Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12
Rezultate de la 16 la 24 din 24

Subiect: Astrologia araba

 1. #16
  Camelia Avatar
  Camelia este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  noiembrie 2006
  Locatie
  Ploiesti
  Posturi
  2.432

  Implicit Re: Astrologia araba

  Zodiac Arab: PUMNALUL ARABESC


  Semnificatie:

  Pumnalul arab e lung si încovoiat; el se sprijinã de palmã si se prinde de mânã cu fâsii subtiri de piele; pozitia de atac e cu lama perpendicularã pe partea anatomicã vizatã la adversar. Folositã cu pricepere, aceastã armã poate fi foarte primejdioasã.

  Ca armã de pornire:

  Este arma cel mai greu de caracterizat si de clasificat, pentru cã este extrem de contradictorie. Pumnalul arab e agitat, impulsiv, irascibil pânã la brutalitate. Se aflã permanent în ofensivã, este adesea nechibzuit si e întotdeauna primejdios sã ai de-a face cu el. Fire nesupusã, nu suportã autoritatea impusã si nu cunoaste ce e aceea o regulã de comportament moral - degeaba i-ai explica, el actioneazã din instinct asa cum îl taie capul, de regulã în defavoarea si spre primejdia celorlalti.

  Nu te poti baza pe cuvântul sãu, îsi uitã în mod firesc orice angajament ce contravine la un anumit moment interesului sãu - si aceasta fãrã nici o remuscare. Marile sale talente sunt semãnarea discordiei, intriga si trãdarea, adesea inconstientã. Dã dovadã de o anumitã dozã de sadism, în viata de toate zilele, ca si în dragoste. Aici este de asemenea romantic si sentimental, iar sexul reprezintã pentru el un domeniu în care se descarcã de tensiunile acumulate în cursul zilei; astfel îsi mentine cât de cât echilibrul, desi aceste relatii au si ele un caracter foarte tensionat. Totusi o iubire profundã îl poate schimba radical în bine. Îndreptarea lui se mai poate face si prin educatie, energiile sale putându-i la a atinge vârfurile ierarhiei sociale si (dacã se poate considera astfel) morale. În cazul în care nu se defuleazã într-un domeniu oarecare, explozia sa poate avea consecinte tragice pentru cei din jur.

  Are sânge rece, e egoist, ordonat si rãbdãtor. În general este destul de previzibil în actiunile sale cotidiene, dar stie sã rupã ritmul, atunci când e cazul. Vãzut foarte bine ca fiind cea mai eficientã armã scurtã, el are numai avantaje de aici. Este genul de om care poate totul (dacã vrea) si uneori e de ajuns sã-i atingi orgoliul pentru a ti-o demonstra. Riscul si avântarea în necunoscut sunt coordonatele sale de actiune. Este sofisticat si mistic.


  Ca armã de sosire:

  Pentru o nouã propulsare pe treptele superioare e un punct de plecare foarte bun - poate cel mai bun. Ideal ar fi sã constituie ca sosire o treaptã superioarã, iar nu una inferioarã, cãci a aluneca pânã la pumnalul arab pune numeroase semne de întrebare pentru persoana respectivã - ca si pentru ceilalti.

  Compatibilitate cu alte arme:

  Pumnalul Arab - Briceag:
  Primul poate decade pe nivelul de briceag. Cel mai adesea însã pumnalul arab e foarte periculos pentru acesta, chiar fatal uneori.

  Pumnalul Arab - Pumnal:
  Dispret reciproc.

  Pumnalul Arab - Cutit:
  Nu existã nici o afinitate între ei.

  Pumnalul Arab - Ghioaga de Fier:
  Se ajutã reciproc si existã chiar o anume complicitate între ei, desi nu seamãnã.

  Pumnalul Arab - Ghioaga Tãrãneascã:
  Existã ambele variante: de a comunica bine, ori de a se detesta.

  Pumnalul Arab - Toporisca:
  Poate ajunge toporiscã, dar pânã atunci relatiile sunt reci, toporisca având un simt al justitiei prea dezvoltat pentru pumnalul arab.

  Pumnalul Arab - Lant:
  Conlucrãri numeroase, cu lantul în pozitie defensivã si vigilentã. Atunci când nu ajunge briceag, pumnalul arab poate evolua în lant.

  Pumnalul Arab - Sabie:
  Colaborare imposibilã.

  Pumnalul Arab - Lance:
  Primul e prea sofisticat pentru lance, care îl tolereazã totusi pentru amuzament, rãmânând însã vigilentã.

  Pumnalul Arab - Prastie:
  Prastia e atrasã de pumnalul arab prin misterul ce-l emanã acesta, prin gustul lui pentru aventurã si risc - dar o relatie mai profundã nu se va instaura între ei. E greu de presupus cã primul va evolua în prastie, cãci e prea incorect si supus tentatiile pentru acest rol.

  Pumnalul Arab - Arc:
  Arcul e atras de aventurismul primului si are dorinta de a-l îndruma pe cãi bune.
  "Capul plecat sabia nu-l taie, dar nici soarele nu-l vede!" - proverb romanesc


  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 2. #17
  Camelia Avatar
  Camelia este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  noiembrie 2006
  Locatie
  Ploiesti
  Posturi
  2.432

  Implicit Re: Astrologia araba

  Zodiac Arab: GHIOAGA DE FIER (BUZDUGANUL)


  Semnificatie:

  Atunci când în duelurile din Evul Mediu se pierdeau armele lungi, ultima solutie era lupta cu buzduganul, prima dintre armele mijlocii.

