Pagina 3 din 3 PrimulPrimul 123
Rezultate de la 31 la 36 din 36

Subiect: Cine este Sfantul Duh?

 1. #31
  mihai40 este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  ianuarie 2012
  Posturi
  17

  Implicit Raspuns Cine este Sfantul Duh?

  La "mijloace" (la indemina) ma refer in primul rind la instrumente de a verifica adevarul de dincolo de aparente -exact ca si un detector.- aici vb de un detector de adevar in orice imprejurare.
  Iar "la indemina" ma refer la cele mai accesibile publicului larg -tocmai fiindca nu toate sint in aceeasi masura de accesibile -dintre cele f putine.
  -chiar si asa lumea in general nu cunoaste ca adevarul (de dincolo de aparente si cunostinte omenensti) poate fi verificat cu acuratete deci nici mijloacele prin care el poate fi detectat-verificat.
  Al doilea mijloc mai accebil este perceptia spirituala la nivelul palmelor(darul deosebirii duhurilor si al adevarului, numit de unii penticostali "vocea Domnului" sau "Constiinta colectiva" in alte cercuri) -accesul la adevar prin el presupune indeplinirea mai multor conditii -
  -sa il fi primit ca dar al duhului sfint -deci sa ai in prealabil botezul sfint cu-adevarat
  -sa inveti sau sa descoperi singur cum functioneaza. (know-how)
  -sa implinesti un anumit barem minim de purificare interioara pentru ca el sa se poata manifesta corect.
  -sa poti crede acele informattii pe care ti le poate descoperi -in caz contrar iti este descoprit doar pe masura puterii tale de a purta adevarul.-(acel "in parte")

  Alt mijloc este revelatia si darurile de cunoastere specifice proorocilor.
  Alt mijloc este cu ajutorul unei aparaturi sofisticate,f scumpe si ultrasesibile care poate face dferenta intre aura unui enunt fals scris pe un suport si aura unui enunt adevarat.

  Desigur mai poate fi si o intuitie extraordinara si un simt al inimii f bine dezvoltat insa si aici e nevoie de o stare interioara de pace asa incit sa functioneze bine simturile interioare precum si o lipsa de preconceptii pe linga capacitatea de a crede noutatile descoperite.

  Referitor la caracterul animalelor poate cuvintul nu este cel mai potrivit, poate mai apropiat de adevar ar fi temperament sau fel de a fi- acela legat de suflet de impresia prezentei fiecaruia in parte si a fiecarei specii in parte cintarita incluisv din punct de vedere auric fiindca referirea este facuta prin prisma chakrelor lor care contin si manifesta anumite calitati.

  Am citit si eu unele articole care spun ca animalele ar avea maxim 5 chakre insa daca cunosti specificul psiho-fizic al fiecareia in parte iti dai seama usor ca nu au cum sa fie doar 5 -adica ar lipsi chakra Vishudhi din considerentul ca ele nu pot vorbi -
  insa chakra aceasta nu contine doar calitati referitoare doar la vorbire ci la intreaga expresivitate - exprimare ,comuncare si la simtul colectiv, detasare, precum si la respectul fata de sine sub forma aprecierii fata de sine.

  -? ne intrebam cum sa nu aibe sa zicem ciinii aceste calitati din moment ce pot comunica atit auditiv cit si expresiv, au simtul colectiv de haita iar legat de aprecierea fata de sine se simt bine cind sint laudati si vinovati cind sint criticati.

  Bine legat de poezia mistica respectiva intelesul este ca noi sintem casa (Amanda) iar Dumnezeu este (Amando) manifestat prin calitatile binelui din noi , prin caracterul nostru transformat.
  -alta diferenta dintre textul biblic si textul poeziei este ca in apocalipsa mireasa este doar pregatita pentru mire si mirele inca nu a venit. In acest caz Mirele e Mielul -a doua venire a lui Iisus.

  -insa avem chiar doua aspecte referitoare la simbolul "mireasa" care pot da doua interpretari diferite .
  - mai intii mireasa se refera la Cortul lui Dumnezeu venit de la Dumnezeu ca sa locuiasca cu oamenii "Noul Ierusalim" -Cetate gatita ca o "mireasa" pentru mirele ei (deci este deja gatita)-cetate care are in interior tronul lui Dumnezeu si al Hristosului , care are slava lui Dumnezeu (pe care nu o da nimanui) si in care cei ce slujesc pe Dumnezeu vad fata Lui Dumnezeu -
  aici simbolurile ar fi in sensul unei intrupari divine care imparateste -slujita de discopoli -si care va constitui nou centru de autoritate spirituala pe pamint (Nou Ierusalim).

