Pagina 1 din 5 12345 UltimulUltimul
Rezultate de la 1 la 15 din 62

Subiect: Hrana 'vie'

  1. #1
    Etienne Avatar
    Etienne este offline I.E. Copacel roditor
    Data inscrierii
    septembrie 2006
    Posturi
    682

    Implicit Hrana 'vie'

    Hrana vie este alimentatia pe baza numai si numai de alimente naturale 100%:fructe, legume, seminte, lapte proaspat muls, oleaginoase, produse apicole, cereale.

    Alimentele pot fi clasificate in 4 grupe, dupa potentialul lor vital pe care il comunica corpurile noastre:

    1.Alimentel BIOGENE care contin viata:seminte, cereale, leguminoase, verdeturi si legume germinate sau sub forma de lastari.

    2.Alimente BIOACTIVE care activeaza viata:fructe, verdeturi, legume, leguminoase, seminte, cereale, oleginoase ajunse la maturitate si consumate in stare cruda (naturala).

    Alimntele Bigene si Bioactive formeaza categoria alimentelor "vii".

    3.Alimentel BIOSTATICE care incetinesc viata:alimente ale caror forte vitale au fost diminuate prin trecerea timpului (alimente crude stocate), prin frig (inghetate, supracongelate) sau prin caldura (coacere).Consumarea lor asigura functionarea minima a organismului nostru, dara ntreneaza imbatranirea celulelor, pt.ca nu aduc substante vii necesare.

    4.Alimente BIOCIDICE care distrug viata:
    orice aliment supus prepararii termice.Ele slabesc incetul cu icnetul sistemul nostru de aparare, sunt cauza multiplelor tulburari ale sanatatii sid eskid poarta catre bolile "civilizatiei" (cardiovasculare, cancere, renmatisme, diabet).

  2. #2
    Etienne Avatar
    Etienne este offline I.E. Copacel roditor
    Data inscrierii
    septembrie 2006
    Posturi
    682

    Implicit

    Carti ce mi-au servit ca si suport informational in timp:

    Nutritia omunului act sacru de Radu Ilie Manecuta
    Hrana vie de Ernest Gunter
    Cancerul-boala incurabila? de Petre Anca
    (discipolul si continuatorul lui Popa Valeriu).

  3. #3
    Etienne Avatar
    Etienne este offline I.E. Copacel roditor
    Data inscrierii
    septembrie 2006
    Posturi
    682

    Implicit

    Hrana vie ajută organismul să fie ferit de boli; în cazul în care ceva din noi s-a îmbolnăvit, consumând această alimentație naturală, se poate vindeca complet după un tratament ce variază între 6 luni și 1 an și 8 luni. Astfel, se pot vindeca chiar și cele mai grave boli, printre care putem numi cancerul, boală asupra vindecării căreia vom pune un accent deosebit în această lucrare.

    Nu vă veți putea schimba viața, recâștigându-vă sănătatea, decât sădindu-vă în conștiință dorința de a vă ajuta singuri.

    Din nefericire, oamenii nu trec de bună voie la regimul de viață natural, la alimentația pregătită fără foc, decât dacă încep să-și dea seama că altă cale nu mai există.

    Acum intervin minunea, fantasticul, incredibilul, vindecarea spectaculoasă - la drept vorbind - AUTOVINDECAREA. Propriul sistem de apărarea - imunitatea - este repus în stare de alertă, de luptă, de corectare, apoi de întreținere a unui mare bun câștigat - SĂNĂTATEA. Se știe că adevărurile mari sunt simple. Acesta este unul dintre ele.

    În corpul fiecăruia dintre noi există și celule atipice, canceroase. Este cunoscut faptul că ele se hrănesc, trăiesc și se înmulțesc rapid datorită hranei preparate cu ajutorul focului, deoarece aceasta este complet lipsită de enzime. Se cunoaște, de altfel, că enzimele sunt însăși viața noastră, dar ele se găsesc numai în hrana vie (netratată termic). Și orice om bolnav are lipsă de enzime. Când postiți sau când apelați la hrana vie, celulele canceroase se supără foarte tare, rabdă de foame, se împuținează rapid și în cele din urmă sfârșesc prin moarte. Dacă, de exemplu, după o anumită perioadă de consumare a hranei vii, ingerați hrană prelucrată termic (moartă), ele se bucură, învie și se înmulțesc rapid, îmbolnăvindu-vă mai rău.

    Este de-a dreptul incredibil că, de sute de mii de ani de când s-a descoperit focul, noi, pământenii, ducem o luptă acerbă cu propria noastră persoană, cu propria noastră sănătate.

    Este aproape de necrezut că tot ceea ce se știe în domeniul gastronomiei de atâta timp este împotriva omenirii, este otrăvitor și ucigător. Fierberea, coacerea, prăjirea produselor naturale ne omoară încet, dar sigur. Dacă acest fapt ar fi înțeles de către cei în drept, nu ar mai trebui să existe industria de panificație, nici cea a laptelui sau a cărnii, mai ales, apoi cele ale zahărului alb, a medicamentelor, a produselor alimentare sintetice deoarece toate ne distrug sănătatea. Pare imposibil !?...Cu cât alimentația este mai sofisticată, mai industrializată, mai trecută prin para focului, cu atât nivelul intoxicației zilnice este mai puternic.