  Ca armã de pornire:


  Aceastã armã are ca principalã caracteristicã faptul cã reprezintã contradictia personificatã. Pe toate planurile vietii sale manifestã tendinte contradictorii, care adeseori îl sfâsie prin dramatismul conflictului, ori prin iritarea provocatã de greutatea de a alege. Este stabil, dar si cu toane, linistit, dar îndãrãtnic adeseori, conservator în actiuni si rebel în planuri/proiecte, rutinier si nestatornic, dur si slab. Un buzdugan nu are niciodatã toate cãile închise, în orice domeniu ar activa, cãci el posedã un talent cu totul deosebit de a gãsi întotdeauna noi terenuri de încercare a abitiilor sale si implicit de realizare. Uneori, o exagerare a acestor ambitii îl poate face sã rateze sansa unei vieti linistite si armonioase.

  Trebuie, de asemenea, sã nu devinã prea sever cu ceilalti, pornind de la prestigiul unei pozitii pe care o ocupã la un moment dat. În urmãrirea idealului sãu dã dovadã de suficientã vointã si singurul lucru care pare sã-l satisfacã este de a se mai apropia cu un pas de realizarea acestuia. Cum? Aceasta e mai putin important pentru el, de vreme ce obiectivul e atât de mãret si de demn de laudã. Pe acest drum (si în general în viata sa) îi lipseste însã complet imaginatia, calitate care îi este cu desãvârsire strãinã, precum culoarea rosie unui daltonist. De regulã, îi place sã fie cunoscut de ceilalti ca fiind un tip curajos, dar uneori se poate dezice, cãci (spre deosebire de pumnal, de pildã, care nu se gândeste deloc la consecinte) ia în calcul toate posibilitãtile, ca un ordinator, si întrevede în general just pericolele la care se expune. E sentimental, usor naiv în dragoste si romantic.

  Îsi închipuie cã dacã e sincer cu partenerul, acesta se va comporta fatã de el la fel, în aceeasi manierã. Este însufletit de profunde pasiuni ce-i perturbã clarviziunea. Cu toate acestea, dacã dovedeste întelepciune si mãsurã în proiectele sale, va fi fericit în mijlocul familiei. Are tot ce-i trebuie pentru a evolua, oricât de sus. Depinde numai de el.

  Ca armã de sosire:

  E bine si onorabil de a ajunge buzdugan în urma unei ascensiuni, dar e neobisnuit de a ajunge coborând, cãci e primejdios pentru acesta si pentru ceilalti din jur sentimentul acid de insatisfactie pe care i-l provoacã decãderea sa la aceastã conditie, devenind astfel extrem de iritabil.

  Compatibilitate cu alte arme:


  Buzdugan - Briceag:
  Nu existã nici o afinitate între ei; briceagul trebuie sã se fereascã de buzdugan care îl poate periclita.

  Buzdugan - Pumnal:
  Nu se simpatizeazã si nu au nimic de împãrtit.

  Buzdugan - Cutit:
  Relatii deferente, dar reci, fãrã dorintã de apropiere.

  Buzdugan - Pumnal Arab:
  Nu seamãnã, dar au unele interese comune. Pot conlucra bine.

  Buzdugan - Ghioagã Tãrãneascã:
  Relatii mai reci la început, cu timpul însã ajung sã se cunoascã mai bine si sã-ti poarte reciproc o mare afectiune.

  Buzdugan - Toporiscã:
  Între ei nu e loc decât pentru un “Bunã ziua” si nimic mai mult.

  Buzdugan - Lant:
  Primul tine cu adevãrat la lant, dar acesta e mult prea rezervat.

  Buzdugan - Sabie:
  Sabia e cel mai bun sef pentru buzdugan si va sti foarte bine sã-l comande, fãrã a deveni prea apropiati. Buzduganului îi place mult sabia si cel mai adesea va evolua pe acest post.

  Buzdugan - Lance:
  Plictisealã pentru primul; neplãcere pentru al doilea.

  Buzdugan - Prastie:
  Rolul prastiei nu e cel mai bun lucru pe care si-l doreste buzduganul. Statutul ei nu-l încântã, cãci la ce i-ar mai folosi atunci ambitia, vointa si autoritatea sa?

  Buzdugan - Arc:
  Idem.
  "Capul plecat sabia nu-l taie, dar nici soarele nu-l vede!" - proverb romanesc


  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 3. #18
  Camelia Avatar
  Camelia este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  noiembrie 2006
  Locatie
  Ploiesti
  Posturi
  2.432

  Implicit Re: Astrologia araba

  Zodiac Arab: GHIOAGA TARANEASCA


  Semnificatie:


  O astfel de armã este foarte bunã, periculoasã (desi nu pare la prima vedere) si se poate confectiona relativ usor, pe loc, dintr-o creangã noduroasã de pom si câteva cuie. Nu e o armã ofensivã, ci are, dimpotrivã, un aer linistit, retras; se poate însã transforma rapid si poate furniza imprudentilor surprize nu tocmai plãcute.

