Rezultate de la 1 la 2 din 2

Subiect: CHIROPRACTIE

 1. #1
  lovelife este offline Moderator De'al casei
  Data inscrierii
  iulie 2006
  Locatie
  Galati
  Posturi
  2.040

  Implicit CHIROPRACTIE

  CHIROPRACTIE

  Câte se pot face într-o singura sedinta!

  Fiind practicant de arte martiale din anul 1975, sport unde rata de accidentare era destul de ridicata, se întâmpla sa suferim tot felul de contuzii, entorse, luxatii de mâna, picior ori glezna, lumbago, sciatica. Timpul de refacere era destul de mare, iar unii practicanti chiar erau nevoiti sa se lase de artele martiale. Dupa ce s-a infiintat Federatia Româna de Arte Martiale F.R.A.M., am ajuns instructor si am urmat stagii de pregatire atât în tara, cât si în exterior.

  Astfel, am avut ocazia sa deprind tehnicile predate la primul ajutor în accidentele ce pot surveni în timpul luptei sau a antrenamentelor specifice artelor martiale. Majoritatea practicantilor de atunci erau mai degraba interesati de centuri si de gradatii, se concentrau mai mult pe partea fizica a lucrurilor decât pe perfectionarea tehnicilor de luptã.

  Nu întelegeau ca: "Omul cât e tânar si sanatos nu baga în seama lucruri de folos."

  Maestrii aminteau ca ,, …aceia care au ochi o sa vada ce-I de vazut, iar cei ce au urechi o sa auda ce li se spune. Gura e ca sã întrebati si vi se raspunde. Am avut avantajul de a cunoaste sau de a fura tehnici secrete si eficace, deoarece am simtit pe propria piele practicile eficace în urma unor
  accidentari. Totodata, trecând si peste 7 interventii chirurgicale, sufeream de lumbago des si timpul de refacere era de 2-3 saptamâni cu repaus, pastile, injectii, pe când cu aceste proceduri timpul se reduce la 1-2 zile.

  Procedurile se pierd în negura vremii. Când samurai se accidentau în lupte, li se scotea armura si se trecea la diagnosticare, se repuneau articulatiile, se aplicau bandaje cu plante, plberi, tincturi, dupa care plecau în continuare la batalie.

  Probleme osoase, articulare, au existat de când a început omul sa umble în doua picioare. Si în acele vremuri nu se inventase înca radiologia, ecograful, infiltratiile, laserul, antiinflamatoarele. Dar afectiunile se rezolvau de initiati, iar triburile aveau vraci care se preocupau de problemele de sanatate. Si în zilele noastre sunt afectiuni care nu dau randament medical sau farmacetic si rezolvarea este recurgerea la procedeele folosite de samani, vraci ori leacuri babesti.

  Punând în practica cunostintele dobândite si cu trecerea anilor, acumulând noi cunostinte si experienta, am diversificat informatiile obtimute prin studiu, prin cunoasterea si folosirea plantelor, ceaiuri, comprese, tincturi, bai, scoarte, radacini, saruri, argile.

  Moda pantofilor cu cioc deformeaza anatomia piciorului, favorizeaza formarea bataturilor, osteofii, excrescente osoase, monturi, calus volgus, care în timp provoaca dureri de picioare si duc la deformarea anatomica a întregului picior. Totodata, pantofii strâmti pot provoca dureri de cap, deoarece blocheazã circulatia sanguina.

  Hainele prea strâmte sau din materiale sintetice (supra, nylon, vinilin) produc alergii, iritatii, o încarcare electrostatica care deregleaza curgerea energiei prin meridianele energetice si chakre. Necazuri similare suferim în perioada de iarna, atunci când corpul nu este protejat adecvat cu haine de sezonul rece. Si acest lucru se observa la tot pasul, deoarece iarna sau în sezonul rece tineretul (în special) umbla sumar îmbracat: decolteuri adânci, bluzite peste buric si cu salele la vedere. Si când vin la consultatie ma îngrozesc, ca sunt asa de subtire îmbracate în plina iarna.

