Pagina 7 din 7 PrimulPrimul 1234567
Rezultate de la 91 la 104 din 104

Subiect: Sfantul Apostol Ioan

 1. #91
  Didina este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  iulie 2010
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  870

  Implicit Re: Sfantul Apostol Ioan

  Se spunea pe aceasta tema ca Ioan Botezatorul insoteste "in spirit" entitatea Lazar-Ioan din momentul "invierii" lui Lazar.
  Lovelife spune, de asemenea, ca Ioan Evaghelistul nu apartine ierarhiilor pamantesti (ca si Ioan Botezatorul), caci amandoi sunt "umpluti" de Duhul Sfant inca din pantece.
  Despre structurile pe care le incorporeza aceste doua entitati (referindu-se doar la una dintre ele) vorbeste destul de interesant doamna Liliana Dumitriu in articolul "Vesmintele lui Ioan Botezatorul" de pe urmatoarea pagina:
  http://pamant-iubit-2010.go.ro/Paman...aiiun_2010.pdf
  la care as vrea sa adaug o singura obiectie, si anume ca notiunea de "camila" din al carei "par" sunt confectionate hainele Botezatorului are aceeasi semnificatie cu "camila" careia ii este mai usor sa treaca prin urechile acului decat bogatului sa intre in Imparatia lui Dumnezeu (Marcu). Daca observam cu atentie tabloul "Hierofantele", al lui M.A. Rosenkrantz, vom observa un vultur si un leu alaturi de figura centrala (Hristos), vulturul fiind Ioan iar leul - Marcu (evangheliile acestora ca incununare a intelepciunii scolilor initiatice carora apartin).
  Mai spuneam ca, datorita unui vis repetitiv am ajuns sa fiu "obsesionata" de semnificatia "picioarelor", si din cele vazute la mine in urma acestor vise am ajuns sa le asociez cu corpul eteric. Apa, de asemenea, actioneaza asupra sufletului prin corpul eteric (botezul).
  Se spune in VT: "ce frumoase sunt picioarele celui ce vesteste pe Domnul".
  Ioan Botezatorul spune (in acelasi sens aminteste de asta si doamna Liliana Dumitriu in articolul citat) ca nu este vrednic sa dezlege "cureaua" incaltamintei lui Christos.
  Asta m-a facut sa spun, privind tabloul "The Temple" al lui M.A. Rosenkrantz ca cineva intra in "templu" direct prin corpul eteric (venind prin apa, cu barca), acesta fiind Ioan, caci indeplinea legea Domnului inca din frageda pruncie, avand astralul pur, curat.
  S-a avansat, de asemenea, un lant de nume ale unor personalitati prin intermediul carora s-a manifestat in lumea fizica aceasta entitate, Ioan.
  Despre Christian Rosenkrautz vorbeste pe larg R.Steiner in cartea sa "Crestinismul esoteric si conducerea spirituala a omenirii" (GA 130). Despre el se vorbeste ca atare, exoteric, abia in sec. XIV.
  Despre Contele de Saint-Germaine circula multe istorii neverosimile pe internet, inclusiv o insiruire a incarnarilor sale precedente, inaintata de Societatea Teosofica condusa de Dna. Blavatsky.
  Acest conte seamana foarte mult, fizic, cu Marelen Arild Rosenkrantz, care a trait pana la mijlocul secolului trecut, fiind contemporan cu Steiner, si cred ca despre el vorbeste Steiner atunci cand spune: "Christian Rosenkrautz este chiar acum in lume (incarnat din nou) si lucreaza, dar invatatura sa nu poate fi data omenirii dacat peste 100 de ani."

 2. #92
  percival este offline Utilizator Mugurel
  Data inscrierii
  iunie 2009
  Posturi
  105

  Implicit Re: Sfantul Apostol Ioan

  Draga Didina,

  Parelela dintre pictorul A. Rosenkrantz si C.Rosenkreutz este doar una pur intamplatoare (se face o legatura poate indirecta intre asemanarea celor doua nume) insa C. Rosenkreutz pe care cercetarea spirituala il regaseste ca reintrupare a lui Ioan-Lazar nu este acelasi cu pictorul A.R.
  In toate incarnarile sale o anumita discretie se pastreaza de catre lumile spirituale pe un anumit timp; desi aceste intrupari sunt dese in raport cu a celorlalti oameni, un anumit timp trebuie sa treaca pentru ca "investigatia spirituala" sa poata face o legatura exacta pentru a desemna aceasta Individualitate si numai atunci cand exista anumite (scopuri) pentru acest lucru. De aceea (cam) toate intruparile acestei Individualitati sunt acoperite de un mare mister.
  Insa, cu siguranta, el este unul din cei ce (initiaza) in planurile superioare (dar asta e alta poveste).
  Mai tot ce a ramas in istoria cunoscuta ca (surse de informatie) in general despre el nu mai au nici o legatura prea adevarata cu adevaratul personaj.
  Am putea zambi totusi sa stim ca el intr-un fel este legat si cu un mare mit care a facut intr-un fel cunoscuta Romania peste hotare.

