Rezultate de la 1 la 2 din 2

Subiect: Daniel Fat - un muzician si actor adevarat roman

 1. #1
  Santamia este offline I.E. Bobocel
  Data inscrierii
  iulie 2006
  Locatie
  Galati
  Posturi
  362

  Implicit Daniel Fat - un muzician si actor adevarat roman

  Baimareanul Daniel Fat lucreaza la al treilea album, "De treaca - mearga" va fi lansat în 1 aprilie.

  Daniel Fat a absolvit Universitatea de Arta Teatrala Tg. Mures, sectia Actorie, promotia 2000. A fost actor debutant la Teatrul Dramatic Baia Mare, în perioada 1992-1993. În 1996 a devenit actor mânuitor de papusi la teatrul de profil din Baia Mare.
  În perioada 1997-2000 a colaborat cu Teatrul National Tg. Mures. A revenit apoi pe scena teatrului baimarean, din 2000 pîna în 2003. Dupa un popas la Teatrul Valah Giurgiu, din 2003 este colaborator al Teatrului Masca din Bucuresti si membru al Companiei "Passe - Partout Dan Puric" Bucuresti. Unul dintre reperele activitatii profesionale este one man show-ul „Eftin, da’ bun” , realizat dupa "O scrisoare pierduta;" de I. L. Caragiale, spectacol în care Daniel Fat interpreteaza; toate cele noua personaje, într-o conceptie regizorala; si muzicala; care îi apartin. Cu o activitate dramatica; bogata;, nici premiile nu l-au ocolit pe baimrean, la Festivalul de Teatru de la Piatra Neamt (2004), spectacolul "Intrusa" - în care Daniel juca rolurile Borges, orbul, functionarul, preotul - cucerind premiul pentru Cel mai bun spectacol. Baimareanul nu s-a multumit doar cu prezenta pe scenele teatrelor, ci a descins si "pe sticla": mai întîi în calitate de colaborator al unor televiziuni din Baia Mare, apoi ca si invitat al unor posturi nationale si, în fine, în prezent în calitate de colaborator al unor posturi nationale de televiziune.
  În domeniul muzicii, Daniel a participat la diferite festivaluri din tara, fiind nu o dat recompensat cu premii: premiul III la Festivalul "Cînd castanii înfloresc" - Ploiesti (1996), premiul special la Festivalul "Calarasi" (1996), premiul special pentru originalitate la "Gaudeamus" Brasov (1997). Baimareanul a participat si la diferite festivaluri de muzic folk, obtinînd premii si în acest caz: Marele Premiu al Festivalului "Rock, Jazz, Folk" - Craiova (1997), Premiul I la Festivalul Studentesc Tg. Mures (199, premiul I la Festivalul "Galbenã Gutuie" - Chisinãu (199.
  A fost invitat în recital la Festivalul "Om Bun" din Bucuresti, în sase ani consecutiv, si a initiat Festivalul "Ecouri în tara de Sus" la Baia Mare, festival care a avut loc în anii 2000-2002.
  Doua discuri a lansat Daniel Fat pîna la aceasta ora: primul, în iunie 2004, intitulat „Împaratia cu traznai”, continînd cîntece satirice, parodii pe diverse teme, în stil rock - folk; al doilea album a fost lansat în decembrie acelasi an, era vorba despre "Corinda, corinda...", un album cu colinde autentice din Maramures, acompaniate traditional cu toba, zurgalai si zongora. În prezent, Daniel lucreaza; la cel de al treilea album, preconizat a fi lansat în 1 aprilie 2006. Se va numi probabil "De treac - mearg" si va cuprinde cîntece pe texte critice, vizînd subiecte sociale, politice, mondene etc., în stil folk - punk - acoustic. "Majoritatea cîntecelor de pe acest nou album au fost inspirate de colaborarea de cinci luni cu emisiunea matinala Canalul de stiri de la Antena 1, unde am sustinut o rubrica saptamînala proprie, numita Topul evenimentelor "Ma doare-n cot". Este vorba despre parodii muzicale, cu text, acompaniament, muzica facute de mine" a declarat Daniel Fat. (Ramona-Ioana Pop)