  MODUL DE OPERARE începe cu diagnosticarea fiecarui caz în parte, felul în care se deplaseaza, cum stationeaza, paloarea pielii, mimica, postura, asimetria anatomica, temperatura, pulsurile energetice de pe meridiane, ce senzatii simte persoana în cauza, palparea, gradul de mobilitate articulara, reactii la stimulli, interogarea pacientului sau a însotitorului, pentru a afla diferite amanunte.

  Dupa care continui cu marcarea, trasarea reperelor, asimetriilor articulare si manevrele specifice chiropracticii, apasare, presare, rotatii, elongatii. Dupa manevre, se aud unele trosnete si pocnete articulare, care nu sunt dureroase. Aceste sunete arata ca manevra a fost o reusita care a înlaturat blocajul circulator nervos si functional.

  De la caz la caz, vor urma diferite alte procedee: masaj de stimulare, presopunctura, acestea ca sa reconectam curgerea de energie, sânge, limfa pe traiectul lor normal. Se va trece la folosirea baii de lumina infrarosie care accelereaza metabolismul si circulatia sau, dupa caz, la lumina ultravioleta, care disperseaza inflamatiile.

  Se trece la vidare cu ajutorul ventuzelor care au rolul lor de a aerisi tesuturile în zona aplicata, dupa care se aplica comprese reci sau calde cu tincturi de plante, urmate de mobilizari specifice, care vizeaza dispersarea durerii si a contractiilor. Electropunctura si electrostimularea cu aparate
  specifice a zonei afectate dc la recuperarea cazului.


  CINE AJUNGE SA APELEZE LA SERVICIILE CHIROPRACTORULUI?

  Il cauta cei care au dureri de spate, de sale, de ceafa sau ramân întepeniti, blocati, umar dureros sau dislocat, probleme de cot, încheietura mâinii, dureri de brate, degete luxate, dureri de sold, picior, genunchi, gleznã, dureri de calcâi, laba piciorului, lombalgie, dorsalgie, torticolis sciatica, coxoartroza, gonoartroza, artroza, contuzii, traumatisme, discopatii, spondiloze, spondilite, ciocuri osoase (osteofiti), mandibula subluxata, adica cei care sunt loviti în fata din lateral si nu mai pot închide gura - am avut asemenea cazuri, sunt foarte delicate de rezolvat, deoarece daca balamaua falcii nu se repune în câteva ore apare o contractie musculara care se complica si va necesita interventie chirrgicala. E drept, accidentul se poate produce si de la un cascat de gura nenorocit.

  Torticolisul, întepenirea gâtului, se produce la persoanele care dorm sau lucreazã în pozitii defectuoase, în urma unui stranut sau cadere, tamponare cu masina în trafic. La socuri, caderi, vertebrele si articulatiile corpului se torsioneaza, se luxeaza, se taseaza ca si cartofii dintr-un sac când trântim sacul de pamânt.

  Alte cazuri apar când sunt dureri de mâna, brat, umar,când vine persoana în cauza si se plânge ca a suferit o fractura de brat, si-a dat jos ghipsul si a fãcut recuperare prin fizioterapie, dar ca a ramas cu dureri, tumefieri, amorteli sau impotenta functionala articulara. Acest lucru poate fi provocat în momentul fracturarii, când socul disloca articulatia sau vertebrele, actionând ca o unda de soc. Se cauta si se remediaza dislocarea si totul revine la normal.

  Dorsalgia - dureri în spate, dureri în piept, iradieri în coaste, lipsa de aer - se datoreaza unei miscari neadecvate. Omul vine ca nu mai poate de durere si ca tratamentul urmat cu pastile sau masaj si creme nu da rezultate. Se trece la deblocarea segmentelor afectate si omul rasufla usurat. Oamenii care ma solicita ma întreaba disperati, de câte sedinte va fi nevoie si ramân mirati când le rãspund ca una si buna. Lumea are înca mentalitatea ca sunt necesare 15-20 sedinte ca sa se rezolve o problema de sanatate.

