Pagina 13 din 13 PrimulPrimul ... 378910111213
Rezultate de la 181 la 188 din 188

Subiect: Legatura cauza efect in suferinte

 1. #181
  Nickolay este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  aprilie 2011
  Locatie
  cernavoda
  Posturi
  47

  Implicit Re: Legatura cauza efect in suferinte

  Libertatea iti aduce pacea,iar dupa pace vine bucuria…de aceea mie imi place sa urez oamenilor ,,pace si bucurie’’…este prima pace,ca sa zic asa,care vine din acceptare si iertare…acestea iti ofera apoi o stare de bucurie eliberatoare…dar,dupa ce treci prin diverse faze de constientizare,spre final vor mai veni iar pacea si bucuria,de data asta invers…la un moment dat vei dobandi o stare de bucurie data de experimentarea iubirii neconditionate…aceasta stare de bucurie iti poate oferi apoi o alta pace,o stare ultima,venita de data asta nu din acceptare si iubire,ci de contopire…contopire in tot…
  Echilibrul se produce intre doua forte,pe care incerci sa le tii sub control…cere timp si energie…permanent…pentru ca in fiecare clipa vor aparea factori perturbatori…dar ce ai zice de armonie?...asta e altceva…este joc,este bucurie,este curgere,dans,contopire…o adevarata desfatare…
  Nu poti constientiza toate posibilitatile,dar poti constientiza ca ai posibilitati nelimitate,care tin de imaginatia ta,de moftul tau,de jocul vietii tale…daca vrei sa ajungi presedintele SUA,ai toate posibilitatile sa faci asta…vezi cazul dinu paturica…
  Corpul fizic nu are posibilitati,el are doar mecanisme care ii pot asigura functionarea in parametrii optimi,astfel incat sa fie folosit de …cineva… minte, suflet , spirit…este doar un instrument…
  Esti o persoana speciala,cand afli asta inseamna ca ti-ai descoperit sinele…dar nu esti speciala in raport cu cineva,ci doar in sine…prin sine…si stii ca fiecare om e unic si special…

 2. #182
  tinca este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  mai 2011
  Posturi
  4

  Implicit Re: Legatura cauza efect in suferinte

  zimbeste celui care te-a lovit ca sa nu te doara,cel ce crede, se teme, cel ce se teme se smereste, cel ce se smereste se imblinzeste ,cel blind pazeste poruncile, cel ce pazeste poruncile se lumineaza, cel luminat se impartaseste cu tainele cuvintului Dumnezeiesc [aici este stiinta ]

 3. #183
  Tilak este offline Utilizator Bobocel
  Data inscrierii
  decembrie 2007
  Posturi
  364

  Implicit Re: Legatura cauza efect in suferinte

  Citat Citat din tinca Vezi post
  zimbeste celui care te-a lovit ca sa nu te doara,cel ce crede, se teme, cel ce se teme se smereste, cel ce se smereste se imblinzeste ,cel blind pazeste poruncile, cel ce pazeste poruncile se lumineaza, cel luminat se impartaseste cu tainele cuvintului Dumnezeiesc [aici este stiinta ]
  Oaleu... zambeste celui ce te plezneste si sigur vei intra in extaz, conditioneaza-te cu teama ca sa te smeresti si se duce naibii deschiderea catre necunoscut, pazeste poruncile pe care nu le cunoaste aproape nimeni si sigur vei gresi, smereste-te ca sa te luminezi in frica si vei ajunge departe. Spor la treaba.

 4. #184
  clara77 este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  ianuarie 2010
  Posturi
  37

  Implicit Re: Legatura cauza efect in suferinte

  Legatura cu divinitatea avem,poate intradevar nu constanta.

 5. #185
  corinuta este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  iunie 2011
  Locatie
  Campina
  Posturi
  27

  Implicit Re: Legatura cauza efect in suferinte

  Fenomenele mistice" cum erau denumite pana de curand, au suport stiintific dat de ultimele cercetari in domeniu. Tot mai multi cercetatori din intreaga lume, s-au axat in ultimul timp pe experiente si cercetari specifice.  Oamenii pot să se vindece într-adevăr în biserici atunci când ating sfintele moaște sau sanctuarele. Oamenii de știință din Petersburg au dovedit-o și au descoperit și mecanismul "material" al acestui fenomen divin..[1]

  "O rugăciune este un remediu puternic", spune Valeri Slezin, șeful Laboratorului de
  Neuropsihofiziologi e al Institutului de Cercetare și Dezvoltare Psihoneurologică Bekhterev din Petersburg
  "Rugăciunea nu numai că reglează toate procesele din organismul uman, dar ea repară și structura grav afectată a conștiinței."[2]

