Rezultate de la 1 la 2 din 2

Subiect: ALEXIS BOULY Unii il considera parintele radiesteziei modern

 1. #1
  lovelife este offline Moderator De'al casei
  Data inscrierii
  iulie 2006
  Locatie
  Galati
  Posturi
  2.040

  Implicit ALEXIS BOULY Unii il considera parintele radiesteziei modern

  ALEXIS BOULY Unii il considera parintele radiesteziei moderne

  Abatele Alexis Bouly s-a născut la Condette, în 11 decembrie 1865.

  După terminarea școlii comunale, la 13 ani, urmează cursurile secundare la Micul Seminar de la Boulogne. La 20 de ani intră la Marele Seminar din Arras, pentru a studia filosofia și teologia, iar la 25 de ani este hirotonisit preot și numit profesor la colegiul Saint - Vaast la Bethune. Aici rămâne câțiva ani, apoi episcopul său îl trimite la Paris pentru a urma studiile de limbi străine la Sorbona, după care se întoarce la Boulogne la colegiul Saint-Stanislas, ca director. Vacanțele și le petrece în Germania și în Anglia, pentru a se perfecționa în limbile de mare circulație.

  În anul 1910 este numit paroh la Herdelot, unde va rămâne 38 de ani.

  În această parohie va întâlni un fântânar (sourcier), fiul unui profesor din Paris, care îl învață cum se folosește nuielușa de alun în căutarea surselor de apă.

  Fiind o persoană dotată sau, cum se spunea în Evul Mediu, “având Mâinile fericite”, își dezvolta acest talent, al cărui patron este Moise. Paroh într-o stațiune balneară, unde nu avea enoriași decât câteva luni pe an, a avut posibilitatea să străbată lumea apelor subterane, minereurilor, ruinelor vechilor forturi etc.

  Pentru a face să fie mai bine cunoscută această artă minunată, în fiecare săptămână străbate Franța și Belgia ținând conferințe după conferințe, pentru a arăta unui numeros auditoriu care se înghesuia să-l asculte, că radiestezia (este numele pe care el l-a pus în circulație) nu are nimic din științele oculte, ci este o știință a vibrațiilor și a rezonanței.

  Lille, Paris, Bordeaux, Liege, Anvers, Bruxelles l-au văzut și l-au ascultat, iar în ziare au apărut reportaje entuziaste asupra conferințelor ce reprezentau această știință nouă, prin expuneri făcute cu o bonomie naturală și cu o claritate a exprimării uimitoare.

  Pentru a preveni obiecțiile care nu întârzie să apară la contactul cu o lume cu totul nouă, abatele Bouly a avut grijă să nu arate auditoriului său tot ceea ce a descoperit, iar legile pe care le-a formulat se bazează pe acele principii ale fizicii care acționează și în științele cunoscute.

  Datorită aptitudinilor sale deosebite, parohul din Hardelot putea să semnaleze apa existentă la adîncimi foarte mari și să-i determine caracteristicile. Dintre miile de exemple, nu vom cita decât două: cel de la Saint-Armand-les-Eaux, unde se decisese să nu se mai continue un foraj care ajunsese la circa 80 m a fost consultat abatele care, în urma măsurătorilor, a indicat să se mai sape încă 5 m, dând asigurări că există o mare cantitate de apă. Săpându-se până la această adâncime, apa a izbucnit până la 2,5 m deasupra solului cu un debit orar de 250 mc. În insulele Canare a fost de mai multe ori și a găsit apă la cca 100 m. Aici era nevoie de apă dulce pentru culturile bananiere. Cercetările sale l-au adus în România, Polonia, Spania, Portugalia. În Franța și în Belgia a avut mii de solicitări. De aceea a încercat să le satisfacă de la distanță, folosind hărți sau chiar planuri schițate (s.n.). Rezultatele au fost spectaculoase, iar exemplele se pot da cu sutele.