  Ca armã de pornire:

  Oferã o foarte persistentã senzatie de stabilitate si de soliditate si pare linistitã, simplã, greoaie (aceasta e însã o falsã impresie) si fãrã conflicte interioare. Are o fire poeticã si meditativã si este foarte originalã. Nu-i plac complicatiile. Este genul de om gata oricând sã te ajute dacã i-o ceri, ori dacã intuieste singur cã ai nevoie, si te poti baza pe el fãrã grijã. Are o gândire si adesea un comportament foarte original si cu toate aceste calitãti ar putea ajunge departe, cã s-ar mobiliza ceva mai repede si dacã ar risca chiar putin, cãci adesea pierde prea mult timp cu cercetarea prealabilã a terenului. Pe de altã parte îi este extrem de greu sã ducã la capãt o actiune mai lungã, cãci energiile sale sunt pe termene scurte si trebuie periodic sã-si reîncarce bateriile.

  Uneori însã poate lua o hotãrâre foarte serioasã de a se misca foarte rapid - si atunci nimic nu o mai poate opri pânã la nivelele cele mai înalte. Îi place foarte mult natura, florile, pãsãrile. Viata sa sentimentalã este foarte importantã în ansamblul general si nu o poate concepe fãrã sentimente profunde de afectiune si de delicatete sufleteascã. Este sensibilã, bunã si foarte senzualã. Îi plac foarte mult copiii. Este recomandabil sã ia mãsuri pentru a-si învinge - sau compensa - lipsa ambitiei si pentru a putea astfel evolua în arme superioare.

  Ca armã de sosire:


  Un indiciu foarte sigur cã sunteti ghioagã tãrãneascã este profesia dumnevoastrã, atunci când aceasta e legatã direct de munca pãmântului si de viata simplã de la tarã. Foarte multe ghioage tãrãnesti rãmân pe aceastã treaptã toatã viata, fãrã a evolua sau decade.

  Compatibilitatea cu alte semne:

  Ghioagã Tãrãneascã - Briceag:
  Briceagul poate cauza mult rãu ghioagei tãrãnesti si aceasta trebuie deci sã fie prevãzãtoare.

  Ghioagã Tãrãneascã - Pumnal:
  Legãturã nesigurã, cu pãrti bune, dar si cu sanse de conflict.

  Ghioagã Tãrãneascã - Cutit:
  Ne comunicã bine si nu-si înteleg particularitãtile unul celuilalt.

  Ghioagã Tãrãneascã - Pumnal Arab:
  Relatii de suprafatã, rareori profunde.

  Ghioagã Tãrãneascã - Ghioagã de Fier:
  Ajung în cele din urmã sã se iubeascã, cu conditia sã fie o vreme împreunã.

  Ghioagã Tãrãneascã - Toporiscã:
  Compatibilitate bunã si relatie stabilã; toporisca e deschisã fatã de ghioaga tãrãneascã.

  Ghioagã Tãrãneascã - Lant:
  Prima e prudentã si nu-i prea place lantul, cãci nu finantele solide sunt visul ei. Lantul e foarte atras de stabilitatea ei.

  Ghioagã Tãrãneascã - Sabie:
  Sabia exploateazã ghioaga tãrãneascã în folos propriu si din aceastã cauzã cea din urmã evitã sabia.

  Ghioagã Tãrãneascã - Lance:
  Fiecare are ceea ce-i trebuie celeilalte: aer tonicde tarã, respectiv culturã. Se înteleg bine.

  Ghioagã Tãrãneascã - Prastie:
  Tin mult una la alta.

  Ghioagã Tãrãneascã - Arc:
  Arcul este mai prudent si mai ascutit decât prastia: acceptã totusi ghioaga tãrãneascã în preajma sa.
  "Capul plecat sabia nu-l taie, dar nici soarele nu-l vede!" - proverb romanesc


  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 4. #19
  Camelia Avatar
  Camelia este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  noiembrie 2006
  Locatie
  Ploiesti
  Posturi
  2.432

  Implicit Re: Astrologia araba

  Zodiac Arab: TOPORISCA


  Semnificatie:

  Înainte de a fi ucis, învinsului i se decupa armura (atât cât era necesar), ori i se deschidea cu ajutorul ciocanului medieval, reprezentat aici de toporiscã.

  Ca armã de pornire:

  Toporisca este arma cu cele mai largi posibilitãti de a evolua într-o armã superioarã, datoritã calitãtilor sale deosebite si foarte utile pentru o ascensiune constantã: vointã de neînvins, moral exceptional si o sete nestinsã de cunoastere. Din acest ultim motiv îsi va dedica mult timp studiului si îsi va perfectiona continuu cunostintele. Ea se tine departe de excese si are o filosofie proprie de viatã, dupã care îsi conduce cu întelepciune pasii.

  De un optimism incorigibil, nativul este omul pentru care soarele strãluceste mereu, iar oamenii sunt toti frumosi si buni. Are o fire miloasã si solidarã si propovãduieste cu convingere iubirea aproapelui si ajutorarea lui. Spiritul sãu bine dezvoltat, armonios si flexibil, se conexeazã strâns cu felul propriu de a fi, mai mult cerebral si foarte putin emotiv. Uneori, surprinzãtor, poate da dovadã de lipsã de întelegere si de intolerantã, limitele sale devenind în acest caz foarte vizibile.

