Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate de la 1 la 15 din 18

Subiect: Despre Viata Sf. Nectarie

 1. #1
  Eternal_light este offline I.E. Samanta
  Data inscrierii
  iulie 2006
  Locatie
  Galati
  Posturi
  59

  Implicit Despre Viata Sf. Nectarie

  Viata Sfantului Nectarie

  --------------------------------------------------------------------------------

  Sfantul s-a nascut la 1 octombrie 1846 in Silivria, orasel din Tracia, in nordul Greciei. Parintii sai erau crestini simpli si credinciosi si se numeau Demos si Vasiliki Kephalas. Sfantul a fost al cincilea din cei sase copii, si la Sfantul Botez a fost numit Anastasie. Familia lui era insa saraca, iar parintii munceau din greu ca sa-si creasca copiii intr-un mod bine placut lui Dumnezeu, dandu-le educatia cuvenita. Tatal i-a invatat pe copii importanta virtutii smereniei si aceasta samanta a gasit pamant bun in inima micului Anastasie.
  Anastasie era foarte apropiat de bunica lui, care era o fiinta plina de dragoste si se ruga mult. Ea avea sa-l invete rugaciuni, in special rostind impreuna Psalmul 50: Miluieste-ma Dumnezeule, dupa mare mila Ta… Bunica lui se ruga in fiecare zi Maicii Domnului sa-l ajute pe micul Anastasie. Ea spera ca Anastasie va putea sa invete Sfintele Scripturi si ii vorbea adesea despre comorile ascunse ale Imparatiei Cerurilor.
  Cu toate ca familia lui era prea saraca pentru a-i putea plati studiile, Anastasie isi dorea foarte tare sa invete. Cand avea 14 ani, familia sa a hotarat ca poate merge la Constantinopol, unde avea sa munceasca si sa studieze. Pentru ca trebuia sa ia un vapor ca sa ajunga acolo, a mers in port si l-a rugat pe un capitan de vapor sa-l duca la Constantinopol. Capitanul l-a refuzat insa, pentru ca baiatul nu avea destui bani ca sa plateasca calatoria. Capitanul a ordonat sa fie pornite motoarele pentru plecare, dar vaporul nu se misca. Atunci, capitanul a incercat toate manevrele, dar vaporul nu s-a miscat pana ce capitanul nu s-a hotarat sa-l ia pe tanarul Anastasie. Cand baiatul a urcat pe punte, vaporul a inceput sa mearga cu mare usurinta.
  Intr-o calatorie facuta de Sfantul Nectarie mai tarziu, s-a intamplat o minune asemanatoare. De data aceasta, vasul era prins intr-o furtuna mare si era gata sa se scufunde. Sfantul s-a rugat lui Dumnezeu pentru ajutor, apoi a luat de la gat crucea ce-i fusese daruita de bunica lui, care continea o bucatica din Crucea pe care a fost rastignit Domnul Iisus Hristos, si a legat-o de centura lui. Apoi s-a dus la marginea corabiei si a lasat crucea in apa de 3 ori strigand: Liniste! Potoleste-te! Imediat vantul s-a oprit si au fost toti salvati.
  Dupa ce a sosit la Constantinopol, Anastasie a fost impresionat de frumusetea vechilor biserici crestine, in special de Sfanta Sofia (cea mai mare biserica ortodoxa din lume), acolo unde au predicat mari Patriarhi Ortodocsi si Parinti ai Bisericii. Acum insa, din nefericire, orasul era in mainile turcilor musulmani si multe dintre cele mai frumoase biserici si manastiri fusesera luate de multa vreme de la crestinii ortodocsi.
  Anastasie si-a gasit o slujba lucrand pentru un comerciant, dar trebuia sa munceasca multe ore pentru un salariu mic. Pentru ca nu castiga destul nici macar pentru a-si cumpara cele de trebuinta, s-a hotarat intr-o zi sa-I scrie o scrisoare Mantuitorului. Punandu-si toata nadejdea in Dumnezeu, a scris: Hristoase al meu, m-ai intrebat de ce plang. Mi s-au rupt hainele, mi s-au prapadit incaltarile de mi-au iesit degetele afara si mor de frig. Mi-e foarte frig acum iarna. M-am dus aseara la stapanul meu si m-a alungat. Mi-a spus sa scriu acasa, parintilor, sa-mi trimita ei. Hristoase al meu, de atata amar de vreme muncesc aici si n-am trimis maicii mele nici un banut. Acum, ce sa ma fac? Cum sa o scot la capat fara haine? Tot muncind, s-au rupt. Iarta-ma ca Te necajesc. Ma inchin Tie si Te iubesc eu, robul Tau, Anastasie.
  Pe plic a scris: Pentru Domnul Iisus Hristos din Ceruri. In timp ce se ducea la posta pentru a trimite scrisoarea s-a intalnit cu proprietarul unui magazin din apropiere. Acestui om ii era mila de baiat deoarece ii cunostea inocenta, onestitatea si munca grea pe care o facea. El i-a spus lui Anastasie ca se duce de asemenea la posta si ca poate sa trimita si plicul lui. Mai tarziu, cand s-a uitat la adresa, a fost uimit si s-a hotarat sa deschida plicul. Cand a citit scrisoarea, a fost miscat si mai mult spre mila si s-a hotarat sa-i trimita lui Anastasie toate lucrurile de care baiatul avea nevoie. In felul acesta, Domnul a raspuns cererii smeritului Anastasie prin bunatatea vecinului sau, acesta fiind tot un dar de la Dumnezeu. Mai tarziu, cand comerciantul la care lucra Anastasie l-a vazut cu pantofi noi si haine bune, l-a acuzat ca le-a furat, dar Anastasie a spus adevarul: Mantuitorul meu mi le-a trimis.
  Curand dupa aceasta, Anastasie si-a gasit alta slujba, care ii permitea sa-si continue studiile. A obtinut un loc de munca la o scoala a unei biserici, unde invatau copiii din clasele mici. In acelasi timp el a putut sa continue sa invete in clasele mai mari. Asa a raspuns Dumnezeu rugaciunilor lui pentru a putea sa-si continue studiile.
  La varsta de 20 de ani, sfantul a parasit Constantinopolul si a mers in insula Hios. Oamenii din Hios erau crestini ortodocsi foarte ravnitori, iar insula avea mai multe biserici inchinate sfintilor si mucenicilor care au trait acolo. Lui Anastasie i-a fost dat un post de invatator intr-o scoala locala. Dorinta lui Anastasie era sa faca tot ce putea ca sa-i ajute pe altii si de aceea facea ore suplimentare si se ruga zilnic ca Dumnezeu sa-i ajute pe elevii sai in toate lucrurile, dar mai ales pentru invatarea adevarurilor credintei crestin-ortodoxe.
  In acesti ani, sfantul a inceput sa iubeasca foarte mult viata monahala. Pe insula existau cateva sfinte manastiri. In cele din urma, sfantul s-a hotarat sa intre in manastirea Nea Moni, veche din secolul al XI-lea, si a fost primit. Noul vietuitor isi indeplinea constiincios toate datoriile si a inceput sa duca o viata de rugaciune mai adanca. El primea sfaturi despre viata duhovniceasca de la un parinte intelept numit Pahomie, pe care mai tarziu l-a numit prieten si indrumator in viata duhovniceasca. Pe 7 noiembrie 1876 Anastasie a fost uns calugar si a primit numele de Lazar. Dupa un an, a fost hirotonit diacon si atunci a primit numele de Nectarie.
  Parintele Pahomie si altii l-au incurajat pe diaconul Nectarie sa mearga la Atena pentru a-si continua studiile. In Atena si-a terminat studiile liceale si mai tarziu a putut sa intre la Facultatea de Teologie. Cu inima si mintea smerite, el a invatat bine Sfintele Scripturi si scrierile Sfintilor Parinti care au fost luminati de Duhul Sfant si care au aparat credinta crestin-ortodoxa de erezii (invataturi gresite). In acest timp, el a inceput sa scrie carti duhovnicesti si brosuri.
  Cand diaconul Nectarie si-a terminat studiile, Patriarhul Alexandriei l-a invitat sa vina in Egipt, unde erau multi greci si multe biserici ortodoxe. Sfantul a acceptat aceasta chemare si la putin timp dupa venirea sa a fost hirotonit preot de Patriarhul Sofronie al IV-lea in Biserica Patriarhala Sfantul Sava. Acest lucru s-a petrecut in luna martie a anului 1886, si in acelasi an i-au fost incredintate sarcinile de predicator si secretar al Patriarhiei din Alexandria. Sfantul muncea cu ravna si dragoste pentru Dumnezeu iar oamenii au remarcat la el virtutea smereniei, blandetii, simplitatii, trezviei si milei. De aceea el era foarte iubit de crestinii din Alexandria. Dupa trei ani, sfantul a fost ales ca Mitropolit al Pentapolei, demnitate care in ordinea ierarhica sta dupa aceea de Patriarh al Alexandriei. Desi se simtea nevrednic de o asemenea cinste, sfantul a fost hirotonit in Biserica Sfantul Nicolae din Cairo . Dupa acest eveniment, Sfantul Nectarie a inceput sa slujeasca biserica si pe credinciosi cu si mai mare ravna.
