoare a informatiei astrologice, interdictii care sunt citate mai sus, din Biblie.
  articol scris de Radu Moisoiu

 2. #2
  megaluza este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  septembrie 2008
  Posturi
  3

  Thumbs up Re: Astrologia in Biblie!

  Citat Citat din gabryna Vezi post
  ASTROLOGIA ĪN BIBLIE
  Astrologia este o stiinta multimilenara, pe care oamenii au studiat-o si la care au facut apel in momentele lor dificile din viata. Cu toate acestea, religia oficiala a avut totdeauna o pozitie contrara astrologiei, referindu-ma acum strict la religiile derivate din Israel, iudaismul si crestinismul.
  Īn acest articol prezint elementele „pro" si „contra" astrologiei din perspectiva biblica precum si cauzele care dupa parerea mea au dus la aceasta situatie.
  Īncepem cu Geneza 1:14 – „Dumnezeu a zis: "Sa fie niste luminatori in intinderea cerului, ca sa desparta ziua de noapte; ei sa fie niste semne care sa arate vremurile, zilele si anii;"
  Psalmi 104:19 – „El a facut luna ca sa arate vremurile; soarele stie cānd trebuie sa apuna."
  Aceasta expresie „vremurile" este cheia: luminatorii (Soarele, Luna, dar si stelele) sunt semnele care arata evolutia evenimentelor. Cine stie sa citeasca aceste semne, intelege orānduirea universului si rostul fiecarui lucru, iar acest lucru este cu siguranta placut lui Dumnezeu, caci astrologul veritabil stie ca in spatele acestei orānduiri este un Creator.
  Cartea lui Enoh, cap.32: "Portile Cerului erau deschise si am vazut iesind din ele stelele. Atunci am socotit timpul la care au iesit si am notat exact cifrele. Mi-am notat, in acelasi timp, numele lor, drumul lor mereu reinnoit, incercarile prin care trec, toate pe masura ce Uriel, care era cu mine, mi le deslusea. [...] El mi-a facut cunoscut numele lor, locul lor si inrauririle pe care le au"
  Cartea lui Enoh, cap.74: "Am vazut douasprezece porti in Cer, la marginile Pamantului, prin care ies Soarele si Luna si stelele si toate lucrarile Cerului la rasarit si la apus."
  Despre aceasta citim in Psalmi 19:1-3 – „Cerurile spun slava lui Dumnezeu, si intinderea lor vesteste lucrarea māinilor Lui. O zi istoriseste alteia acest lucru, o noapte da de stire alteia despre el. Si aceasta, fara vorbe, fara cuvinte al caror sunet sa fie auzit."
  Primul lucru pe care trebuie deci sa-l stie un astrolog este ca exista aceasta armonie universala, in care toate lucrurile se petrec la timpul (vremea) lor, iar acest moment este aratat de stele:
  Ecleziastul 3:1-9 – „T oate isi au vremea lor, si fiecare lucru de sub ceruri isi are ceasul lui. Nasterea isi are vremea ei, moartea isi are vremea ei; saditul isi are vremea lui, si smulgerea celor sadite isi are vremea ei. Uciderea isi are vremea ei, si tamaduirea isi are vremea ei; darāmarea isi are vremea ei, si zidirea isi are vremea ei; plānsul isi are vremea lui, si rāsul isi are vremea lui; bocitul isi are vremea lui, si jucatul isi are vremea lui; aruncarea cu pietre isi are vremea ei, si strāngerea pietrelor isi are vremea ei; imbratisarea isi are vremea ei, si departarea de imbratisari isi are vremea ei; cautarea isi are vremea ei, si pierderea isi are vremea ei; pastrarea isi are vremea ei, si lepadarea isi are vremea ei; ruptul isi are vremea lui, si cusutul isi are vremea lui; tacerea isi are vremea ei, si vorbirea isi are vremea ei; iubitul isi are vremea lui, si urātul isi are vremea lui; razboiul isi are vremea lui, si pacea isi are vremea ei."


