Pagina 1 din 15 123456711 ... UltimulUltimul
Rezultate de la 1 la 15 din 224

Subiect: Ce sunt sfintele taine?

 1. #1
  cris este offline Utilizator De'al casei
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Posturi
  2.533

  Implicit Ce sunt sfintele taine?

  Cuvantul "mystery in engl vine din grecescul " musterion" ,in romana taina.
  Acest cuvand inseamna "secret sacru".In traditia misteriilor, initiatul facea un juramant sa nu divulge aceste taine prostimii ,vulgului.
  In portiunea de text caldeeana din Daniel(VT ) apare cuvantul" raz "-echivalentul secretului sacru ,tainei.
  Raz -inseamna mot a mot -a ascunde,dar este vorba despre revelarea secretelor divine ascunse .Acest cuvant apare des in apocrife ( v Tobit, Iudita, Intelepciunile, Maccabei )
  Pana la sfarsitul secolului 2 e.n. , cu acelasi sens au fost folositi si termenii: simbol,parabola si prototip.
  Din grecescul "musterion"s-a tradus in latina (vulgata) sacramentum,dar ceea ce a fost considerat ca semn secret sau simbol secret divin nu are intelesul modern de "sacrament"sau "taina" .
  Este evident faptul ca divinitatea isi dezvaluie "vointa" in multe feluri si in toate timpurile ,El isi reveleaza secretele cui doreste si cum voieste in acord cu scopurile sale .
  Tainele sunt:
  -Isus dezvaluie discipolilor sai(si nu vulgului) secretul imparatiei ,care a fost ascuns anterior tuturor profetilor .
  -Secretul duratei " orbirii poporului "a fost alt mister ascuns .Orbirea era cunoscuta ,dar durata nu.
  -Secretul reinvierii a fost facut cunoscut oamenilor.
  Vasele cu apa nu mai sunt suficiente.
  Duceti-ne direct la izvor!

 2. #2
  Catalin este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  iulie 2006
  Locatie
  Galati
  Posturi
  1.108

  Implicit Re: Ce sunt sfintele taine?

  Cred ca Sfintele Taine se refdera nu la faptul ca nu este cunoscut forma de manifestare ci nu sunt cunoscute adevaratele mijloace si cum lucreaza acele Sf, Taine, precum Taina spovedaniei, se intampla ceva acolo cu fiinta umana dar nu pentru ca tu spui pacatele preotului, aceasta este o "comanda declansatoare", care determina fenomene foarte importante in fiinta celui care se spovedeste, mai ales daca sunt corelate si cu alte actiuni, unii cunosc (eu inca nu stiu ) si alte cai de "declansare" a acestei Sf, Taine. Dar omeaneii de rand au nevoie de forme ritualice pentru a accesa taina, altfel nu o pot accesa de loc sau foarte incomplet.

  De exemplu daca vrei sa deschizi televizorul stii ca trebuie sa apesi pe butonul de la telecomanda, dar pentru tine reprezinta o "taina" intreg fenomenul si inlantuirea de evenimente care fac legatura intre butonul de la telecomanda si aprindere televizorului, dar este important ca functioneaza, ca daca ti se spunea ca trebuie sa determini un impuls electric de o lungime de unda X care sa ajunga in dioda de emisie in infrarosu, care emite un fascicul de lumina infrarosie cu un tren de frecvente apoi un senzor de la televizor va prelua semnalul si asa mai departe, majoritatea oamenilor nu ar putea folosi televizorul, bineinteles mai sunt si alte conditii care trebuiesc indeplinite ca sa se realizeze taina, televizorul sa fie bagat in priza, sa ai baterii in telecomanda, sa apesi pe butonul potrivit, sa ai o distant aminima intre telecomanda si televizor, un unghi de incidenta corespunzator, sa nu fie in camera parazitim etc. Echivalentul ritualului in aprinderea televizorului este apasarea butonului cu telecomanda indreptata spre televizor de la o distanta de maxim 5 metri

  Sfintele Taine sunt foarte importante si necesare majoritatii oamenilor (si mie), ele au efecte pe care nici macar nu ni le imaginam, si asta o spun din ceea ce am vazut ca se intampla cu sufletele si structurile energetice ale oamenilor care parcurg o anumita
  taina crestina, si eu am observat doar cateva mici efecte ale acestor Sf,. Taine ele sunt mult mai multe.

