Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate de la 1 la 15 din 16

Subiect: GRANITELE NECONVENTIONALE ALE PSIHOLOGIEI

 1. #1
  lovelife este offline Moderator De'al casei
  Data inscrierii
  iulie 2006
  Locatie
  Galati
  Posturi
  2.040

  Implicit GRANITELE NECONVENTIONALE ALE PSIHOLOGIEI

  GRANITELE NECONVENTIONALE ALE PSIHOLOGIEI
  psiholog specialist - Mihaela Draghici


  Pentru specialistii de astazi este greu de realizat o viziune unificatoare a Psihologiei. Nenumaratele ramuri care-i poarta titlul, precum si altele care-i apartin, desi sunt revendicate de stiintele medicale, economice etc., creaza impresia unui tinut in care se vorbesc numeroase dialecte dintre care nici unul nu a dobandit inca statut de limba oficiala…,,Granitele” au fost trasate, fie de expermente, legi statistice sau de inspiratie materialista ori aspect mecanicist, fie de tratari ce se apropie de spiritualism si chiar de ezoterism.

  Pentru prima situatie amintim tehnicile de masurare a senzatiilor, Wund si tratatul sau de psihologie fiziologica(1874), Fechner cu psihofizica sa (1851). Adevaratul materialism a fost lansat de americanul J. Watson. Acesta, in jurul anului 1920, ca o consecinta a ideilor darwiniste, a formulat principiul studierii omului cu aceleasi metode obiective precum cele utilizate pentru animal, care nu se poate observa pe sine. Dar observatia obiectiva(care permite, prin definitie, un acord intre mai multi observatori) nu poate fi aplicata decat asupra a doua tipuri de variabile verificabile: stimuli si reactii, restrangand campul cercetatii. Tot la acest capitol al viziunii materialiste se inscrie (spre surprinderea unora)si psihanaliza freudiana. Chiar daca a rafinat modul de abordare a vietii psihice prin introducerea conceptului de inconstient, Freud n-a trecut dincolo de un anumit fiziologism postuland drept cauza a diverselor transformari, factorul sexual.

  Ilustram extrema cealalta, prin Psihologia Analitica, fondata de Jung(1924). Jung a introdus conceptul de subconstient colectiv, continand doua componente: instinctele si arhetipurile. Arhetipurile sunt moduri innascute de intelegere ce regleaza insasi perceptia noastra. Atat instinctele cat si arhetipurile sunt colective pentru ca se refera la un continut universal, mostenit dincolo de personal si individual. Surprinzator, asistam in lucrarile lui, la prima apropiere de o stiinta esoterica, alchimia medievala. Se atrage atentia asupra solutiilor acesteia in problema unirii contrariilor si asupra faptului ca studiind procesele chimice alchimistii le extrapolau, incercand sa le cunoasca pe cele psihice, mai complexe, realizand am spune noi astazi, un fel de modelarea a lor. Prin aceasta, Alchimia a fost considerata echivalentul istoric al Psihologiei Analitice. Jung a fost cel care a facut alchimia accesibila din p.d.v. psihologic secolului 20, demonstrand cum simbolurile ei erau similare cu imaginile arhetipale. Mai mult decat atat, a semnalat,,existenta unei veritabile ,,functii religioase in inconstient”ale carei blocaje conduc la tulburari comoportamentale.

  Viziunea materialista sau viziunea spirituala este alternativa in fata careia psihologul practician este pus mai devreme sau mai tarziu, o selectie care va reflecta insasi conceptia sa asupra lumii. Riscurile insa nu lipsesc, cazul lui A. Maslow este ilustrativ. Acesta dupa ce a cunoscut celebritatea a trait spre sfarsitul carierei, oprobriul lumii academice a anilor 60. Motivul a fost ca a trecut de la materialismul cu care a postulat ,,Piramida trebuintelor”, la fondarea Psihologiei Umaniste, ca psihologie a omului ce aspira sa depaseasca conditia cotidiana..

  Principii ale acestei psihologii au constituit fundamentul Transpersonalismului. Dar asa cum acceptam Psihologia Sportiva de exemplu, ca ocupandu-se de persoane care activeaza in conditii diferite de ale omului cotidian, ce solicita dezvoltarea unor particularitati psihice deosebite, de ce nu am recunoaste controversata Psihologia Transpersonala si lucrarile principalului sau exponent, Ken Wilber, al caror obiect este expermentarea si definirea diverselor nivele de constiinta ?

