Rezultate de la 1 la 4 din 4

Subiect: jihadul

 1. #1
  brenda este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  aprilie 2007
  Posturi
  29

  Implicit jihadul

  este jihadul razboiul cu propriile limite(cum sustin unii musulmani) sau este razboiul cu arme?sa lasam coranul sa vorbeascaincercati sa faceti abstractie de contradictii pentru ca mohammed a propovaduit razboiul doar daca esti atacat in timpul cat a fost pe pace,si lupta cat timp a fost in razboi)

  2:190 luptati pe calea lui allah impotriva acelora care se lupta cu voi,dar nu incepeti voi lupta,caci allah nu-i iubeste pe cei care incep lupte.

  2:191 omorati-i unde ii prindeti si alungati-i de acolo de unde v-au alungat!iar schisma e mai rea decat omorul.dar nu luptati impotriva lor in apropiere de moscheea Al-Haram,doar daca ei se lupta cu voi in ea.iar daca lupta impotriva voastra,omorati-i caci aceasta este rasplata celor fara de credinta.

  2:192 daca insa ei contenesc atunci allah este iertator,indurator.

  2:193 luptati-va cu ei pana ce nu va mai fi necredinta si credinta va fi numai in allah.dar daca ei contenesc,atunci nu mai exista vrajmasie,decat impotriva celora nelegiuiti

  2:194 luna cea sfanta pentru luna cea sfanta si in toate lucrurile sfinte se aplica talionul.asadar celui care va atacat,raspundeti-i asa cum v-a atacat el.si fiti cu frica de allah!si sa stiti ca allah este cu cei care se tem de ei.

  2:216:"V-a fost prescrisa lupta, chiar daca ea va este neplacuta.Or, se poate intampla ca voi sa urati un lucru care este bun pentru voi si sa iubiti un lucru care este rau pentru voi.Dar Allah stie, in vreme ce voi nu stiti."

  2:244 asadar luptati pe calea lui allah si sa stiti ca allah este cel care aude totul,atoatestiutor.

  3:121 adu-ti aminte (o,muhammed) cand ai plecat dimineata de la familia ta ,pentru a stabili credinciosilor locurile de lupta.allah este cel care aude totul....

  3:142 sau ati crezut voi ca veti intra in rai fara ca allah sa-i stie pe cei care au luptat dintre voi si sa-i stie pe cei care au fost statornici?


  3:143 bineinteles,voi doreati moartea inainte de a o intalni dar acum ati vazut-o ,ati privit la ea(cu ochii deschisi).

  3:157 iar de veti muri pe calea lui allah sau de veti muri,iertarea lui allah si indurarea sa sunt mai bune decat ce agonsisesc ei(din averi).
  3:158 si daca veti muri sau veti fi ucisi la allah va veti aduna

  3:169 sa nu crezi ca cei care au fost ucisi pe calea lui allah(martirii).dimpotriva ei sunt vii la domnul lor si sunt bine daruiti (din roadele raiului).

  3:195 domnul lor le-a raspuns : eu nu las sa se piarda nici o fapta plinita de vreunul dintre voi ,barbat sau muiere,deopotriva unul cu altul.
  iar pe cei care au pribegit ,care au fost alungati din caminele lor,care au fost prigoniti pe calea Mea ,care au luptat si au fost omorati voi sa-i ispasesc de faptele lor rele si sa-i fac sa intre in Gradini pe sub care curg paraie,drept rasplata din partea lui allah.la allah se afla buna rasplata.

  4:71 o voi cei care credeti.luati seama si purcedeti la lupta in grupuri sau purcedeti (la lupta) cu totii deodata

  4:74 sa lupte asadar pe calea lui allah aceia ce dau viata lumeasca de acum pentru Viata de Apoi!iar aceluia care lupta pe calea lui allah,de va fi ucis sau de va birui ,Noi ii vom da mare rasplata

  4:76 cei care cred, lupta pe calea lui allah ,iar cei care nu cred lupta pe calea lui taghut.asadar luptati impotriva aliatilor lui seitan ,caci viclesugul lui seitan este fara indoiala ,slab

  4:77....doamne de ce ne-ai poruncit noua lupta?de ce nu ne-ai mai pasuit pana la un termen apropiat?spune:,,placerea acestei lumi este mica,iar lumea de apoi este mai buna decat pentru cei care se tem de allah si acolo nu veti fi nedreptatiti nici cat un firicel.

  4:84 lupta-te pe calea lui allah ,tu nu esti raspunzator decat pentru tine.si indeamna-i pe dreptcredinciosi la lupta.poate ca allah va opri raul celo ce nu cred,caci allah este mai temut in forta si mai aspru in pedeapsa.

  4:89 ei ar vrea ca voi sa nu credeti,asa cum nici ei nu cred,astfel incat sa fiti deopotriva.nu va luati dintre ei partasi, pana ce ei nu vor purcede pe calea lui allah!dar daca ei intorc spatele ,prindeti-i si omorati-i ,oriunde ii veti afla!si nu va faceti dintre ei nici partasi ,nici ajutor.

