Pagina 2 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul
Rezultate de la 16 la 30 din 52

Subiect: Soia pro si contra

  1. #16
    cris este offline Utilizator De'al casei
    Data inscrierii
    septembrie 2006
    Posturi
    2.533

    Implicit

    Si eu am tot mincat soia vreo 2 ani,pina am aflat ca este modificata genetic.Nu cunosc sa fie pe piata soia cu-adevarat nemodificata genetic.
    PS:contra tumorilor de orice fel,avem la noi ceaiul de coada calului .
    Vasele cu apa nu mai sunt suficiente.
    Duceti-ne direct la izvor!

  2. #17
    donjoe este offline Utilizator Samanta
    Data inscrierii
    septembrie 2006
    Posturi
    5

    Implicit

    De vreme ce în privința efectelor negative există deocamdată doar studii cu concluzii contradictorii, probabil cel mai precaut este să nu depășim cu mult cantitatea recomandată de Administrația Alimentelor și Medicamentelor din S.U.A. (FDA). Acum, recomandarea spune că este sănătos consumul a 25 de grame de proteină de soia pe zi, deci pentru a ne estima consumul trebuie să ținem cont că soia este formată în proporție de 30% din proteine (și, cu o mică ajustare în jos, procentul se menține, probabil, pentru orice derivat din soia). Ar reieși, atunci, că 100g pe zi de... orice din soia ajunge.

  3. #18
    Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
    Data inscrierii
    august 2006
    Locatie
    Pitesti
    Posturi
    2.823

    Implicit

    Citat Citat din donjoe
    cantitatea recomandată de Administrația Alimentelor și Medicamentelor din S.U.A. (FDA). Acum, recomandarea spune că este sănătos consumul a 25 de grame de proteină de soia pe zi, deci pentru a ne estima consumul trebuie să ținem cont că soia este formată în proporție de 30% din proteine (și, cu o mică ajustare în jos, procentul se menține, probabil, pentru orice derivat din soia). Ar reieși, atunci, că 100g pe zi de... orice din soia ajunge.
    Ca o prima aproximatie a estimarii este perfect.
    Recomandarea aceea tine cont si de masa (greutatea) celui care mananca? Ca intre categoriile musca si grea, raportul este in jur de 1:2, iar daca este vorba supergrea, atunci poate sa ajunga si sa treaca de 1:3.
    Si nu ma gandesc neaparat la luptatori, ci la oamenii obisnuiti a caror greutate se incadreaza in clasele acestea de greutate.
    Si nu pun la socoteala varsta si sexul.

  4. #19
    cris este offline Utilizator De'al casei
    Data inscrierii
    septembrie 2006
    Posturi
    2.533

    Implicit

    Copii,soia modificata genetic este mai sanatoasa ca parizerul si salamul,dar tot nociva ramine.Ea modifica genetic.Este ca in bancul cu gunoiul,cind versi tone de gunoi si mergi la pariu cit scoti cu farasul.Mai bine o supa sincera de gaina de la tara-care se mai poate gasi inca.Sau o fasole batuta.Sau un spanac.Sau urzici cu mamaliga.Sau o varza " pacalita "
    Vasele cu apa nu mai sunt suficiente.
    Duceti-ne direct la izvor!

  5. #20
    Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
    Data inscrierii
    august 2006
    Locatie
    Pitesti
    Posturi
    2.823

    Implicit

    Citat Citat din cris
    Copii,soia modificata genetic este mai sanatoasa ca parizerul si salamul,dar tot nociva ramine.Ea modifica genetic."
    Informatia asta de unde mai vine?

  6. #21
    lovelife este offline Moderator De'al casei
    Data inscrierii
    iulie 2006
    Locatie
    Galati
    Posturi
    2.040

    Implicit

    Citat Citat din cris
    Copii,soia modificata genetic este mai sanatoasa ca parizerul si salamul,dar tot nociva ramine.Ea modifica genetic.Este ca in bancul cu gunoiul,cind versi tone de gunoi si mergi la pariu cit scoti cu farasul.Mai bine o supa sincera de gaina de la tara-care se mai poate gasi inca.Sau o fasole batuta.Sau un spanac.Sau urzici cu mamaliga.Sau o varza " pacalita "
    Nu sunt de acord, oricum eu nu sunt pentru consumul de carne, ci indemn la o alimentatie sanatoasa
    Un site
    Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
    si un
    Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
    pentru mamici unde se dezbat subiecte despre sarcina, nastere precum si crestere si educarea copiilor.
    Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

