Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate de la 1 la 15 din 17
Like Tree2Likes

Subiect: Gura de Rai - Un loc deosebit din muntii Bucegi

 1. #1
  lovelife este offline Moderator De'al casei
  Data inscrierii
  iulie 2006
  Locatie
  Galati
  Posturi
  2.040

  Implicit Gura de Rai - Un loc deosebit din muntii Bucegi

  Gura de Rai


  -- In muntii Bucegi exista o zona de un kilometru patrat in care organismul nu oboseste, iar functiile fizico-chimice se revigoreaza brusc * Specialistii spun ca avem de-a face cu legendarul loc dintre cer si pamant


  In 1999, un institut de cercetari particular din Bucuresti, angajat de o firma straina pentru a studia subteranul unei zone din Bucegi, a gasit ceva care poate fi asimilat cu legendara "Gura de Rai". E vorba despre o panta cu o suprafata de aproximativ un kilometru patrat, unde se manifesta o anomalie magnetica atipica, dupa cum o definesc specialistii, zona care are efecte benefice uluitoare asupra organismului uman. Este, foarte probabil, cea mai ciudata descoperire facuta vreodata in Romania.

  In traditia populara romaneasca, Gura de Rai este un mediu intre cer si pamant cu un caracter sacru, un drum spre Rai, un loc benefic. Ca pozitionare geografica, Gura de Rai este situata pe un picior de munte si se deschide intr-o pajiste inalta sau un gol de munte. Conform "Mitologiei Romane", cartea lui Romulus Vulcanescu, Gura de Rai este sinonima cu "plaiul", iar autorul considera ca acestor zone mirifice li se releva caracterul sacru si prin titulatura mitropolitilor romani, denumiti "exarhi ai plaiurilor". Romulus Vulcanescu subliniaza ca in zona Gurilor de Rai s-au incuibat cu timpul Nedeiele, sarbatori populare si institutii complexe etnoculturale satesti cu implicatii mitologice.

  Sabina Ispas, cercetator la Institutul de Etnografie si Folclor, considera ca termenul de "Gura de Rai" exprima o realitate simbolica a sacrului si una metaforica, in poezia populara, ca imagine artistica a atingerii armoniei absolute. Cu alte cuvinte este vorba doar despre o traditie populara, fara o baza in realitatea concreta, palpabila.


  Locul in care organismul nu oboseste

  Acestor date li s-a adaugat insa si o imagine fizica, concreta, a unei "Guri de Rai", un loc cu o suprafata de aproximativ un kilometru patrat, care are efecte terapeutice exceptionale asupra organismului uman. In 1999, Institutul particular de cercetare "Terra" a fost angajat de o firma romano-franceza sa studieze o zona din Bucegi, situata in apropierea Pesterii Ialomicioara. Societatea era interesata de stabilirea detaliilor din subsolul acestei zone si a oportunitatii de a construi un complex hotelier. La studiu au participat specialisti din mai multe domenii, in special fizicieni si geofizicieni. Cercetarile s-au facut cu aparatura de geodetectie.

  Dupa mai multe zile de urcat si coborat pe acele coclauri pentru sondaje, geofizicianul Dumitru Stanica, unul dintre membrii echipei, a descoperit ceva senzational in preajma varfului Doamnei: ajuns intr-un anume loc, i-a disparut oboseala. "Ne-am speriat cand ne-a strigat alertat, nu stiam ce s-a intamplat. Evident ca am privit cu neincredere fenomenul, la inceput. In timp insa am constatat, pe propria noastra piele, ca el este real. Abia apoi am demarat investigatiile asupra acestui loc", spune Vasile Rudan, coordonatorul echipei.

  Primul stadiu al investigatiilor a constat in verificarea tuturor versantilor din zona. "Am constatat ca oricat ai urca, oricat de obosit ai fi dupa mers, in momentul in care ai ajuns in zona respectiva dispare oboseala, lucru care nu se manifesta pe alti versanti. Este vorba de o revigorare a functiilor fizico-chimice cu o rapiditate iesita din comun", declara Dumitru Stanica.

