Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul
Rezultate de la 16 la 30 din 36

Subiect: Cine este Sfantul Duh?

 1. #16
  Didina este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  iulie 2010
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  870

  Implicit Re: Cine este Sfantul Duh?

  Citat Citat din lovelife Vezi post
  Una dintre intrebarile pe care mi le pun de foarte mult timp este: Cine este Sfantul Duh? (...) Voi la ce concluzii ati ajuns meditand la acest subiect?
  Este Christos. In afara de celebra fraza "daca eu nu voi pleca, Mangaietorul nu va veni la voi", Iisus-Christos mai spune: "Eu si Tatal una suntem". Aici se face aluzie la misterul cifrei 3; cu sute de ani inainte de Christos se vorbea despre "cei trei care vor deveni unul"; se stia ca Zororastru-Christos deja facuse doua jerfe: "astralul" lui Hermes si "etericul" lui Moise; in Iisus din Nazaret se reunesc toate aceste corpuri jertfite in trecut, si li se mai adauga unul => "cei trei au devenit unul" (jertfa de pe Golgota este cea de-a treia jertfa pe care iisus-Christos a facut-o pentru omenire: cea a trupului fizic). Dar orice eveniment in plan fizic este reflectarea a unuia spiritual: asa cum in cele de jos cei trei au devenit unul, si in cele de sus (Duhul, Fiul si Tatal) asemenea.
  De ce delimitarea asta terminologica (inca)? iata cum vad eu: daca "ochiul" meu vede intr-o singura dimensiune, din complexitatea unui cub voi vedea doar o linie: Duhul; daca pot percepe in doua dimensiuni, voi vedea un plan, o suprafata: Logosul; iar daca vad in 3D voi vedea intreg cubul; e una si aceeasi realitate/obiect, dar vazuta dupa capacitatea "ochiului" meu.
  Cu Adevarul si cu Dreptatea, tot inainte!
  Un site despre

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 2. #17
  Didina este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  iulie 2010
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  870

  Implicit Re: Cine este Sfantul Duh?

  In momentul cand pe Golgota sangele curge din rani, Duhul trece in astralul Pamantului, devenind Spirit al Pamantului. Acesta din urma devine, realmente, corpul lui Christos: "Cel ce mananca painea mea ma calca in picioare" spune la Cina.
  Asa ca inotam intr-un "ocean" de Duh Sfant, numai sa vrem si sa putem sa-l primim )
  Cu Adevarul si cu Dreptatea, tot inainte!
  Un site despre

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 3. #18
  oinaldecs este offline Utilizator Bobocel
  Data inscrierii
  august 2009
  Posturi
  265

  Implicit Raspuns Cine este Sfantul Duh?

  Duhul Sfant este puterea vietii din tot ce e viu. Duhul Sfant este primit de fiecare om la Sfanta Liturghie (rugaciunea de la biserica duminica si de sarbatori). Oamenii care tin post, iubesc sincer, si sunt simpli pot simti Duhul Sfant. Pentru a simti Duhul Sfant la Sfanta Liturghie ingenunchiati, lasati capul in jos usor fiind atenti la ceea ce simtiti in zona unde am avut cu totii moalele capului in copilarie. Adierea de viata a Duhului Sfant aduce, pace in suflet, vigoare in trup, si bucurie in spirit. Pentru a pastra Duhul Sfant este nevoie de smerenie. Mandria alunga imediat Duhul Sfant sau nu-l lasa sa intre in suflet. Aceia care practica asceza si rugaciunea cu smerenie ajung sa fie mereu plini de Duh Sfant si adevarate instrumente prin care se exprima Dumnezeu. Dar... oamenii nu prea-i vad sau daca-i vad ii desconsidera si ii batjocoresc cu mintea si cu sufletul. Cei plini de Harul Duhului Sfant se feresc cu grija de lume ca nu cumva sa fie descoperiti si sa-si piarda smerenia. Duhul Sfant nu este proprietatea personala a Crestinismului. Si alte religii si secte au dat alte nume Duhului Sfant. Va rog sa ma iertati daca v-am adus ofensa prin aceste cuvinte. Dar daca reusiti sa mergeti la biserica duminica si sa va rugati cu inima ve-ti ajunge sa simtiti Duhul Sfant. Daca nu puteti sa tineti post mancati doar putin ca avand burta plina n-o sa simtiti nimic altceva decat somnolenta. Fie ca Dumnezeu sa va binecuvanteze cu Suflarea de Viata a Duhului Sfant prin mijlocirea lui Iisus Cristos, cel ce este Calea, Adevarul si Viata, Lumina din Lumina.

