Pagina 1 din 4 1234 UltimulUltimul
Rezultate de la 1 la 15 din 52

Subiect: Soia pro si contra

  1. #1
    lovelife este offline Moderator De'al casei
    Data inscrierii
    iulie 2006
    Locatie
    Galati
    Posturi
    2.040

    Implicit Soia pro si contra

    Sa incercam sa aflam mai multe despre ce se zice despre soia

    Exista voci care ii contesta calitatile, multi o vad ca pe o hrana miraculoasa. Alimentele din soia sunt la mare moda in Occident atunci cand vine vorba de diete sanatoase. Datorita continutului bogat in fitoestrogen, soia a devenit in ultimii ani subiectul multor cercetari de specialitate in Marea Britanie, SUA sau Canada. Fitoestrogenul este, asa cum indica si numele sau, de natura vegetala, avand o actiune similara cu aceea a hormonului feminin, desi nu la fel de puternica.

    Ce este soia?
    Planta de soia isi are originile in estul Asiei. Primii care i-au recunoscut valoarea nutritiva au fost chinezii, ea fiind de peste 4 000 de ani un aliment de baza pentru ei. In China antica, soia era considerata una dintre cele cinci culturi sacre (alaturi de orez, grau, orz si mei). Totusi, in Europa si America soia a fost adoptata pe scara larga de-abia din 1960. Lipsita de colesterol si cu un continut foarte scazut de grasimi saturate, dar extrem de bogata in proteine, soia este indicata in primul rand pentru sanatatea inimii (scade considerabil riscul aparitiei bolilor cardiovasculare). Riscul aparitiei cancerului de san este mai scazut la femeile care consuma soia. Din boabele de soia se prepara diverse alimente care imita gustul si aspectul laptelui, ale branzei (tofu) sau ale carnii (pateu, salam, soia texturata sub forma de granule, cuburi ). Ele pot fi o solutie excelenta pentru vegetarieni, dar si pentru cei care, in timpul postului, se abtin cu greu de la carne si lactate. Tofu este obtinuta prin coagularea laptelui de soia, in timp ce majoritatea celorlalte produse sunt derivate din faina de soia. In plus, in farmacii exista suplimente din soia, sub forma de capsule.

    La ce este buna?
    Adeptii acestei legume afirma ca fitoestrogenul imbunatateste calitatea tesutului mamar si poate scadea (cu cca 50%) riscul aparitiei cancerului de san. In tarile asiatice, unde soia se consuma din belsug, numarul femeilor care sufera de cancer de san este scazut - in Japonia, doar 4% dintre femei au aceasta afectiune, pe langa 42% in Marea Britanie.
    Fitoestrogenul din soia poate ameliora si unele simptome ale menopauzei (bufeurile, de exemplu). De altfel, unii experti, fascinati de capacitatea tamaduitoare a plantei, sustin ca un consum periodic si controlat al produselor din soia poate deveni o alternativa fara riscuri pentru clasica terapie hormonala administrata femeilor aflate la menopauza.
    Studiile arata ca soia poate fi de ajutor si in prevenirea osteoporozei, impiedicand pierderea masei osoase (fenomen cu care femeile se confrunta mai ales dupa menopauza). Pe langa fitoestrogeni, boabele de soia contin din plin antioxidanti. Acestia protejeaza celulele de efectul nociv al radicalilor liberi, substantele considerate responsabile de aparitia mai multor forme de cancer. Astfel, alimentele din soia sunt binevenite in cazul cancerului de colon, al cancerului pulmonar sau de prostata. Si bolnavii de diabet au nevoie de soia, fiindca ea creste capacitatea celulelor de a absorbi glucoza.
    De asemenea, proteinele din soia, spre deosebire de cele din carne, lapte sau oua, sunt mult mai usor filtrate de rinichi. Deci, hrana pe baza de soia poate preveni sau incetini evolutia diverselor afectiuni ale rinichilor, menajand aceste organe.

