Rezultate de la 1 la 6 din 6

Subiect: Aparatul SALIN - Vindeca astmul si boli respiratorii

 1. #1
  Santamia este offline I.E. Bobocel
  Data inscrierii
  iulie 2006
  Locatie
  Galati
  Posturi
  362

  Implicit Aparatul SALIN - Vindeca astmul si boli respiratorii

  Aparatul SALIN - Vindeca astmul si alte boli respiratorii

  Aparatul SALIN utilizeaza un procedeu de noutate absoluta in tratarea complexa a aerului si anume trecerea fortata a aerului printr-un filtru acoperit cu o depunere microcristalizata de saruri, in principal clorura de sodiu. Aparatul are o constructie compacta, continand un ventilator si filtru cu o depunere microcristalizata. Purificatorul de aer SALIN realizeaza un continut discret, dar permanent de aerosoli de clorura de sodiu in spatiul ambiental, modificand ionizarea aerului. Aparatul este comod in utilizare prin aceea ca asigura o purificare generala a aerului in spatiul unde este utilizat: locuinte, birouri, chiar si in masina. Se recomanda utilizarea indeosebi pe timpul noptii pentru a asigura o durata minima zilnica de 8 ore de expunere in mediul creat de aparat. In masura posibilului, durata de expunere se poate mari pana la intreaga zi. Sunt disponibile doua variante constructive, Salin S2 si Salin Plus. Salin S2 asigura tratarea aerului intr-un spatiu cu un volum de 35-40 mc.(camera normala de apartament), iar Salin Plus asigura tratarea aerului intr-un spatiu cu un volum de pana la 150 mc.

  *** Aparatul nu produce fenomene de coroziune in spatiul de utilizare.


  Medalia de Argint la a 30-a editie a Salonului International al Inventiilor, Tehnicilor si Produselor Noi de la Geneva 1-5 mai 2002
  La a 30-a editie a Salonului International al Inventiilor, Tehnicilor si Produselor Noi de la Geneva 1-5 mai 2002, aparatul Salin, inventie a d-lui chimist Constantin Pascu, a fost premiat cu Medalia de Argint fiind apreciat pentru ingeniozitatea ideii, pentru efectele sale benefice asupra starii generale de sanatate.


  EFECTE IN UTILIZARE

  EFECTE IGIENICE GENERALE
  Prin utilizarea aparatului SALIN se remarca un efect general de imbunatatire a calitatii aerului prin: retinerea prafului, eliminarea fumului de tigara, eliminarea mirosurilor neplacute (transpiratie, mucegai, carti vechi), o calitate deosebita a aerului care devine proaspat si placut respiratiei. Prin aceste efecte aparatul poate fi in general utilizat pentru asigurarea unui ambient interior cat mai confortabil.

  EFECTE MEDICALE GENERALE
  Utilizarea generala a aparatului SALIN de catre persoane sanatoase sau cu diverse afectiuni respiratorii a evidentiat o serie de efecte benefice generale: marirea rezistentei la raceli, somn linistit, odihnitor, stare de confort psihic, o scadere a problematicii sforaitului.

  EFECTE TERAPEUTICE
  Utilizarea aparatului de persoane cu afectiuni respiratorii a evidentiat o serie de efecte benefice intr-o gama larga de afectiuni ale cailor respiratorii superioare si inferioare.
  In afectiunile ORL, SALIN se arata a fi de mare ajutor in rinite, sinuzite, laringite, o actiune generala de desensibilizanta in probleme alergice.
  In afectiuni pneumologice au fost obtinute rezultate favorabile in astm bronsic, bronsite astmatiforme, bronsite, bronsectazii, silicoze, recuperari in TBC, mucoviscidoza.
  S-au remarcat efecte favorabile si in diverse alte cazuri de insuficiente respiratorii, ca de exemplu in cele pe fond cardiac sau tiroidian.


