Pagina 1 din 8 1234567 ... UltimulUltimul
Rezultate de la 1 la 15 din 115

Subiect: Secretul

 1. #1
  Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  2.823

  Implicit Secretul

  Secretul 1

  De un an și jumătate, circa cu aproximație, a apărut un film american cu acest titlu. Intre timp au apărut și mai multe cărți cu același titlu sau subiect. Am impresia că majoritatea celor care urmăresc acest forum știu despre el sau l-au văzut. Dacă nu, îl recomand încă o dată.
  Ideea de bază este aceea cum să ai succes în realizarea viselor și a dorințelor. Aparent fără efort.

  Soluția prezentată se numește Legea Atracției: “Tot ceea ce se întâmplă în viața ta se întâmplă pentru că este atras de tine.”

  In fapt legea aceasta e o transpunere în limbaj pozitiv a unui proverb: “Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face”.
  Proverbul conține două negații, exprimarea legii nici una.
  Proverbul este restrictiv, exprimarea legii este mai largă, incluzând și proverbul.
  Iisus Christos în grădina Ghețimani a spus-o limpede adresându-se apostolului Petru: “toți cei ce scot sabia, de sabie vor pieri.” Mat 26.52. Și din câte s-au întâmplat așa a și fost.

  Din câte s-au expus pe forum, și mai îmi aduc aminte , legea asta era cunoscută și de kahuna din Hawai (vezi subiectul Terapia iertării, posturile 2 și 3) iar din film aflăm că toți oamenii care au avut succes, evident dintre cei cunoscuți de americani , o știau.

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 2. #2
  Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  2.823

  Implicit Re: Secretul

  Secretul 2

  Exprimarea uneia din legile Kybalionului (referirea este implicită la începutul filmului prin evocarea Tabulei Smaraldine) era ceva de genul “Universul e mental”. E cam greu de înțeles și de acceptat într-o epocă în care materialititatea lumii se manifestă din plin.

  Numai că în film se explică clar: “Este vorba de ceea ce gândești. Procesele din mintea ta atrag ceea ce ți se întâmplă.” După care se vorbește despre modalitatea de a trăi pe pilot automat: gânduri pe pilot automat care conduc la sentimente pe pilot automat, iar viața se desfășoară pe pilot automat. Din când în când mai apare câte o clipă de luciditate și atunci lucrurile par a fi scăpate din frâu: sentimente de frustrare, de neîmplinire mergând până la suferințe fizice. E drept că în film nu apare ultimul aspect dar și asta se întâmplă.

  Soluția dată este aceea de a deveni conștienți: “Treaba noastră este să avem permanent în minte ceea ce vrem să facem, să ne clarificăm scopurile. Devii ceea ce gândești în majoritatea timpului dar și atragi lucrurile la care te gândești cel mai mult. Dacă înțelegi asta vei dobândi fundamentul înțelegerii a tot ce se întâmplă”

  Clarificarea scopurilor este un lucru mai greu de realizat, dar este esențială. Uneori mi se întâmplă să vină la mine colegi inforenergeticieni să le determin dacă să facă sau nu o anume activitate. Nu pentru că nu ar putea să o facă ei înșiși, mai bine decât mine chiar, dar susțin că nu pot să fie obiectivi. A fost o vreme când răspundeam la toate solicitările. Acum o fac mult mai rar și este în funcție de natura solicitării. Când ceea ce își propun să facă intră puternic sub incidența legii atracției, pun întrebarea de baraj: “Cine vrei să fii?” și-i las să-și găsească răspunsul. Știu că atunci când găsesc răspunsul totul devine clar și limpede.

  Devenirea asta are de fapt mai multe aspecte pe lângă cel al gândurilor dominante, mai este și cel al hranei și cel al faptelor.

  Mesajul filmului este pozitiv și direcționat pe ideea de obținere a succesului. Numai că nu pot să nu remarc faptul că legea este valabilă pentru TOATE gândurile. Iar fricile sunt și ele gânduri. De altfel, un proverb zice: “De ce îți este frică, de aia nu scapi.” Una dintre fricile cele mai importante este aceea a controlului: vreau ca viața mea să fie sub controlul meu. Numai că dacă nu conștientizez cine vreau să fiu, cu toate implicațiile, ajung să trăiesc pe pilot automat, pentru că aplic în orice situație ceea ce am învățat cu sârguință odată, ca soluție universal valabilă. Și viața pare că scapă de sub control. Atunci frica pierderii controlului se amplifică iar efectul global la fel. Găsesc și o grămadă de vinovați sau îmi găsesc vinovății și bucla de reacție pozitivă poate să crească nemăsurat de mult. Când doare suficient de tare atunci, vreau, nu vreau, mă aplec asupra aspectelor pe care trebuie să le conștientizez.