  Psihologia a avut si are de infruntat constrangerile pe care vor sa le impuna cei ce practica dogmatismul in cunoastere. Psihologul si psihoterapeutul american Robert N. Sollod rezuma situatia actuala astfel:,, Revolutiile conceptuale determinate de lucrarile unor savanti ca Newton, Copernic, Freud, au transformat nevoile umane in scopuri ale evolutiei, prioritatile fiind dictate de legile biologice si fiziologice. Astazi, mai mult ca oricand, Psihologia are nevoie de o viziune asupra lumii care sa reconecteze individul cu semenii sai si cu idealurile universale si spirituale.” Psihologia desi nu se limiteaza la asta, n-a abandonat de fapt filonul istoric, al cunoastereii subiective bazata pe observarea propriilor stari ale sufletului, pe care alte stiinte zise pozitive, il resping. Este adevarat insa, studiul subiectiv depinde de calitatea persoanei, de gradul ei de elevare, in timp ce in studiul obiectiv, calitatea mijloacelor materiale compenseaza multe din neajunsurile observatorului, constituind astfel premisa cunoasterii de masa. De aceea coexista o psihologie ca cea a lui Jung cu cea a lui Watson, considerat de unii, fondatorul din punct de vedere conceptual al psihologiei stiintifice. Ca o pararanteza la cele prezentate, vom observa ca Psihologia oficiala nu vorbeste inca, despre suflet si nici despre Dumnezeu. Psihologia Aplicata este obligata s-o faca, altfel va ramane sterila, sistemele sale de terapie vor fi depasite in rezultate de organizatii cum este cea a Acoolicilor Anonimi de exemplu. Aceasta organizatie cu rezultate de exceptie, isi bazeaza demersul curativ pe trei principii: credinta in Dumnezeu, dezvoltarea calitatilor pentru eliminarea defectelor, stimularea dorintei de a-i ajuta pe ceilalti, ceea ce n-ar strica sa aplice si psihoterapeutii nostri.

  Pentru a progresa, Psihologia va trebui sa accepte si oferta stiintelor de granita, din domeniul spiritualismului, dintre care am ales spre exemplificare cateva.

  Antroposofia este o stiinta spirituala, fundamentata de austriacul Rudolf Steiner(1861-1925) ca reactie la materialismul ce urmarea eliminarea nivelului divin–spiritual din cunoastere. Unul din principalele scopuri ale antroposofiei este deschiderea cailor cunoasterii de sine precum si a ambiantei telurice si cosmice in care fiintam.

  Transpersonalism., caracterizat de preocupare pentru sinteza si valorificarea cunoasterii orientale despre spirit. Disciplina aceasta este situata dupa unii autori la granita Psihologiei, dupa altii chiar in teritoriul ei. Se admite ca esenta tuturor persoanelor este ceea ce se situeaza dincolo de sfera personalului in sine(Hendrik-1982). ,,Sinele –total”, sinteza care ne asigura armonia existentiala, se activeaza atunci cand individualitatea este capabila sa se bucure de ceea ce ofera lumea fara sa fie atasata acesteia(conform principiului non-atasamentului din filosofia si practica Yoga). Influentele Taoismului, Zen Budhismului, Sufismului se fac de asemenea simtite in obiectivul autorealizarii personale prin unificarea cu constiinta universala. Nivelul transpersonal depaseste limitele conventionale si extinde campul constiintei umane incluzand experienta mistica si spirituala.

