Pagina 1 din 7 1234567 UltimulUltimul
Rezultate de la 1 la 15 din 93

Subiect: Despre Coran

 1. #1
  Eternal_light este offline I.E. Samanta
  Data inscrierii
  iulie 2006
  Locatie
  Galati
  Posturi
  59

  Implicit Despre Coran

  Care este parerea voastra in legatura cu scrierile Coranului, ca fiind o continuare a scrierilor din Biblie ? Care sunt parerile voastre legate de subiectele ce apar in Coran ?

 2. #2
  Santamia este offline I.E. Bobocel
  Data inscrierii
  iulie 2006
  Locatie
  Galati
  Posturi
  362

  Implicit

  Am rasfoit si eu Coranul, citind o parte din aceasta scriere, si am observat ca se bazeaza foarte mult pe vechiul testament, si am observat ca musulmanii prin Coran au un respect aparte pentru Sfanta Fecioara Maria si pentru Mantiutorul nostru Iisus Hristos, chiar mai mare decat au unele "confesiuni crestine".
  Oricum coranul cred ca trebuie analizat mai bine. Am mai tras ceva concluzii dar nu stiu cat de corecte sunt si inca nu le voi posta aici pana nu ma lamuresc si eu mai bine.

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
  - Salon de masaj si Scoala de masaj

 3. #3
  brenda este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  aprilie 2007
  Posturi
  29

  Implicit

  buna ziua dragii mei,eu sunt noua pe acest forum care mi-a atras atentia prin imbinarea religiei si cu cea a sanatatii.
  deoarece am studiat coranul cu foarte mare atentie si cunosc islamul asa cum este el,am sa incerc sa prezint si cealalata parte a lui ,aceea care nu este prezentata la televizor,din anumite motive.poate de multe ori ne intrebam de ce exista terorismul,oare de ce niste oameni isi dau viata pentru a-i omori pe altii?raspunsul se afla in coran.pentru a ne da seama de moralitatea profetului mohammed,trebuie intai sa stim ca acesta a avut peste 20 de sotii printre care una de 6 ani,cu care a intretinut relatii sexuale la varsta de 9 in timp ce el avea 54.pentru a-i scuza faptele profetului,musulmanii aduc ca si contra-argument faptul ca pe atunci fetele se casatoreau de mici,deoarece erau mature,insa in Hadith(,,sfanta traditie,, a musulmanilor)scrie ca aisha(sotia de 9 ani) inca se mai juca cu papusile.
  haideti sa lasam coranul sa vorbeasca de la sine:

  hadith 9:57 ,,pe oricine isi schimba religia,omorati-l ,,

  9/5 Iar cand se vor incheia lunile cele sfinte, atunci omorati-i pe idolatri oriunde ii aflati! Prindeti-i, impresurati-i si intindeti-le lor orice cursa!iar daca ei se caiesc,implinesc rugaciunea,si achita dania atunci dati-le lor drumul,caci allah este iertator,indurator
  8/12
  [Aduceti-va aminte] cand Domnul tau le-a revelat ingerilor: "Eu sunt cu voi! Intaratati-i, asadar, pe cei care cred! Eu voi arunca spaima in inimile celor care nu cred! Loviti-i, deci , peste gaturi si loviti-i peste toate varturile degetelor!

  5/33 iata rasplata acelora care lupta impotriva lui Allah si a trimisului sau si cauta sa semene pe pamant stricaciune este ca ei vor muri omorati sau rastigniti pe cruce sau li se vor taia mainile si piciarele crucis sau vor fi alungati din tara. Aceasta va fi pentru ei rusine in lumea deacum, iar in Lumea de Apoi vor avea ei parte de chin mare,

  47/4 Atunci cand ii intalniti in [lupta] pe acei care nu cred, loviti gaturile lor, iar cand ii slabiti pe ei, legati-i strasnic in lanturi! Apoi, fie indurare, fie rascumparare, pana ce razboiul se sfarseste. Astfel, iar de ar voi Allah, El s-ar razbuna pe ei. Insa El va incerca pe unii prin altii. iar acelora care sunt ucisi pecalea lui Allah El nu le va lasa faptele lor sa fie in desert.

  9/29 Luptati impotriva acelora care nu cred in Allah si nici in ziua de Apoi si nu opresc ceea ce Allah si trimisul sau au oprit si nu impartasesc religia adevarului, dintre aeia carora li s-a dat Cartea(evrei si crestini), pana ce ei nu vor plati tribut cu mana lor, fiind ei supusi [legilor].

  9/123 O, voi cei care credeti! Luptati impotriva necredinciosilor de langa voi! Ei sa gaseasca in voi asprime! ...

