Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate de la 1 la 15 din 42

Subiect: Minuni crestine

 1. #1
  Adrianaadia Avatar
  Adrianaadia este offline I.E. Samanta
  Data inscrierii
  iulie 2006
  Locatie
  Galati
  Posturi
  4

  Implicit Minuni crestine

  Am intalnit, in peregrinarile mele ca "pelerin" prin tara...manastiri in care se petrec minuni vizibile, cum este Manastirea Hadambu din zona Iasi, manastirea Parepa din jud. Prahova, Man. Dervent din Dobrogea, Pestera Sfantului Andrei, Biserica de la Letca Noua, si multe alte locuri unde si-a pus Bunul Dumnezeu amprenta si unde li se arata oamenilor cat de importanta este credinta.
  Pentru inceput o sa postez un articol despre minunile de la Manastirea Hadambu, urmand sa va spun mai multe despre Man. Parepa despre care am aflat mai multe de curand. Poate vom face o excursie "de suflet" spre aceste locuri.....

  " MIRACOLE CRESTINE

  MINUNILE DE LA HADAMBU
  Intr-o manastire din Podisul Moldovei, patru icoane plang cu lacrimi de mir. De la Vaslui catre Iasi, Podisul inalt al Moldovei urca spre cerul albastru al toamnei ca o golgota de lut. Drumul trece la inceput prin campie, dupa care se desprinde si se inalta, lasand in urma satele risipite printre lanurile de floarea-soarelui. Prin colbul lui rosiatic trec carute, masini si autobuze, dar si grupuri compacte de oameni care din cand in cand se opresc sa se inchine, plini de evlavie. Crucile lor, care par sa uneasca pamantul cu cerul, transforma urcusul acela anevoios intr-un pelerinaj. "Pe Dealul Hadambului se urca mai usor cu sufletul decat cu trupul", spune cate-un drumet, oftand. Asa si este: lent la inceput, urcusul devine din ce in ce mai nevolnic, pe masura ce se apropie de final. (O penitenta a naturii?) Sus, la capatul lui, o platforma acoperita de iarba se deschide spre spatiu, ca o baza de zboruri intergalactice. Sau ca un aerodrom pentru ingeri. Ultima varianta pare sa fie mai aproape de adevar: pe podisul acela inaltat peste acoperisul Moldovei, se afla o manastire alba, stralucitoare, pe care soarele toamnei isi revarsa tot aurul. E Schitul Hadambului: vestitul lacas monahal in care de la o vreme se petrec nemaivazute miracole. Intre zidurile sale vechi de sute de ani, patru icoane plang cu lacrimi de mir. O minune adevarata, care atrage mase de pelerini.
  Numaratoarea suspinelor Comunitatea monahala de la Schitul Hadambului numara abia douazeci de calugari tineri, care s-au despartit de viata si au parasit zarva acestei lumi, pentru a fi mai aproape de Dumnezeu. Inaintea lor s-au nevoit aici, in saracie, castitate si ascultare, mai multe generatii de monahi ale caror oseminte odihnesc sub iarba adanca a locului, ceea ce il face pe staretul Nicodim Gheorghita sa exclame, cu o fericita intristare: "De la intrare pana in pragul bisericii, calcam numai pe sfinti!". Tanarul pastor de la Schitul din Dealul Mare - cum mai numesc localnicii asezamantul - a venit pe aceste meleaguri in luna martie a anului 1990, la indemnul Inalt Prea Sfintiei Sale Pimen Suceveanul, pentru a incepe o noua viata de obste. Chiar in ziua de Bunavestire, preotul-calugar a slujit prima Sfanta Liturghie, dupa ce lacasul fusese parasit, timp de trei decenii, in era prigoanei comuniste. In varsta de numai 35 de ani, s-a ostenit la inceput de unul singur, ca intr-un adevarat surghiun, intr-o chilioara stramta din vechiul zid al manastirii. Dar numaratoarea suspinelor duhovnicesti de la Schitul Hadambului este cu mult mai lunga! Ctitorie de la 1659 a boierului venetic Iani Hadambul, asezarea a fost abandonata de calugarii greci dupa secularizarea averilor manastiresti, ramanand pustie vreme de aproape un veac. Abia in 1937, prin vointa staretului Iov Mazilu si cu binecuvantarea patriarhului Miron Cristea, sfantul lacas a fost repopulat cu monahi si renovat, cunoscand o scurta perioada de inflorire, pana in 1960, cand fratii au fost alungati de autoritatile comuniste si s-au risipit prin satele sarace din imprejurimi, unde lucrau cu ziua. Suferinta si prigoana cunoscute de acest loc indepartat ii fac astazi atat pe monahi, cat si pe crestinii pelerini, sa fie incredintati ca minunile petrecute aici, de sapte ani incoace, nu sunt intamplatoare. Acest colt uitat de lume a fost ales de Dumnezeu pentru a da semn ca "s-au apropiat timpurile...".