  Pentru ca sfantul era atat de iubit si admirat de popor, unii preoti din acel loc au devenit invidiosi. Ei au inceput sa raspandeasca zvonuri despre el, in special in fata Patriarhului. A spune lucruri neadevarate despre o alta persoana, adica a calomnia, este un pacat foarte mare. Calomnia impotriva sfantului a fost crezuta de Patriarh si l-a facut pe acesta sa-l demita pe Sfantul Nectarie din demnitatile pe care le avea in Biserica de acolo. Aceasta i-a adus multa suparare Sfantului Nectarie, deoarece acum nu mai putea sa slujeasca Bisericii si oamenilor pe care ii iubea. Pentru a nu provoca tulburari si amaraciune oamenilor, sfantul s-a intors smerit si linistit in Grecia.
  Uneori e greu de inteles de ce crestinilor buni li se intampla sa sufere. Biserica ne invata ca Dumnezeu ingaduie acest lucru pentru ca noi sa putem urma exemplul lui Hristos, amintindu-ne ca Mantuitorul a suferit atat de mult pentru noi. De asemenea, Dumnezeu ne rasplateste atunci cand suferim greutatile cu rabdare pentru numele Lui. Dumnezeu ne trimite harul Sau si astfel ne putem intari duhovniceste.
  Cand s-a intors in Atena, Sfantul Nectarie a intampinat si mai multe greutati datorita vorbelor mincinoase despre el ce ajunsesera si in Grecia. Pentru mult timp sfantul nu a putut ocupa nici o functie in Biserica. Asta insemna ca el nu putea sa predice Evanghelia lui Hristos, pe care o iubea cu daruire. Din acest motiv, multa amaraciune s-a adunat in inima simtitoare a sfantului. In mijlocul tuturor acestor dificultati, sfantul s-a aratat rabdator, rugandu-se mai mult si crezand ca Dumnezeu ii va indruma pasii. El ramasese fara nici o sursa de venit si mergea des la biroul Ministerului Religiei pentru a cere de lucru in Biserica. De obicei era trimis inapoi spunandu-i-se ca problema va fi rezolvata. Sfantul insa nu s-a descurajat. El a continuat sa scrie carti duhovnicesti si brosuri pentru invatatura crestinilor ortodocsi.
  In cele din urma i s-a dat postul de predicator in regiunea Evvia, o insula mare la nord de Atena. Acesta era un post injositor pentru cineva care fusese Mitropolit, dar Sfantul Nectarie nu s-a gandit in acest fel. El era bucuros ca va avea din nou posibilitatea sa le vorbeasca oamenilor si sa le impartaseasca iubirea de Dumnezeu.
  Din aceasta noua pozitie el a continuat sa intampine greutati datorita cuvintelor mincinoase care se raspandisera pana si in Evvia. Cu toate acestea, Sfantul Nectarie a tinut predici pline de intelepciune, iubire si adevarata simtire ortodoxa. Astfel au fost intoarse multe din inimile ascultatorilor, care au inceput sa-l iubeasca. Cat timp a fost predicator la Evvia, sfantul a publicat mai multe carti pe teme ca: revelatia dumnezeiasca, natura sufletului omenesc, Sfanta Impartasanie, slujbele de pomenire pentru adormiti, sfintii Bisericii si Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu.
  Intre timp, Sfantul Nectarie a inceput sa fie recunoscut ca o persoana invatata si duhovniceasca si a fost numit director al Seminarului Rizareios din Atena. In aceasta scoala, tinerii invatau religia si multi dintre ei deveneau apoi slujitori ai Bisericii. Inainte de venirea Sfantului Nectarie, scoala devenise intr-un fel dezordonata, cu un nivel scazut al trairii vietii crestine. Sfantul a adus pace si un inalt nivel de viata duhovniceasca, facandu-si datoria cu aceeasi frica de Dumnezeu si smerenie ca intotdeauna. Elevii au inceput sa-l iubeasca pe sfant ca pe un parinte iubitor si ca pe un exemplu stralucitor de adevarata virtute. Daca elevii se comportau rau sau aveau probleme, Sfantul Nectarie se ruga si tinea post special pentru ei. Din acest motiv elevii se rusinau si isi indreptau purtarea.
  Odata, omul care facea curatenie in scoala, Lucian, s-a imbolnavit si nu a putut veni la serviciu. Pentru a-l ajuta pe bietul om, sfantul facea curatenie noaptea in locul lui. Scoala era atat de curata incat nimeni nu banuia ca omul cu curatenia nu venea la lucru, asa incat nu au angajat pe nimeni in locul lui. In acest mod Sfantul Nectarie i-a pastrat locul de munca celui bolnav pana cand acesta s-a facut sanatos, facand ca director cea mai injositoare munca, dovedind multa smerenie.
  Sfantul slujea Sfanta Liturghie in Paraclisul Sfantul Gheorghe si multi veneau sa asculte predicile sale si sa se foloseasca de exemplul lui de smerenie si evlavie. El dadea ajutoare generoase celor care aveau nevoie, deseori dandu-le si ultimul ban. Imediat insa, primea din alta parte mult mai mult. Cateodata, daca sfantul avea o haina noua, o daruia cuiva si o purta pe cea veche. Asta a facut sa fie mustrat pentru ca purta haine vechi si zdrentaroase.
  Dupa multi ani in care a slujit lui Dumnezeu in felul acesta, Sfantul Nectarie a putut din nou sa se intoarca la viata monahala simpla pe care atat o iubise. In anul 1908, la varsta de 62 de ani, s-a retras din functia de director al Seminarului Rizareios si a ajutat la intemeierea Manastirii Sfanta Treime in insula Eghina. Aici a slujit ca duhovnic si parinte spiritual al maicilor si a trait ca un adevarat monah si nevoitor. Uneori, in timpul rugaciunii, a fost vazut ridicat de la pamant. Prin rugaciunile sale aducea ploaie atunci cand era nevoie, tamaduia pe cei bolnavi si scotea afara demonii. Obisnuia sa le spuna maicilor: Eu construiesc o casa de lumina pentru voi si multi vor vedea lumina si vor veni aici la Eghina. La inceput maicile nu stiau ce vrea sa spuna sfantul. Mai tarziu, dupa ce au fost facute multe minuni prin sfintele sale moaste si multi oameni au venit sa se roage la mormantul sau din Eghina, au inteles ca acea casa de lumina era chiar sfantul si viata sa dumnezeiasca.
  In anul 1920, dupa o viata de rabdatoare nevointe pentru dragostea de Dumnezeu, smeritul parinte a fost chemat sa se odihneasca in Domnul. Dupa o boala dureroasa, pe care a suportat-o intr-un spital pentru saraci, si-a dat sufletul sfant in mainile lui Dumnezeu. In momentul mortii sale intreg spitalul a fost umplut cu buna mireasma duhovniceasca. O haina a Sfantului Nectarie a fost pusa pe un bolnav de pe un pat vecin, paralizat de multi ani si acest om a fost vindecat imediat. Astfel a inceput sirul necurmat al tamaduirilor ce se fac prin moastele Sfantului Nectarie si prin mijlocirile sale in fata lui Dumnezeu pe Care Il iubea cu toata inima sa.
  Moastele sfantului au fost duse la Manastirea Sfanta Treime din Eghina, unde au ramas pana in ziua de astazi. Sfintele sale moaste au ramas neputrezite in primii douazeci de ani dupa moartea sa, iar apoi s-au impartit la biserici din toata lumea. Un sir continuu de pelerini evlaviosi si credinciosi trec pe la racla cu moastele sale si primesc binecuvantari prin mijlocirea sfantului. Crestini ortodocsi din intreaga lume au fost ajutati cand s-au rugat acestui minunat sfant. Multi au fost chiar tamaduiti de boli incurabile, cum ar fi cancerul, paralizia, cand s-au uns cu untdelemn de la o candela ce ardea in fata icoanei sale sfintite.
  Si in Romania Sfantul Nectarie a facut si face multe minuni. O particica din sfintele sale moaste se afla la Manastirea Radu Voda din Bucuresti. Pelerinii dau marturie despre ajutorul pe care l-au primit prin mijlocirea sfantului.
  Cu adevarat, Sfantul Nectarie a devenit unul dintre cei mai iubiti sfinti ai timpurilor noastre. El a trait aproape de noi in timp si acum petrece in vesnicie cinstindu-L si slavindu-L pe Dumnezeu in vecii vecilor.
  Sfinte Parinte Nectarie roaga-te lui Dumnezeu pentru noi!

