Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate de la 1 la 15 din 36

Subiect: Cine este Sfantul Duh?

 1. #1
  lovelife este offline Moderator De'al casei
  Data inscrierii
  iulie 2006
  Locatie
  Galati
  Posturi
  2.040

  Implicit Cine este Sfantul Duh?

  Una dintre intrebarile pe care mi le pun de foarte mult timp este: Cine este Sfantul Duh? Am rimit o multime de raspunsuri, am citit o multime, dar inca nu am simtit nici unul din aceste raspunsuri ca fiind ceea ce caut, eu incerc sa inteleg cine este in esenta aceasta persoana a Sfintei Treimi. care este rolul ei in Marea Familie Dumnezeiasca.
  Voi la ce concluzii ati ajuns meditand la acest subiect?

 2. #2
  JustMe Oaspete

  Implicit ...mmmmmhhhh

  Poate nu este important raspunsul la aceasta intrebare ci tot ceea ce inveti cautandu-l!
  si singura concluzie ca intrebai de concluzii ...este ca Sf Duh pur si simplu ESTE...nu cine..nu ce....nu unde...cum...cand ...de ce ....etc....pentru mine este viata insasi...si nu ca manifestare ...ci ca forta...ca vitalitate...energia care sustine....si desavarseste totul incepand cu cea mai mica particula si terminand cu cel mai desavarsit sistem de orice natura ar fi acesta.
  Iar in ceea ce priveste familiile sper sa nu te superi pe mine ....dar de obicei ele au intimitatea lor fie ca este Dumnezeiasca sau nu. Asa ca nu stiu ...eu cred ca trebuie sa fim bine crescuti si sa-i acordam intimitatea care I se cuvine. Eu cred ca e o problema interna ce rol are fiecare si mi se pare cum nu trebuie sa ne roada pe noi astfel de intrebari. Avem fiecare o familie ...unde as fi curios daca ne intelegem propriul rol in ea....
  Am ajuns sa transformam Divinitatea in motivul perfect de a scapa de propriul mediu...ca doar de ...este atat de mare atat de vasta..e loc pentru toata lumea sa se refugieze acolo cautand a-i intelege misterul pentru ca aparent este infinit mai usor sa analizezi infinitul decat problemele inchistate si apasatoare pe care le simtim. ...
  una este sa intrebi un intelept care este rolul meu intr-un anumit context(ceea ce este perfect normal)....si alta e sa-l intrebi care este rolul tau in lumea ta...nu cred ca te va ajuta cu nimic daca iti va spune...

  cu drag

 3. #3
  Gabriel este offline I.E. Samanta
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  galati
  Posturi
  39

  Implicit despre duhul sfant

  Eu cred ca ne poate ajuta foarte mult in viata daca aflam ce inseamna cu adevarat Duhul Sfant si cum am putea sa-l manifestam.

  Sfantul Serafim de Sarov spunea:
  "Rugaciunea, postul, privegherea si toate celelalte practici crestine, nu constituie scopul vietii noastre crestine. Desi este adevarat ca ele slujesc ca mijloace indispensabile in atingerea acestui tel, adevaratul scop al vietii crestine consta in dobandirea Duhului Sfant al lui Dumnezeu. Cat despre rugaciune, post, priveghere, pomeni si toate faptele bune savarsite de dragul lui Hristos, sunt doar mijloace spre a dobandi Duhul Sfant. Tineti minte vorbele mele, numai faptele bune savarsite din dragoste pentru Hristos ne aduc roadele Duhului Sfant. Tot ce nu este savarsit din dragoste pentru Hristos, chiar daca ar fi ceva bun, nu aduce nici rasplata in viata viitoare, nici harul Domnului in viata aceasta."

  Mai mult, s-a zis: "Dumnezeu nu da Duhul cu masura" (Ioan 3:34-35).

