Pagina 2 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul
Rezultate de la 16 la 30 din 51

Subiect: Fenomene normale mai putin cunoscute. Ipoteze.

 1. #16
  cris este offline Utilizator De'al casei
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Posturi
  2.533

  Implicit

  Cind eram eu foarte tinara,prin liceu,nu credeam ca ceea ce vad este real si inchideam ochii si pipaiam cu miinile.Asa am invatat sa vad obiectele cu miinile,dar chiar si-asa,aveam senzatia ca ceva imi scapa.
  Vasele cu apa nu mai sunt suficiente.
  Duceti-ne direct la izvor!

 2. #17
  Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  2.823

  Implicit Proiectiile

  Proiecțiile I

  Un instrument util în tehnică și știință îl reprezintă proiecțiile care nu sunt altceva decât “umbre” ale unor lucruri pe, de cele mai multe ori, niște suprafețe, și reprezintă un mod de a transmite informația.
  Modalitățile în care se pot face aceste proiecții sunt și ele extrem de diverse.
  Privind lucrurile mai indeaproape, scrisul reprezintă și el o proiecție a limbajului, dar poate fi a unor trairi sufletești. Iar utilitatea proiecțiilor se poate extinde practic în orice domeniu de activitate umană.
  Un element esențial al oricărei proiecții, care se face în cadrul unui sistem de referință, îl reprezintă “punctul de vedere”, adică poziția unui observator față de obiectul observat.

  Aș vrea sa exemplific cu un planiglob pe care-l prezint mai jos:


  Nu am motive să cred că printre cei care văd rândurile acestea este cineva care să nu fi văzut planiglobul obișnuit, care are ca punct de vedere un loc situat la intersecția meridianului 0 și ecuatorul și corespunde convenției căreia Polul Nord este în partea superioară a hărții.

  Ceea ce am prezentat este ceea se obține dacă observatorul este în altă parte (intersecția meridianului 150 și ecuatorul) și care nu respectă convenția amintită.

  Prima reacție a celor care au văzut harta aceasta a fost aceea de a avertiza că este prinsă invers.
  Apoi, uitându-se mai bine, adică mai cu atenție, zâmbesc și in final se amuză.

  Este harta aceasta adevărată? Este! Numai că dacă va uitați mai cu atenție, veti putea și dumneavoastră să constatați ce mare este Siberia și cât de mare este Podișul Gobi. Lucrul asta nu este la fel de limpede pe harta cu care eram obișnuiți. De Australia, nu mai vorbesc, pentru că cei care au facut harta aceasta, tocmai acest lucru au vrut să-l pună în valoare.

  Cam la fel se întâmplă și cu adevărurile fiecăruia dintre noi, care nu sunt decât proiecții ale formidabilei realități din jurul nostru. Care este mai reală? Care este mai adevărată? Care este cea mai cea?
  Aș zice ca nici-una în particular dar că toate în ansamblu, ne pot da o imagine mai completă asupra incomensurabilei realități din care facem parte.

  Când aveți probleme cu adevărurile altora, puteți face exercițiu schimbării punctului de vedere, încercând să vă plasați în locul celui din fața dumneavoastră. Eu am încercat și aproape de fiecare dată m-am lămurit că din punctul celălalt de vedere, lucrurile se văd așa cum mi-au fost relatate. E drept că uneori a trebuit să aștept niște ani buni, până când am fost în măsură să ajung la “punctul celălalt de vedere”.

  Un alt exercitiu, pe care l-am incercat, a fost la munte cand m-am asezat culcat dar cu capul spre vale si am privit. Daca veti incerca, veti vedea lucruri noi, nebanuite, pe care altfel, nu aveti cum sa le vedeti. Incercati, si alte proiectii pe retina ochilor dumneavoastra.