  MODUL DE ACTIUNE TERAPEUTIC- Consideratii generale

  Ionul de sodiu este recunoscut, atat in literatura de specialitate cat si de majoritatea clinicienilor, drept principalul stabilizator de membrana celulara la nivelul epiteliului de tip respirator. In prezenta ionului de sodiu are loc o fluidificare a secretiilor bronsice si ale cailor respiratorii superioare, prin cresterea cantitativa a fazei de sol din mucus. De asemenea, miscarea ciliara este activata (chiar in cazul fumatorilor cronici,unde se stie ca aceasta este paralizata) ducand la eliminarea rapida a secretiilor arborelui respirator.
  Ionul de sodiu determina scaderea edemului filierei aerodigestive superioare (val palatin, baza limbii, pilierii lojei amigdaliene), regasit adesea la sforaitori cronici. Edemul inflamator, la nivelul ostial al meatului mijlociu, diminueaza de asemenea, ducand la repermeabilizarea acestuia si drenajul sinuzal.
  Aceste constatari, unanim recunoscute, stau la baza indicatiilor clinice, in diverse afectiuni cronice respiratorii, pentru aerosoloterapia marina si cura balneara din sanatoriile saline precum Tg.Ocna, Slanic Moldova, Slanic Prahova, Praid, Ocnele Mari, etc.

  Prin utilizarea aparatului SALIN se asigura diminuarea edemului inflamator la nivelul intregului arbore respirator, ceea ce permite reducerea treptata a medicatiei specifice datorita unei eficiente mai mari in tratamentele medicale. Functionarea mai buna a aparatului respirator, care este fundamental in asigurarea unei stari bune de sanatate, permite rezolvarea unui mare numar de probleme respiratorii si asigura, in general, o mai mare rezistenta la diverse afectiuni respiratorii pentru toti utilizatorii.
  Utilizare
  Pentru obtinerea unui efect semnificativ, se recomanda utilizarea purificatorului timp de minim 8-10 ore pe zi. In prima perioada de utilizare (cel putin o luna) se recomanda folosirea intensiva a aparatului si indeosebi noaptea. Purificatorul se recomanda a se utiliza in camere de 30-40mc. Folositi orice posibilitate de a mari perioada de utilizare a aparatului in spatiul in care stati, acasa sau la birou, chiar si cu utilizarea aparatului 1-2 ore inainte de intrarea dvs.in camera respectiva. Este recomandata asezarea purificatorului la 0,5-1,2 m de utilizator, mai ales in camere cu volum mai mare decat cel mentionat.
  Nu se recomanda utilizarea purificatorului in spatii cu umiditate excesiva (abur), in spatii cu mult praf sau in spatii cu aerosoli uleiosi (bucatarii), unde se reduce durata de utilizare a placilor saline.
  Schimbarea elementelor saline
  Pentru mentinerea in parametrii optimi a capacitatii de purificare a aerului, se recomanda schimbarea placilor saline, dupa patru - sase luni de utilizare, astfel:
  - Se scoate alimentatorul din priza;
  - Se scoate fisa alimentatorului din mufa
  din spatele purificatorului;
  - Se scoate capacul purificatorului si se
  extrag cele patru placi saline prin tragere
  din locasurile lor;
  - Se aseaza cu grija in locasurile
  corespunzatoare noile placi si se monteaza
  la loc capacul purificatorului;
  - Se reface alimentarea purificatorului.


  EFECTE MEDICALE-Recomandari speciale

  Persoanele cu probleme respiratorii vor simti foarte repede o imbunatatire semnificativa a calitatii aerului, care va deveni astfel mai usor de respirat, mai proaspat.
  Totodata, este foarte posibil sa constatati rapid efecte favorabile semnificative, ca de exemplu acela de a utiliza mai rar sau deloc sprayurile antiasmatice. Va recomandam insa o deosebita atentie in abordarea problemelor dvs, curente de sanatate.
  Prin efectele sale benefice purificatorul de aer "SALIN" este recomandat ca adjuvant, in general persoanelor cu probleme ale cailor respiratorii, dar si persoanelor sanatoase, pentru cresterea rezistentei aparatului respirator.
  Prin efectul sau de fluidizare a secretiilor cailor respiratorii si de tonifiere a vibratiilor cililor, permite eliminarea secretiilor si eliberarea traseelor respiratorii, favorizand o respiratie mai usoara si asigurarea unui "confort" in respiratie.
  Frecvent produce desfundarea cailor nazale si chiar reducerea sforaitului.