  „ Muzica lui Dani Fat se desfasoara pe fagasul deschis de Alexandru Andries, Ada Milea, Tapinarii. Ceea ce-l individualizeaza în acest onorabil context, este vocea sa de tenor, mare, limpede si sigura, cu care ar fi putut face cariera în domeniul muzicii culte. Dar, mai întâi de toate, Daniel este un actor cu imaginatie zburdalnica si talent supranormativ. A demonstrat-o din plin în recitalul sau caragialean. Rând pe rând, a "luat la purtare" personajele importante din "O scrisoare pierduta" gasindu-si singur cele mai ingenioase solutii regizorale. Tipatescu este un fante cu fular alb, Trahanache este un demagog cu inflexiuni paunesciene, Coana Joitica poarta palariuta cu pampon roz-bonbon si istericale asortate, Cetateanul Turmentat este absolut adorabil când se bâlbâie, "bravos, onorabi-lu-lu-le", Agamita Dandanache are fracul cu cozile în fata si ciumafaie în vârful capului, gata mereu de o atipeala scurta si cu accent grecesco-peltic, "ti da-i, ti lupta...". intre "ariile mari" din "Scrisoarea pierduta", intermezzi din creatia muzicala proprie, songuri pe teme actuale: "un bou ca toti boii, putin la simtire", "Guvern pornit pe suprimat/ Asculta-al meu deziderat", "Dati-ne drumul din puscarie/ Dati-ne liber la tâlharie", totul presarat cu cotcodaceli, cucurigaturi, sonoritati de trompeta, gângureli si tâpurituri izvorâte din gâtlejul acestui Fat-Dragut, nou aparut în peisajul de basm al muzichiei corozive. Dupa recitalul actoricesc, a urmat un concert Dani Fat, ca bonus pentru fanii pe care, iata îi are deja si, mai mult decat atât, stiu refrenele si contribuie viguros la prestatia vedetei proaspat rasarite pe firmament.” (Gabriela Hurezean-National)

  „Albumul sau va contine 26 de piese, creatii proprii. Vazându-l in concert, am avut revelatia unui artist complet, care traieste pe scena, un ludic cum de mult nu am mai avut parte. DANIEL FAT isi ‘simte’ piesele si reuseste cu o usurinta rar întâlnita sa ajunga din prima la inima publicului. Muzica sa este greu sa o înscriem într-unul din genurile deja impuse marelui public, incât daca îl vom considera artist ‘crossover’ vom risca cel mai putin. Piesele sale aduc aminte de Radu Gheorghe, de Anda Calugareanu si oarecum de Ada Milea. Singura posibila asemanare cu Tapinarii ar putea fi versurile sui, în rest, muzica si vocea lui DANIEL FAT fac diferenta. Eruditia sa si temperamentul sau extrovertit sunt câteva dintre atuurile sale care îl fac sa cucereasca usor publicul. Acompaniindu-se cu chitara, DANIEL FAT mosteneste epicul cantabil al lui Tudor Gheorghe si Ioan Gyuri Pascu, partitura vocala având la baza tehnica scat-ului comutata pe folk-etno-rock.” (www.musiclines.ro - cronica de Bogdan Geana)

  „Pe cartea sa de vizita trebuie trecut faptul ca DANIEL FAT improvizeaza magistral, construind pe structuri de muzica traditionala ardeleneasca, ducând la extrem scat-ul si folosindu-se de versuri proprii si de câteva poeme ale lui Stefan Cazimir sau Ion Luca Caragiale pentru a ancora în actual mesajele sale” De fapt ce este „Împaratia cu traznai” ? Lectia de canto profan a unui solist capabil, stapân pe arta sa, cu multa experienta de a place publicului si constient ca fara umor, fara placerea de a transmite publicului propria sa stare de gratie nimic nu functioneaza cum trebuie. Cu atât mai mari va vor fi revelatiile atunci când veti asculta albumul în ordinea de pe disc, sa descoperiti dupa cântece „sui si traznite” piese cu versuri la limita postmodernismului, demne de volum, este aici cazul piesei „Geometrie”, care urmeaza „traznai” muzicale precum „Dragoste astrala” sau „Am o mândra” si „Halaripu-ripu”. (www.poezie.ro - recenzie de Bogdan Geana)