 3. #18
  Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  2.823

  Implicit Re: Proiectiile

  Proiecțiile II


  Un tip de proiecție mai deosebită, preluată de către cei care se ocupă de spiritualitate, o reprezintă holograma. Ea nu este decât o proiecție specială (lumină laser monocromatică, sistem de oglinzi dintre care unele sunt semitransparente și dispozitivul de înregistrare a proiecției) a unui corp tridimensional. Holograma privită cu ochiul liber nu lasa să se întrevadă absolut nimic din obiectul a cărui proiecție este. Holograma înregistrată pusă într-un dispozitiv special asemănător celui cu care a fost înregistrată, conduce la obținerea unei imagini tridimensionale a corpului utilizat inițial. Imaginea tridimensională poate fi observată chiar dacă observatorul se deplasează de jur împrejurul ei, totul pare ca și când obiectul material, tridimensional s-ar afla în față privitorului, iar dacă acesta se învârte în jurul lui atunci îl poate admira în toată splendoarea lui, ca și când ar fi acolo. Numai că obiectul fizic nu este acolo.

  O caracteristică a hologramei, mult clamată, este aceea că dacă ea este spartă (înregistrare pe placă fotografică cu suport de sticlă) orice fragment al ei permite reconstituirea obiectului. Afirmația aceasta este parțial adevărată : se obține o imagine a obiectului, dar ea este vizibilă numai dintr-un anumit unghi. Adică reprezintă numai un punct de vedere. Al cui? Nu se știe niciodată cu exactitate, iar pentru a afla este necesară deplasarea în jurul locului virtual unde se așteaptă ca imaginea să fie vizibilă. Adică, în modul cel mai general zis, este nevoie de o învârtire în jurul cozii.

 4. #19
  Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  2.823

  Implicit Re: Proiectiile

  Prin anii ’70 a apărut un soi de experiment virtual care arăta cum se poate depăși viteza luminii în universul nostru. Experimentul avea nevoie de laser, sau altă sursă de lumină (abia ajunsese la publicul larg descoperirea pulsarilor ) care să se poată roti. Chiar dacă viteza luminii este limitată, diverșii observatori situați pe un cerc în jurul centrului de rotație al sursei de lumină, ar fi putut să observe apariția sursei de lumină cu o viteză mai mare decât viteza luminii. Viteza circumferențială este proporțională cu distanța de la sursa de lumină la observator (R) și cu frecvența de rotație a sursei de lumină (f).

  v=2piRf

  La rotație pe secundă, viteza luminii este atinsă la o distanță de aproximativ 50.000km. Dacă se află pe un cerc mai mare, atunci lucrurile se petrec ca și cum spotul luminos se “deplasează” între doi observatori cu o viteză mai mare decât cea a luminii. Ura! S-a depășit viteza luminii! Așa decurg lucrurile, numai că observatorii nu au cum să verifice acest lucru pentru că modalitățile lor de comunicare cele mai rapide ar trebui să folosească tot lumina a cărei viteză tot aceeași este. Deși proiecția se deplasează cu viteze superluminice ea nu implică transport de masă sau energie, între observatori, ci numai între sursa de semnal și fiecare observator în parte. Cu alte cuvinte, viteza superluminică obținută astfel nu este una reală.

  Studiile făcute cu telescopul Hubble au pus în evidență un fenomen deosebit: ecoul luminii. El provine de la explozia unor supernove care a avut loc cândva. Lumina aceea a ajuns și pe pamânt odată. Ceea ce se vede cu Hubble reprezintă reflexia luminii provenind de la aceleași supernove pe niște nori interstelari de dimensiuni astronomice. Ea ajunge, cu o oarecare întârziere astazi la noi sub forma unor “conuri luminoase”. Cine are răbdare și pasiune pentru acest domeniu fascinant, se poate uita peste articolele din site-ul de la NASA. Cine nu, “lucrează” cu viteze superluminice proiectând proiecții de proiecții.