  El cautã însã în permanentã sã se perfectioneze în toate domeniile, pentru a urca tot mai sus în ierarhia armelor. În relatiile cu ceilalti este putin cam credul si naiv, întelepciunea sa de ansamblu gãsindu-si astfel reversul în incapacitatea de a percepe unele nuante din comportamentul oamenilor. În drumul sãu cãtre obiectivele stabilite îsi cautã instinctiv aliati naturali dintre persoanele pe care le simte ca având o mentalitate apropiatã de a sa. Cadenta grãbitã a pasilor sãu nu-i lasã însã prea mult timp pentru o viatã sentimentalã, iar cea sexualã, desi plinã de subtilitãti, nu va ocupa niciodatã primul loc în existenta sa.

  Ca armã de sosire
  :

  Toporisca este un obiectiv important pentru armele scurte, cãci de aici se poate obtine relativ usor pasaportul cãtre armele superioare. În aceastã pozitie se aflã micii intelectuali, persoanele cu unele interese artistice si politice, dar cu profesii mult inferioare, si nu în ultimul rând diletantii si semidoctii. În general, armele superioare (inclusiv lantul) nu pot decade pe post de toporiscã, decât în împrejurãri deosebite, impuse de anumite conditii majore de evolutie a persoanelor respective.


  Compatibilitatea cu alte arme
  :

  Toporiscã - Briceag:
  Comunicare slabã si multe motive de iritare pentru toporiscã.

  Toporiscã - Pumnal:
  Se iubesc si se protejeazã.

  Toporiscã - Cutit:
  Desi au mentalitãti si conceptii deosebite asupra vietii, comunicã foarte bine si îsi poartã respect unul celuilalt.

  Toporiscã - Pumnal Arab:
  Pumnalul arab e periculos pentru toporiscã, deoarece niciunul dintre ei nu-l agreeazã pe celãlalt, iar primul se aprinde repede si atacã toporisca idealistã.

  Toporiscã - Buzdugan:
  Se plictisesc împreunã.

  Toporiscã - Ghioagã Tãrãneascã:
  Între ei se înfiripã o prietenie sincerã.

  Toporiscã - Lant:
  Colaborare si succese slabe, relatii mediocre spre reci.

  Toporiscã - Sabie:
  Sunt sanse de întelegere, sabia protejând - dar si uimind - toporisca.

  Toporiscã - Lance:
  Toporisca aspirã sã ajungã lance - si chiar va ajunge în foarte multe cazuri. Se înteleg bine si au subiecte comune de interes.

  Toporiscã - Prastie:

  Comunicare de mare intensitate între cele douã arme; întâlniri dese. Le uneste mai presus de toate idealismul specific fiecãreia.

  Toporiscã - Arc:
  Toporisca e fascinatã de arc, care nu doreste totusi o apropiere prea intimã între ei si se va mentine în consecintã într-o usoarã rezervã.
  "Capul plecat sabia nu-l taie, dar nici soarele nu-l vede!" - proverb romanesc


  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 5. #20
  Camelia Avatar
  Camelia este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  noiembrie 2006
  Locatie
  Ploiesti
  Posturi
  2.432

  Implicit Re: Astrologia araba

  Zodiac Arab: LANTUL


  Semnificatie:

  Foarte folosit în epoca medievalã de cãtre mai toate categoriile sociale, lantul e o armã foarte eficientã si cu o razãde actiune mult mai mare decât armelor mijlocii si scurte.

  Ca arma de pornire:


  Principalã lui trãsãturã constã în înaltul grad de adaptibilitate la situatii si persoane diverse, atunci când aceasta este în interesul afacerilor sale. Supletea deosebitã de care dã dovadã în acest caz îl face foarte capabil si puternic. Pasiunea sa este sã strângã bani si sã-si edifice o pozitie financiarã de exceptie.

  De aceea se orienteazã cu obstinatie spre activitãtile în cadrul cãrora îsi poate satisface aceste ambitii. Are o dexteritate nemaipomenitã în a se ocupa si a profita de afacerile în care se angajeazã si implicit de oamenii cu care vine în contact. Cu toate acestea nu va ajunge obligatoriu un Hagi-Tudose, ci se va echilibra moral prin producerea periodicã a unor surprize plãcute celorlalti. În lupta sa cotidianã, dusã cu o anumitã ardoare specificã lui, îsi pune în valoare si alte calitãti absolut necesare rolului pe care-l joacã, precum: tactul, perseverenta, realismul si spiritul de initiativã.

  Nu poate fi pãcãlit prea usor, cãci nu-si poate permite sã fie altfel decât destept; mai degrabã el va pãcãli pe altii. Nu respinge totusi aprecierile care-i mãgulesc amorul propriu si nu va rãmâne indiferent la manifestãrile de afectiune fatã de el - ba chiar le doreste. Este foarte multumit de ceea ce are si tot ce vrea în viatã e sã-si pãstreze locul pe care-l ocupã, cu alte cuvinte sã se mentinã ca lant, neaspirând în general sã devinã armã superioarã. În viata sentimentalã dã dovadã de o mare sensibilitate, iar în cea eroticã de multã senzualitate.