    De multe mii de ani, filosofiile hindusă, chineză și greacă, prin învățați de talia lui Hipocrate, Aristotel, Pitagora, la greci, atenționează prin tot felul de mijloace că, pentru a trăi sănătoși, trebuie să ne hrănim cu alimente netratate termic. Acestea sunt alimente și medicamente în același timp.

    Străduiți-vă să adoptați o alimentație naturală, fără adaos de preparate sintetice, în care să predomine cruditățile proaspete.
    Evitați ori de câte ori puteți mâncărurile ce conțin ingredienți chimici, ca de altfel și băuturile alcoolice din comerț, care sunt foarte nocive pentru organism.

    Consumați numai hrană vie preparată din legume, fructe și cereale și nu vă veți îmbolnăvi !

    Atenție la microunde ! Nu folosiți sub nici un motiv acest gen de cuptor. Mâncărurile pregătite la microunde suferă mari transformări în rău. Printre altele, se face simțită creșterea hematocritului, a leucocitelor și a colesterolului, în paralel cu diminuarea rapidă a limfocitelor, fapt ce constituie suficiente semnale de alarmă.

    Consecințele, măsurabile la om, induse de alimentele tratate cu microunde prezintă, comparativ cu cele care nu au suferit acest tratament, modificări la nivel celular, ce indică stadiul inițial al unui proces patologic, preludiul cancerogenezei....

    Autoare:Elena Nita Ibrian

  4. #4
    Etienne Avatar
    Etienne este offline I.E. Copacel roditor
    Data inscrierii
    septembrie 2006
    Posturi
    682

    Implicit

    Alimentatia naturista, o speranta pentru fiecare !
    Secrete pentru sanatate si tinerete


    Se spune ca omul este de fapt ceea ce maninca. Trebuie sa decidem daca traim pentru a minca sau mincam pentru a trai. Sa nu uitam sa avem masura in toate. Este bine sa stim ce ne face rau pe termen lung. Naturistii ne ofera citeva sfaturi care mi se par demne de luat in consideratie:

    * Bolile de care sufera omul, sunt determinate in mare masura de alimentatie, si pot fi vindecate pe calea unei alimentatii corecte. De ce sa nu anticipam si sa evitam impactul cu boala cat timp ne bucuram de sanatate? In alimentatia cruda se afla secretul sanatatii pe care il cautam adesea fara succes.
    * Cei care doresc sa slabeasca, ar trebui sa utilizeze o alimentatie formata integral din cruditati . Se elimina astfel obisnuita senzatie de foame si se evita sarea
    * In timp ce hrana moarta preparata termic, fiarta sau prajita impurifica sangele, slabind organismul, prin cruditati, deci prin hrana vie, toate toxinele sunt dizolvate si eliminate.
    * Alimentatia naturista presupune SA CONSUMI alimente crude, proaspete: legume, verdeturi, fructe, cereale, alge, ceaiuri din plante medicinale, mirodenii si condimente din plante, lactate nefierte, nepasteurizate si neafumate, oua, miere si alte produse apicole.
    * Alimentatia naturista presupune SA NU CONSUMI : zahar, sare, piine alba, coloranti, conservanti, carne si nici un fel de alimente prelucrate termic. Mai explicit, in bucataria naturista nu exista aragaz în schimb este indicat un robot de bucatarie.
    * Se recomanda reducerea sau renuntarea la grasimile de origine animala
    * Reducerea sau eliminarea produselor sarate, afumate, conservate.
    * Reducerea treptata si apoi renuntarea la fumat si la consumul de alcool
    * Evitarea razelor solare in special intre orele 11 si 15. Evitarea razelor ultraviolete folosite in tratamentele cosmetice. Evitarea cuptorului cu microunde.
    * Evitarea stresului, program optim de lucru, armonie si echilibru
    * Nu manca niciodata repede sau cind esti suparat. Masa de seara trebuie sa fie cea mai usoara
    * Trebuie sa consumi 2 litri de lichide pe zi din care 2 pahare dimineata pe stomacul gol.
    * Nu trebuie sa bei lichide in timpul mesei pentru a evita diluarea sucului gastric
    * Nu se recomanda sa consumi multe feluri de mincare la o masa si mai ales atentie la combinarea alimentelor(de exemplu carnea se combina cu salate de cruditati, nu cu cartofi)
    * Se recomanda sa consumi salata de cruditati inainte de masa pentru a asigura “patul de fibre”.
    * Vinul de la tara se bea cu moderatie cu o jumatate de ora inainte de masa.
    * Consuma legume si fructe crude cel putin de doua ori pe zi , in tot cursul anului. Fructele se maninca intotdeauna inaintea celorlalte alimente, pentru a asigura o digestie mai buna sau intre mese.
    * Este bine ca omul sa consume alimente din tara unde s-a nascut. De exemplu noi romanii am putea sa inlocuim lamiia cu catina alba care este de 5 ori mai bogata in substante nutritive si ar putea inlocui chiar si gingsengul.
    * Consuma produse din cereale fara sa le distrugi principiile nutritive prin modul de preparare
    * Este bine sa cresti cantitatea de alimente naturale bogate in vitamine si minerale. Vitaminele sintetice realizate chimic nu isi indeplinesc rolul la fel de bine ca cele naturale deoarece nu au in structura lor acele principii vii, enzimele , care ajuta organismul sa se dezvolte si sa functioneze normal.