  O anomalie geomagnetica atipica

  A doua faza a constat in testarea medicala. A fost adus un medic, care a verificat tensiunea fiecarui subiect care urca panta cu "ciudatenii". Testele medicale au fost reluate si pe o alta culme din apropiere, cu o inaltime aproximativ similara. Rezultatele au condus catre o singura concluzie: in zona cu pricina, exclusiv, se intampla ceva deosebit. Nu numai ca ritmul cardiac isi revine uluitor de repede, desi urcusul se face pe o panta abrupta, dar oamenii in varsta care au fost supusi testelor au declarat o stare de bine general cand stau in acel loc.

  S-a trecut apoi la testarea zonei prin magnetometrie diferentiala, respectiv radiografierea subsolului cu aparate de tip Partington, care pot masura, printre altele, magnetismul Pamantului. Asa a fost depistata o anomalie magnetica atipica, pe o suprafata de aproximativ un kilometru patrat. "Anomaliile geomagnetice cunoscute de specialistii din domeniu apar in rupturile de falii, in reflexii ale scoartei terestre sau in alte asemenea fenomene geologice care se inregistreaza intr-o forma atipica pe diagrame. Aici e vorba insa despre ceva necunoscut, un profil al diagramelor pe care nici profesorul Stanica, unul dintre cei mai buni geofizicieni de la noi, nu a stiut sa-l interpreteze. In acel moment am facut legatura cu alt gen de anomalii atipice, pe care le cercetam de mai mult timp si care se manifesta printr-o emisie de radiatii patogene, inca ramase cu o origine necunoscuta", ne-a spus Vasile Rudan.

  De la coltii dragonului la retelele malefice Hartmann

  Problema zonelor geopatogene - sau a anomaliilor magnetice atipice malefice - a fost ridicata de Institutul "Terra" cu mai multi ani in urma. Un nod geopatogen inseamna un loc in care se manifesta fenomene de natura necunoscuta care sunt ostile vietii.

  Trebuie mentionat insa ca existenta acestor zone "rele" este cunoscuta de societatea omeneasca de foarte mult timp.

  In China antica, spre exemplu, nimeni nu avea voie sa construiasca o locuinta pana ce zona nu era testata de specialistii imperiali, oameni inzestrati cu capacitati paranormale, pentru a vedea daca subsolul are sau nu are "coltii dragonului". Daca acesti "colti" subpamanteni erau detectati de functionarii imperiali, locul respectiv era etichetat malefic, pe el nu se putea construi nici o casa.

  Pornind de la aceeasi idee, in perioada interbelica, o serie de experiente dintr-un orasel din Elvetia au condus la teoria "Retelelor Hartmann". Doctorul Ernst Hartmann a observat ca soarecii aflati intr-o anumita incapere stateau grupati dupa directia liniilor si nodurilor unei retele invizibile. Aceiasi soareci se comportau insa normal intr-o incapere diferita. Acest tip de reactie al animalelor i-a dat de gandit si astfel a inceput sa studieze fenomenul si sa traga concluzii interesante. Conform teoriei Hartmann, interiorul scoartei terestre ascunde retele longitudinale si latitudinale malefice. Fenomenul se manifesta insa ca atare doar in nodurile de la intretaierea acestor retele.
  Un site
  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
  si un
  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
  pentru mamici unde se dezbat subiecte despre sarcina, nastere precum si crestere si educarea copiilor.
  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 2. #2
  lovelife este offline Moderator De'al casei
  Data inscrierii
  iulie 2006
  Locatie
  Galati
  Posturi
  2.040

  Implicit

  Armata este interesata de subiect

  "Descoperirea absolut intamplatoare a zonei benefice din Bucegi, "Gura de Rai" in traditie populara, vine sa rotunjeasca ceea ce stiam pana acum despre anomaliile magnetice atipice. In primul rand ne intareste ideea ca nimic din ceea ce avem lasat ca memorie colectiva prin folclor nu este gratuit, are cel putin un sambure de adevar", declara Vasile Rudan.