  Intrupare divina care prin sfintenia Sa este deja gatita insa simbolul Noului Ierusalim poate fi unul dublu -atit cu referire la intruparea divina cit si la religia ulterior formata in jurul acesteia si in care apoi toate nemurile si toti imparatii lumii odata convertite isi vor aduce inchinarea catrre Dumnezeu.
  Desi totodata inchinarea catre intruparea lui Dumnezeu ar putea fi echivalenta cu inchinarea catre Dumnezeu si care va fi mai departe utilizata in loc de vechea inchinare catre un Dumnezeu Unic neintrupat.

  -acolo unde referirea se face la o mireasa care mai trebuie pregatita inaintea venirii a doua lui Iisus atunci ea nu se poate referi decit la colectivitatea de credincosi care trebuie pregatiti intr-un aume fel inaine de revenirea lui Iisus

  Mai pot exista indirect si alte 3 simboluri ale gatirii miresei :
  -unul cu referire la specificul tipolgiei manifestarii Duhului Sfint (ca intrupare principala divina cu prezentare initiala a ei cu referire la unul dintre ipostasuri-Duhul sfint ) ca find unul cu specific feminin , cumva de serv si ca unealta cu mina careia se fac toate lucrarile de catre sfinti.
  - ca gen (feminin) al trupului acestei intrupari divine anterioare
  -ca aparenta exterioara din punct de vedere al decorului inconjurator -plin de fast religios, muzica si sarbatoare.

  Daca Duhul Sfint intrupat venind in Ierusalim se va "arata in ochii tuturor popoarelor, ca sa se faca cunoscut "(Iez 38 16) chemind la unitate religioasa, calauzire si sfintire e de asteptat ca cel putin partea fanatica a islamului (Gog si Asiria) sa pornesca razboi armat impotriva.
  lucru care va fi permis pina la un punct insa apoi Dumnezeu va interveni si va pedepsi invazia in felul Sau specific justitiar.
  Isaia 30.30 "Și Domnul va face să răsune glasul Său măreț și va prăvăli brațul Său în aprinderea mâniei Sale, în mijlocul unui foc mistuitor, al vijeliei și al potopului de ape și grindină.
  31 La glasul Domnului va tremura Asiria; cu toiagul Său o va lovi.
  32 La fiecare lovitură pe care Domnul i-o va da cu toiagul cel de mustrare, sunete de tobă, de harpă și de joc vor izbucni. în cântece și Domnul va lupta împotriva ei cu mina ridicată."

  In versetele anterioare acestora se vb despre aratarea numelui Domnului "care vine de departe"- lucru care ar putea indica ca in acest caz intruparea paminteasca ar putea sa nu fie una de sorginte evreiaca ci din alta tara -"Domnul vine de la capatul pamintului"
  "Iata Ma voi arata altui neam.."

  alte indicii posibile ar putea fi culorile naturale ale celor doua pietre pretioase cu care ii este asemuit chipul acelui Cineva care sta pe tron- "piatra de iasp și de sardiu" - ale caror culori naturale sint brun, negru si rosu.

 2. #32
  Didina este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  iulie 2010
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  870

  Implicit Raspuns Cine este Sfantul Duh?

