Am citit recent citeva lucrari privind istoria dacilor, in incercarea de a descoperi explicatii sau referiri la Dacia Aureliana( Dacia Ripensis si Dacia Mediteraneea), deocamdata am gasit doar o referire sumara.
''Dacia Aureliană a fost provincia romană înființată de împăratul Aurelian, în sudul Dunării, în provincia Moesia, după ce în anul 271 a decis retragerea trupelor din Dacia Traiană.

Dacia Aureliană a fost chiar de pe la începuturi împărțită în două unități administrative denumite: Dacia Ripensis și Dacia Mediterranea. Acest fapt este atestat de o inscripție datând din anul 283. Dacia ripensis avea capitala Ratiaria (azi Arcar), iar Dacia mediterranea, la Serdica (azi Sofia).

Dacia Aureliană a fost formată din "partea de răsărit a Moesiei superioare" și din "partea de apus a Moesiei inferioare" și ținea de la vest "cam din dreptul Orșovei" până la "vărsarea râului Oescus (azi Iskăr)" în Dunăre, asta în nord, respectiv în sud "atingea cursurile râurilor Axius (azi Vardar) și Strymon (azi Struma)", incluzând aici și orașele Scupi (azi Skoplje) și Pautalia (azi Kiustendil)''
http://www.universulromanesc.com/forumdisplay.php?f=11

As dori sa aflu mai multe, multumesc