 5. #20
  Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  2.823

 6. #21
  Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  2.823

  Implicit Frecventa/lungimea de unda

  Lumea Inconjurătoare are diferite aspecte. Unul dintre ele este cel ondulatoriu, caracterizat prin modificarea periodică a unor caracteristici fizice, după legi bine definite.
  Cea mai simplă formă de caracterizare a undelor este dată de relația:

  λ = v/f

  unde:
  λ – lungimea de undă;
  v – viteza de propagare undei;
  f – frecvența (nr. oscilații/s).
  Lungimea de undă este distanța după care caracteristica fizică atinge aceeași valoare vectorială (amplitudine și sens), repetând o stare anterioară.

  In cazul undelor electromagnetice este interesantă o analiză a spectrului după frecvențele întâlnite în mod obișnuit în viața de zi cu zi, alături de lungimea lor de undă. Tabelul de mai jos prezintă și comparația dintre lungimea de undă și diversele aspecte ale lumii în care trăim.  Pentru aspectele legate de lumină, care este radiație electromagnetică, în tabelul de mai jos sunt prezentate culorile cu lungimile lor de undă, inclusiv “capetele” spectrului vizibil.  Dacă este vorba de domeniul acustic, din cauza vitezei de propagare a sunetelor in aer, cu mult mai mică (340 m/s) la aceeasi frecvență, lungimea de undă va fi diferită.  Implicațiile lungimii de undă asupra vieții curente sunt mai importante decât frecvența, iar specialiștii in domeniul acustic sau electromagnetic, utilizează intens această marime fizică.

  Cei interesați de spiritualitate utilizează frecvent termeni ca vibrații sau frecvență pentru a descrie evoluția spirituală, deși nu este absolut nici o legătură intre fenomenele fizice și cele de natură spirituală. Lucrul acesta conduce adesea la neînțelegeri, mai ales la noii veniți în domeniul spiritual care au cunoștințe de fizică mai multe decât de spiritualitate. Nu-i vorbă, că și dintre cei cu cunoștințe spirituale nu au foarte multe cunoștințe de fizică și tehnică.
  Primul aspect este cel legat de termenul vibrație care este extrem de legat de oscilațiile de natură mecanică. In termeni muzicali, a crește vibrația înseamnă trecerea la modul “pitzicatto”. In termeni mai uzuali și mai obișnuiți, asta se intâmplă când oamenii se ceartă și vocea le devine mai “ascuțită” (mai ales la femei). Când se leagă termenii de creștere a vibrației proprii de elevarea spirituală, parcă nu mai există nici o atracție pentru subiect.
  Creșterea frecvenței și expansiunea percepției este o altă corelație invocată. Creșterea frecvenței duce la scăderea lungimii de undă. Rezonatorii, dispozitive care captează eficient diferite oscilații, sunt proiectați în termeni de lungime de undă și mai puțin în termeni de frecvență. Așa cum se observă din tabele, frecvențele coborâte atât pentru domeniul audio cât și pentru cel electromagnetic și aici se poate pune accentul pe rezonanțele urechii interne, ale cavității craniene, ale cavității toracice sau a celei abdominale, ar putea fi invocate, mai degrabă decât cele înalte, dacă ținem cont de lungimea de undă. Frecevențele înalte sunt utilizate, mai degrabă pentru distrugere (celule canceroase, depuneri, bacterii, viruși) decât pentru creșterea ariei de percepție.

  Oricum, ipoteza că natura telepatiei este una de electromagnetică are o bază fizică solidă, dacă ținem cont de lungimea de undă a radiației produsă de activitatea cerebrală, măsurată la nivelul pielii scalpului. Este posibil ca să transmitem și să recepționăm informații, iar distanța să nu conteze (cel puțin cea atinsă de omenire până în prezent).

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 7. #22
  Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  2.823

  Implicit Re: Frecventa/lungimea de unda

  Am trait sa o vad si pe asta. Ce scriu acum este mai mult pentru colegii inforenergeticieni ca poate le va fi de folos. Sau macar unuia dintre ei. Sau poate ca altora. Ce importanta are?