 4. #19
  bamse este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  august 2011
  Posturi
  17

  Implicit Raspuns Cine este Sfantul Duh?

  Cineeste Sf DUH totul a inceput cu papatul din pom (dorinta de asemanare cu Creatorul ),nereusitele omenirii au dus la legi (poruncile si celelalte asemenea ) . Omul cu toate acestea dadea gres si prin urmare a venit Iisus si ne-a aratat ca se poate si cum se poate El fiind calea . Cine este Sf Duh ,hm am facut noi oare cele ce ne-a invatat Hristos ca sa putem cuprinde noua etapa aevolutiei in dorinta noastra de a ne asemana cu Creatorul ?

 5. #20
  Claudiu Avatar
  Claudiu este offline Servus Domini Bobocel
  Data inscrierii
  iulie 2006
  Posturi
  297

  Implicit Raspuns Cine este Sfantul Duh?

  Si cu toate astea tot ce ai spus a fost cam pe dinafara, bamse . Fii mai specific
  Dumnezeu este Iubire!

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.


  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 6. #21
  bamse este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  august 2011
  Posturi
  17

  Implicit Raspuns Cine este Sfantul Duh?

  Cind omul vorbeste despre Dumnezeu e greu sa nu fi pe din afara .Sf Duh este Dumnezeu .In manifestarile Sale Dumnezeu a fost cunoscut de catre om ca : tatal creator ,fiu mantuitor si duhul sfintitor sau desavarsitor ,Dumnezeu fiind o singura fiinta dar avand trei forme de manifestare in raport cu noi .Ca sa pot spune cine este Sf Duh trebuie sa-l ,,cunosc. Calea cunoasterii este trairea in Iisus ,El spune :Eu sunt calea sau cine vrea sa-mi urmeze sa se lepede de sine . Doar in momentul in care omul reuseste acestea ,devenind vas ales va cunoaste cine este Duhul Sfant .Duhul Sfant ca manifestare a lui Dumnezeu nu este pentru oricine ,sunt curios daca cineva dintre noi stie .

 7. #22
  mihai40 este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  ianuarie 2012
  Posturi
  17

  Implicit Raspuns Cine este Sfantul Duh?

  Duhul sfint este o constinta materna -lucratoare , ea face totul in univers prin toti care fac lucrari divine dar si prin Ea insasi.
  Ea face totul, nu exista nimic din ceea ce poate fi numit divin care sa nu fie facut de Ea.

  Unele indemnuri crestine ne arata ca si duhul nostru sfint ne trebuie intarit -trebuie sa il intaim- deci este ceva care se afla in timpul unei evolutii si cumva in grija noastra.

  Este greu a vb. despre complexitatea realitatilor divine -ca si cum legat la ochi ai vrea sa descrii munca si miscarile unui bucatar doar dupa zgomotele care se aud din bucatarie.

  insa daca ajungi sa afli anumite informatii revelate din universul cunoasterii de sine poti spune de ex referitor la diferenta conceptuala legata de filoque ca:
  - dintr-un anumit punct de vedere Duhul porneste de la Tatal iar din alt punct de vedere
  - Duhul Sfint porneste de la Fiul -mai exact de la Hristos

  Duhul Sfint este acea Sfinta Sfintelor din VT despre care se arata ca "locuieste in camaruta cea mai de jos si mai dinapoi (a cortulul/templului)".

  iar daca acest cort ca arhetip divin il aplicam si la trupul omenesc inseamna ca duhul nostru sfint interior chiar se afla ca punct de plecare in osul Sacrum -chakra secundara-aftata in imediata vecinatate si intr-o anumita legatura principiala cu tronul Hristosulu interior (prima chakra)
  al carei nume (chakra 1) tradus inseamna Suportul radacinii -radacinii cui?

