Pagina 1 din 13 123456711 ... UltimulUltimul
Rezultate de la 1 la 15 din 188

Subiect: Legatura cauza efect in suferinte

 1. #1
  lovelife este offline Moderator De'al casei
  Data inscrierii
  iulie 2006
  Locatie
  Galati
  Posturi
  2.040

  Implicit Legatura cauza efect in suferinte

  Legatura cauza efecte in suferinte

  Și de acum să nu mai păcătuiești”
  (Ioan, 5.14)


  Legătura dintre cauză și efect constituie un adevăr axiomatic.Și totuși, de foarte multe ori uităm acest lucru sau îl ignorăm. Să luăm, de pildă, boala. Ea a fost mai înainte o simplă “jenă”, o mică “neplăcere”. Însă, nu momentul de sesizare a “ceva în neregulă” constituie punctul de apariție al bolii, ci manifestarea, în primul rând, a unui dezechilibru inforenergetic. Numai că anomalia inforenergetică - cea dintâi tulburare apărută în organism - nu este nici văzută, nici simțită de cel în cauză. Radiestezistul specialist însă o poate detecta, măsura și, după caz, o poate micșora sau anihila.

  Orice anomalie patogenă provine dintr-un dezechilibru – mai întâi inforenergetic, apoi funcțional, iar în final apare anomalia de tip organic – structural, ceea ce numim o boală gravă.

  Să ne întoarcem la primul moment al bolii, cel nesesizat decât de specialistul radiestezist: anomalia bioenergetică (A.B.E.P.). Oare nu are și ea o cauză ? Bineînțeles că are. O cauză determinată de călcarea unei legi în domeniul fizic sau psihic. Dar nu este vorba de încalcarea unor Legi ale Naturii, ale Universului. Și pentru că Natura și Universul sunt una cu Dumnezeu, în cele din urmă tulburările organice au ca punct de pornire călcarea unei Legi a lui Dumnezeu. Este ceea ce noi creștinii înțelegem prin “a păcătui”.

  Când îl întâlnește în templu pe slăbănogul pe care îl vindecase la scăldătoarea Betesda, Iisus îi spune: ”Iată că te-ai făcut sănătos de acum să nu mai păcătuiești, ca să nu ți se întâmple mai rău” (Ioan, 5.14). Îndemnul se adresează tuturor “slăbănogilor” lumii.

  Bineînțeles că pentru a reuși optimizările inforenergetice, specialistul radiestezist trebuie să aibă parametri inforenergetici la nivelul cel mai ridicat. Îndeosebi structura noesica* trebuie să și-o îngrijească, să și-o crească, să și-o îmbunătățească, pentru că spiritualitatea este cea dătătoare de forță vitală, fizică și biosică de cea mai bună calitate. În afara respectării angajamentului deontologic, radiestezistul operator trebuie să fie în permanentă legătură cu Divinitatea, cu Bunătatea lui Dumnezeu, cu Iisus, fără de care își frânge aripile…

  Dar oare, cel în suferintă, cel pe care îl ajutăm prin mila Domnului, nu are și el de îndeplinit anumite obligații morale, etice, religioase? Ba da, pentru că toți suntem componenți ai Universului, Creații ale lui Dumnezeu – și trebuie să respectăm Legile sau, cum spune Iisus: “Să nu mai păcătuiești”.

  Cu alte cuvinte : dacă emisia bioenergetică a radiestezistului depinde de nivelul lui de creștere spirituală, fără îndoială că recepționarea ei va fi în funcție de structura noesică a celui în suferință. Păstrarea stării benefice obținute nu depinde doar de codificarea fixării acesteia, ci mai ales de reintegrarea armonioasă a celui în suferință în Universul cel văzut și nevăzut.

  Dacă Dumnezeu I-a ajutat pe cei doi – emițător și receptor – să realizeze o stare de armonie, echilibru și beneficitate, în final numai cel în cauză își poate asigura păstrarea (și chiar optimizarea) celor primite. Dacă va continua cu aceeași alimentație haotică, exces de alcool, tutun, gânduri vrăjmașe, invidie, orgoliu, ură, blesteme și orice alte manifestări determinate de vibrații negative, suferința se va reinstaura.

  “DE ACUM SĂ NU MAI PĂCĂTUIEȘTI ”… Îndemn pentru îndreptare, către meditație, către hotărîrea și efortul de a nu mai repeta păcatul - cauza inițială a primului pas greșit.

  Omule, să nu mai calci Legea Naturii, Legea Armoniei Universale, Legea Lui Dumnezeu !