    De ce este contestata?
    Adversarii plantei de soia sustin ca fitoestrogenul poate destabiliza nivelul hormonal, incurajand, de fapt, dezvoltarea tumorilor mamare (nivelul hormonal poate influenta evolutia unor forme de cancer la san). Temerile au fost, insa, infirmate de un studiu bine fundamentat, realizat la Universitatea din Toronto. Potrivit acestuia, in cel mai rau caz, consumul de soia nu are nici un efect asupra tesutului mamar, controversatul fitoestrogen fiind o varianta atat de slaba a estrogenului, incat nu ar avea nici macar puterea de a ameliora simptomele menopauzei. Exista si temerea ca, atunci cand sunt consumate de femeia insarcinata, produsele din soia pot impiedica dezvoltarea normala a fatului. Dar acest lucru nu a fost pe deplin verificat.

    Ce gasesti in magazine?
    Soia granule - Foloseste-o in loc de carne tocata, la sarmale, drob, chiftele, musaca.
    Soia cuburi - poti face din ea diverse mancaruri, cum ar fi o tocanita de post.
    Ulei pur vegetal din soia - Este obtinut din uleiul boabelor de soia si nu are colesterol.
    Lapte de soia - Se face din faina de soia si apa, iar in comert il gasesti in varianta indulcita.
    Tofu (branza de soia) - Are mai multe sortimente: natur, cu sare sau cu alte condimente (marar, chimen).
    Salam vegetal - Seamana mai degraba cu parizerul si este bogat condimentat.
    Pateu vegetal - Picant, cu ciuperci sau alte arome, este mult mai usor digerabil decat pateul din carne.
    Crochete vegetale in sos tomat - Sunt preparate din branza de soia, gluten de grau si nuca macinata.
    Carne vegetala in sos tomat - Este un fel de tocanita la conserva. Poate fi consumata si cu paste fainoase.
    Crochete vegetale dulci - Au in compozitie lapte, ulei si faina de soia, zahar si caramel.

    Voi ce parere aveti?
    Un site
    Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
    si un
    Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
    pentru mamici unde se dezbat subiecte despre sarcina, nastere precum si crestere si educarea copiilor.
    Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

  2. #2
    Etienne Avatar
    Etienne este offline I.E. Copacel roditor
    Data inscrierii
    septembrie 2006
    Posturi
    682

    Implicit

    Cum ramane cu soia modificata genetic?

    Eu una sunt de acord cu consumul de soia, desi gustul cam lasa de dorit (ii trebuie multe condiemente ca sa ajunga sa aiba ceva gust, dar merge).

  3. #3
    lovelife este offline Moderator De'al casei
    Data inscrierii
    iulie 2006
    Locatie
    Galati
    Posturi
    2.040

    Implicit

    Pai sunt alte alimente care le consumam care au modificari genetice mai mari, in SUA cam toata mancarea este modificata genetic, oficial sau neoficial.
    Un site
    Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
    si un
    Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
    pentru mamici unde se dezbat subiecte despre sarcina, nastere precum si crestere si educarea copiilor.
    Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

  4. #4
    Etienne Avatar
    Etienne este offline I.E. Copacel roditor
    Data inscrierii
    septembrie 2006
    Posturi
    682

    Implicit

    Citat Citat din LoveLife
    Pai sunt alte alimente care le consumam care au modificari genetice mai mari, in SUA cam toata mancarea este modificata genetic, oficial sau neoficial.
    Sincera sa fiu, nu ma prea intereseaza sa plec in SUA sa consum produsele lor modificate genetic mai mult decat soia noastra.Ma intereseaza ce parere aveti despre soia NOASTRA, romaneasca modificata genetic.E sanatoasa sau nu?De ce este sau nu sanatoasa?

    Ma intereseaza parerile voastre, ale celor care consumati soia modificata genetic si, cu atat mai mult a celor care consuma soia pura, curata.

    Candva ma batea gandul sa imi fac la tzara la bunici plantatie de soia!Offff....ce ti-e si cu naivitatea asta!Acum mi-a mai trecut...Mai devreme ma gandeam cum ar fi apun in balcon soia :twisted: !Asta ar fi apogeul naivitatii !

    Deci, soia modificata genetic e mai nociva decat carnea folosita sub orice forma?

