Pagina 4 din 12 PrimulPrimul 12345678910 ... UltimulUltimul
Rezultate de la 46 la 60 din 176

Subiect: Carti de referinta, site-uri de referinta

 1. #46
  oradeauravietii Avatar
  oradeauravietii este offline Utilizator Mugurel
  Data inscrierii
  ianuarie 2007
  Locatie
  Timisoara
  Posturi
  148

  Implicit


  Imi pare rau, atat am aflat. V-am semnalat cu bucurie in suflet existenta acestui film. Se pare ca este documentar.
  Poate reusiti careva sa gasiti filmul in site-urile de torente sau cu alte programele.
  Si de ce nu ,sa dati de stire, cand ii gasiti pe undeva free

  Sa ma iertati ca de data asta nu m-am ridicat la inaltimea asteptarilor voastre, dar m-am gandit sa fiti informati, deci avertizati.  Oricum nu cred ca se poate ridica la mesajul filmului Ostrovul, -care cred ca este un eveniment pt Ortodoxie-dar totusi este un pas inainte sa ai curajul sa prezinti societatii occidentale viata intr-o manastire de calugari , asa cum este ea si minunea pe care o opereaza Dumnezeu pe stradania oamenilor in sufletul fiecarui nevoitor cat si valorile pocaintei, rugaciunii, a iertarii(sub toate aspectele ei- de la Dumnezeu, de sine, de la semenul pe care l-ai neindreptatit sau omorat intr-un fel sau altul!) si a asumarii responsabilitatii actului savarsit si curajul de a veni in fata celui pe care l-ai crezut mort pt a-ti marturisi fapta si a cere iertare!

  In cazul filmului Ostrovul, cred ca cea mai mare minune este vindecarea sufleteasca a acelui om, care dintr-un fricos in fata mortii si marcat de multe patimi, prin pocainta sincera si neobosita, prin rugaciune, post si nevointa trupeasca si sufleteasca, a reusit sa se debaraseze de toate placerile vietii, de toate atasamentele sufletesti si sa-si dedice intreaga viata trairii cu Dumnezeu, sa se roage neobosit pentru sufletul celui pe care din slabiciune omeneasca ii trimise la moarte, si apoi pentru cei din obstea sa si pt mireni, sa aiba credinta vie si dragoste neobosita si nepartinitoare , sa aiba darul clarvederii si cu smerenie,prin rugaciune sa faca minuni in viata altora ,sa alunge demoni, sa ajute mai prin "ghidusii", mai prin actiuni hotarate si in forta, dar mereu cu trezvie si delicatete sufleteasca fata de starea celui de langa el, despatimirea si cresterea sufleteasca a celor din apropierea lui, pana la darul inainte vederii a propriei sale morti si pregatirea cu multa pace si credinta pentru ea.

  La biserica pe care o frecventez, parintele a invitat la vizionarea filmului Ostrovul pe enoriasi. Cred ca a rulat deja de 3-4 ori.


  Va rog sa nu va suparati si sa ma iertati !

 2. #47
  Tixti este offline Utilizator Bobocel
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Braila
  Posturi
  450

  Implicit

  Despre parintele Amfiloaie, am putea discuta cate ceva, dar la topicul Crestinism. E interesant de discutat.
  Dumnezeu ne iubeste pe toti

 3. #48
  Maria Avatar
  Maria este offline I.E. Mugurel
  Data inscrierii
  februarie 2007
  Locatie
  in centrul inimii
  Posturi
  170

  Implicit

  "Pluteste drept inainte si, daca pamantul pe care-l cauti nu exista, fii sigur ca Dumnezeu il va crea intr-adins pentru a-ti rasplati indrazneala".
  (Regina Izabela catre Cristofor Columb)

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 4. #49
  Maria Avatar
  Maria este offline I.E. Mugurel
  Data inscrierii
  februarie 2007
  Locatie
  in centrul inimii
  Posturi
  170

  Implicit

  "Pluteste drept inainte si, daca pamantul pe care-l cauti nu exista, fii sigur ca Dumnezeu il va crea intr-adins pentru a-ti rasplati indrazneala".
  (Regina Izabela catre Cristofor Columb)

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 5. #50
  Mihaitza Avatar
  Mihaitza este offline Utilizator Bobocel
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Locatie
  in PLOIESTI
  Posturi
  356

  Implicit

  May 22, 2007 .....un editorial .... magnify
  [/color]
  "...La început mi-am spus, ca Scarlett O'Hara, că nu știe ce simt pentru el. Și, din cuvinte, am construit case și punți și țărmuri de mare. Nu m-au descurajat fricile lui încrustate în vîrste trecute. Și am luptat să-i cuceresc încrederea. M-am îndîrjit să-i arăt cît de mult și deșănțat îl iubesc, deși nu-mi răspundea nicicînd cu dăruiri pe măsura speranțelor mele fără sfîrșit. L-am ademenit spre odihnă, spre lumină, spre curățenie. Și m-am lăsat dusă de dragoste cum s-a lăsat purtată de valuri Ofelia, în neștire.