  Ecleziastul 3:11 – „Orice lucru El il face frumos la vremea lui;"
  Aceasta armonie universala nu trebuie sa-l faca pe astrolog sa se inchine stelelor, ci sa inteleaga ca in spatele asa-zisei „influente" a lor sta voia lui Dumnezeu:
  Psalmi 136:3,7-9 – „Laudati pe Domnul domnilor, pe Cel ce a facut luminatorii mari, Soarele ca sa stapāneasca ziua, Luna si stelele, ca sa stapāneasca noaptea"
  Dumnezeu ii avertizeaza pe oameni sa nu se lase inselati de aparente ci sa inteleaga ca in spatele stiintei semnelor din cer (astrologia) este legea si vointa Sa:
  Deuteronomul 4:19 – „Vegheaza asupra sufletului tau, ca nu cumva, ridicāndu-ti ochii spre cer, si vazānd soarele, luna si stelele, toata ostirea cerurilor, sa fii tārāt sa te inchini inaintea lor si sa le slujesti: caci acestea sunt lucruri pe care Domnul, Dumnezeul tau, le-a facut si le-a impartit ca sa slujeasca tuturor popoarelor, sub cerul intreg."
  Avertismentul a fost dat, dar oamenii l-au ignorat, au facut doar dupa capul lor, fara sa asculte voia lui Dumnezeu:
  Isaia 47:10-11 – „Caci te incredeai in rautatea ta si ziceai: "Nimeni nu ma vede!" Īntelepciunea si stiinta ta te-au amagit de ziceai in inima ta: "Eu si numai eu." De aceea, nenorocirea va veni peste tine, fara sa-i vezi zorile; urgia va cadea peste tine, fara s-o poti impaca, si deodata va veni peste tine prapadul, pe neasteptate."
  Mai departe se spune in Isaia 47:12-15 – „Vino dar cu descāntecele tale si cu multimea vrajitoriilor tale, carora ti-ai inchinat munca din tinerete; poate ca vei putea sa tragi vreun folos din ele, poate ca vei izbuti. Te-ai obosit tot intrebānd: sa se scoale dar si sa te scape cei ce impart cerul, care pāndesc stelele, care vestesc, dupa lunile noi, ce are sa ti se intāmple! Iata-i, au ajuns ca miristea, pe care o arde focul, si nu-si vor scapa viata din flacari: caci nu va fi ca un carbune, la care se incalzeste cineva, nici un foc, la care sta. Asa va fi soarta acelora pe care te oboseai sa-i intrebi si cei cu care ai facut negot din tineretea ta se vor risipi fiecare intr-o parte: si nu va fi nimeni care sa-ti vina in ajutor."
  Astfel, in fata pacatelor noastre, astrologia singura nu ne poate ajuta. Toti astrologii din lume, nici macar cei mai buni, nu ne pot salva de consecintele faptelor noastre. Suntem singuri responsabili in fata lui Dumnezeu pentru ce ni se intāmpla.
  Dar citatul biblic de mai sus ne atrage atentia si asupra situatiei astrologului: acesta, beneficiind de o incredere deosebita din partea oamenilor, devine responsabil pentru ceea ce spune oamenilor, putānd suferi mult in cazul in care da sfaturi gresite, care nu tin cont de legile spirituale.
  Alte referinte la astrologie in Biblie: despre imparatul Manase ni se spune in Cronici 2, 33:6 – „Si-a trecut fiii prin foc in valea fiilor lui Hinom, umbla cu descāntece si vrajitorii, si tinea la el oameni care chemau duhurile si care-i spuneau viitorul. A facut din ce in ce mai mult ce este rau inaintea Domnului, ca sa-L mānie."
  Leviticul 20:6 – „Daca cineva se duce la cei ce cheama pe morti si la ghicitori, ca sa curveasca dupa ei, Īmi voi intoarce Fata impotriva omului aceluia, si-l voi nimici din mijlocul poporului lui."
  Cele 2 citate de mai sus sunt cazuri in care astrologia este practicata in scopuri malefice si interdictia lui Dumnezeu de a folosi astrologia in aceste scopuri este fireasca.
  Ieremia 29:8-9 – „Caci asa vorbeste Domnul ostirilor, Dumnezeul lui Israel: "Nu va lasati amagiti de proorocii vostri, care sunt in mijlocul vostru, nici de ghicitorii vostri, n-ascultati nici de visatorii vostri, ale caror visuri voi le pricinuiti! Caci ei va proorocesc minciuni in Numele Meu. Eu nu i-am trimis, zice Domnul."
  Dar exista si pasajul din Deuteronom 10:11-14 – „Sa nu fie la tine nimeni care sa-si treaca pe fiul sau pe fiica lui prin foc, nimeni care sa aiba mestesugul de ghicitor, de cititor in stele, de vestitor al viitorului, de vrajitor, de descāntator, nimeni care sa intrebe pe cei ce cheama duhurile sau dau cu ghiocul, nimeni care sa intrebe pe morti. Caci oricine face aceste lucruri este o urāciune inaintea Domnului si din pricina acestor lucruri va izgoni Domnul, Dumnezeul tau, pe aceste neamuri dinaintea ta. Tu sa te tii in totul totului tot, numai de Domnul Dumnezeul tau. Caci neamurile acelea pe care le vei izgoni, asculta de cei ce citesc in stele si de ghicitori; dar tie, Domnul, Dumnezeul tau, nu-ti ingaduie lucrul acesta."
  Aceste cuvinte sunt adresate poporului evreu la un moment dat si nu inseamna ca sunt valabile in cazul tuturor oamenilor. Este de remarcat propozitia „tie, Domnul, Dumnezeul tau, nu-ti ingaduie lucrul acesta."
  Ieremia 10:2 – „Asa vorbeste Domnul: Nu va luati dupa felul de vietuire al neamurilor, si nu va temeti de semnele cerului, pentru ca neamurile se tem de ele."
  Dumnezeu le spune deci israelitilor sa nu practice astrologia, spre deosebire de alte neamuri. De ce aceasta interdictie adresata poporului evreu?
  Horoscopul Israelului (data infiintarii statului Israel: 14 mai 1948, ora 4:37 PM EET, Tel Aviv) este un horoscop extrem de elocvent pentru tot ceea ce inseamna cultura si civilizatia evreiasca. Aceasta pentru ca este momentul de inceput al existentei oficiale a statului evreu prin implinirea unui vis de milenii, si astfel devine foarte tipic pentru evrei. Ne vom uita in acest horoscop pentru a cauta elemente care sa lamureasca situatia astrologiei in cazul poporului evreu.