    Si, pt.consumatorii de soia, poate ma ajutati cu cateva retete de preparate pe baza de soia.Cu gust va rog...cu gust sa iasa mancarica !

  5. #5
    lovelife este offline Moderator De'al casei
    Data inscrierii
    iulie 2006
    Locatie
    Galati
    Posturi
    2.040

    Implicit

    Citat Citat din Etienne
    Citat Citat din LoveLife
    Pai sunt alte alimente care le consumam care au modificari genetice mai mari, in SUA cam toata mancarea este modificata genetic, oficial sau neoficial.
    Sincera sa fiu, nu ma prea intereseaza sa plec in SUA sa consum produsele lor modificate genetic mai mult decat soia noastra.Ma intereseaza ce parere aveti despre soia NOASTRA, romaneasca modificata genetic.E sanatoasa sau nu?De ce este sau nu sanatoasa?
    Partea proasta este ca la noi se pun in pamant seminte made in SUA si se importa foarte multe produse made in SUA.
    La noi sa interzis cultivarea soia modificata genetic mai mult sau mai putin modificata genetica, dar se incurajeaza importul de astfel de produse.
    Carnea este ma nociva si pentru ca animalele crescute industrial consuma alimente modificate genetic si sunt dopate cu hormoni de crestere pentru a creste mai repede si a fi mai rentabili
    Un site
    Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
    si un
    Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
    pentru mamici unde se dezbat subiecte despre sarcina, nastere precum si crestere si educarea copiilor.
    Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

  6. #6
    Etienne Avatar
    Etienne este offline I.E. Copacel roditor
    Data inscrierii
    septembrie 2006
    Posturi
    682

    Implicit

    Citat Citat din LoveLife
    La noi sa interzis cultivarea soia modificata genetic mai mult sau mai putin modificata genetica, dar se incurajeaza importul de astfel de produse.
    Mai in gluma, mai in serios, cum as putea cultiva eu soia curata, nemodificta?Cineva imi spusese cum ca in Ungaria as gasi soia nemodificata genetic, buna pt.a incepe cultura.De unde pot lua soia "buna" macar cat sa cultiv pt.productie si consum propriu?

  7. #7
    Tixti este offline Utilizator Bobocel
    Data inscrierii
    august 2006
    Locatie
    Braila
    Posturi
    450