  De pe : http://site.neogen.ro/sf.nectarie/files/pp_79455.html

  Sfantul poposeste si la Galati, Sf. Moaste sunt aduse Luni seara in orasul nostru.

 2. #2
  Catalin este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  iulie 2006
  Locatie
  Galati
  Posturi
  1.108

  Implicit

  Multumim pentru articol

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
  -
  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 3. #3
  tzzumbi este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  octombrie 2009
  Posturi
  2

  Implicit Re: Despre Viata Sf. Nectarie

  Am aflat intamplator despre existenta sfantului Nectarie. Eram la bunicii mei si am citit intr-un ziar despre minunile savarsite de Dumnezeu la rugaciunile Sfantului Nectarie din Eghina. Am citit in diferite randuri si despre alti sfinti, dar nu prea m-am oprit asupra lor, insa asa cred ca a facut Dumnezeu ca sa-l tin minte pe acest sfant ... si pana la urma, cat m-a ajutat pe mine si pe cei din jurul meu.
  Despre Sfantul Fanurie am aflat dintr-o carticica pe care am primit-o de la un preot. Eram mic, si mama mea era internata la o clinica de cardiologie. Venind de la scoala am aflat de la o doamna ca mama va trebui sa fie operata pe cord. M-am speriat foarte tare si mergand acasa am citit acatistul acestui sfant mucenic. Mare mi-a fost bucuria cand tatal meu s-a intors si el acasa si mi-a spus ca doamna ce-mi spuse vestea despre operatia mamei ar fi inteles gresit. Sunt convins insa ca tamaduirea aceasta a fost o minune savarsita de Dumnezeu la rugaciunile Sfantului Fanurie.
  Altadata acest sfant, alaturi de Sfantul Nectarie si alaturi de Maica Domnului au fost alaturi de mine la diferite operatii pe care le-am suportat eu sau cei din jurul meu. Nasul meu era bolnav de cancer cu metastaze si in mod miraculos s-a vindecat, iar acum multumita Lui este sanatos. Alteori impreuna cu o prietena am apelat la acesti doi sfinti pentru a se ruga si ei lui Dumnezeu ca bunica fetei sa se insanatoaseasca, ea fiind bolnava tot de ingrozitoarea boala, cancerul.
  Am promis atunci amandoi ca vom spune si altora postand pe diferite site-uri intamplarile acestea pentru ca si alti oameni care au nevoie sa stie ca bine este a scapa catre Dumnezeu avand alaturi si pe acesti doi sfinti. Bunica fetei a inceput dupa un an sa sangereze din nou. Noi am gresit pentru ca nu ne-am tinut promisiunea, o facem insa acum ...
  In orice imprejurare grea si nu numai, rugati-va catre Maica Domnului, catre Sfantul Fanurie, catre Sfantul Nectarie si catre orice sfant al lui Dumnezeu. Indrazniti.
  > >
  > >
  Citat Citat din Eternal_light Vezi post
  Viata Sfantului Nectarie