  Profesorul Slezin a făcut ceva de necrezut - a masurat puterea rugăciunii. El a înregistrat electroencefalogramele unor călugări în timp ce se rugau și a captat un fenomen neobișnuit - "stingerea" completă a cortexului cerebral.
  Această stare poate fi observată numai la bebelușii de trei luni, atunci când se află lângă mamele lor, în siguranță absolută. Pe masură ce persoana crește, această senzație de siguranță dispare, activitatea creierului crește și acest ritm al biocurenților cerebrali devine rar, numai în timpul somnului profund sau al rugăciunii, așa după cum a dovedit omul de știință. Valeri Slezin a numit aceasta stare necunoscută "trezie ușoară, în rugăciune" și a dovedit ca are o importanță vitală pentru orice persoană.
  Este un fapt cunoscut că bolile sunt cauzate mai ales de situații negative și afronturi care ne rămân înfipte în minte. În timpul rugăciunii, însă, grijile se mută pe un plan secundar sau chiar dispar cu totul. Astfel, devine posibilă atât vindecarea psihică și morală cât și cea fizică. Slujbele bisericești ajută și ele la ameliorarea sănătății.
  Inginera și electrofiziciana Angelina Malakovskaia, de la Laboratorul de Tehnologie Medicală și Biologică a condus peste o mie de studii pentru a afla caracteristicile sănătății unor enoriași înainte și după slujbă. A rezultat că slujba în biserică normalizeaza tensiunea și valorile analizei sângelui. Se pare că rugăciunile pot să neutralizeze chiar și radiațiile. Se știe că după explozia de la Cernobîl, instrumentele de masură pentru radiații au arătat valori care depășeau capacitatea de măsurare a instrumentului. În apropierea Bisericii Arhanghelului Mihail, însă, aflată la patru km de reactoare, valoarea radiațiilor era normală.
  Oamenii de știință din Petersburg au confirmat, cu ajutorul experimentelor efectuate, că apa sfințită, semnul Crucii și bătutul clopotelor pot să aibă, de asemenea, proprietăți vindecătoare.. De aceea, în Rusia, clopotele bat întotdeauna în cursul epidemiilor.
  Ultrasunetele emise de clopotele care bat omoară virușii de gripă, hepatită și tifos.
  Proteinele virușilor se încovoaie și nu mai poartă infecția, a spus A. Malakovskaia. Semnul crucii are un efect și mai semnificativ : omoară microbii patogeni (bacilul de colon și stafilococi) nu numai în apa de la robinet, ci și în râuri și lacuri. Este chiar mai eficient decât aparatele moderne de dezinfecție cu radiație magnetică.
  Laboratorul științific al Institutului de Medicină Industrială și Navală a analizat apa înainte și după sfințire.
  A rezultat că dacă se citește rugăciunea Tatăl Nostru și se face semnul Crucii asupra apei, atunci concentrația bacteriilor dăunătoare va fi de o sută de ori mai mică. Radiația electromagnetică dă rezultate mult inferioare. Astfel, recomandările Ortodoxe de a binecuvânta orice mâncare sau băutură nu au numai o valoare spirituală, ci și una preventivă.
  Apa sfințită nu este numai purificată, ci ea își schimbă și structura, devine inofensivă și poate să vindece. Aceasta se poate dovedi cu aparate speciale.
  Spectrograful indică o densitate optică mai mare a apei sfințite, ca și cum aceasta ar fi înțeles sensul rugăciunilor și l-ar fi păstrat.
  Aceasta este cauza acestei puteri unice de a vindeca..
  Singura limită este că vindecă numai pe cei credincioși.
  "Apa "distinge" nivelul de credință al oamenilor.", spune A. Malenkovskaia. Atunci când un preot sfințește apa, densitatea optică este de 2,5 ori mai mare, atunci când sfințirea este efectuată de o persoană credincioasă laică, numai de 1,5 ori mai mare, dar cu un om botezat și necredincios, fără cruce la gât, schimbările au fost nesemnificative.
  Tradus din rusă în engleză de Julia Bulighina
  Trad. Din engleză în română Cristina M. C1999-2009 "Pravda Ru"
  De fapt, după cum se va vedea, au fost capabili să măsoare unele efecte, dovedind cu mijloacele științifice actuale ceea ce Sfinții Părinți știu, prin experință, de 2000 de ani, dar "mecanismul" , fiind divin, nu poate fi explicat în termeni omenești. Această putere vindecătoare pe plan fizic, moral și spiritual a rugăciunii Tatăl Nostru și a rugăciunii, în general, spusă cu credință, am vazut-o cu ochii mei în programul 12 Pași pentru Alcoolici Anonimi și Al-Anon (pentru familii afectate de alcoolism).
  Oameni care erau la un pas de moarte sau pacienți în spitale de boli mentale au suferit transformări miraculoase. Nu numai că le-a dispărut obsesia alcoolului, dar au ajuns să aibă o sănătate perfectă. Pentru a-și menține această stare, continuă să se roage, să practice cei 12 Pași și să se abțină de la orice substanță cu prorpietăți psihotrope, inclusiv uneori anestezia la dentist. Părintele Ortodox Melethios Weber, în cartea sa "Doisprezece Pași de Transformare" (Twelve Steps of Transformation) explică bazele ortodoxe ale programului, care are efecte pozitive și asupra neortodocșilor, cu condiția să aibă credință în Dumnezeu.(N. T.)
  Am deosebita rugăminte la dumneavoastră, să multiplicați prezenta și să o oferiți cunoscuților și chiar necunoscuților.
  Sa fie azi pace inlauntru tau. Ai incredere ca esti acolo unde este locul tau, unde e nevoie de tine. Nu uita de posibilitatile infinite care se nasc din credinta in tine si in ceilalti. Foloseste darurile pe care le primesti, care iti sunt date, si da in countinuare altora dragostea pe care o primesti. Fii multumita de felul in care esti tu, asa cum esti. Lasa aceasta intelepciune sa patrunda adinc, pana in maduva oaselor si daruieste sufletului tau cantec, muzica, dans, rugaciune si libertatea de a iubi. Asta exista pentru noi toti."