  ATENTIONARI MEDICALE SPECIALE

  In cazuri rare este posibil sa apara in prima perioada de utilizare o anumita accentuare a fenomenului de tuse. Fluidificarea secretiilor aparatului respirator activeaza procesul de eliminare a acestora. Tusea este un mecanism major de realizare a acestui proces.
  Daca accesele de tuse sunt prea deranjante, atunci micsorati tensiunea de alimentare a aparatului la 6 V, eventual cu limitarea initiala a duratelor de utilizare a aparatului. Accentuam inca o data faptul ca tusea in acest context nu este in sine un factor alarmant decat in masura in care este prea intensa. Mariti treptat durata zilnica de utilizare de la 1-2 ore la 6-8 ore si in 2-3 saptamani fenomenele mentionate dispar.
  Aceeasi metoda o recomandam a fi utilizata in oricare alta situatie in care modificarile produse in comportarea orgamismului dvs. la utilizarea aparatului le considerati mult prea stresante. In primele zile de utilizare a aparatului SALIN cantitatea de sare eliminata in aer este mai mare si este posibil ca efectele generale produse asupra aparatului respirator sa fie mai intense.

  *** Mentiune speciala - pentru persoanele cu restrictii severe la consumul de sare:
  Aportul de sare prin aerul produs de aparatul SALIN este extrem de mic, sub 0,2g/zi in primele 10 zile de utilizare si sub 0,1g/zi in prima luna de utilizare. Aceste cantitati de sare ajung la suprafata epiteliului respirator si sunt eliminate cu mucusul. Din aceste considerente se estimeaza ca nu creeaza probleme persoanelor cu restrictii severe la consumul de sare. Recomandam totusi, ca o masura suplimentara de protectie, montarea aparatului intr-un spatiu separat timp de 3-4 zile cu functionarea continua la 12 V pentru eliminarea pulberilor fine de sare care
  s-au format la transportul aparatului. Se poate proceda suplimentar si la deschiderea aparatului si suflarea cu aer a interiorului acestuia. In acest timp bolnavul cu probleme fata de consumul de sare nu trebuie sa vina in contact cu aerul produs de aparat. Dupa aceasta perioada se trece la utilizarea gradata a aparatului.
  *** Reducerea tensiunii de alimentare are ca efect reducerea debitului aerului si a zgomotului produs. Procedati la reducerea tensiunii daca va deranjeaza zgomotul aparatului. Exceptand cazurile mentionate anterior, nu recomandam reducerea tensiunii de alimentare deoarece scade cantitatea de aer purificat.

  ATENTIE
  Nu intrerupeti si nu modificati tratamentele curente !
  Nu neglijati controalele medicale obisnuite!
  Respectati sfaturile medicului dumneavoastra curant !
  Nu fortati comportarea dvs. altfel decat sunteti obisnuit !
  Efectul benefic al utilizarii purificatorului se consolideaza lent, in luni sau chiar ani de zile !

  Efectele tratamentelor balneare in salina se acumuleaza treptat, in ani de zile, dar cu rezultate spectaculoase !  --------------------------------------------------------------------------------
  DECLARATIE DE CONFORMITATE
  Noi, SC TEHNO BIONIC SRL BUZAU, Str.Agriculturii nr.55 declaram pe propria raspundere ca produsul APARAT PENTRU PURIFICARE SALINA A AERULUI “SALIN”, la care se refera aceasta declaratie, respecta cerintele de protectie si este in conformitate cu urmatoarele standarde: SR EN 60335-1:99; SR EN 60335-2-65:2001 (Securitatea aparatelor electrice pentru uz casnic si scopuri similare).
  Aparatul este certificat de catre TUV Rheinland, conform certificatului nr.S1 60005673 pentru marca GS si nr. AE 60005717 0001 pentru marca CE (Compatibilitate electromagnetica).
  Aparatul este inregistrat si ca dispozitiv medical de catre MSF cu certificatul nr. 6295/11.09.2002 pentru Salin Standard si certificatul nr.7063/05.05.2003 pentru Salin Plus.

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
  - Salon de masaj si Scoala de masaj

 2. #2
  Santamia este offline I.E. Bobocel
  Data inscrierii
  iulie 2006
  Locatie
  Galati
  Posturi
  362

  Implicit

  Salin story

  Isi are iceputul in 1999, cand unui inventator i-a venit ideea ca aerul pe care il respiram va putea fi imbunatatit daca vom reusi ca in spatiile inchise, sa reproducem aerul de salina, cu ajutorul unui aparat. Este cunoscut ca atmosfera de salina este recomandata pentru bolile respiratorii.
  In acelasi an a fost conceput, brevetat si executat primul aparat prototip.
  Trecerea de la inventie la productia de serie a fost asa cum s-a asteptat toata lumea, marcata de aspectele ei specifice si din care nu voi enumara decat atat: nevoia de o pregatire de fabricatie complexa si de parteneri cu experienta si capacitate tehnica ridicata. Acesta a fost momentul cand colaborarea dintre noi si inventator a fost demarata.
  In 2000 s-au proiectat la Dinamic primele repere din plastic, pentru ca trebuie sa va spun ca inca din primele momente, intre cei doi parteneri s-a recurs la o impartire a activitatilor. Firma noastra a preluat urmatoarele:

  proiectarea produsului
  proiectarea matritelor
  comandarea si receptionarea matritelor executate la terti
  realizarea matritelor proprii
  fabricarea reperelor prin injectie

