Rezultate de la 1 la 3 din 3

Subiect: De unde vin de fapt evreii si cum au aparut

 1. #1
  lovelife este offline Moderator De'al casei
  Data inscrierii
  iulie 2006
  Locatie
  Galati
  Posturi
  2.040

  Implicit De unde vin de fapt evreii si cum au aparut

  Am gasit un articol foarte interesant http://bisericasecreta.wordpress.com...ne-vin-evreii/

  De unde ne vin Evreii!?

  O stranie poveste a fost mereu lansată de-a lungul timpului de către evrei, relativ la închipuita lor existență milenară pe teritoriul României, revendicând astfel un drept natural. O astfel de teorie, care susține colonizarea Daciei de către imperiul roman cu populație evreiască strămutată din Iudeea, a fost relansată în anul 2002 de către Teșu Solomovici în lucrarea România Iudaică, lucrare sub forma a două volume uriașe publicate pe banii Ministerului Culturii din România, deci pe banii contribuabililor români. De aici decurge ideea că evreii au o existență naturală în România dinainte încă de nașterea poporului român. Ei bine, de aici mai este doar un pas până la a spune că drepturile lor asupra teritoriului României sunt mai vechi decât ale noastre. Astfel, am ajuns să ne învățăm istoria de la străini. Ungurii (hunii) ne spun că nu ne-au găsit aici când s-au așezat în Transilvania și în Câmpia Panoniei, iar evreii ne spun că nici nu ne născusem când ei erau stăpâni în Dacia ca cetățeni romani.
  Teoria ascendenței evreiești asupra românilor în teritoriilor dacilor (Dacia Traiana sau România Mare de mai târziu) a fost lansată într-o serie de studii ale autorilor evrei încă de la jumătatea secolului al 19-lea și prima jumătate a secolului 20, pentru ca să revină în forță la începutul mileniului 3, de data aceasta pe banii românilor și fără nici o reacție din partea istoricilor români. Cu totul alta a fost situația acum 90 de ani, când Nicolae Iorga își prezenta în ședința Academiei Române lucrarea Istoria Evreilor în Țările noastre, dând replica necesară unor autori precum Johan Kaspar Bluntschli sau Bernard Stambler. Bluntschli afirmase la 1879, în lucrarea Statul român și situația juridică a Evreilor în România că: “Fără îndoială (o siguranță hazardată, am spune noi – n.n.) că un număr mare de familii israelite au venit în provincia dunăreană Dacia, încă sub domnia vechilor împărați romani. Aceste familii vechi israelite s-au conservat aici și sunt cel puțin tot așa de vechi pământene ca și națiunea română… Ele formează și sâmburele populației evreiești de astăzi din România”. Astfel de fundamentări fără nici un probatoriu decât imaginația autorilor evrei s-au dorit lucrări de “rigurozitate științifică” ce se publicau la momentele când evreii încercau să-și consolideze poziția socio-economică din România, ci nu de dragul adevărului științific. “Provincia dunăreană Dacia”, despre care scria Bluntschli, era totuși Dacia Traiană, iar împăratul Traian, așa cum s-a văzut mai sus, nu i-a agreat deloc pe evrei în calitate de “coloniști”, punând armata chiar să îi extermine (cazul insulei Cipru). Scrierea lui Bluntschli a fost, însă, una politică, pusă în slujba evreilor din România, deoarece afirma, în chiar anul 1879, că familiile evreiești sunt “cel puțin tot așa de vechi pământene ca națiunea română”, adică apărea chiar în vremea când evreii, năvălitori peste români, revendicau “împământenirea” de la tânărul stat român. (A se vedea capitolul următor: Războiul Alianței Israeliților cu Românii)
  Nicolae Iorga, după ce enumera toate documentele în care este menționată prezența unor evrei pe teritoriul Țării Românești și al Moldovei, răspunzând de fapt lucrării L’histoire des Israelites roumains et le droit d’intervention (Paris 1913) a evreului Bernard Stambler, formulează următoarea concluzie: “Astfel am ajuns la [anul] 1600 fără a găsi mențiunea unui element evreiesc așezat în părțile noastre”.
  Adevărul despre apariția evreilor pe pământurile românilor a fost totuși scris de adevărații cercetători, mulți dintre ei chiar evrei. Este vorba despre autorii istoriei “Imperiului Khazar”, numit și “Regatul Evreiesc”, sau cele “Nouă Tărâmuri” ale khazarilor – popor barbar răspândit în Caucaz, pe Volga și pe Don, convertit la mozaism în anul 740, integrat mai apoi ca “evreu” în Ucraina și Polonia, după care împins cu ură de către aceste gazde spre românii din Moldova, ulterior anului 1600. În limba română a fost publicată traducerea remarcabilului studiu al lui Arthur Koestler, Al treisprezecelea trib, Khazarii (în 1987 la Roma, de către editura Nagard, anagramare a numelui Drăgan, al finanțatorului Iosif Constantin Drăgan). Click aici pentru a descărca versiunea în limba engleză (format PDF, 984 KB).
  O listă foarte mare de studii israeliene (în limba ebraică), dar și din întreaga lume, folosite ca surse de către evreul Koestler, conduc la o concluzie cutremurătoare: cetățenii actualului stat Israel nu au nici o legătură genetică și rasială cu evreii de acum două mii de ani (semiți), autori ai textelor biblice, deși au complotat și revendicat teritoriul Palestinei pentru a înființa Israelul, în baza dreptului lor natural asupra vechiului lor stat. Acești israelieni își trag originea din sălbaticii khazari (numiți și așkenazi), băutorii de sânge uman, popor fără cultură scrisă, care împreună cu rudele lor aliate, hunii, au îngrozit două continente acum 1.000 de ani, prin sadism și plăcerea de a ucide.

