Pagina 6 din 13 PrimulPrimul 123456789101112 ... UltimulUltimul
Rezultate de la 76 la 90 din 188

Subiect: Legatura cauza efect in suferinte

 1. #76
  Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  2.823

  Implicit

  Citat Citat din cris
  Santa,inteleg,dar de ce sa te rogi la entitatea aceea prin oasele ei?
  Si mai e o problema:de unde stii ca entitatea aceea nu este deja reincarnata?De unde stii ca entitatea nu esti chiar tu reincarnat?
  Daca ea este reincarnata undeva,n-are sens totul.Daca esti chiar tu,desi posibilitatea e mica,ce faci,te rogi la tine?...
  Desi mi-am zis ca am spus ce aveam de spus cu privire la subiect, cand am citit randurile astea mi-am dat seama ca ele reprezinta de fapt un argument impotriva ipotezei reintruparii. Si anume unul foarte serios.
  Dar cam cum mi se intampla de la o vreme, primesc si raspunsuri repede.
  Pe 21 dec am primit prin e-mail un dar: o carte in format electronic Lazarev - Principii de vindecare. Cum se intampla cu aceste carti, au destule greseli in ele. Nu prea aveam eu timp sa stau sa o pigulesc, dar chiar primul paragraf era un raspuns posibil pentru o intrebare care mi-a fost pusa. M-am bucurat de sincronicitate si am continuat putin cu lectura, iar mai jos am gasit un pasaj tare interesant care are o anumita legatura cu ceea ce se dezbate pe forum. Iata-l:

  "- Unul dintre cunoscuții mei consideră că pentru un om credincios primează credința apoi iubirea. Dacă nu vom avea credință în Dumnezeu nu-l vom putea iubi pe Acel în care nu credem. Vă rugăm să comentați acest punct de vedere.
  - Iubirea ca unitate cu Dumnezeu există întotdeauna în subconștientul nostru. Orientându-ne către iubire ne unim cu întreg Universul și abia atunci apare procesul cunoașterii și al supraviețuirii. Noțiunea de credință a apărut atunci când omul avea un nivel foarte ridicat al conștiinței și, conform datelor istorice, aceasta s-a întâmplat relativ nu demult, dacă examinăm istoria apariției omului chiar de la începuturi.
  Chiar dacă un om este departe de religie dar a acceptat iubirea de Dumnezeu, el poate să-și schimbe concepția despre lume și sistemul de valori. Atunci începe dezvoltarea lui și supraviețuirea este conștientizată.
  Frica și îndoiala frânează iubirea și atunci iubirea de Dumnezeu din conștiința noastră și din straturile exterioare ale subconștientului slăbește, în consecință apar bolile, nenorocirile, etc. Credința ne ajută să ne eliberăm de frică și îndoieli, să depășim dependența de conștient care, fiind legată de trup, ne provoacă îndoiala, frica și condamnarea.
  Când un om care ține de civilizația orientală își frânează conștiința în procesul meditației sau un om care ține de civilizația occidentală își păstrează credința în Dumnezeu indiferent de lipsa de logică, duritatea și stupiditatea evenimentelor care se derulează, atât într-un caz cât și în celălalt are loc depășirea dependenței de conștiință, mai exact de straturile ei exterioare, fapt care permite să simțim unitatea cu Creatorul prin iubirea față de El. Așadar, apare un paradox: credința în Dumnezeu poate fi prima verigă dar poate și a doua. Dacă facem abstracție de aceste două momente și ne deplasăm la un nivel mult mai înalt al energiilor, pe planuri mult mai subtile, vom vedea că nu există contradicții. Pe plan exterior credința ajută iubirea prin conștiința care este legată de trup. Pe planurile de profunzime iubirea ajută credința. In straturile cele mai profunde, credința ca aspect superior al conștiinței și iubirea de Dumnezeu ca aspect superior al sentimentelor devin un tot, un întreg."

  Nu prea sunt eu de acord in totalitate cu modul de exprimare al lui Lazarev dar cred ca este un punct de plecare pentru multe din subiectele pe care le discutam.

 2. #77
  Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  2.823

  Implicit Re: dupa cate stiu

  Citat Citat din Intrebare
  Acum dupa 2000 de ani ne intrebam care Biblie este OK?
  Nu cred ca o sa aflam oricat de mult o sa incercam sa discutam.
  Imi cer iertare dar nu prea a pus nimeni intrebarea asta pe forum si nu era vorba despre asta.

  ... Aceasta fiinta extraordinara Iisus ne-a invatat inainte de toate sa iubim deci...ce putem sa facem?
  Totul este frumos si spus din inima, numai ca sarbatoarea nasterii Domnului pentru cam multi din semenii nostri inseamna chiolhan si imbuibare. Si cum reusiti sa vorbiti despre iubire unor oameni pe care societatea ii invata, cu toate mijloacele de care dispune ca iubire=sex?