  7. #22
    cris este offline Utilizator De'al casei
    Data inscrierii
    septembrie 2006
    Posturi
    2.533

    Implicit

    Razboiul cu soia a-nceput tocmai de la productivitatea scazuta la ha versus beneficii.Iar atunci au modificat-o genetic ptr a fi profitabila.
    Dar a fost interzisa ptr ca proteina de soia modificata modifica gena umana si animala.Acesta este razboiul la baza.
    Pe de alta parte eu nu pledez ptr carne,dar sint total impotriva carnii de magazin.Astfel,o supa de gaina de curte o data pe saptamina nu dauneaza,in schimb dauneaza carnea de magazin si soia modificata indiferent de ritmicitataea consumului.Este cunoscut ca orice carne putrezeste in stomac.Dar corpul are capacitatea de a consuma carnea in 24 de ore.Astfel,cine consuma carne de 2 ori pe saptamina este safe.
    Eu as pleda impotriva stresului,impotriva oboselii si a constringerilor umane mai intii.
    Vasele cu apa nu mai sunt suficiente.
    Duceti-ne direct la izvor!

  8. #23
    george este offline I.E. Mugurel
    Data inscrierii
    februarie 2007
    Locatie
    Sibiu
    Posturi
    139

    Implicit

    nu cred ca, carnea este ok pentru sistemul nostru digestiv.din cate stiu sistemul digestiv la animalele carnivore contine un intestin mult mai scurt ca al omului astfel incat carnea se digera mai rapid.
    Pana cand carnea trece prin sistemul nostru digestiv se incarca organismul cu o multime de toxine care trebuie eliminate deci un stres in plus pentru organism.
    M-am lasat de mai mult timp de carne si e ok in conditiile in care fac si sport regulat.
    Daca carnea e un aliment asa bun (parintii mai ma innebunesc ca fara carne nu se poate trai) cum se faca ca in caz de boala, convalescenta carnea e primul aliment pe care inclusiv medicii il recomanda sa il elimini?nu inseamna implicit ca si ei recunosc ca e un aliment greu de digerat?
    Totul e posibil dar nu totul e permis

  9. #24
    Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
    Data inscrierii
    august 2006
    Locatie
    Pitesti
    Posturi
    2.823

    Implicit

    Citat Citat din Tixti
    Mai are cineva retete cu soia? Pe bune, acuma vine postul, ocazie cu care o sa deschidem oricum un topic pe tema asta, dar pana atunci, poate stie cineva si alte retete cu soia. Eventual linkuri catre retete. Multumesc.
    E drept ca Postul Mare a trecut, dar reteta abia acum am aflat-o, ba am si referinte bune la ea.

    SALATA CU SOIA

    De vi-i voia,
    Să faceți soia
    De mâncare-n
    Postul Mare,
    Puteți să faceți așa:
    Veți cumpăra
    Soia, usturoi, ardei,
    Pătrunjel, oțet, ulei.
    Ca să vă iasă și vouă,
    Va dezvălui un secret:
    Stropiți cu puțin oțet
    Legumele tocate
    După gust sărate.
    Soia fiartă se prăjește
    Ca peștele, țărănește.
    Adică, prin făină-i dată,
    Cu mălai amestecată.
    Intr-o cratiță deoparte
    Pui legume asortata,
    Pe ele, soia prăjită,
    Și cu oțet stropită.
    Apoi, un strat de legume
    Și iarăși, soia se pune,
    Până la ultimul strat,
    Când se toarnă, neapărat,
    Uleiu-n care s-a prăjit.
    Stai cu vasu-acoperit,
    Minute cam cinsprezece
    Și după ce astea vor trece,
    Ce mâncați, e o minune,
    Sigur și altora veți spune,
    Caci acuma știți, pe de rost,
    Această rețetă de post.

    Poftă bună!