  Tristetea Fecioarei Maria In dupa-amiaza blanda de toamna, multimea credinciosilor asteapta vecernia, in timp ce parintele-ghid le povesteste pelerinilor nou veniti istoria miracolelor de la Schitul Hadambului. Curtea manastirii este plina de bolnavi sau infirmi, de oameni chinuiti, veniti de departe, cu speranta vindecarii si a alinarii suferintelor. Un sir lung de crestini se perinda prin fata altarului, sarutand Icoanele Facatoare de Minuni, coplesiti de mireasma paradisiaca a Sfantului Mir, ce adie parca de pe alta lume. Oamenii privesc cutremurati urmele lasate de dumnezeiestile lacrimi pe chipul, pictat in ulei, al Maicii Domnului. Un tanar calugar, cu coada pe spate si cu privirile iluminate de o mistica bucurie, vorbeste despre miracol. Credinciosii bolnavi asculta istorisirea sa cu o deznadejde aproape inflacarata si nu putini sunt cei care izbucnesc in plans... In 1937, preotul Octavian Zmau din Roman a pictat doua icoane ale Maicii Domnului cu Pruncul, pe care le-a inchinat, ca danie, Manastirii Schitul Hadambului. In perioada celor treizeci de ani de parasire a lacasului, odoarele au fost inchise intr-o lada, in altar, asteptand tacute schimbarea vremurilor. Abia in 1990, au fost asezate in biserica, dupa noua sfintire a acesteia, iar cativa ani mai tarziu li s-a facut ferecatura de aur si de argint. In duminica de Boboteaza a anului 1992, s-a starnit mare tulburare duhovniceasca in manastire, cand fratii au observat ca ochiul drept al Maicii Domnului plange cu lacrimi de mir, sfintele picaturi prelingandu-se pe uleiul icoanei. Minunea s-a repetat anul urmator, in ajunul Sfintei Parascheva, cand icoana a inceput, din nou, sa verse mir si a ramas umezita vreme de aproape doua saptamani. De atunci, odorul lacrimeaza in fiecare saptamana, iar Sfantul Mir, adunat cu migala si evlavie de monahi, a dovedit miraculoase calitati vindecatoare. In ultimii ani, icoana insasi a savarsit, la randul ei, vindecari de-a dreptul supranaturale, astfel incat faima dumnezeiasca a schitului s-a raspandit cu repeziciune in intreaga regiune. Incepand de prin 1995, siruri lungi de credinciosi, veniti de la Iasi sau din alte orase, urca Dealul Mare cu ravna pe care le-o da speranta salvarii.
  O mireasma de pe alta lume A doua icoana, asezata si ea in fata altarului, care alcatuieste astazi o sfanta pereche cu cea dintai, a varsat mir in anul 1997, chiar in Postul Pastelui. De catva timp, ea se afla in chilia fratelui Vechentie, caci fusese scoasa din vechea catapeteasma a bisericii, inainte de renovare. Intr-o pasnica zi de primavara, cand calugarul se intorcea in camaruta sa pentru rugaciunile dupa-amiezii, cuviosul a ramas inmarmurit in pragul usii caci icoana atarnata pe zid raspandea o lumina suprafireasca. Apropiindu-se, cutremurat de evlavie, monahul a descoperit ca Sfanta Icoana izvora mir din trei locuri! Vestea s-a intins ca fulgerul in manastire, iar a doua zi odorul a fost mutat in biserica, printr-o procesiune religioasa savarsita cu mare fast ecleziastic. De atunci incoace, icoana a mai varsat Sfantul Mir de cateva ori din vesmintele Maicii Domnului, starnind aceeasi mistica stupoare printre monahi si pelerini. In chilia fratelui Vechentie a ramas acelasi parfum de Rai care pluteste si in sfanta biserica, ceea ce il face pe calugar sa exclame, fara incetare: "Asta este o mireasma venita de pe alta lume! Nicaieri pe pamant nu exista asa ceva... Doar tristetea si milostivirea Prea Sfintei Maicute a Domnului pot raspandi asemenea parfum, care pluteste in pasunile Raiului!". Incepand de anul trecut, prestigiul de-a dreptul dumnezeiesc, pe care aceste minuni l-au atras la Schitul Hadambului, a facut ca pelerinajul sa devina de proportii neobisnuite. Penitenta urcarii anevoioase a Delului Mare pare sa-i pregateasca pe crestini pentru marea intalnire cu semnele divine... Si pentru ca adanca lor credinta trebuie intarita inca o data, milostiva intristare a Fecioarei Maria a facut si cea de a treia icoana sa planga cu lacrimi de mir! Minunea s-a repetat de patru ori, de la sfarsitul verii trecute pana toamna, starnind o adevarata frenezie cucernica printre pelerini! De atunci, schitul a inceput sa fie vizitat chiar si de inalte fete bisericesti.
  Un Athos moldovenesc Apoteoza acestei suite de miracole a debutat in luna ianuarie a acestui an, cand cea de-a patra icoana, infatisandu-l pe Sfantul Ioan Botezatorul, s-a umezit cu mirul frumos mirositor! Minunea dumnezeiasca s-a repetat dupa numai trei zile, dupa care celelalte icoane au continuat sa lacrimeze, din timp in timp, pana in postul Sfintei Maria. Ultima oara, cel dintai odor a plans in ziua de 3 august, in prezenta unui mare numar de credinciosi, cutremurati de gratia divina ce li se infatisa dinaintea ochilor, in toata simplitatea si maretia sa, fiind insotita de aceeasi paradisiaca mireasma care adia prin biserica, starnind murmure. "Nimeni nu poate dezlega misterul acestei avalanse de minuni petrecute in sfanta noastra manastire!", glasuieste parintele-ghid, cel ce-si spune singur "monahul pacatos". Dar cuviosia sa stie ca la Dumnezeu nimic nu este intamplator si ca toate semnele au talc ascuns. Inmultirea miracolelor savarsite prin cele mai uitate colturi ale pravoslavnicei Moldove ii incredinteaza totusi pe crestinii pelerini ca aceasta provincie se afla sub binecuvantarea Celui de Sus. Athosul moldovenesc de la Manastirea Schitul Hadambului este chiar dovada acestei milostiviri, caci pe langa incredibilele semne divine, s-au petrecut din ce in ce mai multe vindecari de copii sau bolnavi incurabili, ceea ce marturiseste ca Duhul Sfant si-a aflat locul aici.