  "Ceea ce am gasit noi in Bucegi are o dispozitie geografica identica cu cea descrisa in folclor. In al doilea rand, stim acum ce si cum sa cautam. Pe diagrame, harti ale subsolului, profilele micromagnetice ale zonelor malefice, despre care avem mai multe date, sunt ascutite, pe cand cele ale zonei benefice sunt liniare, aproape drepte. Timp de mai multi ani am fost ocupati cu alte proiecte de cercetare si am suspendat investigatiile din Bucegi, dar intentionam sa reluam cercetarile si sa facem chiar o demonstratie publica. Apoi vom largi zona investigatiilor, deoarece avem semnale ca asemenea locuri deosebite se mai gasesc, cel putin in zona Masivului Retezat. Interesant este faptul ca din informatiile de pana acum rezulta ca fiecarei zone malefice trebuie sa ii corespunda, undeva in apropiere, o zona benefica, la o distanta de cel mult cateva sute de metri. Deocamdata nu vom divulga locatia exacta", spune Rudan.

  Acesta mai sustine ca, pe tema cercetarii anomaliilor magnetice atipice din Romania, bune sau rele, urmeaza sa apara o carte si ca Ministerul Apararii se arata foarte interesat de acest domeniu. Cercetatorii de la Institutul "Terra" spera sa se realizeze, cu concursul Armatei, o harta a Romaniei care sa puna in evidenta aceste zone iesite din comun.

  Proiectul Constiintei Globale

  In ideea existentei unor legaturi de natura spirituala foarte putin cunoscuta intre om si Pamant se inscrie si proiectul Constiintei Globale. Proiectul Constiintei Globale a luat fiinta in anul 1998, fiind instalate, cu o dispersie mondiala, echipamente electronice interconectate in retea, cu centrul la Princeton, SUA. Reteaua de generatoare aleatorii arata aparitia unor anomalii in functionare in timpul unor evenimente ce afecteaza milioane de persoane. In general, aceasta constiinta globala a omenirii comunica cu Terra. Planeta anunta din timp orice catastrofa care urmeaza sa se produca. Acest comportament nu poate fi atribuit fizicii clasice. Pana in prezent, au fost amplasate 65 de generatoare numerice aleatoare in intreaga lume.

  Anticiparea evenimentelor

  Cercetatorii au observat ca in timpul unor evenimente la nivel global, diagramele sunt deviate de la pozitia normala, iar schimbarile apar uneori chiar inainte de producerea evenimentelor. In cazul cutremurului si valurilor uriase din Asia, in 2005, deviatiile au fost anticipate cu peste 20 de ore inaintea producerii tragicului eveniment. "Initiatorii proiectului spun ca este prematur sa se discute despre o aplicatie practica a acestui fenomen. Chiar daca se stie ca ceva grav se va intampla, nu se stie ce anume se va intampla, unde si cand. Probabil ca dupa ce vor fi instalate mai multe sisteme, in jur de 100, se va putea identifica si zona expusa. Vom analiza toate inregistrarile, pentru a vedea cum s-a propagat unda emotionala", a spus Adrian Patrut, cel care supravegheaza singura unitate de acest fel din Romania.

  Potrivit cercetatorului clujean, acest fenomen este recunoscut de peste 40 de ani, dar acum s-a incercat verificarea acestei teorii la o scara mai mare, cu mai multe persoane. Ideea a fost verificata pe teritoriul SUA, iar din 1998, prin proiectul psihologului Roger Nelson, s-a trecut la montarea de echipamente pe toate continentele. In prezent, proiectul este coordonat la Centrul PCG, desprins din Universitatea din Princeton. "Este clar ca lumea fizicii si cea a spiritului uman sunt legate, aceste experimente o dovedesc, dar inca nu putem sti cum se intampla aceasta", a mai spus Adrain Patrut.