 3. #78
  Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  2.823

  Implicit

  Citat Citat din cris
  fiecare om are in el potential divin si doar el hotaraste ce sa faca cu acel potential.De asemenea cred ca multe suflete au ales demult,acum este doar o continuare.
  Ma uit la discutia asta si vad ca amprentele unor lucruri care tin de istorie mai actioneaza inca. Plecand de la o problema de intelegere, se ajunge prea repede la lupta (polemica, accente, iritari-dar poate ca ma insel ) generata de amprentele astea. Ce a fost a fost, nu uitam ca sa nu repetam gresalele, dar acum trebuie sa facem in asa fel incat sa ne intelegem si sa-i lasam in pace pe cei care nu mai sunt. Eu cel putin simt ca asta nu este, acum, si lupta mea.

  As vrea sa spun un lucru:fiecare cult are la baza banul si politica. (fiecare cult gata format nu curent religios)
  Ati uitat sa treceti pe raboj si ateimul care este un cult al negarii Lui Dumnezeu.
  Hm... banii si politica... cred ca in toate versiunile existente apare "sa dam cezarului ce-i al cezarului si Lui Dumnezeu ce-i al Lui Dumnezeu". Daca omul se simte aproape de Dumnezeu, nu prea mai are importanta cum Il numeste si in ce fel o face si unde o face. Conteaza ca aceasta sa se intample. Iar pentru cei mai multi cultele sunt un ajutor ca aceasta sa se intample. Pentru ca subiectele de lupta nu apar cand oamenii incearca sa se apropie de Dumnezeu, dar pot sa apara in rest.
  Am ascultat zilele acestea colindele lui Hrusca si ma minunam de departarea unor colinde de textul biblic. Dar oamenii au simtit momentul si l-au transmis in forma de colinda.
  M-ai citeam printr-o revista cum este cu istoria Craciunului, cu transformarea altor sarbatori in Craciun incepand din vremea Sfantului imparat Constantin. Hrana interesanta pentru minte, dar atat.
  Importanta este sacralitatea momentului, atat cat si cum putem fiecare sa o simtim. Si intr-un cadru organizat, in cadrul cultelor este mai usor de ajuns la starea de sacru.
  Ca apar si subiectele de bani si de putere... apar. Putem cantari, analiza importanta, etc.? Imi place sa cred ca nimic din ceea ce se intampla pe pamant nu este la voia intamplarii ci face parte din ceva cu mult mai mare si mai complex, despre care deocamdata nu pot sa spun mare lucru, ci doar sa constat ca exista, atunci cand reusesc si asta . In ce ma priveste, caut sa fac acum, ceea ce pot si cat pot de bine. Ca nu reusesc totdeauna, asta se datoreaza exclusiv prostiei mele.

  Eu am cunoscut un singur mormon, la usa caruia am poposit intr-o noapte pe la unu si care m-a pus la masa, mi-a dat o camera, mi-a dat cheia de la casa si-a plecat. Un om care nu ma cunoscuse-n viata lui.
  Uite d'aia caut eu scoala de oameni.

 4. #79
  cris este offline Utilizator De'al casei
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Posturi
  2.533

  Implicit

  Dl Furtuna,eu sa stiti ca n-am inteles care este argumentul serios impotriva reincarnarii(cel putin nu din citatul lui Lazarev.)
  In schimb recunosc ca,desi am primit si eu o carte de Lazarev,am scos-o la imprimanta ...si ...atit.Sper sa am timp s-o citesc.
  Deocamdata,mi-am facut si eu un cadou :"Evanghelia pacii " ,in traducerea lui Szekely,care deja s-a vindut in 10 milioane de exemplare.(sint mindra de el,ca roman)
  Lazarev mi se pare interesant,mai ales privind ideea de constiinta,si,de asemenea si studiul credinta-iubire.
  Despre ideea care biblie e ok,cred ca toate originalele sint ok deoarece pe vremea aceea curentele religioase erau reprezentate de grupuri formate din oameni cu aceeasi constiinta.
  Deci depinde cui i se adresa Isus,unor iluminati sau unor oameni de constiinta materiala.De asemenea Isus nu a lasat nimic scris,desi putea s-o faca,practic la noi au ajuns copiile unor copii la scrierile si interpretarile unora care nici ei nu l-au cunoscut pe Isus.
  Aceasta deoarece in principal se urma o QBL ,qibel=traditie orala,ajunsa azi kabbala atit de contestata.Kabbala nu este nici religie hindusa cum cred unii,nu este nici macar religie.
  Apoi,primii crestini evrei au fost interzisi in Europa ,au fost hartuiti si,in final izgoniti si din cartierul lor din Ierusalim,cartierul esenian.
  Privind biblia,deja la anul 400 existau certuri privind traducerile.
  Am citit o stire ieri care m-a bucurat:in vara 2006 un grup de 52 de eruditi germani au dat spre publicare " Biblia in traducere corecta " ,avind ca surse originalele in ebraica,siriaca,mandeeana si greaca.Primele 20000 de exemplare s-au vindut ca piinea calda.
  Bine-nteles ca aceasta traducere este contestata de Vatican deoarece explica termenul de D-zeu in conformitate cu originalul,adica Tata si Mama la un loc,dupa cum cred c-am mai scris undeva,nu mai reiau termenii .Acest lucru inseamna ca oamenii sint egali si darima suprematia barbatului asupra femeii si a albului asupra celui de culoare.
  Eu,de la o vreme ma ghidez dupa Bible New Revised Standard Version aparuta in 1990 si care este o traducere mot-a-mot dupa original,fara interpretari si metafore stil roman de aventuri.
  Cit despre sarbatoarea craciunului,este o veche sarbatoare a luminii in care se sacrifica un porc,preluata de la egipteni care sacrificau un porc lui Osiris.Evreii nici macar nu maninca porc,ca dealtfel intreaga masa araba.Scuze de atita logoree.
  Shalom!

