Aștept sprijinul românilor pentru a determina guvernul să clarifice această datorie

Stima
ți cetățeni,

Animat de dorin
ța de a lămuri datoriile Germaniei fața România și de a contribui la găsirea de soluții la ieșirea României din criză, supun atenției Dumneavoastră această problemă în speranța ca prin sprijinul popular al românilor vom reuși să sensibilizăm atenția factorilor responsabili pentru clarificarea acestei creanțe istorice de peste 18 miliarde de euro.

In 1935, România si Germania au semnat un acord prin care se stabilea că plă
țile dintre cele doua țări, provenind din schimbul de mărfuri și din alte obligații de stat și particulare, să fie efectuate prin cliring bilateral între Banca Naționala a României si Casa de Compensație Germana. Conform lucrărilor de specialitate (Kirițescu, S., Sistemul bănesc al leului și precursorii săi, vol. al II-lea, pag. 503, cercetările din cadrul Academiei Române / INCE), la nivelul anului 1944, soldul activ pentru România rezultat ca urmare a operațiunilor de cliring depășea 1 miliard mărci imperiale.

Acest sold este confirmat și de surse oficiale externe, precum: Arhiva Germaniei; numărul de registru din Berlin este: R 2/222; dosarul cuprinde ultimul extras de cont al Casei de Compensație precum și toate tranzac
țiile; Banca Reglementelor din Basel - Raportul de lucru nr.13 si 14 (p. 164 - 166). Din documentele care există, este vorba despre o datorie a Germaniei către România, care datează din perioada celui de-al Treilea Reich, și care a ajuns în zilele noastre la fabuloasa sumă de 18 miliarde de euro. Toate datoriile pe care statul român le-a contractat în ultimii ani ar putea fi acoperite cu ușurință de o creanța uitata timp de aproape șapte decenii. Si totuși, autoritățile de la București par complet dezinteresate de acest subiect.

Aștept sprijinul românilor pentru a determina guvernul să clarifice această datorie.

Vă rog să accesați linkul de mai jos pentru a fi redirecționați la petiția "Recuperarea creanței istorice de la Germania de peste 18 miliarde de euro" unde poate fi semnata pe electronic. Totodată vă rog să trimiteți acest email tuturor prietenilor, cunoștințelor si rudelor pentru a obține sprijinul a cât mai multor persoane. Aștept sprijinul românilor pentru a determina guvernul să clarifice această datorie.


Radu Golban

SEMNEAZA PETITIA/cautare google: Recuperarea creantei istorice de la Germania de peste 18 miliarde de euro