  "Acesta este, iubitorule de Dumnezeu! Dobandirea Duhului Sfant este adevaratul scop al vietii crestine, in vreme ce rugaciunea, postul, pomenile si alte fapte bune facute din dragostea de Hristos, sunt doar mijloace ale dobandirii Duhului Sfant."

  prin virtutile faptuite pentru Hristos, va dobandi Sfantul Duh Care lucreaza intru noi si aseaza intru noi Imparatia lui Dumnezeu. Cuvantul lui Dumnezeu nu spune in zadar: "Imparatia lui Dumnezeu este inauntrul vostru." (Luca 17:21) si ca "se ia prin straduinta si cei ce se silesc pun mana pe ea." (Matei 11:12).

  Am scris cateva citate ale parintelui, sper sa va fie de ajutor.

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 4. #4
  ...... Oaspete

  Implicit

  buna Gabi,

  pai sincer cam acelasi lucru cred si eu ...ca dobandirea este un lucru atat de frumos insa uneori incerc sa nu ma leg de anumite concepte care sunt specifice unei anumite religii. Crestinismul il numeste Duh Sfant ...asta e numele care probabil s-a transmis de la Mantuitor...dar sunt o multime de alte religii care crede-ma au aceeasi complexitate precum crestinismul(probabil pt un crestin e f greu sa accepte acest lucru....).....si de aceasta eu cred ca important este ceea ce se afla in spatele acestor cuvinte. E usor sa zici ....importanta este dobandirea Sfantului Duh...dar extrem de greu sa zici ce inseamna efectiv acest lucru....Sfintii au viata lor si ajutorul pe care ni-l ofera este mare ....prin scrieri, prin energia lor...insa eu am o retinere cand este vorba de lectii efective de viata....poate pentru ca paginile unor carti nu-mi sunt suficiente, sau ce aud de la persoane care cred si sunt sigur ca stiu ceea ce vorbesc..dar mai degraba prefer sa-mi insusesc lucrurile pe care ei le-au constientizat prin propriile actiuni ....poate e mai greu ..poate e mai lung...dar cel putin stiu ca imi urmez mintea dar mai ales sufletul ....ce-o fi ...i don't know...and that's so beautiful!

 5. #5
  Eternal_light este offline I.E. Samanta
  Data inscrierii
  iulie 2006
  Locatie
  Galati
  Posturi
  59

  Implicit Citate

  Iata dragii mei cateva cuvinte ale Sfantului Teofan Zavoratul:

  Mângâindu-i pe ucenicii Sai, Domnul spune ca pentru ei este mai bine ca El sa suie la cer, caci o data suit le va trimite în locul Sau pe Mângâietorul - Duhul.

  S-a pogorât Duhul Sfânt si ramâne în Biserica, savârsind lucrarea lui Hristos în fiecare credincios. Fiecare crestin este partas al Duhului.

  Acest lucru este atât de trebuincios, ca cel care nu are Duhul nu este al lui Hristos. Asadar, cerceteaza-te binisor: oare este în tine Duhul harului ?

  Caci el nu ramâne la toti, ci se mai întâmpla sa si plece.

  Iata semnele lucrarii Duhului în om: mai întâi vine duhul pocaintei si îl învata pe crestin a se întoarce catre Dumnezeu si a-si îndrepta viata; duhul pocaintei, savârsindu-si lucrarea, îl încredinteaza pe crestin duhului sfinteniei si curatiei, caruia îi urmeaza, în sfârsit duhul înfierii.