  Extras din Revista Societatii Romane de Radiestezie
  GABRIELA FLORETA BUCUR Specialist radiestezist

  *) Acad. E. Macovschi: Teoria biostructurală fundamentează și argumentează existența a trei structuri ale sistemelor vii: fizică, biosică și noesică.
  Un site
  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
  si un
  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
  pentru mamici unde se dezbat subiecte despre sarcina, nastere precum si crestere si educarea copiilor.
  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 2. #2
  cris este offline Utilizator De'al casei
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Posturi
  2.533

  Implicit

  Eu nu ma pricep la radiestezie,nu stiu decit sa caut apa.
  Dar pacatul este confuzie si necunoastere.Pacatul este incalcarea unei legi cosmice.A legii armoniei universale,a adevarului.
  Foarte frumos articolul.Ar trebui mentionat ca indreptarea din pacat incepe prin schimbarea gindirii ,a atitudinii mentale fata de tot ce este in afara si-nauntrul nostru.Nu prin inchinare la lemne sau poze sau pietre.Care au fost date omului sa le stapineasca.
  As mai adauga,pe linga cele de mai sus,ca corpul omului este programat de mental,el nu are discernamint,asa ca toate gindurile negre,temerile si prapastiile se transpun din mental in fizic,cauzind suferinta.
  Omul isi poate programa sanatatea si trebuie sa fie atent,caci ceea ce gindim,aia sintem.
  Deci,ginditi pozitiv,faceti-va planuri marete, modalitatile de realizare sint doar un amanunt.Omul se poate programa ptr fericire.Caci ea vine din interior,iar trupul este obligat sa asculte.

 3. #3
  Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  2.823

  Implicit

  Citat Citat din cris
  Omul isi poate programa sanatatea si trebuie sa fie atent,caci ceea ce gindim,aia sintem.
  Si daca imi permiteti, as adauga ca suntem si ceea ce mancam si mai ales ceea ce facem.
  Deci,ginditi pozitiv,faceti-va planuri marete, modalitatile de realizare sint doar un amanunt.
  Amanunt foarte important. Mai ales cand planurile marete se realizeaza prin sacrificarea celor din jur. Istoria este plina de asemenea "maretii" care incalca toate legile.
  Omul se poate programa ptr fericire.Caci ea vine din interior,iar trupul este obligat sa asculte.
  Trupul asculta comenzile intocmai, si intra in suferinta cand legile lui de functionare sunt grav lezate sau atunci cand primeste semale contradictorii, cand dreapta, cand stanga, cand hais, cand cea. O masina asculta de comenzile pilotului, dar daca pentru fericirea lui o manevreaza inconstient, o pune pe butuci tare repede.

 4. #4
  cris este offline Utilizator De'al casei
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Posturi
  2.533

  Implicit

  Asa este,si,din nou un mesaj incomplet al meu.
  Modalitatile de realizare inseamna sa crezi in idee si apoi,step aside.
  De exemplu,eu am vrut o masina.Faptul ca n-aveam bani n-a contat.Dar imi doream.Cind s-a ivit ocazia,o prietena m-a sunat si mi-a zis daca vreau 1000 de usd,ca ea nu vrea sa-i cheltuie,dar mi-i imprumuta.I-am luat.Apoi am facut imprumut la o banca,si am mai luat imprumut 2000 de usd de la alta prietena.In 4 zile am avut masina.
  Iar banii i-am dat inapoi.Practic astfel am realizat totul in ultimii ani,doar cu dorinta.
  Dar daca dorinta si scopul nu sint in acord cu legile divine,atunci incalc legea iubirii si a aproapelui si tot eu platesc.Deci nu in detrimetul altuia,nu prin suferinta unei fiinte.
  Ocaziile se ivesc de la sine,nu trebuie sa sufere nimeni.

 5. #5
  Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  2.823

  Implicit

  Citat Citat din cris
  ... daca dorinta si scopul nu sint in acord cu legile divine,atunci incalc legea iubirii si a aproapelui si tot eu platesc.Deci nu in detrimetul altuia,nu prin suferinta unei fiinte.
  Exemplul dat este minunat.
  As avea insa o intrebare, cum aflati ca dorinta si scopul dumneavoastra sunt in acord cu Legile Divine?
  Pentru ca despre plata greselilor spirituale, (care nici macar plata adevarata nu este, mai degraba o corectare de traiectorie ) toti care pica in gresala, pana la urma tot afla. Mai toata lumea vrea sa fie in acord cu Legile Divine, dar realitatea este cea care este si aud adesea (dupa): "Daca as fi stiut, n-as fi facut o asemenea greseala!"