  Inforenergetica , este o stiinta spirituala de esenta crestina, intemeiata in 1988 de romanul Claudian Dumitriu. Are ca obiectiv studierea existentelor determinate, influentate de informatii organizate in algoritmi si implementate pe un suport energetic oarecare, utilizand mijloacele radiestezice, psihotronice si altele. La baza aparatului sau teoretic se afla teoria biostructurala a materiei vii a acad. Eugen Macovschi, completata si extinsa de Claudian Dumitriu. Aplicatiile acestei stiinte privesc Psihologia sub aspect teoretic(vezi ecuatia relitatii care explica de ce potentele noastre de perceptie a lumii depasesc nivelul simturilor sau analiza nivelului cognitiv in functie de capacitatea sufletului nostru de formare a algoritmilor) cat si practic. Dintre acestea din urma mentionam studierea colectivitatilor pentru cunoasterea gradului de elevare spirituala, a beneficitatii efectelor si influentelor determinate de ele etc., sau a individualitatilor carora li se pot determina compatibilitatile reciproce sau cu o activitate(profesia, profilul studiilor s. a.). Inforenergetica nu se opreste doar la diagnosticare ci poseda un sistem in continua perfectionare de optimizare a parametrilor analizati. Cunoasterea lumii dar si a persoanei proprii sunt sprijinite de un sistem gnoseologic complex, validat de o bogata cazuistica. Ca si alte stiinte spirituale si aceasta a fost supusa presiunii contestatiilor de tot felul. Este pretul pe care-l platesc cei de la frontierele cunoasterii pentru bucuria de a fi zarit inaintea celorlalti mai mult din adevarurile si armonia Creatiei.

  Psihologia aplicata este astazi un domeniu disputat psihologilor de alte categorii profesionale. Tendinta este aproape naturala, interesante in acest sens fiind expermentele mentionate de A. Cosmovici in ,,Psihologia Sociala” care au aratat ca oameni obisnuiti pot face aprecieri, validate apoi prin teste, asupra inteligentei unor persoane, numai pe baza fotografiilor sau a vocii acestora.Teama de a nu pierde controlul nu trebuie sa duca la dogmatism. Din aceasta perspectiva, rolul psihologului devine si o chestiune de aspiratie personala. Timid, dar din ce in ce mai des, incepe sa fie pomenit elementul initiatic. Robert N Sollod vorbeste in cartea sa ,,Integrating spiritual healing approches” despre un arhetip al psihoterapeutului. Un astfel de arhetip presupune dezvoltarea prin antrenamente si experiente specifice a capacitatii de a schimba vietile celorlalti, ca si accesul privilegiat la lumea ascunsa a experientii altora. De aceea programele de formare a terapeutilor, din institutele psihanalitice mai ales, contin elemente specifice scolilor initiatice.

  Revenind la exemplificarile de mai sus, putem spune ca si la noi in tara, in cadrul Fundatiei de Inforenergetica Sf. Ap. Andrei, se fac cursuri initiatice, cu accentul pus pe cunoasterea de tip cristic si dobandirea capacitatii de vindecare spirituala. Inforenergetica aduce, totodata, in atentie existenta unui arhetip romanesc al vindecatorului, prin redescoperirea si aplicarea unor vechi tehnici spirituale, unele de sorginte dacica, altele chiar mai vechi.. Dar ca si in alte domenii, genialitatea romaneasca este lasata sa astepte, in goana dupa mirajul solutiilor de import.
  Inainte de a face un nou salt inainte, spirala evolutiei Psihologiei se apropie iar de origini pentru a integra elementul transcendent, de aceasta data constientizand aspiratia sufletului catre Dumnezeu. Ca traitori ai crestinismului ortodox, in milenarele si inestimabilele lui comori spirituale, vom gasi raspunsuri pe care cunoasterea ,,obiectiva” nu le are, la probleme legate de dezvoltarea psihicului ca si la cele legate de vindecarea lui.
  Asistam la ,,miscarea granitelor” chiar si spre domenii altadata tabu. Daca prin aceasta se pot explica aspecte mai profunde ale vietii psihice, se echilibreaza omul aflat in dezordine, se educa omul sa-si foloseasca formidabilele sale potente spirituale, inseamna ca viziunea holista este calea care-i revine Psihologiei in misiunea sa, alaturi de alte stiinte, de a sprijini progresul umanitatii.


  psiholog specialist - Mihaela Draghici
  Extras din lucrarea publicata in volumul celei de a IV Conferinte
  Internationale de Psihologie Aplicata
  Timisoara-2004
  Un site
  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
  si un
  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
  pentru mamici unde se dezbat subiecte despre sarcina, nastere precum si crestere si educarea copiilor.
  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 2. #2
  Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  2.823

