Pagina 1 din 6 123456 UltimulUltimul
Rezultate de la 1 la 15 din 76

Subiect: Pilde crestin ortodoxe

 1. #1
  Mihaitza Avatar
  Mihaitza este offline Utilizator Bobocel
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Locatie
  in PLOIESTI
  Posturi
  356

  Implicit Pilde crestin ortodoxe

  Viața

  Demult, a venit la un călugăr, un om tare necăjit și l-a întrebat:
  - Ce este rău cu mine ? De ce nu îmi găsesc liniștea ? De ce nu sunt mulțumit de viața mea ?

  Bătrânul călugăr a luat, atunci, o sticlă și, după ce a umplut-o pe jumătate cu apă, a pus-o în fața omului și l-a întrebat:
  - Cum e această sticlă ?
  - Este pe jumătate goală!
  - Vezi, i-a mai spus călugărul - eu o văd pe jumătate plină.

  În viață, trebuie să vezi partea frumoasă a lucrurilor. Nu este greu, mai ales că în toate există ceva frumos. Dacă vom ști să privim natura, vom vedea frumusețe și bogăție. Dacă vom ști să-l privim pe om, în adâncul lui, vom vedea bunătate și dragoste.

  Privind astfel viața și oamenii, devenim noi înșine mai frumoși, mai bogați și mai buni.


  Fii totdeauna cu Dumnezeu, dacă vrei ca Dumnezeu să fie totdeauna cu tine!”
  ( Sfântul Ioan Gură de Aur )

 2. #2
  Mihaitza Avatar
  Mihaitza este offline Utilizator Bobocel
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Locatie
  in PLOIESTI
  Posturi
  356

  Implicit

  Copilul și preotul

  Mergând prin parohia sa, un preot l-a auzit pe un copil vorbind urât cu prietenii săi de joacă și înjurând. Oprindu-se, l-a întrebat:
  - Dacă cineva ar vorbi în limba engleză, ce ai crede despre el ?
  - Că este un englez, a răspuns băiețelul.
  - Dar dacă cineva ar vorbi în limba spaniolă ?
  - Ar fi un spaniol, desigur.

  - Nu crezi că este la fel și cu cel care vorbește “limba” lui Dumnezeu ? Un creștin spune doar lucruri frumoase și folositoare. De la omul rău, dimpotrivă, nu auzi decât vorbe urâte, înjurături și minciuni. Cum este sufletul omului, așa sunt și vorbele sale.

  Fii atent ce spui, fiindcă, mai devreme sau mai târziu, vei ajunge între cei a căror limbă o vorbești! Poți ajunge între păcătoși și diavoli sau între îngeri și sfinți.

  Omul este o corabie mică, în care se află lei și balauri, otravă și răutate, cărări bolnave și prăpăstii fără sfârșit. Dar, tot acolo este și Dumnezeu, sunt și îngerii, viața și Împărăția Domnului, lumina și Apostolii, cetățile cerești și comorile de har: acolo, în sufletul omului, sunt toate.”
  ( Sfântul Macarie )

 3. #3
  Mihaitza Avatar
  Mihaitza este offline Utilizator Bobocel
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Locatie
  in PLOIESTI
  Posturi
  356

  Implicit

  Criminalul

  La începutul primului război mondial, pe vârful unui munte, se afla cea mai temută închisoare. Nimeni nu reușise să evadeze vreodată de acolo. În general, cei trimiși aici erau fie condamnați la moarte pentru crime sau jafuri deosebit de grave, fie ispășeau o pedeapsă foarte mare. Deși era atât de bine păzită, într-o seară un criminal a scăpat. Toată noaptea gardienii l-au hăituit cu câini, însă, spre dimineață, i-au pierdut urma într-o pădure.

  Fugarul, obosit după atâta goană, a văzut într-o poiană, o luminiță la fereastra unei case. Desigur că acolo putea găsi ceva de mâncare și haine. Cu disperare, a năvălit în odaia mică, unde o imagine cu totul neașteptată îl țintui în loc: o tânără femeie plângea lângă un copilaș micuț, care, de asemenea, scâncea. Pe masa goală, un rest de lumânare lăsa în mica încăpere o lumină slabă, în care se vedea, totuși, chipul palid și slăbit al femeii.