  Zonele geopatogene genereaza cancer

  In Romania, aceste lucruri se studiaza inca de la sfarsitul anilor '80, adica de peste 20 de ani. Experientele romanesti au condus catre ideea ca zonele geopatogene sunt reale, focarele geopatogene emit radiatii de alta natura decat cele cunoscute, daunatoare organismelor vii, dar ca aceste focare nu sunt constituite in nodurile retelelor Hartmann, adica nu au o dispunere geometrica, regulata in structura scoartei. In urma experientelor din Romania, s-a tras concluzia ca un om care locuieste intr-o asemenea zona timp de zece luni este predispus, in faza incipienta, la insomnie, apoi apare starea de greata, cefaleea, disfunctii ale muschilor inimii, puls aritmic, fibrilatie, contractii musculare dese si intense. In ultima faza apare cancerul. Chirurgul Nicolae Constantinescu a identificat chiar familii intregi bolnave de cancer, ale caror locuinte au fost construite pe asemenea locuri geopatogene.


  sursa http://www.ziua.net/display.php?data...rd=gura+de+rai
  Un site
  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
  si un
  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
  pentru mamici unde se dezbat subiecte despre sarcina, nastere precum si crestere si educarea copiilor.
  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 3. #3
  cristicarstea este offline I.E. Bobocel
  Data inscrierii
  decembrie 2006
  Locatie
  Bucuresti
  Posturi
  295

  Implicit

  Localizarea pe harta a zonei respective (zona masivului Bucegi)


  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
  romani

 4. #4
  george este offline I.E. Mugurel
  Data inscrierii
  februarie 2007
  Locatie
  Sibiu
  Posturi
  139

  Implicit

  mai stiti si alte locuri la fel?
  Totul e posibil dar nu totul e permis

 5. #5
  manu este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  august 2008
  Posturi
  2

  Implicit Re: Gura de Rai - Un loc deosebit din muntii Bucegi

  este adevarat, am fost si eu de curind pe acolo chiar daca poate nu in aceeasi locatie..
  Dar oricum, senzatia a fost aceeasi peste tot unde m-am plimbat..m-am simtit f bine, desi am urcat mult, am mers mult ceea ce eu nu prea fac de obicei..
  Acolo l-am simtit pe D-ZEU..Nu as fi vrut sa mai plec de acolo..si de abia astept sa ma reintorc..Sunt senzatii unice pe care le traiesti!

 6. #6
  bruno07ro este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  august 2008
  Posturi
  1

  Implicit Re: Gura de Rai - Un loc deosebit din muntii Bucegi

  Salut! Cine are chef sa facem niste plimbari incercind sa batem toata zona. Indiferent de rezultat tot ne bucuram de o miscare in aer liber. Putem incepe chiar weekend-ul asta. Poate ne stringem macar 3-4.

 7. #7
  Catalin este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  iulie 2006
  Locatie
  Galati
  Posturi
  1.108

  Implicit Re: Gura de Rai - Un loc deosebit din muntii Bucegi

  eu as merge dar stau prost cu timpul

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
  -
  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 8. #8
  T.G Avatar
  T.G
  T.G este offline I.E. Bobocel
  Data inscrierii
  mai 2008
  Locatie
  Bucuresti
  Posturi
  409

  Implicit Re: Gura de Rai - Un loc deosebit din muntii Bucegi

  Stiti cam la ce distanta de Pestera Ialomitei este zona?
  In cat timp se ajunge acolo de la Pestera ori Babele?

 9. #9
  Catalin este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  iulie 2006
  Locatie
  Galati
  Posturi
  1.108

  Implicit Re: Gura de Rai - Un loc deosebit din muntii Bucegi

  Eu banuiesc unde este zona, dar nu pot aprecia corect distanta, cred de la Pestera faci maxim 1,5 ore

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
  -
  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 10. #10
  alina_kitanna este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  august 2008
  Posturi
  1

  Implicit Re: Gura de Rai - Un loc deosebit din muntii Bucegi

  as vrea sa fac o cercetare, e chiar interesant.