  Dupa cum vom vedea, toate acestea au fost doar pentru inceput, deoarece mai tarziu aria implicarii noastre pe partea tehnica se va extinde in directii pe care nici nu le banuiam.
  Inventatorul avea sa preia din punct de vedere tehnic activitatile specifice de realizare a aparatului: montajul, realizarea placilor de sare, partea de tehnologie chimica, s.a.
  Lansarea primului Salin (foto) a avut loc in 2001, iar din primul moment si pana acum, colaborarea a beneficiat de o comunicare foarte eficace in ceea ce priveste stabilirea tuturor cerintelor si imbunatatirea performantelor aparatului.
  Chiar de la lansare, piata a oferit un feed-back pozitiv, dar si solicitari pentru un aparat mai mare, asa ca nu peste mult timp am inceput proiectarea a asa ceva.
  Salin Plus, pentru ca despre el este vorba (foto) a fost gata pentru piata in 2002, contributia noastra fiind aceiasi ca in cazul primului, dar nu numai. Va spuneam mai devreme ca implicarea noastra din punct de vedere tehnic avea sa se extinda. Prilejul a fost oferit de lansarea Salinului Plus si de un proiect de imbunatatire a primului, cand inventatorul pentru a creste performantele aparatelor, a adus unele schimbari pe partea de tehnologie chimica. Atunci, pe baza cerintelor formulate, la Dinamic am proiectat si realizat instalatia si linia de productie a granulelor de sare. (foto).

  In total s-au produs:
  patru versiuni ale aparatului
  peste 20 de matrite si dispozitive
  instalatie de fabricare si sortare a granulelor de sare
  modificari ale formei si componentei interne, care au condos la cresterea debitului de aer, imbunatatirea calitatii aerului, scaderea zgomotului si cresterea sigurantei in exploatare a aparatelor.

  www.salin.ro

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
  - Salon de masaj si Scoala de masaj

 3. #3
  george este offline I.E. Mugurel
  Data inscrierii
  februarie 2007
  Locatie
  Sibiu
  Posturi
  139

  Implicit

  exista in afara tarii niste aparate numite generatoare de ioni negativi care se presupune ca , creeaza atmosfera sa zicem de munte unde e o anumita concentratie de ioni negativi.
  Aveti si ceva de genul asta?
  Totul e posibil dar nu totul e permis

 4. #4
  Nicoleta este offline I.E. Mugurel
  Data inscrierii
  iulie 2006
  Locatie
  Galati
  Posturi
  154

  Implicit

  Nu vand asa ceva dar folosesc, o parte din aparatele de aer conditionat de pe piata stiu sa ionizeze aerul.

 5. #5
  stefanoprea este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  februarie 2011
  Posturi
  3

  Implicit Re: Aparatul SALIN - Vindeca astmul si boli respiratorii

  Citat Citat din Nicoleta Vezi post
  Nu vand asa ceva dar folosesc, o parte din aparatele de aer conditionat de pe piata stiu sa ionizeze aerul.
  exista aparate care fac asa ceva. am u n prieten care are , dar e drept ca e adus din strainatate

 6. #6
  stefanoprea este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  februarie 2011
  Posturi
  3

  Implicit Re: Aparatul SALIN - Vindeca astmul si boli respiratorii

  nici eu nu folosesc asa ceva, mi se pare ca sunt periculoase.

Subiecte Similare

 1. Replici: 52
  Ultimul post: 14 aug 2011, 02:46
 2. Alifia care vindeca psorizis-ul si cancerul
  De lovelife in forum Medicina naturista
  Replici: 8
  Ultimul post: 17 aug 2009, 10:44

Reguli postare

 • Nu puteti crea subiecte noi
 • Nu puteti posta replici
 • Nu puteti posta atasamente
 • Nu puteti sa va editati postarile
 •