  Daniel Fat este actor. Lumea stie deja ca, pe lânga multe alte lucruri pe care un actor trebuie sa stie sa le faca, el trebuie neaparat sa poata cânta si sa aiba ceva voce. Îi mai trebuie imaginatie, curaj, idei mereu noi si musai are ceva de spus. Ceva personal, care nu-l lasa sa doarma noaptea si care se aduna undeva intr-un buzunar secret unde isi tine el tot arsenalul lui de actor.
  Daniel Fat scoate acum din buzunarul cu secrete, primul sau album „comercial”. Ghilimelele nu sunt întâmplatoare, ci puse acolo pentru a da de înteles cititorului ca poate cauta mai departe de coperta!? Ei, da, eticheta de „comercial”, unora le da indispozitii...dar de data asta nu e cazul!
  Albumul „Împaratia cu traznai” este un fel de colectie de jucarii muzicale, simpatice, care dovedesc ca autorul lor nu s-a straduit din rasputeri sa amestece notele ca sa iasa cu orice pret ceva de aruncat pe piata. Daniel Fat a scris de fapt o poveste(chiar titlul albumulul pare scos dintr-o carte de basme pentru copii), o poveste muzicala, aceasta nefiind nicidecum prima sa aventura cu muzica.
  Nascut pe 19 iunie 1974, la Tasnad, jud. Satu Mare,a locuit in Baia Mare, a absolvit Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica din Târgu-Mures, sectia actorie.
  Pâna în 2000 a jucat la Teatrul National din Târgu Mures, pe urma la Teatrul Municipal din Baia Mare(Goldoni, Moliere, Gogol, Wedekind, Alecsandri), din octombrie 2003, la Teatrul Valah Giurgiu si colaborator la Teatrul MASCA.
  Nu se stie care dintre pasiuni este mai veche, cea pentru muzica sau cea pentru teatru, dar in CV scrie ca în 1997 a participat la Festivalul „Chitara de argint”(Reghin) si la festivalul studentesc din Craiova, în 1998 la Iasi, Galati, Reghin, Tg. Mures, la Festivalul de folk "Galbena gutuie"(Chisinau,MD) si la Festivalul de folk „Om Bun”(Bucuresti), iar în 2000,2001,2002 si 2003 a revenit la „Om Bun”, ca invitat pentru recitaluri.
  Pentru Daniel, muzica sustine teatrul si teatrul sustine muzica.
  Daca tot umblam în buzunarul cu secrete, sa spunem si ca „Împaratia cu traznai” nu este primul album al lui Daniel Fat. Este doar primul album lansat pentru piata, de catre o casa de discuri.
  În octombrie 2000, Daniel a înregistrat primul sau album de autor,„Cântecele mele”, pe care l-a facut cadou prietenilor si celor care se bucurau sa asculte folk. Pentru ca ei au fost destul de multi, în decembrie, Daniel a cules niste colinde pe un disc pe care l-a numit „Corinda, Corinda”.
  În iulie 2001 s-a nascut „Împaratia cu traznai”( varianta initiala), urmând „Trairi”(septembrie 2001). Daniel a aparut si pe o selectie a celor mai bune piese din festivalul „Om Bun”1998.
  Daniel Fat este actor, dar nu numai(dupa cum deja se intelege). Noutatea este faptul ca se implica si în activitati mai responsabile(Adica, ce domnule, actorii sunt iresponsabili?, ar intreba actorii.)
  Este presedinte al Fundatiei Dacica, fondata in 2000, coordonator principal al Festivalului de muzica folk-„Ecouri din Tara de Sus” din Baia Mare, la editiile din 2000, 2001 si 2002, organizator al Concertului anual de colinde „Corinda, Corinda” (Baia Mare-2000, 2001, 2002), colaborator al TVR Cluj si din 1996 are multe aparitii la telviziune(Antena1, Realitatea TV, TVR, TVR2, TVR International,Tele 7 abc).
  A concertat in Art-Jazz-Club, La Scena, Casa Eliad, Big Mamou, ARCUB, Expirat,si la diferite evenimente.
  L.P.-ul de debut al lui Daniel Fat, „Împaratia cu traznai”, a fost înregistrat în Master Mix Studio din Bucuresti si are 26
  de piese. Întrebat de ce a înregistrat acest album, Daniel Fat a raspuns zâmbind: „Ca sa aduc un zâmbet” ...lucru important în orice zi din calendar si mai ales în zilele noastre. ( Dosar de presa )

  Mai multe informatii despre el si despre muzica lui, inclusiv cateva fragmente din muzica lui gasiti pe site-ul www.danielfat.ro

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
  - Salon de masaj si Scoala de masaj

 2. #2
  Camelia Avatar
  Camelia este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  noiembrie 2006
  Locatie
  Ploiesti
  Posturi
  2.432

  Implicit Raspuns Daniel Fat - un muzician si actor adevarat roman  Piesa de pe albumul "9(noua-balade)" - Daniel FaT (2013)

  muzica: Daniel FaT
  versuri: Camelia Radu
  orchestratie: Gabriel Isac
  "Capul plecat sabia nu-l taie, dar nici soarele nu-l vede!" - proverb romanesc


  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

Subiecte Similare

 1. Sai Baba - Cine este cu adevarat
  De lovelife in forum Alte stiinte spirituale
  Replici: 73
  Ultimul post: 31 ian 2012, 09:26
 2. Alte trei bratari dacice recuperate de statul roman
  De cristicarstea in forum Istoria Dacilor si Romanilor
  Replici: 6
  Ultimul post: 17 dec 2008, 20:48
 3. s.o.s muzeul taranului roman.
  De anima in forum Istoria Dacilor si Romanilor
  Replici: 1
  Ultimul post: 01 dec 2008, 00:10
 4. 1931 un deputat roman in parlament impotriva masoneriei
  De Catalin in forum Discutii libere
  Replici: 4
  Ultimul post: 15 ian 2007, 11:19
 5. Tablitele care stau la baza Dreptului roman la Rosia Montana
  De lovelife in forum Istoria Dacilor si Romanilor
  Replici: 1
  Ultimul post: 25 sep 2006, 12:43

Reguli postare

 • Nu puteti crea subiecte noi
 • Nu puteti posta replici
 • Nu puteti posta atasamente
 • Nu puteti sa va editati postarile
 •