 11. #11
  gabryna Avatar
  gabryna este offline Utilizator Copacel roditor
  Data inscrierii
  august 2008
  Posturi
  699

  Implicit Re: Gura de Rai - Un loc deosebit din muntii Bucegi

  Acelasi loc mentionat si de Cinamar..deci exista

 12. #12
  Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  2.823

  Implicit Re: Gura de Rai - Un loc deosebit din muntii Bucegi


  Gura de Rai din Bucegi vazuta de la cabana Babele.

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 13. #13
  laurus este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  august 2009
  Posturi
  1

  Implicit Re: Gura de Rai - Un loc deosebit din muntii Bucegi

  Citat Citat din Ion Furtuna Vezi post
  Gura de Rai din Bucegi vazuta de la cabana Babele.
  Salut! Imi pare rau ca va dezamagesc domnule Ion dar acea locatie nu e gura de rai, ea se afla pe muntele piciorul Doamnelor, e mult in dreapta pozei nu se observa de acolo locatia! Acea locatie indicata e de pe piciorul Babele , numita Cimitirul elefantilor, locatia indicata e un abrupt stancos de aproximatim 20 m, asta privind de jos . Acolo se gasesc doar 2 cavitati subterane, pestera si aventul piciorul Babelor.

  Eu acuma organizez o expeditie in zona intre 4 si 8 septembrie pentru a cerceta si aceasta zona pe langa altele cum ar fi Sfinxul, Omu, Bucura, Ialomita pestera ......

  Multumesc!
  O zi placuta!
  obreja_alx likes this.

 14. #14
  Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  2.823

  Implicit Re: Gura de Rai - Un loc deosebit din muntii Bucegi

  Nu-i nici o problema daca localizarea se poate face mai precis.
  Sageata indica un loc pe vale mai sus de stana din mijlocul hartii de la Gura de Rai - Un loc deosebit din muntii Bucegi

  Abruptul se vede si de sus si marginea lui este dedesuptul stanii si in dreapta ei. Tot el mascheaza cumva si celelalte doua stani de pe harta.

  Am postat imaginea ca o invitatie la astfel de cercetari in teren, in ideea ca nu este prea greu de ajuns acolo, pentru cei cu picioare mai tinere.

  Astept cu nerabdare jumatatea lui septembrie cand ne veti delecta cu imagini de la fata locului si, eventual, cu rezultatele expeditiei.

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 15. #15
  oinaldecs este offline Utilizator Bobocel
  Data inscrierii
  august 2009
  Posturi
  265