  De exemplu in timpul Sf. Taine a Casatoriei am observat ca se formeaza o legatura aparte intre cele doua fiinte, mai vin cativa ingeri care sa ii ajute, vin ceea ce numeai aici pe undeva "trimisi", se schimba viitorul celor 2, se streg anumite suferinte karmice din viitr, si toate acestea se realizeaza in functie de cat de mult sunt indeplinite conditiile de baza:
  - preot de calitate, slujitor de Dumnezeu
  - cei 2 miri sa se iubeasca sincer si curat reciproc
  - nasi de o calitate minima, alesi pentru calitatile lor de oameni si nu dupa potentele financiare
  - si alte cateva conditii pe care nu le stiu inca

  Daca aceste conditii nu sunt indeplinite poate sa vina sa slujeasca 100 de popi de 100 de ori si Sfanta Taina a casatoriei nu se realizeaza, la unii vad ca acea legatura intre biocampuri este foarte firava si nu coboara nici un inger (pe astia nu i ipoti minti si sa spui ca iti iubesti sotul (sotia) si nu il vrei pentru ca are bani sau o anumita functie), la altii am vazut ca deja era configurata partial aceasta legatura inca de inainte de inceperea Sfintei Taine, pentru ca se iubeau sincer, si in timpul Sfintei taine sa intarit foarte mult si vin foarte multi ingeri sa aii ajute si sa le ofere daruri spirituale.

  Repet Sfintele Taine sunt necesare, chjiar daca tu Cris nu le vezi rostul pe mine ma invatat experienta

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
  -
  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 3. #3
  cris este offline Utilizator De'al casei
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Posturi
  2.533

  Implicit Re: Ce sunt sfintele taine?

  Catalin,textul de mai sus nu este al meu,este tradus din comentariul la "musterion" din companion bible.
  Trebuia sa fac aceasta precizare ,dar mai imi scapa si mie cate ceva.

  Spovedania este un " ritual " de origine mesopotamiana,unde poporul se spovedea regelui ,urmas direct al zeilor.Evreii aveau o forma de confesiune comuna ,iar egiptenii nu se confesau ,asta rezulta din cercetari.
  Confesiunea in general este benefica ,orice destainuire facuta unei persoane bine intentionate,unei persoane dragi ,arata constientizarea unei fapte ,arata constienta de sine .
  Sunt absolut convinsa de aceasta realitate ,mai ales in cazul entitatilor adormite spiritual care au un moment de incastrare in realitate prin constienta de sine si unire cateva momente a inimii cu mintea intr-un consens sincer.
  Acest fapt este inaltator ptr spiritul respectiv si are loc adesea si in multe imprejurari ,nu e nevoie de un popa care sa ceara bani si sa pretinda ca " iarta" .
  Confesiunea seamana cu principiul ambreiajului .Omul traieste cu pedala apasata in haosul impus de societate,in momentul " confesiunii" da drumul pedalei si cele doua discuri ale ambreiajului se unesc,adica mintea si inima.
  Nu este chiar o " taina" ,desi poate fi numita si asa,la fel de bine si stratosfera este o taina si gravitatia si schimbarea mentalitatii ,transfigurarea spirituala ,moartea si nasterea,reincarnarea ,corpul este si el o taina desi exista azi ecograf.Iubirea este o taina si ea...sau piramidele ...