  - a duhului sfint interior (Kundalini -Chi -Ruah -Shekinah) care mai intii pornind in jos ne stabilizeaza calitatile de baza aflate aici dupa care sprijininu-se pe profunzimea lor va tisni in sus direct proportional inclusiv cu dorinta noastra de evolutie spirituala -desavirsirea caracterului.-
  -desi procesul este unul simultan caci fiecarei calitate in parte ii este destinata cite o putere dintre miile de fire ale atentiei ei (lucrind in noi si in afara noastra).
  -totusi taria este proportionala si cu calitatatile de baza de care depinde mai mult decit de restul calitatilor.

  daca stim ca in lumea ingereasca chakrele sint fuzionate in una singura si ca Duhul Sfint este Kundalini a lui Dumnezeu -Spiitul Sau ca si al nostru fiind situat in chakra a patra si care acolo fiind unsa singura ei bine nu avem cum sa nu spunem ca Duhul Sfint nu porneste
  de la Tatal.

  Apoi daca Intruparea lui Isus continea intruparea Hristosului situat in prima chakra a Lui (dar cu manifestare ca si la noi in toate chakrele -acel affa si omega) inseamna ca restul chakrelor contin calitati si principii -arhetipuri care apartin Tatalui deci
  Iisus este si Tatal totodata -macar si partial (in cazul in care mai exista si alte instante divine si tronuri care nu au fst manifestate de Isus -in VT editiile mai vechi -intre care si Cornilescu- scrie ca "Exista 22 de Luminarii" deci nu doar 7 chakre sau doar 9 cum avem noi oamenii)

  Iisus la prima Sa venire a avut misiunea specifica legata de calitatile chakrei a sasea are intre alte calitati contine si iertarea .

  ei bine in aceasta chakra in numite zone ale ei se afla anumite corespondente ale pimelor 5 chakre impartite pe aspecte laterale de chakra corespondente numite tot tronuri (pittas)

  tronurile aspectelor laterale ale primei chakre -deci ale Hristosuluui si ale celuilalt Fiu nenumit in crestinism (dar specificat in Zaharia ca sint doi -cele doua ramuri de finic -cei doi Fii unsi care stau inaintea Domnului)
  -tronurile lor se afla unul in zona fruntii (aspectul Front al chakrei)- unde se afla si iertarea (al doilea Fiu) si altul in zona occipitala (aspectul Back) in care se afla calitatea de a fi iertati -insumata calitatii de baza de aici.

 8. #23
  mihai40 este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  ianuarie 2012
  Posturi
  17

  Implicit Raspuns Cine este Sfantul Duh?

  In traditia hindusa Duhul Sfint este numit Puterea primordiala (necreata) -Adi Shakti sau Mama Divina.
  Ea are multe nume in limba sascrita -referitoare la atribute- iar unul dintre acestae este Mai Treya la care facea referite Buddha (el era hindus)

  Maitreya in traducerea ca atribut inseamna trei mame sau mama intreita-cu referire la cele 3 mari puteri care lucreaza pe fiecare dintre cele 3 canale energetice -corespunzatoare celor 3 tendinte (gunas)0aceste 3 mari puteri sint numite tot (Dumne)Zeita
  *Deva desemnint atit instantele divine cit si ingerii sau puterile divine particulare.