  Ca armã de sosire:

  O armã lungã poate deveni deseori lant, dacã preferã un trai mai îndestulat. Asta li se întâmplã îndeosebi lancei, apoi arcului si uneori sabiei. Nu este obligatoriu ca un lant sã aibã o grãmadã de bani în seif, sau sã stea pe un scaun de mare financiar, ci conteazã cel mai mult ca mentalitatea si actiunile sale sã-l reprezinte ca pe un pretendent serios al acestor functii.  Compatibilitate cu alte arme:

  Lant - Briceag:
  Atunci când dã faliment, lantul decade în briceag. În rest, aceastã armã scurtã nu-i este prea simpaticã.

  Lant - Pumnal:
  Tin mult unul la altul si îsi fac reciproc servicii.

  Lant - Cutit:
  Cel care decide viitorul relatiei (superficialã, dar cordialã) e cutitul. Ceea ce-i uneste este fondul lor profund filistin.

  Lant - Pumnal Arab:
  Relatii reci, respectuoase si admirative.

  Lant - Buzdugan:
  Buzduganul are o mare afectiune pentru lant, însã acesta nu i-o împãrtãseste si uneori se poartã fãrã scrupule fatã de el.

  Lant - Ghioagã Tãrãneascã:
  In acest caz, spre deosebire de cel precedent, ghioaga tãrãneascã este cea care nu se încrede în lant, în pozitia sa, desi lantul o curteazã insistent.

  Lant - Toporiscã:
  Rãcealã reciprocã.

  Lant - Sabie:
  Au unele contacte, însã sabia nu se prea împacã cu gândirea strict financiarã a lantului, cãci i se pare mult prea meschinã.

  Lant - Lance:
  Atunci când se întâlnesc finantele cu pretentiile intelectuale rezultã si faimã, si abundentã. Astfel, cei doi au mare nevoie sã se completeze si tin mult unul la altul.

  Lant - Prastie:
  Prastia nu agreeazã lantul pentru cã reprezintã ambitia unei vieti îndestulate, în conflict cu idealurile sale. Lantul poate evolua în prastie uneori, destul de usor, însã numai dacã are vocatie pentru asa ceva.

  Lant - Arc:
  Multe întâlniri, arcul apreciind în mod deosebit lantul, iar acesta evoluând câteodatã în arc. Cu toate astea, lantul e în unele situatii ireverentios fatã de arc.
  "Capul plecat sabia nu-l taie, dar nici soarele nu-l vede!" - proverb romanesc


  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 6. #21
  Camelia Avatar
  Camelia este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  noiembrie 2006
  Locatie
  Ploiesti
  Posturi
  2.432

  Implicit Re: Astrologia araba

  Zodiac Arab: SABIA


  Semnificatie:

  Pentru a sti sã te folosesti de sabie e nevoie de multã îndemânare si subtilitate, aceastã artã deprinzându-se în trecut de la maestrii spadasini. În caz contrar, sabia devine ineficientã.

  Ca armã de pornire:

  Foarte mândrã si demnã, sabia este reprezentatã prin excelentã a autoritãtilor statale sau militare si nu se va implica niciodatã în activitãti culturale. Ea are, dintre armele lungi, raza cea mai micã de actiune, dar acest dezavantaj îl va compensa partial prin nemãsuratul orgoliu de care dã dovadã în orice împrejurare.

  Generoasã si alturistã, se manifestã ca atare în toate împrejurãrile dificile; nu va face însã concesii în ceea ce priveste principiile dupã care se conduce si care sunt întotdeauna în spiritul traditiei. Din acest motiv, sabia poate pãrea adeseori cam rigidã si severã. Nu e însã armã care sã fie mai pregãtitã sã se jertfeascã, ori sã facã gesturi nobile - toate acestea fiind ceva firesc si necesar pentru ea. Acestor trãsãturi li se adaugã si altele, ce încep parcã sã directioneze acest semn spre profesiile militar - administrative (dar nu numai): spiritul de ordine, de disciplinã, dorinta de a conduce, vointa de a-si face pe deplin datoria si de a-si impune propriile reguli severe - dar drepte.

  Desi foarte sensibilã, îsi împinge uneori pe planul doi sentimentele sale din teama vulnerabilã ori ridicolã. Viata sa afectivã nu trebuie sã intereseze în general pe nimeni. Dealtfel, ea aspirã cãtre un anume tip de castitate (în trecut exista casta rãzboinicilor, cu norme de viatã bine stabilite) si va fi foarte dezamãgitã de persoanele ce nu-i împãrtãsesc acest ideal, lucru care-i poate provoca uneori cãderea pe o treaptã inferioarã.

  Ca armã de sosire:

  Sabia conferã celui ce a intrat în acest rol demnitate, onoruri si adeseori faimã - ceea ce înseamnã un statut privilegiat.  Compatibilitate cu alte arme
  :

  Sabie - Briceag:
  Sabia poate trece pe stradã sau locui vreme îndelungatã cu briceagul fãrã a-l bãga nici un moment în seamã, fiind prea insignifiant pentru ea.

  Sabie - Pumnal:
  Nu se agreeazã si nici nu vor avea de-a face unul cu altul.

  Sabie - Cutit:
  Vieti si interese divergente; visele cutitului i se par sabiei mult prea meschine.