  Azi s-a tinut Sf. Liturghie, si zice Sf. Apostol Pavel catre Timotei: harurile Duhului Sfant ne sunt date nu dupa faptele noastre, ci dupa nadejdea Tatalui care a fost pusa in noi mai inainte de inceputul veacurilor.
  Tot Pavel vorbeste despre speranta (nadejde), credinta si iubire, ca daruri ale Tatalui. Cateva sute de ani mai tarziu, vine R. Steiner si spune ca speranta e adanc inradacinata, pana in trupului fizic. Credinta, pana in corpul eteric (sau de viata, de care raspund chakrele 1 si 2) iar iubirea pana in suflet.
  Am gasit la Dr. Edward Bach o schema a etapelor de vindecare, in numar de 7: pacea, speranta, bucuria, credinta, certitudinea, intelepciunea, iubirea.
  Daca le grupam doua cate doua, vedem ca ele se reduc la cele 3 etape de care vorbeau Sf. Pavel si Steiner, astfel:
  -Necesitatea de a te retrage in liniste, pace, si a te linisti, deriva din dorinta si speranta (uneori inconstienta) a trupului (de a se vindeca).
  -Credinta si certitudinea (taria).
  -(cunoasterea si ) Intelepciunea prin iubire.
  In plus, la Bach mai apare si bucuria. Ca imunolog, el a observat ca manifestarea bucuriei, chiar si volitional (ceea ce se parctica azi in raso-terapie), creste imunitatea organismului. In plan spiritual, aparitia ei arata ca persoana respectiva a intrat/este pe Cale, ca isi face Misiunea Personala. De aceea apare si in Scriptura, foarte des: "Bucura-te, Marie, Domnul este cu tine!" (Buna Vestire) sau "Bucurati-va si va veseliti!" (Predica de pe Munte a Fericirilor), nu neaparat ca un indemn, ci ca o constatare sau ca un feed-back al ingerilor/vestitorilor ca, cei carora le este adresat salutul acesta, isi fac MP-ul.
  Prin extrasensibilitati, Dr. Bach descopera apoi o Floare care are tocmai acest efect, sa aduca bucuria, si anume Holly. Este planta aceea cu frunze verzi si bobite rosii, din care se impletesc coronitele care se agata pe usi, de Craciun (la noi numita Ilice)
  S-a incercat, si in cazul remediilor Bach, sa se asocieze fiecare Floare cu o chakra anume (asupra careia actioneaza), dar nu s-a reusit si cu Holly Ba ca ar fi chakra inimii, ba plexul solar. Dar atunci de ce Bach o plaseaza dupa speranta, adica ar actiona incepand cu prima chakra? Nu asa actioneaza si canalul Duhului Sfant?
  Ce reuseste sa aduca Holly (Sfant):
  Ultima editare de Didina : 23 feb 2012 la 13:52 Motiv: completari
  Cu Adevarul si cu Dreptatea, tot inainte!
  Un site despre

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 3. #33
  bamse este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  august 2011
  Posturi
  17

  Implicit Raspuns Cine este Sfantul Duh?

  Exista trei feluri de pace acea cu semenii,pacea cu Dumnezeu si pacea cu tine insuti.Odata ajunsi la aceasta etapa a existentei noastre vom putea vorbi despre Sf Duh fara sa ne mai dam cu parerea.

 4. #34
  Didina este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  iulie 2010
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  870

  Implicit Raspuns Cine este Sfantul Duh?

  Citat Citat din Didina Vezi post
  Si "Mireasa", ca si "Mirele", au mai multe nume, dar cel mai mult mi-a placut denumirea pe care le-o da San Juan de la Cruz (Sf. Ioan al Crucii) in poezia "Noaptea neagra a sufletului". Calugar fiind, foloseste multe simboluri crestine consacrate (casa= trupul, etc.), dar pe Duhul Sfant il numeste "Amado" (masculin, "Cel iubit") si spune ceva de genul: "Amada en Amado transformada" = "Cea Iubita in Cel Iubit tranformata!". La inceput am crezut ca sunt alte denumiri pentru Suflet (in spaniola, Alma, de genul feminin) si Spiritul Sfant (in spaniola de genul masculin). Dar aceasta transformare ce inseamna?
  Steiner spune in "Misterul Sfintei Treimi" ca venirea Duhului Sfant inseamna un alt nivel de constiinta, o intelegere superioara. Iar din ceea ce spune Pavel pot sa inteleg ca acest nivel de intelegere se obtine numai cand am renuntat la toate atasamentele, caci numai atunci esti "liber".
  Poezia cu pricina o gasiti aici. La o citire mai atenta am observat cele spuse mai sus: crenelurile (la care se refera San Juan de la Cruz in poezia sa) sunt un simbol, prin forma dantelata care imbina piatra cu cerul, a unei stari de constiinta asemanatoare cu iesirea din trup, sau cu visul, sau cu urcarea pe munte, sau statul in pridvor (Buna Vestire). Cand Duhul Sfant coboara in inima, pot aparea o serie se senzatii sau trairi: senzatia de atingeri pe fata (evantaiul cedrilor), mirosuri de flori sau de pin (caci mi-e greu sa cred ca sus, pe metereze, erau ghivece cu crini de august), strigate (o mana care atinge corzile vocale si le face sa vibreze), etc., iar in final eliberarea de orice griji si atasamente (orice grija uitata intre crini).
  Iata cum experienta Duhului Sfant poate fi descrisa si prin versuri, caci, nu-i asa? "Uneori arta reuseste mult mai mult acolo unde nu poate sa o faca un discurs searbad" (R. Steiner)
  Cu Adevarul si cu Dreptatea, tot inainte!
  Un site despre