  daca exista impartirea pe verticala exista impartirea si pe orizontala adica cu referire la puterile corespunzatoare celor 7 chakre -care in traditia crestina sint numite cele 7 duhuri ale lui Dumnezeu precizate initial ca fiind purtate de Iisus (apoi in alte scrieri ulterioare ca sint purtate si de sfintii arhanti)

  vedem dar ca aceste puteri sint subipostasuri (care la rindul lor au mai multe puteri numite si ele tot Zeite)
  ei bine unele traditii hinduse arata ca toate aspectele divine (paterne ,materne , filiale inclusiv Argangheli ca puteri) -cu exceptia Hristosului (Ganesha) sint incarnabile in mod individual.
  Iisus fiind totodata si Mahaganesha fiindca exista tronul de care am vb (unde se adauga sufixul Maha) si apoi nu este o intrupare individuala ci una colectiva -daca sa poate spune asa.
  A doua Sa venire tine de manifestarea puterilor-calitatilor chakrei Sahasrara -fiind vazut in cele doua traditii ca un om calare pe un cal alb purtind o sabie justitiara in mana si al carui chip nu se vede datorita haloului sfint f. luminos.

  Daca ne uitam in urma la calitatile chakrei a cinca si a patra (desi mai este si chakra secundara Hamsa) observam in negura storiei doua-trei posibile intrupari venite la intervale relativ egale.
  -Melchisedec -fie ca e fie ca nu intrupare legata punctual de calitatile unei chakre despre ele biblic este precizat ca este la fel ca Hristos fara de inceput al zilelor si fara de sfirsit.
  -legat clar de calitati ale chakrei a cincea cum sint : detasare si de simtul colectiv, expresivitate si putere de convingere -este intruparea lui Krishna (vezi Bhagavad Gita) si ale lui 8 sotii, rudele de singe si acele mii de servitoare gopi -16 000 fiind numarul de calitati-puteri corespunzatoare chakrei Vishudhi.
  (facind o paranteza 16 fiind nr calitatilor-petaleolor principale ale chakrei iar nr este intilnit in nr colturilor stelei negre de pe tavanul tuturor geamiilor si moscheilor islamice.)

  -legat de chakra a patra cunoasterea revelata ne arata ca sint intrupari divine pentru fiecare aspect de chakra in parte
  -pentrru aspectul drept- Rama, fratii lui si sotile tuturor acestora fiind intrupari divine de diferite calibre .(vezi epopeea Ramayana)
  - pentru aspectul sting fiind desecretizata pt. public doar intruparea feminina (Quan Yin)
  -pentru aspectul central -el navind decit aspect feminin guvernator si cum calitatea este curajul si victoria impotriva terorii -aici au fost de-a lungul vremurilor mai multe intrupari succesive ale unor Fecioare razboinice eliberatoare.
  (Ioana DArc fiind insa alta putere care tine de demnitate, vointa curata)

 9. #24
  mihai40 este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  ianuarie 2012
  Posturi
  17

  Implicit Raspuns Cine este Sfantul Duh?

  Legat de misiunile mari -din Era in Era- intruparea principala (intre celelalte) poarta numele de Eon , Iisus a fost Eonul Erei Pestilor.
  Si El a fost insotit de intrupari divine secondante: Fecioara Maria, Ioan Botezatorul (care mai venise ca Ilie -"vas al duhului sfint inca din pintecele mamei lui") si Maria Magdalena ca verisoara.

  In privinta viitoarelor Lor veniri ..vom trai si vom vedea.

 10. #25
  Didina este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  iulie 2010
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  870

  Implicit Raspuns Cine este Sfantul Duh?