  Minunile nevazute Daca toate aceste miracole evocate pana acum s-au petrecut in prezenta unui numar foarte mare de martori atat din randul monahilor, cat si din randul credinciosilor laici ce au vizitat biserica de-a lungul ultimilor sapte ani (fapt care face sa soseasca astazi la manastirea Schitul Hadambului autobuze cu pelerini din toate colturile tarii), mai exista o suita de minuni, asa-zise "nevazute", traite de diferiti crestini, ce depun marturie in fata intregii lumi pentru miracolele savarsite de cele patru Icoane Facatoare de Minuni de la Schitul din Dealul Mare. Va relatam doar cateva dintre ele, cu mentiunea ca eroii acestor intamplari au dorit sa-si pastreze anonimatul. O credincioasa din comuna Mogosesti, aflata chiar la poalele Dealului Mare, a cumparat de la manastire, acum doi ani, o imagine a primei Icoane Facatoare de Minuni, care avea formatul unei carti postale, fiind acoperita cu membrana de plastic cu mentiunea "Sfintita". Femeia s-a intors acasa, dar - din neglijenta - a ratacit reproducerea icoanei intr-un vraf de hartii nefolositoare, pe care le-a aruncat in foc. Spre stupoarea ei, la numai cateva clipe dupa ce focul din soba a fost aprins, cele trei inele de fonta ale godinului au sarit si, sub privirile sale uluite, reproducerea sfintita a Icoanei Facatoare de Minuni a tasnit drept in mijlocul camerei, pe covor, fara nici o urma de arsura si fara macar sa fie infierbantata!!! Un preot paroh din Brasov a cazut la pat bolnav, fiind suspect de leucemie. Inainte de a-si face toate analizele medicale, el a trimis-o pe sotia sa la Schitul Hadambului cu straiele sale preotesti, rugand-o sa le atinga de icoanele ce plansesera cu lacrimi de mir. Intoarsa acasa, preoteasa si-a gasit barbatul foarte abatut, caci primise intre timp confirmarea necrutatorului diagnostic. Amintindu-si de vorbele Mantuitorului: "Rugati-va ca si cand ati primit deja ceea ce cereti si vi se va da voua dupa credinta", Sfintia Sa ne-a povestit ca a imbracat straiele preotesti atinse de Icoanele Facatoare de Minuni, cu mare incredere in milostivirea Prea Sfintei Fecioare Maria. Dupa o saptamana, preotul brasovean era complet vindecat si sosea la Manastirea Schitul Hadambului, unde ingenunchea in fata Sfintelor Icoane, plangand cu lacrimi fierbinti de recunostinta. Asta-primavara, chiar in acest an, o credincioasa din Suceava a venit la Schitul din Dealul Mare pentru ca suferea de o grava leziune a coloanei vertebrale, ce o condamna la o operatie chirurgicala extrem de periculoasa si fara sorti prea mari de izbanda. Femeia a ramas doua zile la manastire, rugandu-se neincetat la toate cele patru Icoane, cu gandul la cei doi copii pe care ii avea de crescut. Intr-o duminica, dupa Sfanta Liturghie, disperata mama a ramas in genunchi in fata uneia dintre icoane, chiar si dupa ce biserica se golise de lume. Privind in ochii Prea Sfintei Fecioare Maria, i s-a parut ca icoana clipeste, dupa care a simtit o atingere usoara pe spate, ca un curent de aer. S-a intors sa vada daca mai era cineva langa ea, dar a descoperit ca ramasese absolut singura in biserica. O data ajunsa acasa, femeia s-a internat la Spitalul Municipal din Suceava. Examenele medicale premergatoare operatiei i-au facut pe medicii chirurgi sa descopere uluiti ca leziunile coloanei vertebrale disparusera in chip de-a dreptul miraculos. Femeia ne-a povestit ca doctorii care au venit in rezerva spitalului sa-i comunice vestea incredibilei vindecari nu intelegeau de ce pacienta lor plange in hohote, inchinandu-se, in loc sa rada! De atunci, credincioasa din Suceava, ca si preotul de la Brasov, vin aproape in fiecare luna la Manastirea Schitul Hadambului pentru a da slava Numelui lui Dumnezeu si pentru a multumi Prea Sfintei Fecioare Maria, care ii priveste cu blandete, iubire si milostivire, din rama Icoanelor Facatoare de Minuni. Aidoma lor, mii de credinciosi viziteaza in fiecare zi acest veritabil "Athos romanesc" din inima batranei Moldove, cu speranta salvarii sufletelor sau cu nadejdea unor vindecari pe care nu le mai pot astepta de la doctori. Toti crestinii sunt impresionati de urmele vizibile pe care le-au lasat lacrimile de mir pe uleiul pictat al icoanelor. Dar mai mult decat orice, pelerinii inspira cu nesat aerul binecuvantat din biserica, parfumat cu miresme uluitor de frumoase, ce adie de pe lumea cealalta, caci numai la Schitul Hadambului Fecioara Maria plange pentru toti credinciosii romani, nemangaiati de soarta! "
  Cu Dumnezeu inainte!