    * Alimentele bogate in vitamina A sunt: morcovul, rosiile, spanacul, salata, patrunjelul verde, ceapa verde, mararul, adica legumele galben portocalii si verde inchis.
    * Alimentele bogate in vitamina E sunt: germenii de cereale, uleiurile presate la rece din soia, porumb, floarea soarelui, masline
    * Alimentele bogate in vitamina C sunt: citricele, ardeiul gras, hreanul si macesul. Una din cele mai mari concentratii de vitamina C o are patrunjelul verde.
    * Alimentele bogate in Calciu sunt: iaurt, lapte, telemea, nuci, morcovi, varza, gulia, merele, coada calului
    * Alimentele bogate in Fier : spanac, galbenus, cacao, stafide.

    Scopul hranei noastre este acela de a oferi organismului elementele nutritive necesare. Unii oameni se bucura ca au ce minca din belsug, maninca mai mult decat este necesar, dar in timp acest mod de viata duce la obezitate, boli, imbatrinire prematura. Merg la doctor incep sa ia medicamente, care fiind substante chimice vor agresa organismul si vor avea efecte secundare nocive .

    Dictonul lui Hipocarate era “Alimentele trebuie sa fie medicamentele voastre si medicamentele voastre sa fie alimentele”. El recomanda atat celor bolnavi, cat si celor sanatosi, o alimentatie alcatuita din cruditati bine alese. Acestea ajuta la eliminarea toxinelor. Astfel se recapata forta vitala pierduta printr-un regim de viata nesanatos.

  5. #5
    Etienne Avatar
    Etienne este offline I.E. Copacel roditor
    Data inscrierii
    septembrie 2006
    Posturi
    682

    Implicit

    Cateva retete naturiste:


    I. APERITIVE SI MINCARURI NATURISTE


    Tort aperitiv de gogosati cu brinza de vaci (sau cas)

    Ingrediente: 7 gogosari, 300 gr. brinza de vaci(sau cas), 200 gr. unt, 2 cepe(sau 3-4 fire ceapa verde), plante aromatice, boia, pasta de rosii, usturoi pisat, patrunjel

    Preparare: se mixeaza gogosarii cu 1 ceapa, usturoi, pasta de rosii, verdeata si se amesteca cu 100 gr. unt batut spuma. Se obtine o pasta care se imparte in doua parti egale. Se aseaza o parte pe farfurie ca la tort. Peste acest strat se pune o pasta preparata din brinza frecata cu ceapa taiata solzi si 100 gr. unt batut spuma. Se aseaza deasupra pasta de gogosari si se orneaza cu verdeturi si flori comestibile. Se da la rece pentru 2 ore si se serveste cu salata verde.


    Pasta de ardei

    Ingrediente: 5 ardei, 2 fire de ceapa verde sau 1 praz, 100 gr. unt, 1 legatura patrunjel, citeva masline, plante aromatice si condimente(piper, curry, cilly, oregano, busuioc).

    Preparare: Se freaca untul spuma si se amesteca cu celelalte ingrediente taiate marunt. Se serveste pe felii de piine neagra.


    Gulii umplute

    Ingrediente: 5 gulii, 4-5 ridichi, 5 linguri de smintina(sau brinza de vaci), patrunjel,1 ceapa(sau 2-3 fire ceapa verde, chimen.

    Preparare: Se indeparteaza partile tari ale guliei. Se taie gulia pe jumatate si se scobeste. Miezul se rade pe razatoare si se amesteca cu celelelate ingrdiente. Se umplu guliile cu compozitia si se orneaza cu ridichi.


    Ciorbita naturista supernutritiva si gustoasa

    Ingrediente : 1 morcov, 1 telina, 1 sfecla mica, 2-3 fire ceapa verde, 1-2 fire usturoi verde, hrean ras, loboda, leustean, stevie, tarhon, patrunjel, marar.

    Preparare : legumele se rad fin(pe razatoarea mica) si se taie marunt verdeturile si ceapa. Toate legumele si verdeturile se pun la macerat pina a doua zi intr-un litru de bors proaspat. A doua zi se adauga 1 litru de apa fiarta si racita, rosii decojite si taiate marunt(sau suc de rosii), sare, piper, cimbru. Se serveste rece sau incalzita la aprox. 40 ° . Optional se poate adauga smintina sau iaurt. Este delicioasa si ofera corpului vitamine si minerale naturale si usor asimilabile.


    Supa crema

    Ingrediente: 3/4 litru de apa sau lapte, 1 ceapa tocata, putin usturoi tocat, 1 telina mica, 1 morcov, 1 rosie decojita, 1 galbenus de ou, 1 frunza de varza tocata, plante aromatice(chimen, busuioc, salvie).

    Preparare: Se amesteca toate ingredientele in mixer pina se obtine o crema. Se adauga putin patrunjel verde taiat marunt. Se serveste incalzita pina la 40 ° . Optional se poate adauga putina smintina in momentul servirii.


    Varza in sos de rosii

    Ingrediente: 1 jumatate varza, 2 rosii decojite, 3 lingurite susan, 3 lingurite seminte de floarea soarelui.

    Sosul: se mixeaza 3 rosii mari decojite, 3 lingurite iaurt, putina zeama de lamiie, o jumatate ceapa, sare, cimbru, busuioc, oregano.