  Da, am observat tendinta asta de etichetare a Duhului Sfant ca fiind un principiu feminin si la altii: Paulo Coelho, Omraam M. Aivanhov. Primul il asociaza cu apa, iar al doilea cu porumbita.
  Numai ca in Noul Testament Sf Pavel il numeste Paraclet, in greaca insemnand "cel ce ajuta, protejeaza, consoleaza, expresie a dragostei si a caldurii" (conform Aivanhov), iar in ziua Cincizecimii s-a pogorat peste Apostoli sub forma limbilor de foc.
  Deschid o carte de rugaciuni ortodoxa si gasesc: "Imparate Ceresc, Mangaietorule, Duhul adevarului, care pretutindenea esti si toate le implinesti, Vistierul bunatatilor si Datatorule de viata...." Adasar, o multime de nume pentru aceluiasi lucru: manifestarea mangaietoare si plina de caldura a lui Dumnezeu. Steiner numeste aceasta manifestare "eterul de caldura sau eterul chimic". Steiner mai spune ca atunci cand se manifesta eterul de caldura, implicit se manifesta si celelalte forme ale acestuia: eterul de sunet (Logosul, Verbul/Cuvantul, Christos, etc.) si eterul de lumina (Tatal Ceresc, Eu sunt, Iehova, etc.), chiar daca ele nu sunt intotdeauna percepute.
  Singura experienta personala in legatura cu acest subiect am avut-o in timp ce visam ca ma rugam. Spuneam acel inceput de rugaciune, citat mai sus, iar cand am ajuns la "Vistierul Bunatatilor si Datatorule de viata" in fata mea au aparul doua sfere alb- laptoase, stralucitoare, la nivelul pieptului (in ordinea rostirii lor, de la stanga la dreapta). In legatura cu prima am avut o traire de bucurie si efuziune mai ceva ca aceea a unui copil in fata unui Mos Craciun cu sacul plin de daruri; atat de coplesita am fost ca nu m-am mai putut concentra pe a doua.
  Asadar, cum lucreaza Duhul Sfant?
  Cu Adevarul si cu Dreptatea, tot inainte!
  Un site despre

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 11. #26
  oinaldecs este offline Utilizator Bobocel
  Data inscrierii
  august 2009
  Posturi
  265

  Implicit Raspuns Cine este Sfantul Duh?

  mihai 40 mai esti sahaja yoghin?

 12. #27
  mihai40 este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  ianuarie 2012
  Posturi
  17

  Implicit Raspuns Cine este Sfantul Duh?

  "Logosul" sau "Cuvintul" chiar si cind sint simbolizate-teoretizate in acest fel (de ex silaba Aum legata de principiul Filial) nu au legatura cu ceva sonor decit poate indirect.

  Toate prin El au fot facute (de catre Duhul Sfint), cum adica ?
  adica acest Logos este ceva logic ca un soft sa-i zicem care contine si este Principiul inocentei, acest principiu este caramida sau masura tuturor lucrurilor in esenta lor.
  - logica lucrurilor este inocenta - matricea lor.

  Cum lucreaza duhul sfint? probabil ca in multe moduri.

  Duhul sfint este comparat cu singele Mielului care ne spala hainele spirituale -calitatile caracterului. Deci le spala si in timp le desavirseste.
  -daca aceste calitati sint asa multe si au tot feklul de fatete si interconectari inseamna ca munca aceasta trebuie sa fie tare migaloasa.

 13. #28
  Didina este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  iulie 2010
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  870

  Implicit Raspuns Cine este Sfantul Duh?

