Pagina 1 din 5 12345 UltimulUltimul
Rezultate de la 1 la 15 din 74

Subiect: Sai Baba - Cine este cu adevarat

 1. #1
  lovelife este offline Moderator De'al casei
  Data inscrierii
  iulie 2006
  Locatie
  Galati
  Posturi
  2.040

  Implicit Sai Baba - Cine este cu adevarat

  SRI SATHYA SAI BABA Sai Baba, nascut in 1926 in sudul Indiei, este recunoscut de milioane de persoane din intreaga lume ca Avatar. In hinduism, Avatarul reprezinta incarnarea umana a Divinitatii care poseda prin insasi natura sa facultatile de omniprezenta, omnipotenta si atotstiinta. „De fiecare data cand domneste in lume dezordinea, Domnul se incarneaza si ia chip de om, astfel incat sa le arate oamenilor calea pacii“ - spune Sai Baba. Acest sfant indian este o marturie vie a minunilor sale care trec dincolo de legile stiintifice cunoscute si sunt comparabile cu cele ale lui Iisus. A infaptuit miracole si continua sa le faca vindecand multi bolnavi, ajutandu-i pe sarmani, materializand diverse obiecte, ca si cenusa divina numita „vibhuti“ ce serveste in tratarea tuturor maladiilor. Sai Baba n-a venit sa raspunda intereselor unei comunitati sau unei religii anume, ci pentru a sluji omenirea intreaga propavaduind o religie unica, cea a iubirii si a pacii. Este un maestru divin al timpurilor noastre, asa cum au fost la vremea lor, Budha, Krishna, Iisus. Mesajul lui Sai Baba este acela de unitate si iubire intr-o lume sfasiata de contradictii. El s-a intors pentru inaltarea spirituala a omenirii

  CUVINTE DE LUMINA ALE LUI SAI BABA „Doamne! Ia-mi iubirea si las-o sa curga pe de-a-ntregul in devotiune catre tine. Doamne! Ia-mi mainile si lasa-le sa munceasca fara incetare pentru tine. Doamne! Ia-mi mintea si gandurile si lasa-le sa fie in acord cu tine. Doamne! Ia-mi totul si lasa-ma sa fiu instrumentul tau.“ „Iubirea e Dumnezeu, iar Dumnezeu e iubire. Dumnezeu se manifesta acolo unde e Iubire. Sa iubiti tot mai multi oameni, cu tot mai multa forta. Prefaceti aceasta iubire in ajutor si ajutorul in rugaciune, iata disciplina spirituala cea mai inalta.“ „Sa nu asteptati nimic in schimb de la cei pe care-i iubiti.“ „Invatati Iubirea Univesala, astfel Divinitatea din voi se va putea exprima in toata plenitudinea sa.“ „Religia si disciplina spirituala sunt esentiale pentru perfectiunea umana si realizarea de catre fiinta omeneasca a celui mai inalt ideal al sau. Religia este una in UNITATE.“ „Controlul simturilor este devotiunea adevarata.“ „Nu poate exista fericirea adevarata fara credinta si devotiune.“ „Adevarata fericire inseamna sa te incredintezi vointei supreme.“ „Ochii fizici trebuie sa va arate slava lui Dumnezeu, iar ochiul interior sa va arate Divinitatea din voi si din Creatie.“ „Intelepciunea poate salva intreaga omenire si fiecare fapta a noastra trebuie sa izvorasca din intelepciune.“ „Fericirea acestei lumi va fi garantata atunci cand armonia si intelegerea vor cobori intre oameni.“ „Dumnezeu detine exclusivitatea in guvernarea cosmosului. El n-are dorinte. Datoria omului este sa-I ofere iubirea si sa-L slaveasca manifestand aceasta iubire cum poate mai bine.“ „Aminteste-ti ca te apropii de Dumnezeu cu fiecare pas facut, si ca Dumnezeu, atunci cand faci un pas catre El, face zece pasi catre tine. Nu exista oprire in acest pelerinaj; este o calatorie continua, zi si noapte, prin vai si deserturi, printre lacrimi si zambete, prin moarte si nastere, prin morminte si pantece.“ „Drumul catre fericire nu se afla in a face ce iti place, ci in a-ti place ceea ce trebuie sa faci.“ „Eu predic numai o singura religie, a iubirii pentru toti, care singura este capabilă sa reuneasca rasa umana intr-o fraternitate a omului aflata sub paternitatea lui Dumnezeu.“ „Dumnezeu nu va fi miscat de comentariile filozofice stricte. El este multumit numai de practica efectiva; de stradania autentica; de efortul sincer, onest; de lupta neobosita de a-ti curata mintea. Lupta trebuie sa fie alerta si activa pana ce telul este atins.“ „ AUM-ul lui OM reprezinta principiul OM TAT SAT adica Acesta este Adevarul, Eu sunt Adevarul si Adevarul este Unul. Sunetul OM este mereu prezenta voce interioara, Eco-ul chemarii Divine din cavitatea inimii. Ascultati-l, simtiti fiorii sai. Sunetul unei mantre este la fel de valoros ca si intelesul sau.“


 2. #2
  lovelife este offline Moderator De'al casei
  Data inscrierii
  iulie 2006
  Locatie
  Galati
  Posturi
  2.040

  Implicit Re: Sai Baba - Cine este cu adevarat

  Am pus cateva informatii despre Sai Baba si vom incerca sa analizam un pic aceasta entitate deosebita, si ii rog pe cei care pot sa traduca din engleza mai multe articole care privesc acest subiect pentru ca sunt destul de putine informatii in limba romana despre Sai Baba.