  Casatoria este /sau nu este o mare unire spirituala .Eu nu cred in aminentarea ca ce d-zeu uneste omul sa nu desparta.Casatoria ar trebui sa fie o unire exact dupa legile divine ,nu o conventie si o masa la carciuma cu " dar" .Cantarea cantarilor este inteleapta in acest sens..." vino din liban mireasa " -liban inseamna alb,imaculat sau " sunt frumoasa desi sunt neagra" - negrul este simbol antic al intelepciunii...
  Trist ,dar intelepciunea ramane o taina ptr multi .
  Casatoria s-a vulgarizat spiritual azi,nu inseamna nimic ptr multi .Mirii sunt sfarsiti si obositi dupa pregatirea " nuntii" ,la primarie si biserica totul merge pe banda rulanta ,adesea masa la carciuma este un esec daca s-a stricat mancarea intre timp ,in final se numara banii si se vede daca s-au scos bani sau nu .De obicei nu ,adesea mirii regreta ca au ramas si cu datorii la banca .
  Aceasta este realitatea ,dincolo de care ramane mitul frumos al " casatoriei" .Nasi in general sunt greu de gasit ca nimeni nu prea se baga la cheltuiala si nopti pierdute .Nasi cu calitati spirituale sunt si mai greu de gasit ,eu sincer n-am intalnit .Nu zic ca nu exista ,dar eu n-am intalnit.
  Pana la urma casatoria este intre doua suflete care au toata responsabilitatea sa construiasca sau sa darame ceva.Aici incepe acest vis numit casatorie.daca incepe ,daca nu ramane o taina si o enigma for ever.
  Vasele cu apa nu mai sunt suficiente.
  Duceti-ne direct la izvor!

 4. #4
  cris este offline Utilizator De'al casei
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Posturi
  2.533

  Implicit Re: Ce sunt sfintele taine?

  Oricum eu am deschis aici topicul despre sfintele taine / misteriile din biblie nu cele ale unei religii sau dogme.Dar si acestea merita atentie egala si studiu .Tot ceea ce exista merita atentie egala si respect egal ,caci apartine unei perioade spirituale a umanitatii.
  Alaturi de NT caci despre aceste misterii este vorba ,sunt misteriile dualismului (zoroastriene-persane,mithraice) ,eleusiene si hermetice.
  Toate acestea intregesc un tablou privind rezultanta misteriilor NT.
  Isus a venit la ai sai ,dar ei nu l-au primit,Ilie a venit si el la fel,dar nu a fost recunoscut.Este o metafora ,nu evreii nu i-au primit,ci omenirea.
  Azi,daca ar veni Isus ,l-ar recunoaste cineva ? Ar da cineva doi bani pe el?Nu.
  Lumea nu are nevoie de el.Acuma ,sincer,ce sens are sa apara unul care sa spuna sa-ti iubesti aproapele,cand sunt destui care iti spun ce si cum sa faci fara ca tu sa gandesti pe cont propriu?
  Ce ma bucura e faptul ca au trecut deja 100 de ani de cand "prietenii sfinti" nu mai atata rugul ptr d-astia ca mine.Nici nu mai construiesc ghilotine,spanzuratori si T-uri ptr crucificari.

  Sa revin la topic:
  un mare misteriu in Nt este aletheia -adevarul,duhul adevarului.
  Cum poate cineva sti adevarul?
  Poate cineva de aici sa dea un raspuns din propria experienta?
  Vasele cu apa nu mai sunt suficiente.
  Duceti-ne direct la izvor!

 5. #5
  gero este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  octombrie 2008
  Locatie
  Iasi
  Posturi
  51

  Implicit Re: Ce sunt sfintele taine?