  --------------------------------------------------------------------------------

  Sfantul s-a nascut la 1 octombrie 1846 in Silivria, orasel din Tracia, in nordul Greciei. Parintii sai erau crestini simpli si credinciosi si se numeau Demos si Vasiliki Kephalas. Sfantul a fost al cincilea din cei sase copii, si la Sfantul Botez a fost numit Anastasie. Familia lui era insa saraca, iar parintii munceau din greu ca sa-si creasca copiii intr-un mod bine placut lui Dumnezeu, dandu-le educatia cuvenita. Tatal i-a invatat pe copii importanta virtutii smereniei si aceasta samanta a gasit pamant bun in inima micului Anastasie.
  Anastasie era foarte apropiat de bunica lui, care era o fiinta plina de dragoste si se ruga mult. Ea avea sa-l invete rugaciuni, in special rostind impreuna Psalmul 50: Miluieste-ma Dumnezeule, dupa mare mila Ta… Bunica lui se ruga in fiecare zi Maicii Domnului sa-l ajute pe micul Anastasie. Ea spera ca Anastasie va putea sa invete Sfintele Scripturi si ii vorbea adesea despre comorile ascunse ale Imparatiei Cerurilor.
  Cu toate ca familia lui era prea saraca pentru a-i putea plati studiile, Anastasie isi dorea foarte tare sa invete. Cand avea 14 ani, familia sa a hotarat ca poate merge la Constantinopol, unde avea sa munceasca si sa studieze. Pentru ca trebuia sa ia un vapor ca sa ajunga acolo, a mers in port si l-a rugat pe un capitan de vapor sa-l duca la Constantinopol. Capitanul l-a refuzat insa, pentru ca baiatul nu avea destui bani ca sa plateasca calatoria. Capitanul a ordonat sa fie pornite motoarele pentru plecare, dar vaporul nu se misca. Atunci, capitanul a incercat toate manevrele, dar vaporul nu s-a miscat pana ce capitanul nu s-a hotarat sa-l ia pe tanarul Anastasie. Cand baiatul a urcat pe punte, vaporul a inceput sa mearga cu mare usurinta.
  Intr-o calatorie facuta de Sfantul Nectarie mai tarziu, s-a intamplat o minune asemanatoare. De data aceasta, vasul era prins intr-o furtuna mare si era gata sa se scufunde. Sfantul s-a rugat lui Dumnezeu pentru ajutor, apoi a luat de la gat crucea ce-i fusese daruita de bunica lui, care continea o bucatica din Crucea pe care a fost rastignit Domnul Iisus Hristos, si a legat-o de centura lui. Apoi s-a dus la marginea corabiei si a lasat crucea in apa de 3 ori strigand: Liniste! Potoleste-te! Imediat vantul s-a oprit si au fost toti salvati.
  Dupa ce a sosit la Constantinopol, Anastasie a fost impresionat de frumusetea vechilor biserici crestine, in special de Sfanta Sofia (cea mai mare biserica ortodoxa din lume), acolo unde au predicat mari Patriarhi Ortodocsi si Parinti ai Bisericii. Acum insa, din nefericire, orasul era in mainile turcilor musulmani si multe dintre cele mai frumoase biserici si manastiri fusesera luate de multa vreme de la crestinii ortodocsi.
  Anastasie si-a gasit o slujba lucrand pentru un comerciant, dar trebuia sa munceasca multe ore pentru un salariu mic. Pentru ca nu castiga destul nici macar pentru a-si cumpara cele de trebuinta, s-a hotarat intr-o zi sa-I scrie o scrisoare Mantuitorului. Punandu-si toata nadejdea in Dumnezeu, a scris: Hristoase al meu, m-ai intrebat de ce plang. Mi s-au rupt hainele, mi s-au prapadit incaltarile de mi-au iesit degetele afara si mor de frig. Mi-e foarte frig acum iarna. M-am dus aseara la stapanul meu si m-a alungat. Mi-a spus sa scriu acasa, parintilor, sa-mi trimita ei. Hristoase al meu, de atata amar de vreme muncesc aici si n-am trimis maicii mele nici un banut. Acum, ce sa ma fac? Cum sa o scot la capat fara haine? Tot muncind, s-au rupt. Iarta-ma ca Te necajesc. Ma inchin Tie si Te iubesc eu, robul Tau, Anastasie.
  Pe plic a scris: Pentru Domnul Iisus Hristos din Ceruri. In timp ce se ducea la posta pentru a trimite scrisoarea s-a intalnit cu proprietarul unui magazin din apropiere. Acestui om ii era mila de baiat deoarece ii cunostea inocenta, onestitatea si munca grea pe care o facea. El i-a spus lui Anastasie ca se duce de asemenea la posta si ca poate sa trimita si plicul lui. Mai tarziu, cand s-a uitat la adresa, a fost uimit si s-a hotarat sa deschida plicul. Cand a citit scrisoarea, a fost miscat si mai mult spre mila si s-a hotarat sa-i trimita lui Anastasie toate lucrurile de care baiatul avea nevoie. In felul acesta, Domnul a raspuns cererii smeritului Anastasie prin bunatatea vecinului sau, acesta fiind tot un dar de la Dumnezeu. Mai tarziu, cand comerciantul la care lucra Anastasie l-a vazut cu pantofi noi si haine bune, l-a acuzat ca le-a furat, dar Anastasie a spus adevarul: Mantuitorul meu mi le-a trimis.
  Curand dupa aceasta, Anastasie si-a gasit alta slujba, care ii permitea sa-si continue studiile. A obtinut un loc de munca la o scoala a unei biserici, unde invatau copiii din clasele mici. In acelasi timp el a putut sa continue sa invete in clasele mai mari. Asa a raspuns Dumnezeu rugaciunilor lui pentru a putea sa-si continue studiile.
  La varsta de 20 de ani, sfantul a parasit Constantinopolul si a mers in insula Hios. Oamenii din Hios erau crestini ortodocsi foarte ravnitori, iar insula avea mai multe biserici inchinate sfintilor si mucenicilor care au trait acolo. Lui Anastasie i-a fost dat un post de invatator intr-o scoala locala. Dorinta lui Anastasie era sa faca tot ce putea ca sa-i ajute pe altii si de aceea facea ore suplimentare si se ruga zilnic ca Dumnezeu sa-i ajute pe elevii sai in toate lucrurile, dar mai ales pentru invatarea adevarurilor credintei crestin-ortodoxe.
  In acesti ani, sfantul a inceput sa iubeasca foarte mult viata monahala. Pe insula existau cateva sfinte manastiri. In cele din urma, sfantul s-a hotarat sa intre in manastirea Nea Moni, veche din secolul al XI-lea, si a fost primit. Noul vietuitor isi indeplinea constiincios toate datoriile si a inceput sa duca o viata de rugaciune mai adanca. El primea sfaturi despre viata duhovniceasca de la un parinte intelept numit Pahomie, pe care mai tarziu l-a numit prieten si indrumator in viata duhovniceasca. Pe 7 noiembrie 1876 Anastasie a fost uns calugar si a primit numele de Lazar. Dupa un an, a fost hirotonit diacon si atunci a primit numele de Nectarie.
  Parintele Pahomie si altii l-au incurajat pe diaconul Nectarie sa mearga la Atena pentru a-si continua studiile. In Atena si-a terminat studiile liceale si mai tarziu a putut sa intre la Facultatea de Teologie. Cu inima si mintea smerite, el a invatat bine Sfintele Scripturi si scrierile Sfintilor Parinti care au fost luminati de Duhul Sfant si care au aparat credinta crestin-ortodoxa de erezii (invataturi gresite). In acest timp, el a inceput sa scrie carti duhovnicesti si brosuri.
  Cand diaconul Nectarie si-a terminat studiile, Patriarhul Alexandriei l-a invitat sa vina in Egipt, unde erau multi greci si multe biserici ortodoxe. Sfantul a acceptat aceasta chemare si la putin timp dupa venirea sa a fost hirotonit preot de Patriarhul Sofronie al IV-lea in Biserica Patriarhala Sfantul Sava. Acest lucru s-a petrecut in luna martie a anului 1886, si in acelasi an i-au fost incredintate sarcinile de predicator si secretar al Patriarhiei din Alexandria. Sfantul muncea cu ravna si dragoste pentru Dumnezeu iar oamenii au remarcat la el virtutea smereniei, blandetii, simplitatii, trezviei si milei. De aceea el era foarte iubit de crestinii din Alexandria. Dupa trei ani, sfantul a fost ales ca Mitropolit al Pentapolei, demnitate care in ordinea ierarhica sta dupa aceea de Patriarh al Alexandriei. Desi se simtea nevrednic de o asemenea cinste, sfantul a fost hirotonit in Biserica Sfantul Nicolae din Cairo . Dupa acest eveniment, Sfantul Nectarie a inceput sa slujeasca biserica si pe credinciosi cu si mai mare ravna.
  Pentru ca sfantul era atat de iubit si admirat de popor, unii preoti din acel loc au devenit invidiosi. Ei au inceput sa raspandeasca zvonuri despre el, in special in fata Patriarhului. A spune lucruri neadevarate despre o alta persoana, adica a calomnia, este un pacat foarte mare. Calomnia impotriva sfantului a fost crezuta de Patriarh si l-a facut pe acesta sa-l demita pe Sfantul Nectarie din demnitatile pe care le avea in Biserica de acolo. Aceasta i-a adus multa suparare Sfantului Nectarie, deoarece acum nu mai putea sa slujeasca Bisericii si oamenilor pe care ii iubea. Pentru a nu provoca tulburari si amaraciune oamenilor, sfantul s-a intors smerit si linistit in Grecia.
  Uneori e greu de inteles de ce crestinilor buni li se intampla sa sufere. Biserica ne invata ca Dumnezeu ingaduie acest lucru pentru ca noi sa putem urma exemplul lui Hristos, amintindu-ne ca Mantuitorul a suferit atat de mult pentru noi. De asemenea, Dumnezeu ne rasplateste atunci cand suferim greutatile cu rabdare pentru numele Lui. Dumnezeu ne trimite harul Sau si astfel ne putem intari duhovniceste.
  Cand s-a intors in Atena, Sfantul Nectarie a intampinat si mai multe greutati datorita vorbelor mincinoase despre el ce ajunsesera si in Grecia. Pentru mult timp sfantul nu a putut ocupa nici o functie in Biserica. Asta insemna ca el nu putea sa predice Evanghelia lui Hristos, pe care o iubea cu daruire. Din acest motiv, multa amaraciune s-a adunat in inima simtitoare a sfantului. In mijlocul tuturor acestor dificultati, sfantul s-a aratat rabdator, rugandu-se mai mult si crezand ca Dumnezeu ii va indruma pasii. El ramasese fara nici o sursa de venit si mergea des la biroul Ministerului Religiei pentru a cere de lucru in Biserica. De obicei era trimis inapoi spunandu-i-se ca problema va fi rezolvata. Sfantul insa nu s-a descurajat. El a continuat sa scrie carti duhovnicesti si brosuri pentru invatatura crestinilor ortodocsi.
  In cele din urma i s-a dat postul de predicator in regiunea Evvia, o insula mare la nord de Atena. Acesta era un post injositor pentru cineva care fusese Mitropolit, dar Sfantul Nectarie nu s-a gandit in acest fel. El era bucuros ca va avea din nou posibilitatea sa le vorbeasca oamenilor si sa le impartaseasca iubirea de Dumnezeu.
  Din aceasta noua pozitie el a continuat sa intampine greutati datorita cuvintelor mincinoase care se raspandisera pana si in Evvia. Cu toate acestea, Sfantul Nectarie a tinut predici pline de intelepciune, iubire si adevarata simtire ortodoxa. Astfel au fost intoarse multe din inimile ascultatorilor, care au inceput sa-l iubeasca. Cat timp a fost predicator la Evvia, sfantul a publicat mai multe carti pe teme ca: revelatia dumnezeiasca, natura sufletului omenesc, Sfanta Impartasanie, slujbele de pomenire pentru adormiti, sfintii Bisericii si Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu.
  Intre timp, Sfantul Nectarie a inceput sa fie recunoscut ca o persoana invatata si duhovniceasca si a fost numit director al Seminarului Rizareios din Atena. In aceasta scoala, tinerii invatau religia si multi dintre ei deveneau apoi slujitori ai Bisericii. Inainte de venirea Sfantului Nectarie, scoala devenise intr-un fel dezordonata, cu un nivel scazut al trairii vietii crestine. Sfantul a adus pace si un inalt nivel de viata duhovniceasca, facandu-si datoria cu aceeasi frica de Dumnezeu si smerenie ca intotdeauna. Elevii au inceput sa-l iubeasca pe sfant ca pe un parinte iubitor si ca pe un exemplu stralucitor de adevarata virtute. Daca elevii se comportau rau sau aveau probleme, Sfantul Nectarie se ruga si tinea post special pentru ei. Din acest motiv elevii se rusinau si isi indreptau purtarea.
  Odata, omul care facea curatenie in scoala, Lucian, s-a imbolnavit si nu a putut veni la serviciu. Pentru a-l ajuta pe bietul om, sfantul facea curatenie noaptea in locul lui. Scoala era atat de curata incat nimeni nu banuia ca omul cu curatenia nu venea la lucru, asa incat nu au angajat pe nimeni in locul lui. In acest mod Sfantul Nectarie i-a pastrat locul de munca celui bolnav pana cand acesta s-a facut sanatos, facand ca director cea mai injositoare munca, dovedind multa smerenie.
  Sfantul slujea Sfanta Liturghie in Paraclisul Sfantul Gheorghe si multi veneau sa asculte predicile sale si sa se foloseasca de exemplul lui de smerenie si evlavie. El dadea ajutoare generoase celor care aveau nevoie, deseori dandu-le si ultimul ban. Imediat insa, primea din alta parte mult mai mult. Cateodata, daca sfantul avea o haina noua, o daruia cuiva si o purta pe cea veche. Asta a facut sa fie mustrat pentru ca purta haine vechi si zdrentaroase.
  Dupa multi ani in care a slujit lui Dumnezeu in felul acesta, Sfantul Nectarie a putut din nou sa se intoarca la viata monahala simpla pe care atat o iubise. In anul 1908, la varsta de 62 de ani, s-a retras din functia de director al Seminarului Rizareios si a ajutat la intemeierea Manastirii Sfanta Treime in insula Eghina. Aici a slujit ca duhovnic si parinte spiritual al maicilor si a trait ca un adevarat monah si nevoitor. Uneori, in timpul rugaciunii, a fost vazut ridicat de la pamant. Prin rugaciunile sale aducea ploaie atunci cand era nevoie, tamaduia pe cei bolnavi si scotea afara demonii. Obisnuia sa le spuna maicilor: Eu construiesc o casa de lumina pentru voi si multi vor vedea lumina si vor veni aici la Eghina. La inceput maicile nu stiau ce vrea sa spuna sfantul. Mai tarziu, dupa ce au fost facute multe minuni prin sfintele sale moaste si multi oameni au venit sa se roage la mormantul sau din Eghina, au inteles ca acea casa de lumina era chiar sfantul si viata sa dumnezeiasca.
  In anul 1920, dupa o viata de rabdatoare nevointe pentru dragostea de Dumnezeu, smeritul parinte a fost chemat sa se odihneasca in Domnul. Dupa o boala dureroasa, pe care a suportat-o intr-un spital pentru saraci, si-a dat sufletul sfant in mainile lui Dumnezeu. In momentul mortii sale intreg spitalul a fost umplut cu buna mireasma duhovniceasca. O haina a Sfantului Nectarie a fost pusa pe un bolnav de pe un pat vecin, paralizat de multi ani si acest om a fost vindecat imediat. Astfel a inceput sirul necurmat al tamaduirilor ce se fac prin moastele Sfantului Nectarie si prin mijlocirile sale in fata lui Dumnezeu pe Care Il iubea cu toata inima sa.
  Moastele sfantului au fost duse la Manastirea Sfanta Treime din Eghina, unde au ramas pana in ziua de astazi. Sfintele sale moaste au ramas neputrezite in primii douazeci de ani dupa moartea sa, iar apoi s-au impartit la biserici din toata lumea. Un sir continuu de pelerini evlaviosi si credinciosi trec pe la racla cu moastele sale si primesc binecuvantari prin mijlocirea sfantului. Crestini ortodocsi din intreaga lume au fost ajutati cand s-au rugat acestui minunat sfant. Multi au fost chiar tamaduiti de boli incurabile, cum ar fi cancerul, paralizia, cand s-au uns cu untdelemn de la o candela ce ardea in fata icoanei sale sfintite.
  Si in Romania Sfantul Nectarie a facut si face multe minuni. O particica din sfintele sale moaste se afla la Manastirea Radu Voda din Bucuresti. Pelerinii dau marturie despre ajutorul pe care l-au primit prin mijlocirea sfantului.
  Cu adevarat, Sfantul Nectarie a devenit unul dintre cei mai iubiti sfinti ai timpurilor noastre. El a trait aproape de noi in timp si acum petrece in vesnicie cinstindu-L si slavindu-L pe Dumnezeu in vecii vecilor.
  Sfinte Parinte Nectarie roaga-te lui Dumnezeu pentru noi!