    Florica Dobre, Mărăcineni, AG

  10. #25
    cris este offline Utilizator De'al casei
    Data inscrierii
    septembrie 2006
    Posturi
    2.533

    Implicit

    George,si maica-mea se dadea de ceasu'mortii ca mor daca nu maninc carne ( in prima luna ) O sa le treaca.
    Problema pe care am incercat sa o scot eu in evidenta este alta:
    oricita soia sau legume maninci,daca nu scapi de stres,e degeaba.
    ( nu ma refer la tine,comentam in general )

    Pe de alta parte,alt aspect este ca o leguma poate deveni o sursa de necazuri,daca nu stii ce contine.Cine are o sursa de legume bio,e ok.Cine ia din piata,nu stiu daca stie ce cumpara.Din experienta mea de pina acum pot spune ca legumele cum se faceau in anii 70-80 nu se mai fac,in primul rind datorita climei (se maneaza)
    In al doilea rind,se da cu ierbicide la greu,pre si post emergente,e drept cele foarte toxice s-au scos,dar nici cu cele ramase nu mi-e rusine.
    Semintele folosite sint toate modificate genetic la scara mai mare sau mai mica,astfel obtininduse,de ex in loc de 30 de tone/ha gogosar soi vechi nemodificat se seamana cu soiul Cornel si se scot 140-160 t/ha.La fel la ardei,rosii etc
    Rosiile in floare se pot picura cu modificatori direct pe floare si cresc spre 600 gr bucata.La fel cresc ingrasate cu uree industriala.
    Cu ingrasamintele chimice,aceeasi poveste.

    Soia este o planta pretentioasa,creste in luncile nisipoase si umede .Aceste conditii se indeplinesc greu azi,dar planta modificata este mai nepretentioasa.Si eu am vrut sa cultiv ceva soia ,dar m-am lasat pagubasa.

    Porumbul ,din care cel mai cunoscut este soiul Pioneer,are o productivitate mare/ha,dar si acesta este modificat.Semintele obtinute in primul an nu germineaza al doilea an.
    Eu am reusit sa gasesc pe cineva care cultiva un soi de porumb din seminte de dinainte de comunism si care este prasit an de an,rezistent si curat.Poate pun mina pe citeva kg,sper.

    Pe linga cele de mai sus,se mai otraveste pamintul si cu chestii impotriva coropisnitelor,soarecilor,etc

    Stiu ca acestea suna ca dintr-o revista cu tiraj mic si discutabil,dar eu va spun cam de la fata locului ce se-ntimpla.

    Acum doua saptamini am vazut o frumusete de iapa cum a murit c-a mincat iarba data cu ierbicid,cal de o tona,ma gindesc la om ce se-ntimpla.(mai incet,dar sigur)
    Realitatea trista este c-am ajuns la concluzia ce,desi pute piata de mincare,nu prea ai ce minca.

    De aceea am pledat sincer ,mai bine o gaina hranita cu rime,goange,urzica tocata,dar sanatoasa decit legume pline de otrava.Nu stiu care dintre aceste produse este mai toxica.
    Vasele cu apa nu mai sunt suficiente.
    Duceti-ne direct la izvor!

  11. #26
    Catalin este offline I.E. De'al casei
    Data inscrierii
    iulie 2006
    Locatie
    Galati
    Posturi
    1.108

    Implicit

    Copilul meu de cand sa nascut nu a pus gura pe carne si este perfect sanatoasa, nu a avut nici o problema de sanatate , in afara ca ii mai curge nasul uneori, este foarte inteligenta si energica, si mai stiu cativa copii care la fel nu au consumat carne niciodata si sunt f sanatosi

    Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
    -
    Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

  12. #27
    Tixti este offline Utilizator Bobocel
    Data inscrierii
    august 2006
    Locatie
    Braila
    Posturi
    450