  Citat : __________________________________________________ ______
  Acest fapt este inaltator ptr spiritul respectiv si are loc adesea si in multe imprejurari ,nu e nevoie de un popa care sa ceara bani si sa pretinda ca " iarta" .
  __________________________________________________ ____________
  In vechime nu exista psiholog la care sa te duci , acum da: te rezolva sau nu dar pentru fiecare sedinta are tarif fix. E bine pentru ca mai exista o alternativa. Dar cred ca sunt unele aspecte pe care el nu le poate rezolva. La preot poti sa dai bani sau nu si el nu are voie sa ierte decat in numele Domnului, sau gresesc ?
  In ce priveste adevarul - Citat :____________________________________
  Cum poate cineva sti adevarul?
  Poate cineva de aici sa dea un raspuns din propria experienta?
  __________________________________________________ _____________
  Cred adevarul nu- l detine decat Dumnezeu. Noi oamenii stim numai adevarurile noastre din realitatile noastre, fiecare avem adevarurile noastre din cauza ca experientele noastre de viata sunt unice asa si adevarurile noastre sunt diferite de ale altora, deci relative unele in raport cu altele. Cred ca numai Dumnezeu detine adevarul absolut.

 6. #6
  gero este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  octombrie 2008
  Locatie
  Iasi
  Posturi
  51

  Implicit Re: Ce sunt sfintele taine?

  Cum poate cineva sti adevarul?
  Poate cineva de aici sa dea un raspuns din propria experienta?
  Stiti cum e cu cunoasterea, precum am mai spus, nimeni nu detine adevarul, ci numai Dumnezeu (imparatul ceresc mangaietorul, duhul adevarului, care pretutindenea este si toate le implineste).
  Si spun aceasta deoarece mi-am adus aminte de o comparatie a d-lui prof. dr. D.C. Dulcan autorul "Inteligenta materiei" in care spunea cam asa :ca suntem ca intr-o casa cu mai multe etaje, pe care vrem sa o descriem, noi locuind si vazand din interior - vom descrie doar spatiul in care suntem inchisi. Asa este si cu Adevarul, Universul.

 7. #7
  cris este offline Utilizator De'al casei
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Posturi
  2.533

  Implicit Re: Ce sunt sfintele taine?

  Citat Citat din gero Vezi post
  __________________________________________________ ____________
  In vechime nu exista psiholog la care sa te duci , acum da: te rezolva sau nu dar pentru fiecare sedinta are tarif fix. E bine pentru ca mai exista o alternativa. Dar cred ca sunt unele aspecte pe care el nu le poate rezolva. La preot poti sa dai bani sau nu si el nu are voie sa ierte decat in numele Domnului, sau gresesc ?
  In ce priveste adevarul - Citat :____________________________________
  Cum poate cineva sti adevarul?
  Poate cineva de aici sa dea un raspuns din propria experienta?
  __________________________________________________ _____________
  Nu stiu cate rezolva un psiholog,dar probabil ca ajuta,asa cred,mai ales privind din perspectiva unei prietenii sincere ,cam asta se intampla in strainatate.Cu iertatul ...nu fiecare "iarta in numele Domnului" ? Chiar daca se pronunta sau nu aceasta formula.Cand ierti pe cineva ,nu ierti exact cu bucatica divina din tine? Daca ierti,si nu sunt doar vorbe.
  Daca fac o crima si popa ma "iarta in numele Domnului" crezi ca legea cauzei si efectului nu vine dupa mine? Ceea ce seamana fiecare aceea culege ,scrie si in biblie ,si deocamdata la cum evolueaza omenirea legea aceasta nu s-a abrogat indiferent cate vorbe se spun pe delaturi.
  Vasele cu apa nu mai sunt suficiente.
  Duceti-ne direct la izvor!

 8. #8
  cris este offline Utilizator De'al casei
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Posturi
  2.533

  Implicit Re: Ce sunt sfintele taine?