 5. #80
  Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  2.823

  Implicit

  Citat Citat din cris
  Dl Furtuna,eu sa stiti ca n-am inteles care este argumentul serios impotriva reincarnarii(cel putin nu din citatul lui Lazarev.)
  Era vorba despre citatul dumneavoastra.

  Despre ideea care biblie e ok,cred ca toate originalele sint ok deoarece pe vremea aceea curentele religioase erau reprezentate de grupuri formate din oameni cu aceeasi constiinta.
  Deci depinde cui i se adresa Isus,unor iluminati sau unor oameni de constiinta materiala.De asemenea Isus nu a lasat nimic scris, desi putea s-o faca, practic la noi au ajuns copiile unor copii la scrierile si interpretarile unora care nici ei nu l-au cunoscut pe Isus.
  Aceasta deoarece in principal se urma o QBL ,qibel=traditie orala
  Pe deasupra chiar cele patru Evanghelii reprezinta aduceri aminte, chiar daca au fost stimulate de cele patru entitati, care vin de la 4 martori ai evenimentelor care au fost atunci. In ce priveste partea scrisa documentele care au ajuns la noi sunt extrem de deteriorate. Nu stiu daca in cartea pe care v-ati facut-o cadou sunt poze cu manuscrisele de la M. Moarta. De cand am vazut cam in ce hal sunt acestea, am o mare stima pentru cei care se straduiesc sa le descifreze.

  Cit despre sarbatoarea craciunului,este o veche sarbatoare a luminii in care se sacrifica un porc, preluata de la egipteni care sacrificau un porc lui Osiris.
  Sarbatoarea Craciunului pentru mine este sarbatoarea Nasterii Mantuitorului Iisus Christos. Ca vor fi avut si egiptenii vreo sarbatoare in preajma solstitiului de iarna, nu ma indoiesc. Ca obisnuiau sa sacrifice un porc, nu am motive sa ma indoiesc, sacrificiile erau la moda. Ca seamana asta cu sarbatoarea de Ignat, seamana. Ca Ignatul poate avea legatura cu traditii dacice sau pre ori antecrestine de pe la noi, iar nu am motive de indoiala. Dar a face legatura intre porcul dacilor si al egiptenilor deja mi se pare cam mult. Iar intre egipteni si Craciun iar este cam mult, chiar daca sunt multe influente culturale si cultuale intre egipteni si evrei. Daca va uitati nitel in curtea lui UE veti vedea ca exista legat de Craciun tot soiul de obiceiuri precrestine ale diverselor credinte religioase existente inainte de crestinarea Europei si ca ele difera de la zona la zona. Fiindca, crestinismul este o religie vie si care are diferite forme de manifestare in viata de zi cu zi a oamenilor.

  Evreii nici macar nu maninca porc, ca dealtfel intreaga masa araba.
  Ca daca ar manca, poate ca s-ar iubi mai mult.

 6. #81
  cris este offline Utilizator De'al casei
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Posturi
  2.533

  Implicit

  CITAT:. Plecand de la o problema de intelegere, se ajunge prea repede la lupta (polemica, accente, iritari-dar poate ca ma insel ) generata de amprentele astea. Ce a fost a fost, nu uitam ca sa nu repetam gresalele, dar acum trebuie sa facem in asa fel incat sa ne intelegem si sa-i lasam in pace pe cei care nu mai sunt.

  Sper ca nu v-ati gindit ca eu sint in polemica.Sau ca sint iritata.Nu sint in razboi cu nimeni,nici macar cu mine insami.


  CITAT:Ati uitat sa treceti pe raboj si ateimul care este un cult al negarii Lui Dumnezeu.

  Eu nu cunosc vre-un cult ateist,dar puteti sa-mi povestiti,daca aveti
  timp.

  CITAT:Iar pentru cei mai multi cultele sunt un ajutor ca aceasta sa se intample.