  Trasatura celui dintâi e râvna iubitoare de osteneala; trasatura celui de-al doilea - caldura si dulcea ardere a inimii; trasatura celui de-al treilea - simtirea înfierii, ce face sa iasa din inima suspinarea catre Dumnezeu: “Avva Parinte !”. Ia aminte pe care din aceste trepte te gasesti. Daca pe nici una, se cuvine sa te îngrijesti mai mult de sufletul tau.

  din “Talcuiri din Sfanta Scriptura pentru fiecare zi din an”, Sfantul Teofan Zavoratul

  si ce spunea despre Duhul Sfant Sfantul Ioan de Kronstadt:

  Duhule Sfinte, Facatorule de viata, Unul fiind din Sfânta Treime,

  Tu esti viata si cuviinta, frumusetea tuturor fapturilor vii si neînsufletite,

  Tu esti culoarea si mireasma plantelor,

  Tu esti respiratia tuturor fiintelor organice si anorganice, fiindca Tu pricinuiesti rodirea, hranirea în plante, în arbori si în arbusti.

  Tu uzi roadele si le aduci la pârguire prin razele de soare,

  Tu luminezi prin soare, luna si stele,

  Tu pricinuiesti vânturile în vazduh si valurile în râuri, mari si lacuri,

  Tu le îmblânzesti, Tu pricinuiesti tunetele si fulgerele în crugul ceresc.

  Tu plasmuiesti si sadesti samânta omeneasca, si o cresti, si o modelezi într-un organism minunat, cum faci si cu toti embrionii de animale.

  Tu ai dat albinelor putinta sa faca faguri cu miere si paianjenului sa îsi teasa paienjenisul, iar viermilor de matase sa faca coconi.

  Pâna la nesfârsita felurime împodobesti tipurile fetelor omenesti de parte barbateasca si femeiasca, potrivit felurimii popoarelor si natiilor (raselor) si a climatelor pamântesti.

  Tu felurit înteleptesti în lucrurile lor popoarele si insii în parte spre îndestularea trebuintelor vietii de obste.

  Tu ai luminat si luminezi cu lumina întelegerii, înteleptind pe proroci si pe apostoli, pe cuviosi si pe drepti, pe nebunii pentru Hristos si pe toti sfintii.

  Tu înteleptesti pe arhitecti, pe sculptori, pe pictori ca sa lucreze în lemn, metal, granit si marmura, ca si pe mesterii care fac felurite lucruri din metal si din sticla: de la Tine este toata stiinta si toata arta.

  Tu Te pleci spre mila fata de pacatosi si pentru numele lui Iisus Hristos, Mielul lui Dumnezeu, Care a luat asupra Sa pacatele lumii, curatesti pacatele celor ce cred si se pocaiesc.

  Tu împaci si mângâi sufletele, renasti pe om prin Botez,

  Tu împartasesti sfintenie si întarire prin Mirungere,

  Tu dezlegi de pacate prin Pocainta, dupa credinta în lisus Hristos,

  Tu prefaci pâinea si vinul în preacuratul Trup si Sânge al Domnului,

  Tu savârsesti preotii, Tu binecauvantezi casatoria si zamislirea si pricinuiesti nasterea,

  Tu dezlegi pacatele si tamaduiesti trupul prin Maslu.

  Nenumarate sunt, Duhule Sfinte, lucrarile Tale cele de viata facatoare atat in natura cat si in imparatia harica a lui Hristos.

  Slava Tie , dimpreuna cu Tatal si cu Fiul !!

  Din
  Despre tulburarile lumii de astazi
  Sfantul Ioan de Kronstadt


  Poate asa vom intelege mai bine cine este Sfantul Duh si cum ne poate ajuta in evolutia noastra spirituala catre Dumnezeu !

 6. #6
  ..mrrr :-)) Oaspete

  Implicit

  sincer eu nu inteleg mai nimic .....daar....important este sa inteleaga altii .......cred ca lucrurile pot fi spuse mult mai simplu dar pentru cui plac o multime de imagini frumoase si colorate ..cred ca e frumos zis.....
  si mai scrieti dragi prieteni si de la voi simtire....pentru ca Sfantul Teofan este sfant...si aici e discutie intre noi nu intre Sfinti...pana acum am vazut un dialog intre 2 mari Sfinti crestini ...cu mici interventii din partea unor persoane...dar ca numar de linii ...detin clar suprematia......eu zic sa ne mobilizam si sa mai spunem si din propria experienta

 7. #7
  lovelife este offline Moderator De'al casei
  Data inscrierii
  iulie 2006
  Locatie
  Galati
  Posturi
  2.040

  Implicit

  Pai asta am vrut si eu sa aflu la ce meditatii ati ajuns nu ce a spus Sfantul X, pentru ca dupa parerea mea nici ce a spus si ce a vrut sa spuna Sfantul X nu prea intelegem noi, si pentru asta ne-ar trebui o dezbatere.