 2. #2
  Tixti este offline Utilizator Bobocel
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Braila
  Posturi
  450

  Implicit

  foarte frumos, poate facem si o vizita prin acele locuri. Daca mai aveti marturii dintr-acestea, mai aduceti.
  Dumnezeu ne iubeste pe toti

 3. #3
  oradeauravietii Avatar
  oradeauravietii este offline Utilizator Mugurel
  Data inscrierii
  ianuarie 2007
  Locatie
  Timisoara
  Posturi
  148

  Implicit Normalitatea adusa de un botez crestin ortodox

  Am gasit recent pe un blog niste fotografii, care sincer sa fiu nu cred sa fie trucate.
  Titlul sub care sunt postate fotografiile, intr-adevar uimitoare este : "O mare minune de la un botez într-o biserica ortodoxa din Santa Fe", dar cred ca reprezinta normalitatea darului adus fiintei de botezul ortodox!

  Link-ul este:

  http://www.orthoblog.ro/?cat=195

  si cautati la titlul indicat; sunt 4 fotograffii care pot fi marite!

  Pacat ca avem o talentul de a pierde destul de repede "plinatatea" unui asemenea Dar , ca si multele pe care le tot primim!
  Lumina este efectul plinirii (umplerii) acelui suflet de Harul lui Dumnezeu!
  Care este parerea voastra?