 3. #93
  Didina este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  iulie 2010
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  870

  Implicit Re: Sfantul Apostol Ioan

  Da, am citit si despre asta.
  Stiu ca m-am lansat in afirmatii, dar am vazut ca imi raspunzi mai repede cand fac afirmatii eronate decat atunci cand pun semnul intrebarii dupa o propozitie
  Multam ca m-ai scos din dubii.

 4. #94
  Didina este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  iulie 2010
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  870

  Implicit Re: Sfantul Apostol Ioan

  Iata ce spune R. Steiner despre autorul "Evangheliei lui Ioan" (in cartea cu acelasi nume, din 1909):
  "Inca din epoca atlanteeana trebuise ca o actiune opusa sa vina sa contrabalanseze actiunea fiintelor luciferice (cele care impiedica omul sa perceapa baza spirituala ce sta i spatele realitatii fizice).
  Chiar din aceasta vreme au existat oameni care lucrasera asupra lor insisi pentru ca influenta luciferica sa nu fie dusa in corpul lor astral si care simtisera ca pasiunile, instinctele si dorintele sufletelor lor veneau de la Lucifer. Atunci cand au reusit sa le scoata din suflet au redobandit posibilitatea de a contempla ceea ce ar fi putut vedea omul daca nu ar fi suferit influenta lui Lucifer si mai tarziu pe a lui Ahriman.
  Acesti oameni au devenit ghizii epocii atlanteene, sau, altfel spus, initiatii atlanteeni."
  Despre aceasta perioada "atlanteeana" (vechiul continent al Atlantidei, care astazi se afla scufundat sub Oceanul Atlantic) vorbesc legendele nordice, mai exact cea despre "Inelul Nibelungilor" (din care s-a inspirat si filmul Stapanul Inelului si continuarile lui), cand, din ceturile Niflaimului incepe sa prinda consistenta materiala corpul fizic, "templul" (pe care il are omul in prezent), iar Eul, care inca nu fusese incorporat structuralitatii umane, il invaluia pe vechiul atlant asemeni unui inel.
  Daca ma duc pe pagina lui lui Arild Rosenkrantz (al carei link se afla trei posturi mai sus) in apartadul GALLERY si privesc tabloul The secret of the Past (secretul trecutului), voi vedea cum din ceturi incepe sa se iveasca un templu, dar in acele ceturi se poate contempla figura Logosului creator.
  Christos, "lumina lumii", este entitatea solara suprema, de aceea "oracolul Soarelui" era si este cel mai inalt si mai distins dintre oracole iar cel mai mare (cel mai iubit) dintre initiati era in fruntea initiatilor solari.
  "Invatatura care se preda aici (intr-un mod cu totul diferit decat in zilele noastre) tinea seama de caracterul impresionabil, emotiv al omului." Pe buna dreptate, Evanghelia lui Ioan a fost numita, de catre unii exegeti, cea mai "artistica" sau "poetica" dintre Evanghelii.
  Ultima editare de Didina : 29 aug 2010 la 00:56

 5. #95
  Didina este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  iulie 2010
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  870

  Implicit Re: Sfantul Apostol Ioan

  Tocmai am aflat astazi ca picioarele sunt "oganele karmei".
  Si cum Karma este memorie iar corpul eteric este sediul memoriei, am ajuns de unde am plecat, dar acum am posibilitatea sa inteleg alfel ce spune la un moment dat Percival, cum ca renuntarea la bogatie (tanarul cel bogat din Evanghelie) inseamna renuntarea la acea parte a corpului eteric care se transmite prin karma.
  De aceea se poate spune celui ce il vesteste pe Domnul: "ce frumoase sunt picioarele tale!" Karma ta e curata/frumoasa/armonioasa/charitatae si acum poti intra in Imparatia Domnului. Iar cel care intra in ea, va vesti cuvantul Sau.
  Karma este compensarea in viata actuala a faptelor dintr-o viata sau vieti anterioare. Dar mai este si compensarea acelor fapte la care ai renuntat a le face in aceste vieti anterioare (mai ales impulsuri artistice). A renunta la un lucru implica vointa intr-un grad mai mare decat in a-l face (acuma depinde si la ce renuntam). De aceea karma este vointa ce se prelungeste dincolo de moarte. Intotdeauna am crezut ca Mihail este strans legat de fortele vointei, dar de curand am avut surpriza sa aflu ca nu e chiar asa.