 3. #3
  cris este offline Utilizator De'al casei
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Posturi
  2.533

  Implicit Re: Sai Baba - Cine este cu adevarat

  Eu predic numai o singura religie, a iubirii pentru toti, care singura este capabilă sa reuneasca rasa umana intr-o fraternitate a omului aflata sub paternitatea lui Dumnezeu.“ „Dumnezeu nu va fi miscat de comentariile filozofice stricte. El este multumit numai de practica efectiva; de stradania autentica; de efortul sincer, onest; de lupta neobosita de a-ti curata mintea.

  Iata Omul.Omul este Om cind iubirea curge prin sine.
  Vasele cu apa nu mai sunt suficiente.
  Duceti-ne direct la izvor!

 4. #4
  cris este offline Utilizator De'al casei
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Posturi
  2.533

  Implicit Re: Sai Baba - Cine este cu adevarat

  Mi-am aruncat ochii putin pe niste pagini despre Sai baba,mi se pare extraordinar.O sa traduc si o sa postez cite ceva.Cred ca am ce invata de la el.
  Vasele cu apa nu mai sunt suficiente.
  Duceti-ne direct la izvor!

 5. #5
  Maria Avatar
  Maria este offline I.E. Mugurel
  Data inscrierii
  februarie 2007
  Locatie
  in centrul inimii
  Posturi
  170

  Implicit Re: Sai Baba - Cine este cu adevarat

  M-ar interesa si pe mine aspecte referitoare la Sai Baba, pt ca am dat si de niste informatii mai ciudate ca sa zic asa, in ceea ce il priveste.
  Pana atunci, un link cu Satya Sai Baba cantand
  "Pluteste drept inainte si, daca pamantul pe care-l cauti nu exista, fii sigur ca Dumnezeu il va crea intr-adins pentru a-ti rasplati indrazneala".
  (Regina Izabela catre Cristofor Columb)

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 6. #6
  Ilia Avatar
  Ilia este offline Utilizator Copacel roditor
  Data inscrierii
  noiembrie 2007
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  609

  Implicit

  "Cind exista onestitate in inima,
  Este si frumusete in caracter.
  Cind exista frumusete in caracter,
  Este armonie in familie.
  Cind exista armonie in familie,
  Este ordine in natiune.
  Cind exista ordine in natiune,
  Este pace in lume."
  Bhagavan Sri Sathya Sai Baba

  "Dumnezeu patrunde peste tot si totusi exista oameni de stiinta care afirma: "Am cercetat tot universul, L-am cautat pe Luna :Nu, El nu este nicaieri de gasit. El nu exista."Ei nu stiu ce si unde sa caute si totusi au indrazneala sa afirme ca, ceea ce cauta ei nu este de gasit.Este Dumnezeu ocupantul unui corp identificabil sau al unei forme identificabile ? Dumnezeu este toate acestea si mai mult decit atit;El este in toate acestea si dincolo de ele. El este motorul acelui om de stiinta, care Il reneaga! Omul insusi este Dumnezeu .Toata materia, chiar si cea de pe Luna, este patrunsa de realitatea divina. A-l cauta pe Dumnezeu cu instrumente de laborator este ca si cum ai vrea sa vindeci dureri de stomac punind picaturi in ochi! Exista o tehnica si un instrument special pentru a-L cauta pe Dumnezeu, pe care l-au creat si despre care au vorbit vechii maestrii ai acestei stiinte. Dobinditi o viziune limpede cu ajutorul detasarii si al iubirii si dezvoltati-va puterea de discernamint, ca sa nu mai cunoasca prejudecati si preferinte; apoi il veti putea vedea pe Dumnezeu in voi, in jurul vostru, in toate cele ce cunoasteti, simtiti si sunteti."


  "El se afla in tine si Dumnezeu este acela care te-a indemnat sa Il proiectezi in lumea din afara, ca fiind acest idol sau acea imagine care sa iti asculte destainuirile si sa iti daruiasca pace.Fara inspiratia, mingiierea si bucuria pe care ti le daruieste El din interior, tu ai ajunge nebun de legat , ca unul care si-a pierdut busola si cirma aflindu-se pe o corabie, in largul unei mari in plina furtuna. Tine-te de El,Cel care locuieste in inima ta, asculta-I vorbele de povata si de consolare. Intretine conversatia cu El, condu-ti pasii pe drumul pe care ti-l arata El si vei ajunge la tel repede si in siguranta. Imaginea in fata careia te inchini, florile pe are i le oferi, imnurile pe care le reciti, juramintele pe care le faci fata de tine insuti, priveghiile prin care treci, toate aceste sunt activitati care purifica, care indeparteaza obstacolele din drumul tau spre constiinta faptului ca Dumnezeu se afla in tine."