    Implicit

    mai dragilor,
    dupre o lunga absentza datorata unor probleme tehnice si organizatorico-administrative, iaca ma var si eu in vorba precum mi-i felul. Deci: omul, din cele mai vechi timpuri, haleste carnaraie cata poate duce. Nu a dat nimeni coltzul din motivul asta. Necazul este altul. Ca daca dupa o viatza plina de carnuri, urmeaza o batranetze scurta si bolnavicioasa, s-a constatat ca daca infulecam verdetzuri, legume si alte produse agricole, nu ne pasc nici boli de inima, nici de ficatzi, nici de pipote sau ce mai avem noi acolo. Daca pe vremuri omul raposa pana sa se bucure de 40 de primaveri, asta daca nu il sinucideau turcii sau tatarii, acuma sperantza de viatza s-a dus spre 70 anishori si mai bine. Basca mintea omeneasca e mai evoluata. Asta in special datorita combustibilului ingurgitat. Nici eu, ca om normal si traitoriu pre planeta, nu sunt inca indreptat spre alimentatie compusa numai din semintze de copaci si laptuci, dar e limpede pentru evri badi ca daca reducem carnitza la cat mai putin posibil, avem shanse sa ne mearga si cerebelul k lumea, si sa avem si caroseria nealterata mult timp de aci inainte. Asa ca sa indemnam sa mai lasam carnitza si sa ne apucam si de alte legume uitate prin podul bunicii.
    Dumnezeu ne iubeste pe toti

  13. #28
    cris este offline Utilizator De'al casei
    Data inscrierii
    septembrie 2006
    Posturi
    2.533

    Implicit

    Da,imi pare rau ca n-am reusit sa imi exprim ideea de baza,anume sa va atrag atentia sa selectati ce mincati.Nu pledez ptr consumul de carne,dimpotriva.Eu intr-o iarna am fost la ski vreo 10 zile si am mincat doar nuci,gulii,floarea soarelui ,griu si prune uscate si m-am simtit foarte bine.
    Vasele cu apa nu mai sunt suficiente.
    Duceti-ne direct la izvor!

  14. #29
    Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
    Data inscrierii
    august 2006
    Locatie
    Pitesti
    Posturi
    2.823

    Implicit

    Citat Citat din cris
    Da,imi pare rau ca n-am reusit sa imi exprim ideea de baza,anume sa va atrag atentia sa selectati ce mincati.Nu pledez ptr consumul de carne,dimpotriva.Eu intr-o iarna am fost la ski vreo 10 zile si am mincat doar nuci,gulii,floarea soarelui ,griu si prune uscate si m-am simtit foarte bine.
    Interesant ca atunci cand se binecuvinteaza coliva si mancarea care se da de pomana, preotul spune un pasaj care vine din VT in care se aduce aminte un episod din captivitatea babiloneana si in care cei care mancasera graunte erau mai vioi si mai sanataosi decat cei care se saturasera de bunataturi.
    Desi nu are soia , amestecul de cereale zdrobite si fructe uscate, denumit musli poate constitui cel putin o masa deosebit de consistenta. Trebuie sa ai si destule masele, ca sa poti sa mesteci, si destula rabdare ca sa le mesteci pana se insaliveaza bine. Gustul de musli neinmuiat este deosebit. Amestecarea lui cu lapte, apa, ceai, iaurt ca sa devina ca o pasta, va poate priva de un deliciu. Asa se vede de la mine, dar daca nu ati incercat inca, puteti sa o faceti cu proxima ocazie.

  15. #30
    oradeauravietii Avatar
    oradeauravietii este offline Utilizator Mugurel
    Data inscrierii
    ianuarie 2007
    Locatie
    Timisoara
    Posturi
    148

    Implicit




    Intr-adevar musli cu fructe uscate( sau chiar fara acestea) la masa de dimineata, eventual cu fructe proaspete maruntite (capsuni, mere, visine, cirese,portocale , kivi, ananas si cate altele, maruntite dupa preferinte, dispozitie si creativitate, poate constitui o masa savuruoasa consistenta, sanatoasa si echilibrata dpdv nutritional si IE!
    In plus iti pune rabdarea si muschii falcutelor si de ce nu respiratia la antrenament !
    Pofta cea buna si cu masura!
    :P :P :P

Pagina 2 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul

Subiecte Similare

  1. Familia -pro sau contra casatoriei
    De Zâmbet in forum Familia: copii, parinti, bunici
    Replici: 56
    Ultimul post: 08 ian 2013, 12:50

Reguli postare

  • Nu puteti crea subiecte noi
  • Nu puteti posta replici
  • Nu puteti posta atasamente
  • Nu puteti sa va editati postarile
  •