  Vorbeam mai sus despre efectul global. Am ales acest termen pentru că în fapt, timpul după care se “gândurile devin lucruri”, timpul după care un gând se materializează devenind realitate nu poate fi estimat, nu există nici un fel de regulă. Ceea ce se constată este că se întâmplă, chiar se întâmplă. Aivanhov vorbește că s-ar putea să fie și în the next life. Deși nu prea îmi convine, lucrurile îmi par că se întâmplă similar cu investigația lumii la nivel microscopic unde este valabil principiul incertitudinii al lui Heisenberg (nu se pot măsura simultan, cu aceeași precizie, poziția și impulsul unei particule).

  Revenind la trendul filmului, când dorințele se schimbă la intervale mici de timp se întâmplă și atunci, din cauza timpului de materializare incert, ca lucrurile să pară că o iau razna. De altfel cei care practică rugăciunea știu o butadă: “Ai grija ce ceri, că s-ar putea să ți se dea.” Din această cauză se recomandă să existe o motivație (scopurile) și concentrarea pe dorința exprimată pozitiv. Concentrarea pe ceea ce nu am, pe lipsuri în virtutea legii atracției conduce la amplificarea acestora. La finalul pildei talanților se face și acolo referire la acest aspect: “celui ce are i se va da și-i va prisosi, iar de la cel ce n-are și ce are i se va lua.” Mat 25:29 Uneori stau și mă întreb cum de un popor născut creștin practică un sport atât de păgubos cum este plânsul unul pe umărul celuilalt.

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 3. #3
  Gabico este offline I.E. Samanta
  Data inscrierii
  iunie 2008
  Locatie
  Craiova
  Posturi
  89

  Implicit Re: Secretul

  M-am întrebat de multe ori de ce mi se întâmplă mie anumite lucruri... văzând filmul am conștientizat că am atras spre mine acele evenimente prin felul meu de a gândi. Nu a stat nimeni să-mi explice partea spirituală a vieții (îi spuneam bunicii paterne, că se învârte pământul și ea îmi spunea că toate le face Dumnezeu! eu o contraziceam vehement! dacă se învârte mă întreba ea legându-și basmaua sub bărbie de ce nu te răsucești tu cu scaun cu tot! Pentru că are Dumnezeu grijă de tine să crești mare, completa ea!) Dar cine avea timp să-i asculte povețele, când la școală ne era interzis "Tatăl nostru"??
  Apoi am crescut cu atât de multe întrebări în cap la care abia acum când pățesc câte ceva, le găsesc răspunsuri.
  Da am văzut filmul și ar trebui să fie dat pe toate posturile de televiziune poate totuși învățăm cu toții să nu ne distrugem pământul.

 4. #4
  serpendine Avatar
  serpendine este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  august 2008
  Locatie
  bucuresti
  Posturi
  8

  Implicit Re: Secretul

  eu am vazut filmul si mia placut foarte mult,si am inteles cum sa ma folosesc de ceea ce am inteles din el.filmul lam vazut alaturi de o prietena care ma dezamagit mult,nu a inteles nik si ii sa parut pliktisitor,apoi am incertat sa recomand filmul mai multor pers dar au avut aceeiasi reactie oricum filmul prezinta realitatea si ma ajutat intrun fel

 5. #5
  savanah Avatar
  savanah este offline Utilizator Bobocel
  Data inscrierii
  mai 2008
  Locatie
  Iasi
  Posturi
  338

  Implicit Re: Secretul

  nik inseamna nimic?
  Categoric nu mai stiu limba romana!