 6. #96
  Ben_Gal este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  august 2009
  Posturi
  5

  Implicit Re: Sfantul Apostol Ioan

  Citat Citat din savanah Vezi post
  Dupa cate stiu eu, Sfantul Ioan Botezatorul nu apare printre cei 55 de profeti recunoscuti de Tora si Talmud.

  Logic privind problema, el a fost profetul Mantuitorului, ori daca Iisus nu face obiectul scrierilor iudaice nici acest profet al lui nu si-ar fi avut rostul. Iarasi dupa cate stiu, in Talmud apar doar trei-patru referiri la Iisus (unde se pare ca era numit Ben Stada, desi inca exista discutii cu privire la aceasta alaturare de identitati) asa incat un iudeu care a trait pentru a anunta aparitia pe pamant a cuiva nerecunoscut de poporul evreu nu merita mentionat in Talmud/Tora/Profeti etc.

  P.S. Pentru colegul de forum care ne povestea despre existenta Templului: sa stii ca iudeii au o sarbatoare (prin iulie-august) care se numeste Tisha B'Av (care este o zi de post pentru ei) si in care comemoreaza distrugerea primului si a celui de-al doilea Templu din Ierusalim, precum si alte tragedii ale evreilor.
  Talmudul bavli [babilonean] aminteste de un Yeshua fiul Miriamei si nu al Mariei. Numele "Yeshua" este des intalnit la evrei si cre ca Talmudul nu se refera la Hristos. Acesta nu exista dpdv. al evreilor.

 7. #97
  Didina este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  iulie 2010
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  870

  Implicit Re: Sfantul Apostol Ioan

  no, nu mai inteleg nimic. Ce se intampla pe Golgota? Cand Isus spune ce spune lui Ioan si apoi mamei sale?

 8. #98
  Didina este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  iulie 2010
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  870

  Implicit Re: Sfantul Apostol Ioan

  Bine, si pana la urma ce se intampla, vorbind despre Ioan, pe Golgota?

 9. #99
  Didina este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  iulie 2010
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  870

  Implicit Re: Sfantul Apostol Ioan

  Citat Citat din Didina Vezi post
  Tocmai am aflat astazi ca picioarele sunt "oganele karmei". (...) karma este vointa ce se prelungeste dincolo de moarte. Intotdeauna am crezut ca Mihail este strans legat de fortele vointei, dar de curand am avut surpriza sa aflu ca nu e chiar asa.
  Ma refeream la deznodamantul acelui vis cu picioarele, care mi se tot repeta din copilarie.
  Ultima data cand l-am avut (pe la inceputul anului acesta), se facea ca eram din nou in fata unei incaperi murdare, cu tot felul de scarbosenii pe pardoseala, iar eu trebuia sa intru. Stateam in fata usii incercand sa gasesc o modalitate de a evita intrarea mea, si cum stateam asa a aparut in stanga mea un barbat, umar la umar cu mine, si la un moment dat, privind si el la acea priveliste neatragatoare, se intorce spre mine si imi spune: "Didina, tu nu ai ce sa cauti aici. Hai sa iesim!". Imediat s-a intors si a iesit, iar eu l-am urmat atat de bucuroasa si usurata.
  Am observat ca in visele mele, aceste entitati care ma sfatuiesc si imi vorbesc stau ori la stanga mea ori la dreapta. Am tras singura concluzia (nu stiu daca e corecta) ca in chestiuni legate de mantuire in viata actuala, ingerii stau in dreapta, ier in chestiuni legate de viata inainte de nastere sau dupa moarte, stau in stanga. Visul cu pricina eu l-am considerat o chestiune de mantuire, si nu am inteles de ce ingerul acela statea in stanga mea. Nici nu l-am mai vazut pana acum (pentru ca unii imi sunt familiari), asa ca de multe ori nici nu stiu cui trebuie sa multumesc. Dar noaptea e un sfetnic bun, si in legatura cu ce spuneam aseara pe o alta tema, cred ca pozitia pe care o ocupa (stanga sau dreapta) e corecta in ceea ce priveste rolul lor ( chestiuni ce tin dintotdeauna sau legate de viata actuala). Picioarele sunt organele karmei, iar karma e legata de alte vieti. Asadar, era normal ca acest inger sa apara in stanga mea. Multumesc.

