Avortul spontan sau pierderea sarcinii este un termen folosit pentru o sarcina care se termina singura in timpul primelor 20 de saptamani de gestatie. Termenul medical de avort spontan le da majoritatii femeilor un sentiment negativ, deci prin intermediul acestui articol ne vom referi la oricare tip de avort spontan folosind termenul de pierderea sarcinii.

Pierderea sarcinii este destul de comuna, potrivit studiilor 10-25% dintre sarcinile recunoscute clinic sfarsesc in pierderi de sarcina. Sarcinile chimice reprezinta un proces de 50-75% din toate sarcinile pierdute. Aceasta apare cand o sarcina este pierduta imediat dupa implantarea ovulului si are ca rezultat sangerarile care apar in zilele in care ar fi trebuit sa apara menstruatia. Femeia este posibil sa nu realizeze nici macar ca a fost pe cale sa conceapa un copil, intr-o sarcina chimica.

Majoritatea pierderilor de sarcina apar in primele 13 saptamani de sarcina. Acestea sunt de diferite tipuri, au diferite tratamente fiecare in parte si diferite statistici care va furnizeaza informatii despre sansele pe care le aveti sa concepeti un copil pe viitor. Urmatoarele informatii furnizeaza cateva detalii despre pierderile de sarcina. Aceste informatii sunt in masura sa va puna in garda, deci sa nu va simtiti pierduta si singura si sa fiti capabila sa faceti fata unei situatii de acest gen. In momentul in care apar complicatii cu sarcina, cea mai indicata persoana sa va dea sfaturi este medicul dumneavoastra.