  LUMBAGO - LOMBOSCIATICA
  Diagnosticul de lumbago se da în cazul în care se subluxeaza vertebrele lombare cuprinse între L5-L1. Se manifesta prin durere lombara si neputinta de aplecare sau de îndreptare a corpuli la verticala. Este un blocaj care prinde bolnavul în pozitie aplecata în fata sau într-o parte cu iradieri în tot corpul. Primul ajutor consta în culcat pe spate cu genunchii îndoiti sau pe o parte, pe o suprafata tare si aplicarea de comprese reci. Majoritatea gresesc când cred ca aplicarea unei surse de caldura le va face bine, dar astfel muschii se contracta si mai tare.Daca se intervine chiropractic, persoana suferinda îsi revine dupa un interval de timp ce variaza de la câteva ore la 1-2 zile, continuând cu diferite tratamente: comprese, tarâte, argila, ceai. Tratamentul se face acasa, nu necesita internarea în spital, unde pacientul ar trebui sa stea câteva saptamâni. Blocarea este provocata de ridicarea unei greutati, o rasucire sau o aplecare defectuoasa.

  SCIATICA - reprezinta afectarea nervului sciatic care porneste din zona lombara si parcurge piciorul pâna în degetul mare din picior. Este cel mai gros nerv si cel mai lung din corp. Durerea se manifesta pe traiectul piciorului sau numai pe portiuni diferite, se simte ca o amorteala sau fulgerari violente. Aici, de obicei, este vorba de dislocarea vertebrei L4-L5-S1 care comprima nervul din cauza unei tasari de vertebre, ciocuri sau hernierea paravertebrei, expunere la frig, umezeala. Cel suferind este aplecat si schioapata, având fata schimonosita. Durerea se amplifica la o miscare brusca, la tuse, unii ajung sa foloseasca cârje sau sosesc la cabinet cu taxi-ul sau microbuzul, fiind transportati pe spate ca un ranit împuscat, deoarece durerile dau o senzatie de pareza pasagera. Osarul afla ca pacientul a mai avut asemenea crize cu câtva timp înainte si ca a fost tratat prin tehnica infiltratiilor. Aceste substante reprezinta un tratament cu douã taisuri: la unii stopeaza durereea, dar în timp se produce un proces de corodare a osinului si esteposibil sa cauzeze osteoporoza. Prin injectare doar se suspenda durerea, dar reabsorbtia articulara sau vertebrala nu este rezolvata si atunci apare efectul de frecare si asimetria structurii osoase.

  SACROLGIA - dureri în zona sacrala (popular: „în noada"), se manifesta cu dureri si amorteli sau cu iradieri în aparatul uro-genital, inflamarea ganglionilor limfatici. La femei, durerea iradiaza de sub burta ori în vagin, la barbati în testicole. Femeia ajunge la ginecolog, care nu gaseste nimic în
  neregula si este îndrumata la dermatolog. Cum nici aici nu se încadreaza, pacienta va fi trimisa la neurolog, care va prescrie supozitoare si pastile, tratament la care afectiunea nu se va vindeca, urmând sa sufere luni de zile si sa traiasca cu o permanenta senzatie de disconfort. E o problema care se remediaza într-o sedinta, urmata de bai de sezut, acasa.

