Pagina 3 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul
Rezultate de la 31 la 45 din 50

Subiect: Urmasii tracilor traiesc in Asia

 1. #31
  lovelife este offline Moderator De'al casei
  Data inscrierii
  iulie 2006
  Locatie
  Galati
  Posturi
  2.040

  Implicit Re: Urmasii tracilor traiesc in Asia

  Si subiectul cu legaturile de ADN prin care se observa ca multe popoare isi au originea aici facute de cercetatori straini nu romani tot la fel sunt prin interpretari abuzive?
  Un site
  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
  si un
  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
  pentru mamici unde se dezbat subiecte despre sarcina, nastere precum si crestere si educarea copiilor.
  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 2. #32
  Amdo este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  iunie 2010
  Locatie
  Bucuresti
  Posturi
  34

  Implicit Re: Urmasii tracilor traiesc in Asia

  Cand alte popoare stiu sa-si laude nimicul spiritual pe care-l au, e bine; cand noi romani ne laudam cu ceea ce avem, se vorbeste despre interpretari abuzive. Fiecare crede ce vrea, dar cred ca nu merita sa ne tot punem atata cenusa in cap.

 3. #33
  shyamasundar este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  martie 2010
  Posturi
  86

  Implicit Re: Urmasii tracilor traiesc in Asia

  Despre Dacia preistorica - Densusianu (pe aceeasi linie merge si Noi nu suntem urmasii Romei - N Savescu) -avem a face cu un product al sovinismului si nu cu unul al stiintei...“ A.D. Xenopol.

  "In incercarea de a-si fundamenta originala teorie, Densusianu a procedat impotriva tuturor principiilor si regulilor stiintei. Sursele de informatii (mitologia antica greco-romana, traditiile si legendele romanesti, materialul lingvistic, in special cel toponimic si onomastic, o serie de monumente arheologice reale, dar mai ales cele imaginare – in realitate jocuri ale naturii) au fost abuziv interpretate, in fapt inghesuite cu forta in scenariul istoric preconceput. Pe baza unor vagi, indepartate sau nereale, in orice caz irelevante asemanari de nume, toti zeii si eroii mitologiei greco-romane, toate locurile legate de legendele lor s-ar fi plasat la Dunare si in Carpati. Prin la fel de dubioase asemanari se faceau legaturi false cu eroii traditiilor si ai folclorului romanesc.

  Iata doar citeva dintre miile de exemple care ar putea fi date: Atlas=Alutus=Olt=Muntii Oltului; Pharanx=Paring; Colchis=Colti (Buzau); Phasis=Buzau; Terrigenae=Tirighina; Ardalos=Ardeal; Zalmoxis=Zeul Mos; Latona=Letea; Selene=Sulina; Saturn-Noe-Novac etc. etc. Printr-o asemenea metoda, care ignora total legile lingvisticii, Densusianu credea ca poate argumenta concluziile cele mai neverosimile.

  teoria lui Densusianu a fost respinsa de cercetarea calificata romaneasca in intregul ei, incepind cu Xenopol si Pirvan, ca „o enorma eroare de conceptie si metoda“ (Radu Vulpe)

  Pentru nevoile cauzei, in textele vedice sint identificate cu forta cuvinte romanesti, iar Eneida, repovestita pe 13 pagini si „completata“ de N.S. cu nume de popoare care nu exista in textul lui Vergiliu (de exemplu pelasgi, traci), este declarata „marea epopee a poporului roman“.

  Prin asemenea procedee arbitrare, care nu au nimic in comun cu un demers stiintific, si prin numeroase afirmatii lipsite de orice argumentare si de orice temei, „carpato-danubienii“ devin „inaintemergatorii“ tuturor marilor popoare si creatorii marilor civilizatii ale Antichitatii: sumeriana, hittita, minoica, miceniana, troiana („civilizatiile create de ei, pelasgo-traco-miceniana, pelasgo-traco-minoica, pelasgo-traco-troiana...“, N.S.). Nimeni nu scapa dorintei obsesive de a ne anexa intreaga istorie a umanitatii, nici chiar romanii, pe care N.S. nu ii iubeste, nici limba latina, „limba pe care ei, dacii, o vorbeau de mii de ani!“ (?!). Ba, impotriva romanilor se dezlantuie intreaga ura a medicului-dacolog. El polemizeaza furios cu „«vitejii» de romani care, de fapt, au pustiit, tilharit, pirjolit, robit satele si catunele noastre dacice“ si care „au furat tezaurul regelui Decebal“, si se rafuieste in chip special cu imparatul Traian, comparat cu „conducatorii fanarioti straini de neamul nostru, fascistii sau rusii“"
  M. Babes

 4. #34
  shyamasundar este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  martie 2010
  Posturi
  86

  Implicit Re: Urmasii tracilor traiesc in Asia

  "Pentru nevoile cauzei, in textele vedice sint identificate cu forta cuvinte romanesti" M. Babes

  Acest lucru este usor de observat. O parte dintr-un articol; am cautat nume pentru localitati din alte tari; din pacate nu cunosc toate orasele si satele dintr-o tara (oarecare) ca sa pot sa identific nume precum dacologii.
  In India s-ar gasi usor numele vedice la localitati, rauri, etc.