    Implicit

    1. In primul rand, intr-adevar, cam toata soia este zguduita genetic. Modificarea genetica nu este musai un lucru rau, ci este perceput de noi k fiind ceva rau, fiindca nu suna bine. Oriunde te duci sa cumperi seminte de soia pentru cultivare, vei gasi soia "modificata genetic", care are o productivitate mai mare, e mai rezistenta la daunatori, etc. Asta nu inseamna ca proprietatile ei sunt fundamental afectate, ci doar un pic alterate, dar nu atat de mult incat sa influenteze pe consumator. Daca cumparati lapte de soia de exemplu (in Braila nu se gaseste asa ceva, aviz distribuitorilor), veti vedea ca pe eticheta scrie: soia folosita la prepararea acestui produs nu este modificata genetic. Asta e vrajeala, sa nu credeti. Nicaieri in Romania, in anul 2006, in campania din primavara, nu s-a gasit de achizitionat soia "curata", asa ca momentan nu aveti de unde cumpara asa ceva (dupa cunostintele mele).
    2. Celelalte alimente: stim cu totii ca pentru obtinerea productiei mari de carne, animalele se indoapa cu hormoni de crestere, si sunt multe ferme din Romania chiar, unde, pentru a raspunde mai bine la stimulii de crestere, animalele sufera "mutatii genetice", si cresc precum Fat Frumos. Imi zicea cineva din Franta, ca sunt ferme la care puii cresc cu 1 kil pe zi. Eu nu prea cred asa ceva, dar in lumea asta e posibil orice, inclusiv sa vezi ca azi iese puiul din ou, si saptamana viitoare e bun de trimis la piatza, la o greutate numai buna de varat la cuptor.
    3. Gustul. Asta e intr-adevar o mare problema. Daca ati gustat boabe de soia, ati vazut ca au un gust mai curand de pastaie verde. Din soia se prepara multe alimente, de la lapte, pana la cubulete care imita carnea, preparate din carne, etc. Soia este un produs cu gust rau. Pentru a obtine un gust cat de cat acceptabil, in preparatele din soia se folosesc f. mult diverse produse pe care eu le-as trece pe o lista neagra, adica multe E-uri, coloranti, etc. Aici e o mare problema. Fiindca omul este dotat de la Dumnezeu si cu simtul gustului, si n-ai ce-i face nene, trebe sa bage in gura si ceva care sa ii placa. Nu cred ca e cineva care ar manca salata de pelin, chiar daca i s-ar spune ca e sanatoasa, si contine vitamine. Asa ca trebe sa facem ceva si pentru gust. Preparata acasa, soia capata gust tot prin adaugarea de diverse alte produse. Singura deosebire este ca atunci cand o pretari acasa, stii ce pui in ea si gustul vine de la bulionul tau, de la ceapa ta, de la usturoiul tau, etc, nu adauga nimeni acasa nici E-uri si nici coloranti. Asa ca o solutie buna pentru cine consuma soia este sa o prepare acasa, chiftelutze, tocanitza, etc. si sa renunte la cumpararea de preparate din soia care imita salamul, parizerul, pateul, etc.
    Deci dupa mine, e buna soia consumata ca lapte din soia, si preparata la domiciliu.
    Cat despre ce mananca americanii, stim cu totii ca p-afara haleala n-are gust, eu stiu din experienta personala, si presupun ca p-acolo si morcovii sunt modificati genetic, asa ca sa ne bucuram ca suntem inca romani, si ca avem agricultura (inca) ecologica. Dar cum UE vine peste noi, zic si eu ca si altii, vai de fundul nostru. De la anu o sa mancam si noi mere cu gust de sosete.

    Pizza cu soia:
    Un blat de pizza obisnuit, ardei, ciuperci, masline, cascaval de oaie, cubulete de soia, un ou.
    Se vara blatul la microunde 1 minut, se scoate, se face un amestec din: ou, soia(taiata mai maruntzel), ciuperci, maslinele taiate, ceva condimente, daca credeti ca e nevoie. Se presare amestecul de mai sus pe blat, se vara iar la microunde 1 minut. Se scoate, se rade pe deasupra cascavalul, se pune tot deasupra feliutele de cascaval (eventual si de rosii), iar cateva masline, cui iiplace, si un praf de piper, si se introbaga la loc la microunde pentru 3 - 4 minute. Apoi se infuleca cu pofta mare.
    Cine n-are microunde, poate sa incerce si la cuptorul cu gaze, dar timpul de coacere e mai mare - 10 minute.
    Gata ca mi-e foame.
    Dumnezeu ne iubeste pe toti

  8. #8
    Santamia este offline I.E. Bobocel
    Data inscrierii
    iulie 2006
    Locatie
    Galati
    Posturi
    362

    Implicit

    Exista si in Braila Lapte de Soia stiu ca distribuie si in zona braiala produsele Fitofit o colega de a noastra din GALATI

    Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
    - Salon de masaj si Scoala de masaj

  9. #9
    Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
    Data inscrierii
    august 2006
    Locatie
    Pitesti
    Posturi
    2.823

    Implicit

    Citat Citat din Tixti
    Fiindca omul este dotat de la Dumnezeu si cu simtul gustului, si n-ai ce-i face nene, trebe sa bage in gura si ceva care sa ii placa. Nu cred ca e cineva care ar manca salata de pelin, chiar daca i s-ar spune ca e sanatoasa, si contine vitamine.
    E interesanta reteta cu salata de pelin!
    Poate ca salata nu este consumabila, dar vinul... De, si mai ales dupa Pasti este de milioane. Mai ales pentru cei care "stiu si de ce".