  3/151 Noi vom semana spaima in inimile celor care tagaduiesc, pentru ca i-au asociat lui Allah idoli, fara ca El sa fi trimis nici o dovada pentru aceasta, iar salasul lor va fi Focul

  8/7...Allah a voit sa adevereasca adevarul cu vorbele sale si sa-i nimiceasca pe necredinciosi pana la ultimul.
  !
  8/60 Deci pregatiti [pentru] lupta impotriva lor tot ce puteti din forta si cai inseuati, cu care sa-i speriati pe dusmanul lui Allah si pe dusmanul vostru si pe altii decat acestia, pe care voi nu-i stiti, dar pe care Allah ii stie, Si tot ceea ce voi cheltuiti pe calea lui Allah va fi dat inapoi pe deplin si nu veti fi neindreptatiti.

  / 71 O, cei care credeti! Luati in seama si purcedeti la lupta in grupuri sau purcedeti [la lupta] cu toti o data!

  8/ 15,16 O, cei care credeti! Daca va intalniti cu cei care nu cred [si sunt ] in mers la lupta, nu le intoarceti spatele, [fugind]!
  iar asupra celor care in ziua aceea le vor intoarce spatele [fugind]- in afara de cei care fac un ocolis pentru lupta sau de aceia care se indreapta spre o alta ceata - se va abate mania lui Allah, iar salasul lor va fi Gheena! Si ce cumplita soarte [vor avea ei]!
  si nu voi i-ati omorat,ci allah i-a omorat

 4. #4
  brenda este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  aprilie 2007
  Posturi
  29

  Implicit

  sa vedem acum ce spune profetul mohammed despre femeie.

  4:15 impotriva acelora care preacurvesc dintre muierile voastre,chemati sa faca marturie 4 dintre voi.iar de au marturisit,tineti-le inchise in case pana la moarte,sau allah va porunci pentru ele alta cale.

  4:34 pe acelea de a caror neascultare va temeti,povatuiti-le,parasiti-le in paturi si loviti-le

  (Sahih al-Bukhari, Volume 3, Book 48, Number 826)profetul a intrebat:,,este marturia unei femei egala cu jumatate a unui barbat?femeia a spus:,,da,,.Asta este din cazuza deficientei mentale a femeii.

  (Bukhari vol 1, no. 301) Apostolul lui Allah a spus, " O femei! Da-ti poame, caci am vazut ca majoritatea locuitorilor Iadului erau femei... Nu am vazut niciodata mai deficiente in inteligenta si religie decat voi"

 5. #5
  brenda este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  aprilie 2007
  Posturi
  29

  Implicit

  Citat Citat din Santamia
  Am rasfoit si eu Coranul, citind o parte din aceasta scriere, si am observat ca se bazeaza foarte mult pe vechiul testament, si am observat ca musulmanii prin Coran au un respect aparte pentru Sfanta Fecioara Maria si pentru Mantiutorul nostru Iisus Hristos, chiar mai mare decat au unele "confesiuni crestine".
  Oricum coreanul cred ca trebuie analizat mai bine. Am mai tras ceva concluzii dar nu stiu cat de corecte sunt si inca nu le voi posta aici pana nu ma lamuresc si eu mai bine.

  pentru musulmani,Mantuitorul Iisus Hristos este doar un profet printre multi altii,si nu Fiul lui Dumnezeu.ei considera ca nu Iisus a fost acela care a murit pe cruce,ci unul care semana cu El,iar pe Iisus, allah l-a ridicat la crutandu-L de la moarte.ei considera ca oamenii au schimbat cuvantul Bibliei,iar ceea ce a vem noi acum nu este cuvantul lui Dumnezeu,deci morala lui Iisus este doar o inventie a omenilor,cuvantul adevarat al lui Dumnezeu fiind acela al coranului.adica ,in loc sa ne iertam dusmanul,trebuie sa ne razbunam,nu mai exista sfanta familie ci este permisa poligamia,este permisa crima pentru scopul lui allah,etc.
  de mentionat este ca coranul este o imbinare a mai multor religii,cea a iudaismului in care predomina legea ,,ochi pentru ochi,dinte pentru dinte,, si anumite elemente noi din crestinism,combinat cu propriile idei ,,revelate,, de catre ingerul gavriil.

 6. #6
  Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  2.823

  Implicit

  Citat Citat din brenda
  buna ziua dragii mei,eu sunt noua pe acest forum
  Bun venit pe forum, brenda!
  care mi-a atras atentia prin imbinarea religiei si cu cea a sanatatii.
  Aceasta este numai un aspect al discutiilor din acest forum.

  poate de multe ori ne intrebam de ce exista terorismul,oare de ce niste oameni isi dau viata pentru a-i omori pe altii?raspunsul se afla in coran
  Terorismul este un mod de lupta si in epoca moderna el nu a fost lansat de catre musulmani ci de evrei, dupa 1945 continuand pana la atingerea telului de natura politica: formarea statului evreu. Celalalt aspect, care priveste lupta, in orice confruntare, atunci cand ea se manifesta, exista oameni care isi dau viata, pentru a-i omara pe altii, si ei apartin ambelor tabere care se confrunta.
  Raspunsul nu se afla in Coran ci in realitatile lumii contemporane care genereaza inechitati. Aspectele religioase fundamentaliste au si ele importanta lor de element decorativ si de indoctrinare (vezi cruciadele, cucerirea Americii de sud, vesnicele confruntari sangeroase din India, mai nou India-Pakistan, etc.) in aparitia unor confruntari.