  Unul dintre pionierii cercetărilor privind obârșia khazară a evreimii de astăzi este Abraham N. Poliak, profesor de istorie medievală a evreilor la Universitatea din Tel Aviv, subminând astfel legenda “poporului ales”, afirmă A. Koestler, prin cele două studii ale sale în limba ebraică: Convertirea khazarilor la iudaism (1941 editura Zion, Ierusalim) și Khazaria – istorja unui regat evreiești în Europa (1951 editura Mossad Bialik, Tel Aviv). În introducerea lucrării sale, A. Poliak scrie că “Realitățile impun un nou mod de abordare, atât a problemei relațiilor dintre evreimea khazară și celelalte colectivități evreiești, cât și a întrebării cât de departe putem merge în considerarea acestei evreimi khazare drept nucleu al marii comunități evreiești din Europa orientală [cu principal debușeu România - n.n.]. Descendenții acesteia – cei care au rămas pe loc, cei care au emigrat în Statele Unite și în alte țări, precum și cei care s-au dus în Israel – formează astăzi marea majoritate a evreimii mondiale.” La rândul său Koestler adaugă: “Marea majoritate a evreilor care au supraviețuit în lumea contemporană sunt de origine est-europeană, și deci, probabil, mai ales khazară…, strămoșii lor veneau nu de pe malurile Iordanului, ci de pe ale Volgăi, nu din Canaan, ci din Caucaz. Deci din punct de vedere genetic, ei se înrudesc mai de aproape cu triburile hunilor, ungurilor și maghiarilor decât cu semințiile lui Abraham, Isaac și Iacob.”
  Înainte de a arăta pe scurt istoria acestor barbari travestiți în popor biblic, khazarii, vom arăta temerile autorilor evrei, privind propriile lor dezvăluiri, acelea că “evreii nu sunt evrei”.
  “Sunt conștient de primejdia ca lucrarea mea să fie interpretată – scrie A. Koestler, de origine evreu khazar – ca o negare a dreptului la existență a statului Israel. Dar acest drept nu se bazează pe originile ipotetice ale poporului evreu și nici pe legământul mitologic al lui Abraham (și al lui Iacob) cu Dumnezeu; el se întemeiază pe dreptul internațional, adică pe hotărârea luată de Națiunile Unite în 1947″. Îl înțelegem pe Koestler, că trebuie să se apere în fața conaționalilor săi, dar noi trebuie să ne amintim că hotărârea luată de Națiunile Unite se bazează pe șantajul baronului bancher evreu Rothschild asupra Marii Britanii, ca “evreii să își primească patria înapoi”, adică pământurile Palestinei. Neexistând, însă, nici o justificare a prezenței actualei rase de evrei (khazari) pe teritoriul de astăzi al Israelului, Koestler insistă cu justificări fabricate la întâmplare și noroc: “Oricare ar fi originile rasiale ale cetățenilor Israelului [adică cele khazare - n.n.] și oricare ar fi iluziile nutrite de ei în aceasta privință [că ar fi urmași ai poporului biblic - n.n.], statul lor există de jure și de facto [?]… împărțirea Palestinei a fost rezultatul unui secol de imigrație pașnică și eforturi de pionierat ale evreilor, ceea ce oferă justificarea etică pentru existența legală a statului Israel. Dacă cromozomii populației sale conține gene de origine khazară… e un lucru irelevant și nu poate afecta dreptul Israelului la existență”. Noi credem că dimpotrivă, nu numai că NU justifică dreptul la existența modernă a unui stat evreu, dar astfel de studii, cu reală bază științifică, dărâmă chiar și orice pretenție (a la Teșu Solomovici) de ascendență a evreilor de azi asupra teritoriilor românești.