  10. #10
    Tixti este offline Utilizator Bobocel
    Data inscrierii
    august 2006
    Locatie
    Braila
    Posturi
    450

    Implicit

    Citat Citat din Santamia
    Exista si in Braila Lapte de Soia stiu ca distribuie si in zona braiala produsele Fitofit o colega de a noastra din GALATI
    Daca stii si unde, in ce pravalie se vinde, ar fi super, fiindca eu nu am gasit decat la Billa, dar era ceva cu cacao, am luat, dar era ffff dulce. Am mai cautat si in alta parte, dar nu gasii. Daca poate, sa iti zica si ma duc acolo sa ieu. Senkiu.
    Dumnezeu ne iubeste pe toti

  11. #11
    Tixti este offline Utilizator Bobocel
    Data inscrierii
    august 2006
    Locatie
    Braila
    Posturi
    450

    Implicit

    Mai are cineva retete cu soia? Pe bune, acuma vine postul, ocazie cu care o sa deschidem oricum un topic pe tema asta, dar pana atunci, poate stie cineva si alte retete cu soia. Eventual linkuri catre retete. Multumesc.
    Dumnezeu ne iubeste pe toti

  12. #12
    Nicoleta este offline I.E. Mugurel
    Data inscrierii
    iulie 2006
    Locatie
    Galati
    Posturi
    154

    Implicit

    Tata Tixti pot sa iti spun ca soia nu e chiar asa de rea la gust, in fost e tot o fasole, iar daca o folosesti in combinatie cu tarhonul care e usor mentolat, chiar e gustoasa. Acum e si o chestie de preferinte ce-i adevarat, dar nu cred ca tie nu iti place fasolea.

  13. #13
    Nicoleta este offline I.E. Mugurel
    Data inscrierii
    iulie 2006
    Locatie
    Galati
    Posturi
    154

    Implicit

    Citat Citat din Tixti
    Mai are cineva retete cu soia? Pe bune, acuma vine postul, ocazie cu care o sa deschidem oricum un topic pe tema asta, dar pana atunci, poate stie cineva si alte retete cu soia. Eventual linkuri catre retete. Multumesc.
    Retete noi nu prea sunt. Imagineaza-ti mancare obisnuita cu carne, dar cu soia in loc de carne. Iar in post aceasi mancare obisnuita, dar fara alimente de origine animala.
    Sper ca te-am lamurit. Daca nu, poti sa imi ceri amanunte.

  14. #14
    cristicarstea este offline I.E. Bobocel
    Data inscrierii
    decembrie 2006
    Locatie
    Bucuresti
    Posturi
    295

    Implicit Soia inhibă dezvoltarea celulelor canceroase

    Soia inhibă dezvoltarea celulelor canceroase


    În concentrații apreciabile, soia conține un "medicament-minune", puternic antioxidant - genisteina. În testele care au fost efectuate în eprubetă, aceasta reușește să stopeze dezvoltarea diverselor tipuri de celule canceroase: de colon, piele, plămâni, prostată, sân. O altă concluzie îmbucurătoare se referă la efectele genisteinei, concentrată în bobul de soia, asupra ritmului de îmbătrânire. La animalele de laborator, hrănite cu boabe de soia, durata de viață a crescut cu 13 la sută, comparativ cu altele, hrănite cu cazeină, o proteină prezentă în lapte și diverse produse lactate. Dr. Stephen Barnes, profesor de farmacologie la Universitatea Birmingham, din Alabama, crede că genisteina prezentă în bobul de soia este un inhibitor al cancerului de sân și prostată. Acțiunea genisteinei, chiar pe termen scurt, echivalează cu un vaccin împotriva tumorilor canceroase. Un experiment de laborator a fost elocvent în acest sens. Unui lot de femele de șobolan i s-a administrat genisteină, la scurt timp de la naștere. Efectul a fost neașteptat. Ajunse la vârsta mijlocie și la bătrânețe, genisteina le-a întârziat multiplicarea celulelor canceroase. Tot în acest experiment, un grup de femele tinere au fost injectate cu o substanță cu efecte cancerigene - mai concret, de cancer la sân. Unora din acest lot li s-a administrat apoi genisteină, iar celorlalți li s-a dat o substanță inactivă. Din cele care au fost injectate cu genisteină, 60 la sută s-au îmbolnăvit de cancer la sân la maturitate sau bătrânețe. În schimb, în lotul tratat cu compuși inactivi, toate femelele, deci 100 la sută, au dovedit că au tumori.
    Așa se explică de ce japonezii, mari consumatori de soia, dețin recordul mondial de longevitate. În hrana cotidiană orice japonez mănâncă circa 30 g de soia. La americani, care consumă foarte puțină soia, s-a constatat de patru ori mai multe cazuri de cancer, comparativ cu japonezii.