    Preparare: varza se taie fidelute, rosiile se taie cubulete. Se amesteca impreuna cu semintele si se toarna deasupra sosul de rosii.


    Mincare de ciuperci cu telina

    Ingrediente: 1 telina, 5-6 ciuperci, citeva frunze de spanac, 1 ceapa

    Sosul: 4 lingurite ulei de masline virgin, 1 catel usturoi, 2 linguri sana, piper, sare, plante aromatice(oregano, busuioc, rozmarin, coreandru)

    Preparare : telina se rade fin si se amesteca cu ciupercile taiate feliute, spanacul taiat fidelute, ceapa tocata si sosul.


    Sarmale naturiste delicioase


    Ingrediente: 20 frunze de varza murata, 20 de nuci, 1 fir de praz, 2 legaturi patrunjel, 100 gr. unt, 1 morcov, 2 linguri pasta de rosii, boia dulce, putin usturoi, 1 lingurita ulei, sare, piper, cimbru(sau alte condimente din plante).

    Preparare: nucile se toaca marunt si se amesteca cu prazul taiat marunt, verdeata tocata, morcovul ras, pasta de rosii, untul batut spuma, usturoiul si mirodeniile. Se formeaza sarmalele din foile de varza umplute cu aceasta compozitie. Se aseaza sarmalele pe un platou cu varza tocata si verdeata. Sarmalele se stropesc cu citeva picaturi de ulei si se orneaza cu verdeturi taiate marunt. Se pot servi si incalzite la 40 ° .


    Rosii umplute cu telina si brinza

    Ingrediente: 3 rosii, 1 telina mica

    Sosul: 2 linguri smintina, 1 lingura iaurt, 2 linguri brinza, 1 lingurita lamiie, 2 fire ceapa verde, sare.

    Preparare: se amesteca telina rasa fin cu sosul. Se scobesc rosiile si se umplu cu aceasta compozitie.


    Mincare de gulii

    Ingrediente: 2 gulii rase, 2 castraveti mici taiati felii, 2 morcovi rasi, 5 ridichi de luna taiate fidelute, 1 hrean mic ras, 1 ceapa mica tocata

    Sosul: 3 lingurite ulei presat la rece, citeva migdale pisate marunt, 1 lingurita lamiie, sare, condimente din plante

    Preparare: se amesteca ingredientele cu sosul si se orneaza cu hrean ras si feliute de ridichi.


    II. SALATE SI SOSURI NATURISTE CONSISTENTE SI FOARTE NUTRITVE !


    Salatele reprezinta in alimentatia naturista un fel principal si se servesc cu maioneza dietetica sau diferite sosuri. Nu se recomanda utilizarea urmatoarelor ingrediente: uleiuri rafinate, otet sau alte adaosuri sintetice. Salatele se asezoneaza cu urmatoarele ingrediente: ulei presat la rece, iaurt, smintina, sare marina, lamiie, plante aromatice si condimente naturale.

    Sosurile au un rol foarte important in bucataria fara foc deoarece ofera un plus de savoare salatelor si mincarurilor naturiste.


    Maioneza naturista

    2 galbenusuri crude(preferabil oua de la tara), sare marina, o jumatate de lamiie, putin mustar(de la un magazin naturist) sau praf de mustar, citeva linguri de ulei de masline sau de floarea soarelui presat la rece. Se prepara la fel ca orice maioneza.

    Sos chinezesc

    Maioneza, 2-3 linguri smintina, 1/3 banana, 1 lingurita rasa nuca de cocos, 1 lingurita curry. Se amesteca toate ingredintele in mixer.

    Maioneza verde

    Maioneza, 2 linguri brinza de vaci, 1 legatura patrunjel tocat, ceapa verde taiata marunt, 1 lingurita zeama de lamiie, sare.

    Sos de avocado


    1 avocado taiat bucatele, 4 linguri lapte, 2 linguri zeama de portocala, 3-4 linguri iaurt, 1 lingurita lamiie, 1 lingura maioneza, curry, piper, sare de mare, chimen, maghiran(sau alte plante aromatice). Se mixeaza toate ingredientele.


    Salate

    Salata “Exotic”


    Ingrediente : 1 telina, 1 morcov, 1 ligura zeama de lamiie, 3 linguri zeama de portocala, citeva bucatele de ananas si avocado,1/2 portocala taiata cubulete,1/2 banana taiata rodele, 1 kiwi taiat cubulete, citeva nuci taiate bucatele, citeva stafide si 4 linguri smintina.

    Preparare : Se amesteca toate ingredientele si se orneaza cu felii de kiwi.


    Salata de ceapa si ridichi de luna


    Ingrediente: 4 cepe taiate solzi, 10 ridichi de luna rase, 2-3 fire de ceapa verde taiate marunt

    Sosul: 3 lingurite ulei de masline, 1 lingura sana, sare, piper

    Preparare: Se amesteca ingredientele cu sosul si se lasa sa se patrunda 1 ora


    Salata italieneasca

    Ingrediente: 1 salata verde, 1 ceapa rosie taiata solzi, 4 ligurite seminte de dovleac(neprajite), 1 ligura sana, 4 ligurite ulei de masline, 1 catel de usturoi pisat, citeva seminte de anason pisate, citeva frunze de busuioc verde(sau uscat).