  Parcă trezit dintr-un coșmar, evadatul o îndemnă pe tânăra mamă să nu se sperie, se așeză alături și o întrebă ce probleme o fac atât de nefericită. Aceasta, printre lacrimi, i-a răspuns că soțul ei a murit pe front, că nu mai are nici un ban și că, de foame și frig, copilașul s-a îmbolnăvit.

  - Lasă femeie, îi spuse pușcăriașul, o să te ajut eu.
  - Nu vreau să furi pentru mine și nici să sufere cineva nu doresc.
  - Nu-ți face griji, nu va suferi nimeni! - i-a răspuns omul și a luat-o pe femeie cu el. Când au ajuns împreună în fața poliției, aceasta l-a întrebat mirată:
  - Ce faci ?
  - Lasă, ți-am spus că n-o să sufere nimeni. Vino!

  Intrând cu ea în clădirea poliției, omul s-a predat, iar când șeful poliției a venit să vadă cu ochii lui dacă periculosul pușcăriaș este, în sfârșit, prins, acesta îi spuse:

  - Femeia aceasta m-a găsit în casa ei, când încercam să fur câte ceva și m-a adus aici. Dă-i recompensa pusă pe capul meu, o merită!
  Cu lacrimi de recunoștință în ochi, femeia n-a mai spus nimic. Era o recompensă foarte mare, deoarece puțini credeau că cineva l-ar putea prinde și preda pe criminal. Bucuros că îl avea acum prizonier, șeful poliției a plătit imediat femeii suma enormă, după care l-a trimis pe fugar înapoi la închisoare, sub pază strictă.

  După câteva zile, femeia, cerând o audiență la directorul pușcăriei, i-a povestit acestuia totul, așa cum se întâmplase cu adevărat. Uimit de bunătatea deținutului său, cu ocazia Sfântului Crăciun ce se apropia, directorul l-a grațiat, căci era obiceiul ca, o dată pe an, să fie eliberat pușcăriașul care s-a purtat cel mai bine. Timpul a dovedit că omul acela se schimbase cu adevărat, căci niciodată nu a mai făcut ceva rău.

  Oamenii trebuie să se ajute unii pe alții. Nu te ajuți pe tine decât ajutându-i pe ceilalți. Dumnezeu vede cu ce preț cauți binele altora și nu pe al tău. Dacă un asemenea om - cu lanțuri la mâini și la picioare, obosit și dornic de libertate, ce nu ducea cu sine decât o groază de păcate - a putut să o ajute pe femeia aceea, cu atât mai mult noi îi putem ajuta pe cei din jurul nostru. Să ne rugăm la Dumnezeu să ne dea ocazii de a face bine, fiindcă binele îl putem face cu siguranță. Și nu e zi, fără să nu se ivească un asemenea prilej. Nu trebuie decât să-l vedem.

  “Nu dărui celorlalți după cum merită, ci după cum au nevoie.”
  ( Sfântul Ioan de Kronstadt )

 4. #4
  Mihaitza Avatar
  Mihaitza este offline Utilizator Bobocel
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Locatie
  in PLOIESTI
  Posturi
  356

  Implicit

  Taina Sfântului Botez

  Într-o zi, un sectant, om rătăcit de la dreapta credință, a vrut să-l contrazică pe un preot, spunându-i:

  - Chiar dacă în Biblie Mântuitorul spune să ne botezăm, eu nu cred că e bine să-i botezăm pe copii, ci doar pe oamenii mari. Trebuie să aștepți ca cei mici să crească și de-abia atunci să îi întrebi dacă vor sau nu să fie botezați. Doar așa, ca oameni în toată firea, pot hotărî cu adevărat. Cum puteți voi, ortodocșii, să-i botezați pe copii ?
  - Spune-mi, îi zise preotul, după ce îl ascultă cu răbdare, știu că dumneata ai copii; când erau mici, i-ai dus la doctor să îi vaccineze ?
  - Da, îi răspunse omul.
  - De ce nu ai așteptat să crească și să-i întrebi mai întâi dacă vor sau nu să fie vaccinați ? - îl mai întrebă preotul pe om.
  - Fiindcă nu vroiam să se îmbolnăvească și știam că e bine pentru ei.
  - E, vezi, tot așa și noi știm că Sfântul Botez este bun pentru copii și nu avem de ce aștepta. Așa cum vaccinezi un copil micuț, ca să nu se îmbolnăvească trupul lui fragil, tot așa îl și botezi, pentru a nu se “îmbolnăvi” sufletul lui tânăr. Prin puterea Duhului Sfânt, prin harul Său, coborât astfel peste prunc, acesta e un om nou, pregătit pentru o viață nouă și luminoasă: viața creștinească.

  Sectantul plecă ochii rușinat și se îndepărtă, gândindu-se la cele spuse de preot.

  Deși sunt unii care nu cunosc dreapta credință, sau știu prea puține, preotul îi poate învăța, îi poate călăuzi prin desișul acestei vieți încărcate de greutăți și păcate, scoțându-i la limanul mântuirii. Omul trebuie să își asculte preotul, duhovnicul și să se gândească la cele spuse de acesta.

  “Turma lui Hristos se păstorește cu fluierașul, nu cu bățul, adică cu blândețe, nu cu asprime. Se păstorește mai mult cu exemplul vieții preotului, nu numai cu predica de la amvon.”
  ( părintele Paisie Olaru )

 5. #5
  Mihaitza Avatar
  Mihaitza este offline Utilizator Bobocel
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Locatie
  in PLOIESTI
  Posturi
  356

  Implicit

  Cele două vâsle

  Demult, trăia un batrân, om cu frica lui Dumnezeu, ce-și câștiga traiul trecând călătorii, cu barca sa, de pe un mal pe celălalt al unui râu. Într-o zi, în timp ce moșul îl trecea cu barca pe un tânăr, acesta observă că pe fiecare vâslă este ceva scris și întrebă:

  - De ce ai scris pe o vâslă “credință” și pe cealaltă “fapte bune” ?
  - Fiindcă acestea două mă conduc în viață, răspunse bătrânul.
  - Nu cred că omul are nevoie de amândouă, spuse cu îndrăzneală tânărul. Este de ajuns doar una după care să îți călăuzești viața: dacă faci “fapte bune”, ești de folos celorlalți, dacă ai “credință”, îți ești ție însuți de folos.

  Bătrânul nu a spus nimic, dar a început să vâslească cu o singură vâslă. Barca nu a mai avansat nici un pic, învârtindu-se în loc. În felul acesta a înțeles tânărul ce-a vrut să spună omul: că acela cu suflet curat, adică luminat de credință, va avea și o viață curată, adică încărcată de roadele bunătății și milei creștinești. Cum este sufletul omului, tot așa îi este și viața.

  Credința fără bunătate nu este decât ipocrizie. Cel cu adevărat credincios Îl iubește pe Dumnezeu, iubindu-i pe oameni. Faptele bune și credința sunt cele două aripi cu ajutorul cărora sufletul nostru se înalță spre Dumnezeu. Cu o singură aripă nu poți zbura!

  “În fapte se arată credința. Credința fără fapte nu există.”
  ( Sfântul Simeon Noul Teolog )

 6. #6
  Mihaitza Avatar
  Mihaitza este offline Utilizator Bobocel
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Locatie
  in PLOIESTI
  Posturi
  356

  Implicit

  Sfânta Biserică

  Dorind să-l contrazică, un necredincios îi spuse unui creștin:

  - Voi, creștinii, spuneți că Dumnezeu este oriunde. Dacă este așa, de ce te mai duci la Biserică, să asculți predica, când oricum Îl vedem peste tot.
  - Așa este, pe Dumnezeu, cei cu credință Îl văd peste tot și prin toate. Însă, privește! Chiar dacă aerul este încărcat pretutindeni cu vapori de apă, aceștia nu-ți astâmpără setea și, de aceea, mergi la fântână. La fel și noi, creștinii, mergem la Biserică așa cum tu mergi la fântână. Tu îți astâmperi setea trupului cu apa proaspătă și rece a fântânii, noi ne astâmpărăm setea sufletului cu apa dătătoare de viață veșnică: Cuvântul lui Dumnezeu.