 6. #6
  serpendine Avatar
  serpendine este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  august 2008
  Locatie
  bucuresti
  Posturi
  8

  Implicit Re: Secretul

  da nik inseamna nimic.nu e vorba ca nu mai cunosti limba romana sau ceva e vorba ca nu m-am controlat eu sa nu mai scriu pe forum asa cum scriu pe yahoo imi cer scuze pt greseala

 7. #7
  Gabico este offline I.E. Samanta
  Data inscrierii
  iunie 2008
  Locatie
  Craiova
  Posturi
  89

  Implicit Re: Secretul

  Eu am început prin a face un exercițiu: "locul de parcare" este deja sport național!! ori unde vreau să merg am această problemă, așa că înainte de a porni motorul îl rog pe îngerașul meu să mă ajute să găsesc un loc de parcare cât mai aproape de locul unde am treabă; după câteva exerciții văzând că funcționează am încercat să-i învăț pe cei din jur; dar la mulți m-am lovit de "hai scutește-mă de ideiile tale ciudate!"
  Dar eu nu renunț! am încercat până și cu o masă liberă la o terasă unde se servea pizza (super agolmerată); când noi ne apropiam de masă ocupanții s-au ridicat pt că terminaseră!! Făcusem rugăciunea cu o oră mai devreme timp în care ne-am plimbat pe faleză.
  Nu vor să creadă! E rău pt ei....
  Ce păcat pentru mine că am descoperit atât de târziu acest "secret"!

 8. #8
  serpendine Avatar
  serpendine este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  august 2008
  Locatie
  bucuresti
  Posturi
  8

  Implicit Re: Secretul

  si eu fac la fel de cand am vazut filmul.la orice as avea nevoie si chiar merge dar aceiasi problema ca si la tine,daca incerc sa vorbesc altcuiva despre asta mi se spune ca nu e interesant si ca nu crede in asa ceva

 9. #9
  Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  2.823

  Implicit Re: Secretul

  Chiar daca la inceputul filmului se merge pe ideea de conspiratie care nu a lasat ca informatiile din film sa fie dezvaluite, de fapt s-a intamplat cam ceea ce relatati: nu toata lumea este pregatita sa foloseasca lucruri atat de simple si de eficiente.

  Este extrem de simplu: nu le-a venit vremea. Ne facem datoria sa spunem, ca sa scapam de pacatul nespusului. Cine incearca, va vedea rezultatele, cine nu, treaba lui. Asta nu-i un motiv ca sa fim dezamagiti sau sa facem riduri necajindu-ne. Vorba ceea: "Unde nu e, nici Dumnezeu nu cere!". Asa ca, noi, nu prea avem motive sa cerem, sa avem asteptari sau sa-i judecam.

  Nu prea am stat de vorba ca sa povestesc. Am dat filmul si i-am lasat pe oameni sa gandeasca singuri. Si am ramas profund si placut impresionat de modul cum au utilizat informatiile, atunci cand mi-au povestit experimentele lor. Cei care au masini, dupa ce au vazut ca merge, o fac frecvent. Ceilalti, isi folosesc ingerasii in toate situatiile in care se asteapta sa aiba piedici, sau in cazurile in care au experienta ca lucrurile merg greu.

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 10. #10
  Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  2.823

  Implicit Re: Secretul

  Secretul 3

  Controlul gândurilor nu este un lucru prea comod, pentru că sunt prea multe surse de semnal care ne atrag atenția și ne solicită, în virtutea obișnuințelor căpătate, să emitem gânduri. In film se dă o soluție: emoțiile pe care le trăim atunci când “fabricăm” un gând, pot fi luate drept repere. Emoțiile negative de vinovăție, de mânie sau de frustrare arată că gândurile pe care le emitem nu sunt de la noi și că, musai, trebuie să le dăm “Esc” sau “delete”, eventual cu “recycle bin” al iertării când se referă la semeni de-ai noștri.
  Emoțiile pozitive de speranță, bucurie, compasiune, iubire ne arată că acele gânduri sunt ale noastre cu adevărat.


  E bine știută viziunea paharului care conține 50% din volum. Mai putem spune ca este pe jumătate plin sau pe jumătate gol. Oricare dintre cele trei abordări este la fel de corectă iar emoția poate să fie dată de poziția noastră față de lichidul din pahar. Alegerea însă ne aparține. Cam în orice privință putem alege modalitatea în care gândim, și dacă ne ghidăm după ceea ce simțim atunci avem semnalul sigur privind schimbarea punctului din care privim lucrurile.