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 5. #35
  Tomas Morus este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  martie 2010
  Posturi
  90

  Implicit Raspuns Re: despre duhul sfant

  Duhul Sfant il pot intelege :
  1. Fie prin propriile cuvinte
  2. Fie teologic, scripturistic

  Propriile cuvinte il descriu ca Ceva care ma ajuta sa aleg intelept, sa cunosc adevarul, sa ma impac cu Dumnezeu, sa simt iubire, pace, liniste sufleteasca...

 6. #36
  oinaldecs este offline Utilizator Bobocel
  Data inscrierii
  august 2009
  Posturi
  265

  Implicit Raspuns Re: despre duhul sfant

  Sfantul duh este suflarea de viata din tot ce este viu. Stiintific ar putea fi definit ca energia-constiinta a Universului. Unii oameni il pot percepe si se bucura altii incearca sa-l controleze si... da cred ca v-am spus deja prea multe... pentru cine are minte si inima curata a inteles.

 7. #37
  UNIR14EVER este offline Utilizator
  Data inscrierii
  mai 2015
  Posturi
  0

  Implicit Raspuns Cine este Sfantul Duh?

  Intrebarea "Cine este Sfantul Duh?" ar fi mai bine pusa "Ce este Sfantul Duh?" ... pentru ca mai degraba este "ceva", decat "cineva".
  Apoi, cum se poate raspunde la intrebare, daca in ziua de azi, avem parte in "Crestinatate" numai de "teoreticieni" ... Anumite persoane merg la "Teologie", o studiaza, si chiar daca devin "Preoti" sau chiar "Calugari", tot "teoreticieni" raman ... pentru ca "Teologia" este ca o oricare alta Facultate, avand ca subicte de baza: Religia. Raspunsul la intrebarea de mai sus intradevar poate veni numai prin meditatie ... dar cine mai mediteaza azi? ... Facand o paralela ... cum ar putea un instructor de innot sa-i explice pe marginea piscinei unui elev cum se innoata, iar apoi acesta sa stie sa innoate, doar pe baza explicatiilor teoretice de pe marginea piscinei, fara a intra in apa? ... Si, presupunand ca cineva chiar mediteaza si afla raspunsul ... cum ar putea acesta sa-l explice pe intelesul celui care asculta? ... e apropape imposibil. Teoretic vorbind ... raspunsul teoretic este dat de spiritualitaea estica, afirmand ca "Duhul Sfant este Vibratia Cosmica Inteligenta, a carui sunet este "AUM"/"OM" sau "Amen"/"Amin", auzit de un meditator aflat in meditatie profunda" ... nimeni nu v-a afla cu adevarat raspunsul la aceasta intrebare, decat daca are capacitate de a patrunde in aceasta meditatie profunda la care m-am referit.

Pagina 3 din 3 PrimulPrimul 123

Subiecte Similare

 1. Sai Baba - Cine este cu adevarat
  De lovelife in forum Alte stiinte spirituale
  Replici: 73
  Ultimul post: 31 ian 2012, 09:26
 2. Sfantul Apostol Ioan
  De lovelife in forum Sfinti romani
  Replici: 103
  Ultimul post: 30 nov 2010, 08:43
 3. Cine are 'ochi ' sa vada...
  De miri Elena in forum Alte stiinte spirituale
  Replici: 36
  Ultimul post: 03 nov 2008, 22:11
 4. Cine esti? - O poveste
  De Catalin in forum Discutii libere
  Replici: 0
  Ultimul post: 05 iul 2007, 16:45
 5. Articole despre Sfantul Asezamant Romanesc de la Ierihon
  De Eternal_light in forum Crestinismul
  Replici: 0
  Ultimul post: 18 apr 2007, 15:13

Reguli postare

 • Nu puteti crea subiecte noi
 • Nu puteti posta replici
 • Nu puteti posta atasamente
 • Nu puteti sa va editati postarile
 •