  Eu inainte sa poposesc aici am "bintuit " citeva forumuri religioase.Acest bintuit a durat cam un an.
  Astfel am dialogat cu ortodocsi,catolici,pocaiti ,martori etc.
  Astfel am citit destule .Ideile principale ar fi cam asa:exista o lupta catolica-ortodoxa ptr pamintul tarii .Ideea de "aproapele meu" este doar in cadrul miscarii religioase,restul sint "sectari " ,"prosti " .
  Fiecare isi revendica dreptul la D-zeu,de ex ,la intrebarea " de ce sa nu fii ortodox" ,un catolic raspunde "ptr ca D-zeu nu a zis sa fii ortodox" .Contextul general este ca femeile sint inferioare si trebuie sa asculte de un barbat,fie sot fie preot,fie "un barbat crestin" ,astfel constiinta unei femei este anulata,ea se mintuie prin orice barbat crestin.Ideea este ca fiecare sustine ca detine "adevarul" si doar in acel context este "mintuit" .Biblia nu e valabila decit daca este de la tipografia "fratilor" sau este catolica sau agreata BOR.Am sa va spun ca ce m-a minat initial a fost dorinta de a comunica cu aproapele meu.Astfel am invatat ca pot sa-mi iubesc semenii si fara sa comunic cu ei.Apropo de iubirea de aproape ,un admin de site mi-a retezat-o:auzi,tu te-ai trezit si vrei sa-i trezesti si pe altii?S-a bucurat cind i-am spus ca ma retrag.
  As vrea sa mentionez ca postarile mele au fost nici 10 % din ideile scrise de mine aici,adica discutii biblice simple,multe intrebari,nici vorba de alte religii sau chestii mai... adinci spiritual.
  O idee care m-a derutat total a fost cea a lui D-zeu ca mosulet care sta si croieste haine.
  Veti spune ca n-am dreptul sa birfesc.Este corect,nici nu birfesc,incerc sa redau pe scurt o imagine asupra subiectului.
  Am primit si admonestari gen " mincinoasa,fatarnica " doar ptr ca am emis ideea ca pocaitii sint tot oameni creati de D-zeu.
  Ceea ce m-a durut sa zic,a fost faptul ca nici un preot nu a intervenit in mod "duhovnicesc" ,ci a incurajat aceasta stare.
  Oamenii nu realizeaza,dar multi sint minati intr-o batalie care nu-i a lor.Cei care realizeaza acest lucru sint o minoritate.Iarasi am observat ca putini citesc biblia.Eu nu ii judec,nici nu ma afecteaza,este problema lor.Eu n-am venit sa salvez lumea.
  Aceste forumuri sint publice,si,asa cum am gasit studii de-ale mele publicate pe forumuri unde n-am calcat,cred ca pot sa povestesc aceste experiente si eu.Deci n-am nimic cu nimeni,daca cineva se simte "atins "tac si nu ma supar.Chiar deloc.

  CITAT:Pentru ca subiectele de lupta nu apar cand oamenii incearca sa se apropie de Dumnezeu

  Aceasta apropiere depinde de sine,nu de ego.

  CITAT:Am ascultat zilele acestea colindele lui Hrusca si ma minunam de departarea unor colinde de textul biblic.

  Colindele sint preluari vechi,au alte surse si inspiratii,80% sint anterioare crestinismului.(ca si descintecele)

  CITAT:Importanta este sacralitatea momentului, atat cat si cum putem fiecare sa o simtim. Si intr-un cadru organizat, in cadrul cultelor este mai usor de ajuns la starea de sacru.

  Oare?Cadrul organizat este zgomotos si deviaza atentia.Isus a spus sa te duci in camaruta ta sa te rogi.

  Imi place sa cred ca nimic din ceea ce se intampla pe pamant nu este la voia intamplarii

  Nu este la voia intimplarii,dar nici "ca asa vrea D-zeu " ,sau,asa a fost sa fie.

  CITATcaut sa fac acum, ceea ce pot si cat pot de bine.

  Este minunat,sint absolut convinsa ca tot ce faceti este bine.

  CITAT:ite d'aia caut eu scoala de oameni.

  Grea cautare,si eu o caut,poate vom si gasi."bate si ti se va deschide",eu asa cred.

 7. #82
  cris este offline Utilizator De'al casei
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Posturi
  2.533

  Implicit

  Citatul meu nu este un argument impotriva reincarnarii,dar m-am prins de ce-l considerati asa:deoarece dvs credeti ca acei oameni considerati sfinti si canonizati nu se mai reincarneaza.De ce?
  Dupa spusele lui Isus insusi Ilie s-a reintors in corp uman sub numele Ioan Botezatorul.Ce are una cu alta?Este o confuzie.
  Fiecare suflet isi urmeaza propria cale,chiar daca a atins un nivel de
  evolutie inalt intr-o viata anume,si a fost numit sfint.Pina la capat mai este drum si fiecare il parcurge cum crede el/ea.
  Deci nu are legatura una cu alta,cind este canonizat cineva nu se declanseaza un "clic" la Creator.Acolo sus nu exista canoane si legi omenesti.