  Am cunoscut cativa musulmani si cu toti m-am inteles foarte bine.

  Poporul roman are o vorba: "ala nu are nici un dumnezeu" si prin aceasta indica ce inseamna lipsa de moralitate. In acelasi timp ea exprima toleranta de care au dat dovada stramosii si de care ar trebui si noi sa dam dovada, chiar daca uneori ne este mai greu. Fundamentalistii, inclusiv cei crestini, nu prea cunosc cei aia toleranta, desi Mantuitorul Iisus Chistos a propovaduit-o din plin.

  In ce priveste citatele, pe acest forum s-a facut constatarea ca se poate demonstra orice, folosind citate rupte din contextul in care au fost exprimate.
  Uitandu-ma, peste ceea ce ati selectat, am constatat ca multe dintre citate, par desprinse din VT.

  Daca tot ati facut acest efort considerabil de a studia Coranul, poate ne spuneti si noua, despre partile lui bune. Cum ar fi despre conditiile impuse barbatilor care doreau sa aiba 4 neveste (ca musulman de rand).

 7. #7
  brenda este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  aprilie 2007
  Posturi
  29

  Implicit

  conditiile impuse unui musulman de a avea cate 4 sotii este de a fii echitabil cu toate,insa mai apoi,in coran este scris ca acest lucru nu este posibil.intrebarea nu este aceasta,cum trebuie sa se poarte un musulman cu sotiile sale,ci de ce are nevoie un musulman de cate 4 sotii?oare asta inseamna la Dumnezeu sfanta familie?ce educatie poate primi un copil cand traieste cu alte 4 ,,mame,, care intretin relatii sexuale cu tatal lor?
  citatele nu sunt scoase din context,si nici realitatea musulmana nu este scoasa din context.nu am cautat sa critic musulmanii,pentru ca printre ei se afla foarte multe persoane blande si sufletiste,insa islamul nu poate fi o religie inspirata de Dumnezeu ,ci decat de satana.bineinteles,cine este crestin stie acest lucru.islamul a aparut pentru ca aceste cuvinte din Biblie sa se implineasca:
  matei 7:15. Feriti-va de proorocii mincinosi, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinauntru sunt lupi rapitori.
  16. Dupa roadele lor îi veti cunoaste. Au doara culeg oamenii struguri din spini sau smochine din maracini?
  17. Asa ca orice pom bun face roade bune, iar pomul rau face roade rele.
  18. Nu poate pom bun sã faca roade rele, nici pom rau sã facã roade bune.
  19. Iar orice pom care nu face roada buna se taie si se aruncã în foc.
  20. De aceea, dupa roadele lor îi veti cunoaste.
  21. Nu oricine Imi zice: Doamne, Doamne, va intra în împaratia cerurilor, ci cel ce face voia Tatalui Meu Celui din ceruri.

  matei 24: 24. Caci se vor ridica hristosi mincinosi si prooroci mincinosi si vor da semne mari si chiar minuni, ca sa amageasca, de va fi cu putinta, si pe cei alesi.
  25. Iata, v-am spus de mai înainte

  1 ioan 4:1. Iubitilor, nu dati crezare oricarui duh, ci cercati duhurile daca sunt de la Dumnezeu, fiindcã multi prooroci mincinosi au iesit în lume.

  un alt element de neglijat al islamului este acela ca un musulman trebuie sa invete limba araba pentru a cunoaste coranul,traducerile fiind doar o interpretare a ,,cuvantului lui allah,,.de ce oare nu a putut mohammed sa vorbeasca si in alte limbi precum au facut sfintii apostoli si au propovaduit crestinismul in toate limbile pamantului?oare Dumnezeu este atat de limitat incat sa conditioneze mantuirea printr-o limba?cati ,din toata poulatia pamantului sunt capabili sa invete o limba precum araba?in acest caz,inseamna ca mai mult de 3 sferturi din cei ce nu cunosc aceasta limba isi vor pierde ,,mantuirea,,.
  adevaratul cuvant a lui Dumnezeu poate fi tradus in toate limbile pamantului,precum s-a intamplat cu Biblia,iar Dumnezeu se adreseaza tuturor deoarece El nu are o limba,limbile sunt ale oamenilor,Dumnezeu fiind universal.
  ceea ce mi-ati spus,despre crimele facute de alte popoare,nu justifica crimele facute de musulmnaii ce poarta jihadul,deoarece ,daca crestinii au omorat intr-o anumita perioada,nu inseamna ca au si justificare pentru faptele lor(in Biblie),pe cand justificarea faptelor musulmanilor se regaseste in coran.nu toti fac acest lucru extrem cum nu toti crestinii aleg calea cea mai grea ,extrema pentru Hristos,aceea de a-si lasa averea,ego-ul,familia pentru a-i urma Lui.asa cum doar o parte dintre musulmani aleg calea cea mai grea a islamului,aceea de a purta razbiul sfant(care nu inseamna intrecerea proriilor limite,cum spun unii) iar majoritatea prefera sa aleaga o viata echilibrata.
  v-ati intrebat de ce nu arat si partile bune din coran?ce rost mai are sa mai arat si partile bune dintr-o religie,atata timp cat ea are parti rele?ceea ce este de ajuns pentru a demonstra ca nu este o religie de la Dumnezeu.totusi,daca doriti va pot spune la ce indemana bun coranul:sa ajutam orfanii,vaduvele,sa dam bani saracilor(care este o taxa obligatorie impusa de stat,deci nu mai este vointa fiecaruia de a face fapta buna)rugaciunea de 5 ori pe zi care se refera la un scurt crez de credinta prin care recunosti ca allah este singurul Dumnezeu iar mahomed este profetul sau) si postul pana la apusul soarelui,apoi este permis sa manaci si sa bei pana poti deosebi firul alb de firul negru.cunosc persoane care pot bea mai mult de 1 litru jumate de vodca si cateva beri si inca mai pot deosebi firul alb de firul negru.
  un alt citat interesant din hadith : ,,am fost trimis de sabie,binele este cu sabia,binele este in sabie,binele este prin sabie.ucenicii mei vor ramane intotdeauna buni atata timp cat vor purta sabia,,(the history al-tabari,califatul arab,pg 144)