  Am vazut minunea tehnica care se numeste multiplexare fotonica sau cuplarea a doi fotoni in faza: lumina cu lungimea de unda de 1000 nm (infrarosu) transformata in lumina verde (500 nm) si apoi doi fotoni verzi cuplati transformati intr-unul din domeniul UV (250 nm). Mai mult decat atat, verde +IR devine albastru-indigo. De-a dreptul halucinant! E drept ca asta nu se intampla cu orice lumina, ci numai cu lumina laser, dar si asa, totul devine bulversant. Adica, este posibil!!!!! Chiar daca radandamentele nu sunt 100%.

  Asta la nivel fizic, dar asa cum proaspata sociofizica arata ca este posibil, ce ar insemna daca oamenii s-ar comporta ca mediile care emit speciala lumina laser si apoi ca cele care sunt capabile sa o ajute sa se transforme...

  Ipoteze... simple ipoteze... Ca pana la urma fiecare are Liber Arbitru (LA) prin care alege sa traiasca RAI-ul sau IAD-ul, ACUM si AICI. Azi, o varianta, maine alta, si tot asa...

  Adica alte ipoteze...

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 8. #23
  dinel este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  iunie 2007
  Locatie
  Curtea de Arges
  Posturi
  94

  Implicit La titltu

  Citesc , citesc .. .si iar citesc . Fac in mintea mea comparatii . Descopar pe zi ce trece ca mai sunt valori in domeniul fizicii ,astrofizicii ,chimiei, paranormalului ( sa nu zic normal ).... etc.
  De ce , Doamne , cei care au un potential intelectual nativ orientat spre stiintele Tale n-au posibilitatea de consacrare si afirmare acolo unde trebuie ?
  Eu te stiu ca esti "SERVITORUL " nostru (Iarta-ma ! Nu te critic! Nu Te pun in umilinta pe TINE ,DOAMNE ,dar Tu esti in TOATE . TE calcam , Te blamam , Te consumam sub toate formele , ne juram pe Tine , ne...... ne .... si multe altele ) , dar de ce nu-i servesti pe toti dupa merite ?
  Pana cand ,DOAMNE , esti supusul nostru ?
  Fii ,Doamne , prin supusii Tai Divini , Cel Care Este Imparat si nu Cel umilit !

  "" Jertfeste lui Dumnezeu jertfa de lauda si implineste CELUI PREA INALT fagaduintele tale "" DAVID

 9. #24
  Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  2.823

  Implicit Despre creier 1

  Funcționarea creierului

  In fotografia de mai jos exista un cap de bărbat. Sunteți rugați să vă cronometrați examinarea ei.  Dacă ați identificat capul în 3 secunde, parte dreaptă a creierului dumneavoastră este dezvoltată mai mult decât la oamenii obișnuiți.
  Dacă ați reușit intr-un minut atunci ea este dezvoltată normal.
  Dacă timpul necesar este între 1 și 3 minute, emisfera dreaptă are o reacție încetinită și va trebui să mâncați mai multe proteine.
  Dacă va este necesar un timp mai mare de 3 minute, emisfera dumneavoastră dreaptă este un adevărat dezastru având o reacție extrem de lentă.
  Dacă nu găsiți capul de bărbat, vă sugerăm să consultați un medic, pentru că, chiar există un cap de bărbat printre boabele de cafea.

  Este extrem de important să știm cum ne funcționează creierul, să realizăm că el face o mulțime de lucruri despre care nu știm că se întâmplă. Dacă aruncăm în sus o minge și apoi o prindem, atunci creierul nostru rezolvă a mulțime de ecuații diferențiale. Despre acest lucru nu am avut niciodată habar că se întâmplă. Și totuși, calculele și presupunerile pe care le face creierul nostru pot să ne inducă în eroare ca în cazul iluziei Muller-Lyer prezentată mai jos:  In această iluzie, liniile orizontale par să aibă diferite lungimi, când de fapt sunt toate egale. Puteți utiliza o riglă dacă nu vă vine să credeți. Chiar și atunci când știți aceasta, creierul vă va spune că ele sunt diferite. Aceasta este o halucinație de fiecare zi creată de presupunerile ascunse pe care creierul le face despre modul în care lumea este organizată. Iluzia apare din cauza sistemului de procesare a imaginilor care apreciază profunzimea și distanța presupunând că o configurație “vârf de săgeată” corespunde unui obiect aflat aproape, iar configurația “coadă de săgeată” corespunde obiectelor îndepărtate. Cum liniile au aceeași lungime, cea care este percepută ca fiind mai depărtată va părea mai mare decât cea percepută ca fiind mai apropiată.