  Trei din 4 evanghelii se pare ca au o sursa comuna,numita Q ,iar a lui Ioan este anterioara celor 3,de pe la anul 60 en.Cea a lui Ioan este prin "mesaj direct" chiar daca este prezenta azi partial.
  Am vazut si eu cum arata manuscrisele de la Qumran.Am si ceva carti cu poze.Scrierile din grota 4 si 13 nu s-au dat spre publicare deoarece sint scrieri despre Isus si se incearca evitarea legaturii dintre esenieni si Isus .Esenienii trebuie sa ramina doar o secta oarecare,fara nici o importanta decit istorica.
  Evanghelia pacii a fost copiata si sustrasa de la Vatican ,apoi publicata in 1928 de catre Szekely ,deci inainte ca grotele eseniene sa-si dezvaluie comoara.Titlul corect este "Evanghelia pacii a Domnului Isus Cristos de discipolul Ioan " si sursa este :arhiva Vaticanului unde tinarul Szekely a lucrat ca arhivar.
  Povestea evangheliei este lunga,ea incepe cu Sf Ieronim (sec 4) care a petrecut mult timp in comunitatile evreiesti studiind documente.Astfel a ajuns si la nazarineni si de-acolo in serviciul Papei Damasus ,fondatorul bibliotecii papale.Papa a fost impresionat de cunoasterea profunda a sf Ieronim a manuscriselor de sec 1 si il insarcineaza sa traduca NT.Astfel Ieronim a tradus in latina Septuaginta,Psaltirea,Cintarea Cintarilor,Pildele lui Solomon,Eclesiastul,cartea Esterei,cartea lui Tobit etc.
  Dar pacifismul lui Ieronim nu si-a gasit ecou,astfel incit la moartea papei a fost nevoit sa plece,reintorcindu-se in zona Israel.
  Dupa moartea sa,scrierile au ajuns partial la Vatican si la minastirea Monte Cassino.Sf Benedict ,in 500 en,introduce modelul esenian la Mt Cassino,continuind munca lui Ieronim.In cxursul razboaielor,aproape tot s-a pierdut.
  In 1943,minastirea fiind ocupata de nemti,au fost transportate la Vatican peste 40000 de documente,unde au si ramas,
  Inainte de aceasta,tinarul Szekely descopera la Vatican o ramasita din biblioteca sf Ieronim,printre care si ev. pacii.Ulterior,in 1937 ,acesta gaseste si la Viena o copie a evangheliei in slavona.
  Si asa se publica acest document in 1928 in engleza,de catre un roman !.

 8. #83
  cris este offline Utilizator De'al casei
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Posturi
  2.533

  Implicit

  Privind diversele interferente si surse religioase,e drept ca atunci nu aveau net,dar informatiile circulau mai repede si mai cu efect decit acum.Acum lumea il are pe "nu " in brate.Si pe "nu cred "
  Ptr ca nu se stie faptul ca ,in istorie,omul s-a-ndepartat cite putin de arhetipul sau,respectiv,la creatie,oamenii erau toti racordati la Divinitate.Apoi s-au intrupat in carne si racordul se facea cind dormeau.Somnul era unire cu divinitatea.Defapt nu era somn,era doar odihna trupului de carne.Si cind trupul de carne era activ,scinteia divina se odihnea.Cind omul era treaz,defapt dormea.
  Din acea vreme ne-au parvenit reprezentari in piatra ale fiintelor celeste.S-a spus despre sumerieni ce se-nchinau la animale.Dar heruvimii chiar asa arata!Cite putin,omul s-a departat de Creator,incastrindu-se in lumea materiala.Cite putin,omul nu s-a mai trezit.

 9. #84
  Santamia este offline I.E. Bobocel
  Data inscrierii
  iulie 2006
  Locatie
  Galati
  Posturi
  362

  Implicit

  Citat Citat din cris
  Citatul meu nu este un argument impotriva reincarnarii,dar m-am prins de ce-l considerati asa:deoarece dvs credeti ca acei oameni considerati sfinti si canonizati nu se mai reincarneaza.De ce?
  Dupa spusele lui Isus insusi Ilie s-a reintors in corp uman sub numele Ioan Botezatorul.Ce are una cu alta?Este o confuzie.
  Fiecare suflet isi urmeaza propria cale,chiar daca a atins un nivel de evolutie inalt intr-o viata anume,si a fost numit sfint.Pina la capat mai este drum si fiecare il parcurge cum crede el/ea.
  Deci nu are legatura una cu alta,cind este canonizat cineva nu se declanseaza un "clic" la Creator.Acolo sus nu exista canoane si legi omenesti.
  Nu cred ca a spus nimeni aici ca sfintii nu se mai intrupeaza, parerea mea este ca o fac, si din cate am observat chiar in calendarul crestin ortodox, fara sa se stie acelasi Sfant este trecut de doua sau chiar 3 ori sub nume diferite din intrupari diferite.
  Sf. Ioan nu a fost intrupat doar ca Sf Ilie, a mai avut cateva vieti de atunci si toate cu contributie importanta in evolutia omenirii, si sa nascut si in alte religii nu dar la crestini. Si credeti ca Mantuitorul sa intrupat doar o singura data? Si mai sunt si alti sfinti care sunt in situatia de mai sus, cred ca majoritatea.

  Sa iti spun parerea mea, de ce majoritatea moastelor de Sfinti manifesta Daruri ale Sf. Duh
  1. Fiecare om in decursul viatii pe care o are impregneaza materia propriului corp cu energii si informatii specifice propriei vieti, propriile trairi, ganduri si sentimente (sfintii au in general trairii cu beneficitate ridicata) si se creaza si legaturi energetico informationale cu planurile existentiale superioare cu care acestia comunica in mod frecvent (sfintii comunica spiritual frecvent sau continuu cu Entitatile Divine). O parte din aceste energii si mai ales informatii raman atasate o parte mai lunga sau mai scurta fostului corp fizic dupa moartea trupului (parasirea corpului fizic de suflet)
  2. De multe ori entitatea Sfantului lasa un "fragment" din sufletul sau ca sa se "ocupe" (cu motivati ce apartin Intelepciunii Divine) in continuare de fostul trup fizic, si astfel acel "fragment" din sufletul Sfantului poate produce, declansa diverse minuni.
  3. Uneori tatal Ceresc cu motivatii care ii apartin, lasa misiune unora din ingerii sai sa se "ocupe" de acele moaste de sfinti.
  4. Intre entitate si Corpul fizic ramane chiar si dupa moarte o legatura informational energetica care poate dura minim 4-5 ani pana la foarte multe mii de ani (in aceasta se gaseste si una din mexplicatiile fantomelor).
  5. Mai sunt si alte motivatii si explicatii pe care nu le prezint acum