  Intemeiaza-ti actiunea pe cunoastere, cunoasterea ca totul este Unul. Lasa actiunea sa se scalde in bhakti; adica in umilinta, iubire, compasiune si non-violenta. Lasa devotiunea ta (bhakti) sa se umple de cunoastere, altminteri va fi usoara precum un balon care este purtat de orie curent de aer sau rafala de vint. Simpla cunoastere iti va seca inima; bhakti o catifeleaza prin compasiune, iar karma da miinilor ceva de facut, ceva ce va sanctifica fiecare clipa ce I se cuvine vietii tale."


  "Umbra de dimineata trece prin fata ta . Oricit de repede ai fugi, nu o poti prinde, fie pe cimpie fie pe munte. Sau dimpotriva, umbra te poate urmari si tu nu poti scapa de ea . Aceasta este natura dorintei. Fie ca o urmaresti tu, fie ca te urmareste ea pe tine, nu poti sa o birui si nu poti sa o prinzi.Dorinta este o umbra fara de substanta. Dar orienteaza dorinta catre interior, spre comoara spirituala, si vei capata rezultate substantiale."


  "Sa nu ai nici un ghimpe de ura in gindurile tale, sa raspindesti iubire cate toti. Dorinta este o furtuna, lacomia este un virtej, mindria este o prapastie, atasarea este o avalansa, egoismul este un vulcan. Tine toate acestea departe de tine, astfel incit atunci cind reciti numele Domnului sau cind meditezi, sa nu iti tulbure starea de calm. Lasa iubirea sa fie stapina pe inima ta. Atunci razele soarelui, brizele racoroase si clipocitul apelor multumirii vor hranii radacinile credintei tale."


  "Detasarea, Credinta si Iubirea sunt pilonii pe care se sprijina Pacea. Dintre acestea, Credinta este cea mai importanta. Pentru ca fara ea, Sadhana (practica spirituala) este un ritual lipsit de continut. Detasarea poate face ca Sadhana sa devina eficace, iar Iubirea este aceea care ne duce mai repede catre Dumnezeu. Credinta este cea care alimenteaza agonia ce rezulta datorita separarii de Dumnezeu; detasarea o canalizeaza pe calea spre Dumnezeu; Iubirea ne lumineaza drumul. Dumnezeu iti va darui ceea ce iti trebuie si meriti; nu este necesar sa ceri, nu ai motiv sa protestezi.Fi multumit, fi recunoscator orice s-ar intimpla, oricind s-ar intimpla. Nimic nu se intimpla impotriva vointei Lui."


  "In ziua de azi, in tarile vestice, Dumnezeu este negat si omul se bazeaza numai pe el insusi. El exagereaza in aprecierea propriei sale inteligente si a simtului aventurii, si se mindreste cu progresul pe care l-a facut cu ajutorul stiintei si al tehnologiei.Dar, inteligenta lipsita de stapinirea de sine duce la umplerea spitalelor pentru boli psihice. Pacea dispare din inimile barbatilor si femeilor; armonia sociala devine un vis indepartat, intelegerea pe plan international este un miraj urmarit doar de citiva. Omul calatoreste spre luna, dar nu isi cerceteaza propriile niveluri interioare ale constiintei sale, pe care ar trebui sa le inteleaga, sa le purifice si sa le controleze"


  "Cind un pom rasare din saminta, mai intii iese o tulpina si doua frunzulite!Dar mai tirziu, cind creste, trunchiul este unul si ramurile sunt multe! Fiecare ramura poate fi suficient de groasa pentru a fi numita trunchi, dar nu trebuie sa se uite ca radacinile trimit hrana sau seva spre ramuri printr-un singur trunchi. Dumnezeu, acelasi Dumnezeu hraneste foamea de spiritual a tuturor natiunilor si religiilor, sustinindu-I pe toti cu aceeasi hrana a adevarului, virtutii, umilintei si sacrificiului."
  Ultima editare de Catalin : 08 ian 2008 la 10:40

 7. #7
  cris este offline Utilizator De'al casei
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Posturi
  2.533

  Implicit Re: Sai Baba - Cine este cu adevarat

  Ilia,este foarte frumos.Si asa este.Cum spune el.
  Vasele cu apa nu mai sunt suficiente.
  Duceti-ne direct la izvor!

 8. #8
  Ilia Avatar
  Ilia este offline Utilizator Copacel roditor
  Data inscrierii
  noiembrie 2007
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  609

  Implicit Re: Sai Baba - Cine este cu adevarat

  "AL meu Baba si eu" de dr.John Hislop

 9. #9
  Ilia Avatar
  Ilia este offline Utilizator Copacel roditor
  Data inscrierii
  noiembrie 2007
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  609

  Implicit Re: Sai Baba - Cine este cu adevarat  Antetul Sai

  Pentru cei ce doresc sa cunoasca dimensiunea si profunzimea spiritualitatii si filozofiei Sai.