    Rețeta zilei
    Chifteluțe de soia
    Ingrediente: 200 gr soia, 4 morcovi, 6 gălbenușuri de ouă de prepeliță sau 3 gălbenușuri de ouă de găină, mărar și pătrunjel - câte o legătură, cimbru - după gust, 200 ml ulei de măsline.
    Preparare: Fierbem boabele de soia, schimbând prima apă după 10 minute de la primul clocot. Apoi scurgem boabele și le trecem prin mașina de tocat carne. Separat curățăm morcovii, îi spălăm și îi trecem prin răzătoare cu sita deasă. Vom amesteca piureul de soia cu morcovii, gălbenușurile, verdețurile și cimbrul. Din această pastă facem chifteluțe pe care le prăjim în ulei încins. După ce le scurgem bine uleiul rămas de la prăjire, le asezonăm cu mărar.

    sursa : www.adevarulonline.ro

    Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
    romani

  15. #15
    Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
    Data inscrierii
    august 2006
    Locatie
    Pitesti
    Posturi
    2.823

    Implicit Re: Soia inhibă dezvoltarea celulelor canceroase

    Citat Citat din cristicarstea
    Soia inhibă dezvoltarea celulelor canceroase


    În concentrații apreciabile, soia conține un "medicament-minune", puternic antioxidant - genisteina.
    Ce mai ramane din acest antioxidant dupa ce boaba de soia a fost prelucrata termic?
    Dr. Stephen Barnes, profesor de farmacologie la Universitatea Birmingham, din Alabama, crede că genisteina prezentă în bobul de soia este un inhibitor al cancerului de sân și prostată. Acțiunea genisteinei, chiar pe termen scurt, echivalează cu un vaccin împotriva tumorilor canceroase.... În hrana cotidiană orice japonez mănâncă circa 30 g de soia. La americani, care consumă foarte puțină soia, s-a constatat de patru ori mai multe cazuri de cancer, comparativ cu japonezii.
    Cercetarea stiintifica costa si este sustinuta de marile concerne care doresc publicitate pentru produsele lor. Intrebarea este: japonezii din America sunt singurii cinsumatori de soia si nu intra in statistici?

    Rețeta zilei
    Chifteluțe de soia
    Ingrediente: 200 gr soia, 4 morcovi, 6 gălbenușuri de ouă de prepeliță sau 3 gălbenușuri de ouă de găină, mărar și pătrunjel - câte o legătură, cimbru - după gust, 200 ml ulei de măsline.
    Preparare: Fierbem boabele de soia, schimbând prima apă după 10 minute de la primul clocot. Apoi scurgem boabele și le trecem prin mașina de tocat carne. Separat curățăm morcovii, îi spălăm și îi trecem prin răzătoare cu sita deasă. Vom amesteca piureul de soia cu morcovii, gălbenușurile, verdețurile și cimbrul. Din această pastă facem chifteluțe pe care le prăjim în ulei încins. După ce le scurgem bine uleiul rămas de la prăjire, le asezonăm cu mărar.
    Se poate folosi soia de la punga? Varianta marunta? Ca mi se pare mai greu cu fiertul boabelor si datul prin masina.

Pagina 1 din 4 1234 UltimulUltimul

Subiecte Similare

  1. Familia -pro sau contra casatoriei
    De Zâmbet in forum Familia: copii, parinti, bunici
    Replici: 56
    Ultimul post: 08 ian 2013, 12:50

Reguli postare

  • Nu puteti crea subiecte noi
  • Nu puteti posta replici
  • Nu puteti posta atasamente
  • Nu puteti sa va editati postarile
  •