  “Biserica este o corabie, iar creștinii care merg la Sfânta Biserică și intră în ea sunt izbăviți din furtuna păcatelor.”
  ( Sfântul Nicodim )

 7. #7
  Mihaitza Avatar
  Mihaitza este offline Utilizator Bobocel
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Locatie
  in PLOIESTI
  Posturi
  356

  Implicit

  Înțelepciunea călugărului

  Odată, un domnitor renumit pentru mintea sa luminată, a aflat că, departe, într-o mânăstire retrasă, trăiește un călugăr bătrân, om de o rară înțelepciune, și, dorind să vadă el însuși cât de adevarată este această veste, se duse neîntârziat în acel sfânt lăcaș și ceru să-l vadă pe călugăr. Când acesta veni supus și smerit, domnitorul, vrând să-l încerce într-o situație mai puțin obișnuită, îi spuse:

  - Părinte, pot să te întreb ceva ?
  - Desigur, Măria-ta, întreabă-mă!
  - Vezi, deja te-am întrebat.
  - Iar eu deja ți-am răspuns.
  - Ce mi-ai răspuns ?
  - Dar tu ce m-ai întrebat ?

  Văzând înțelepciunea acestuia, domnitorul a petrecut, de atunci, mult timp împreună cu bătrânul călugăr, care, pentru povețele sale, era mereu prețuit și căutat atât de boieri, cât și de cei simpli și umili, ce veneau de departe pentru sfaturile sale folositoare, izvorâte din credința și înțelepciunea sa.

  “Înțelepciunea este izvor de viață.”
  ( Sfânta Scriptură )

 8. #8
  Mihaitza Avatar
  Mihaitza este offline Utilizator Bobocel
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Locatie
  in PLOIESTI
  Posturi
  356

  Implicit

  Trupul și sufletul

  Doi oameni stăteau de vorbă. Unul dintre ei era bogat, dar nu avea credință. Era mereu preocupat să nu-i lipsească nimic lui și familiei sale. De aceea, prietenul său l-a întrebat:

  - Spune-mi, dacă ai avea doi copii, dar l-ai hrăni doar pe unul, pe celălalt chinuindu-l foamea, ar fi drept ?
  - Bineînțeles că nu, a răspuns bogătașul.
  - Dar dacă l-ai îmbrăca tot pe acela, în timp ce al doilea ar tremura de frig, cum ar fi ?
  - Ar fi, desigur, o nedreptate.
  - Și atunci, dacă tu singur spui că așa ceva este o nedreptate, de ce procedezi în felul acesta ?
  - Cum ? - se indignă omul. Pe copiii mei îi tratez la fel, le arăt aceeași dragoste. De ce spui așa ceva ?
  - Nu m-am referit la copiii tăi, ci la alți doi frați buni, de care tu ar fi trebuit să ai grijă de-a lungul întregii vieți: sufletul și trupul tău. Iar tu nu ești drept cu acești frați. Te ocupi doar de unul, neglijându-l cu totul pe celălalt.

  Aveți haine frumoase și sunteți bine hrăniți, tu și ai tăi, dar sufletul de ce are nevoie, nu vă întrebați ? El nu poate purta decât haina credinței, de care tu nu te-ai îngrijit și nu se poate hrăni decât cu dumnezeiasca învățătură, cu dragoste și milă. Deci, nu uita de celălalt frate, fiindcă trupul și sufletul sunt ca doi frați buni, de nedespărțit. Unul nu poate trăi fără celălalt. Îngrijește-i pe amândoi și atunci vei fi, cu adevărat, drept și fericit. Ferește-te să fii asemenea păcătosului care trăiește doar cu trupul în timp ce sufletul îi este mort.