    Preparare: se amesteca ingredientele si se serveste imediat


    Salata picanta

    Ingrediente: 1 jumatate de conopida taiata in felii mici, 1 lingura sana, 1 lingura ulei de masline, 1 lingura apa, sare, piper, 1 ardei iute rosu taiat marunt, 1 legatura marar, 1 catel de usturoi pisat.

    Preparare: se amesteca toate ingredientele si se lasa la rece sa se patrunda citeva ore


    Salata de ardei in trei culori

    Ingrediente: 1 ardei rosu, 1 ardei verde, 1 ardei galben taiati fisii, o jumatate ridiche rasa pe razatoarea mare, 1 ceapa taiata solzi, 1 legatura patrunjel tocat, 1 hrean mic

    Sosul: 2 linguri ulei, 2 linguri sana, 1 lingurita boia, 1 catel usturoi, plante aromatice(maghiran, salvie, busuioc, rozmarin), sare, piper

    Preparare: se amesteca toate ingredientele si se lasa la rece 2-3 ore. Se orneaza cu hrean ras.


    Salata de castraveti orientala

    Ingrediente: 1 jumatate conopida mica taiata bucatele, 1 tulpina de telina taiata marunt, 1 mar taiat cubulete, 2 felii de ananas taiate bucatele, 1 castravete ras

    Sosul: 1 jumatate lingurita curry, 2 lingurite suc de ananas, 2 linguri iaurt, 2 linguri ulei, 2 linguri smintina, suc de lamiie, sare.

    Preparare: castravetele se rade chiar inainte de masa si se amesteca cu celelalte ingrediente si cu sosul. Se serveste imediat si se orneaza cu nuci pisate.


    Salata cu sfecla si muraturi

    Ingrediente: 1 sfecla rosie, 1 morcov, 1 telina, 1 ceapa rosie, 1 ardei , 1 jumatate varza murata taiata marunt, 2 castraveti murati, citeva masline, citeva nuci taiate bucatele, citeva stafide, 1 lingurita chimen, 2 linguri ulei de masline, sare, piper, plante aromatice

    Preparare: sfecla, morcovul si telina se rad pe razatoarea mare. Celelate ingrediente se taie marunt sau feliute subtiri. Se amesteca cu uleiul si mirodeniile. Se lasa la rece 2 ore.


    III. DULCIURI SI BAUTURI NATURISTE.
    COPIII TREBUIE HRANITI CU DULCIURI CARE SA NU CONTINA ZAHAR RAFINAT SI ADITIVI SINTETICI!

    DULCIURI

    Capsuni cu miere

    Ingrediente : zeama de la 2 portocale, 2 linguri miere, 1 paharel mic de smintina, 3 linguri alune(neprajite), 500 gr. capsuni.

    Preparare: se amesteca mierea cu zeama de portocala. Se bate smintina, se toaca alunele si se inglobeaza cu grija in zeama de portocala. Se pun capsunile in cupe si se toarna peste ele crema de smintina cu miere si portocala.


    Inghetata de iaurt cu fructe

    Ingrediente: 1 pahar de iaurt, fructe la alegere(capsuni, piersici, pere, mere), 2-3 linguri miere, 1 lingurita lamiie, 100 ml. smintina batuta.

    Preparare: Se mixeaza fructele si se amesteca cu iaurtul, mierea, zeama de lamiie si se aduaga la sfirsit smintina batuta. Se lasa la congelator 3 ore.


    Salata mixta de pepene - un desert hranitor si delicios pentru copii

    Ingrediente si preparare :1 pepene galben, citeva prune, citeva boabe de strugure,1 para, 4 linguri miere, 4-5 linguri suc de mere. Se taie fructele cubulete si se amesteca cu mierea si sucul de mere.


    Praline “exotic”

    Ingrediente: 300 gr. nuca de cocos, 150 gr. curmale, 100 gr. stafide, 50 gr. caise(uscate)

    Preparare : se macina toate ingrdientele si se dau prin masina de tocat. Se prepara un “aluat” din care se modeleaza praline rotunde si se dau prin nuca pisata


    Crema de fructe( caise, piersici sau mere)

    Ingrediente: 250 gr. caise (piersici sau mere), 7 linguri stafide, 2-3 linguri miere, 150 gr. brinza de vaci, 100 ml. smintina.

    Preparare : stafidele se inmoaie in prealabil, se taie fructele in felii si se mixeaza impreuna cu brinza de vaci. Se amesteca cu smintina. Se pune la rece pentru 2 ore. Se garniseste cu fructe de sezon.


    Casata de banane

    Ingrediente: 2 banane taiate felii, 1 ceasca de pepene galben taiat felii, 1 jumatate ceasca de ananas tocat marunt, 3 linguri de nuci tocate, 150 gr. brinza de vaci, 1 lingurita zeama de lamiie, 100 ml. smintina batuta

    Preparare: se amesteca bine toate ingredientele, se pun in forme la congelator aprox. 4 ore. Se orneaza cind se serveste cu cirese, pepene sau alte fructe de sezon.


    Inghetata de vanilie cu brinza de vaci

    Ingrediente: 200 gr. brinza de vaci, 150 ml. smintina batuta(frisca), 4 linguri miere, 1 pachetel zahar vanilat, 2 galbenusuri.