 8. #8
  Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  2.823

  Implicit

  Citat Citat din brenda
  intrebarea nu este aceasta,
  Va rog sa ma iertati, dar asta era intrebarea mea, iar pe un forum ne putem ajuta intreband si primind raspunsuri, pe cat se poate la obiect. Dar se mai poate si vorbi de unul singur.

  ce educatie poate primi un copil cand traieste cu alte 4 ,,mame,, care intretin relatii sexuale cu tatal lor?
  Evident ca o educatie de tip musulman si nu una de tip crestin.

  nu am cautat sa critic musulmanii,pentru ca printre ei se afla foarte multe persoane blande si sufletiste,insa islamul nu poate fi o religie inspirata de Dumnezeu ,ci decat de satana.
  Nu criticati oamenii ci credinta lor, si nu numai ca o criticati ci o si satanizati. Din cate imi aduc aminte, in gradina Ghetimani, Mantuitorul i-a spus lui Petru: "Cine scoate sabia, de sabie va pieri!"
  Daca o infima parte dintre musulmani sunt mai habotnici si lupta impotriva "necredinciosilor" ad-literam nu ne convine, dar la randu-ne facem acelasi lucru, e drept, mai putin violent fizic, la la fel de necrutator in plan spiritual. Dumneavoastra, prin aceasta afirmatie pur si simplu, incercati sa aruncati o bomba nucleara asupra altei religii care, printre altele, este cu mult mai numeroasa numeric decat cea crestina cu toate diviziunile ei la un loc.

  adevaratul cuvant a lui Dumnezeu poate fi tradus in toate limbile pamantului,precum s-a intamplat cu Biblia
  Sa inteleg ca citatele sunt dintr-o Biblie adventista?

  Dumnezeu se adreseaza tuturor deoarece El nu are o limba,limbile sunt ale oamenilor,Dumnezeu fiind universal.
  Sa inteleg ca sunteti de acord cu icoanele care sunt de vanzare pe strazile din NY si unde Mantuitorul este reprezentat ca avand pielea neagra sau trasaturi asiatice?

  ceea ce mi-ati spus,despre crimele facute de alte popoare,nu justifica crimele facute de musulmnaii ce poarta jihadul,deoarece ,daca crestinii au omorat intr-o anumita perioada,nu inseamna ca au si justificare pentru faptele lor(in Biblie),pe cand justificarea faptelor musulmanilor se regaseste in coran.
  Parerea mea este ca nici o crima nu are justificare (asta ca sa nu se inteleaga gresit). Aveau justificari: eliberarea mormantului sfant de pagani si raspandirea adevaratei credinte ca si pastrarea adevaratei credinte (vezi inchizitia).
  iar majoritatea prefera sa aleaga o viata echilibrata.
  Perfect! Uite ca exprimati ceva ce spuneam mai sus! Cu astia ce aveti, ca si pentru ei cartea sfanta este tot Coranul, si ei il numesc pe Dumnezeu, Allah si Mohamed este proroc si pentru ei.