 6. #6
  cris este offline Utilizator De'al casei
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Posturi
  2.533

  Implicit

  Mda,buna intrebare si am sa va raspund.Inainte de toate,vorbind de om in general,acesta actioneaza in functie de nivelul sau spiritual.
  Unii oameni citesc biblia si sint fascinati de partea carnala a intimplarilor:saracia lui Isus,faptul ca a fost hartuit si rastignit etc.
  Altii citesc si bingo,vad luminita de la capatul tunelului lui Isus.
  Primii,vor impuia capul tuturor cu idei de genul:trebuie sa predic despre Isus.Ceilalti isi vor schimba mentalitatea,atitudinea,faptele,intelegind invataturile lui Isus.
  Intre aceste doua exemple,exista intermediarii,in care roata se-nvirte relativ in echilibru:jumate neagra,jumate alba.
  Referitor la intrebarea dvs,aceasta depinde in care nivel de mai sus se-ncadreaza un spirit:ce simte el,ca femeia este inferioara si tre sa poarte basma,sau femeia poate fi si sfinta?
  Daca vreti sa va raspund eu despre mine,cum aflu daca sint in acord cu legile divine?Pai in primul rind eu nu prea am dorinte,adica eu exist si-atit.Existenta implica activitate,adica eu muncesc,muncesc foarte mult.Acuma,exista dorinte si dorinte,nu se poate spune ca "vreau sa tencuiesc azi 4 mp "ar fi tocmai o dorinta.
  Traiul in societate implica altfel de actiune,adica cea de care cred ca vorbim defapt.Eu,ca persoana,nu ma ingrijorez,nu ma incrincenez in idei(n-am bani,n-am nu stiu ce)In general,orice nu am ,se rezolva de la sine,daca merg pe tirg sa cumpar mincare la animale,mi se da pe credit fara sa arat vre-un buletin,la magazin ma amina cu plata,pina si curentul nu mi se taie daca nu-l platesc.Si,ginditi-va,eu sint straina aici,n-am rude,n-am cunostinte,n-am pile.Dar nu ma-ngrijorez.
  Nu-mi doresc functii sau pozitie sociala,nu ma intereseaza moda,nici ultimul racnet de masina,nici nu mi-e frica de viata,orice mi s-ar intimpla,Dumnezeu nu ma lasa,asta cred eu.Nu mi-e frica nici de moarte,am trecut si prin asta.
  Apoi,eu iubesc oamenii,iubesc animalele si toata creatia.
  Pe scurt,eu nu am Ego,iar in general starea mea interioara este liniste,lumina si iubire.Astfel stiu daca sint in acord cu legile divine,raspunsurile urca in mine ,in liniste,in lumina si iubire.
  S-ar putea numi intuitie,dar termenul este sarac.

 7. #7
  cris este offline Utilizator De'al casei
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Posturi
  2.533

  Implicit

  "Daca as fi stiut, n-as fi facut o asemenea greseala!"

  1.Se spune,fii atent ce-ti doresti,ca s-ar putea sa se-mplineasca.

  2.Cine zice ca n-a stiut,a stiut defapt ,dar orgoliul trebuie hranit.
  Se zice : casca ochii la ceea ce faci.
  Isus spunea daca ochiul este intunecat.. tot trupul este intunecat.

 8. #8
  Nicoleta este offline I.E. Mugurel
  Data inscrierii
  iulie 2006
  Locatie
  Galati
  Posturi
  154

  Implicit

  Sa nu fie cu bănat, dar Iisus se scrie cu 2 de ii.

 9. #9
  Larisa este offline I.E. Bobocel
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Galati
  Posturi
  230

  Implicit

  1.Se spune,fii atent ce-ti doresti,ca s-ar putea sa se-mplineasca.
  Chestia asta e adevarata.... avem insa mare noroc ca Dumnezeu nu lasa lucrurile la mintea noastra si ca ne ajuta totusi sa luam deciiziile corecte si ne indeplineste numai dorintele optime pentru noi si care ne ajuta la ceva......

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 10. #10
  Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  2.823

  Implicit

  Citat Citat din cris
  Intre aceste doua exemple,exista intermediarii,in care roata se-nvirte relativ in echilibru:jumate neagra,jumate alba.
  Mai degraba roata are culori.
  ce simte el,ca femeia este inferioara si tre sa poarte basma,sau femeia poate fi si sfinta?
  Sfintele zugravite in icoane poarta basma. Dar problema este reala.
  Daca ar citi mai bine la inceput in Biblie, ar vedea ca femeile inca de la Facere au in ele ceva mai mult Duh Sfant decat barbatii.
  Problema are si un alt aspect pe care l-as numi "lungul drum de la Ilena Cosanzeana la Baba Cloanta-Cotoroanta". De ce este el ales?

  nu ma ingrijorez,nu ma incrincenez in idei(n-am bani,n-am nu stiu ce)In general,orice nu am ,se rezolva de la sine, ... n-am rude,n-am cunostinte,n-am pile.Dar nu ma-ngrijorez.
  Si cum ati ajuns asta? Sau asa a fost "dintotdeauna"?

  in general starea mea interioara este liniste,lumina si iubire.Astfel stiu daca sint in acord cu legile divine,raspunsurile urca in mine ,in liniste,in lumina si iubire.
  Cum ati ajuns la starea asta?