  5:33 iata rasplata acelora care lupta impotriva lui allah si a trimisului sau si cauta sa semene pe pamant stricaciune este ca ei vor muri omorati sau rastigniti pe cruce sau li se vor taia mainile si picioarele crucis sau vor fi alungati din tara.aceasta va fi pentru ei rusine in lumea de acum ,iar in lumea de apoi vor avea ei parte de chin mare.

  5:35 o ,voi cei care credeti!fiti cu frica de allah cautati calea pentru a va apropia de El si luptati pe calea lui.poate ca voi o sa izbanditi.


  in coran sunt in jur de 160 de citate despre jihad,unele mult mai dure decat acestea.hadith-urile de asemenea contin versete depsre lupta pe calea lui allah,printre care unul foarte semnificativ este ,,pe oricine isi schimba religia,omorati-l,,

 2. #2
  lovelife este offline Moderator De'al casei
  Data inscrierii
  iulie 2006
  Locatie
  Galati
  Posturi
  2.040

  Implicit

  ca idei ceea ce ati expus mai sus are asemanari cu unele idei din vechiul testament si cu religia iudaica
  Un site
  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
  si un
  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
  pentru mamici unde se dezbat subiecte despre sarcina, nastere precum si crestere si educarea copiilor.
  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 3. #3
  brenda este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  aprilie 2007
  Posturi
  29

  Implicit

  Citat Citat din LoveLife
  ca idei ceea ce ati expus mai sus are asemanari cu unele idei din vechiul testament si cu religia iudaica
  diferenta este ca Dumnezeu nu le spunea iudeilor sa lupte ca sa extinda iudaismul.nu am scris eu prea multe citate insa sunt unele mult mai concludente in care spune sa omori pentru a-i face pe toti sa creada in allah si in profetul mohammed.
  ideea este ca din islam nu mai ai intoarcere.pedeapsa din coran pentru cei care lasa islamul este moartea insa acum s-au mai schimbat lucrurile in unele tari.dar tot aspra a ramas pedeapsa:inchisoare sau renegare.trebuie sa pleci din tara ca sa poti avea o viata normala.asta depinde si de tara...

 4. #4
  brenda este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  aprilie 2007
  Posturi
  29

  Implicit

  coran 8:12 (aduceti-va aminte)cand Domnul tau le-a revelat ingerilor :,,Eu sunt cu voi.intariti-i asadar,pe cei care cred!Eu voi arunca spaima in inimile celor care nu cred !loviti-i ,deci,peste gaturi si loviti-i peste toate varfurile degetelor

  coran 8:17 ,,si nu voi i-ati omorat,ci allah i-a omorat.si cand tu ai aruncat (un pumn de tarana),nu tu l-ai aruncat,ci allah l-a aruncat.si aceasta ca sa-i daruiasca pe dreptcredinciosi cu o frumoasa daruire.allah este cel care aude totul si atoatestiutor

  8/39 Si luptati impotriva lor pana ce nu va fi ispita si pana ce religia ca fi in intregime pentru Allah! iar de se vor opri, Allah este cel care vede bine ceea ce fac ei.

  8/60 Deci pregatiti [pentru] lupta impotriva lor tot ce puteti din forta si cai inseuati, cu care sa-i speriati pe dusmanul lui Allah si pe dusmanul vostru si pe altii decat acestia, pe care voi nu-i stiti, dar pe care Allah ii stie, si tot ceea ce voi cheltuiti pe calea lui Allah va fi dat inapoi pe deplin si nu veti fi neindreptatiti.  8:65 O, Profetule! Indeamna-I pe dreptcredinciosi la lupta! Daca douzeci dintre voi sunt statornici, vor birui ei doua sute, iar de sunt intre voi o suta, vor birui ei o mie dintre aceia care nu cred, caci acestia sunt un neam care nu pricep.

  Coran 8:67
  Nu s-a intimplat ca un profet sa aiba captivi , pana ce n-a macelarit pe pamant.Voi voiti bunurile lumii, dar D-zeu voieste lumea de apoi si D-zeu este puternic , intelept.

  9/5 Iar cand se vor incheia lunile cele sfinte, atunci omorati-i pe idolatri oriunde ii aflati! Prindeti-i, impresurati-i si intindeti-le lor orice cursa!insa daca ei sa caiesc ,implinesc rugaciunea si achita dania ,atunci dati-le drumul caci allah este iertator,indurator.

  9:14 luptati-va impotriva lor ,caci allah ii va pedepsi prin mainile voastre si-i va acoperi de rusine si va va ajuta sa-i biruiti si va tamadui piepturile unor oameni dreptcredinciosi

Reguli postare

 • Nu puteti crea subiecte noi
 • Nu puteti posta replici
 • Nu puteti posta atasamente
 • Nu puteti sa va editati postarile
 •