  "Puteti spune ca progresul este posibil doar prin Mila Mea, dar desi Inima Mea este la fel de moale ca untul, ea se topeste numai daca este si caldura in rugaciunile voastre. Daca nu depuneti eforturi disciplinate, nu practicati Sadhana, Mila Mea nu poate cobori la voi.Dorul vostru, agonia telului neimplinit, aceasta este caldura care Imi topeste Inima. Aceasta este suferinta prin care se cistiga Mila."

  'Dupa blajanurile de seara stati in meditatie timp de zece minute; pina aici e foarte bine. Dar, dati-mi voie sa va intreb, cind va ridicati dupa cele zece minute, vedeti pe fiecare om intilnit intr-o lumina mai clara ca purtind in el Divinitatea?Daca nu, atunci meditatia este pierdere de timp.Iubiti mai mult? Vorbiti mai putin? Slujiti altora in mod mai serios? Acestea reprezinta semnele ca meditatia voastra este incununata de succes. Progresul vostru trebuie sa fie autentificat prin caracterul si comportamentul vostru. Meditatia trebuie sa va transforme atitudinea fata de fiinte si obiecte , altminteri ea este doar o farsa. Chiar si un bolovan se va transforma in mil sub actiunea soarelui si a ploii, a caldurii si a frigului, si va deveni hrana pentru copaci. Chiar si cea mai dura inima poate fi inmuiata astfel ca in ea sa inmugureasca Divinitatea ."

  "Faptul ca neinsemnatele voastre dorinte cu care veniti acum la Dumnezeu se realizeaza sau nu, sau ca elanurile voastre de promovare si progres pe care le puneti inaintea lui Dumnezeu se implinesc sau nu, de fapt nici nu este asa de important. Scopul primordial este de a pastra o comuniune intima si constanta cu Dumnezeu, care se afla in voi, dar si in Universul din care faceti si voi parte. Urati bun venit dezamagirilor, caci acestea va intaresc si va testeaza taria sufleteasca."

  "Da-mi voie sa iti spun un lucru: Oricum ai fi, esti al Meu. Eu nu te voi parasi. Oriunde ai fi, te afli linga Mine; nu poti sa nu fii in preajma Mea.'
  "Rastimpul dintre 16 si 30 de ani este o perioada hotaritoare, pentru ca este perioada cind viata isi adauga siesi dulceata, este perioada cind talentele, priceperea si convingerile sunt acumulate, sublimate si sanctificate. Daca mintii i se administreaza in aceasta perioada tonicul ajutorului dezinteresat, atunci misiunea vietii este indeplinita, deoarece proceul sublimarii si sanctificarii va fi accelerat prin acest tonic. Nu oferiti ajutor de dragul recompensei, atragind atentia sau dobindind recunostinta, sau dintr-un sentiment de mindrie datorat propriei voastre superioritati prin priceperi, avere,statut sau autoritate. Oferiti ajutor pentru ca sunteti indemnati de Iubire. Cind reusiti, atribuiti acest succes Gratiei Divine care v-a indemnat sa dati acest ajutor. Divinitatea se manifesta in voi ca Iubire. Cind nu izbutiti, atribuiti acest esec propriei voastre insuficiente, nesinceritati, sau ignorante."

  "Aminteste-ti ca te aproprii de Dumnezeu cu fiecare pas facut, si ca Dumnezeu, atunci cind faci un pas catre el, face zece pasi catre tine. Nu exista oprire in acest pelerinaj; este o calatorie continua, zi si noapte, prin vai si deserturi, printre lacrimi si zimbete, prin moarte si nastere, prin morminte si pintece. Cind drumul se incheie si Telul este atins, pelegrinul constata ca a calatorit doar de la el insusi pina la el insusi si ca drumul a fost lung si solitar, dar ca Dumnezeu, care l-a indrumat, a fost tot timpul in el, in jurul lui, cu el si alaturi de el!"

  "Viata este un pelerinaj in care omul isi tiraste picioarele pe drumul accidentat si spinos. Cu Numele lui Dumnezeu pe buze, el nu va suferi de sete; cu imaginatia lui Dumnezeu in inima, el nu va simti oboseala . Compania unui om sfint il va inspira sa calatoreasca in speranta si credinta. Asigurarea ca Dumnezeu este acolo unde il striga, ca se afla intotdeauna foarte aproape si ca nu Ii ia mult timp sa vina , va darui putere madularelor sale si cutezanta ochilor sai."

  "Copilul are limba sa si mama o are pe a sa. Mama tine copilul in brate si pronunta cuvintele in asa fel incit copilul sa poata invata sa vorbeasca. Oricit si-ar da silinta limba mamei, totusi copilul trebuie sa vorbeasca cu propria sa limba. Mama nu poate vorbi in locul copilului ca sa il crute pe acesta! Cu Guru se intimpla la fel. El poate doar sa insiste; activitatea, insa trebuie s-o initieze discipolul insusi.El insusi trebuie sa sara peste obstacol. Nimeni nu poate sa-l ridice peste acesta!"