 10. #100
  Didina este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  iulie 2010
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  870

  Implicit Re: Sfantul Apostol Ioan

  Astazi il sarbatorim pe Sf. Apostol si Evanghelist Ioan.
  Epistola I Ioan, cap.2:
  v.7: "Iubitilor, nu va scriu porunca noua, ci o porunca veche pe care o aveati de la inceput; porunca cea veche este Cuvantul pe care l-ati auzit
  v.8: Iarasi, va scriu porunca noua, ceea ce este adevarat intru El si intru voi, pentru ca intunericul se duce si lumina cea adevarata incepe sa rasara.
  v.9: Cine zice ca este in lumina si pe fratele sau il uraste, acela este in intuneric pana acum"
  Dar acum, daca eu am gasit in inima mea vlastarul cat de mic al urii fata de o persoana (e suficient si una), inseamna ca am capatat constienta despre greseala mea si nu mai pot nutri ura fata de acea persoana, pentru ca e un pacat (desi am vazut lumina, continui sa merg in intuneric).
  Ep.I,1-6: "Daca zicem ca avem impartasire cu El si umblam in intuneric, mintim si nu savarsim Adevarul.
  1-7: (...) si sangele lui Iisus ne curateste pe noi de orice pacat.
  1-9: Daca marturisim pacatele noastre, El este credincios si drept, ca sa ne ierte pacatele si sa ne curateasca pe noi de toata nedreptatea."
  Si cum stim ca ne-am curatit?
  Ep.I, 3-19: "In aceasta vom cunoaste ca suntem din Adevar si in fata lui Dumnezeu vom afla odihna inimii noastre.
  3-20: Fiindca, daca ne osandeste inima noastra, Dumnezeu este mai mare decat inima noastra si stie toate.
  3-21: Iubitilor, daca inima noastra nu ne osandeste, avem indraznire catre Dumnezeu."
  Iar daca cineva pe noi ne uraste, deci se afla in intuneric si in pacat, si noi stim asta, sa facem si noi precum El:
  Ep.I, 4-19: "Noi iubim pe Dumnezeu, fiindca El ne-a iubit cel dintai."
  5-16: "Daca vede cineva pe fratele sau pacatuind - pacat nu de moarte- sa se roage (...)"
  Concluzie:
  Ep.I, 5-3: "Caci dragostea de Dumnezeu aceasta este: Sa pazim poruncile Lui; si poruncile Lui nu sunt grele."

 11. #101
  Didina este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  iulie 2010
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  870

  Implicit Re: Sfantul Apostol Ioan

  Citat Citat din Didina Vezi post
  Bine, si pana la urma ce se intampla, vorbind despre Ioan, pe Golgota?
  Steiner: o etapa (a 5-a) a initierii este "Moartea mistica. Intreaga lume ii apare discipolului ca si cum ar fi acoperita cu un val. Tot ce exista in jur si-a pierdut orice valoare. In timp ce se simte astfel in plin intuneric, deodata cortine se sfasie si omul incepe sa contemple telurile spirituale originare. El priveste in interiorul unei lumi complet noi. Totodata, invata sa recunoasca ce anume sta la baza sufletului omenesc. El devine un al 2-lea, alaturi de cel care este el, si priveste in jos spre Eul sau inferior, pe care il vede despartit de sine. Trupul sau este mama, pe care el o vede stand jos, sub el, iar Eul sau inferior metamorfozat este discipolul, ce poate depune marturie ca Christos traieste. Acum Eul superior poate sa-i spuna Eului inferior: "Iata, aceasta este mama ta!".
  Dar, cum spune si Steiner, "Adevar are 7 trepte", iar aceasta explicatie mi se pare simpla, o "prima treapta". Ramane de "scormonit" si de aflat si restul...
  Cu Adevarul si cu Dreptatea, tot inainte!
  Un site despre

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 12. #102
  Didina este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  iulie 2010
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  870