  Citat Citat din gero Vezi post
  Stiti cum e cu cunoasterea, precum am mai spus, nimeni nu detine adevarul, ci numai Dumnezeu (imparatul ceresc mangaietorul, duhul adevarului, care pretutindenea este si toate le implineste).
  Si spun aceasta deoarece mi-am adus aminte de o comparatie a d-lui prof. dr. D.C. Dulcan autorul "Inteligenta materiei" in care spunea cam asa :ca suntem ca intr-o casa cu mai multe etaje, pe care vrem sa o descriem, noi locuind si vazand din interior - vom descrie doar spatiul in care suntem inchisi. Asa este si cu Adevarul, Universul.
  Cunoasterea este personala ,nu vine nici din privit,nici din citit,nici din experienta altuia, acestea sunt de ajutor insa evolutiei.
  Privind metafora cu casa,da,dar ....nici macar casa "corpului " oamenii n-o descriu,desi locuiesc in propriul corp.
  Adevarul este al divinitatii ,si daca un om nu il cunoaste inseamna ca trebuie sa evolueze si sa se straduie,ce simplu ar fi daca totul ar veni de-a gata pe tava!Dar tocmai aici este cheia evolutiei ,sa continui sa evoluezi si sa-ti maresti cunoasterea prin efort propriu.
  Vasele cu apa nu mai sunt suficiente.
  Duceti-ne direct la izvor!

 9. #9
  gero este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  octombrie 2008
  Locatie
  Iasi
  Posturi
  51

  Implicit Re: Ce sunt sfintele taine?

  citat Cris:
  Cu iertatul ...nu fiecare "iarta in numele Domnului" ? Chiar daca se pronunta sau nu aceasta formula.Cand ierti pe cineva ,nu ierti exact cu bucatica divina din tine? Daca ierti,si nu sunt doar vorbe.
  Daca fac o crima si popa ma "iarta in numele Domnului" crezi ca legea cauzei si efectului nu vine dupa mine? Ceea ce seamana fiecare aceea culege ,scrie si in biblie ,si deocamdata la cum evolueaza omenirea legea aceasta nu s-a abrogat indiferent cate vorbe se spun pe delaturi.
  Exista o porunca din cele 10 care spune sa nu iei numele Domnului in desert - asta daca credem cu adevarat ca cele 10 porunci sunt bune si adevarate si pentru societatea in care traim(se regasesc cred si in alte religii). Si la asta m-am gandit ca iarta in numele Domnului si se trateaza cu seriozitate spovedania de ambele parti. Banuesc ca te-ai referit ca mai sunt preoti si preoti, unii cu mai mult har, altii..., si cred ca preotul trebuie sa fie in armonie cu toate persoanele care vin la el, ca sa existe o reala comunicare in Duh si sfintenie pentru ca Sfintele Taine sa-si faca lucrarea(a zis Catalin ceva in sensul acesta)
  Referitor la "ceea ce semeni aceea culegi", cred ca daca ai vointa si credinta reala, ea, credinta poate fi salvatoare - cu ajutorul ei poti sa transcenzi si sa culegi alte roade. Mai stiu ca in astrologie sunt persoane(de ex. Aurobindo am impresia) la care viata lor datorita transcenderii printr-un anumit fel de viziune, viata si credinta nu mai corespunde cu tema astrologica(ora, zi, luna, an...).
  Cainta sincera a unui ucigas de ex. poate duce la schimbarea destinului ? sau poate doar sa acceada la imparatia cerurilor. Ce crezi ?

 10. #10
  gero este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  octombrie 2008
  Locatie
  Iasi
  Posturi
  51

  Implicit Re: Ce sunt sfintele taine?

  Citat Cris:
  Cunoasterea este personala ,nu vine nici din privit,nici din citit,nici din experienta altuia, acestea sunt de ajutor insa evolutiei.
  Privind metafora cu casa,da,dar ....nici macar casa "corpului " oamenii n-o descriu,desi locuiesc in propriul corp.
  Adevarul este al divinitatii ,si daca un om nu il cunoaste inseamna ca trebuie sa evolueze si sa se straduie,ce simplu ar fi daca totul ar veni de-a gata pe tava!Dar tocmai aici este cheia evolutiei ,sa continui sa evoluezi si sa-ti maresti cunoasterea prin efort propriu.
  Este evident si sunt intru totul de acord.
  As mai adauga ca metafora cu casa e buna daca ne raportam exteriorului nostru. Nici in interior nu suntem mai breji, altfel am fi toti sanatosi, pentru ca a accede la interiorul propriului corp in mod nemijlocit este o altfel de cunoastere.
  Gero

 11. #11
  cris este offline Utilizator De'al casei
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Posturi
  2.533

  Implicit Re: Ce sunt sfintele taine?

