Pagina 4 din 4 PrimulPrimul 1234
Rezultate de la 46 la 47 din 47

Subiect: Astrologia in Biblie!

 1. #46
  Tudor STEFAN este offline Utilizator Bobocel
  Data inscrierii
  iulie 2007
  Locatie
  Timisoara
  Posturi
  280

  Implicit Re: Astrologia in Biblie!

  Vai nouă, terminator1,
  Nu sunt de acord cu poziția pe care o ai față de Domnul Iisus Hristos. Interpretezi eronat (după părerea mea și nu numai a mea) jertfa Mântuitorului ca fiind o pedeapsă dată de Dumnezeu pentru neascultarea poruncilor. Trebuie să recunosc că este pentru prima oară când întâlnesc această interpretare.
  Spunea un părinte despre acest aspect (este doar o chestiune contextuală) că dacă toți cei care l-au căutat pe Dumnezeu au sfârșit prin a declara că ei înșiși după o viață de asceză și de nevoință nu reprezintă nimic comparativ cu Dumnezeu și Domnul Iisus Hristos susține că este Fiul lui Dumnezeu până la moarte (căci să nu uităm că ceea ce i s-a reproșat Mântuitorului a fost tocmai că susținea că El și Tatăl una este - și a fost crucificat pentru aceasta -) înseamnă fie că într-adevăr așa este, fie este cel mai mare impostor și criminal deoarece mulți și-au dat viața crezând spusele Lui.
  Trebuie să recunosc faptul că și pentru mine a fost greu să accept ideia Trinității. Studiind motivele care au produs schisme (separări) în rândul credincioșilor am văzut cu surprindere că încă din anul 300 unii oameni nu au putut înțelege la fel cu ceilalți Sfânta Treime și s-au separat de aceștia. Și atunci, cu răbdare și străduință am recitit Evangeliile, scrierile apocrife, scrieri ale unor oameni care au trăit o viață întreagă ghidați de perceptele morale desprinse din pildele transmise de Domnul Iisus Hristos fapt ce mi-a schimbat în final scepticismul în certitudinea adevărului celor citite. Dacă în Vechiul Testament avem un Dumnezeu drept dar neîndurător (ochi pentru ochi și dinte pentru dinte) Domnul Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu care din Tatăl s-a născut mai înainte de toți vecii, aduce un element nou, iubirea. Și în numele iubirii ca act primordial al creației (Dumnezeu creează din iubire) se justifică milostenia. Creștinii având și dimensiunea iubirii manifestă toleranța căci măsura cu care-i vom judeca pe alții se va folosi și pentru judecarea noastră. Se acceptă prioritatea iubirii și a păcii față de corectitudine. După manifestarea lui Dumnezeu în planul material prin Fiul, Dumnezeu devine iubire infinită și milă infinită (desigur manifestarea milei și a iubirii făcându-se doar pentru cei care se pocăiesc - care își plâng păcatele -).
  În concluzie, ceea ce spuneai despre Domnul Iisus Hristos este blasfemie (BLASFEMÍE s. f. (Livr.) Defăimare a religiei, a dogmelor și a obiectelor de cult; defăimare a lucrurilor sfinte; hulă1. – Din lat. blasphemia.
  Sursa: DEX 1998 ).
  Ironia sorții face ca pentru o presupusă blasfemie (neînțelegerea celor trei ipostasuri ale lui Dumnezeu ca Tată, Fiu și Sfânt Duh) să fie condamnat Domnul Iisus Hristos la moarte.
  Ultima editare de Tudor STEFAN : 06 nov 2010 la 04:54
  Doamne ajută!

 2. #47
  mihai40 este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  ianuarie 2012
  Posturi
  17

  Implicit Raspuns Astrologia in Biblie!

  legat de astrologie -
  daca vrei sa afli vremea - anotimpurile nu ai nevoie decit de soare , restul planetelor si stelele -constelatiile si luna nu mai au nimic de indicat insa in Biblie referirea se face la plural nu doar la soare deci daca le folosesti pe toate prin astrologie poti afla pina si starea vremii doar consultind indiciile astrologice.
  afli vremea cind e bine sa faci ceva : sa semeni, sa tai via ,sa zidesti, sa te casatorsti ,etc

  problema la evrei era ca nici nu aveau de la cine sa invete astrologia inr-un mod onest -cei care o invatasera de pe alte meleaguri nu erau oameni de incredere ei practicind si alte ciudatenii nepermise de DUmnezeu.

  legat strict de ghicit -cunoasterea voii lui Dumnezeu , a adevarului printro practica sub forma datului cu banul , sortilor
  la fel snt multe exemple in biblie in legatura cu punerea lor in practica iar cel mai elocvent este cazul lui Iov cind a fost prins de furtuna impreuna cu marinarii de pe corabia in care se afla iar cum pedeapsa divina ii era estinata numai lui marinarii au verificat informatia gasind vnovatul prin intermdiul sortilor divini so odata aruncat de ei pste bord pericolul scufundarii a disparut - furtuna s-a oprit brusc.
  insa versetul cel mai elocvent spune asa "Sorti nu sint penru jocurile de noroc ci pentru cunoasterea omului"
  insa azi interpretarea este doar in sensul ca oamenii se cunosc dupa faptul ca jaca sa nu joaca jocuri de noroc.