  Implicit Re: GRANITELE NECONVENTIONALE ALE PSIHOLOGIEI

  Nu stiu daca este foarte on-topic dar am gasit testul acesta pe un forum unde sunt nou si mi-a placut tare. Mai ales ca la prima rulare, cand din viteza nici n-am citit textul m-am trezit ca creierul e de aproape 3 ori mai batran decat trupul.
  Un test care verifica virsta creierului daca este egala cu virsta ...corpului sau... mai in virsta!!!
  1. click pe "Start"
  2. Asteapta numaratoarea inversa: 3, 2, 1
  3. Memoreaza poziitia numerelor pe ecran si click pe cercurile de pe ecran in ordinea crescatoare a numerelor, de la cel mai mic la cel mai mare.
  4. La sfirsit calculatorul va va da virsta creierului vostru.
  Succes!

  http://flashfabrica.com/f_learning/brain/brain.html


  Testarea performantelor programului va mai dura ceva timp, dar am revin.

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 3. #3
  Gabico este offline I.E. Samanta
  Data inscrierii
  iunie 2008
  Locatie
  Craiova
  Posturi
  89

  Implicit Re: GRANITELE NECONVENTIONALE ALE PSIHOLOGIEI

  Amunzant testul mie mi-a arătat un 33, adică vârsta creierului meu este de 33 ani!?
  E de bine sau de rău ținând cont că vârsta corpului meu este puțin mai mare?... Cu 7 ani. Or fi cei 7 ani de acasă??

 4. #4
  Gabico este offline I.E. Samanta
  Data inscrierii
  iunie 2008
  Locatie
  Craiova
  Posturi
  89

  Implicit Re: GRANITELE NECONVENTIONALE ALE PSIHOLOGIEI

  L-am refăcut azi 38 (până la urmă e vorba de atenție) E bun ca exercițiu pentru dezvolatea memoriei vizuale.

 5. #5
  Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  2.823

  Implicit Re: GRANITELE NECONVENTIONALE ALE PSIHOLOGIEI


  Adica de la o zi la alta creierul a obtinut o intelepciune de 5 ani. Se pare ca testul este interactiv.
  Are insa o limitare: nu va da o varsta mai mare de 120 ani. Cei care au facut testul se pare ca n-au avut la dispozitie subiecti peste aceasta varsta ca sa il calibreze.

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 6. #6
  Tixti este offline Utilizator Bobocel
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Braila
  Posturi
  450

  Implicit Re: GRANITELE NECONVENTIONALE ALE PSIHOLOGIEI

  bine bine, dar mie mi-a dat 39 la prima incercare. Si eu sunt mult mai mititel. Adica am 14 ani de acasa?
  Problema e alta. La a doua incercare mi-a dat tot pe-acolo si am avut doua greseli. M-am mai concentrat odata si am gresit numai odata si mi-a dat 42. Banuiesc ca daca il face un batran, o sa ii iasa mereu o minte tanara, nu? Nu stiu ce se intampla daca nu ai avea nicio greseala. Pentru ca la un moment dat apar cate 7 cifre pe ecran si musai sa gresesti. Daca nu gresesti cu 7 o sa gresesti cu 8 s.a.m.d.
  Dumnezeu ne iubeste pe toti

 7. #7
  Catalin este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  iulie 2006
  Locatie
  Galati
  Posturi
  1.108

  Implicit Re: GRANITELE NECONVENTIONALE ALE PSIHOLOGIEI

  la mine din prinma mi-a dat 32 de ani, nu am facut inca un test, dar pana la urma este un test de atentie, si atentia nu este corelata neaparat cu cu varsta si are legatura cu multe dintre care exersare atentiei

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
  -
  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 8. #8
  Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  2.823

  Implicit Re: GRANITELE NECONVENTIONALE ALE PSIHOLOGIEI

  Un articol pe care l-am vazut astazi, mi-a atras atentia si am spicuit cate ceva:
  Cheama iubirea in viata ta!

  ...
  Dar ce te faci atunci cand ti-e greu sa simti iubirea?