  Sabie - Pumnal Arab:
  E improbabil cã va iesi ceva bun din relatia lor si cã se vor suporta prea mult unul pe celãlalt. Sabia e deranjatã profund de firea complicatã si agitatã a pumnalului arab, dar o sabie decãzutã poate ajunge în final pumnal arab.

  Sabie - Buzdugan:
  Buzduganul e cel mai bun executant pentru sabie pe care o admirã, evoluând dealtfel cel mai adesea în aceastã pozitie superioarã; de asemenea, sabia când decade ajunge mai întotdeauna în rolul de buzdugan.

  Sabie - Ghioagã Tãrãneascã:
  Ghioaga tãrãneascã e în permanentã foarte temãtoare si reticentã fatã de sabie, presimtind o soartã ingratã. Dacã ajunge în acest rol va fi însã docilã si stoicã, chiar dacã poate nefericitã.

  Sabie - Toporiscã:
  Toporisca admirã sabia, chiar si atunci când acestea îi este ostilã.

  Sabie - Lant:
  Lantul are nevoie de cineva ca sabia pentru scopurile sale si o va ispiti cu o situatie financiarã prosperã, încercând sã o aducã la nivelul sãu; dacã reuseste, aceasta înseamnã începutul decãderii pentru sabie.

  Sabie - Lance:
  Sabia poate evolua relativ usor în lance, dacã se cultivã mai mult. Dacã rãmâne sabie, se va întelege bine cu lancea si se vor stima reciproc.

  Sabie - Prastie:
  Ambele sunt oneste, dar idealismul si orizontul spiritual larg al prastiei o vor opune sistematic rigidei sãbii guvernamentale (ori militare).

  Sabie - Arc
  Sabia poate provoca uneori cãderea arcului, în general însã vor convietui armonios.
  "Capul plecat sabia nu-l taie, dar nici soarele nu-l vede!" - proverb romanesc


  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 7. #22
  Camelia Avatar
  Camelia este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  noiembrie 2006
  Locatie
  Ploiesti
  Posturi
  2.432

  Implicit Re: Astrologia araba

  Zodiac Arab: LANCEA


  Semnificatie:


  Spre deosebire de sabie, lancea nu reclamã o pregãtire minutioasã pentru a putea fi folositã si, în plus, are o razã de actiune mai mare. Aerul ei distant uneori se datoreste faptului cã alonja sa e principalul atu de care dispune, iar atunci când se rupe devine complet inutilizabilã.

  Ca armã de pornire:


  Principala trãsãturã a lancei, pe care ea îsi fundeazã si clãdeste pozitia socialã, este inteligenta, completatã de o mare mobilitate a spiritului si de un comportament natural, degajat, care o face agreabilã. Plinã de farmec, poate aborda fãrã complexe o mare varietate de subiecte si va merge cu mult aplomb pe marginea îngustã si ascutitã dintre ceea ce e admis si ceea ce nu este în relatiile interpersonale si în cele de societate. Dispune de mult umor si vorbele sale de duh rãmân adesea proverbiale.

  Dã dovadã de fantezie în diverse împrejurãri, nu de putine ori cãpãtând un puternic ascendent asupra celorlalti, ceea ce o împinge uneori spre infatuare. Caracterizând îndeosebi pe intelectuali, nu e totusi într-atât de desprinsã de realitatea terestrã încât sã-si uite interesele concrete, dimpotrivã. O functie bunã, bani, sau orice altceva ce i-ar putea asigura un trai tihnit sunt binevenite si lancea va fi foarte abilã în a obtine astfel de avantaje. În plus, e întotdeauna foarte prudentã si nu se aruncã orbeste în vreo actiune oarecare, preferând riscurilor de tot felul o expectativã sãnãtoasã.

  Nu e foarte adaptabilã si nici rezistentã, iar atunci când decade nu se mai poate opri. Reprezintã fidel, aproape întotdeauna, tipul snobului de societate. În dragoste e sentimentalã (nedeclarativ, însã) si se aratã destul de liberalã si de degajatã în ceea ce priveste conceptiile despre viata sexualã.

  Ca armã de sosire:


  E o pozitie excelentã pentru cei ce-si valorificã inteligenta si tenacitatea; de aici încolo însã (pentru a deveni prastie, sau arc), e nevoie de calitãti speciale ca: idealismul de neînvins, simt artistic, geniu (arc). Se spune îndeobste cã aceste calitãti sunt înnãscute - sau nu sunt deloc. O lance trebuie sã fie întotdeauna atentã la obstacolele din drumul sãu, cãci pericolul decãderii este foarte prezent în activitãtile sale.  Compatibilitate cu alte arme:

  Lance - Briceag:
  Briceagul nu cunoaste lancea, care îi e usor antipaticã.

  Lance - Pumnal:
  Pumnalul e fascinat de personalitatea lancei, dar aceasta desi amabilã si întretinând relatia dintre ei în folos propriu, nu e tentatã de pozitia pumnalului, nici chiar atunci când decade.

  Lance - Cutit:
  Cutitul îsi manifestã gelozia fatã de lance prin numeroasele familiarisme pe care si le permite.

  Lance - Pumnal Arab:
  E mereu prin preajma lancei, care il acceptã pentru cã o amuzã, dovedind însã multã prudentã în raporturile cu el.

  Lance - Buzdugan:
  Între ei relatiile pot avea (dacã existã) când un aer de antipatie, când de plictisealã - dupã cum se impune fiecare în fata celuilalt.