  Citat Citat din gero Vezi post
  citat Cris:
  Exista o porunca din cele 10 care spune sa nu iei numele Domnului in desert - asta daca credem cu adevarat ca cele 10 porunci sunt bune si adevarate si pentru societatea in care traim(se regasesc cred si in alte religii). Si la asta m-am gandit ca iarta in numele Domnului si se trateaza cu seriozitate spovedania de ambele parti. Banuesc ca te-ai referit ca mai sunt preoti si preoti, unii cu mai mult har, altii..., si cred ca preotul trebuie sa fie in armonie cu toate persoanele care vin la el, ca sa existe o reala comunicare in Duh si sfintenie pentru ca Sfintele Taine sa-si faca lucrarea(a zis Catalin ceva in sensul acesta)
  Referitor la "ceea ce semeni aceea culegi", cred ca daca ai vointa si credinta reala, ea, credinta poate fi salvatoare - cu ajutorul ei poti sa transcenzi si sa culegi alte roade. Mai stiu ca in astrologie sunt persoane(de ex. Aurobindo am impresia) la care viata lor datorita transcenderii printr-un anumit fel de viziune, viata si credinta nu mai corespunde cu tema astrologica(ora, zi, luna, an...).
  Cainta sincera a unui ucigas de ex. poate duce la schimbarea destinului ? sau poate doar sa acceada la imparatia cerurilor. Ce crezi ?
  iti raspund cu sfarsitul: cainta sincera inseamna un nou inceput ,nu schimba trecutul.Da ,poate fi ceva,dar de legea penala nu scapa.Legea penala este sub semnul celor 10 porunci,dar aici vorbim despre sfintele misterii umane.
  Nu exista taine,doar nivele de intelegere si accedere.Daca exista o persoana cinstita,aceea nu va face apel la o taina,o va aduce in fata,ptr ca ori o cunoaste ,ori nu.Toti oamenii sunt egali,creati de D-zeu : iata un adevar dezvaluit care nu-i taina .De aici incepe sa construiasca fiecare ce doreste.
  Vasele cu apa nu mai sunt suficiente.
  Duceti-ne direct la izvor!

 12. #12
  Catalin este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  iulie 2006
  Locatie
  Galati
  Posturi
  1.108

  Implicit Re: Ce sunt sfintele taine?

  Citat Citat din cris Vezi post
  Toti oamenii sunt egali,creati de D-zeu : iata un adevar dezvaluit care nu-i taina .De aici incepe sa construiasca fiecare ce doreste.
  Nu este adevarat, la Dumnezeu nu sunt 2 oameni egali, fiecare are responsabilitati si drepturi in functie de potentele si calitatile lui. fiecare are locul si misiunea lui, si asculta de ierarhul superior, in fata lui Dumnezeu oti staui intr-o anumita ierarhie, faptuil ca la noi ierarhiile sunt anapoda nu inseamna ca ierarhiile nu sunt bune

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
  -
  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 13. #13
  cris este offline Utilizator De'al casei
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Posturi
  2.533

  Implicit Re: Ce sunt sfintele taine?