  De pe : http://site.neogen.ro/sf.nectarie/files/pp_79455.html

  Sfantul poposeste si la Galati, Sf. Moaste sunt aduse Luni seara in orasul nostru.

 4. #4
  tzzumbi este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  octombrie 2009
  Posturi
  2

  Implicit Re: Despre Viata Sf. Nectarie

  Citat Citat din tzzumbi Vezi post
  Am aflat intamplator despre existenta sfantului Nectarie. Eram la bunicii mei si am citit intr-un ziar despre minunile savarsite de Dumnezeu la rugaciunile Sfantului Nectarie din Eghina. Am citit in diferite randuri si despre alti sfinti, dar nu prea m-am oprit asupra lor, insa asa cred ca a facut Dumnezeu ca sa-l tin minte pe acest sfant ... si pana la urma, cat m-a ajutat pe mine si pe cei din jurul meu.
  Despre Sfantul Fanurie am aflat dintr-o carticica pe care am primit-o de la un preot. Eram mic, si mama mea era internata la o clinica de cardiologie. Venind de la scoala am aflat de la o doamna ca mama va trebui sa fie operata pe cord. M-am speriat foarte tare si mergand acasa am citit acatistul acestui sfant mucenic. Mare mi-a fost bucuria cand tatal meu s-a intors si el acasa si mi-a spus ca doamna ce-mi spuse vestea despre operatia mamei ar fi inteles gresit. Sunt convins insa ca tamaduirea aceasta a fost o minune savarsita de Dumnezeu la rugaciunile Sfantului Fanurie.
  Altadata acest sfant, alaturi de Sfantul Nectarie si alaturi de Maica Domnului au fost alaturi de mine la diferite operatii pe care le-am suportat eu sau cei din jurul meu. Nasul meu era bolnav de cancer cu metastaze si in mod miraculos s-a vindecat, iar acum multumita Lui este sanatos. Alteori impreuna cu o prietena am apelat la acesti doi sfinti pentru a se ruga si ei lui Dumnezeu ca bunica fetei sa se insanatoaseasca, ea fiind bolnava tot de ingrozitoarea boala, cancerul.
  Am promis atunci amandoi ca vom spune si altora postand pe diferite site-uri intamplarile acestea pentru ca si alti oameni care au nevoie sa stie ca bine este a scapa catre Dumnezeu avand alaturi si pe acesti doi sfinti. Bunica fetei a inceput dupa un an sa sangereze din nou. Noi am gresit pentru ca nu ne-am tinut promisiunea, o facem insa acum ...
  In orice imprejurare grea si nu numai, rugati-va catre Maica Domnului, catre Sfantul Fanurie, catre Sfantul Nectarie si catre orice sfant al lui Dumnezeu. Indrazniti.
  > >
  > >
  Ma alatur si eu cititorilor si va spun povestea bunicii mele. Acum are 68 de ani si anul trecut a aflat ca are o boala necrutatoare. A fost un soc pentru toata familia, doctorul a confirmat ca are cancer si trebuie operata urgent. Am aflat de Sfantul Nectarie de la un prieten care e student la teologie. Inainte de a merge bunica la operatie, m-am rugat Sfantului Nectarie si Sfantului Fanurie si Maicii Domnului in fiecare zi impreuna cu acest prieten. Operatia a decurs bine,iar doctorul a spus ca trebuie sa faca 6 sedinte de chimioterapie. Multumesc Lui ca a trecut peste toate acestea. Am promis atunci ca vom scrie povestea sa stie si altii ca e bine sa apeleze si ei .... asa ca rugati-va catre Maica Domnului, catre Sfantul Fanurie, catre Sfantul Nectarie si catre orice sfant al lui Dumnezeu.
  Multumim Sfantului Nectarie, Sfantului Fanurie si Maicutei Domnului pentru ajutor. Cred ca sfantul ar vrea ca multi oameni sa stie ca au o sansa, prin credinta si rugaciune.