  cu alte cuvinte vedem situatia in care lucrurile sint spuse pe nume -sint ok-dar unora nu li se permite sa afle mai mult decit pot purta
  azi in biserica sortii sint folositi prin "deschiderea cartii" atit cu ocazia maslului (oficial) cit si neoficial in afara maslului -lucru oarecum criticat oficial dar nepedepsit niciodata .

  in vremea dintre cele doua razboiaie mondiale Romania era considerata grinarul europei insa performanta a fost ajutata si de urmarirea calendarului lunii si a altor indicii cuprinse in cartea "Gromovnicul din batrini" carte astrologica scrisa si tiparita mai intii de o tipografie bisericeasca din moldova

  De aceea si Iisus spune ca unora nu le este dat sa cunaosca , lor trebuie a li se vorbeasca in pilde ca vazind sa nu vada , auzind sa nu intelega.

  -cind am deschis a citesc acest topic mi-as fi dorit sa se faca referire la profetiile biblice legate de tema eschatologica din punct de vedere astrologic.
  adica sa se spuna din harta progresata a israelului cind anume vor veni peste ei inadatorii islamici din toate tarile din jur legat de profetia despre Gog si popoarele care il urmeaza si de pedeapas lui karmica de dupa intaorcerea evreilor din pribgie

  insa probabil ca este un lucru prea sensibil si pe care lumea nu trebuie sa il afle dinainte mai ales ca el va fi reprofetizat de Dumnezeu impreuna cu urgia justitiara a celor 3 zile de intuneric chiar inainte de a avea loc
  reprofetizare care poate consitui ea in sine scinteia care a aprinde flacara razboiului religios in toata lumea fie el armat sau in restul zonelor doar ideologic .

  "Oare nu Eu am spus acestea proorocilor Mei inainte ca (voi) sa le fi aflat?"
  "Oare de departe sint Dumnezeu iar de aproape nu mai sint?"

  iar raspunsul lor al fariseilor actuali va fi implinirea profetiei din Ieremia 23 cind vor spune ca Dumenzeu s-ar fi razgndit (lucru care deja incepe sa se vehiculeze in unele cercuri religioase) si ca "Va fi pace " , "Nu va fi nimic" luind avertosmentul parintec al lui Dumnezeu venit pe neasteptate ca pe o neavenita "Amenintare de la (Numele Domnului pamintesc care va fi)"

  probabil ca va vesti totodata si pustiirea locasului sfint si a cetatii Ierusalimului asa incit sa fie 3 elemente- urgia sa fie "al treilea semn" (dupa unele versiuni mai vechi ale VT-Ioil)- semn de recunaostere odata cu implinirea lor -semn amintit in Isaia 66 in versetul cu referire la cei ramsi in viata care vor fi trmisi sa conevrtasca intreaga lume .

  insa recunaosterea Sa nu se va face doar dupa o simpla reprofetizare -posibila oricarui astrolog bun caci ma sint si alte elemente.
  mai este si insotirea Sa pe muntele Sionului de catre o mare ceata de sfinti (Zaharia 14) sfinti care pot cinta si atunci dar si altadata acele cintari de neinteles pentru cei care le asculta.
  "Va fi o zi pe care numai Domnul o stie , in acea zi va fi frig si ger iar in vremea serii va fi lumina." Zah. 14
  -precum si despicarea muntelui Maslinilor in doua la punerea pasului Sau acolo -acelasi capitol

  acum vor fi implinite profetiile din Zaharia 12 , Ezechiel 38 si 39 precum si Ioil si din multe alte carti fie din VT fie din NT cit si unele revelatii ale unor calugari si vizionari ai veacurilor cit si cele ale aparitiilor mariale necesare doar in lume catolica..

 3. #48
  sophia075 este offline Utilizator
  Data inscrierii
  noiembrie 2015
  Posturi
  0

  Implicit Raspuns Astrologia in Biblie!

  Probabil ne referim la acelasi lucru, dar spus altfel...

Pagina 4 din 4 PrimulPrimul 1234

Subiecte Similare

 1. Ce este pacatul in biblie?
  De cris in forum Alte confesiuni
  Replici: 48
  Ultimul post: 23 iun 2011, 15:37
 2. Texte din Biblie
  De Ion Furtuna in forum Crestinismul
  Replici: 278
  Ultimul post: 15 feb 2010, 12:37
 3. Pasaje din Biblie - opinii
  De Maria in forum Crestinismul
  Replici: 86
  Ultimul post: 28 dec 2009, 13:25
 4. Coran-Biblie
  De cris in forum Crestinismul
  Replici: 1
  Ultimul post: 29 apr 2009, 21:24

Reguli postare

 • Nu puteti crea subiecte noi
 • Nu puteti posta replici
 • Nu puteti posta atasamente
 • Nu puteti sa va editati postarile
 •