  Lance - Ghioagã Tãrãneascã:
  Se plac unul pe celãlalt, lancea reconfortãlalt, lancea reconfortãlalt, lancea reconfortându-se în prezenta ghioagei tãrãnesti, iar aceasta gãsind compania lancei ca fiind foarte interesantã.

  Lance - Toporiscã:
  Îi uneste mult specificul comun al profesiilor lor, dar îi desparte pe alocuri aerul usor superior al lancei.

  Lance - Lant:
  Lãncile prea terestre ajung întotdeauna lanturi, cãci banii sunt o tentatie permanentã pentru ele. În cadrul relatiei foarte bune dintre aceste douã arme lantul aduce un cont solid în bancã, iar lancea blazonul.

  Lance - Sabie:
  Sabia ajunge usor lance, dacã se instruieste. În general se respectã reciproc si sunt foarte prevenitoare una fatã de cealaltã.

  Lance - Prastie:
  Existã o bunã compatibilitate între ele.

  Lance - Arc:
  Arcul eclipseazã lancea, cãci se aflã ambii pe tãrâm spiritual, unde arcul este în mod clar superior. Un arc poate fi mai întâi lance în ascensiunea sa.
  "Capul plecat sabia nu-l taie, dar nici soarele nu-l vede!" - proverb romanesc


  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 8. #23
  Camelia Avatar
  Camelia este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  noiembrie 2006
  Locatie
  Ploiesti
  Posturi
  2.432

  Implicit Re: Astrologia araba

  Zodiac Arab: PRASTIA


  Semnificatie:


  Cu o prastie poti tinti la mari depãrtãri si o poti folosi mai mult strategic si aproape deloc tactic. Gândirea prãstierului trebuie sã fie largã, foarte cuprinzãtoare si anticipativã.

  Ca armã de pornire:


  Trãsãtura de bazã a acestei arme constã într-o calitate absolut nouã comparativ cu armele ce o precedã (din punct de vedere al ponderii sale în ansamblul personalitãtii nativului), anume creativitatea. Aceasta o desprinde parcã de mediul terestru al cotidianului si o ridicã în sfere înalte, de unde porneste în cãutãri idealiste.

  Ea se dispenseazã de tot ce o leagã de aceastã lume si îsi neglijeazã cu regularitate interesele materiale. De fapt, viata ca un slalom printre aceste necesitãti, comunã celor mai multe arme, pur si simplu nu o intereseazã. Nu e prea încrezãtoare în fortele proprii si de aceea e mereu nelinistitã. Are orizonturi vaste si o gândire ca un bisturiu, neîntinatã de afecte inoportune. Din cauza acestei conceptii de viatã, prastia nu se valorificã în toate valentele sale si va fi adeseori datã la o parte, marginalizatã, în ciuda marilor sale merite culturale, civilizatorii si spirituale. Uneori, celebritatea si reconsiderarea la adevãrata ei importantã îi vin postum.

  E prin difinitie o rebelã, încrâncenatã si fãrã chef de glume - ceea ce nu e totusi prea adecvat spiritului sãu larg. În optiunile fundamentale este inflexibilã si irevocabilã. Faima sa, atunci când apare, se limiteazã la zona geograficã cãreia îi apartine. În iubire e înflãcãratã, sensibilã si agitatã, îndrãgostindu-se cu regularitate.

  Viata sexualã e importantã pentru ea, cãci în cadrul acesteia se defuleazã de toate tensiunile acumulate în traiul sãu - boem în ceea ce priveste conditiile de existentã, foarte organizat în ceea ce priveste munca sa.

  Ca armã de sosire:

  Prastia este penultima treaptã spre vârful ierarhiei zodiacului arab, si chiar dacã nu se va simti apreciatã la justa ei valoare, e bine sã stie cã recunoasterea va sosi, mai devreme sau mai târziu. Diferenta dintre prastie si arc nu e întotdeauna usor de sesizat, talentul putând trece uneori drept geniu - si invers.


  Compatibilitatea cu alte arme:


  Prastie - Briceag:
  Tin mult unul la altul, simtindu-se ambii usor neîmpliniti, prastia însã nu trebuie sã confunde niciodatã pozitia sa cu cea a briceagului.

  Prastie - Pumnal:
  Relatie mediocrã. Pumnalul e prea mãrginit pentru prastie si are idealuri mult diferite; el nu întelege aeriana prastie.

  Prastie - Cutit:
  Cutitul gãseste prastia mult prea extravagantã, prastia îl judecã la rândul ei ca fiind prea limitat.

  Prastie - Pumnal Arab:
  Când se atrag, când se tolereazã. Au unele afinitãti temperamentale, sunt situati însã pe planuri diferite.

  Prastie - Buzdugan:
  Interesele diferite; relatii reaci sau inexistente.

  Prastie - Ghioagã Tãrãneascã:
  Desi prastia, prin felul ei de a fi, inoportuneazã uneori ghioaga tãrãneascã, între cele douã arme se înfiripã o legãturã puternicã si durabilã.

  Prastie - Toporiscã:
  Raporturi excelente, fiecare dintre ele putând evolua/ involua în cealaltã.