  Si al raspunsul:
  ...este ca Sf Duh pur si simplu ESTE...nu cine..nu ce....nu unde...cum...cand ...de ce ....etc....pentru mine este viata insasi...si nu ca manifestare ...ci ca forta...ca vitalitate...energia care sustine....si desavarseste totul incepand cu cea mai mica particula si terminand cu cel mai desavarsit sistem de orice natura ar fi acesta.
  eu cred ca trebuie sa incercam sa stim cine e, pentru ca Duhul Sfant are o bucatica in noi daruita de Tatal Ceresc la facere cand a suflat asupra botului de lut, si daca intelegem mai bine cine si ce e Sfantul Duh cred ca putem afla si constientiza mai bine cine suntem, si care e rostul nostru in acest univers, pentru ce traim? etc.

 8. #8
  lovelife este offline Moderator De'al casei
  Data inscrierii
  iulie 2006
  Locatie
  Galati
  Posturi
  2.040

  Implicit

  Am observat ca nu toate raspunsurile sunt semnate, si astfel numai stiu cu cine vorbesc, fiind in regim de vizitator la fiecare post avea alta semnatura, pentru ca semnaturile difereau cu toate ca parea aceasi persoana, si am hotarat sa poata scrie pe forum doar persoanele care au un user inregistrat. Asa ca va invit sa va inregistrati un user. Acest lucru nu va scoate din anonimat.
  Un site
  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
  si un
  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
  pentru mamici unde se dezbat subiecte despre sarcina, nastere precum si crestere si educarea copiilor.
  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 9. #9
  Larisa este offline I.E. Bobocel
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Galati
  Posturi
  230

  Implicit

  Draga vizitatorule, in mare masura ai dreptate, trebuie sa ne straduim sa spunem si cu cuvintele noastre ce inseamna Duhul Sfant. si sunt de parere ca numai cel ce a simtit cu adevarat duhul sfant acela poate sa aiba o parere cat de cat corecta.

  Poate sunt unele persoane care pur si simplu simt si nu stiu sa exprime aceasta senzatie in cuvinte.

  Pentru mine, personal Duhul Sfant este ca o mana cereasca de la Dumnezeu, fara Duh Sfant nu cred ca as putea trai (numai cei cu codita si cornite cred ca traiesc fara duh sfant). Duhul Sfant reprezinta darul pe care l-a facut Hristos ucenicilor Lui si nu numai, si noua.

  Cand ascultam si implinim legile lui Dumnezeu atunci cred ca suntem inconjurati de duh sfant, care iti da o senzatie de plutire si implinire sufleteasca.
  Asa simt eu!!!
  Voi?

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 10. #10
  Gabriel este offline I.E. Samanta
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  galati
  Posturi
  39

  Implicit

  Duhul Sfant reprezinta spiritul tuturor Entitatilor Divine.
  este suflarea Divina prin care il putem cunoaste si manifesta optim pe Dumnezeu.
  Asta e citat din "sfantul din mine". As vrea eu :P

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 11. #11
  Claudiu Avatar
  Claudiu este offline Servus Domini Bobocel
  Data inscrierii
  iulie 2006
  Posturi
  297