 5. #5
  Tanyla este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  noiembrie 2009
  Posturi
  1

  Implicit Re: Despre Viata Sf. Nectarie

  Povestea mea incepe in ziua de 21 septembrie a acestui an , zi in care tatal meu a facut un atac vascular cerebral.In spital fiind , medicii afland ca atacul a fost violent ,fara pierdere de cunostinta , dar cu tremur puternic in mana si piciorul de pe partea stanga,ne-au sfatuit s a facem un RMN la cap pentru a vedea ce se intampla. Si stupoare ,tata avea patru metastaze de diferite marimi, diagnostic la care medicii ne-au spus ,ca daca nu actionam in 3-4 spatamini,ele se vor inmulti si va muri.Ne-a cuprins disperarea,dar trebuia sa aflam si unde era radacina acestor metastaze,respectiv organul care era bolnav de boala cea cumplita ,cancerul .Tot in urma unui RMN toracic am aflat ca este plamanul drept , pe care era o tumoare de 2.5 cm, si pe linga asta au mai gasit chisturi hepato-renale si sistemul ganglionar cuprins de boala.In ziua urmatoare ( era miercuri 23 ) ,sora mea a propus sa mergem la Manastirea Radu Voda ,unde sunt Moastele Sfantului Nectarie ,despre care ea citise ca este tamaduitor de boala,inclusiv cancer.Asa am si facut , am fost,ne-am rugat,am luat ulei sfintit,am cumparat Acatistul Sfantului Nectarie ,l-am citit dimineata si seara asa cum ne-a povatuit calugarul Gavril ,l-am uns pe tata cu ulei sfintit .Vineri am avut intalnire cu un medic,pentru a vedea daca poate “omora” cu o singura sedinta de raze metastazele cerebrale ( aceasta procedura fiind posibila doar daca sunt de dimensiuni de pana la 3 cm) ,aveam mari emotii ,pentru ca stiam ca aceasta intalnire este hotaratoare.Dimineata am citit Acatistul ,iar la pasajul “In vis s-au in chip tainic te-ai aratat “, am simtit miros de mir.Atunci am stiut ca Sfantul Nectarie este langa mine ,pacatoasa,si ca-mi asculta rugaciunea, si ca intalnirea cu medical va decurge bine.Si asa a si fost , am plecat de acolo cu o programare peste 10 zile, ceea ce a contat enorm.Pe 6 octombrie ,am fost sa “omoram” metastazele ,si pentru aceasta procedura a fost nevoie de inca un RMN , pentru a vedea daca au mai crescut ,daca s-au inmultit.Mare mi-a fost bucuria ,si slava am dat lui Dumnezeu,pentru ca in 2 spatamani de zile nu fusese nici o modificare ,inca o data Sfantul Nectarie a fost alaturi de tata si l-a ajutat.Pe data de 14 octombrie – praznicul Sfintei Parascheva ( initial fusese 12 ,apoi 13 ),tata a fost programat la bronhoscopie pentru a vedea tipul de cancer , si ce va trebui sa facem in continuare ,tratamente ,operatie.Medicul care a efectuat ,sau a vrut sa efectueze analiza , nu a avut din ce sa o faca pentru ca tata NU MAI AVEA NICI O TUMOARE din care sa poata lua analiza .Se utita siderata la “pozele “ cu plamanul,si apoi pe monitor ,si spunea ca” EA NU VEDE NIMIC ,CA PARE CA AR FI FOST CEVA ,DAR CA ACUM NU MAI ESTE”. Incerca sa ne dea o explicatie stiintifica , dar noi nu am avut nevoie,noi am stiut ca este o MINUNE a Sfantului Nectarie .Am dat Slava lui Dumnezeu ,toti plangeam ,de bucurie ca ne-au fost ascultate rugaciunile noastre ale pacatosilor.I-a luat totusi o analiza ,iar peste o saptamana am luat rezultatul,NICI URMA DE CANCER ,sau alta boala la plamani.Am dat Slava lui Dumnezeu ,medicii nu stiau ce sa ne mai zica,dar noi nu aveam nevoie de nimic,pentru ca stiam ca era MINUNE si atat.Am fost la spital din nou pentru avedea ce putem face cu chisturile de la ficat si rinichi,dar NU MAI ERAU .Am multumit din nou,ca Dumnezeu s-a milostivit ne noi.Acum tata mai are un tratament pentru un edem cerebral cu care a ramas in urma accidentului cerebral.In decembrie va trebui sa facem un alt RMN ,pentru a putea vedea daca a mai facut metastaze si ce mai este cu edemul.Noi stim ca metastaze nu a mai facut,stim ca Bunul Dumnezeu prin mijlocitorul Sfantul Ierarh Nectarie ,a gacut mai multe MINUNI cu tata,dar ne ducem pentru a vedea ce mai este cu edemul,si daca va mai trebui sa continue tratamentul.Marturises ca o perioada de timp am citit si Acatistul Sfintei Parascheva,al Maicii Domnului,al Sfantului Ioan Rusul si stiu ca toti ne-au ajutat.Am fost la Sfantul Maslu si la Sfanta Liturgie,ne-am rugat eu ,sora mea,tata,mama si Dumnezeu ne-a ajutat. Am promis Sfantului Nectarie ca voi face cunoscute tuturor celor ce vor sa stie , MINUNILE pe care le-a facut pentru tata ,si m-am gandit ca un site despre credinta ,spiritualitate este potrivit pentru acest lucru .Am mai promis ca cu prima ocazie cu care voi mai ajunge in Grecia ( sper la anul ) voi merge sa multumesc si sa ma inchin la Manastirea Sfantul Nectarie din Insula Egina si la mormantul lui Sfant.Aceasta este povestea mea,una adevarata ,una depre iubirea lui Dumnezeu pentru noi , despre milostenia si bunatatea lui ,fata de noi pacatosii.>>

 6. #6
  moshu_boy este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  martie 2010
  Posturi
  2

  Implicit Re: Despre Viata Sf. Nectarie

  Am aflat despre acest Sfant nu de multa vreme si tot ce pot spune este ca sunt foarte fericit pentru asta. Am cercetat mai multe si am aflat ca o parte din Sfintele moaste se afla la Manastirea Radu Voda din Bucuresti. In mai putin de doua zile am luat decizia de a merge acolo in speranta implinirii unei dorinte fierbinti si pentru linistea mea sufleteasca. Dupa un drum anevoios prin traficul bucurestean si necunostinta clara unde se afla locul am ajuns. Ajungand langa racla cu moastele Sfantului pur si simplu am simtit ca mi se taie respiratia si sunt cuprins de o mare emotie si o bucurie sufleteasca. Cuvintele nu pot exprima ceea ce am simtit la acel moment. Pentru toti cei care doresc sa se elibereze de stresul zilnic si de apasarile sufletesti va recomand cu caldura sa vizitati aceasta minunatie a Romaniei.