  În clipele alese în care a venit, m-am prăbușit, sinucigaș, în cuprinderea brațelor lui fine, deși știam că mă predau, necondiționat, unei suferințe fără liman.

  După ere de luptă cu fantomele inimii lui învinse, am înțeles că, totuși, singurul drept pe care mi-l pot cîștiga, într-o poveste cu prea mult trecut și prea puțin noroc, e acela de a pleca. Am încercat să-mi pregătesc inima pentru marea și trista evadare. Am plîns, pînă am inundat lumile. Și mi-am însîngerat genunchii în fața icoanelor, rugîndu-mă să-l uit. Noapte de noapte, am legănat, înaintea căderii în somn, gîndul că-mi voi trăi ziua de mîine cu mintea eliberată de imaginea lui. Și-n fiecare dimineață, dragostea pentru el m-a trezit înaintea luminii.

  Nici nu mai știu cînd am plecat, nici nu mai știu unde-am ajuns. Un timp, o vreme, m-am istovit în strădania de a părea indiferentă. Am trecut pe lîngă el, privindu-l cu ochi serbezi, mi-am pedepsit mîinile să nu mai deseneze cuvinte care să-i dea dreptul să creadă că nu l-am uitat. Exercițiul indiferenței l-am transformat în probă de supraviețuire. În toate gîndurile, l-am condamnat la moarte și, o dată cu el, pe toți cei care-mi aminteau de el. (....)

  Trec anii peste noi și nu ne mai putem scutura de zgura vechilor iubiri. Trudim nebunește la construcții complexe și nu mai știm apoi să ieșim din labirintul ruinelor, atunci cînd truda ni se năruiește, fără să ne rămînă nici măcar bucuria de-a fi construit cîndva, ceva. (...) Uităm, de-a valma, vechile dureri, dar și întîmplarea cumplită că avem o singură viață. Și că, în ultimul vis pe care-l vom visa, (grăbit, disperat, printre lacrimi), nu va fi loc pentru amoruri de consum, nici pentru îmbrățișările mințite. Doar pentru marile iubiri, chiar și fără noroc, trăite pînă la sînge, pînă la prăsele, pînă la condamnarea la moarte...."
  [color=red][b]
  Alice Nastase, - autoare

  publicatia Tango[

 6. #51
  Maria Avatar
  Maria este offline I.E. Mugurel
  Data inscrierii
  februarie 2007
  Locatie
  in centrul inimii
  Posturi
  170

  Implicit

  Citat Citat din Mihaitza
  Alice Nastase, - autoare

  publicatia Tango
  Doamna aceasta parca si-a inmuiat penitza in sufletul meu...

  Ca metoda de supravietuire....
  Am căutat iubirea în multe vieți. Am vărsat lacrimile amare ale separării și căinței pentru a cunoaște ce este iubirea. Am sacrificat totul, toate atașamentele și iluziile, pentru a învăța în final că sunt îndrăgostit de iubire - de Dumnezeu - doar atât. Apoi am băut iubirea din toate inimile adevărate. Am văzut că El este Unicul Iubit Cosmic, Unica Mireasmă care pătrunde toate variatele flori ale iubirii în grădina vieții.

  Multe suflete se întreabă pline de dor și lipsite de ajutor de ce iubirea zboară dintr-o inimă în alta; sufletele treze realizează faptul că inima nu este nestatornică în iubirea diferitelor ființe, ci ea iubește Unicul Dumnezeu al Iubirii, care este prezent în toate inimile.

  Dumnezeu, în tăcerea Sa eternă șoptește: "Eu sunt Iubire. Dar pentru a experimenta dăruirea și darul iubirii Eu m-am divizat pe Mine însumi în trei: iubire, iubit și iubită. Iubirea mea este frumoasă, pură, eternă bucurie; Eu sunt gustat în multe moduri, prin intermediul multor forme.

  Ca tată eu beau iubirea plină de respect izvorâtă din inimile copiilor mei. Ca mamă eu beau nectarul iubirii necondiționate din cupa sufletului micuțului copil. Copil fiind eu mă împregnez de iubirea protectoare a rațiunii drepte a tatălui. Ca adolescent eu beau iubirea fără de motiv din sfântul Graal al atracțiilor materiale. Ca stăpân eu beau iubirea plină de compasiune din cupa aprecierii Maestrului. Ca Guru preceptor eu mă bucur de iubirea pură provenită din caliciul devoțiunii atotcuprinzătoare a discipolului. Ca prieten eu beau din fântâna clocotitoare a iubirii spontane. Ca prieten divin, eu golesc dintr-o sorbitură apele cristaline ale iubirii cosmice, provenite din rezervorul inimilor ce-L adoră pe Dumnezeu.