 4. #4
  oradeauravietii Avatar
  oradeauravietii este offline Utilizator Mugurel
  Data inscrierii
  ianuarie 2007
  Locatie
  Timisoara
  Posturi
  148

  Implicit Re: Minuni crestine

  Semne minunate la locurile sfinte:

  Taborul, Sinaiul și Iordanul.


  http://laurentiudumitru.ro/blog/2008...locuri-sfinte/

 5. #5
  oradeauravietii Avatar
  oradeauravietii este offline Utilizator Mugurel
  Data inscrierii
  ianuarie 2007
  Locatie
  Timisoara
  Posturi
  148

  Implicit Re: Minuni crestine

  pentru ca link-ul si istorisirea din link istoriseste de la sine, mie nu-mi ramane decat il postez ,acest scurt film inchinat Sf Nectarie

  http://www.filmscurt.ro/detail/56/in...-nectarie.html

 6. #6
  cris este offline Utilizator De'al casei
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Posturi
  2.533

  Implicit Re: Minuni crestine

  Tot nu ai o minune proprie?
  O zi in care sa gandesti singura? Nu te supara,dar fa si tu un efort,o zi,o ora ,un minut sau o miime de secunda sa fii tu insati,in pielea ta ,in viata ta ,la volanul masinii tale proprii fizice sau spirituale ,infernale sau cum o fi,in care sa fii tu insati ,singura in lume ,singura in tot universul si sa gandesti ca existi.
  Lasa-i pe altii,sterge-i pe toti din minte,alearga prin iarba uda, da cu zapada ,iubeste un copil negru din Africa ,un barbat frumos,lasa oasele .Traieste si tu o zi in viata ta cu curaj ,iubeste o zi in viata ta ,fii dementa de iubire o zi ...ptr orice,un rasarit,un copil negru,un barbat frumos....tu nu iubesti fata ...minunile sunt in toata omenirea asta,nu trebuie sa levitezi ptr asta
  Vasele cu apa nu mai sunt suficiente.
  Duceti-ne direct la izvor!

 7. #7
  moshu_boy este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  martie 2010
  Posturi
  2

  Implicit Re: Minuni crestine

  Ma simt norocos si fericit ca, desi cu greu, am aflat de Sfantul Nectarie. NU incetati sa va rugati acestuia. Desi poate pare imatur, inca dupa primele seri de citire a acatistului am simtit ceva semn. Sper in contiunuare ca rugamintile imi vor fi asculatate.

 8. #8
  Tomas Morus este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  martie 2010
  Posturi
  90

  Implicit Re: Minuni crestine

  Citat Citat din moshu_boy Vezi post
  Ma simt norocos si fericit ca, desi cu greu, am aflat de Sfantul Nectarie. NU incetati sa va rugati acestuia. Desi poate pare imatur, inca dupa primele seri de citire a acatistului am simtit ceva semn. Sper in contiunuare ca rugamintile imi vor fi asculatate.
  Sfantul Nectarie e mort. Cui te rogi tu, de fapt? In alta ordine de idei, de ce nu apelezi la Iisus Hristos care a facut si face o multime de minuni?

 9. #9
  Tomas Morus este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  martie 2010
  Posturi
  90

  Implicit Re: Minuni crestine

  MINUNILE DE LA HADAMBU
  Intr-o manastire din Podisul Moldovei, patru icoane plang cu lacrimi de mir. caci numai la Schitul Hadambului Fecioara Maria plange pentru toti credinciosii romani, nemangaiati de soarta! "[/QUOTE]

  Atentie, multa atentie si cu minunile acestea. Daca Iisus a poruncit in porunca a doua din Decalog (vezi Exodul 20.4-6) sa nu-ti face chipuri cioplite si imagini/icoane si sa te inchini inaintea lor, si eu fac lucrul acesta, de fapt cui ma inchin?
  Daca o minune are la baza invatatura lui Hristos din Scripturi, numai atunci o pot lua ca venind de la Dumnezeu. Sa nu ne inselam.
  Minunile de la Hadambu sunt legate de inchinarea la imagini adica idolatrie, la influenta spiritsmului in crestinism.
  Ai intalnit in Sfanta Scriptura macar un citat in care sa arate ca sfintii se inchinau la icoane, le credeau facatoare de minuni? Din contra, peste tot in Biblie se condamna practica inchinarii la imagini/icoane ,ca fiind de origine pagane. Si vine dintr-o data ortodoxia sa inalte, contrar poruncilor Mantuitorului inchinarea la imagini/icoane.
  Nu vi se pare ca aici e o mare inselaciune?
  Ce punem la baza credintei crestine: Sfanta Scriptura sau povestile, traditiile inventate de oameni?