    Preparare : se amesteca toate ingredientele. Se adauga smintina batuta. Se pune compozitia in forme clatite cu apa rece. Se pune la congelator pentru 2 ore. Se serveste ornata cu fructe.



    BAUTURI TONIFIANTE SI GUSTOASE

    Limonada de banane

    Ingrediente: 3 banane taiate bucatele, 2 lingurite miere, zeama de la 1 portocala, zeama de la o jumatate de lamiie, putina coaja de lamiie rasa.

    Preparare: se mixeaza toate ingredientele si se adauga o cantitate egala de apa cind se serveste.


    Bautura racoritoare delicioasa si sanatoasa

    Ingrediente (pentru 8 litri de suc): 8 flori de soc, 8 litri de apa, un pumn de stafide, 2-3 lamii(zeama plus coaja rasa), citeva petale de trandafiri de dulceata, 2-3 frunze de menta(optional), 8 linguri miere.

    Preparare: Se amesteca toate ingredientele intr-un borcan mare. Se lasa la macerat 3-5 zile pentru a fermenta putin. Se amesteca o data pe zi cu o lingura de lemn. Este gata cind devine putin acidulata. Se strecoara si se pune in sticle la rece. Este o bautura foarte gustoasa cu efect detoxifiant !

    Aceasta bautura se poate prepara utilizind diverse ingrediente de baza(la alegere) in locul florilor de soc: 8 flori de trandafir de dulceata sau 1 kg. de capsuni sau 1 kg. smeura.


    Cockteil exotic tonifiant

    Se prepara cu sucul si pulpa urmatoarelor fructe: 1 portocala, 1 kiwi, 1 grapefruit mic, 1 jumatate banana, 1 jumatate avocado taiat bucatele, 2 lingurite miere, 100 ml. apa plata. Se mixeaza toate ingredientele.

    Surse de documentare:

    * “Hrana Vie, o speranta pentru fiecare” de Ernest Gunter
    * “Hrana vie - aperitve si dulciuri ” de Elena Nita Ibrian
    * Retetele mele

    Articol scris de Adriana Beldie

  6. #6
    cris este offline Utilizator De'al casei
    Data inscrierii
    septembrie 2006
    Posturi
    2.533

    Implicit

    Etienne,imi pare rau daca te dezamagesc,dar si din ingredientele de mai sus multe sint tratate chimic.Bananele,lamiile ,portocalele,de ex.
    Untul este facut prin emulgare.
    Maslinele,iclusiv sarea au conservanti.Sarea are si antiaglomeranti.
    Smintina e facuta din lapte praf si ce-o mai fi pe-acolo.
    Muraturile puse cu condimente la punga au benzoat de sodiu.
    Legumele produse la noi sint chimizate si superstropite(macar o data pe saptamina pina la coacere)Alfel nu se fac.Crede-ma ,eu stau la tara si stiu.Rosiile nu mai au culoare ,nici frunzele ,de atita chimicala.Bine,ca dupa ce se spala,sint ca noi.Se maneaza de la ploi acide,de la soarele care le arde.
    De aceea eu nu tin regim naturist.Si-ti spun sincer,prefer sa tai o pasare de curte hranita natural cu boabe si iarba si sa fac jumari si supa si mincare(jumarile de gisca sint exceptionale,sau de curca) decit sa maninc plastic din comert.
    Caci componenta untului,margarinii,iaurt etc ,dupa emulgare este ca a plasticului.Laptele proaspat muls este cel mai natural,iar untul se face batind smintina cu mixerul.Adevarul e ca la oras n-ai ce minca.
    Regula nr 1 a sanatatii este:fara stres.
    Si sa stii,unde stau eu sint oameni de 70-90 de ani care minca piine cu unsoare si ceapa si un det de tuica si sint fericiti si muncesc.

  7. #7
    Etienne Avatar
    Etienne este offline I.E. Copacel roditor
    Data inscrierii
    septembrie 2006
    Posturi
    682

    Implicit

    Citat Citat din cris
    Si sa stii,unde stau eu sint oameni de 70-90 de ani care minca piine cu unsoare si ceapa si un det de tuica si sint fericiti si muncesc.
    Ii invidiez tare mult pe oamenii astia, Cris.Din pacate eu nu am posibilitatea nici macar o frunza sa o iau din gradina proprie, deci, trebuie sa ma adaptez conditiilor oferite ri pui aviar, ori vaca nebuna, ori carne veke, ori legume si fructe de plastic.Le prefer pe ultimele.La oras, totul este impotriva naturii.Pana si alimentele "naturale" de fapt si de drept nu sunt naturale, dar din pacate fenomenul inedia nu se manifesta la tot omul, si atunci cu ceva-ceva tot tre sa ne hranim.

  8. #8
    Nicoleta este offline I.E. Mugurel
    Data inscrierii
    iulie 2006
    Locatie
    Galati
    Posturi
    154

    Implicit

    In cazul meu intre carne si legume, nu pot alege decat legumele, mai ales ca practic postul frecvent si mai ales ptr ca la carne, oricat de sanatos este animalul, in momentul sacrificarii, in carnea lui au loc reactii chimice in urma carora rezulta compusi toxici organismului uman, ca sa nu mai vorbim de partea energetica a subiectului. Nu e f sanatos nici intr-un fel, dar adevarul este ca ne adaptam din mers si ca din 2 rele trebuie sa alegem raul cel mai mic si cu consecintele cel mai usor de corectat.
    Ar mai fi o solutie de a scapa de toata toxicitatea alimentatiei si anume sa nu mai recurgem la hrana materiala ci doar la cea spirituala, mana cereasca si Sfana Impartasanie.
    Doamne ajuta sa ajungem cu totii acolo!