 7. #7
  Sunriseturism este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  martie 2010
  Posturi
  1

  Implicit Pelerinaj in Grecia de ziua Sf. Nectarie

  PELERINAJ IN GRECIA DE ZIUA SF. NECTARIE
  Data de plecare: 06.11.2010
  Ziua 1. Plecare la ora 23:00 din Bucuresti pe traseul Ruse - Kulata - Promahonas , scurta oprire la Manastirea Rila ( Bulgaria).
  Ziua 2.Sosire in Salonic. Vizite la: Biserica Sf. Dimitrie Izvoratorul de Mir , Biserica Adormirea Maicii Domnului , Biserica Sf. Gheorghe ( Rotonda ), Biserica Sf. Sofia (copie a celei din Constantinopol, unde se afla moastele Sf. Vasile ), Mitropolia cu moastele Sf. Grigore Palama. Cazare in Paralia Katerini hotel 3.
  Ziua 3. Mic dejun. Plecare spre Kalambaka . Vizitarea unui Atelier de Icoane Bizantine (unde veti asista la procesul de fabricare a icoanelor ). Vizitarea Complexului Monahal Meteora - vizitam 2 manastiri : Marele Meteor si Varlaam. Continuarea drumului spre Atena. Cazare in Atena hotel 3*.
  Ziua 4. Mic dejun. Plecare spre Eghina (traversare cu ferry-boat-ul). Participare la slujba inchinata Sf. Nectarie. Dupa amiaza intoarcere in Atena (traversare cu ferry-boat-ul). Tur panoramic cu autocarul - complexul Acropole (loc in apropierea caruia a predicat Sf. Apostol Pavel - Areopagul), Templul lui Zeus Olimpianul, Piata Sintagma cu vizita la Parlament pentru a vedea schimbarea garzii, Stadionul Olimpic, Academia, Universitatea, Biblioteca, Piata Omonia. Cazare in Atena hotel 3*
  Ziua 5. Mic dejun. Plecare spre insula Evia - vizita la Manastirea Sf. Ioan Rusu. Plecare spre spre Glyfa - cu ocol la Manastirea Cuviosul David. Traversare cu ferry-boat-ul. Scurta oprire la Manastirea Kato Xenia unde se afla o parte din Braul Maicii Domnului. Cazare in Paralia Katerini hotel 3*
  Ziua 6. Mic dejun. Vizita la Manastirile Efrem Sirul si Dionysos - situate la poalele Mt. Olimp. Plecare spre tara cu scurta oprire la Manastirea Suroti - (Sf. Arsenie Capadocianul si mormantul Cuv.Paisie Aghioratul). Continuarea drumului spre tara pe traseul Promahonas - Sofia - Ruse. Sosire in Bucuresti in functie de formalitatile vamale si conditiile de trafic.

  Tarif: 230 Euro / pers.

  SERVICII INCLUSE: transport cu autocar; 4 nopti cazare in camere duble si triple in hotel 3* ; 4 mic dejunuri ; ghid insotitor

  SERVICII NEINCLUSE: asigurarea medicala ( optional) ; intrarile la obiective turistice, muzee, lacasuri de cult si nici ghizii pentru acestea ; traversarile cu ferry- boat-ul ( ~ 20 Euro / pers); orice alt serviciu care nu este mentionat la rubrica " servicii incluse".
  Excursia se realizeaza cu un grup minim de 40 de persoane. Pentru un grup mai mic de 40 de persoane se va percepe un supliment de 15 euro/ persoana; in cazul in care grupul este mai mic de 30 de persoane excursia se anuleaza.
  La frontiera este obligatorie detinerea unei carti de identitate sau pasaport valabil minim 6 luni de la data plecarii.  Relatii si inscrieri: Sunrise Turism ; Gabriela Bacanu ; 0721.58.53.58 ; www.sunriseturism.ro

 8. #8
  Simona123 este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  noiembrie 2010
  Posturi
  1

  Implicit Re: Despre Viata Sf. Nectarie

  Vreau sa impartasesc si eu din experienta mea si nu stiam unde sa fac acest lucru. Eram de aproape 3 luni in Anglia si nicicum nu aveam de lucru. M am rugat Sfantului Necatrie iar acesta mi-A ascultat rugaciunea si mi-am gasit de lucru. De cate ori aveti un necaz sa va adresati Sfantului pentru ca El intr-adevar face minuni. Ii multumesc inca o data pentru cate a facut pentru mine si pentru familia mea.

 9. #9
  muntianulidia este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  noiembrie 2010
  Posturi
  1

  Implicit Re: Despre Viata Sf. Nectarie

  de un an fac chimioterapie pentru cancer de col uterin.sunt mai multe tumori dar sunt mici.problema e ca am ascita si lichidul nu mai dispare decat cateva zile dupa tratament.a mai auzit cineva de asemenea boala sau cunoasteti vreun alt tratament in afara de credinta in dumnezeu

 10. #10
  sebastiandan este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  noiembrie 2010
  Posturi
  1

  Implicit Re: Despre Viata Sf. Nectarie

  Totul an inceput in Joia Mare cand am simtit dureri puternice de spate si in zona pelviana.In Vinerea Mare durerile s-au amplificat, am inceput sa am tot felul de ganduri negre mai ales ca in ultimul timp am vazut ca tot mai multi oameni mor de aceasta boala incurabila numita cancer intrebandu-am neancetat daca nu am si eu asa ceva. A trecut Sfinta Sarbatoare a Invierii si in Saptamana Luminat cu ajutorul lui Dumnezeu am fost la medic si mi s-a decoperit ca aveam o tumora vezicala. In saptaman urmatoare am fost internat si operat, in dimineata in care am fot operat sotia mea a fost la un preot si a discutat cu acesta problema pe care o aveam eu si acesta ne-a recomandat sa citim Acatistul Sfantului Nectarie. Am fost operat iar la o saptaman dupa ce am fost operat am primit rezultatele de la analize si se confirma ca am cancer de gradul I o forma noninvaziva. Am simtit ca tot universul meu se naruie. Aveam tot felul de ganduri macabre, magandeam ca imi ramane fiica fara tata, sotia fara sot, parintii fara fiu acestea erau problemele mele care ma framantau neanceta . Am inceput sa ma duc mai des la biserica impreuna cu sotia mea cu parintii oricum din acel moment vietile noastrese schimbasera, ne rugam mai mult si in fiecare seara eu si cu sotia mea incercam sa citim zilnic Acatistul Sfantului Nectarie Taumaturgul si cu ajutorul lui Dumnezeu am facut si doua Masluri. La primirea analizelor care au fost efectuate la spital ni s-a recomandat sa mai facem o analizamai amanuntita la un spital privat deoarece analizele respective nu se puteau face la spitalul de stat. In vinerea dinaintea Rusaliilor Dumnezeu mi-a aratat marea sa mila si am primit rezultatul de la analize si vestea era imbucuratoare nu aveam cancer era o tumoare benigna si nu maligna. Sfantul Necatarie prin rugaciunile sale adresate Maicii Domnului si Mantuitorului nostru Isus Hristos facuse pentru mine o minune ma vindecase de o boala crunta. Inainte de primirea marii vesti mintea mea era stapanita de gandul de ce mi se intamplase tocmai mie acest lucru chiar daca il meritam dar abia mai tarziu am realizat ca defapt aceasta incercare peste care am trecut in pace si liniste a fost spre binele meu sufletesc si trupesc si prin ea am fost atentionat ca nu ma aflam pe calea cea Dreapta a Mantuirii, acum multumesc zilnic lui Dumnezeu pentru incercarile la care am fost supus si o sa mai fiu supus de-a lungul vietii mele pamantesti. Atata vreme cat avem in ceruri un Tata care se gandeste neancetat la noi nu trebuie sa pierdem speranta trebuie doar sa ne straduim din rasputeri sa urman caii celei Drepte si placuti sa ne aratam in fata bunului Dumnezeu sa ne rugam si sa postim ca postul si rugaciunea sunt aripile care ne ridica la cer. Acum am inteles ca numai de pe Cruce ne putem mantui si ca nu trebuie sa ne plangem oricat de mare ar fi suferinta deoarece si Domnul si Mantuitorul nostru Isus Hristos mult a suferit pentru noi si si-a dat chiar si Sfanta lui viata pentru mantuirea noastra si avem datoria macar sa incercam ca prin faptele, comportamentul, viata noastra trecatoare sa nu il rastignim si noi in fiecare clipa.