  Astrologia sta in mod natural sub influenta lui Mercur (traditional) si Uranus (modern). Ambele planete, in tema Israelului, sunt in Gemeni, zodia cunoasterii, al studiului, in casa VIII care este casa ocultismului, a misticismului. Iata deci ca astrologia este folosita in scopuri mistice, oculte. Sunt foarte bine aspectate amāndoua, Uranus are un sextil cu Marte, iar Mercur un trigon cu Neptun si un sextil cu Pluto, ceea ce conduce la un potential astrologic si ocult fantastic de puternic. Kabbala, ca sistem esoteric deosebit de profund si eficient, este rezultatul acestui potential.
  Īn schimb modul de folosire al acestor informatii probabil ca nu a fost cel corect, iar acest lucru ne este aratat de cuadratul dintre Saturn, ca guvernator al casei III (informatiile), si Nodul Lunar Nord (vointa lui Dumnezeu pentru noi). Acest aspect este separant – se refera in special la trecut. Saturn este in Leu, in casa X, aratānd ca modul eronat de folosire al informatiilor a fost justificat de dorinta de putere, de a controla pe cei din jur. Aspectul de cuadrat are loc in semne fixe si nu este mediat de alte aspecte armonioase, astfel incāt este unul dificil de controlat.
  Un alt element de luat in considerare in ceea ce priveste informatia este Jupiter, aflat in Sagetator in conjunctie cu cuspida casei III. Jupiter este in miscare retrograda, in casa II, departāndu-se de cuspida casa III. Acest lucru are semnificatia folosirii informatiilor – casa III (in special cele religioase, pentru ca Jupiter si Sagetatorul sunt legate de religie) in scopul obtinerii de bunuri materiale – casa II.
  Iata motivele pentru care, cred eu, Dumnezeu a impus evreilor interdictia de folosire necorespunzatoare a informatiei astrologice, interdictii care sunt citate mai sus, din Biblie.
  articol scris de Radu Moisoiu
  ok... D-nu Moisoiu... asadar, dupa parerea dumitale, este placut lui Dumnezeu cititul in stele ori ba??? sau i s-a interzis numai evreilor aceasta pt motive pe care dumneata le-ai prezentat, insa eu in ignoranta mea, nu le-am inteles... ??? Fii mai explicit, te rog in numele muritorilor de rand care cauta sa descopere "vazutul si nevazutul"... Altfel... articolul este foarte interesant!!! Cu respect, Megaluza...