  Se pune întrebarea: “de ce face creierul așa ceva?” Teoria lui Frith explică că creierul este constrâns să facă presupuneri deoarece senzațiile sunt mult prea ambigui și atunci când procesăm senzații nu avem timp să facem altceva mai interesant.

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 10. #25
  Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  2.823

  Implicit Despre creier 2

  Teoria privind structura și funcțiile minții sugerează că cele două emisfere ale creierului controlează două moduri diferite de gândire. Ea sugerează că fiecare dintre noi preferă un mod sau altul. Experimentele au arătat că cele două emisfere cerebrale sunt responsabile pentru moduri de gândire diferite. Mai jos sunt prezentate diferențele dintre modurile de gândire ale celor două emisfere:  Funcțiile emisferelor

  STANGA ...................................... DREAPTA
  utilizează logica...........................utilizează simțirea
  orientată către detalii..................orientată către viziune de ansamblu
  ghidată de realități......................ghidată de imaginație
  cuvinte și limbaj...........................simboluri și imagini
  prezent și trecut...........................prezent și viitor
  matematică și știință....................filozofie și religie
  poate înțelege.............................poate pricepe
  cunoaștere..................................credin țe
  recunoaște..................................apreci ază
  percepe ordine/aranjamente.........percepție spațială
  știe numele obiectelor.................știe funcția obiectelor
  bazată pe realitate......................bazată pe fantezie
  formează strategii........................prezintă posibilități
  practică........................................im petuoasă
  siguranță.....................................risc ă

  Cei mai mulți oameni au o preferință distinctă pentru unul din aceste stiluri de gândire. Unii, totuși sunt echilibrați și sunt adepți în mod egal al ambelor moduri. Școala tinde să favorizeze modul de gândire al emisferei stângi, iar preocupările artistice sau sportive pe cel al emisferei drepte. Subiecții cu emisfera stângă antrenată se concentrează pe gândirea logică, analize și precizie. Subiecții cu emisfera dreaptă antrenată se concentrează pe estetică, simțire și creativitate.

  Emisfera dreaptă procesează informația într-un mod liniar, procesând de la componente către întreg. Ea consideră componentele, le leagă între ele și le aranjează într-o ordine logică, după care trage concluzii. Emisfera dreaptă, procesează pornind de la întreg că părțile lui, holistic. Ea pleacă de la răspuns. Vede mai întâi ansamblul și nu detaliile. Cei care gândesc cu emisfera dreaptă au probleme cu cititul dacă nu au o imagine de ansamblu mai întâi.

  Un mit anti-masculin susține că “femeile sunt mai creative decât bărbații”. Creativitatea funcționează în ambele emisfere și nu există nici o relație cu sexul subiecților. Plecând de la ideea că femeile au o dezvoltat limbajul și simțul de orientare spațială redus, atunci, în medie, probabil că femeile sunt mai creative pe subiecte legate de limbaj și bărbații mai creativi pe subiecte legate de vizual cum ar fi arta, arhitectura sau ingineria.

  Oamenii cu emisfera stângă dezvoltată nu au probleme în a se exprima prin cuvinte, pe când la ceilalți apar probleme în găsi cuvintele potrivite.

  Un alt mit întâlnit este cel legat de faptul că “femeile au emisfera dreapta mai dezvoltată decât bărbații”. Și aceasta este fals. Volubilitatea femeilor arată ca acestea au foarte dezvoltat limbajul care este o funcție a emisferei stângi. În medie, femeile au dezvoltată emisfera stângă decât bărbații.

