Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12
Rezultate de la 16 la 20 din 20

Subiect: Tainele tăblițelor de plumb de la Sinaia

 1. #16
  Florin Croitoru este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  ianuarie 2011
  Locatie
  Stechlin
  Posturi
  27

  Implicit Re: Tainele tăblițelor de plumb de la Sinaia

  părerea mea e că:
  -este exclus ca plăcile de plumb să fi fost de aur. Se vede că sînt vechi; au patină. Scrisul este în două feluri: în relief dar și adăugat mai tîrziu prin scrijelire sau săpare cu dalta. Ambele nu se pot copia. În cazul scrierilor vechi pe folie de aur vedem că scrisul nu e în relief ci făcut prin gravare sau scrijelire cu un obiect ascuțit.Chiar de ar fi fost de aur desigur acestea ar fi fost folii subțiri și nu ar fi fost rentabilă topirea lor.
  - un asemenea secret (topirea) nu ar fi putut fi ținut.Era nevoie de specialiști care să copieze fidel foliile de aur. Era nevoie de un atelier, nu un loc cunoscut ca Fabrica de Cuie de la Sinaia.Cu siguranță cei care ar fi lucrat la așa ceva mai tîrziu ar fi dat anmănunte, ori nu a transpirat nimic, ceea ce pt România ar fi o minune.După topire aurul trebuia vîndut.Asta presupune intervenția mai multor persoane. Secretul nu ar fi putut fi ținut.
  -orice om cu pregătire medie și-ar fi dat seama de valoarea imensă a lucrului scris. Mai ales un rege ar fi intuit imediat ce pierde dacă se lăcomește la aur și ce cîștigă dacă păstrează originalele.
  - regele dispunea de bogății mari.Nu ar fi avut nevoie să fi topit niște folii de aur.Oricum acestea chiar de ar fi fost 500 de bucăți nu ar fi însumat nici 200 de kg de aur.
  Cunosc lucrările lui Bucurescu la plăcile de plumb. Toate despărțirile lui de text sînt eronate iar traducerile absolut fanteziste.Limba dacilor, mai precis traca de Nord pt că daci au fost numiți de romani numai cei din Banat și o parte din Ardeal, nu putea fi decît de tip indo-european (IE). Într-o despărțire corectă de text trebuie să se vadă caracteristicile unei limbi europene: cuvinte de bază comune multor limbi europene, terminații verbale care sînt foarte asemănătoare în limbile europene chiar în limbi din grupe diferite de ex rusă și romînă. De observat că sintaxa este f asemănătoare la limbi din grupe diferite de ex rusă, romînă, bulgară, sîrbă, italiană, spaniolă, albaneză, deci e f posibil ca o limbă veche a prezentat o asemenea sintaxă sau una foarte asemănătoare.
  În concluzie acestea de plumb sînt originale
  Traduceri:
  O despărțire bună de text precum și interpretarea corectă a lui găsiți pe pagina mea de internet http://florincroitoru.tripod.com/
  Aceste despărțirei de text sînt foarte greu de făcut. Chiar pt placa 16 pe care se pot izola ușor la început cinci cuvinte sigure mie mi-au trebuit luni de zile ca să ajung la sfîrșit deși textul e relativ scurt.Tot acolo puteți auzi textele de pe inelul de aur de la Ezerovo, găsit în anul 1912 în Bulgaria și datat sec 5 îen și de pe placa 16 de plumb. Puteți auzi pt prima dată cum suna limba dacilor.