  Te gandesti ca doar tu nu ai parte de ea, vezi in jurul tau indragostiti, vezi fericirea in privirea lor, vezi cupluri care sunt de ani de zile impreuna si se iubesc cu acelasi patos, vezi insa si persoane pe care nu le stimezi neaparat si care sunt fericite in dragoste.
  Te intrebi atunci: eu unde gresesc? De ce altii au parte si eu nu? Incepi sa te gandesti daca meriti, incepi sa iti faci scenarii, incepi sa vezi iubirea si acolo unde nu e, presupui ca orice cuplu e fericit, presupui ca dragostea te va ajuta sa treci peste frustrarile profesionale, presupui ca vei fi alta persoana etc.
  Iubirea nu are nicio legatura cu dreptatea

  Iubirea nu are nicio legatura cu “a merita sau nu”. Iubirea nu are nicio legatura cu inteligenta, cu cat de bun esti ca persoana, ce avere ai, cat de sus ai ajuns ca profesionist etc.
  Iubirea nu presupune niciun efort

  Iubirea exista ca un izvor din care unii se aventureaza sa bea, iar altora le e frica pentru ca se vor “otravi” pentru ca izvorul e prea departe, pentru ca apa e prea rece, pentru ca… si putem avea un milion de motive.
  Spunem ca iubirea vine atunci cand incepi sa te iubesti pe tine. Dar te intrebi CUM sa fac eu asta? Poti incepe prin simplul privit in oglinda, te admiri, iar ochii tai iti vor spune ca ai zeci de motive sa te iubesti pe tine. E primul pas important pe care il faci: sa iti recunosti calitatile, unicitatea, frumusetea interioara care este doar a ta si a nimanui altcuiva.
  Apoi e important sa intelegi ca acele ganduri negative nu te vor ajuta atunci cand privesti un cuplu fericit si te intrebi: eu de ce nu am parte de asa ceva? Nu faci decat sa fii invidios si asta nu iti va atrage iubirea in viata ta. Sa te bucuri sincer pentru ei cand tu nu ai parte de asa ceva este de multe ori o provocare....
  sursa: http://www.empower.ro/inteligenta-emotionala/cheama-iubirea-in-viata-ta

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 9. #9
  Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  2.823

  Implicit Re: GRANITELE NECONVENTIONALE ALE PSIHOLOGIEI

  Daca "ceva nu merge" in viata proprie, puteti cauta explicatii si solutii pe blogul personal al unui psihoterapeut cu experienta: Cristiana Alexandra Levitchi.
  La fel si daca "totul merge struna".
  http://cristianaalexandralevitchi.wordpress.com/

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 10. #10
  padme este offline Utilizator Bobocel
  Data inscrierii
  iunie 2008
  Posturi
  491

  Implicit Re: GRANITELE NECONVENTIONALE ALE PSIHOLOGIEI

  Din pacate nu se pot face comentarii la articolele de pe blog si nici cere eventuale sfaturi...

 11. #11
  Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  2.823

  Implicit Re: GRANITELE NECONVENTIONALE ALE PSIHOLOGIEI

  Citat Citat din padme Vezi post
  Din pacate nu se pot face comentarii la articolele de pe blog si nici cere eventuale sfaturi...
  De ce din pacate?
  Chiar astazi ati avut postare in care era vorba despre comentarii care sunt interpretate in fel si chip.
  Doamna Levitchi are experienta bogata si stie ca orice comentariu venit din webworld denatureaza mesajului transmis.
  Blogurile sunt utilizate ca o modalitate de socializare pentru cei care au timp de asa ceva. Dansa il foloseste pentru facilitatea oferita celor care cauta raspunsuri. Este mai usor sa dai search pe un blog, decat pe un site.
  Daca vreti sa cereti sfaturi puteti incerca pe site-ul SENSART.


  Terapeutii, inclusiv psihoterapeutii, apar mai rar pe forumuri, mai ales din lipsa de timp.

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 12. #12
  Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  2.823

  Implicit O prioritate romaneasca in domeniul psihologiei

  Am primit un link in care se vorbeste despre o prioritate in domeniul romaneasca in domeniul psihologiei: coeficientul de constientizare (CQ). Pentru inforenergeticieni subiectul nu este foarte nou, dar in domeniul psihologiei el este nou.

  Interesante sunt dezvaluirile privind testul pentru determinarea CQ elaborat si aplicat deocamdata in Romania. Cei care au fost testati fac parte din categoria "premium": persoane cu pregatire superioara, venituri peste medie, locuiesc in mediul urban.