  v-ati intrebat de ce nu arat si partile bune din coran?ce rost mai are sa mai arat si partile bune dintr-o religie,atata timp cat ea are parti rele?
  Hm... pai tocmai partile acelea bune, fac acea imensa majoritate sa aleaga viata echilibrata si ele au facut ca aceasta religie sa supravietuiasca vreo 1200 de ani si tot ele l-au facut pe Cassus Clay sa treaca la islamism (un exemplu care-mi vine acum in minte).
  totusi,daca doriti va pot spune la ce indemana bun coranul:sa ajutam orfanii,vaduvele,sa dam bani saracilor(care este o taxa obligatorie impusa de stat,deci nu mai este vointa fiecaruia de a face fapta buna)rugaciunea de 5 ori pe zi care se refera la un scurt crez de credinta prin care recunosti ca allah este singurul Dumnezeu iar mahomed este profetul sau) si postul pana la apusul soarelui,apoi este permis sa manaci si sa bei pana poti deosebi firul alb de firul negru.
  Ei da, cred ca astea sunt lucruri la care oricine isi zice crestin poate sa mediteze. Si fiindca veni vorba, aveti ocazia ca si dumneavoastra, de buna voie, impreuna cu prietenii si cu cine mai doriti sa participati la o fapta buna. Detalii la:
  http://www.forum.santamia.ro/viewtopic.php?t=531
  cunosc persoane care pot bea mai mult de 1 litru jumate de vodca si cateva beri si inca mai pot deosebi firul alb de firul negru.
  Puteti sa va rugati si sa cititi acatistul "Potirul nesecat" pentru persoanele acestea pentru ca au sanse de 99%, sa moara de ciroza la varsta nu prea avansata.

 9. #9
  brenda este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  aprilie 2007
  Posturi
  29

  Implicit

  din pacate am simtit o rautate subtila in vorbele dumneavoastra,poate tocmai pentru sunteti de religie islamica sau ne-crestina.
  dumneavoastra vorbiti din alta perspectiva,acceptati orice religie,orice erezia ca fiind de la Dumnezeu si,ca atare o acceptati.adevarul este unul si este justificat,prin dovada pe care ne-a lasat-o Domnul Hristos.
  ati spus ca un copil care ar trai cu cele 4 neveste ale tatalui in casa ar primi o educatie musulmana,dar se poate numi asta educatie oare?asa putem sa spunem....un copil traieste cu cei 2 parinti ai sai,betivi,care se injura incontinuu...asta cum se mai numeste,educatia betivilor?
  exact,nu ii critic pe musulmani,pentru ca ei sunt oameni ca si mine,deci suspusi pacatului,ci critic islamul,tocmai pentru a respecta cuvantul Domnului,acela de a nu uri omul,ci pacatul.islamul in sine este un pacat.raiul islamic inseamna sex cu virgine,bautura si mancare.pentru mine acestea sunt doar niste dorinte diavolesti.(si pentru orice crestin adevarat).
  atata timp cat o religie este contra religiei mele si se considera ca fiind de la Dumnezeu,avand la baza ei pacatul si indemnul la pacat,mie mi se pare normal sa lupt impotriva ei,asa cum scrie in Biblie,cand ne aparam religia,limba sa ne fie ca sabia.
  nu am inteles ce ati vrut sa spuneti de biblia adeventista.m-am referit ca Biblia,fiind pentru toate neamurile ,a putut fi tradusa in mai toate limbile si avand acelasi inteles,in timp ce coranul necesita invatarea limbii arabe pentru a fi inteles.
  ceea ce ati spus despre icoanele vandute in ny nu are absoult nici o legatura cu ceea ce am spus eu.m-am referit la faptul ca Dumnezeu se adreseaza tututor,in orice limba,la orice popor,si nu este un Dumnezeu vorbitor de limba araba,precum cel islamic.
  asa cum spuneti dumneavoastra,cassus clay si multi altii au trecut la islam pentru a se implini scripturile ce zic ca profetii mincinosi vor pacali pe multi,chiar si pe cei alesi.
  chiar credeti ca acele fapte bune pe care eu le-am mentionat din coran sunt de ajuns?unde este iubirea,unde este toleranta fata de oameni(si nu fata de pacat),iertarea,unde este sfanta familie?
  nu am de gand sa ma contrazic la nesfarsit cu dumneavoastra,fiecare cu parerile proprii,vreau doar sa prezint si cealalta parte a islamului,care nu prea este cunoscuta si pe care un musulman nu o va recunoaste niciodata.ma adresez celor interesati in a cunoaste islamul si acelora care se indoiesc de veridicitatea Bibliei.insa ,iata ca prin islam,Biblia isi implineste profetiile.ideea este sa nu picam chiar in plasa acestor profetii ci sa cautam adevarul,pe care il gasim in Iisus Hristos,Fiul lui Dumnezeu,si nu unul dintre sutele de profeti.

 10. #10
  cristicarstea este offline I.E. Bobocel
  Data inscrierii
  decembrie 2006
  Locatie
  Bucuresti
  Posturi
  295

  Implicit

  Stimata doamna, se intampla sa il cunosc bine pe dl ion Furtuna, cu care ati avut onoarea sa va "contrati".

  Modelul d-lui Furtuna e simplu: a invatat de la Mantuitorul Iisus Hristos cateva lucruri simple: iubire si toleranta, fermitate si atitudine. In aceste privinte sunt sigur ca mai aveti de invatat de la el.