 11. #11
  teodora este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  octombrie 2007
  Locatie
  VASLUI
  Posturi
  3

  Implicit Re: Despre Viata Sf. Nectarie

  O poveste asemanatiare este si a mea.Eu citisem in F.as despre Sf.Ierarh nectarie si am cauta rugaciuni catre acesta,fara sa stiu ca voi avea nevoie sa ma rog la acest sfant asa de repede.In vara aceastasotul meu a cazut in plina strada si a fost dus la spital .A facut un infarct si a zacut in coma o saptamana.Doamne atata am plans si m-am rugat la D-zeu sa-i usureze suferinta!Sa ma credeti ca in noaptea in care a decedateu stateam in fata candelei aprinse si ma rugam la Sf.ierarh Nectarie sa-i usureze suferinta,si nu stiu daca a fost bine sau rau dar in rugaciunile mele am zisoamne daca este de luat la tine sa il iei Doamne,daca nu scoala-l din patul suferintei !A doua zi pe 5 iulie cand ma pregateam sa merg la spital am fost sunata si mi s-a anuntat ca a decedat.Tarziu dupa aceea am relizat ca de fapt mi-a fost ascultata rugaciune catre Sf.Nectarie si suferinta lui trupeasca a fost curmata.Si inca ceva aproape incredibil: Sotul meu avea o fata chinuita cand l-am vazut eu ultima data in reanimare,dar dupa deces i s-a asternut un zambet pe fata si asa l-am inmormantat cu fata zambitoare.Toti elevii sai plangeau cand au vazut si colegii de serviciu.Am varsta de 57 de ani dar eu mort cu zambetul pe buze nu am vazut.Poate exista printre dvs.cineva care poate explica mai bine asa ceva.Eu oricum sunt o femeie credincioasa si ma rog zi si noape la Bunul D-zeu.Ma rog pt.Sufletul sotului meu Care a fost 35 de ani profesor de matematica(unbul din cei iubiti de copii),ma rog si pentru mine ca sunt intr-o situatie disperata.La anii mei nu am o slujba de zece ani,nu am pensie nu am nici un venit.iar copilul meu ,inginer chimist pe alim.publica nu are o slujba de aproape doi ani.Alinarea mi-o gasesc numai in rugaciuni ca sa nu cad in cine stie ce fapta necugetata,si si,t ca numai rugaciunile i-mi mai alina suferinta si teama de ziua de maine ca alta ndejde nu am in cine sa-mi pun decat in bunul D-zeu.

 12. #12
  Ilia Avatar
  Ilia este offline Utilizator Copacel roditor
  Data inscrierii
  noiembrie 2007
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  609

  Implicit Re: Despre Viata Sf. Nectarie

  Citat Citat din teodora Vezi post
  O poveste asemanatiare este si a mea.Eu citisem in F.as despre Sf.Ierarh nectarie si am cauta rugaciuni catre acesta,fara sa stiu ca voi avea nevoie sa ma rog la acest sfant asa de repede.In vara aceastasotul meu a cazut in plina strada si a fost dus la spital .A facut un infarct si a zacut in coma o saptamana.Doamne atata am plans si m-am rugat la D-zeu sa-i usureze suferinta!Sa ma credeti ca in noaptea in care a decedateu stateam in fata candelei aprinse si ma rugam la Sf.ierarh Nectarie sa-i usureze suferinta,si nu stiu daca a fost bine sau rau dar in rugaciunile mele am zisoamne daca este de luat la tine sa il iei Doamne,daca nu scoala-l din patul suferintei !A doua zi pe 5 iulie cand ma pregateam sa merg la spital am fost sunata si mi s-a anuntat ca a decedat.Tarziu dupa aceea am relizat ca de fapt mi-a fost ascultata rugaciune catre Sf.Nectarie si suferinta lui trupeasca a fost curmata.Si inca ceva aproape incredibil: Sotul meu avea o fata chinuita cand l-am vazut eu ultima data in reanimare,dar dupa deces i s-a asternut un zambet pe fata si asa l-am inmormantat cu fata zambitoare.Toti elevii sai plangeau cand au vazut si colegii de serviciu.Am varsta de 57 de ani dar eu mort cu zambetul pe buze nu am vazut.Poate exista printre dvs.cineva care poate explica mai bine asa ceva.Eu oricum sunt o femeie credincioasa si ma rog zi si noape la Bunul D-zeu.Ma rog pt.Sufletul sotului meu Care a fost 35 de ani profesor de matematica(unbul din cei iubiti de copii),ma rog si pentru mine ca sunt intr-o situatie disperata.La anii mei nu am o slujba de zece ani,nu am pensie nu am nici un venit.iar copilul meu ,inginer chimist pe alim.publica nu are o slujba de aproape doi ani.Alinarea mi-o gasesc numai in rugaciuni ca sa nu cad in cine stie ce fapta necugetata,si si,t ca numai rugaciunile i-mi mai alina suferinta si teama de ziua de maine ca alta ndejde nu am in cine sa-mi pun decat in bunul D-zeu.
  http://vatopaidi.wordpress.com/2009/...E%AC-romanian/
  Din bube, mucegaiuri și noroi / Iscat-am frumuseți și prețuri noi. T.Arghezi

 13. #13
  teodora este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  octombrie 2007
  Locatie
  VASLUI
  Posturi
  3

  Implicit Re: Despre Viata Sf. Nectarie

  Sarbatori fericite ! Pace in suflete si la multi ani!

 14. #14
  berchisan este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  februarie 2011
  Posturi
  1

  Implicit Re: Despre Viata Sf. Nectarie

  Foarte frumos articolul despre Sfantul Nectarie:*
  rugati-va lui pentru ca intre-adevar va ajuta mult.Pentru mine este cel mai bun prieten,m`am rugat lui ca sa ma ajute sa plec in italia iar dorinta mi sa indeplinit.mai mult decat ata am scapat de unele vicii,imi este alaturi in fiecare problema ce o am.imi alina sufletul ,imi da curaj sa merg mai departe...nu am cuvinte de lauda pentru el
  tot ce pot sa mai specific este sa aveti incredere j credinta ca va va ajuta,nu disperati si aveti rabdare:*

 15. #15
  camelia elena este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  aprilie 2011
  Posturi
  1

  Implicit Re: Despre Viata Sf. Nectarie

  acest sfant este minunat si va ajuta daca ii cereti ajutorul. eu citesc acatistul de ceva vreme si simt ajutor. citesc si cartile aparute despre viata acestui sfant si sunt convinsa ca va face o minune in ceeace priveste boala mea incurabila. am fost si la manastirea unde se afla moastele lui, mi-am dat cu ulei de la candela. aveti incredere in el si in bunul Dumnezeu pentru ca sunt convinsa ca o sa aveti ajutor.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Subiecte Similare

 1. viata ca un fluture albastru...
  De ellalove in forum Literatura
  Replici: 15
  Ultimul post: 16 mar 2009, 20:59
 2. Copiii in viata adultilor
  De Etienne in forum Familia: copii, parinti, bunici
  Replici: 2
  Ultimul post: 29 sep 2007, 22:12
 3. Viata in cuplu - Osho
  De lovelife in forum Familia: copii, parinti, bunici
  Replici: 3
  Ultimul post: 30 mai 2007, 00:09
 4. Adevarul despre viata si moartea lui Eminescu
  De Santamia in forum Discutii libere
  Replici: 1
  Ultimul post: 16 ian 2007, 17:07
 5. Sfaturi pt o viata mai buna
  De *-Alex-* in forum Discutii libere
  Replici: 0
  Ultimul post: 22 dec 2006, 11:42

Reguli postare

 • Nu puteti crea subiecte noi
 • Nu puteti posta replici
 • Nu puteti posta atasamente
 • Nu puteti sa va editati postarile
 •