Rezultate de la 1 la 4 din 4

Subiect: ce valoare are istoria romanilor in Romania

 1. #1
  cris este offline Utilizator De'al casei
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Posturi
  2.533

  Implicit ce valoare are istoria romanilor in Romania

  Un inel aflat in custodia Muzeului de Istorie din cadrul Complexului Muzeal Bucovina, din Suceava, este evaluat la 1 leu. Descoperit in 1975, inelul din aur are o greutate de 24,73 grame. Arheologii si specialistii au stabilit ca inelul i-a apartinut lui Bogdan I, primul domnitor al Moldovei si a fost gasit in mormantul voievodal al acestuia. Cu toate ca piesa este foarte valoroasa, din cauza unui vid legislativ in domeniu, pe inventar apare ca este evaluata la 1 leu. In aceeasi situatie se afla si celelalte obiecte, cele mai multe de patrimoniu, care nu pot fi evaluate corespunzator deoarece Ministerul Culturii si Cultelor nu a emis nici pana azi normele si criteriile in domeniu .

  In satul Corbi, judetul Arges, pe valea raului Doamnei, se afla cea mai veche biserica rupestra din Romania. Lacasul de cult este scobit intr-o stanca si dateaza din perioada crestinatatii timpurii. Picturile rupestre se afla insa intr-o stare avansata de degradare. Monahii stabiliti aici fac tot ce este posibil omeneste pentru a salva o valoare culturala de importanta europeana.
  Doar costurile pentru realizarea unui studiu de pictura rupestra in colaborare cu Muzeul National din Londra costa in jur de 12.000 de lire sterline, bani de care nu dispune nici comunitatea locala de crestini ortodocsi, dar nici biserica ortodoxa. Autoritatile statului, in schimb, pare ca nu sunt interesate de salvarea unui patrimoniu de o valoare inestimabila. Picturile de pe bolta naosului in mare parte au fost distruse de infiltratiile de apa. Doar pe partea sudica a boltei naosului mai sunt fragmente lizibile reprezentand scene biblice precum Invierea lui Lazar, Jertfa lui Avraam si Nasterea Domnului. Biserica are si o importanta istorica deosebita: in acest loc domnitorul Neagoe Basarab se intalnea cu boierii din zona si pronunta multe judecati.

  -- Lucrarile la autostrada Bucuresti- Brasov, incepute in prezenta ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, au fost sistate, ieri la pranz(in martie), dupa ce utilajele au distrus partial doua situri arheologice datand unul din neolitic, iar celalalt din perioada dacica.
  Seful Sectiei de Istorie din cadrul Muzeului Judetean de Istorie si Arheologie Prahova, Marinela Penes, a confirmat distrugerea partiala a celor doua situri de catre lamele utilajelor care au decopertat terenul. Aceasta a mai spus ca, inca din anul 2004, cand se efectua studiul de fezabilitate, realizat de proiectantul general Search Corporation, reprezentantii muzeului judetean au realizat o estimare a potentialului arheologic existent pe traseul autostrazii, fiind identificate 42 de situri, printre care si cele doua de la Rafov.

  La Simeria – români îngropați peste traci
  La Simeria, morții sunt îngropați printre vestigii istorice, într-o zonă protejată, declarată sit arheologic. Terenul unde este amplasat cimitirul a fost cuprins în Lista Monumentelor Istorice din România, după ce în zonă au fost descoperite o necropolă și o așezare veche de peste 4.000 de ani. Autoritățile locale au decis să vândă locuri de veci în zonă, pentru că în vechiul cimitir din oraș n-a mai fost spațiu pentru alte morminte.

  preluari de pe:

  http://www.historia.ro/forum/index.php
  Vasele cu apa nu mai sunt suficiente.
  Duceti-ne direct la izvor!

 2. #2
  lovelife este offline Moderator De'al casei
  Data inscrierii
  iulie 2006
  Locatie
  Galati
  Posturi
  2.040

  Implicit

  multumim Cris, chiar nu stiam povestea cu site-urile de pe traseul autostrazii
  Un site
  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
  si un
  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
  pentru mamici unde se dezbat subiecte despre sarcina, nastere precum si crestere si educarea copiilor.
  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 3. #3
  Marchidan21 este offline Utilizator Bobocel
  Data inscrierii
  iunie 2009
  Posturi
  213

  Implicit Re: Intelepciunea zilei

  “Este trist să stai de vorbă cu arheologi care sapă tot cu lopata veche de 20-40-100 de ani și nimic altceva, menținând cercetarea arheologică , în România, pe poziții aproape paukeriste, negând ori refuzând să vadă rădăcinile extraordinare pe care românii le au în civilizația lumii.

  A face azi cercetare arheologică fără laboratoare de teren, care să-i spună cercetătorului ce rocă sapă, ce compoziție are cutare cărămidă sau ciob, fără acces la Internet, la cele mai solide baze de date, fără urmărire prin satelit a ceea ce se întâmplă în Carpați (ca de pildă misterioasele “arsuri”), fără o echipă solidă multidisciplinară incluzând sociologi, etnologi, istorici, medici, economiști, este în cercetarea arheologică modernă un fel de a juca țurca pe rampa de lansare a unei rachete, nevăzând altceva decât țuiul”.


  Andrei Vartic (21.10.1948 - 02.06.2009)
  Renunțînd la puțină libertate de cuget pentru a cîștiga puțină securitate spirituală nu le meriți pe niciuna și le vei pierde pe amîndouă.

 4. #4
  Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  2.823

  Implicit Re: ce valoare are istoria romanilor in Romania

  Un articol despre o parte a istoriei moderne: http://www.cotidianul.ro/115036-Cum_...ordul_din_1972
  Cu siguranta ca nu va intra in cartile de istorie. Sunt lucruri care poate ca nici in arhive nu se gasesc.

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

Subiecte Similare

 1. Observatii OZN in Romania
  De lovelife in forum Paranormal
  Replici: 63
  Ultimul post: 26 iul 2010, 01:06
 2. Replici: 2
  Ultimul post: 28 dec 2008, 20:10
 3. Ce spune istoria
  De cris in forum Discutii libere
  Replici: 7
  Ultimul post: 17 iul 2008, 22:31
 4. Suspendarea presedintelui Romanilor
  De lovelife in forum Istoria Dacilor si Romanilor
  Replici: 28
  Ultimul post: 17 sep 2007, 12:50
 5. Ceahlaul Muntele sfint al romanilor
  De Catalin in forum Istoria Dacilor si Romanilor
  Replici: 0
  Ultimul post: 04 iul 2007, 10:46

Reguli postare

 • Nu puteti crea subiecte noi
 • Nu puteti posta replici
 • Nu puteti posta atasamente
 • Nu puteti sa va editati postarile
 •