  Sa stiti (asa cu titlu informativ) ca este unul dintre cei mai adevarati crestini ortodocsi pe care i-am vzut in viata mea (si credti-ma ca am vazut multi).
  Si nu vorbesc de cei care se umfla in pene si zic ceva la genul : "Eu sunt crestin ortodox, si ceilalti sunt pacatosi, pentru ca nu au religia mea, care este mantuitoare".

  Adica, mai explicit, s-ar putea crede ca cineva care e crestin se va mantui pur si simplu pt ca Dumnezeu i-a facut darul asta , de a fi crestin, si la alte 2 treimi din planeta nu.....ia ganditi-va, asta nu ar fi o mare nedreptate fata de oamenii aceia? Adica cineva s-ar mantui , iar ceilalti nu? Unde ar fi dreptatea si corectitudinea lui Dumnezeu?

  Si daca nu stiti , Coranul a fost tradus in nenumarate limbi , printre care si romana.....prin 2000-2002 erau pline tarabele din Bucuresti cu Coranul...

  Si eu sunt crestin ortodox practicant, asta asa ca sa se stie clar.Merg la biserica, la toate Sfintele Slujbe, cu regularitate, ma spovedesc, ma impartasesc, etc.
  Si totusi, faptul ca sunt crestin nu ma impiedica sa recunosc partile bune ale Coranului....sa stiti ca ii admir f tare pe mahomedani pt rugaciunile lor...daca ati fi fost vreodata in vreo tara cu predominanta musulmana (exemplu practic: Emiratele Arabe Unite) veti vedea o chestie care va va lasa cu gura cascata: de fiecare data cand este momentul de rugaciune toate activitatile se opresc. TOATE! Pana si din masinile oprite la semafoare se dau jos oamenii (masinile ramanand la stop!) isi scot covorasul si incep sa se roage. Si nu se mai intampla nimic altceva pana nu se termina rugaciunea.
  Si asta de 5 ori pe zi. In fiecare zi !!!

  Unde ati mai vazut asa ceva in vreo tara de religie crestina?
  Daca asta nu vi se pare ceva demn de luat in seama, atunci poate aveti ceva probleme cu potentele dvs de constientizare !

  Si asa , o mica intrebare : cum arata raiul din perspectiva unui crestin ortodox adevarat? Ca eu unul am auzit cam multe variante si sincer sa fiu, am fost putin cam dezamagit....de varietatea exprimarilor...

  Despre toleranta oamenilor ce isi spuneau crestini am auzit multe...ia ganditi-va la asa zisa "sfanta inchizitie"....care numai sfanta nu era.....si toate astea se faceau (si se fac in continuare), surprinzator, in numele lui Iisus Hristos ! Cel ce a propavaduit Pacea, Iubirea, Iertarea ...
  Unde ati citii dvs in Noul Testament indemnul la a ucide oamenii pe rug? Eu unul am reusit sa citesc doar partea aceea unde se spune "Sa ierti de 70 ori cate 7" si "Cel ce nu are pacat sa arunce primul piatra" si "Sa va iubiti unuii pe altii asa cum v-am iubit EU"
  Daca dvs ati reusit sa gasiti si partea aceea unde se spune ca e indicat sa arzi oamenii pe rug, va rog sa ma anuntati si pe mine....urgent.

  Poate veti medita la toate acestea, si poate va mai schimbati parerea.

  Ideea de baza este ca nu conteaza daca esti crestin , daca nu faci toate cele corespunzatoare. Asa ca prin deductie logica, poti fi musulman si foarte bine placut in ochii lui Dumnezeu daca faci cele corespunzatoare.

  Si nu este absolut nici o blasfemie in asta. Doar o regula de bun simt.

  S-a inteles clar, d-na Brenda ?

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
  romani

 11. #11
  brenda este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  aprilie 2007
  Posturi
  29