 11. #11
  Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  2.823

  Implicit

  Citat Citat din cris
  1.Se spune,fii atent ce-ti doresti,ca s-ar putea sa se-mplineasca.
  Si se si indeplineste, dar nu asa cum ne asteptam noi, in detaliu, ci asa cum este mai bine pentru noi. Numai ca nu intotdeauna stim si ce ne trebuie. Vrem numai o fata a monezii, iar ea vine intreaga.
  2.Cine zice ca n-a stiut,a stiut defapt ,dar orgoliul trebuie hranit.
  A stiut, dar altfel. Numai problemele rezolvate la clasa, iar in extemporal era o alta formulare.

 12. #12
  cris este offline Utilizator De'al casei
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Posturi
  2.533

  Implicit

  Mi se pare cam ciudat sa vorbesc despre mine.
  Draguta ideea cu "lungul drum de la Ilena Cosanzeana la Baba Cloanta-Cotoroanta".
  nu ma ingrijorez,nu ma incrincenez in idei(n-am bani,n-am nu stiu ce)In general,orice nu am ,se rezolva de la sine, ... n-am rude,n-am cunostinte,n-am pile.Dar nu ma-ngrijorez.

  Si cum ati ajuns asta? Sau asa a fost "dintotdeauna"?
  N-am fost asa dintotdeauna,am devenit.

  Citat:
  in general starea mea interioara este liniste,lumina si iubire.Astfel stiu daca sint in acord cu legile divine,raspunsurile urca in mine ,in liniste,in lumina si iubire.

  Cum ati ajuns la starea asta?

  Prin dorinta si vointa.Si prin tendinta nativa.Si datorita experientelor pe care oamenii le numesc paranormale,dar sint absolut normale.Cindva oamenii vedeau ingeri,vorbeau si negociau cu YAhweh,vindecau prin cuvint.Sumerienii vorbeau cu serafimii,cu heruvimii.In Mahabharata divinitatea vorbeste cu Arjuna.

 13. #13
  cris este offline Utilizator De'al casei
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Posturi
  2.533

  Implicit

  sters

 14. #14
  Tixti este offline Utilizator Bobocel
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Braila
  Posturi
  450

  Implicit

  Asa e draga, dar noi nu suntem nici egipteni, nici tibetani, nu vorbim nici ramaica, si daca decizia BOR a fost ca in limba romana sa zicem Iisus Cristos, asa, vom face. Amin
  Dumnezeu ne iubeste pe toti

 15. #15
  cris este offline Utilizator De'al casei
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Posturi
  2.533

  Implicit

  Asa e draga, dar noi nu suntem nici egipteni, nici tibetani, nu vorbim nici ramaica, si daca decizia BOR a fost ca in limba romana sa zicem Iisus Cristos, asa, vom face. Amin

  Tixti,inteleg ca acest mesaj mi l-ai scris ca sa-mi dai peste nas in principal ptr ca eu am postat mesaje impotriva iconoclasmului.
  BOR-acestia sint biserica ortodoxa romana daca nu ma-nsel.Ce te face sa crezi ca eu ma supun deciziilor BOR-ului?Fiecare om este liber sa scrie cum vrea,sa zica cum vrea,traim intr-o tara libera.Toti oamenii sint copiii lui D-zeu,nu ai BOR-ului.Insusi cuvintul ortodox este de provenienta aramaica.Mie mi-ar place sa vorbesc aramaica.
  Cit despre ce sintem noi,daca metempsihoza este o lege reala a evolutiei spirituale,atunci sintem si egipteni,si esenieni si toate la un loc,fara granite,caci la D-zeu nu exista granite.
  Ca sa te fac fericit,voi sterge mesajul de mai sus si gata.

Pagina 1 din 13 123456711 ... UltimulUltimul

Subiecte Similare

 1. Fiecare pofta are o cauza
  De lovelife in forum Alimentatia sanatoasa
  Replici: 19
  Ultimul post: 07 ian 2013, 16:50
 2. Am probleme cu apa, care e cauza?
  De Gabico in forum Discutii libere
  Replici: 16
  Ultimul post: 30 dec 2008, 14:26
 3. Pozitia Bisericii Ortodoxe Romana in legatura cu MASONERIA
  De Santamia in forum Discutii libere
  Replici: 3
  Ultimul post: 12 aug 2007, 09:22
 4. Somnul si legatura sa cu ingrasarea
  De Catalin in forum Sfaturi si sugesii. Ajutor terapeutic
  Replici: 8
  Ultimul post: 06 sep 2006, 19:10

Reguli postare

 • Nu puteti crea subiecte noi
 • Nu puteti posta replici
 • Nu puteti posta atasamente
 • Nu puteti sa va editati postarile
 •