  Eu sunt îndrăgostit doar de iubirea însăși, dar îmi permit să fiu înșelat când ca tată sau ca mamă gândesc și simt doar pentru copil, atunci când ca iubit îmi pasă doar de iubită, atunci când ca discipol trăiesc doar pentru Maestru. Dar deoarece Eu iubesc doar Iubirea, în mod ultim Eu sfărâm această iluzie a miriadelor de Sine umane. Din acest motiv Eu transfer tatăl într-un tărâm astral atunci când el uită că iubirea Mea și nu a sa, este cea care protejează copilul. Eu ridic copilul de la pieptul mamei, astfel încât ea să învețe că iubirea Mea este cea pe care o adoră în el. Eu răpesc iubitul iubitei care își imaginează că ea este cea pe care el o iubește, mai curând decât iubirea Mea care răspunde în ea.

  Astfel iubirea Mea se joacă de-a v-ați-ascunselea în toate inimile umane, astfel încât fiecare să poată să învețe să descopere și să adore, nu acele receptacole umane temporare ale iubirii Mele, ci însăși Iubirea Mea, dansând dintr-o inimă în alta.

  Ființele umane solicită una alteia „Iubește-mă doar pe mine”, și astfel Eu răcesc buzele lor și le pecetluiesc pentru totdeauna, astfel încât ei să nu mai rostească niciodată acest neadevăr. Deoarece ei toți sunt copiii Mei, Eu doresc ca ei să învețe să vorbească despre adevărul ultim: ”Iubiți Iubirea Unică (prezentă) în noi toți”. A spune cuiva „Te iubesc” este fals până când tu vei realiza adevărul: „Dumnezeu prezent ca iubire în mine este îndrăgostit de iubirea Sa din tine.”

  Luna râde de milioanele de iubiți bineintenționați care fără să-și dea seama își mint iubitele spunând: „Te voi iubi pentru totdeauna.” Craniile lor sunt acoperite de nisipul măturat de vânt al eternității. Ei nu își mai pot utiliza răsuflarea pentru a spune „Te iubesc”. Ei nici măcar nu-și mai pot reaminti sau respecta promisiunea lor de a se iubi unul pe altul pentru totdeauna.

  Fără a spune un cuvânt, Eu v-am iubit întotdeauna. Eu singur pot spune cu adevărat „Te iubesc”; deoarece eu vă iubesc dinainte ca voi să vă nașteți; iubirea Mea vă conferă viață și vă susține în fiecare moment al ei; și Eu singur vă pot iubi după ce porțile închisorii morții se închid în spatele vostru; acolo unde nici cel mai sincer iubit omenesc nu vă poate atinge.

  Eu sunt iubirea care manevrează păpușile umane cu sforile emoțiilor și instinctelor, pentru a juca spectacolul iubirii pe scena vieții. Iubirea Mea este frumoasă și nesfârșit plină de bucurie atunci când o iubiți doar pe ea; dar linia vieții, păcii și bucuriei voastre este întreruptă atunci când în loc de aceasta vă lăsați angajați în emoții și atașamente omenești. Realizați, copiii Mei, iubirea Mea este cea după care voi tânjiți!

  Cei care Mă iubesc doar sub forma unei singure persoane, sau care Mă iubesc într-un mod imperfect doar într-o singură persoană, nu cunosc ce este Iubirea. Doar cei care Mă iubesc într-un mod înțelept și egal în tot și care Mă iubesc perfect și egal ca tot pot cunoaște cu adevărat Iubirea." Paramahansa Yogananda
  "Pluteste drept inainte si, daca pamantul pe care-l cauti nu exista, fii sigur ca Dumnezeu il va crea intr-adins pentru a-ti rasplati indrazneala".
  (Regina Izabela catre Cristofor Columb)

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 7. #52
  oradeauravietii Avatar
  oradeauravietii este offline Utilizator Mugurel
  Data inscrierii
  ianuarie 2007
  Locatie
  Timisoara
  Posturi
  148

  Implicit

  Un film premiat la Cannes (1969) in regia celebrului regizor rus Andrei Tarkovski- Andrei Rubliov, (iconarul rus)- disponibil acum pt download pe:
  http://arhiva-ortodoxa.info/
  Sunt de descarcat 3 CD-(2 la video si 1 la upload-daca intre timp nu se modifica ceva pe site!)
  Succes!  Selectie dintr-o critica de film (http://agenda.liternet.ro/articol.php?art=464):