  Citat Citat din Catalin Vezi post
  Nu este adevarat, la Dumnezeu nu sunt 2 oameni egali, fiecare are responsabilitati si drepturi in functie de potentele si calitatile lui. fiecare are locul si misiunea lui, si asculta de ierarhul superior, in fata lui Dumnezeu oti staui intr-o anumita ierarhie, faptuil ca la noi ierarhiile sunt anapoda nu inseamna ca ierarhiile nu sunt bune

  Mi se pare un pic confuza treaba asta.
  D-zeu- creaza oameni- le da drepturi egale.Oamenii fac ce vor -D-zeu nu le ia acest drept niciodata.Fiecare om alege.D-zeu ramane D-zeu cu energia sa neschimbata(recte legile sale).Omul in functie de alegere ramane sau nu in energia divina.
  Ce ierarhii? Nu vobim de alegeri psd-pdl.Nu exista ierarh superior la D-zeu,nimeni nu te impiedica sa fii sfant.Nimeni nu te impiedica sa te adresezi Dir general in mod direct ,desi tot legal este sa te adresezi intai sefului dupa rang.

  As dori,totusi sa discutam dupa biblie,nu dupa " babe ".
  Unde exista botezul pruncilor in biblie?
  Unde spune biblia despre neegalitatea oamenilor?Toti oamenii sunt nepesh la inceput,dar cand unii devin la nivel de constiinta " sfinti" unii raman tot nepesh(animale).Ei sunt egali,oricand un animal devine sfant daca chiar vrea si-si sparge prejudecatile,fricile,groaza etc.
  Ar fi util sa specificam -parere pesonala-observatie-experienta-biblie-cult ,secta,traditie si care anume.De ex este uimitor cum il vad hindusii pe Isus.
  Nu putem discuta despre acest lucru.,in loc sa ...demonizam totul la nivel de religie in romanica?
  Oricum,topicul este despre "sfintele misterii" ,nu le putem discuta?
  Ca vad ca toate bune,dar ...pauza.Unde sunt sfintii lumii crestine in viata? Sa ma adresez si eu lor,in prostia mea.Sa presupunem ca azi am aterizat din Aotearoa si vreau sincer sa ma convinga cineva privind crestinismul. Vreau sa aud.
  Vasele cu apa nu mai sunt suficiente.
  Duceti-ne direct la izvor!

 14. #14
  cris este offline Utilizator De'al casei
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Posturi
  2.533

  Implicit Re: Ce sunt sfintele taine?

  Ps: Catalin,daca pe mine ma crezi un fel de gica contra lui d-zeu ,sau al iubirii universale ,te inseli,nu sunt asa.
  Da,sunt un gica contra al minciunii,al profitului banesc pe seama nefericitilor inchistati si infricosati in granitele proprii sau mai putin proprii dar impuse de societate si 3 babe.
  Traim pe pamant ,nu doar in romania psd-ista,traim minoritari ca natie,dar majoritatea spirituala nu are granite si superstitii.
  Eu scriu pe multe forumuri,din anglia ,africa,state etc oricine vorbeste engleza.
  In romania nu gasesti un forum spiritual in sensul cuvantului,ci religios.
  Voi aici sunteti religiosi,ma asteptam la botez un mic cuvant despre botezul catolic,nika-nimicuta.
  Sa vezi forumuri unde se vorbeste despre entitati spirituale deschis,din experiente proprii,in limba romana parca este blestemat si gonit,da-i cu povesti,da-i cu popi,da-i cu babe.
  Nici o pretentie de dialog,doar aservire .Spiritualitatea este spirit si convorbire cu Spiritul, experienta personala,religia este bursa preturilor la acatiste ,la mantuiri rapide,la botez, boboteaza,cununie si ingropaciune.
  Si Isus s-a certat cu popii cand a spus ca " imparatia este la mana ta " nu aproape in viitor,ci langa tine.Isus s-a certat cu popii si religiile.
  El a gresit dupa Irineu (130 en) ,dar dupa mine nu,caci mie,omului de rand i s-a adresat.Irirneu a devenit SF Irineu.Si ce? Isus tot mie si omului de rand i s-a adresat,traiasca Isus ,fie numele sau binecuvantat,el a adus in om ,orice om ,imparatia divina.