  "Maternitatea este cel mai frumos dar al lui Dumnezeu. Mamele sunt creatoarele norocului sau nenorocului unei natiuni, pentru ca ele modeleaza fortele sufletului acesteia. Aceste forte sunt intarite de doua lectii pe care ele ar trebui sa le predea :frica de pacat si iubirea virtutii. Ambele se bazeaza pe credinta in Dumnezeu care este factorul motivant interior al tuturor. Daca vreti sa stiti cit este de avansata o natiune, studiati-i mamele: sunt ele eliberate de teama si ingrijorare, sunt ele pline de iubire pentru toti, dau ele dovada de tarie sufleteascasi virtute? Daca vreti sa intelegeti gloria unei culturi, observati mamele leganind pruncii, hranindu-i, supraveghindu-i, aducindu-i si mingiindu-i. Asa cum este mama este si progresul natiunii; asa cum este mama, este si frumusetea unei culturi."

  "Aceia care predau lectii despre natura si legile ei, despre materie si proprietatile ei, despre forte si actiunile lor, predau despre legaturi si nu despre eliberare. Este o povara , nu o binecuvintare. Este ca si cum v-ati afla intr-o barca facuta din piatra si ar trebui sa traversati o mare infruntind valurile necazurilor si crestele bucuriilor. Nu va poate duce; cu siguranta se va scufunda. Ceea ce va trebuie pentru a traversa marea este o barca plina de bhakthi (devotiune, calea iubirii catre Dumnezeu), de incredintare a Milei Sale, de predare in fata vointei Sale . Aruncati toate poverile, deveniti usori si veti putea trece cu un pas pe o creasta si urmatorul pe cealalta creasta a valului. Dumnezeu va va trece peste mare. Nu este nevoie sa va faceti nici o grija. Deoarece, cind El face totul, cine mai trebuie sa-si faca griji?"

  "Fa ca inima sa iti fie blinda, apoi succesul in Sadhana (practica spirituala) va fi rapid. Vorbeste blind, vorbeste dulce, vorbeste numai despre Dumnezeu, acesta este procesul de afinare a pamintului. Dezvolta compasiunea, mila; angajeaza-te in actiuni de ajutorare, intelege agonia provocata de saracie si de boala, de suferinta si de disperare; imparte atit lacrimile cit si bucuria cu ceilalti. Aceasta este calea de a imblinzi inima si de a ajuta Sadhana sa reuseasca."

  "Fundamentul pentru adevarata pace este, conform Vedelor, proprietatea Celor Trei Calitati ale Mele. Cele Trei Calitati ale Mele sunt: prietenia, compasiunea, bunatatea. De asemenea, "cele trei calitati ale mele" pot fi intelese si altfel: cuvintul, fapta si gindul meu vor fi in conformitate cu cuvintul, gindul si fapta ta. Adica, vom vorbi, gindi si actiona impreuna, fara neintelegeri sau dezbinare, intr-o atmosfera de iubire si intelegere. Acestea sunt de dorit in lumea de astazi, Cele Trei Calitati ale Mele."

  "Serviciul, sub toate formele sale, in toata lumea, este inainte de toate o disciplina spirituala, o curatenie mentala! Fara inspiratia acordata de aceea atitudine, indemnul este legat de reflux si se va usca, sau s-ar putea transforma in mindrie si fast. Ginditi-va doar o clipa: Il serviti pe Dumnezeu? Sau Dumnezeu va serveste pe voi?…Cind ii oferi lapte unui copil flamind sau o patura unui frate infrigurat de pe strada, de fapt pui un dar al lui Dumnezeu in miinile unui alt dar al lui Dumnezeu1 De fapt asezi darul lui Dumnezeu intr-un depozitar al Principiului Divin! Dumnezeu serveste; El iti permite sa pretinzi ca tu ai servit1 Fara Vointa Lui, nici un fir de iarba nu vibreaza in adierea vintului. Umpleti fiecare clipa cu gratitudine fata de Datatorul si Primitorul tuturor darurilor."

  "Noi incercam sa Il descoperim pe Dumnezeu, cautindu-L prin tot Universul. Dar omitem sa Ii investigam existenta in noi insine ca fiind miezul si esenta Fiintei noastre. Cind va descoperiti pe voi insiva, Sinele vostru, tot plinsul inceteaza si veti ajunge la suprema fericire. Aceasta este adevarata auto-cunoastere."