  "Să mai reținem doar două afirmații ale lui Andrei Tarkovski: "Dacă astăzi, în epoca noastră, sentimentul religios nu se trezește, este sfîrșitul"; "Cu cît este mai mult rău în lume, cu atît mai necesară este arta". Horia-Roman Patapievici dedică 6 pagini din Zbor în bătaia săgeții filmului care l-a marcat în mod esențial: "Prima dată am văzut acest film în mai 1978, la Doina. Impactul pe care l-a avut asupra mea a fost enorm. L-am revăzut, în cursul unei singure săptămîni, de cinci ori. Uneori împingeam excesul pînă acolo încît îl revedeam de două ori în aceeași zi. Aveam un carnet de notițe la mine, pe care îmi însemnam, orbește, frînturi de dialog, observații, semne, imagini ale misterului care mă fascina în această creație. Am înțeles imediat că Tarkovski vorbea despre mine și că Andrei Rubliov eram eu. Simțeam că esențialul a ceea ce sunt există în acest film pe care, dacă îl înțeleg, îmi înțeleg viața".

 8. #53
  Catalin este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  iulie 2006
  Locatie
  Galati
  Posturi
  1.108

  Implicit

  in curand aici http://www.poezii.santamia.ro o sa fie site-ul Cameliei cu poezii

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
  -
  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 9. #54
  Maria Avatar
  Maria este offline I.E. Mugurel
  Data inscrierii
  februarie 2007
  Locatie
  in centrul inimii
  Posturi
  170

  Implicit

  http://www.poezie.ro/index.php/poetry/37683/index.html Daruind, vei dobandi, Jurnalul fericirii si altele.

  Biblioteca antropozofica
  http://www.spiritualrs.net/Online_alf.html
  "Pluteste drept inainte si, daca pamantul pe care-l cauti nu exista, fii sigur ca Dumnezeu il va crea intr-adins pentru a-ti rasplati indrazneala".
  (Regina Izabela catre Cristofor Columb)

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 10. #55
  Maria Avatar
  Maria este offline I.E. Mugurel
  Data inscrierii
  februarie 2007
  Locatie
  in centrul inimii
  Posturi
  170

  Implicit

  "Pluteste drept inainte si, daca pamantul pe care-l cauti nu exista, fii sigur ca Dumnezeu il va crea intr-adins pentru a-ti rasplati indrazneala".
  (Regina Izabela catre Cristofor Columb)

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 11. #56
  Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  2.823

  Implicit

  1. Dex-ul online (cuprinde mai multe editii si alte surse)

  http://dexonline.ro/

  2. Orice carte din domeniul SF va poate ajuta si stimula imaginatia.

 12. #57
  cris este offline Utilizator De'al casei
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Posturi
  2.533

  Implicit

  http://www.earlychristianwritings.co...ecretmark.html

  In 1958 Morton Smith (prof de istorie antica ) a descoperit in biblioteca din minastirea Mar Saba(linga Qumran) scrisoarea lui Clement din Alexandria catre Teodor,unde afirma ca o parte din ev dupa Marcu trebuie suprimata,caci "nu toate lucrurile adevarate trebuie spuse tuturor"
  Vasele cu apa nu mai sunt suficiente.
  Duceti-ne direct la izvor!

 13. #58
  cris este offline Utilizator De'al casei
  Data inscrierii
  septembrie 2006
  Posturi
  2.533

  Implicit

  Am dat peste un site:

  http://www.ageac.org/romania/index.p...d/47/Itemid/67

  Scrie si despre Ioana Dárc aici,ea merita milionul. de dolari ptr paranormal.
  Vasele cu apa nu mai sunt suficiente.
  Duceti-ne direct la izvor!

 14. #59
  Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  2.823

  Implicit

  O carte interesanta aparuta recent:

  Stanislav Grof
  Călătoria ultimă – Dincolo de frontierele morții
  Ed. Elena Francis Publishing, 2007

 15. #60
  alex este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  august 2007
  Posturi
  7

  Implicit

  mie mi-a placut foarte mult"zahir" de paulo coelho

Pagina 4 din 12 PrimulPrimul 12345678910 ... UltimulUltimul

Subiecte Similare

 1. Carti de referinta in Astrologie
  De lovelife in forum Astrologie
  Replici: 53
  Ultimul post: 26 oct 2009, 17:07
 2. Site-uri interesante
  De lovelife in forum Discutii libere
  Replici: 2
  Ultimul post: 09 feb 2009, 22:31
 3. In curand o sa avem puse pe site Carti
  De Santamia in forum Medicina naturista
  Replici: 14
  Ultimul post: 07 nov 2006, 00:29

Reguli postare

 • Nu puteti crea subiecte noi
 • Nu puteti posta replici
 • Nu puteti posta atasamente
 • Nu puteti sa va editati postarile
 •