  COXARTROZA - reprezinta durerea resimtita în sold si în picior. Ea este provocata de dislocarea colului de femur din coxol care s-a produs cu ani în urma. În prima faza, nu se resimte deranj dureros, dar sunt semne atât la copii cât si la oameni maturi sau cei în vârsta. Prezinta o asimetrie faciala la ochi, sprâncene, ridurile fetei, orificiile nasului, felul în care calca, posturile de repaus, pozitia în care doarme - toate semnele divulga suferinta. Vad lumea în jur sau pe strada cu afectiunea respectiva, dar n-am cum sa-i abordez, ca nu mi-ar da crezare. Lumea se convinge abia când medicul confirma ca este suspecta de coxartroza, dar de multe ori atunci este târziu si va necesita protezarea de sold. Deoarece apofiza de col femural s-a tocit si nu se mai regenereaza, durerile apar abia atunci. Afectiunea seamana cu boala canceroasa, care nu doare la debut si se confirma în faza finala, când deja este prea târziu, dar si în cazul cancerului exista semne care prevestesc cu ani înainte ca se afla în formare o tumoare maligna, care în timp va evolua. Legat de coxartroza, sa observam ca la unii pacienti simptoamele sunt false si nu confirma boala, ei suferind doar de o subluxare. Dupa ce se actioneaza, la repunere dispare simptomul si omul redevine sanatos, functional, durerile dispar si scapa de cosmar, de tratamentul suportat într-o perioada atât de îndelungata de timp. Dislocarea se produce la socuri, statul mult în picioare, cazaturi, bai fierbinti si de lunga durata, practicarea unor
  sporturi, o manevra de resuscitare gresit aplicata, în timpul nasterilor, din cauza unui travaliu cu complicatii sau la copii, în momentul extragerii
  (asa-zisele displozii de sold sau torticolis infantil).

  GENUNCHII - sunt afectati din diferite motive, fie mecanice, fie organice sau schimbari în structura articulara, socuri, accidente sau suferinta hepato-biliarã, care se reflecta în zona genunchilor. Luxatia genunchiului se numara printre accidentele de mare gravitate. Ea se produce prin cadere pe genunchi. Se deosebesc mai multe feluri de luxatii: anterioare, posterioare si laterale. Sunt cazuri când genunchii se umfla si dor fara a fi traumatizati, lucru care se datoreaza unei luxari vertebrale din zona lombara si pâna nu se corecteazã pozitia vertebrelor lombare este posibil ca edemul genunchiului sa nu treaca chiar daca se fac punctii pentru eliminarea apei de la genunchi.

  Gonoartroza este o erodare în timp a structurii osoase a genunhiului, prin demineralizarea locala, care va produce inflamatie si tumefiere, cu un scârtâit si niste pocnete specifice. De multe ori, chiar la o vârsta înaintata, se da diagnosticul eronat ca ar fi o gonoartroza si de fapt este vorba de altceva.

  LUXATIA de picior, glezna, laba piciorului. Sunt 27 de oscioare care alcatuiesc piciorul, aici pot aparea entorse si luxatii, care dau dureri, impotenta functionala, greutate la deplasare sau chiar imposibilitate de sprijin pe acel picior. Dupa ce se manevreaza si se repune glezna sau oscioarele, se maseaza foarte usor, se aplica, daca este cazul, o ventuza, pentru a extrage hematoamele de sânge, astfel încât sângele si limfa sa aiba posibilitatea sa circule. Se aplica comprese cu extracte din plante, argila, tarâte si se trece la fixarea articulatiei cu un bandaj elastic. De multe ori se aplica gipsul, de care nici nu ar fi nevoie si, dupa scoatere piciorul este tot umflat sau ramâne dureros si va fi nevoie ca piciorul sã fie reasezat de osar.


  Cazurile pe care le întâlnesti sunt foarte variate, de la deget luxat, la mâna, umar, gât, spate, lumbago, sciatica, hernie de disc, ciocuri osoase, osteofiti, fisuri osoase etc., de la copii de 7 luni pâna la oameni în vârsta de 95 de ani. Sunt zile când am 2 persoane si altele când pot avea solicitari pâna la 12-14 cazuri de rezolvat. Am ajutat oameni de pe tot cuprinsul tarii, cât si de peste hotare, din diferite continente, care se aflau în tara ca turisti. Cel mai de departe a fost un pacient din Insulele Mauritius.