  Moastele Sfintilor modifia materia si mediul din jurul lor

  Sfintii care au primit Dar de la Tatal Ceresc sa lase moaste li sa dat si potente pentru aceasta, si nu sunt perturbati prea mult cand un om se roaga langa acele moaste. Unii sfanti sau rugat si au obtinut de la Tatal Ceresc dreptul de anu fi cunoscuti de oameni ca sfinti

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
  - Salon de masaj si Scoala de masaj

 10. #85
  Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  2.823

  Implicit

  Citat Citat din cris
  Sper ca nu v-ati gindit ca eu sint in polemica.Sau ca sint iritata.
  Dumneavoastra ati pledat pentru TOLERANTA.

  Eu nu cunosc vre-un cult ateist,dar puteti sa-mi povestiti, daca aveti timp.
  Ati trecut prin scoala de 12 clase cu ceva vreme in urma si ati vazut singura despre ce vorbesc. Si nu este adevarat ca doctrina materialista apartine exclusiv comunismului. Ea este impartasita de mult mai multa lume (civilizata!?!?) decat ne putem inchipui. Iar manifestarile de cult le puteti vedea cu usurinta cam pe orice canal TV. Se cheama cultul banului.

  Eu inainte sa poposesc aici am "bintuit " citeva forumuri religioase. Acest bintuit a durat cam un an.
  Astfel am dialogat cu ortodocsi,catolici,pocaiti ,martori etc.
  Astfel am citit destule. Ideile principale ar fi cam asa: exista o lupta catolica-ortodoxa ptr pamintul tarii. Ideea de "aproapele meu" este doar in cadrul miscarii religioase, restul sint "sectari " ,"prosti "........
  Ei, da, asta zic si eu experienta!

  As vrea sa mentionez ca postarile mele au fost nici 10 % din ideile scrise de mine aici, adica discutii biblice simple, multe intrebari, nici vorba de alte religii sau chestii mai... adinci spiritual.
  Wow! Auziti voi administratori de forum? Multumesc mult, cris!

  Ceea ce m-a durut sa zic, a fost faptul ca nici un preot nu a intervenit in mod "duhovnicesc", ci a incurajat aceasta stare.
  Oamenii nu realizeaza, dar multi sint minati intr-o batalie care nu-i a lor. Cei care realizeaza acest lucru sint o minoritate.
  Ce putem face sa fie mai multi?

  Iarasi am observat ca putini citesc biblia.
  ehehe.. Ce parca numai Biblia! Textele de reclama reprezinta un efort intelectual considerabil peste 18 ani. Noroc cu grupa cea mai mare de la gradinita ca schimba statisticile . Cei care nu se incadreaza in asta cu siguranta ma vor ierta!
  Eu nu ii judec,nici nu ma afecteaza,este problema lor.Eu n-am venit sa salvez lumea.
  Este problema lor, dar este si a mea, atata vreme cat ei sunt aproapele meu. Va rog sa ma iertati, dar nu pot sa fac separarea asta. Asta nu inseamna ca ma duc la om si "vrei nu vrei, bei aghiazma Grigore" dar ori de cate ori am ocazia incerc sa ofer alternative, macar de meditatie, daca nu pot sa fac mai mult, adica sa arunc seminte. Nici eu n-am venit sa salvez lumea (e si asta un subiect pe care, probabil, il vom "diseca" ) dar nici sa stau cu mainile in san si cu ochii la cer, nu-mi vine.
  Aceste forumuri sint publice, si, asa cum am gasit studii de-ale mele publicate pe forumuri unde n-am calcat, cred ca pot sa povestesc aceste experiente si eu.
  Poate ca din studiile dumneavoastra ne faceti si noua un dar (sau mai multe). Multumesc frumos!
  Deci n-am nimic cu nimeni, daca cineva se simte "atins "tac si nu ma supar. Chiar deloc.
  Daca v-am gresit (sau o s-o facem) cu ceva va rog eu in numele tuturor sa ne iertati, fiindca asta nu se poate decat din prostie si la capitolul asta nimeni nu este perfect. Da', ziceam ca daca ati suportat vorbe grele de la altii, aveti suficienta tarie ca sa suportati o iritare, doua, care si astea apar de la dificultati legate de intelegere.

  Colindele sint preluari vechi,au alte surse si inspiratii,80% sint anterioare crestinismului.(ca si descintecele)
  Da, dar ele au fost "suportate" de biserica ca si alte lucruri. Si la noi, si in toata lumea.

  CITAT:Importanta este sacralitatea momentului, atat cat si cum putem fiecare sa o simtim. Si intr-un cadru organizat, in cadrul cultelor este mai usor de ajuns la starea de sacru.