  Citeste si continuarea http://bisericasecreta.wordpress.com/2007/08/23/de-unde-ne-vin-evreii/
  Un site
  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
  si un
  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
  pentru mamici unde se dezbat subiecte despre sarcina, nastere precum si crestere si educarea copiilor.
  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 2. #2
  Camelia Avatar
  Camelia este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  noiembrie 2006
  Locatie
  Ploiesti
  Posturi
  2.432

  Implicit Re: De unde vin de fapt evreii si cum au aparut

  f interesant subiect. deocamdata nu stiu mai nimic despre asta, dar uite ca ma voi gandi. sa aflu si eu de unde vin cei ce au inventat arienismul si apoi au fost victimele lui.
  "Capul plecat sabia nu-l taie, dar nici soarele nu-l vede!" - proverb romanesc


  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 3. #3
  Florin Croitoru este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  ianuarie 2011
  Locatie
  Stechlin
  Posturi
  27

  Implicit Re: De unde vin de fapt evreii si cum au aparut

  Părerea mea este că evreii au fost un soi de sclavi în antichitate, mai precis sclavi de diverse naționalități, adică au fost o categorie socială. Ca să nu fie prea puternici li s-a permis să aibe doar un zeu. În credința din antichitate omul cu zei puternici era el însuși puternic. Așa că li s-a permis sclavilor să aibă un singur zeu și acela rău cu ei dacă nu respectau legle care pt uzul sclavilor erau reduse la esențial; 10 porunci.
  Ca să le intre bine în cap asta au fost puși să scrie și să copieze exact după care să repete pînă îi lua amețeala.Acest lucru s-a făcut pt prima oară într-o limbă din Orient numită mai tîrziu ebraică și despre care nu știu să spun dacă a fost limba stăpînilor sau limba unor sclavi dintr-o comunitate mai mare luați. Înclin să cred că a fost limba unor stăpîni și că sclavii luați de mici copii au adoptat-o neavînd alta. Erau luați din diverse locuri și nu puteau vorbi între ei. Afară de asta tot timpul auzeau cum vorbeau stăpînii și mai ales slugile lui.
  Ulterior această religie s-a răspîndit și la populații de oameni liberi de pildă la aramei(unde azi e Israel) și mai tîrziu la cazari (unde azi e Kazahstan). În Evul Mediu această religie a fost adoptată și de unii berberi din Nordul Africii, iar ceva mai tîrziu de unii africani negri (faluși) și de diverși asiatici și europeni mai ales prin căsătorii cu evrei.
  În ultima perioadă mulți oameni din Rusia și America de Sud s-au făcut evrei ca să profite de marile ajutoare ce se dau coloniștilor evrei care îți fac case pe terenurile palestinienilor, Ei primesc casă, mobilă, haine, curent electric gratuit, indemnizații, armament, sînt apărați de armată și de poliție, nu plătesc impozite.
  Evreii europeni sînt în mare parte de sorginte locală adică sînt făcuți cu materialul nostru genetic prin căsătorii de-a lungul a multe generații dintre evrei și europeni dar și prin legături sexuale în afara căsătoriei. De aceea evreii din Europa Centrală au caracteristicile oamenilor din acea regiune.

Subiecte Similare

 1. Replici: 48
  Ultimul post: 26 sep 2010, 20:14
 2. Toleranta si intoleranta. Ce este de fapt toleranta?
  De lovelife in forum Alte stiinte spirituale
  Replici: 28
  Ultimul post: 06 apr 2008, 14:35

Reguli postare

 • Nu puteti crea subiecte noi
 • Nu puteti posta replici
 • Nu puteti posta atasamente
 • Nu puteti sa va editati postarile
 •