  Ps: ceea ce numesti aici " paranormal" in alte parti este " spiritualitate" in intreg,nu doar un subforum.
  Nu exista paranormal /crestinism/alte confesiuni decat la romani.
  Un forum mai " deschis" un pic,sau hai sa zicem la ailalta limita ,subforum " minoritati maghiare ,romano " etc.
  As dori sa postez la minoritati maghiare religioase.De ce nu?
  Voi sunteti in Galati,si ardealul unde este?
  Ultima editare de cris : 02 dec 2008 la 20:02
  Vasele cu apa nu mai sunt suficiente.
  Duceti-ne direct la izvor!

 15. #15
  gabryna Avatar
  gabryna este offline Utilizator Copacel roditor
  Data inscrierii
  august 2008
  Posturi
  699

  Implicit Re: Ce sunt sfintele taine?

  Ca vorbiti aici de Sfintele Taine..as vrea sa va intreb si eu de impartasanie..
  Sincera sa fiu, nu prea am crezut in asta..adica mi s-a parut dificil sa ma duc si sa-i spun preotului pe care il cunosc de mica toate greselile facute de mine..mai ales stiind ca D-zeu ma vazut deja facandu-le, ma vazut caindu-ma..
  Imi amintesc ca atunci cand eram mica, mama ma ducea la impartasit de toate sarbatorile mari..si nici atunci nu intelegeam eu de ce imi da mie sa beau vin cand mie nu imi placea gustul deloc,de ce imi da anafura cand nici aceea nu imi placea la gust..
  Ei acum, a venit randul meu sa imi duc copiii la impartasit si am aceeasi problema cu ei,cum avea mama cu mine..fiu-meu de 6 ani refuza categoric ,in fata preotului, sa inghita vinul sub motivul ca e vin si nu-i place, fie-mea de 8 ani, cu mai multa rusine il inghite da apoi imi spune ca-i vine sa scuipe..
  Eu incerc sa le explic ca sunt toate sfinte, ca D-zeu va avea si mai multa grija de ei ,ca le va da numai ganduri frumoase ,sanatate si bunatate..Ca Doamne-Doamne il ajuta pe Preot sa le transmita toate astea si o ajuta pe tanti care face Anafura sa o faca sfanta si buna pt. corpul lor..
  Dar ti-ai gasit,fie-mea imi zice ca oricum D-zeu o ajuta si oricum tot ce este pe pamant este de la D-zeu, dar acela e vin si gata..Fiu-meu ma incanta ca va merge la biserica si va lua..dar acolo refuza categoric,spre marea mea jena..
  Ei eu, va intreb pe voi, cam ce sa le spun..?ca eu una nu mai stiu..
  Aaa si sa nu credeti ca eu le-am zis ca atunci cand eram mica faceam ca ei si de aici se trage..Nici vorba.

Pagina 1 din 15 123456711 ... UltimulUltimul

Subiecte Similare

 1. Sunt utile capacitatile paranormale?
  De Ion Furtuna in forum Paranormal
  Replici: 270
  Ultimul post: 06 dec 2013, 22:38
 2. Adevaratele taine ale Intelepciuni Cabala
  De bbadrian in forum Alte stiinte spirituale
  Replici: 19
  Ultimul post: 07 feb 2009, 21:04
 3. Sunt o cescuta!
  De Alchimiel in forum Literatura
  Replici: 0
  Ultimul post: 11 ian 2009, 21:15
 4. Ce sunt mudrele?
  De Santamia in forum Alte stiinte spirituale
  Replici: 16
  Ultimul post: 13 iun 2008, 22:39
 5. Ce sunt antioxidantii
  De Santamia in forum Alimentatia sanatoasa
  Replici: 3
  Ultimul post: 10 sep 2006, 12:59

Etichete pentru acest subiect

Reguli postare

 • Nu puteti crea subiecte noi
 • Nu puteti posta replici
 • Nu puteti posta atasamente
 • Nu puteti sa va editati postarile
 •