  M-as opri numai la un anumit aspect: practicarea tehnicilor spirituale. Declaratiile celor care au fost testati sunt destul de largi in aprecierea acestui aspect. Concluzia care apare este destul de simpla: practicile spirituale curente, rugaciuni, mers la biserica, exercitii yoga, meditatii, cursuri, lectura par sa conduca la o scadere a CQ. Aceasta comparativ cu ceea ce se raporteaza in literatura pentru comunitati care au ca obiectiv principal practicarea sistematica a tehnicilor spirituale unde CQ este crescut semnificativ.

  Cu alte cuvinte, practicile spirituale, pot ajuta la cresterea CQ cu conditia ca ele sa fie practicate in mod sistematic si sustinut. De unul singur este posibil, dar mai simplu este intr-un cadru organizat. Majoritatea scolilor care se denumesc spirituale merg in principal pe aspectul practicii de unul singur. Inforenergetica prin Fundatia de Inforenergetica Sfantul Apostol Andrei este printre putinele care ofera practicantilor posibilitatea aceasta de a pune in aplicare in mod sistematic cele invatate. Cresterea CQ nu se face instantaneu ci prin munca sustinuta, fapt relevat si cel intervievat.

  Mi-a placut si faptul ca pe baza testului, cu argumentatie stiintifica, se demonstreaza ca poporul roman este latin: suntem constienti de corpul fizic si de emotiile noastre.
  Despre restul aspectelor privind constiinta las placerea de a le descoperi pe seama celor care au curiozitatea sa citeasca articolul:
  http://www.sciam.ro/coeficientul-de-...nternationale/

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 13. #13
  Guguam este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  februarie 2010
  Locatie
  Constanta
  Posturi
  98

  Implicit Re: O prioritate romaneasca in domeniul psihologiei

  Decit sa navighezi pe acolo (in balarii) vino aici:
  http://www.thefundamentaluniverse.ro/page1.html
  La vremea cind postai acel comentariu ma gindeam sa-ti trimit o invitatie in privat (pe mes. privat). Asa mi se intimpla deobicei si nu nu ma mira faptu pentru ca e ceva normal.
  Intuneric e acolo unde nu am calatorit cu MINTEA, GINDU sau SUFLETU.

 14. #14
  Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  2.823

  Implicit Re: O prioritate romaneasca in domeniul psihologiei

  Citat Citat din Guguam Vezi post
  Decit sa navighezi pe acolo (in balarii) vino aici:
  http://www.thefundamentaluniverse.ro/page1.html
  La vremea cind postai acel comentariu ma gindeam sa-ti trimit o invitatie in privat (pe mes. privat). Asa mi se intimpla deobicei si nu nu ma mira faptu pentru ca e ceva normal.
  Multumesc frumos, pentru invitatie!
  Suna cam ciudat sa trimiteti o asa invitatie unuia pe care-l considerati ca umbla prin balarii, dar pe un forum e posibil orice!
  Am intrat mai demult pe pagina pe care mi-o propuneti: este un argument pro tocmai pentru dezvoltarea lucrarilor despre care se vorbeste in articolul pe care-l recomandam.

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 15. #15
  Guguam este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  februarie 2010
  Locatie
  Constanta
  Posturi
  98

  Implicit Re: O prioritate romaneasca in domeniul psihologiei

  BĂLĂRÍE, bălării, s.f. 1. Buruiană care crește pe locuri necultivate. 2. Loc năpădit de buruieni. – Et. nec.
  Sursa: DEX '98
  Toate bune si frumoase pina la un moment dat. Aceasta ipoteza se bazeaza in final pe teste online sau chestionare. Insa nu se ia in calcul pedispozitia fiecarui interlocutor la un moment dat. Se merge pe ceva abstract. De genu banuim ca acesta e adevaru hai sa-l publicam. Tehnica aceasta de studiere a maselor a fost studiata de foarte multi pioneri insa de ai da o marime scalara, de a pune o eticheta valorica eu zic ca e prea devreme in era existentialista.
  Intuneric e acolo unde nu am calatorit cu MINTEA, GINDU sau SUFLETU.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Reguli postare

 • Nu puteti crea subiecte noi
 • Nu puteti posta replici
 • Nu puteti posta atasamente
 • Nu puteti sa va editati postarile
 •