  Implicit Cine este Duhul Sfant

  Ne vorbeste Pr. Cleopa

  "Noi am avut o singura credinta in Europa pana in 1054. Pana atunci n-au existat catolici sau protestanti. Ortodocsi eram toti in toata lumea. Acum catolicii au cedat in favoarea noastra vreo 13 puncte, sa se apropie de noi. Mai sunt zece. Si din cele 10 cel mai greu este Filioque. Este o chestiune dogmatica. Ei spun ca Duhul Sfant purcede si de la Tatal si de la Fiul, ceea ce este foarte greu. Atunci faci Treimea patrime. Sfantul Ioan Evanghelistul spune clar insa ca Duhul Sfant purcede de la Tatal si este trimis in lume prin Fiul.

  Asa cum percep eu la momentul acesta, Duhul Sfant este manifestarea supraconceptuala a Tatalui in creatia Sa, ca prezenta in termeni "palpabili", energetici si informationali. El este desigur o ipostaza de sine statatoare care conlucreaza cu Tatal si Fiul la realizarea a ceea ce Tatal a conceput inca dinaintea Facerii. (mai multe la sectiunea pentru Grupul I.E.)
  Dumnezeu este Iubire!

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.


  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 12. #12
  meoly este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  august 2006
  Posturi
  45

  Implicit

  Claudiu,

  Referitor la problema Filioque despre care dragul nostru parinte Cleopa vorbeste, sincer sa fiu nu cred ca este atat de grea. In fond de-a lungul sutelor de ani cu ce s-a ales fiecare parte din atat de mult disputata problema a "Sfantului Duh". Cu absolut nimic ..fiecare a mers pe propriul drum ...unii oameni au avut mult de castigat din acest lucru ...stii clau....cand ai o singura structura, un singur sistem ...numarul elementelor de putere si influenta ...este de 2 ori mai mic decat atunci cand ai doua..si de trei ori mai mic decat atunci cand ai trei, etc. Si ce s-a intamplat ...la ei au aparut schisme pentru ca spre deosebire de noi, ei sunt mai activi...o singura structura chiar si in catolicism nu era suficienta. In rasarit ortodoxia insa a ramas neschimbata ...oamenii au fost suficient de intelepti ca sa zic asa ....sau mai degraba detasati de subiectul puterii cat sa mai caute si altceva ...vorba ceea ...defilam cu ce avem ....mai ales ca insasi structura noastra a celor din est a fost mai inclinata spre yin decat spre yang. Nu degeaba impartim spatiul acesta european cu fratii nostri Yang...toti avem de invatat de aici cu conditia sa avem ochi sa vedem asta.....si sa lasam un pic la o parte probleme pe care oricum nu le intelege nimeni :d....
  Doamne ce hilara situatie.....sa fii despartit....de cineva ....pentru ca ai un subiect ....in care tu crezi ceva, celalalt crede sa zicem altceva ...nici unul nu stie de fapt despre ce este vorba....pentru ca sincer parerea mea este ca nici unii nici altii nu stiu despre ce este vorba ....pentru ca Sfantul Duh cred ca tocmai asta reprezinta Esenta, Fiinta, Energia ...care uneste, care asigura unitatea si dinamica Existentei....cat de ingust trebuie sa fii(orice confesiune ai avea) sa crezi intr-un Sfant Duh asa...fiecare dupa cum i se pare ca are dreptate (cei care constientizeaza Duhul Sfant sunt de mult in aceeasi caruta fie ele budiste, taoiste, ortodoxe sau catolice...deasupra oricarei religii...pentru ca in El nu cred sa existe separare, diviziune in existenta...ce este aia plural?..). Cel mai bun lucru care am putea sa-l facem este sa-i intelegem efectul asupra noastra ...pentru ca asta putem....sa-i atribuim cu cea mai mare piosenie singurul verb care il avem si care L-ar putea caracteriza si anume: a Fi...sa incercam a-L manifesta ...si parerea mea ca facand asta ...Il vom intelege mult mai bine decat prin cautarile noastre inutile de azi .... este ca si cum intrebi un copil care se joaca si este fericit ....de ce esti fericit ? ..nu va sti sa raspunda....pentru ca fericirea la fel ca si Duhul Sfant exista ...si atat...daca o ai ...o intelegi ...daca nu... mai bine te-ai apuca de joaca decat sa o astepti explicata ...e cea mai buna cale sa o gasesti!
  [/b]