  9. #9
    Tixti este offline Utilizator Bobocel
    Data inscrierii
    august 2006
    Locatie
    Braila
    Posturi
    450

    Implicit

    tre sa ma bag si eu in seama la subiectul asta si sa zic ca in procesul tehnologic al infulecarii, un rol important il are gustul. Mai bine de jumate din retele de mai sus nu indeplinesc criteriul necesar pentru a primi o nota minima din partea gustului. Mai apoi, traim totusi in secolul 21, avem cu totii servicii super stresate, asa ca cel mai bine e de urmat o reteta lipsita de carne, si restul... plasticuri, chimicale, soia, etc, dar pana la mancare vie, si atat, cred ca 1 la o suta de mii de locuitori ai patriei pot sa o faca.
    Dumnezeu ne iubeste pe toti

  10. #10
    Nicoleta este offline I.E. Mugurel
    Data inscrierii
    iulie 2006
    Locatie
    Galati
    Posturi
    154

    Implicit

    Gusturile sunt discutabile, nu seamana cu ce stii tu dar tot au un gust, poate ceea ce imi place mie nu iti place tie si invers

  11. #11
    Etienne Avatar
    Etienne este offline I.E. Copacel roditor
    Data inscrierii
    septembrie 2006
    Posturi
    682

    Implicit

    Citat Citat din Tixti
    ... mancare vie, ..., cred ca 1 la o suta de mii de locuitori ai patriei pot sa o faca.
    Din pacate cam ai dreptate ...

  12. #12
    Tixti este offline Utilizator Bobocel
    Data inscrierii
    august 2006
    Locatie
    Braila
    Posturi
    450

    Implicit

    Citat Citat din Nicoleta
    Gusturile sunt discutabile, nu seamana cu ce stii tu dar tot au un gust, poate ceea ce imi place mie nu iti place tie si invers
    sunt very de acord cu tine, si unde mai pui ca gusturile variaza si functie de mostenirea genetica a individului. Fiindca de exemplu un moroshan obisnuit cu mancari de pe la ei, nu s-arda in vand dupa bucataria olteneasca, la fel cum presupun ca mexicanii pun ardei iute si in ciocolata, si nicdecum nu ti-ar manca telina rasa invelita in varza murata, pe platou de ciuperci proaspat culese, daca nu ar fi prin preajma is niste ardei foarte iute, o juma de kil de piper, si alte bunatai dintr-astea de ale lor. Pana la urma si gustul se educa, mai greu dar se educa. Dar bineinteles ca asta este si in functie de ce isi propune individul sa faca, ce cale intentioneaza sa urmeze. Pentru ca alimentele din mesajele de mai sus, nu neaparat ca te fac sa traiesti 150 de ani sanatos si fericit, ci cu siguranta imbunatatesc foarte mult zona spirituala a omului. Mergeti prin judetul Tulcea, chiar la Sulina am impresia, traieste cel mai batran om din tzara. Are cica in jur de 117 ani. Am citit despre el, si in niciun caz nu a fost la viata lui nici vegetarian, nu s-a hranit nici cu hrana vie, etc, ci a avut grija sa nu faca excese, si alte alea. La Timisoara e un batranel care are 93 de ani, si a castigat anul asta turneul de tenis rezervat veteranilor. La varsta aia joaca tenis de te crucesti, alearga prin parc, etc. Si la fel a fost intrebat cu ce s-a hranit si care e secretul, si la fel, nici el nu a pomenit nimic nici de vegetale, nici de cura cu apa de izvor, nici de o lingura de ulei dimineatza la trezire, .... etc, ci pur si simplu, echilibru si atat. Pentru a imbunatati intr-adevar calitatile spirituale ale omului, este nevoie si de alimentatie corespunzatoare. In fond pentru asta exista acest topic, si forumul este destinat spiritualitatii. Nu poti sa ajuti la vindecarea cuiva daca nu respecti o conduita, si daca te hranesti cu fiinte nevinovate. Cam asta e ideea, dupe mintea mea. In concluzie, cine vrea sa se hraneasca natural, poate emite si pretentii pe plan spiritual si energetic, iar cine se hraneste asa cum o facem majoritatea, cu ce gasim prin pravalii, nu putem emite pretentii decat la o viata curata, sanatoasa, echilibrata, etc, in functie si de ce si cum.
    Stiu insa foarte sigur ca nu alimentatia e toata socoteala, importanta tare e si conduita, si modul de viatza, si mai ales, iubirea pentru aproapele tau. Ca degeaba infulec numai radacini, daca ii dusmanesc pe cei de langa mine, si ma macina invidia, si alte mizerii d-astea.
    Dumnezeu ne iubeste pe toti

  13. #13
    Etienne Avatar
    Etienne este offline I.E. Copacel roditor
    Data inscrierii
    septembrie 2006
    Posturi
    682

    Implicit

    Citat Citat din Tixti
    Stiu insa foarte sigur ca nu alimentatia e toata socoteala, importanta tare e si conduita, si modul de viatza, si mai ales, iubirea pentru aproapele tau. Ca degeaba infulec numai radacini, daca ii dusmanesc pe cei de langa mine, si ma macina invidia, si alte mizerii d-astea.
    Categoric nu alimentatia este cea care il ridica pe om la rangul de fiinta superioara, ci gandirea, atitudinea sa fata de viata in general, in asta incluzandu-se dragostea de semeni si dragostea de Dumnezeu.