  “Nimic nu este mai mare ca omul cu Dumnezeu și nimic mai mic ca omul fără Dumnezeu.”
  ( Sfântul Tihon )

 9. #9
  Mihaitza Avatar
  Mihaitza este offline Utilizator Bobocel
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Locatie
  in PLOIESTI
  Posturi
  356

  Implicit

  Cei doi călugări

  Se spune că odată, doi călugări au vrut să treacă peste un râu nu prea adânc, dar peste care nu se afla nici un pod. Pe mal, o tânără fată nu îndrăznea să se încumete în lupta cu apa. Văzând-o, unul dintre călugări a luat-o în brațe, a trecut-o pe celălalt mal, apoi și-a văzut mai departe de drum.

  Cel de-al doilea călugăr nu i-a spus nimic, dar spre seară, când au ajuns, în sfârșit, între zidurile mânăstirii, a răbufnit:
  - Cum este posibil să ridici în brațe o fată, când noi, călugării, nu avem voie nici măcar să le privim ?
  Liniștit, celălalt i-a răspuns:
  - Eu am lăsat fata acolo, tu, însă, o mai porți și acum cu tine ...

  “Dumnezeu nu se uită la binele ce l-ai făcut și la cum arată acest bine, ci la intenția cu care l-ai făcut.”
  ( Sfântul Ioan Damaschin )

 10. #10
  Mihaitza Avatar
  Mihaitza este offline Utilizator Bobocel
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Locatie
  in PLOIESTI
  Posturi
  356

  Implicit

  Căința păcătosului

  La marginea unui râu, un țăran rău vroia cu orice chip să scape de câinele său, deși acesta era un animal bun și recunoscător. Luându-l în brațe, l-a aruncat în apă, crezând că animalul se va îneca și astfel va scăpa de el. Însă, bietul câine a înotat cu greu până la mal, după care s-a așezat cuminte la picioarele stăpânului său. Acesta, supărat că nu reușise, l-a împins înapoi în apă, dar câinele a ieșit iar. De-a dreptul furios, țăranul a ridicat din nou animalul în brațe, dar vrând să-l arunce cât mai departe, a alunecat pe malul noroios și s-a prăvălit cu tot cu câine în apă. Neștiind să înoate, a început să țipe și să se zbată. Când să se ducă cu totul la fund, a simțit cum cineva îl apucă de gulerul hainei și îl trage încet spre mal. Scos din apă mai mult mort decât viu, ud tot și speriat, omul a înțeles că i-a scăpat viața tocmai câinele pe care încercase să îl omoare. Rușinea i-a cuprins sufletul. I-a mulțumit lui Dumnezeu că au scăpat amândoi cu viață, după care și-a mângâiat cu recunoștință câinele atât de credincios și au plecat împreună spre sat. În sinea sa, omul a jurat să nu mai dorească niciodată răul vreunui suflet.


  “Faptele săvârșite de oameni sunt de trei feluri:
  conform firii, mai prejos de fire și mai presus de fire.
  Firească este pacea, împotriva firii este dușmănia
  și mai presus de fire, sunt iertarea și binele dezinteresat.”
  ( Sfântul Atanasie cel Mare )

 11. #11
  lovelife este offline Moderator De'al casei
  Data inscrierii
  iulie 2006
  Locatie
  Galati
  Posturi
  2.040

  Implicit

  Foarte utile aceste pilde, iti multumim pentru ele, ne sunt utile
  Un site
  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
  si un
  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
  pentru mamici unde se dezbat subiecte despre sarcina, nastere precum si crestere si educarea copiilor.
  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 12. #12
  Mihaitza Avatar
  Mihaitza este offline Utilizator Bobocel
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Locatie
  in PLOIESTI
  Posturi
  356

  Implicit

  Ma bucur ca le apreciezi si mie mi-au placut foarte mult. Sunt simple, l;a obiect si adanci.
  Daca mai gasesc, mai pun aici, sa aiba fiecare sa citeasca.