  Implicit

  nu am nici o treaba cu domnul furtuna,nu am nici o treaba cu dumneavoastra si nu am nici o treaba cu musulmanii.daca v-ati fi uitat mai atent la cuvintele mele ati fi vazut ca am vorbit despre coran si ce inseamna islamul,pentru ca toate pornesc de la coran.
  exact,Mantuitorul a spus sa ne iubim si sa ne toleram intre noi,oamenii insa a spus sa uram pacatul.dumneavoastra,daca erati intr-adevar un bun cunoscator al religiei crestin ortodoxe ati fi stiut ca pedofilia,crima,razbunarea,raiul placerilor sunt pacate neacceptate.si ati mai fi stiut ca dupa Iisus Hristos o alta religie si un alt profet nu va mai veni.va contraziceti singur aparand islamul si spunanad ca sunteti crestion ortodox.inseamna ca sunteti de acord ca Domnul Iius a fost unul din sutele de profeti,sunteti de acord cu razbunarea si nu cu intoarcerea celuilalt obraz,cu poligamia,etc.
  Adica, mai explicit, s-ar putea crede ca cineva care e crestin se va mantui pur si simplu pt ca Dumnezeu i-a facut darul asta , de a fi crestin, si la alte 2 treimi din planeta nu.....ia ganditi-va, asta nu ar fi o mare nedreptate fata de oamenii aceia? Adica cineva s-ar mantui , iar ceilalti nu? Unde ar fi dreptatea si corectitudinea lui Dumnezeu?
  stiti eu doresc sa merg pe calea crestina si sa-i ascult pe sfintii parinti care spun ca nu exista mantuire in afara crestinatatii atat timp cat oamenii au primit evanghelia.dar probabil ca dumneavoastra detineti un adevar pe care sfintii parinti nu l-au aflat inca.
  Unde ati citii dvs in Noul Testament indemnul la a ucide oamenii pe rug?
  cam asta explicam si eu dar probabil ca nu ati vazut prea bine.crestinii nu au nici o justificare pentru actele din trecut,in schimb musulmanii o au in coran.mai intai cititi coranul si apoi mai discutam.
  nu a spus nimeni ca musulmanii sunt prosti,idioti si criminali.si daca citeati Biblia cu mai mare atentie vedeati scris ,,nu oricine imi spune doamne,doamne va intra in imparatia cerurilor,,(referitor la musulmanii care se roaga pe strazi,cand se opresc toate activitatile).
  raiul crestin este descris in Biblie si credeam ca este cunoscut de toti crestinii.in raiul crestin vom gasi pacea si iubirea lui Dumnezeu,nu vom mai fi in trup,ci vom fi ca ingerii,nu vom mai fi sot si sotia ci vom fi toti frati intru Hristos.si
  nu vom mai avea nevoie de hrana,mancare si sexsa nu uitam ca sexul este dat pentru reproducere si nu pentru placere.

 12. #12
  brenda este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  aprilie 2007
  Posturi
  29

  Implicit prof. dr. samuele bacchiocchi-pacea in islam?

  Cercetarea anterioara pe care am facut-o asupra Coranului si traditiei lui Mahomed ( Hadith ) in ceea ce priveste razboiul, discrediteaza conceptia populara potrivit careia islamul este o religie iubitoare de pace si care predica pacea. Nu exista dubii ca sunt multi musulmani care iubesc pacea si condamna folosirea violentei pentru promovarea credintei lor, dar acest lucru cu greu poate fi spus despre invataturile din Coran si Hadith.

  A spune ca islamul este o religie a pacii inseamna ignorarea exemplului si a invataturilor lui Mahomed. El a luptat cu paganii, evreii si crestinii din Arabia Saudita pana i-a invins si i-a fortat sa accepte islamul. Ceea ce a facut Mahomed este reflectat in ceea ce a gandit despre lupta si uciderea necredinciosilor: “Dar, cand lunile sfinte au trecut, atunci luptati si omorati paganii oriunde-i veti intalni, apucati-i, impresurati-i si panditi-i in toate modurile; daca se pocaiesc, se vor ruga in mod regulat si vor face acte de caritate regulate, atunci deschideti drumul pentru ei” ( 9:5 ).

  Pretentia ca islamul este o religie iubitoare de pace este contrazisa in mod deschis de catre Coran, care pare a fi un “manifest terorist”. Nu trebuie sa ne lasam inselati de catre discursurile liderilor arabi care condamna actele de terorism in timp ce oamenii lor se bucura in strada intr-o atmosfera de carnaval, sarbatorind masacrarea oamenilor nevinovati de catre bombele sinucigase.

  O pace reala cu musulmanii este imposibila atata timp cat ei cred in exemplul si invatatura lui Mahomed. Pentru profet, pacea este posibila numai prin supunerea fata de islam, cuvantul “islam” insemnand supunere. Dar conceptul islamic al pacii inseamna o lume dominata de musulmani, ceea ce, in cele din urma inseamna mandat pentru razboi.

  Provocarea cu care ne confruntam astazi in stabilirea de relatii de pace cu lumea musulmana este aceea de a-i ajuta pe prietenii nostri musulmani sa inteleaga lacunele fundamentale ale invataturilor Coranului cu privire la folosirea violentei in scopul inaintarii cauzei lui Allah. O religie care sprijina angajarea in “razboiul sfant” ( Jihad) pentru a-si propaga credinta, este o miscare represiva care violeaza dreptul fundamental al omului de a alege cum sa se inchine. Acest drept fundamental este recunoscut si respectat de catre Dumnezeul revelatiei biblice care a spus: “ Alegeti astazi cui vreti sa-I slujiti.” ( Iosua 24:15 )

 13. #13
  cristicarstea este offline I.E. Bobocel
  Data inscrierii
  decembrie 2006
  Locatie
  Bucuresti
  Posturi
  295

  Implicit

  Superb discursul, si corect in marea lui majoritate...cel putin din cate mai stiu si eu...
  Dar v-a trecut vreodata prin cap ca este foarte posibil ca si Coranul sa fi fost modificat, ulterior scrierii lui? Adica, pe motive politice, religioase (prost intelese) , financiare, de dominatie a lumii, etc, si Coranul (ca de altfel si mici parti din Biblia noastra - daca nu stiati, aflati acum!) au fost modificate ulterior.
  Desi in NT spune ca "cine va indrazni sa schimbe ceva din acele cuvinte...." ma rog, i se va intampla una si alta, totusi modificari s-au facut...si exista si documente istorice in acest sens.
  Asemenea si Coranul.
  Adica, a fost folosit in scop de manipulare a maselor de oameni nestiutori , sau putin stiutori, pentru interesul material/ trafic de influenta al unora....
  Macar bine ca NT a fost modificat f putin...in partile neesentiale, daca se poate spune asa....