  Implicit Re: Sfantul Apostol Ioan

  Citat Citat din Didina Vezi post
  Ce se intampla pe Golgota? Cand Isus spune ce spune lui Ioan si apoi mamei sale?
  Steiner: "In Evanghelia lui Ioan niciodata mama lui Iisus nu este denumita ´Maria´, dupa cum nici autorul Evangheliei dupa Ioan, ucenicul pe care Domnul il iubea, nu este numit ´Ioan´. Mama lui Iisus este de fapt sufletul omenesc..."
  "Ceea ce corespunde epocii actuale este sa dea expresie Sinei Spirituale in Sinea Spirituala, Manas-ului in Manas. Aceasta inseamna ca omul se va situa inauntrul Manas-ului. Manas-ul va actiona in sfarsit in el insusi (...) Ce va urma? Sinea Spirituala accede pana la Budhi; atunci, in Manas, Budhi va straluci de sus (mama si ucenicul stau la picioarele crucii), in om, ca o lumina. Mai intai Budhi este insa un dar de sus. Acestei lumini a lui Budhi care straluceste in interior ii corespunde conceptul crestin de har (...) dar ce trebuie sa se intample pentru ca Budhi sa devina activ? Omul trebuie sa dezvolte un organ pentru el, plasmuit din Manas pentru Budhi. El trebuie sa fie insetat dupa Budhi, insetat sa depaseasca ceea ce ofera ratiunea (...) Acum Manas-ul este intretinut in om prin circulatia sangvina, in viitor el va actiona in inima si din inima."
  Toti cei care dezvoltasera un astfel de organ (din Manas sau mama lui Iisus) primeau numele generic de Ioan (el este la fel de valabil si pentru Ioan Botezatorul). Sub raport spiritual, Christos si Budhi reprezinta acelasi curent. Noi toti vom deveni Ioani daca vom vietui ceea ce vietuieste si ucenicul cel iubit in acest moment, sub cruce.
  Cu Adevarul si cu Dreptatea, tot inainte!
  Un site despre

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 13. #103
  Didina este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  iulie 2010
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  870

  Implicit Re: Sfantul Apostol Ioan

  Steiner: "Evanghelia dupa Ioan este calea care duce la Christos. Autorul ei a voit sa le ofere tuturor prilejul de a-L intelege. Celui care, din corpul sau astral, isi dezvolta Sinea spirituala, ii apare in spirit intelepciunea prin care poate sa inteleaga ce este Christos. Christos insusi a indicat acest lucru: El atarna pe cruce, la picioarele Lui sta mama Sa si discipolul initiat pe care El il iubeste. Discipolul trebuie sa aduca oamenilor intelepciunea, cunoasterea importantei lui Christos. De aceea se atrage atentia asupra mamei-Sophia prin cuvintele: aceasta este mama ta, trebuie sa o iubesti! Mama spiritualizata a lui Iisus este insasi Evanghelia, ea este intelepciunea care ii conduce pe oameni la cunostintele cele mai inalte."
  Cu Adevarul si cu Dreptatea, tot inainte!
  Un site despre

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 14. #104
  Didina este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  iulie 2010
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  870

  Implicit Re: Sfantul Apostol Ioan

  Primele 14 versete din Evanghelia lui Ioan sunt un exercitiu de meditatie, pentru iesirea in astral. Aici, Ioan este calauzit de Christos, ca si ceilalti apostoli mai tarziu. "Sa zicem ca intr-o nopate aveti un vis; el va arata un om pe care nu l-ati mai vazut nicioadata pana atunci. Visul va da certitudinea ca acel om nu va este indiferent; dupa putin timp, dumneavoastra faceti cunostinta cu el. Acest lucru i s-a intamplat lui Ioan." (Steiner)
  Prima intalnire a avut loc in scena despre care vorbeste Luca (cap.18-v.18 )si care s-a citit duminica.
  Cu Adevarul si cu Dreptatea, tot inainte!
  Un site despre

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

Pagina 7 din 7 PrimulPrimul 1234567

Subiecte Similare

 1. Cine este Sfantul Duh?
  De lovelife in forum Crestinismul
  Replici: 35
  Ultimul post: 31 dec 2012, 17:49
 2. GRADINITA "SFANTUL APOSTOL ANDREI"
  De Etienne in forum Familia: copii, parinti, bunici
  Replici: 15
  Ultimul post: 23 iun 2011, 21:01
 3. Evanghelia dupa Ioan(Iona)
  De cris in forum Crestinismul
  Replici: 38
  Ultimul post: 12 ian 2010, 13:24
 4. Articole despre Sfantul Asezamant Romanesc de la Ierihon
  De Eternal_light in forum Crestinismul
  Replici: 0
  Ultimul post: 18 apr 2007, 15:13

Reguli postare

 • Nu puteti crea subiecte noi
 • Nu puteti posta replici
 • Nu puteti posta atasamente
 • Nu puteti sa va editati postarile
 •