 2. #17
  Florin Croitoru este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  ianuarie 2011
  Locatie
  Stechlin
  Posturi
  27

  Implicit Re: Tainele tăblițelor de plumb de la Sinaia

  textul despărțit în cuvinte și citit de mine. Această despărțire am făcut-o în 2005.
  Fisiere atasate Fisiere atasate

 3. #18
  Florin Croitoru este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  ianuarie 2011
  Locatie
  Stechlin
  Posturi
  27

  Implicit Re: Tainele tăblițelor de plumb de la Sinaia


  placa 16 a fot tradusă printre alții de sorin Olteanu (lingvist), Branislav șefanovski (amator), Adrian Bucurescu (profesor)
  Aceasta este despărțirea în cuvinte făcută de mine.
  Florin Croitoru

 4. #19
  Florin Croitoru este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  ianuarie 2011
  Locatie
  Stechlin
  Posturi
  27

  Implicit Re: Tainele tăblițelor de plumb de la Sinaia

  Ultima editare de Florin Croitoru : 21 ian 2011 la 12:44 Motiv: adaug o poza

 5. #20
  Florin Croitoru este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  ianuarie 2011
  Locatie
  Stechlin
  Posturi
  27

  Implicit Re: Tainele tăblițelor de plumb de la Sinaia

  Citat Citat din Maria Vezi post
  Citeam un alt tracolog ca tablitele sunt falsuri si da o serie de argumente. Acum nu mai stiu ce sa cred. Aici citit-am http://soltdm.com/reviews/tabliteromalo.htm
  Sorin Olteanu se autointitulează tracolog.În afară de diverse erori nu are vreo contribuție la tracologie sau dacologie. El este un latinoman tipic.
  Nu a dus decît argumente hilare pt a demonstra falsul. Nu a adus nici o dovadă. Unul din argumente este că pe placa nr 16 ar scrie la sfîrșit : (el, Dacebalo) STOPESTE ARMOSA RUMUNOS. Primul cuvînt este tradus de "marele tracolog" astfel: STOPESTE=OPREȘTE, STOPEȘTE.... a pune stop, a opri. Acesta este evident un neologism în limba română și provine din limba engleză.De aceea SO a spus că placa ar fi falsă. Nu și-a dat seama S O că a despărțit eronat și trebuie despărțit STO PESTE, adică (el) stă peste armăsa rumunăs (î), cu sensul de a fi mai presus mai precis a fi comandantul armatei de rumîni (nu de romani, cum crede "distinsul" lingvist). E vorba de acei rumîni care tot rumîni au rămas și în Evul Mediu, adică niște țărani dependenți dintre care se recrutau apărători și pt turnuri numite după ei rîmnice. Acestea erau practic niște turnuri în care sta o mică gardă ce apăra un drum sau o mică localitate. În Evul Mediu acestea au fost construite și pt a apăra unele tîrguri și se poate f bine ca tîrguri să fi avut și dacii. Numele Rîmnic este eronat dedus de unii lingviști de la numele orașului Roma. Alții ca de ex Al Graur l-au dedus de la slavonul RÎBA care înseamnă pește. Au spus că RÎMNIC a fost RÎBNIC adică lac cu pești.Chestia e că RÎMNICU VÎLCEA nu e în zonă cu pește iar în zonele cu pește respectiv marginea Dunării și Deltă nu e nici un Rîmnic. Pt Rîmnicu Sărat nu merge absolut deloc explicația academicianului Al Graur. Nu e nici un lac sărat cu pește la Rîmnicu Sărat.Cele două localități au în comun faptul că au fost tîrguri. Un tîrg e un loc unde se perindă valori deci are nevoie de un soi de poliție. acei oanmeni înarmați erau cazați într-un rîmnic, adică un turn cu secțiune pătrată sau rotundă și înalt în general de vreo 5m. Garda dormea sus ca să nu poată fi atacată prin surprindere.

Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12

Subiecte Similare

 1. Misteriile biblice-(tainele)
  De cris in forum Alte confesiuni
  Replici: 7
  Ultimul post: 08 ian 2009, 17:06

Reguli postare

 • Nu puteti crea subiecte noi
 • Nu puteti posta replici
 • Nu puteti posta atasamente
 • Nu puteti sa va editati postarile
 •