  Importantă este sincronizarea emisferelor pentru maximul de performanță al creierului. Vorbind la modul general, maximul de performanță al creierului conduce la o viață mai liniștită, mai limpede și mai puțin stresantă.


  Dr. Lester Fehmi, director la Princeton Biofeedback Research Institute, spunea că sincronizarea emisferelor cerebrale reprezintă “eficiența maximă a transferului de informații la nivelul întregului creier și ea este corelată experențial cu unirea experiențe și a intuiției. În loc să ne simțim separați și extrem de concentrați, mai bine să tindem să ne simțim mai mult în miezul lucrurilor, laolaltă cu experiența (în care noi suntem și experiența și scopul ei). Aceasta înseamnă o integrare senzorială a întregului creier care conduce la o funcționare a lui mai intuitivă și mai puțin egocentrică, și conduce la mai multe experiențe realizate simultan”

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 11. #26
  Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  2.823

  Implicit Celule

  Una dintre gaselnitele ultimilor ani este legata schimbarea ADN. Deja se nasc copii violeti sau de cristal, despre care se afirma ca nu mai au ADN-ul la fel cu restul oamenilor. Si se vorbeste despre multiplicarea spiralelor ADN, de parca 2 nu ar fi fost indeajuns.
  Se pare ca desenele modelului tridimensional al ADN nu a satisfacut necesitatile de importanta ale unora si acum si-l inchipuie ca pe un odgon cu cat mai multe spirale in el.

  Studiile si cercetarile privitoare la structura celulelor si mecanismele care se petrec acolo sunt extrem de delicate, pentru ca minunea care se numeste viata nu suporta chiar orice conditii.

  Majoritatea imaginilor efectuate de catre cei care studiaza profunzimea sau imensitatea materiei nu prezinta interes pentru marele public pentru ca acolo nu exista elemente de comparatie sau de regasire a unor repere cu care privitorii sa fie obisnuiti. Uneori, apar lucruri remarcabile, care din amuzament sau tocmai pentru ca sunt deosebite si pot crea "jonctiuni" in mintea celor care privesc ele sunt prezentate publicului. Mai jos este un link catre o expozitie de imagini ale celulelor obtinute la Institutul Curie din Paris sub titlul: "Celule, uimiti-ma!"

  http://www.journaldunet.com/science/...onnantes.shtml

  Vizionare placuta!

  PS Doritorilor de ADN cu multe spirale le sugerez sa numere pe figura 5 cate fragmente de ADN exista.

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 12. #27
  Tixti este offline Utilizator Bobocel
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Braila
  Posturi
  450

  Implicit

  acolo e simplu, ca se numara din doi in doi si termini repede.
  Dar in poza nr 2, vedeci ce zambaretze sunt celulele? Si colorate. De aia omul are mai multe fetze, odata sunt active celulele albastre, odata celulele rosii... etc. Lipseste o poza din gasca. Cum arata o celula de celular?!
  Dumnezeu ne iubeste pe toti

 13. #28
  lovelife este offline Moderator De'al casei
  Data inscrierii
  iulie 2006
  Locatie
  Galati
  Posturi
  2.040

  Implicit

  pozele astea iti dau alta viziune asupre vietii
  Un site
  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
  si un
  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
  pentru mamici unde se dezbat subiecte despre sarcina, nastere precum si crestere si educarea copiilor.
  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 14. #29
  Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  2.823

  Implicit Re: Fenomene normale mai putin cunoscute. Ipoteze.

  Cerintele stiintei privind o teorie si concluziile ei

  1. se bazeaza pe date empirice care trebuie confirmate intr-o forma reproductibila
  2. sa faca posibila o descriere matematica
  3. sa nu aiba contradictii interne
  4. sa permita efectuarea de predictii care sa conduca la noi descoperiri

  In special a doua conditie a fost un motor pentru dezvoltarea matematicii. Si ma gandesc aici la calculul diferential si la cel integral, la statistica matematica si la teoria operatorilor, la spatiile neuclidiene, logicile moderne, etc.