    Dar...asta o spun din auzite:se pare ca oamenii care consuma vegetale si deloc carnuri, au mai multe portite deskise spre spiritualitate.Se pare ca anumite canale inainte inkise, acum, odata cu o skimbare radicala in alimentaie produce o mai mare deskidere catre cunoastere.

    Tot din citite am inteles ca oamenii care consuma vegetale (fie ele crude su gatite) sunt mai putin aspri in comportament decat cei care consuma carne.Cica consumul de carne "inraieste" omul.Desi nu imi explic acest fenomen pe deplin, daca stau sa analizez oamenii vegetarieni pe care ii cunosc cu cei care consuma carne, intr-adevar, pot spune ca parca sunt mai blajini primii.Acum...nu stiu daca este numai o coincidenta, sau kiar comportamentul oamenilor tine un picut si de felul alimentatiei.

  14. #14
    Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
    Data inscrierii
    august 2006
    Locatie
    Pitesti
    Posturi
    2.823

    Implicit

    Citat Citat din cris
    prefer sa tai o pasare de curte hranita natural cu boabe si iarba si sa fac jumari si supa si mincare(jumarile de gisca sint exceptionale,sau de curca) decit sa maninc plastic din comert....
    Si sa stii,unde stau eu sint oameni de 70-90 de ani care minca piine cu unsoare si ceapa si un det de tuica si sint fericiti si muncesc.
    Cuvintele astea mi-au adus aminte de primul Simpozion National de Inforenergetica care s-a tinut la Galati acum 10 ani.
    Printre lucrarile prezentate era una intitulata "Alimentatia - un factor important in evolutie" de Iustin Moraru si Anca Muntiu. In lucrare erau analizate o serie de categorii de alimente precum si alimentatia in mediul urban, rural, in Bucuresti, Galati si un sat de munte. Beneficitatea cea mai ridicata o prezenta alimentatia din satul de munte (93%) apoi cea din mediul rurral (79%). Mi-a retinut atentia in special valoarea ridicata din satul de munte. Si m-am intrebat de ce, fiindca oamenii de la munte cresc si porci pe care-i taie de Ignat si "slana" este unul din elementele de baza ale alimentatiei.
    Apoi am avut ocazia sa vad pe viu cum sta situatia. Porcul crescut in gospodarie are nume (in general Ghita - adica cel care guita ) si este tratat ca un membru al familiei. Cu mic, cu mare, se duc si-i duc lui Ghita de mancare, il scarpina dupa urechi sau pe greaban, ii fac curat si sunt mandri de cresterea lui in greutate. Pe scurt, pe langa hrana, Ghita primeste si foarte multa iubire. Iar iubirea daruita animalului se intoarce inapoi la cei care au stiut sa o daruiasca.
    Animalele si pasarile de crescatorie nu beneficiaza de asemenea "tratament" iar calitatea lor este aceea care este.

  15. #15
    cris este offline Utilizator De'al casei
    Data inscrierii
    septembrie 2006
    Posturi
    2.533

    Implicit

    Tot ceea ce ati scris voi mai sus este adevarat.Traim intr-o societate cu probleme.Sa vedeti cum e-n America,e si mai rau.
    Principalul este ca omul se-ndeparteaza de natura si si de natura sa de om.
    Ceea ce a spus Dl Furtuna este adevarat,animalul de curte este crescut liber si iubit.Este fericit.In multe locuri un porc sau curcan se-mbata crita inainte de taiere,nici nu stie ca moare.
    Pe de alta parte,in gospodarie se nasc mai multi masculi decit femele (vitei,purcei,cocosi ) si nu exista alta solutie decit sacrificarea.Nimeni n-ar vrea sa traiasca inconjurat de turme de tauri in libertate.
    Carnea din comert este infecta ca gust,si de la mincarea animalului si de la traiul lui.Nu mai zic carnea de pui,am luat si eu intr-o zi,dar mirosea a hoit,am dat-o la ciini.De 3 ani n-am mincat pui din magazin.
    In schimb,daca exista o alimentatie echilibrata,cu carne de 2-3 ori/saptamina,nu se-ntimpla nimic.Daca se maninca doar carne omul devine cum spune Etienne,ca si animalul respectiv.

    Tixti,poti sa vindeci pe cineva si daca maninci carne,depinde de conjunctura si de om si de carne si de pacient.

Pagina 1 din 5 12345 UltimulUltimul

Subiecte Similare

  1. E-urile si rebuturile in hrana pet-urilor
    De cris in forum Alimentatia sanatoasa
    Replici: 3
    Ultimul post: 01 mar 2008, 15:15

Reguli postare

  • Nu puteti crea subiecte noi
  • Nu puteti posta replici
  • Nu puteti posta atasamente
  • Nu puteti sa va editati postarile
  •