 10. #10
  Tomas Morus este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  martie 2010
  Posturi
  90

  Implicit Re: Minuni crestine

  Citat Citat din Tomas Morus Vezi post
  MINUNILE DE LA HADAMBU
  Intr-o manastire din Podisul Moldovei, patru icoane plang cu lacrimi de mir. caci numai la Schitul Hadambului Fecioara Maria plange pentru toti credinciosii romani, nemangaiati de soarta! "
  Atentie, multa atentie si cu minunile acestea. Daca Iisus a poruncit in porunca a doua din Decalog (vezi Exodul 20.4-6) sa nu-ti face chipuri cioplite si imagini/icoane si sa te inchini inaintea lor, si eu fac lucrul acesta, de fapt cui ma inchin?
  Daca o minune are la baza invatatura lui Hristos din Scripturi, numai atunci o pot lua ca venind de la Dumnezeu. Sa nu ne inselam.
  Minunile de la Hadambu sunt legate de inchinarea la imagini adica idolatrie, la influenta spiritsmului in crestinism.
  Ai intalnit in Sfanta Scriptura macar un citat in care sa arate ca sfintii se inchinau la icoane, le credeau facatoare de minuni? Din contra, peste tot in Biblie se condamna practica inchinarii la imagini/icoane ,ca fiind de origine pagane. Si vine dintr-o data ortodoxia sa inalte, contrar poruncilor Mantuitorului inchinarea la imagini/icoane.
  Nu vi se pare ca aici e o mare inselaciune?
  Ce punem la baza credintei crestine: Sfanta Scriptura sau povestile, traditiile inventate de oameni?[/QUOTE]

  Apostolul Ioan,in a doua sa epistola spune:

  9. Oricine se abate si nu rãmâne în învãtãtura lui Hristos nu are pe Dumnezeu; cel ce rãmâne în învãtãtura Lui, acela are si pe Tatãl si pe Fiul.

  Invatatura lui Hristos o gasesti doar pe paginile Sfintelor Scripturi. EL a inaltat Legea lui Dumnezeu, cele zece porunci, ca fiind obligatorie pentru cineva care vrea sa fie mantuit.
  Tocmai aceasta Lege imi descopera pacatul, daca sunt pacatos sau nu:
  In epistola catre Romani a apostolului Pavel,capitolul 7, scrie:

  7.Ce vom zice deci? Au doarã Legea este pãcat? Nicidecum. Dar eu n-am cunoscut pãcatul,decât prin Lege. Cãci n-as fi stiut pofta, dacã Legea n-ar fi zis: Sã nu poftesti!

  Iar in porunca a doua din Decalog ,la Exodul 20 , scrie:

  4.Sã nu-ti faci chip cioplit si nici un fel de asemãnare a nici unui lucru din câte sunt în cer, sus, si din câte sunt pe pãmânt, jos, si din câte sunt în apele de sub pãmânt!
  5. Sã nu te închini lor, nici sã le slujesti, cã Eu, Domnul Dumnezeul tãu, sunt un Dumnezeu zelos, care pedepsesc pe copii pentru vina pãrintilor ce Mã urãsc pe Mine, pânã la al treilea si al patrulea neam,
  6. si Mã milostivesc pânã la al miilea neam cãtre cei ce Mã iubesc si pãzesc poruncile Mele.

  Daca eu calc una din aceste 10 porunci mai pot fi mantuit? caci
  10. Pentru cã cine va pãzi toatã legea, dar va gresi într-o singurã poruncã, s-a fãcut vinovat fatã de toate poruncile.,spunea apostolul Iacov, in capitolul 2 al epistolei sale.

  Daca eu, crestin declarat calc porunca a doua si ma inchini la icoane (asemanare, imagine a celor ce sunt in ceruri) nu fac cumva un pacat?
  asa spune porunca si Sfanta Scriptura.
  Fie ca o icoana plange, rade, se intristeaza sau face minuni, este in sine un obiect de inchinare falsa, de origine pagana, interzis de Dumnezeu.
  Cand eu fac contrariul a ceea ce spune Dumnezeu, nu ma mai inchin Lui, ci Diavolului. Atentie?