  Prastie - Lant:
  Prastia, dacã e ademenitã de situatia economicã înfloritoare a lantului, devine dependentã de acesta. Lantul se simte atras de prastie, dar oscileazã între complezentã si duritate.

  Prastie - Sabie:
  Prastia nu agreeazã sabia si de aceea nu se vor frecventa.

  Prastie - Lance:
  Relatii bune. Prastia poate ajunge lance, ceea ce nu va fi o cãdere prea rea.

  Prastie - Arc:
  Raporturi la nivel înalt, arme având idealuri foarte înalte (dar fortele lor diferã). Arcul se poate baza pe prastie în situatii deosebite, cãci aceasta întelege necestatea actiunilor arcului, chiar dacã nu tot atât de clar ca el.
  "Capul plecat sabia nu-l taie, dar nici soarele nu-l vede!" - proverb romanesc


  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 9. #24
  Camelia Avatar
  Camelia este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  noiembrie 2006
  Locatie
  Ploiesti
  Posturi
  2.432

  Implicit Re: Astrologia araba

  Zodiac Arab: ARCUL


  Semnificatie:


  Este arma cu cea mai mare razã de actiune, fiind necesare pentru o folosire eficace a sa: fortã, iscusintã si orizonturi nemãrginite. Întinderea arcului semnificã simultam încordare si libertate de manevrã.

  Ca armã de pornire:

  Arcul este ultima treaptã, cea din vârf, a ierarhiei si tot ce trebuie sã facã este sã se mentinã pe aceastã treaptã - ceea ce nu este însã foarte simplu. El are o inteligentã sclipitoare si e o naturã puternicã, traversând cu seninãtate vicisitudinile vietii. Cine porneste ca arc este foarte cunoscut de mic copil si toatã lumea asteaptã lucruri mari de la el.

  Pune multã hotãrâre în tot ce face si e complet dezinteresat în ceea ce priveste aspectele materiale ale vietii. Atrage în mod misterios pe toatã lumea prin felul sãu profund de a fi si se bucurã atunci când anturajul îl gãseste simpatic, nefãcând însã nimic deosebit pentru aceasta. Gândirea îi este extrem de limpede, iar creatiile ce rezultã din activitatea sa spiritualã reprezintã pietre de hotar în cultura vremii. E foarte apreciat, invidiat uneori, niciodatã înteles - decât poate de cãtre alt arc.

  Influenta sa asupra contemporanilor este foarte mare, crucialã chiar - si bine directionatã. Arcul dã dovadã de multã exactitate în aprecierea actiunilor necesare atingerii obiectivelor sale - spre deosebire de prastie. Iubirile sale sunt rare (uneori are doar o mare iubire), iar temperatura sentimentelor sale este scãzutã, desi acestea sunt dintre cele mai nobile.

  Ca armã de sosire:


  Principala problemã pentru un arc este sã se mentinã pe locul sãu din vârful ierarhiei, ceea ce e o misiune deloc usoarã. A fi celebru nu e obligatoriu sinonim cu a fi arc. Existã o tendintã inconstientã de ostilitate a celorlalte arme, îndreptatã împotriva celei mai bune dintre ele.

  Compatibilitatea cu alte arme:

  Arc - Briceag:
  Briceagul se împacã mai bine cu prastia decât cu arcul. În istorie au existat personalitãti arc cu aparentã umilã de briceag, ca de pildã Socrate sau Iisus.

  Arc - Pumnal:
  Pumnalul poate fi complet ignorat în ceea ce priveste arcul.

  Arc - Cutit:
  Cutitul nu poate întelege arcul.

  Arc - Pumnal Arab:
  Pumnalul arab e fascinat de arc si nu conteneste în a-l ridica în slãvi.

  Arc - Buzdugan:
  Arcul nu reprezintã idealul buzduganului si în consecintã primul nu va fi prea frecventat de cãtre acesta.

  Arc - Ghioagã Tãrãneascã:
  Ghioaga tãrãneascã admirã arcul, fãrã a intra în intimitatea lui însã.

  Arc - Toporiscã:
  Si toporisca se supune, la rândul ei, fortei de atractie irezistibile ce emanã din arc si-l asalteazã cu întrebãri.

  Arc - Lant:
  Lantul intrã în intimitatea arcului uneori, în orice caz îsi permite multe familiarisme. Banii lantului hipnotizeazã adesea arcul în mod periculos.

  Arc - Sabie:
  Se plac reciproc, dar sabia devine uneori o amenintare pentru arc.

  Arc - Lance:
  Arcul decade adesea în lance. Aceasta doreste sã respire aerul rarefiat al înãltimilor, aducând prin familiarisme, în mod iluzoriu, arcul la nivelul sãu.

  Arc - Prastie:
  Relatie satisfãcãtoare, ambele arme având conceptii nobile, generoase despre viatã. Prastia poate fi însã complexatã de arc, pe care-l va simti ca fiindu-i superior.
  "Capul plecat sabia nu-l taie, dar nici soarele nu-l vede!" - proverb romanesc


  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12

Subiecte Similare

 1. Astrologia in Biblie!
  De gabryna in forum Astrologie
  Replici: 46
  Ultimul post: 29 ian 2012, 15:34

Reguli postare

 • Nu puteti crea subiecte noi
 • Nu puteti posta replici
 • Nu puteti posta atasamente
 • Nu puteti sa va editati postarile
 •