  "Examinati, de exemplu, aceasta intrebare:Este omul inrobit de obiecte exterioare sau de atractia pe care o exercita ele asupra lui?Sau exista vreun impuls interior care il indeamna sa se incatuseze in amaraciune? O sa va dau un exemplu:Exista prin sate prinzatori profesionisti de maimute care folosesc un dispozitiv crud pentru acest scop. Ei amplasasera in livezi sau gradini invadate de jefuitori citeva vase de pamint cu git ingust, avind fiecare o mina de arahide inauntru. Maimuta se aprorie de vas, stie ca inauntru se afla acele delicioase arahide, baga laba lunga inauntru si apuca arahidele in pumnul sau. Acum, isi da seama ca nu poate scoate bratul afara; gitul vasului este prea ingust pentru pumnul plin cu arahide! Astfel, se aseaza neajutorata si oropsita, si este foarte usor de prins si de transportat1 Ea crede ca este cineva inauntru care ii tine bratul, cind incearca sa-l scoata afara! Daca ar fi dat drumul la strinsoare si ar fi scapat de atasamentul fata de arahide, ar fi putut scapa! Astfel, si voi sinteti victimele dorintelor si atasamentelor pe care le atrag dupa sine dorintele. Sunteti legati de catusele pe care vi le-ati pus singuri! Eliberarea, de asemenea, se afla in miinile voastre. Tindeti catre Gloria statornica a lui Dumnezeu; apoi dorintele pentru fleacurile trecatoare ale pamintului vor pali si veti putea fi liberi."
  ***
  Referitor la lingamul oval de forma unui ou produs in interiorul corpului au in noaptea de Mahasivaratri, Baba spune:"Voi nu puteti intelege scopul divin, masura potentialului sau, si nu puteti pricepe semnifiatia manifestarii sale.Ca sa puteti depune marturie asupra faptului ca Divinitatea se afla printre voi, a devenit necesar ca eu sa folosesc acest mijloc de exprimare. Altminteri, atmosfera de ura , lacomie, invidie, cruzime, violenta si lipsa de respect va distruge bunatatea, smerenia si piosenia. Lingamul este simbolul celui fara de inceput si fara de sfirsit, al infinitului… cel mai potrivit simbol al Omniprezentului, Atotstiutorului si Omnipotentului Dumnezeu. Totul incepe cu el si se regaseste in el."

  Baba spune: "Nu poti sa nu tii cont de iubire."
  "Iubirea este Calea Regala spre Dumnezeu."
  "Dumnezeu este iubire si iubirea este Dumnezeu."
  Oamenii sint "Intrupari ale Iubirii."
  "Mai intii trebuie sa fie bun simt, si apoi vine Simtul Divin."

  "Noi nu sintem corpul,mintea, intelectul, simturile.Acestea sunt doar manipulate de catre noi. Din ziua in care vom recunoaste aceasta deosebire si vom trai in acea cunoastere, vom deveni constienti de realitatea si de telul nostru."

  Inteleptul Ramana Maharshi spunea " Gindul despre nu poate fi totalitatea individului, deoarece acesta piere zilnic in timpul somnului profund, insa nu exista nici o intrerupere a continuitatii Fiintei cuiva."

  "Atita timp cit cineva nu stie cine este, nu poate scapa de aceste suferinte. Atita timp cit cineva nu recunoaste prezenta lui Dumnezeu in toate, nu poate scapa de aceste suferinte. Atita timp cit cineva nu intelege ca se naste si ca moare cu un singur scop, ca sa inteleaga natura lui Atma (Sinele), nu poate scapa de aceste suferinte."

  "Atit Jnani (cel eliberat de renastere) cit si Agnani (cel ignorant in ale cunoasterii)vor avea dorinte; dorinte pentru lumea cealalta dar si povara Karmei trecute, toate in egala masura. Doar ca Jnani nu va avea constiinta ca el este executantul. Astfel ca el nu va fi legat. Mintea este cauza sclaviei (sclavia impusa de ciclul nasterii, mortii si renasterii) dar si a eliberarii. Mintea este cauza a toate."

  "Faptele bune ingroapa multe pacate"

  "Nu va ginditi si nu va faceti griji despre moarte si nastere sau despre bucuria si supararea pe care vi le aduce viata; ele sint importante numai pentru corp. De aceea , nu trebuie sa va ginditi la lucruri naturale, precum nasterea si moartea, bucuria si supararea. Intr-o zi sau alta, tot ceea ce exista in lume se va supune schimbarii. Cautati Divinul si, in timp ce va indepliniti datoriile, pastrati mereu aceea Divinitate in fata ochilor. "

  "Este adevarat, voi nu puteti afla singuri. Credinta si increderea vin mai intii in viata spirituala si apoi urmeaza experienta. Adinciti-va in disciplina spirituala si astfel veti afla propriul vostru adevar si veti cunoaste pe deplin tot ceea ce merita sa fie cunoscut."

  "Nu va ginditi ca sinteti fiinte umane si ca va trebui sa atingeti stadiul Divin. Ginditi-va mai degraba ca sinteti Dumnezeu, si ca din acel stadiu ati devenit fiinte umane. Gindind in acest fel, in voi se vor manifesta toate insusirile lui Dumnezeu. Aflati ca ati venit de la Dumnezeu ca fiinte umane si ca in cele din urma va veti intoarce inapoi la origini."

  "Lasati inimile sa fie impreuna, dar tineti corpurile separate."

  Baba descrie Eliberarea astfel : "Cind intreaga creatie dinauntrul si din jurul sau devine o iubire binecuvintata si o experienta care radiaza lumina, atunci Sadhaka (cel are il cauta pe Dumnezeu) isi pierde constiinta limitata a entitatii sale individuale, trecind de marginile personalitatii si experimentind pentru totdeauna, cu toate simturile sale, Eterna Divinitate Slavita care a existat dintotdeauna in mod latent in el insusi."