 3. #3
  megaluza este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  septembrie 2008
  Posturi
  3

  Implicit Re: Astrologia in Biblie!

  ok... D-nu Moisoiu... asadar, dupa parerea dumitale, este placut lui Dumnezeu cititul in stele ori ba??? sau i s-a interzis numai evreilor aceasta pt motive pe care dumneata le-ai prezentat, insa eu in ignoranta mea, nu le-am inteles... ??? Fii mai explicit, te rog in numele muritorilor de rand care cauta sa descopere "vazutul si nevazutul"... Altfel... articolul este foarte interesant!!! Cu respect, Megaluza...

 4. #4
  gabryna Avatar
  gabryna este offline Utilizator Copacel roditor
  Data inscrierii
  august 2008
  Posturi
  699

  Implicit Re: Astrologia in Biblie!

  Dupa parerea mea?Depinde ce vrei sa descoperi astrologic vorbind.
  Daca esti interesat de tranzit, de progrese, de revolutii solare,pentru a specula momentele favorabile de imbogatire...sau cand stelele iti sunt favorabile diverselor chestii negative..Daca profiti practic de pe urma astrologiei...logic ar fi sa nu-i placa lui D-zeu.
  Insa pt. mine, pt. altii astrologia reprezinta o.."arta,o stiinta.." prin care sa te descoperi tu ca persoana, prin care sa inveti "lectia vietii.."sa fi mai bun,deschis spiritualitatii..si desigur constient mereu de "cauza-efect"..adica nimic nu va ramane neplatit,nici raul ,nici binele..si..neplatit oare de cine?Tot de D-zeu..
  De ce era interzisa acelui popor astrologia?pt. ca scoteau in evidenta din oameni, din popor nu ceea ce era bun..ci tocmai ceea ce era rau..
  Oricum, nu este scris de mine ,am postat sursa.
  Practic nimic nu ii este urat lui D-zeu din punctul meu de vedere, daca este ceva bun, ceva frumos!

 5. #5
  Etienne Avatar
  Etienne este offline I.E. Copacel roditor
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Posturi
  682

  Implicit Re: Astrologia in Biblie!

  Citat Citat din gabryna Vezi post
  De ce era interzisa acelui popor astrologia?pt. ca scoteau in evidenta din oameni, din popor nu ceea ce era bun..ci tocmai ceea ce era rau..
  Si acum astrologia scoate in evidenta numai latura benefica a omului? Numai frumosul din om? Eu credeam pana mai acum cateva secundele, ca astrologia iti poate determina, cu o oarecare precizie, atat binele, cat si raul din tine, din jurul tau, te poate ajuta sa iti inveti lectia personala, cum spui tu, dar ca sa o inveti, trebuie mai intai sa stii, sa cunosti raul din tine, ceea ce nu e bine, iar raul asta sa il transformi in bine in viata asta.


  Citat Citat din gabryna Vezi post
  Practic nimic nu ii este urat lui D-zeu din punctul meu de vedere, daca este ceva bun, ceva frumos!
  Important este ca binele si frumosul TAU sa fie in deplina concordanta cu binele si frumosul DIVIN, adica TIE sa iti placa ceea ce este placut lui Dumnezeu.Sau nu neaparat sa iti placa, cat sa aplici in viata ta si in a celor din jurul tau ceea ce e placut lui Dumnezeu.
  Mi-am pus flori la palarie,
  Mi-am pus flori, mi-am pus margele
  Sa se uite cu mandrie ...
  ...Puiu la ele!

 6. #6
  gabryna Avatar
  gabryna este offline Utilizator Copacel roditor
  Data inscrierii
  august 2008
  Posturi
  699

  Implicit Re: Astrologia in Biblie!

  Daca citeai atenta articolul observai ce "rau anume"zice articolul desigur(nu eu)era evidentiat datorita astrologiei.
  Daca cauti rau din tine,pentru a-l schimba in bine,pt. a-l anihila practic...este tot un bine,nu?adica te cunosti si te schimbi..daca astfel te ajuta astrologia si desigur D-zeu..eu una nu vad nimic rau in asta.

 7. #7
  Etienne Avatar
  Etienne este offline I.E. Copacel roditor
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Posturi
  682

  Implicit Re: Astrologia in Biblie!