  Nu se subliniază parcă suficient de tare în film importanța trăirilor, a emoțiilor provocate de gânduri. Pasiunea, entuziasmul sau deprimarea, arată o anumită intensitate a gândirii care face să grăbească transformarea gândurilor în realități. Insă, subliniază faptul că nu trebuie să lăsăm ca evenimentele zilnice să ne schimbe starea de bine.

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 11. #11
  onixrg Avatar
  onixrg este offline I.E. Mugurel
  Data inscrierii
  martie 2008
  Locatie
  Brasov
  Posturi
  161

  Implicit Re: Secretul

  De curând am auzit undeva o nouă perspectivă de a privi povestea cu paharul pe jumătate plin/gol de apă - dacă te uiți de sus, se vede mereu plin
  Frumos, nu?

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 12. #12
  Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  2.823

  Implicit Re: Secretul

  Citat Citat din onixrg Vezi post
  De curând am auzit undeva o nouă perspectivă de a privi povestea cu paharul pe jumătate plin/gol de apă - dacă te uiți de sus, se vede mereu plin
  Frumos, nu?
  Daca as fi carcotas as zice ca ce se vede depinde de geometria paharului si de cat de sus te afli.
  Dar cum nu sunt tot ma gandesc ca pare a fi o perspectiva vazduhista. Cine priveste de prea sus risca sa nu mai vada nimic.

  Aveti dreptate, e si asta un alt punct de vedere din infinitatea posibila. Numai ca este un pic mai special.

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 13. #13
  Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  2.823

  Implicit Re: Secretul

  Secretul 4

  O modalitate sugerată de film pentru păstrarea stării de bine este cea a exprimării recunoștinței pentru lucrurile bune și frumoase din viața noastră. E nevoie să ne acordăm un timp ca să le conștientizăm, să facem o listă cu ele. Poate să fie la modul general, sau cu referință la o relație tensionată (cu partenerul, la serviciu, cu copiii, etc). Așa cum se face o listă a dorințelor și descrierea lor, la fel e nevoie de o listă a lucrurilor pentru care suntem mulțumiți, încântați că există în viața noastră. Când este vorba de persoane lista cuprinde lucrurile bune pe care le face acea persoană pentru noi. Atunci când se face o lastfel de listă în mod imparțial, ca și cum nu ar fi vorba despre noi ci despre altcineva pe care-l ajutăm, se constată că întotdeauna există măcar un lucru pentru care merită să fim recunoscători.

  Apoi construim “dispozitivul sparge val” ca să preîntâmpinăm să ne ia valul nemulțumirilor . Pentru bărbați este utilă piatra recunoștinței, la femei brățara recunoștinței. Funcționarea este simplă: când luăm act involuntar de prezența acestora mulțumim pentru lucrurile bune și frumoase. Bărbații când bagă mâna în buzunar, femeile când văd brățara. Femeile pot să o și mute de pe o mână pe alta, în timp ce își exprimă recunoștința. Exprimarea recunoștinței se poate face printr-o rugăciune scurtă de mulțumire Lui Dumnezeu sau exprimând recunoștința noastră către cea mai înaltă instanță din sistemul de referință propriu. Acatistul de slavă și mulțumire Lui Dumnezeu pentru toate poate fi un îndrumar de analiză a lucrurilor pentru care putem să mulțumim, să ne manifestăm recunoștința.

  Filmul este făcut de americani și, în special, pentru americani și nu face referiri la un sistem religios sau altul. La ei nici o religie nu este majoritară și, în plus, respectarea drepturilor omului a dus la un modus-vivendi în care este interzisă exprimarea în public a unor exprimări, referiri, dintr-o religie sau alta. Ori spui despre toate ori mai bine taci. In particular, faci ce vrei, cu condiția să nu deranjezi pe alții. Din această cauză nu veti vedea prea multe referiri la Dumnezeu. Exprimarea cea mai frecventă este de Univers și fiecare face echivalența care-i convine și pe care o simte mai aproape de suflet.
  250

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 14. #14
  Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  2.823

  Implicit Re: Secretul

  Secretul 5


  Păstrarea stării de bine uneori este dificil de realizat. Se întâmplă uneori ca starea interioară să nu fie foarte grozavă, mergând până la senzația de eșec total și iremediabil. Mai ales în aceste situații este necesară schimbarea stării. Filmul dă câteva soluții: ascultarea muzicii frumoase, cântatul, aducerea în minte a unei imagini de copilași sau animale de companie.