  "In intreg universul nu exista o alta planeta pe care sa se afle viata umana sau o forma asemanatoare de viata. Tot ceea ce vietuieste aspira spre nasterea ca fiinta umana, dar numai prin nasterea ca om poate fi realizat Dumnezeu. Acum si aici exista posibilitatea de a realiza telul absolut al vietii."

  "Astazi exista un singur Guru adevarat si acesta este Dumnezeu. Chemati-l pe Dumnezeu."

  "Meditatia corecta este transformarea tuturor gindurilor si sentimentelor in Dumnezeu. Persoanele care sint pricepute in aceasta forma de meditatie sint foarte rare, majoritatea oamenilor fac doar exercitii exterioare. Deci sunt incapabili sa dobindeasca Gratia."

  "Cind existenta este Absolut, totul este in regula. Cind existenta este particularizata, este gresit. Acesta este intregul adevar."

  "Mintea tinde spre cistigarea de experiente si acumularea acestora in memorie. Ea nu cunoaste arta renuntarii. Nimic nu este aruncat de catre minte. Nu exista nici macar un scurt interval intre un gind si urmatorul. Si in aceasta succesiune continua de ginduri nu exista o ordine sau o legatura. Meditatia este numele dat perioadei de odihna pe care o acordam mintii noastre ocupate si indaratnice."

  "Tu spui ca mi te predai mie. Cum imi vei incredinta ceea ce nu iti apartine si nici nu poti controla?"

  "De la cea mai dezvoltata planeta a lumii materiale pina la cea mai putin dezvoltata, toate sint locuri ale suferintei unde au loc repetate nasteri si morti. Dar cel care ajunge la salasul meu nu se va mai naste niciodata."

  "Adevarul meu este inexplicabil, de nepatruns. Eu sint dincolo de accesibilitatea celei mai intense cercetari, celei mai meticuloase masuratori. Nu exista nimic ce eu nu pot vedea, nici un locspre care sa nu cunosc drumul, nici o problema pe care sa n-o pot rezolva. Capacitatile mele sint neconditionate. Eu sint Totalitatea, in intregimea ei."

  SRI SATHYA SAI BABA

 10. #10
  Catalin este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  iulie 2006
  Locatie
  Galati
  Posturi
  1.108

  Implicit Re: Sai Baba - Cine este cu adevarat

  Iti sunt recunoscator Ilia

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
  -
  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 11. #11
  cris este offline Utilizator De'al casei
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Posturi
  2.533

  Implicit Re: Sai Baba - Cine este cu adevarat

  Bine alese textele,Ilia .
  Tot ceea ce aceasta entitate spune mai sus este ceea ce gasim la Isus sub forma "pocaintei"-schimbarea mentalitatii in acord cu iubirea divina.
  Nici vorba de guru pagin minat de demoni-cum am gasit pe net despre el.
  Observati meditatia-concentrarea ptr transformarea gindurilor si a dorintelor(care sint maya,iluzie),
  animarea vointei("Cu Guru se intimpla la fel. El poate doar sa insiste; activitatea, insa trebuie s-o initieze discipolul insusi.El insusi trebuie sa sara peste obstacol. Nimeni nu poate sa-l ridice peste acesta!"),
  constientizarea sinelui ("Noi nu sintem corpul,mintea, intelectul, simturile.Acestea sunt doar manipulate de catre noi. Din ziua in care vom recunoaste aceasta deosebire si vom trai in acea cunoastere, vom deveni constienti de realitatea si de telul nostru."),
  fratia( "Lasati inimile sa fie impreuna,"),
  contopirea cu universul("Cind existenta este Absolut, totul este in regula. Cind existenta este particularizata, este gresit. Acesta este intregul adevar.")
  starea de rugaciune continua(Ginditi-va mai degraba ca sinteti Dumnezeu, si ca din acel stadiu ati devenit fiinte umane. Gindind in acest fel, in voi se vor manifesta toate insusirile lui Dumnezeu. Aflati ca ati venit de la Dumnezeu ca fiinte umane si ca in cele din urma va veti intoarce inapoi la origini." si" cuvintul, fapta si gindul Meu vor fi in conformitate cu cuvintul, gindul si fapta ta. ")
  Vasele cu apa nu mai sunt suficiente.
  Duceti-ne direct la izvor!

 12. #12
  Ilia Avatar
  Ilia este offline Utilizator Copacel roditor
  Data inscrierii
  noiembrie 2007
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  609

  Implicit Re: Sai Baba - Cine este cu adevarat

  Citat Citat din cris Vezi post

  Nici vorba de guru pagin minat de demoni-cum am gasit pe net despre el.
  " nu esti cu mine, esti impotriva mea" e un fel de principiu bastard ce guverneaza lumea. Daca lumea = cel putin jumatate + unu.