 13. #13
  Nicoleta este offline I.E. Mugurel
  Data inscrierii
  iulie 2006
  Locatie
  Galati
  Posturi
  154

  Implicit

  Iti multumesc meoly pentru invitatia la joaca!
  Sper sa invat regulile "jocului" Divin cat mai repede.
  Evanghelia lui Luca, Cap. 18
  16. Iar Iisus i-a chemat la Sine, zicând: Lăsați copii să vină la Mine și nu-i opriți, căci împărăția lui Dumnezeu este a unora ca aceștia.
  17. Adevărat grăiesc vouă: Cine nu va primi împărăția lui Dumnezeu ca un prunc nu va intra în ea.

 14. #14
  Larisa este offline I.E. Bobocel
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Galati
  Posturi
  230

  Implicit

  Trebuie sa avem un suflet cat mai curat pentru a primi duhul sfant si sa ii facem un lacas cat mai confortabil, plin de iubire in sufletul nostru.

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 15. #15
  Didina este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  iulie 2010
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  870

  Implicit Re: despre duhul sfant

  Citat Citat din Gabriel Vezi post
  Mai mult, s-a zis: "Dumnezeu nu da Duhul cu masura" (Ioan 3:34-35).
  Masura in seamna aici "metrica", "ritm". Este adevarat ca se refera si la faptul ca Dumnezeu da intotdeauna cu prisosinta, ca intotdeauna ceea ce da umple si se mai si rasfrange in afara; dar prin fraza asta se spune ca nu intotdeauna cel ce primeste Duhul primeste si metrica, masura, ritmul prin care sa-l exprime coerent; Pavel insusi, de multe ori, pare ca se contrazice (si inca el avea darul oratoriei); sau de multe ori pare ca se faleste ("ia uite prin cate am trecut", "ia uite cate am indurat"), dar nu e decat o fala/mandrie aparenta ; caci el vrea sa previna, dand exemple din experienta sa, cu mijloacele de exprimare pe care le detine in acel moment, de ceea ce il asteapta pe cel ce apuca pe acest drum.
  Cel care recunoaste Duhul care vorbeste prin gura unui om, chiar daca acesta se balbaie si bolboroseste, in insasi acea balbaiala si bolboroseala va intelege ceea ce trebuie; caci nu tuturor Dumnezeu le Duhul cu "masura"!
  Cu Adevarul si cu Dreptatea, tot inainte!
  Un site despre

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul

Subiecte Similare

 1. Sai Baba - Cine este cu adevarat
  De lovelife in forum Alte stiinte spirituale
  Replici: 73
  Ultimul post: 31 ian 2012, 09:26
 2. Sfantul Apostol Ioan
  De lovelife in forum Sfinti romani
  Replici: 103
  Ultimul post: 30 nov 2010, 08:43
 3. Cine are 'ochi ' sa vada...
  De miri Elena in forum Alte stiinte spirituale
  Replici: 36
  Ultimul post: 03 nov 2008, 22:11
 4. Cine esti? - O poveste
  De Catalin in forum Discutii libere
  Replici: 0
  Ultimul post: 05 iul 2007, 16:45
 5. Articole despre Sfantul Asezamant Romanesc de la Ierihon
  De Eternal_light in forum Crestinismul
  Replici: 0
  Ultimul post: 18 apr 2007, 15:13

Reguli postare

 • Nu puteti crea subiecte noi
 • Nu puteti posta replici
 • Nu puteti posta atasamente
 • Nu puteti sa va editati postarile
 •