  Adevarata provocare, pe care o vad acum, este omul, privit ca unicat.
  Diversele ramuri ale stiintei ajuta la intelegerea, mai mult sau mai putin profunda, unor probleme. Deocamdata, mi se pare potrivit sa remarc ca poate fi descris pe portiuni.

  Poate ca cea mai corecta descriere ar putea sa fie una asemanatoare cu cea folosita in mecanica cuantica: stari care pot fi atinse cu o anumita probabilitate.

  Sau poate ca altceva fiindca mecanica cuantica se aplica in ipoteza ca obiectele dintr-o categorie sunt identice.

  Cel mai greu este de asigurat este, in cazul discutat, prima conditie. Este vorba despre experimente unice efectuate cu subiecti unici. Repetarea experimentului pe acelasi subiect este posibila, dar, experimentul anterior a modificat subiectul.

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 15. #30
  Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  2.823

  Implicit Re: Fenomene normale mai putin cunoscute. Ipoteze.

  Oscilatiile se manifesta uneori aparent ciudat in viata de zi cu zi. Un experiment simplu de manifestare a a lor este in videoclipul de mai jos:

  [media]http://youtube.com/watch?v=s9GBf8y0lY0[/media]

  Sub placa de tabla patrata se afla un difuzor care-i transmite oscilatii cu frecventa variabila. Pentru vizualizare se foloseste nisip. Desenele obtinute corespund zonelor unde tabla nu oscileaza si reprezinta modurile de vibratie ca functie de frecventa. Adaugarea periodica de nisip este necesara pentru a suplini pierderea nisipului peste margini si pentru a oferi consistenta liniilor. Al doilea aspect apare din cauza aspectului paradoxal ca odata cu cresterea frecventei, aria zonei care nu vibreaza creste.

  Utilizarea principiului similitudinii in exces poate conduce la neconcordante cu realitatea fizica, cognoscibila. Si cand spun asta marefer la cei care utilizeaza termenul de vibratie si frecvente: devii mai bun daca-ti cresti vibratia, iar asta se intampla crescand frecventa. In fizica si in cazul vibratiilor sonore, la cresterea frecventei scade aria zonelor care vibreaza (si nu sunt in stare sa tina nisip pe ele. Creste nuarul de domenii vibratoare dar scade aria lor.

  Dar vorba unor persoane care se ocupa de spiritualitate: ce si cui ii pasa? Daca lor le place sa creada asa, asa vor si spune si gata! Ce daca, cu aceeasi nonsalanta, arunca cu noroi in oamenii de stiinta care nu vad ceea ce le place lor sa vada? Pai uite, se joaca ca niste copii cu nisip, de incuiati si fara orizont ce sunt?

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

Pagina 2 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul

Subiecte Similare

 1. Fenomene astronomice
  De Ion Furtuna in forum Astrologie
  Replici: 69
  Ultimul post: 27 mar 2011, 13:22
 2. Telefoane mobile nocive sau mai putin nocive
  De cristicarstea in forum Discutii libere
  Replici: 34
  Ultimul post: 26 iul 2010, 10:31
 3. Mai mult Paranormal, mai putin extraterestri!!!
  De Stratov in forum Paranormal
  Replici: 17
  Ultimul post: 24 nov 2008, 11:14
 4. Fenomene OZN intense in India
  De Santamia in forum Paranormal
  Replici: 0
  Ultimul post: 30 ian 2007, 09:35
 5. Originea unor nume cunoscute
  De Nicoleta in forum Crestinismul
  Replici: 5
  Ultimul post: 24 nov 2006, 11:39

Reguli postare

 • Nu puteti crea subiecte noi
 • Nu puteti posta replici
 • Nu puteti posta atasamente
 • Nu puteti sa va editati postarile
 •