  Efectul muzicii benefice este cunoscut, iar pe forum există și o discuție intitulată “Meloterapia”, unde sunt și sugestii de muzică care face bine. Ascultând-o nu facem decât să aducem în viața noastră îngeri.


  Cântatul, fredonatul unei teme muzicale care ne binedispune este uneori mai greu de realizat. De obicei, când suntem binedispuși ne apucă și cântatul. Dar lucrurile se pot schimba dacă ne facem un obicei de a ne începe ziua fredonând. Primele 3-4 săptămâni sunt mai dificile apoi lucrurile merg de la sine.


  Imaginea unor copilași sau a unor animăluțe e capabilă să stimuleze resorturi profunde ale sufletului, capabile să schimbe starea de spirit.

  Aș mai adăuga la acestea florile, care oricum ne ajuta, iar când le cerem ajutorul văzându-le cu atât mai mult pot ajuta la schimbarea stării interioare.

  Amintirea momentelor plăcute din viață și rememorarea lor ajută și ea, mai ales atunci când se referă la copilărie. Schimbarea mirosurilor poate ajuta și ea: parfum sau bețișoare aromate. Merită să încercați și un duș.


  Există o mulțime de pps-uri care circulă pe internet, cele care v-au plăcut în mod deosebit puteți să le stocați undeva pe hard sau pe CD și când angoasele vă dau ocol, mai priviți-le o dată. Conbinația de imagini și muzică uneori este minunată.

  Cei care au practica rugăciunii știu că o rugăciune făcută cu sufletul, poate alunga orice stare de rău. Schimbarea stării uneori apare instantaneu.


  Cel mai mult ajută reîntoarcerea în viața care se desfășoară din plin în jurul nostru. E suficient să devenim atenți și receptivi la semnalele din jur care vin de la lucruri, plante, păsări, câinii vagabonzi sau de rasă și mai ales de la semenii noștri. Mersul pe stradă, privitul străzii, al grădinii, spațiului verde de lângă bloc, al parcării sau al bucății noastre de cer de la fereastră ajută și ele. Totdeauna se va găsi ceva nou care să vă atragă atenția, dacă încercați să faceți excursia de percepție exterioară.


  Dacă mergeți pe stradă priviți la tot ce mișcă. Mișcați-vă în jurul lucrurilor fixe și încercați să le vedeți din mai multe perspective, lăsați-vă ochii să privească vitrinele. Priviți oamenii de pe stradă, uitati-va la fețele lor. Incercați să surprindeți zborul sau țopăitul păsărilor. Daca aveti în drum fântâni arteziene sau ape curgătoare ascultatî cântecul apei și urmăriți dansul ei. Priviți textura, crăpăturile, denivelările din drumul pe care mergeți. Puteți să vă aplecați și să culegeți ambalajele pierdute și să le duceti la locul lor. Ridicați privirea către cer și atunci puteți să vă cufundați în albastru sau să urmăriți norii sau licaririle de stele. Incercați să auziți zgomotele din jur, încercați să simțiți mirosurile din jur.


  Fiecare din lucrurile prezentate reprezintă o modalitate de decuplare din fundătura unde am intrat și de reconectare la sursa de informații și energii ale vieții. Și toate acestea îmi par că reprezintă daruri de la Dumnezeu. Numai că “Dumnezeu ne dă, dar nu ne bagă în traistă”.
  340
  Ultima editare de Ion Furtuna : 02 sep 2008 la 12:58

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 15. #15
  Tixti este offline Utilizator Bobocel
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Braila
  Posturi
  450

  Implicit Re: Secretul

  secretul si mai cum?
  Ca am cautat pe torrente si am gasit mai multe secrete. Din ce an e filmul? Ce regizor.. etc, poate reusesc sa fac o filtrare.. Pentru ca am gasit unul din 2006, unul din 2007. Poate si o subtitrare, de unde ar putea rasari?
  Dumnezeu ne iubeste pe toti

Pagina 1 din 8 1234567 ... UltimulUltimul

Etichete pentru acest subiect

Reguli postare

 • Nu puteti crea subiecte noi
 • Nu puteti posta replici
 • Nu puteti posta atasamente
 • Nu puteti sa va editati postarile
 •