 11. #11
  lovelife este offline Moderator De'al casei
  Data inscrierii
  iulie 2006
  Locatie
  Galati
  Posturi
  2.040

  Implicit Re: Minuni crestine

  Habar nu ai ce inseamna Icoana Crestina, esti indoctrinat si cu creierul spalat
  Cauta despre minunea facuta de Sfantul Nicolae cu Arie
  Vezi de ce Sfantul Apostol Toma a facut un tablou car eo inchipuia pe Sfanta Fecioara, oare de ce Iisus a indemnat oamenii la "pacat" daca si-a lasat chipul pe marama.
  Invatati din viata, numai ramaneti blocati in dogme si va veti mantui, nu doar invatand pe de rost ce va spus un pastor.
  Un site
  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
  si un
  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
  pentru mamici unde se dezbat subiecte despre sarcina, nastere precum si crestere si educarea copiilor.
  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 12. #12
  Tomas Morus este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  martie 2010
  Posturi
  90

  Implicit Re: Minuni crestine

  Citat Citat din lovelife Vezi post
  Habar nu ai ce inseamna Icoana Crestina, esti indoctrinat si cu creierul spalat
  Cauta despre minunea facuta de Sfantul Nicolae cu Arie
  Vezi de ce Sfantul Apostol Toma a facut un tablou car eo inchipuia pe Sfanta Fecioara, oare de ce Iisus a indemnat oamenii la "pacat" daca si-a lasat chipul pe marama.
  Invatati din viata, numai ramaneti blocati in dogme si va veti mantui, nu doar invatand pe de rost ce va spus un pastor.
  Daca Sfantul Apostol Toma era un crestin loial lui Hristos, nu facea asemenea blasfemie.
  Adica cum ,sa ma lepad de invatatura lui Hristos din Scripturi si sa accept "traditiile si dogmele acestei lumi"? Niciodata! Stii ce a spus Hristos in Evanghelia dupa Matei la capitolul 15, cu versetele 2,3,9?

  2.Pentru ce ucenicii Tãi calcã datina bãtrânilor? Cãci nu-si spalã mâinile când mãnâncã pâine.
  3. Iar El, rãspunzând, le-a zis: De ce si voi cãlcati porunca lui Dumnezeu pentru datina voastrã?
  9. Si zadarnic Mã cinstesc ei, învãtând învãtãturi ce sunt porunci ale oamenilor".

  Ce-i mai importanta: porunca lui Dumnezeu sau datina ,traditia? Ce a spus Iisus Insusi? Citeste mai sus, e din Sfanta Scriptura.
  Porunca lui Dumnezeu spune sa nu-ti faci chip cioplit si nici imagine/icoana si sa te inchini inaintea ei, iar traditia sustine contrariul. De cine sa ascult? Ce a spus Iisus? De porunca lui Dumnezeu. Asa si incerc sa fac. De aceea, cei asculta de poruncile lui Dumnezeu sunt catalogati drept fanatici, dar in ochii lui Dumnezeu ei sunt adevaratii credinciosi, pentru ca asculta de poruncile Lui.
  Tu spui, "invvatati din viata". Care viata? viata aceasta pacatoasa pe care o traim? Ce a spus Iisus, "invatati de la Mine..." in Matei 11 cu versetul 29.
  Prefer sa invat de la Iisus, aici sunt in siguranta, decat de la viata aceasta, sau din traditii.
  Tu, poti face ce vrei, esti liber, dar numai cei care au invatat de la Iisus
  sunt mantuiti. Mai gandeste-te, de la cine inveti?

 13. #13
  savanah Avatar
  savanah este offline Utilizator Bobocel
  Data inscrierii
  mai 2008
  Locatie
  Iasi
  Posturi
  338

  Implicit Re: Minuni crestine

  Gresela majora provine din modul in care abordezi problema: nu te inchini la bucata aceea de lemn pe care o ai in fata!! Tu te inchini sfantului reprezentat pe icoana!

  Daca esti in fata unei icoane pe care este pictat chipul Sfantului Nicoale nu spui "Ajuta-ma, lemn pictat" ci spui "Ajuta-ma, Sfinte Nicolae". Astfel icoana te poate, eventual, ajuta sa te concentrezi la cel caruia ii adresezi rugaciunea ta.

  Acei idoli, sau chipuri cioplite de spre care vorbesti se refera la niste idoli materiali (bani, cladiri, etc) care iti acapareaza viata, devin telurile pentru care te zbati 24 de ore pe zi. Atunci cand te inchini idolului material nu mai ai timp pentru descoperirea celui spiritual....
  Discutia poate continua in legatura cu idolii falsi, zeitati, etc.
  Dar in legatura cu icoanele pui problema gresit.

 14. #14
  Tomas Morus este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  martie 2010
  Posturi
  90

  Implicit Re: Minuni crestine

  Citat Citat din savanah Vezi post
  Gresela majora provine din modul in care abordezi problema: nu te inchini la bucata aceea de lemn pe care o ai in fata!! Tu te inchini sfantului reprezentat pe icoana!