  Citat Citat din gabryna Vezi post
  Daca cauti rau din tine,pentru a-l schimba in bine,pt. a-l anihila practic...este tot un bine,nu?adica te cunosti si te schimbi..daca astfel te ajuta astrologia si desigur D-zeu..eu una nu vad nimic rau in asta.
  Asa-i, daca cauti raul din tine pt a-l transforma in bine, numai ca inainte de toate astea trebuie sa stii cu destul de mare claritate ce este bine si ce este rau. Pt ca de multe ori, datorita blocajelor pe care le avem, datorita impuritatii noastre, datorita pacatelor noastre/neamului nostru atat din viata asta cat si din trecutul mai indeparatat ne impiedica sa deslusim cum trebuie limita dintre bine si rau. Adica ceea ce pt mine este bine, pt tine poate fi rau. Asta inseamna ca notiunile de BINE si RAU le percepem diferit. Insa cand ambele persoane au ca referinta acelasi model, modelul divin, binele si raul sunt percepute similar de ambele persoane .

  Probabil ne referim la acelasi lucru, dar spus altfel...
  Mi-am pus flori la palarie,
  Mi-am pus flori, mi-am pus margele
  Sa se uite cu mandrie ...
  ...Puiu la ele!

 8. #8
  gabryna Avatar
  gabryna este offline Utilizator Copacel roditor
  Data inscrierii
  august 2008
  Posturi
  699

  Implicit Re: Astrologia in Biblie!

  "Probabil ne referim la acelasi lucru, dar spus altfel..."

  Acest lucru am vrut sa spun inca din primul mesaj..Ma bucur ca ai spus-o tu acum!

 9. #9
  Etienne Avatar
  Etienne este offline I.E. Copacel roditor
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Posturi
  682

  Implicit Re: Astrologia in Biblie!

  Citat Citat din gabryna Vezi post
  "Probabil ne referim la acelasi lucru, dar spus altfel..."

  Acest lucru am vrut sa spun inca din primul mesaj..Ma bucur ca ai spus-o tu acum!
  Mi-am pus flori la palarie,
  Mi-am pus flori, mi-am pus margele
  Sa se uite cu mandrie ...
  ...Puiu la ele!

 10. #10
  megaluza este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  septembrie 2008
  Posturi
  3

  Implicit Re: Astrologia in Biblie!

  Citat Citat din Etienne Vezi post
  Si acum astrologia scoate in evidenta numai latura benefica a omului? Numai frumosul din om? Eu credeam pana mai acum cateva secundele, ca astrologia iti poate determina, cu o oarecare precizie, atat binele, cat si raul din tine, din jurul tau, te poate ajuta sa iti inveti lectia personala, cum spui tu, dar ca sa o inveti, trebuie mai intai sa stii, sa cunosti raul din tine, ceea ce nu e bine, iar raul asta sa il transformi in bine in viata asta.
  Important este ca binele si frumosul TAU sa fie in deplina concordanta cu binele si frumosul DIVIN, adica TIE sa iti placa ceea ce este placut lui Dumnezeu.Sau nu neaparat sa iti placa, cat sa aplici in viata ta si in a celor din jurul tau ceea ce e placut lui Dumnezeu.
  ce frumos... ce emotionant... ce bine ar fi daca toti am stii cat de mult ne pretuieste DUMNEZEU inca...

 11. #11
  stroeloretta este offline Utilizator Mugurel
  Data inscrierii
  august 2008
  Posturi
  122

  Implicit Re: Astrologia in Biblie!

  http://www.scribd.com/doc/13400937/A...turii-Ortodoxe eu una am citit mult despre astrologie si mi se pare desi spune si adevaruri ..pur si simplu nu indeajuns de folositoare pt. mine personal,am ajuns la concluzia ca putem sa schimbam totul prin ginduri bune prin vointa proprie si cu ajutorul lui Dumnezeu.Pur si simplu nu am gasit destule indicatii in biblie care sa ma argumenzeze ca astrologia sau practicarea astrologiei este ceva de bun augur,sau bine vazut in ochii lui Dumnezeu.

 12. #12
  Etienne Avatar
  Etienne este offline I.E. Copacel roditor
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Posturi
  682

  Implicit Re: Astrologia in Biblie!