  "La inceput era Cuvantul si Cuvantul era la Dumnezeu si Dumnezeu era Cuvantul. /Acesta era intru inceput la Dumnezeu. /Toate prin El s-au facut (...)/ Intru el era viata si viata era lumina oamenilor (...)/ Cuvantul era Lumina cea adevarata (...)" (Ioan, 1, 1-4; 9).
  "Cuvantul", "Lumina", "Viata" (Verbul viu), "Dumnezeu", nu sunt asadar simboluri teoretizate care redau legaturi indirecte intre ceva cu altceva, ci sunt insusi Nume ale lui Dumnezeu. Ca si "Melkisedec" ("rege al dreptatii si al pacii"- cf. Pavel), "Ehiel" ("Eu sunt"), "Iehova" (dupa tetragrama evreiasca Iod He Vav He, sau cea crestina I.N.R.I, al caror inteles/finalitate il/o gasim pe Muntele Schimbarii la Fata- cf. Steiner), "Chadai El Hai" ("Dumnezeu cel Puternic/al Muntilor si Viu"- cf. Aivanhov)...
  Cat despre ce spuneam in postarea anterioara, ca manifestarea "eterului de caldura" le implica si pe cele ale "eterului de sunet" si "eterului de lumina", apare o marturie in Geneza, cand Duhul lui Dumnezeu se plimba pe deasupra apelor si a spus: "Sa fie lumina!" (o explicatie foarte frumoasa a tuturor acestor concepte o gasiti in "Misterul biblic al Genezei" de Rudolf Steiner)
  Incercarea de a asocia chakrele cu manifestarea unuia sau altuia din aspectele Divinitatii poate conduce la concluzii pripite, atat timp cat o scoala de spiritualitate considera ca exista 7 chakre iar alta 10 sau mai multe. De asemenea, caracterul unui om nu reprezinta spiritul (partea nemuritoare), ci mai curand un element al personalitatii lui (care e valabila doar intr-o incarnare). "Principiul inocentei" sau puritatii este un atribut mai curand al sufletului (cel care comite pacatul), deci al Sfantului Duh, reprezentat prin simboluri animale (Mielul, Porumbelul) - pe cand Logosul prin simboluri vegetale (vlastarul, mladita cea noua a viei).
  Da, si eu cred ca atunci cand se vorbea despre "corturi" se facea referire la o structura fizica care adapostea ceva, si anume la trupul fizic. Sf. Pavel se prezinta intr-o epistola, pe el si pe ceilalti Apostoli, drept "fauritori de corturi" (si nu orice fel de "corturi", ci cele care sa-l adaposteasca pe Christos). Iar in Corinteni, 3, 17, tot Sf. Pavel spune: "Domnul este Duh, si unde este Duhul Domnului, acolo este libertate."
  P.S: celalalt Fiu de Dumnezeu (simbolul celor doua mladite, sau al celor doi copii calare pe acelasi cal) este si el numit, ba chiar ii este prezentata si ascendenta: numele lui este tot Iisus.
  Ultima editare de Didina : 03 feb 2012 la 07:07 Motiv: adaugari in font italic
  Cu Adevarul si cu Dreptatea, tot inainte!
  Un site despre

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 14. #29
  mihai40 este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  ianuarie 2012
  Posturi
  17

  Implicit Raspuns Cine este Sfantul Duh?

  "Incercarea de a asocia chakrele cu manifestarea unuia sau altuia din aspectele Divinitatii poate conduce la concluzii pripite, atat timp cat o scoala de spiritualitate considera ca exista 7 chakre iar alta 10 sau mai multe."

  Ceea ce spune o scoala sau alta nu ar trebui sa aibe vreo importanta si nici dorinta ca adevarul sa fie aceptat echilateral ca sa il putem considera valabil.

  Diferenta dintre diferitele doctrine nu tine intotdeauna de falsitate , uneori tine alteori nu.

  Improtanta este indeminarea noastra de a verifica orice valoare de adevar (adevarul de dincolo de aparente) indiferent din ce sursa este provenita.
  iar primul mijloc la indemina este prin I Ching , apoi se adauaga si perceptiile spirituale la nivelul palmelor prin indicii derivate din diferentele de modulatie ale lor.


  -atunci cind nu tine de falsitate inseamna ca prezentarea este una partiala , de ex eu stiu ca oamenii au doar 9 chakre pincipale (cele 7 plus inca doua in aura deasupra capului) si ca intantele divine superioare au 22 de chakre insa de regula prefer sa spun ca exista 7 chakre -pentru incepatori este destul.
  -restul de la 9 in colo le pot aproxima la una singura -la urma urmei in lumea ingereasca ele sint fuzionate de la prima pina la ultima.