 13. #13
  Mihaitza Avatar
  Mihaitza este offline Utilizator Bobocel
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Locatie
  in PLOIESTI
  Posturi
  356

  Implicit

  Sfânta Treime

  Un om simplu călătorea pe un drum de țară, în tovărășia unui preot. Vorbind ei de una de alta, omul și-a arătat o nedumerire:

  - Cuvioase părinte, nu pot înțelege cum de în Sfânta Treime sunt trei Persoane care formează Una singură. Cum de Tatăl, Fiul și Sfântul Duh sunt trei persoane unite, nedespărțite, dar fără a se amesteca una cu cealaltă ?
  - Fiul meu, îi răspunse cu răbdare preotul, sunt și lucruri mai presus de gândirea noastră păcătoasă. Însă, ceea ce spui nu este atât de greu de priceput. Să privim, de exemplu, soarele! Să zicem că sfera de foc, ce dăinuiește acolo de veacuri, este Tatăl. Apoi, să spunem că lumina care ne vine de la soare este Fiul, Iisus Hristos, Ce a venit să ne lumineze viața și să ne scape de păcate. Apoi, căldura, care vine tot de la soare pentru a ne încălzi, să zicem că ar fi Sfântul Duh, Care, cu dragostea Sa, ne încălzește mereu sufletele înghețate de răutate. Vezi tu, fiul meu, soarele cu lumina și cu căldura lui nu sunt unul și același lucru și, cu toate acestea, cele trei rămân diferite când vorbim despre fiecare? La fel și în Sfânta Treime, Tatăl, Fiul și Sfântul Duh sunt Unul și Același Dumnezeu, Căruia noi, credincioșii, ne închinăm.

  Omul, ca și toate celelalte vietăți și lucruri, este creat de Dumnezeu din iubirea sa infinită. Dar omul este doar o creatură și întelepciunea sau puterile sale nici nu pot fi comparate cu cele ale Domnului. Însă, oamenii mândri păcătuiesc îndrăznind să creadă că nimic nu este mai presus de ei și că toate, mai devreme sau mai târziu, le sunt accesibile. Omul credincios știe, însă, că nu mintea și nici puterea, ci doar iubirea le poate cuprinde pe toate.

  “Nădejdea mea este Tatăl,
  Scăparea mea este Fiul,
  Acoperământul meu este Duhul Sfânt.
  Treime Sfântă, mărire Ție!”
  ( Sfântul Ioanichie )

 14. #14
  Mihaitza Avatar
  Mihaitza este offline Utilizator Bobocel
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Locatie
  in PLOIESTI
  Posturi
  356

  Implicit

  Cele patru piersici

  Odată, un țăran a vrut să-i încerce pe cei patru fii ai săi. I-a chemat dimineața la el și i-a dat fiecăruia câte o piersică. A plecat apoi la câmp, lăsându-i să-și vadă de treburi și să-și împartă ziua cum cred ei de cuviință. Seara însă, când s-a întors, i-a chemat pe toți patru în tindă și l-a întrebat pe cel mai mare:

  - Spune-mi, ce-ai făcut cu piersica ta ?
  - Ce să fac, tătucă, am mâncat-o și-ți mulțumesc. A fost tare bună. Am luat, apoi, sâmburele, l-am plantat în spatele casei, am udat locul și nădăjduiesc să crească acolo un piersic frumos și roditor.
  - Bine ai făcut, băiatul tatii, sunt sigur că tu o să ajungi un bun gospodar. Dar tu, îi zise celui de-al doilea, ce-ai făcut cu piersica ta ?
  - Am mâncat-o. A fost atât de bună, coaptă și fragedă ...
  - Și apoi ?
  - Păi, am aruncat sâmburele și m-am dus la mama să-i mai cer câteva, că tare bune erau.
  - Fiule, zise atunci omul cu întristare în glas, ai grijă să nu ajungi un om lacom că “lacomul mai mult pierde și leneșul mai mult aleargă”. Dar ție ți-a plăcut piersica, a fost bună ? - l-a întrebat țăranul și pe cel de-al treilea fiu al său.
  - Nu știu.
  - Cum nu știi, da' ce-ai făcut cu ea ?
  - Am vândut-o. M-am dus cu ea în târg și am dat-o cu zece bani. Uite-i!
  - Fiule, tu sigur o să ajungi mare negustor, dar ai grijă că nu toate sunt de vânzare în viață; mai ales, nu ceea ce ai primit de la părinți.
  În sfârșit, țăranul l-a întrebat și pe ultimul băiat, cel mai mic dintre toți.
  - Dar ție ți-a plăcut piersica ?
  - Nici eu nu știu, tătucă.
  - Cum, și tu ai vândut-o ?
  - Nu, tată. Eu m-am dus în vizită la prietenul meu de peste drum, care e bolnav, și i-am dus-o lui. S-a bucurat mult pentru ea și mi-a mulțumit din suflet.
  Cu lacrimi în ochi, tatăl și-a luat copilașul pe genunchi și i-a spus:
  - Nu știu ce te vei face tu în viață, dar știu că, indiferent ce drum vei urma, vei fi un bun creștin și asta e tot ce contează.