  Citat Citat din stroeloretta Vezi post
  Pur si simplu nu am gasit destule indicatii in biblie care sa ma argumenzeze ca astrologia sau practicarea astrologiei este ceva de bun augur,sau bine vazut in ochii lui Dumnezeu.
  In Biblie nu vei gasi prea multe aspecte referitoare la astrologie, la reintrupare sau alte lucruri care, la momentul respectiv (in vechime) se considera ca anumite adevaruri nu este bine sa le stie tot omul, ca sa nu se sminteasca sau sa nu foloseasca informatia in scopuri gresite.

  Un parinte (nu-i mai stiu numele, in orice caz de la o manastire) spunea intr-un interviu despre reincarnare/reintrupare ceva de genul: candva, oamenii considerau ca ceea ce nu pot face acum, pot face lejer in alte vieti si se culcau pe o ureche si nu mai faceau mare lucru in aceasta viata. Parintele nu a zis negru pe alb ca da, dom'le existra si alte vieti in afara de asta, doar dadea niste referiri purin mai altfel decat le da preotia ortodoxa in general, acestia din urma considerand erezie teoriile conform carora viata aceasta este doar o mica parte din atatea existente ale noastre in acest Univers si nu numai.

  Deci, in Biblie aflam ceea ce trebuie sa afle orice om, doar ca si acolo informatia este codificata. Poti citi Biblia de zeci de ori, si de fiecare data intelegi mai mult, sau cel putin altfel decat prima data.

  Cu ceva timp in urma, cand faceam studiile biblice cu biserica, eram invatati ca inainte de a ne apuca de studiu, sa ne rugam sa putem intelege din acel studiu ceea ce Dumnezeu vrea pentru acel moment ca noi sa intelegem. Si se simtea puterea rugaciunii. Eu am extrapolat-o la invatatul pt licenta si a dat rezultate spectaculoase, de unde eu nu ma puteam concentra prea mult timp, incepeam o materie ca sa o abandonez repede, prin rugaciune inainte de inceperea invatatului am reust sa invat 4 ore pe zi, constant, timp de 2 saptamani. Iar inainte de examene tot rugaciunile au fost cele care m-au ajutat enorm. Acum, eu nu spun ca am luat licenta doar ca m-am rugat, mai trebuie si tu sa depui eforturi alaturi de rugaciune. Foarte important este si CUM te rogi, ce ceri. Daca te rogi sa fii ajutat sa faci ce stie Dumnezeu ca e mai bine pt tine, daca te rogi sa fii ajutat in fel si chip sa faci bine, vei fi ajutat din belsug. Trebuie numai ca inima sa fie deschisa catre Dumenzeu, sa fie sincera si sa creada cu tarie in ajutorul ce va veni.

  Revenind la astrologia din Biblie, in Biblie pomeneste ceva ambiguu despre astrologie, in plus, in indreptarul de spovedanie astrologia se cosnidera pacat care trebuie spovedit.
  Acum, cine considera ca astrologia este pacat, banuiesc ca chiar trebuie sa o spovedeasca daca sufletul lui simte ca e pacat.
  Dupa mine, astrologia nu este pacat, ba dimpotriva, este de natura sa ma ajute sa inteleg si alte aspecte ale vietii asteia si nu numai.
  Mi-am pus flori la palarie,
  Mi-am pus flori, mi-am pus margele
  Sa se uite cu mandrie ...
  ...Puiu la ele!

 13. #13
  padme este offline Utilizator Bobocel
  Data inscrierii
  iunie 2008
  Posturi
  491

  Implicit Re: Astrologia in Biblie!

  parintele stie ce spune si oricum cred ca stie mai multe decat a spus!

  biblia trebuie citita de mai multe ori (parerea mea) intrucat are multe informatii intr-o forma condensata, asa ca la prima citire... nu prea intelegi mare lucru.

  normal ca ai reusit sa inveti pt licenta, ti-ai antrenat mintea si prin rugaciune probabil ai gasit starea de confort psihic care te-a linistit, nu te-ai mai panicat, nu te-ai mai ingrijorat, etc.

  eu stiam ca astrologia ("corpurile ceresti dupa semnul si rostul lor") au fost date pt a fi citite (pt orientare, vreme, timp, anotimpuri, etc.) si nu pentru a se citi/interpreta destinul cuiva! acuma... eu cam asa am inteles.

 14. #14
  stroeloretta este offline Utilizator Mugurel
  Data inscrierii
  august 2008
  Posturi
  122

  Implicit Re: Astrologia in Biblie!