  Căutarea apei nu a fost singura direcție pe care a mers abatele Bouly. Perceperea filoanelor de minereuri, detectarea metalelor care se află în sol la adâncimi mari, găsirea obiectelor pierdute, i-au reținut atenția. În acest sens, a dirijat studii cu aplicații practice în minele din Franța, la Giromagny, în apropiere de Belfort, pe Coasta de Azur, pe Platoul Central, în Bretagne etc.

  După războiul din 1914, ministrul de război francez, vrând să-i utilizeze aptitudinile, l-a pus să detecteze obuzele neexplodate pe câmpurile de bătaie, supunându-l în prealabil unui examen. A fost chemat pe câmpul de la Sissonne, unde în fața generalului Regnier, a doi comandanți, Blohme și Saint-Sauveur, a trebuit să indice natura metalelor îngropate în pământ de soldați. Nu a comis nici o eroare și, opt zile mai târziu, a primit o cerere oficială de a recupera obuzele neexplodate.

  Într-o zi abatelui Bouly i-a venit ideea să cerceteze dacă nu cumva și microbii emit unde care ar putea să fie puse în evidență cu bagheta sau cu pendulul (s.n.)

  Primele încercări s-au făcut în laboratorul unui tânaăr farmacist. Ele au fost încununate cu succes. Apoi au fost căutați subiecți umani. Prieten cu decanul facultății de medicină din Lille, abatele Bouly a început cercetările sub conducerea acestuia, la facultate, apoi a lucrat cu mai mulți doctori, în spitalele din Boulogne, Berck și în laboratoarele de bacteriologie din Liege.

  Bolnavii, atrași de renumele său, au început să-l solicite intens. Sindicatul medicilor știind că nu e vorba de o concurență, ci de un studiu științific, care nu poate să se facă în lipsa subiecților pentru cercetări, nu i-a cauzat niciodată neplăceri. Mulți doctori l-au ajutat chiar în această sarcină delicată, deși erau convinși că, odată țelul atins, își vor pierde o parte din clientelă.

  În cercetările sale, abatele Bouly a cunoscut toate angoasele unui cercetător într-un domeniu nou, dar a avut și satisfacții și nu i-au lipsit încurajările.

  Marile sale descoperiri au fost recompensate : în 1927 este numit Ofițer al Academiei în 1935, ofițer al Meritului Intelectual și Social; în 1949 primește Crucea de Onoare a Devotamentului Național.

  În 1950, guvernul îi decernează cea mai înaltă distincție, Crucea Legiunii de Onoare, care i-a fost înmânată de însuși ministrul Sănătății Publice.

  Dar bucuria de a cunoște a constituit pentru el una din cele mai mari recompense. Aceste decorații depășesc însuși persoana sa. Ele se adresează clerului francez, din rândurile căruia a provenit, celor ce lucrează în domeniul radiesteziei și care trebuie să fie mândri văzând că unul de-al lor a primit aceste înalte decorații, care marchează o recunoaștere oficială a artei și silinței lor. Ei nu au decât să meargă mai departe, pentru că rezultatele minunate îi așteaptă.

 2. #2
  Mihaitza Avatar
  Mihaitza este offline Utilizator Bobocel
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Locatie
  in PLOIESTI
  Posturi
  356

  Implicit Re: ALEXIS BOULY Unii il considera parintele radiesteziei modern

  Interesant subiect.. dar Hasdeu?

Subiecte Similare

 1. Amintiri despre parintele Arsenie Boca
  De lovelife in forum Crestinismul
  Replici: 31
  Ultimul post: 15 feb 2010, 12:09
 2. OZN-ul descris de parintele Cleopa
  De lovelife in forum Paranormal
  Replici: 15
  Ultimul post: 10 nov 2008, 15:48

Reguli postare

 • Nu puteti crea subiecte noi
 • Nu puteti posta replici
 • Nu puteti posta atasamente
 • Nu puteti sa va editati postarile
 •