  “Lăsați copiii să vină la Mine!”
  ( Sfânta Scriptură )

 15. #15
  Mihaitza Avatar
  Mihaitza este offline Utilizator Bobocel
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Locatie
  in PLOIESTI
  Posturi
  356

  Implicit

  Casa Domnului

  Într-o seară de iarnă, o tânără familie stătea în jurul mesei. Tatăl era trist și apăsat de griji, iar mama plângea, ținându-și fața în palme. Fetița lor cea mică, mirată de această situație, se apropie încet și întrebă:
  - Mamă, de ce plângi ?
  - Fata mea, sunt zile grele, nu mai avem bani și pentru a putea trăi am vândut și casa aceasta frumoasă. Mâine va trebui să ne mutăm într-o casă mult mai mică. De aceea plâng, fiindcă ne este greu să plecăm din aceast loc minunat, unde am trăit în liniște atâția ani, și să ne mutăm într-o casă sărăcăcioasă și ca vai de ea ...
  - Dar, mamă, nu locuiește Dumnezeu și în casa aceea săracă în care ne vom muta ?
  Mirați de credința copilei și de adevărul spus de aceasta, părinții au înteles că, în viață, greutățile și necazurile de orice fel încolțesc sufletul omului, dar credința și speranța nu trebuie niciodată uitate, fiindcă doar cu ele în suflet drumul spinos al vieții e stăbătut mai ușor.


  “Precum meșterul aruncă aurul în topitorie și-l lasă a se cerne și a se curăți prin foc până ce vede că strălucește, tot așa și Dumnezeu lasă sufletele omenești să fie cercetate de necazuri, până ce se curăță și se lămuresc.
  De aceea, o astfel de cercetare a lui Dumnezeu este o mare binefacere pentru suflet.”

  ( Sfântul Ioan Gură de Aur )

Pagina 1 din 6 123456 UltimulUltimul

Subiecte Similare

 1. Cum am devenit crestin!!! - Articol
  De Santamia in forum Inforenergetica - Stiinta viitorului
  Replici: 70
  Ultimul post: 28 dec 2011, 01:14
 2. Masoneria - Pozitia Bisericii Ortodoxe Romane
  De Catalin in forum Discutii libere
  Replici: 34
  Ultimul post: 27 iun 2008, 14:41
 3. Pozitia Bisericii Ortodoxe Romana in legatura cu MASONERIA
  De Santamia in forum Discutii libere
  Replici: 3
  Ultimul post: 12 aug 2007, 09:22
 4. Sarbatori ortodoxe
  De Tixti in forum Crestinismul
  Replici: 98
  Ultimul post: 10 aug 2007, 01:05
 5. Radio crestin ortodox
  De cristicarstea in forum Discutii libere
  Replici: 0
  Ultimul post: 11 dec 2006, 15:13

Reguli postare

 • Nu puteti crea subiecte noi
 • Nu puteti posta replici
 • Nu puteti posta atasamente
 • Nu puteti sa va editati postarile
 •