  Si nu apar islamul, ci conceptele de iubire pe care le simt a fi implementate in coran, dincole de toata "ameteala" de indemnuri la violenta...
  Si ca vorbim de violenta, VT e plin de asa ceva....totul in Numele Domnului....ochi pentru ochi si dinte pentru dinte....
  Daca avem speranta, nadejde si credinta in Sfanta Treime, incet incet, in cateva sute, poate mii de ani, si musulmanii vor adopta religia crestin ortodoxa.  "raiul crestin este descris in Biblie si credeam ca este cunoscut de toti crestinii.in raiul crestin vom gasi pacea si iubirea lui Dumnezeu,nu vom mai fi in trup,ci vom fi ca ingerii,nu vom mai fi sot si sotia ci vom fi toti frati intru Hristos.si
  nu vom mai avea nevoie de hrana,mancare si sexsa nu uitam ca sexul este dat pentru reproducere si nu pentru placere."

  Asta stiam si eu , dar poate nu in atate cuvinte frumoase....
  Si mi se pare normal sa fie asa,de vreme ce vom fi doar suflete....neavand trup, e firesc sa nu am nevoie de mancare, iar pe de alta parte, sufletele se hranesc cu Lumina.....Lumina Sfintei Treimi......si nici nevoie de sex nu vom mai fi avand, din exact acelasi motiv...
  Ma gandeam ca poate stiti dvs ceva mai exact , mai la obiect decat descrierea asta generica.....

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
  romani

 14. #14
  brenda este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  aprilie 2007
  Posturi
  29

  Implicit

  ceea ce am scris mai sus nu sunt cuvintele mele,ci este o pagina din cartea prof.dr samuele bacchiocchi.am scris asta in subiect dar nu este prea vizibil.
  mi-a trecut prin cap ca, coranul a fost modificat insa,din rau in mai bine.cred ca acela nu este in totalitate cuvantul revelatiei ,,divine,, pentru ca,coranul a fost scris pe frunze,piele,pietre,oase,foi de palmier,etc.de aceea nu cred ca se putea pastra intact cuvantul revelatiei.poate ati auzit de versetele satanice scoase din coran,s-a scris si o carte despre asa ceva iar autorul cartii traieste ascuns de cativa ani,daca nu chiar zeci de ani,pentru ca ,,s-a dat liber,, sa fie omorat iar recompensa este in jurul milioanelor de dolari.
  chiar in coran este scris de o revelatie satanica a lui mohammed iar aceea a fost retrasa pentru ca nu a fost de la allah,ci de la satana.in acele versete spunea ca allah are fiice.
  raiul musulman este de origine materiala,precum este si religia insasi, in timp ce raiul crestin ,ca si religia de altfel,sunt de origine spirituala,divina.

 15. #15
  Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  2.823

  Implicit

  Ii multumesc dlui cristicarstea pentru palma frateasca, probabil ca am meritat-o.
  In ceea ce priveste postarile userului brenda mi se par un pic cam deplasate, si exista riscul ca forumul sa fie acuzat de discriminare religioasa din pricina tonului extrem de agresiv.
  Am avut curiozitatea sa vad cine este prof.dr.Samuele Bacchiocci si am cautat numele pe Google. Am gasit ca este fost profesor de teologie la Universitatea Andrews si "Seventh-day Adventist’s top scholar". Modul in care comunica cu cei care au aceleasi preocupari si statute similare se poate vedea din linkul de mai jos:

  http://www.theotokos.co.za/adventism/bacch.html

  Indraznesc sa recomand userului brenda sa consulte
  M. Eliade - "Istoria credintelor si ideilor religioase", Ed. Univers Enciclopedic, Bucuresti, 2000, 3 vol.
  atat aspectele legate de islamism cat si pe cele privind restul religiilor de pe planeta. Mircea Eliade a fost unul dintre cei mai respectati si vestiti specialisti in probleme religioase din intreaga lume.

Pagina 1 din 7 1234567 UltimulUltimul

Subiecte Similare

 1. Coran-Biblie
  De cris in forum Crestinismul
  Replici: 1
  Ultimul post: 29 apr 2009, 21:24

Reguli postare

 • Nu puteti crea subiecte noi
 • Nu puteti posta replici
 • Nu puteti posta atasamente
 • Nu puteti sa va editati postarile
 •