  -daca diferentele tin de fals atunci inseamna ca acele doctrine sau ramuri care dovedesc erori in cunoastere nu (mai) sint calauzite in mod nemijlocit de un veritabil maestru (guru autentic -de o anumita sfintenie minima necesara).

  nivelul de evolutie al calitatilor continute in chakre reda caracterul , el este pastrat -luat deci in ele alaturi de spirit atunci cind trupul fizic ramine in urma in momentul mortii .

  ele reprezinta sufletul (bun sau rau in functie de ponderea calitatilor si A defectelor lor)

  in urmatoarea viata pornim cu acelasi caracter cu care am ramas din viata precedenta cu diferenta ca la inceput de viata ne pastram starea curatenie energetica ceva mai buna .

  cutatenia survine dupa moarte -lucru amintit si in VT -"toti mortii au parte de albire si lamurire".

  Fiecare din cele 3 mari ipostasuri divine corespund in mare cite unui aspect interior .
  -kundalini fiind parte din Duhul Sfint .
  - spiritul fiind parte din Tatal -chiar daca Tatal nu inseama doar Spiritul Sau -acesta fiind doar una dintre fatetele Sale .
  -iar calitatile grupate pe principii in chakre fiind parte atit din Fiul cit si din Tatal .

  in psihologie principiile chakrelor sint acele arhetipuri jungiene pozitive .

  spiritul in sine este desavirsit -esebta divina- insa el nu se poate manifesta decit prin intermediul calitatilor deci al caracterului fie el de om , de animal sau planta .

  desigur planta nu are constiinta dar are parte din principiul de baza -deci doar un fragment de chakra ,atentia apare abia de la a doua chakra .

  iar animalele nu au decit maxim 6 chakre.

  revenind la Duhul sfint "daca eu nu voi pleca, Mangaietorul nu va veni la voi"

  aparent venirea Duhului Sfint ar fi doar deschiderea harului (posibilitatea ca si mireni sa primeasca botezl sfint fara sa fie nevoie de hirotonie) -lucru care necesita in prealabil lucrarea lui Iisus de pe cruce .

  insa despre Duhul sfint ne sint promise mai multe lucruri si lucrari - va calauzi in tot adevarul vorbind si va marturisi pe Iisus asa cum si apostoli marturisesc pe Iisus.
  -va dovedi vinovatia lumii in cele 3 privinte (ca lumea nu crede in Iisus , ca pe Iius nu il vom mai vedea si ca cel rau in realitate este judecat si nu cum zice lumea)

  da nu il vom mai vedea in ciuda faptului ca "orice ochi il va vedea" corelat si cu ce arata Daniel in cap 7 -"pasind se va pleca in fata Celui vechi de zile" -mister care va trebui dezlegat si explicat.

  -evident ca vinovatia legata de necredinta in Iisus este posibila doar in cazul celor care pretind ca ei cred in El sau care fiind credinciosi au totodata o doza de necredinta in privinta interpretarii corecte a unora dintre cuvintele Sale.

  -va pregati mireasa inainte venirii lui Iisus
  -va zice alaturi de mireasa o chemare "VIno!" pe care crestinii -cititorii NT- sint indemnati sa o urmeze.

  pina la urma ce este mireasa si de ce trebuie pregatita de Duhul Sfint inaintea venrii lui Iisus?

  interpretarea oficiala este ca mireasa ar fi biserica crestina insa ea oricum este urmata de mireni
  incit acest ultim indemn al bibliei nu si-ar mai avea rostul in conditiile in care VT legat de zilele din urma vb si de omorirea si alungarea pastorilor, imprastriarea turmelor , alegerea altor pastori si a Ierusalimului inca odata.. lucru posibil doar in prezenta unei intrupari divine (venirea Imparatiei - a Cortului pe pamint).