  Daca esti in fata unei icoane pe care este pictat chipul Sfantului Nicoale nu spui "Ajuta-ma, lemn pictat" ci spui "Ajuta-ma, Sfinte Nicolae". Astfel icoana te poate, eventual, ajuta sa te concentrezi la cel caruia ii adresezi rugaciunea ta.

  Acei idoli, sau chipuri cioplite de spre care vorbesti se refera la niste idoli materiali (bani, cladiri, etc) care iti acapareaza viata, devin telurile pentru care te zbati 24 de ore pe zi. Atunci cand te inchini idolului material nu mai ai timp pentru descoperirea celui spiritual....
  Discutia poate continua in legatura cu idolii falsi, zeitati, etc.
  Dar in legatura cu icoanele pui problema gresit.
  Dar, pentru ce sa ma inchin lui Dumnezeu "ajutat" de o icoana cand pot s-o fac in mod "direct". De ce sa depinda inchinarea mea de o icoana?
  Mai ales ca, Dumnezeu a zis "sa nu-ti faci...sa nu te inchini...sa nu ii slujesti..."!!!
  Daca Dumnezeu ar fi crezut de cuviinta i-ar fi facut icoane lui Adam si Eva, lui Avraam, lui Noe pe peretii corabiei, lui Moise, Iosif, Daniel ,Ilie sau apostolilor. N-a intalnit nicaieri in Scripturi acest lucru. Din contra, peste tot se spune sa nu te inchini la ce se inchina paganii, sa te inchini direct lui Dumnezeu.
  E Dumnezeu un mincinos si ne-a ascuns un adevar timp de mii de ani? ca sa-l descopere peste cateva sute de ani de la formarea crestinismului ?
  Atata timp cat va tine cerul si pamantul, spune in Evanghelia dupa Matei, la capitolul 5 cu versetele 17 si 18, va exista neschimbata Legea lui Dumnezeu si porunca a doua. Asa spune Iisus in Scriptura.
  Stiind ca oamenii, peste veacuri au sa-si faca chipuri cioplite, idoli, imagini si inchipuiri ale zeitatilor, Dumnezeu a reglementat o data pentru totdeauana problema inchinarii in porunca a doua din Decalog.

 15. #15
  Tomas Morus este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  martie 2010
  Posturi
  90

  Implicit Re: Minuni crestine

  Citat Citat din Tomas Morus Vezi post
  Dar, pentru ce sa ma inchin lui Dumnezeu "ajutat" de o icoana cand pot s-o fac in mod "direct". De ce sa depinda inchinarea mea de o icoana?
  Mai ales ca, Dumnezeu a zis "sa nu-ti faci...sa nu te inchini...sa nu ii slujesti..."!!!
  Daca Dumnezeu ar fi crezut de cuviinta i-ar fi facut icoane lui Adam si Eva, lui Avraam, lui Noe pe peretii corabiei, lui Moise, Iosif, Daniel ,Ilie sau apostolilor. N-a intalnit nicaieri in Scripturi acest lucru. Din contra, peste tot se spune sa nu te inchini la ce se inchina paganii, sa te inchini direct lui Dumnezeu.
  E Dumnezeu un mincinos si ne-a ascuns un adevar timp de mii de ani? ca sa-l descopere peste cateva sute de ani de la formarea crestinismului ?
  Atata timp cat va tine cerul si pamantul, spune in Evanghelia dupa Matei, la capitolul 5 cu versetele 17 si 18, va exista neschimbata Legea lui Dumnezeu si porunca a doua. Asa spune Iisus in Scriptura.
  Stiind ca oamenii, peste veacuri au sa-si faca chipuri cioplite, idoli, imagini si inchipuiri ale zeitatilor, Dumnezeu a reglementat o data pentru totdeauana problema inchinarii in porunca a doua din Decalog.
  Facand si crezand altfel nu facem decat sa credem ca Dumnezeu nu stie ce spune si ce face intro problema atat de importanta. Suntem noi mai destepti decat EL? Daca EL a zis asa, cine suntem noi sa-L contrazicem?

Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul

Subiecte Similare

 1. Meditatii crestine
  De mama dana in forum Alte confesiuni
  Replici: 0
  Ultimul post: 11 ian 2009, 13:20
 2. Replici: 0
  Ultimul post: 03 aug 2006, 18:38

Reguli postare

 • Nu puteti crea subiecte noi
 • Nu puteti posta replici
 • Nu puteti posta atasamente
 • Nu puteti sa va editati postarile
 •