 13. #13
  Ilia Avatar
  Ilia este offline Utilizator Copacel roditor
  Data inscrierii
  noiembrie 2007
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  609

  Implicit Re: Sai Baba - Cine este cu adevarat

  Citat Citat din Catalin Vezi post
  Iti sunt recunoscator Ilia
  atunci, sa fim impreuna recunoscatori lui Dumnezeu.

 14. #14
  cris este offline Utilizator De'al casei
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Posturi
  2.533

  Implicit Re: Sai Baba - Cine este cu adevarat

  Ilia a spus:"" nu esti cu mine, esti impotriva mea" e un fel de principiu bastard ce guverneaza lumea. "

  Este principiul dualismului,gindire in bine-rau,in alb -negru.
  Este principiul dupa care societatea se conduce si este principiul pe care il baga in cap tuturor inocentilor care deschid ochii in aceasta lume.
  Oamenii pina la urma ajung sa se identifice cu acest principiu si il apara cu orice pret .
  Extremele acestui principiu sint fundamentalismul.
  Acestea sint iluzii.
  Sa dau un exemplu de fundamentalism: extremistii musulmani pun la cale atacuri teroriste .Ei considera acest lucru ca fiind drept ,corect si bun.
  Extremistii crestini considera aceste fapte ca fiind rele.
  Extremistii crestini au ucis cindva pentru a-si impune iluzia propriei credinte.
  Considerind ca fac un lucru drept si bun,evident.
  Defapt ce fac unii si altii este aceeasi energie,notiunea de bun si rau este doar iluzia lor.Iar aceasta iluzie ei o numesc adevarul lui D-zeu.
  Defapt este doar o karma pe care ei o anima.Este alegerea lor si vointa lor.
  Echilibrului instabil bine-rau nu i se poate opune nimic.
  Gindirea in foarte " bine" nu face decit sa tinda sa se echilibreze cu "rau".
  Pentru ca ii lipseste elementul iubire neconditionata ,ceea ce in NT se numeste agapao -iubire spontana,neconditionata.
  Nu iubire Phileo-simpatie,iubire ,dorinta,placere.
  Vasele cu apa nu mai sunt suficiente.
  Duceti-ne direct la izvor!

 15. #15
  cris este offline Utilizator De'al casei
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Posturi
  2.533

  Implicit Re: Sai Baba - Cine este cu adevarat

  La acest principiu al dualismului as adauga citeva citate din Pavel:

  " In ceea ce judeci pe altul te condamni singur"(Rom 2:1)

  Este vorba in primul rind despre judecarea de " bine".
  Oamenii invidiaza, sau admira,isi doresc ceea ce cred ei ca altul " are",ca altul o duce ' bine".
  Aceasta dorinta este vointa care anima sa primeasca si ei ceea ce cred ca are altul si e" bine".Ei primesc acel " bine " pe care l-au dorit si vad ca este iluzie.
  Incep sa sufere si sa se vaite.Totusi,s-au " condamnat " singuri.
  In aceasta situatie,ei vad ca e " rau ".Iarasi s-au "condamnat "singuri .
  Defapt,au gindit dual si iluzoriu,in bine-rau.

  Gasim mai departe:

  " Nu stii ca bunatatea lui D-zeu (iubirea cristica) te indeamna la schimbarea mentalitatii?" (Pavel.Rom 2;4)

  Iesirea din roata bine-rau.Iesirea din echilibrul precar si iluzoriu al dualismului.Acceptare ,iubire.

  Caci:

  " Dar cu impietrirea inimii tale care nu vrea sa-si schimbe mentalitatea ,iti aduni minie...etc"( Rom 2;5)

  Se observa aici schimbarea mentalitatii gindirii si a inimii.
  Schimbarea gindurilor haotice din minte ,schimbarea dorintelor din inima.
  O mentalitate unica,minte-iubire ,un aliniament recunoscator lui D-zeu in iubire.

  Despre acestea vorbeste acest Invatator ,Sai Baba.
  Vasele cu apa nu mai sunt suficiente.
  Duceti-ne direct la izvor!

Pagina 1 din 5 12345 UltimulUltimul

Subiecte Similare

 1. Cine este Sfantul Duh?
  De lovelife in forum Crestinismul
  Replici: 35
  Ultimul post: 31 dec 2012, 17:49
 2. Daniel Fat - un muzician si actor adevarat roman
  De Santamia in forum Discutii libere
  Replici: 1
  Ultimul post: 21 dec 2012, 20:09
 3. Cine sunt eu - Ramana Maharshi
  De Ilia in forum Alte stiinte spirituale
  Replici: 20
  Ultimul post: 24 apr 2010, 00:24
 4. Cine are 'ochi ' sa vada...
  De miri Elena in forum Alte stiinte spirituale
  Replici: 36
  Ultimul post: 03 nov 2008, 22:11
 5. Cine esti? - O poveste
  De Catalin in forum Discutii libere
  Replici: 0
  Ultimul post: 05 iul 2007, 16:45

Reguli postare

 • Nu puteti crea subiecte noi
 • Nu puteti posta replici
 • Nu puteti posta atasamente
 • Nu puteti sa va editati postarile
 •