  Implicit Re: Gura de Rai - Un loc deosebit din muntii Bucegi

  Chiar acuma am venit din zona numita Gura de Rai si am de prelucrat o gramada de fotografii facute acolo si nu numai. A... ce sa va spun. Nu cautati senzationalul. Ca nu e. Imi permit sa va fac urmatoarele recomandari:
  1. Sa aveti un bun buget de timp si de bani la voi.
  2. Urmariti cu atentie starea vremii la http://vremea.ido.ro/Vf-Omu.htm. Cei de la statia meteo spun ca ei nu fac prognoze ca ar fi chiar greu dintr-un singur punct. Nu stiu cine face prognoza pe acest site dar s-a potrivit.
  3. Diferenta de temperatura dintre creasta si vale este foarte mare asa ca imbracamintea si incaltamintea ar fi bine sa fie specifice.
  4. Nu va suprasolicitati cu efortul fizic pentru ca efectul de restabilire a odihnei nu e instantaneu si ca orice fenomen de sorginte spirituala nu e obiectiv. Adica unii se vor simtii reconfortati altii nu. Aici mai e de studiat. In general mai toti cei care au fost in cautarea Gurii de Rai au venit asa cum mai plecat sau mai obositi.
  5. Zona denumita Gura de Rai de pe harta de aici de pe forum o ve-ti gasi pur si simplu invadata de stane de vaci si oi. Cainii de acolo isi fac datoria. Nu cred ca o sa va apropiati prea mult decat daca stiti sa potoliti cainii (cainii ciobanilor reusesc sa se lupte cu ursul si sa supravietuiasca asa ca nu va luati de ei deoarece o turista nemtoaica a ramas cu gamba sfasiata de caini).
  Eu nu am avut timp prea mult sa stau acolo deoarece am fost doar doua persoane dintre care una nu este montaniard asa ca... Traseul a fost urmatorul:
  prima zi: Busteni - Babele (ar fi bine sa urcati totusi cu telecabina ca traseul Jepii Mici este cam degradat si nerecomandat celor care nu sunt deprinsi cu efortul fizic intens iar daca ploua e chiar interzis, crucile care odata erau pe poteca informandu-ne despre cei care au raposat pe acolo nu mai sunt nici ele, au cazut in vale).
  a doua zi: Babele - nu stiu ce vibratii spirituale puteti gasi printre mizerii (cotoare de porumb fiert, conserve, peturi, etc.) si mai ales ca multa lume si-a scrijelit numele pe babe mutilandu-le.
  a treia zi: Babele - Omu - pe Vf. Bucura veti gasi o cruce de lemn pusa de nu stiu ce scoala de radiestezie si aranjamente de pietre sub forma unor roti, stele, cruci care au devenit ele insele o atractie turistica.
  a patra zi: Omu - pe Vf. Gavanele e o adevarata expozitie de pietre aranjate ca mai sus.
  a cincea zi: Am coborat de la Omu pe treseul Bucura - Gavanele - Doamnele - Spinarea Doamnelor(asa se numeste in hartile mai vechi) - Valea Doamnelor(este in afara traseelor turistice si unde se gaseste o apa excelenta de baut ce izvoraste chiar din abruptul Doamnelor) - Gura de Rai (plina de stane de oi si vaci aflata chiar la radacina plaiului Piciorului Doamnelor). Apoi am luat telecabina de la Pestera - Babele - Busteni si acasa.
  Zone interesante descoperite sunt Vf. Bucura, Piciorul Doamnelor,plaiul de la poalele Piciorului Doamnelor spre Pestera si care e plina cu stane. Atentie nu va jucati cu muntele. Pregatiti-va temeinic. A, sa nu uit, daca va prinde timpul frumos pe Valea Doamnelor, soarele va va arde la propriu pielea de pe nas cel putin, asa ca bronzati-va din timp mai ales pe fata; in Parcul Natural Bucegi este interzisa montarea corturilor ca vine ursu mai ales noaptea ceea ce le convine de minune cabanierilor mai ales ziua. Va urez drum bun si nu uitati: pe munte grupul ideal este format din minim trei si maxim 7 persoane. Cu respect va urez toate cele bune!
  obreja_alx likes this.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Subiecte Similare

 1. Tuneluri secrete prin muntii Bucegi
  De Catalin in forum Istoria Dacilor si Romanilor
  Replici: 7
  Ultimul post: 06 mai 2012, 10:21
 2. Descoperirea din Bucegi
  De Santamia in forum Discutii libere
  Replici: 32
  Ultimul post: 06 oct 2011, 02:45
 3. Intalniri la gura sobei..
  De Virgil in forum Sfaturi si sugestii
  Replici: 10
  Ultimul post: 02 dec 2009, 05:17
 4. In gura mare
  De Eolh in forum Discutii libere
  Replici: 92
  Ultimul post: 17 feb 2009, 13:07
 5. Fenomen astronomic deosebit pe 27 August 2006
  De Santamia in forum Astrologie
  Replici: 0
  Ultimul post: 07 aug 2006, 13:34

Reguli postare

 • Nu puteti crea subiecte noi
 • Nu puteti posta replici
 • Nu puteti posta atasamente
 • Nu puteti sa va editati postarile
 •