  ps. nu stiu daca se potriveste cel mai bine cu topicul discutiei, iertare daca am gresit.

 6. #186
  oinaldecs este offline Utilizator Bobocel
  Data inscrierii
  august 2009
  Posturi
  265

  Implicit Re: Legatura cauza efect in suferinte

  Citat de mai sus
  Profesorul Slezin a făcut ceva de necrezut - a masurat puterea rugăciunii. El a înregistrat electroencefalogramele unor călugări întimp ce se rugau și a captat un fenomen neobișnuit - "stingerea"completă a cortexului cerebral.
  Iata starea de constiinta fara ganduri.
  Multumesc frumos pentru acest articol il voi transmite mai departe mai ales celor care au nevoie de el.

  Starea de constiinta fara ganduri este inceputul perceptiei extrasenzoriale.


  Acesta stare si tot ce e dupa ea nu poate fi inteleasa de minte deoarece mintea necesita ganduri.

  Perceptiile celor care au atins acesta stare pot fi comunicate prin cuvinte dar nu vor fi intelese decat de cei care au atins si ei starea sau de cei care au o intuitie foarte buna.

  Dupa cum am mai spus de atatea ori nu se poate explica unui orb cum e culoarea rosie.

  In acea stare lantul cauza-efect este intrerupt si sunt percepute cauzele primordiale.

  IN afara acelei stari apar numai teorii, conflicte, atei, frustrati, violenta, fanatici, etc.

  Rugati-va! Faceti primul pas. Si Dumnezeu (sau Allah, sau Marele Arhitect al Universului, etc.) va face ceilalti pasi pentru voi.

 7. #187
  m geo este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  iunie 2009
  Posturi
  5

  Implicit Re: Legatura cauza efect in suferinte

  Buna seara,

  am nevoie de un sfat. Sotul, 45 de ani, al unei colege a facut un AVC ischemic cu ocluzie de artera carotida, insotite de afazie motorie.

  Va rog frumos, sugerati-mi variante de tratamente alternative. Stiti cumva si cazuri in care bolnavul s-a recuperat?

  Orice info este binevenita.

  multumesc,
  m geo

 8. #188
  oinaldecs este offline Utilizator Bobocel
  Data inscrierii
  august 2009
  Posturi
  265

  Implicit Re: Legatura cauza efect in suferinte

  Nu stiu in ce masura ar putea sa ajute, dar recomand cartea Yoga de N. C. Tufoi aparuta in editia a doua la editura Criterion Publishing.

  Scuze, datorita valorii exceptionale a acestei carti e la editia a treia aici.

Pagina 13 din 13 PrimulPrimul ... 378910111213

Subiecte Similare

 1. Fiecare pofta are o cauza
  De lovelife in forum Alimentatia sanatoasa
  Replici: 19
  Ultimul post: 07 ian 2013, 16:50
 2. Am probleme cu apa, care e cauza?
  De Gabico in forum Discutii libere
  Replici: 16
  Ultimul post: 30 dec 2008, 14:26
 3. Pozitia Bisericii Ortodoxe Romana in legatura cu MASONERIA
  De Santamia in forum Discutii libere
  Replici: 3
  Ultimul post: 12 aug 2007, 09:22
 4. Somnul si legatura sa cu ingrasarea
  De Catalin in forum Sfaturi si sugesii. Ajutor terapeutic
  Replici: 8
  Ultimul post: 06 sep 2006, 19:10

Reguli postare

 • Nu puteti crea subiecte noi
 • Nu puteti posta replici
 • Nu puteti posta atasamente
 • Nu puteti sa va editati postarile
 •