  Eu am vazut un reportaj despre biserica catolica care chiar au angajat un astronom care sa studieze miscarile corpurilor ceresti omul este chiar parinte,.. stim cu totii ca in antichitate multi au sfirsit pe rug doar pt. ca au indraznit sa faca afirmatii de genul planetele se invirt in jurul soarelui sau cum o fi zis galileo ca am uitat in sfirsit l-au omorit,acum tot biserica incurajeaza astronomia,semenle de pe cer pe care ei le studiaza sunt planetele stelele,si miscarile lor bla ,bla.despre astrologie insa n-am auzit nimic, ci doar ca econdamnata,nici eu nu vad exact care ar fi motivul clar pt ca ,probabil multi veneau in babilonia si consultau astrologul in anumite privinte si s-au departat de dumenzeu,probabil ca de-aia,egiptenii la fel.Insa stiu tot din acelasi reportaj pe care l-am vazut recent ca in biblie intr-un pasaj scurt se spune ca exista fiinte pe alta planeta,si ca au fost aici sa ne viziteze pe pamint,insa au spus in alta limba si pina m-am prins eu am pierdut fraza.Nasa insa pina in 1993 au finantat timp de aproape 30 de ani cercetarea fenomenului ufo a extraterestrilor,si-asa mai departe,pina cind unu de la ei a zis ba pai in 30 de ani de zile n-ati gasit nici un martian noi nu mai finantam acest proiect, apoi deodata s-au trezit toti cercetatorii astronomi fara servicii,si s-au privatizat cautind fonduri dupa niste ani au dat de unu care e miliardar care a cumparat niste un soi de senzori ca le zic asa care sunt capabili sa detecteze daca trece vreo naveta spatiala extraterestra prin zona unde au fost plasati,plus finanteaza acesti astronomi care sa studieze toate cele in domeniu,dorea doar ca acesti detectori sa-i poarte numele atit.Cercatatorii au zis ca studiaza de asa de putin timp pt. ca 40 de ani sau cit au trecut de cind studiaza acest fenomen este putin...,au spun ca vor avea intr-o zi dovada ca exista si altii in univers si vor aduce probe serioase.(sau poate le au deja),si biserica poate ca si ea le are, insa ma intreb daca scrie in biblie de existenta altora in univers atunci de ce biserica cauta si nu crede asa cum se spune?clar poate ca din cauza ca in anumite locuri scrie crede in altele cerceteaza ma gindesc eu probabil ca de-aia....ei cerceteaza.

 15. #15
  padme este offline Utilizator Bobocel
  Data inscrierii
  iunie 2008
  Posturi
  491

  Implicit Re: Astrologia in Biblie!

  vaticanul are observator si implicit astronomi. vaticanul de fapt are oameni de stiinta cam din toate domeniile, practic ei se prezinta la locul "minunii" si fac studii.
  da, pe giordano bruno l-au ars pt ca sustinea ca pamantul se invarte, lucru straniu intrucat e mentionat prin vt, dar cred ca incepuse sa gandeasca prea mult intr-un secol in care acest lucru era interzis.
  iar astia cu ufo al lor sa fie sanatosi! pe de-o parte fac documentare cu marturii si rapiri de persoane(ciudat in aceste documentare apar numai povestile horor legate de et) si pe de alta parte fac documentare ca n-au gasit dovezi! ar cam trebui sa se hotarasca in ce barca stau!

Pagina 1 din 4 1234 UltimulUltimul

Subiecte Similare

 1. Ce este pacatul in biblie?
  De cris in forum Alte confesiuni
  Replici: 48
  Ultimul post: 23 iun 2011, 15:37
 2. Texte din Biblie
  De Ion Furtuna in forum Crestinismul
  Replici: 278
  Ultimul post: 15 feb 2010, 12:37
 3. Pasaje din Biblie - opinii
  De Maria in forum Crestinismul
  Replici: 86
  Ultimul post: 28 dec 2009, 13:25
 4. Coran-Biblie
  De cris in forum Crestinismul
  Replici: 1
  Ultimul post: 29 apr 2009, 21:24

Reguli postare

 • Nu puteti crea subiecte noi
 • Nu puteti posta replici
 • Nu puteti posta atasamente
 • Nu puteti sa va editati postarile
 •