  Oare?Cadrul organizat este zgomotos si deviaza atentia.
  Nu toti au aceeasi structura cu a dumneavoastra. Va invit sa faceti un experiment: duceti-va si incercati sa simtiti oamenii care ies din biserica de la o slujba si o sa constatati ca o parte din ei, au atins in urma cu putin timp starea de sacru.

  Isus a spus sa te duci in camaruta ta sa te rogi.
  Asa scrie si in Biblia mea. Cu ceva vreme in urma am ascultat o predica in care era vorba despre rugaciune si preotul a spus si citatul acesta si in plus ceva din VT ca te poti ruga oriunde, si la o piatra si la un tufis, ca rugaciunea este primita. Evident, ca apoi a continuat ca cel mai bine primita este in Casa Domnului si invita oamenii sa vina mai des la biserica. Ascultam si imi dadeam seama ca ceea ce spune este un paradox daca e vorba de analiza rationala. Ori, vorba lui Lazarev, tocmai aceste situatii paradoxale, de nonsens si de stupiditate il fac pe omul invatat sa judece, sa analizeze totul, sa se apropie de Dumnezeu.

  Nu este la voia intimplarii, dar nici "ca asa vrea D-zeu ", sau, asa a fost sa fie.
  In ultima instanta, sunt exprimari echivalente, depinde de ratiune cat de departe poate sa vada nemarginirea, pe care din nascare nu poate sa o vada.

  sint absolut convinsa ca tot ce faceti este bine.
  Aiurea! Eu sa fiu sanatos! E drept ca de la o vreme nu mai dau chiar in toate gropile spirituale, doar pe cele mai mari nu le iert!
  Multumesc pentru incurajare!

  Grea cautare,si eu o caut,poate vom si gasi."bate si ti se va deschide",eu asa cred.
  Da, si mai era o zicala ZEN: "Cand ucenicul este pregatit, apare si invatatorul."

 11. #86
  Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  2.823

  Implicit

  Citat Citat din cris
  Citatul meu nu este un argument impotriva reincarnarii,dar m-am prins de ce-l considerati asa:deoarece dvs credeti ca acei oameni considerati sfinti si canonizati nu se mai reincarneaza.
  Uite ca de data asta intuitia sau ratiunea nu au functionat.

  Dupa spusele lui Isus insusi Ilie s-a reintors in corp uman sub numele Ioan Botezatorul.
  Da, dar Ilie a beneficiat de un "tratament" special. El a fost ridicat la cer cu trup cu tot. E drept ca este singurul argument pe care il accepta unii din cei care studiaza la Teologie. Pe al doilea cu orbul din nascare se straduie sa-l faca nebagat in seama.

  Fiecare suflet isi urmeaza propria cale,chiar daca a atins un nivel de evolutie inalt intr-o viata anume,si a fost numit sfint.Pina la capat mai este drum si fiecare il parcurge cum crede el/ea.
  Deci nu are legatura una cu alta,cind este canonizat cineva nu se declanseaza un "clic" la Creator.
  Perfect de acord. Am postat ceva asemanator referindu-ma la Stefan cel Mare si Sfant.

  Acolo sus nu exista canoane si legi omenesti.
  Si cu asta sunt de acord, numai ca ce ati scris aici o sa va coste niste intrebari.

  Evanghelia pacii a fost copiata si sustrasa de la Vatican
  Adica, a fost furata. Incalcare de porunca!

  Revenind la subiect. Consider ca postarea este argument impotriva ipotezei reintruparii daca ma plasez in pozitia celor care nu o accepta dar sunt de acord cu venerarea moastelor. Din punctul lor de vedere, sufletul vine si se intrupeaza o singura data, traieste si apoi asteapta Judecata de Apoi. Pana atunci, cei virtuosi, cei cu adevarat sfinti, care au dus o viata in conformitate cu toate regulile pot sa dobandeasca harul-darul sfinteniei iar ramasitele lor pamantesti sunt o dovada in acest sens atat a puterii dumnezeiesti dar si a harului-darului dobandit prin comportamentul lor exemplar din timpul vietii. Daca suprapunem peste aceasta ipoteza reintruparii, atunci pot sa apara situatiile pe care le-ati enumerat si care conduc la nonsensuri (atata vreme cat nu ne aducem aminte exact cine am fost). Deci, concluzia este ca ipoteza reintruparii este de neacceptat pentru ca poate sa conduca la nonsensuri. Moastele exista, le poate pipai oricine, miros frumos de sute de ani si exista marturii ca ele au produs minuni. Oameni care s-au vindecat rugandu-se la ele, oameni care si-au rezolvat probleme grave dupa ce s-au rugat la ele, le-au atins, au trecut pe sub ele, etc.
  Cu riscul de a parea pisalog, revin la termeni care in cazul acesta sunt foarte importanti. Am vazut vreo doua emisiuni pe tema asta cu un domn despre care se zicea ca este profesor de psihologie insotit de catre un preot si care argumenta foarte "stiintific" impotriva teoriei incarnarii. Principalul argument era una din credintele derivate din budhism care pe baza teoriei permite ca sufletul omului sa se reincarneze in animale. Si respectivul domn era extrem de consternat de ideea ca in viitor s-ar putea sa fie magar sau alt animal. Evident ca astfel de discursuri-dezbatere au si ele un public tinta, pe care se straduie sa-l tina adormit si in acelasi timp sa-l foloseasca ca vector activ impotriva trezirii celorlalti.
  Noroc cu povestile cu copiii indigo sau de cristal (eventual cu ce va mai aparea) care isi au si ele rostul lor.