  Este o profesie riscanta, cu uzura si tensiune nervoasa ridicata, de multe ori m-am gândit sa ma retrag. De ce este riscanta? Deoarece când vine omul cu problema ai multe necunosute de înfruntat. Chiar daca are un diagnostic dat de medic, pot sa apara surprize. Prima ar fi ca diagnosticul nu se confirma si este vorba de cu totul altceva. Atunci trebuie sa cauti si sa depistezi ce se întâmpla de fapt în organismul acelui om. Ca si chiropractor nu poti gresi. Am avut cazuri când au venit persoane cu torticolis - blocaj de ceafã, a fost vãzut de medic, i s-a prescris medicamentatia si de fapt avea fractura de vertebrã cervicala, în urma unei caderi în cap, pentru ca unii mai sar în lac si îsi lovesc capul de fundul bazinului sau al lacului, fisurând zona cervicala. Altii se prezinta cu diferite dureri, dar de fapt au cancer osos sau tumori formate pe zona coloanei, ori oamenii de la o vârsta au osteoporoza si apare riscul de fracturare osoasa. Cazurile difera si neprevazutul intervine la tot pasul, de aceea nu este o joaca, nu este ca un masaj partial sau general.

  La copii de 6-15 ani apar dureri de calcâi, picior, genunchi, ceea ce indica o problema de subluxare în zona lombara. Cum nu-i doare spatele, medicul va da verdictul ca oasele sunt în crestere sau ca are piciorul plat. Dupa interventia chiropractica, dispar toate aceste simptome. Chiar si platfusul (piciorul plat) este cauzat de asimetria coxalã si a colului femural, deci nu poate fi rezolvatã punând talonete în pantofi. La noii nascuti, trebuie sã evitam sa facem miscari bruste în momentul ridicarii în bra’e sau la schimbarea scutecelor si întotdeauna se va avea grija sa aiba capsorul sprijinit cu o mâna si sa nu le cada capul pe spate, deoarece miscarile bruste vor solicita muschii spatelui si abdominali, ducând la lezarea coloanei vertebrale. Abia în perioada scolara se va descoperi ca pruncul are scolioza. Deformarile de scolioza, cifoza, lordoza se pot corecta, doar ca trebuie actionat cu pricepere. Vad multi copii sau maturi cu aceste afectiuni. Daca s-a constatat ca pacientul are o deviatie anormala a coloanei sau a articulatiei soldului, recomandarea de a face gimnastica si de a purta corset nu va ajuta prea mult. Sa dau un exemplu: e ca si cum ar avea un spin sau o aschie în carne, care nu va fi extrasa, doar ca pansezi acel loc. Corpul strain va incomoda si va provoca durere.


  Serviciul de chiropractica are menirea de a corecta asimetriile bazinului si a membrelor, care va avea ca rezultat retusarea scoliozei, cifozei, lordozei, dupa care se va face o gimnastica recuperatoare, se va folosi metoda bârnei si se va avea în vedere conditiile de viata, de dormit, de masa, sporturile
  practicate, tinuta în banca, cu grija la aplecari. Se întâmpla ca în momentul când vin copiii cu orteza sa simta dupa manipulari o relaxare muscularã, pot trage aer mai bine si totodata, când repun corsetul sau orteza, sa simta ca îi strânge sau ca îi apasa, trebuind sã mearga înapoi la medic, sa îi modifice cu câteva grade dispozitul de încorsetare deoarece s-au îndreptat parametrii spatelui.
  Cifoza nerecuperata va duce la formarea cocoasei, care în timp va produce apasare si va perturba functionarea inimii, plamânilor si organelor interne, care cu vârsta se va osifica.

  LORDOZA - fiind prea acentuata, va crea o curbura neanatomica accentuata, ducând la o presiune în zona soldului si o apasare pe vertebrele lombare, unde e posibil sa apara tasari vertebrale, discopatii, ciocuri, osteofiti, hernie de disc.

  Fragment din http://www.infoterapii.ro
  Un site
  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
  si un
  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
  pentru mamici unde se dezbat subiecte despre sarcina, nastere precum si crestere si educarea copiilor.
  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 2. #2
  mirreille este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  februarie 2009
  Posturi
  1

  Implicit Re: CHIROPRACTIE

  buna!da-mi si mie te rog adresa domnului care face tratamentul de chiropractie.multumesc mult!adresa de email este mirrela_69free@yahoo.com

Reguli postare

 • Nu puteti crea subiecte noi
 • Nu puteti posta replici
 • Nu puteti posta atasamente
 • Nu puteti sa va editati postarile
 •