  daca o venire divina anterioara lui Iisus care sa se prezinte in prealabil ca fiind Duhul Sfint nu ar fi posibila in conditiile in care concret ea se va produce daca ar fi una falsa atunci ar fi trebuit sa fim deasemena preveniti (cumva vedeti sa nu vina Iisusi falsi si Duhuri Sfinte false in numele Meu..)
  insa in realitate nu doar ca nu exista o asemnea prevenire dar inca ni se spune concret ca hula imporiva Duhului este ceva de neiertat in conditiile in care hula impotriva lui Iisus este totusi iertabil.

  in aceste conditii nu ar trebui sa excludem varianta in care alta ramura religioasa dezvaluind i intrupare divina o ochii tuturor oamenilor va chema dimpreuna la unitate si convertire toti crestini si poate nu doar pe ei
  asa incit mireasa care va rezulta sa aibe un caracter unitar astfel ca venirea lui Iisus sa nu produca concurenta si lupta interconfesionala.

  luptele care se vor declansa inevitabil vor fi rezolvate inainte ca Iisus sa ne fie prezentat .

 15. #30
  Didina este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  iulie 2010
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  870

  Implicit Raspuns Cine este Sfantul Duh?

  Citat Citat din mihai40 Vezi post
  iar primul mijloc la indemina este prin I Ching (...)
  Stiti cum e cu primele mijloace la indemana? Ca si cu drumurile: alea stiute sunt cele mai scurte!
  Am priceput ce intelegeti prin caracter, dar nu sunt de acord ca si animalele (sau plantele) il au, deci il iau in urmatoarea incarnare, doar pentru ca au configurate primele 6 (eu stiam de 5) chakre.
  Si "Mireasa", ca si "Mirele", au mai multe nume, dar cel mai mult mi-a placut denumirea pe care le-o da San Juan de la Cruz (Sf. Ioan al Crucii) in poezia "Noaptea neagra a sufletului". Calugar fiind, foloseste multe simboluri crestine consacrate (casa= trupul, etc.), dar pe Duhul Sfant il numeste "Amado" (masculin, "Cel iubit") si spune ceva de genul: "Amada en Amado transformada" = "Cea Iubita in Cel Iubit tranformata!". La inceput am crezut ca sunt alte denumiri pentru Suflet (in spaniola, Alma, de genul feminin) si Spiritul Sfant (in spaniola de genul masculin). Dar aceasta transformare ce inseamna?
  Steiner spune in "Misterul Sfintei Treimi" ca venirea Duhului Sfant inseamna un alt nivel de constiinta, o intelegere superioara. Iar din ceea ce spune Pavel pot sa inteleg ca acest nivel de intelegere se obtine numai cand am renuntat la toate atasamentele, caci numai atunci esti "liber".
  Ultima editare de Didina : 04 feb 2012 la 16:14
  Cu Adevarul si cu Dreptatea, tot inainte!
  Un site despre

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul

Subiecte Similare

 1. Sai Baba - Cine este cu adevarat
  De lovelife in forum Alte stiinte spirituale
  Replici: 73
  Ultimul post: 31 ian 2012, 09:26
 2. Sfantul Apostol Ioan
  De lovelife in forum Sfinti romani
  Replici: 103
  Ultimul post: 30 nov 2010, 08:43
 3. Cine are 'ochi ' sa vada...
  De miri Elena in forum Alte stiinte spirituale
  Replici: 36
  Ultimul post: 03 nov 2008, 22:11
 4. Cine esti? - O poveste
  De Catalin in forum Discutii libere
  Replici: 0
  Ultimul post: 05 iul 2007, 16:45
 5. Articole despre Sfantul Asezamant Romanesc de la Ierihon
  De Eternal_light in forum Crestinismul
  Replici: 0
  Ultimul post: 18 apr 2007, 15:13

Reguli postare

 • Nu puteti crea subiecte noi
 • Nu puteti posta replici
 • Nu puteti posta atasamente
 • Nu puteti sa va editati postarile
 •