 12. #87
  cris este offline Utilizator De'al casei
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Posturi
  2.533

  Implicit

  Santa,eu sint de acord cu ce spui tu,asa este.
  Dar...exista un mare dar ! Fiecare om este creat cu potential de la D-zeu asemeni acelor sfinti.Nimeni nu impiedica pe om sa-l foloseasca.
  De asemenea,biblia este clara in acest sens:sa te rogi lui D-zeu cel viu.Cred ca aceasta fraza este clara,fara loc de interpretari.Nicaieri in biblie(in NT) nimeni nu se roaga la morti.Plus ca exista multe moaste si de oameni si de animale care sint la fel cu cele canonizate.
  Exista si multe moaste care circula(vezi sf Nicolae) si care s-a demonstrat la analiza ADN ca apartin de 3 oameni diferiti.
  Credinta ,vointa si Creatorul fac minuni,nu moastele .Scinteia divina din om care este eterna aliniata la Creator face minuni.
  Faptul ca zeci de mii se roaga la moaste,la icoane si picturi(desi scrie ca sa nu-ti faci chip cioplit sau reprezentari ale celor de aici sau din cer),inseamna ca oamenii nu constientizeaza ca potentialul este in ei,ptr ca asa au fost invatati,ca au nevoie de mijlocitori.Faptul ca acestia sint multi ca numar nu-nseamna ca stapinesc un adevar.Adevarul este doar unul,nu consta in multitudine,creatia este multitudine.Dar adevarul este: Creatorul este Unul,nu exista mai multi D-zei mai mici.

 13. #88
  cris este offline Utilizator De'al casei
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Posturi
  2.533

  Implicit

  Dl Furtuna,incep cu sfirsitul,ca sa nu uit:ideea ca omul se reincarneaza in animal este o "gaselnita " veche cu care castele superioare speriau castele inferioare.Nici vorba de asa ceva,este o invatatura alterata.
  Pe mine nu m-ar deranja sa ma reincarnez in vultur,he,he .
  Budhismul este destul de alterat si el de iconoclasm si altele.
  Ei nu au fost crestinati deoarece erau multi si n-ajungeau sabiile .
  Cu moastele,pardon ,exista marturii ca s-au produs minuni,nu ca ele au produs minuni.Am inteles punctul de vedere acum,care este in context general,nu al dvs.
  Pe de alta parte,este normala incercarea de a tine oamenii sub un papuc,economic,politic,spiritual.Persoanele treze spiritual nu folosesc nimanui,deoarece sint libere.Nu pot fi santajate,reduse la tacere etc.
  Nu le e frica.
  Ciudat este ca nimeni nu se gindeste la oamenii care se nasc cu handicap,sau la cei care traiesc putin si mor mici.Cind au ei sansa unei vieti in care sa evolueze,daca n-au nici o viata?

 14. #89
  cris este offline Utilizator De'al casei
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Posturi
  2.533

  Implicit

  Evanghelia pacii ,literalmente a fost furata.Depinde cum vedem acest fapt.Ca adevar care va grai de la sine,se va revela prin sine,sau ca asa a fost voia lui D-zeu?
  Eu cred ca pur si simplu i-a batut ceasul sa iasa la lumina.
  Povestea cu orbul iarasi este clara.(deci trebuie ignorata din rasputeri)

 15. #90
  Santamia este offline I.E. Bobocel
  Data inscrierii
  iulie 2006
  Locatie
  Galati
  Posturi
  362

  Implicit

  Intradevar, un suflet de om nu se poate intrupa intr-un animal, cu doar unele mici exceptii, si asta atunci cand sufletul primitiv al unuii om, la inceputul drumului evolutiv, involueaza prea mult, si ajunge sa se intrupeze intr-un animal, devenind astfel un animal foarte evoluat.

  In legatura cu moastele, eu afirma ceea ce am spus mai sus din experienta si observatiile personale, la mai multe moaste, canonizate sau nu?

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
  - Salon de masaj si Scoala de masaj

Subiecte Similare

 1. Fiecare pofta are o cauza
  De lovelife in forum Alimentatia sanatoasa
  Replici: 19
  Ultimul post: 07 ian 2013, 16:50
 2. Am probleme cu apa, care e cauza?
  De Gabico in forum Discutii libere
  Replici: 16
  Ultimul post: 30 dec 2008, 14:26
 3. Pozitia Bisericii Ortodoxe Romana in legatura cu MASONERIA
  De Santamia in forum Discutii libere
  Replici: 3
  Ultimul post: 12 aug 2007, 09:22
 4. Somnul si legatura sa cu ingrasarea
  De Catalin in forum Sfaturi si sugesii. Ajutor terapeutic
  Replici: 8
  Ultimul post: 06 sep 2006, 19:10

Reguli postare

 • Nu puteti crea subiecte noi
 • Nu puteti posta replici
 • Nu puteti posta atasamente
 • Nu puteti sa va editati postarile
 •