  Dacia – țara zeilor. Ce ne-a rămas de la ei, veți întreba? Ne-au rămas localități, munți, văi și ape cu numele vechilor zei vedici. >>
  1. OM-expresie monosilabică exprimând suprema invocare a zeului suprem. În nici un templu vedic nu se începe slujba înainte de a se pronunța această silabă "OM". La noi acasă, în Dacia, noi ne chemăm oameni avem chiar și un munte "OM-ul". Aparent muntele păstrează numele OM potrivit credinței vedice care afirmă că acolo s-ar fi găsit marele sanctuar vedic.
  In Franceza homme se citeste Om - Om
  2. NAGAS-reprezintă spiritele rele, un fel de semizei, dragoni. Rămâne păstrat în Nehoi, Negeșina, etc. Descrierea acestor dragoni se potrivește cu șarpele-dragon descoperit la Timiș. Nagawki frazione di Dmosin, Polsk; Nagasaki (Japonia)
  3. KUCEA-CUCEA- zeități lunare-vezi sate, nume și localități: Cucea, Cuceu, Cucerdea, etc.
  4. ARKA-numele zeului Soarelui la începuturile religiei vedice (mai târziu înlocuit de Mitra, apoi de Surya)
  Arka, Borsod-Abauj Zemplen, Ungaria
  5. MITRA-Zeul Soarelui este unul dintre cei mai vedici zei. A fost preluat de creștini. Sf. Demetries cât și Mitro sunt patronii lunii Septembrie. Lângă Oltenița, la Mitreni, au fost descoperite mâinile unui "păgân" închinate zeului Soarelui.
  6. SURYA-Numele zeului Soarelui în lumea vedică de mai târziu. Păstrat în numele muntelui Suryanu-din vatra dacică. Deschideți harta României și-l veți găsi în mijlocul fiilor săi daci-în zona Orăștiei. Surya a fost numită mai târziu și una din fiicele zeului Solar.
  : Uria frazione di Sellia Marina (CZ), Italia; Súria ,Bages Barcelona - Spania, Syria;
  Alte nume Soarelui: Vivasvan, Ravi, Aditya, Divakar. (ar fi trebuit sa caute localitatile si pentru aceste nume); nu era vorba de localitati ci de calitatile soarelui
  7. TAMASA-zeul întunericului, al cețurilor dese de pe pământ. Păstrat în Tamaș lângă București, Tamasi-dava, Tamasi-fava, Tamașfalău (lângă Brașov).
  8. TAMASNA-numele celui de al patrulea Manu, unul dintre "domnii" vezi localitatea-Tamașa, Tamașasa (lângă Făgăraș)
  Sous Tamas frazione di Arbent (01), France; Tama, Podlaskie Polonia;
  Era Tamasa Manu

  Tamai frazione di Brugnera (PN), Italia
  9. MOCSA-însemnând "Împărăția lui Mo”, principiul dezintegrării-păstrat în numele comunei Mocșa. Zal-mocsa-Zalmoxes-să fie derivat tot din acesta?

  Mocsa, Komarom-Esztergom Ungaria
  Mokhsa, mukti = eliberare ; nu am intalnit traducerea „ imparatia lui Mo”
  10. GURU-nume dat maeștrilor, profesorilor, învățătorilor care fac cunoscute scrierile vedice: comuna Guruieni, Gurustan sau "gurueții", piramidele de pământ de la Șona, Făgăraș.
  11. DHARMA-zeu al justiției și al principiului dreptății; vezi localitățile Dărmănești, Darmănești, etc.
  Darmannsdorf frazione di Bernhardswald (375), Deutschland; Parma – Italia; Raul Darma (india)
  12. CAMA-zeul iubirii-Comănești, Comar, Comarzana, etc.
  Cama se scrie cu K; Kama; Cama - Graubunden, Elvetia
  13. BHARATA (Bhara-ta) este numele eroului carpato-danubian care a condus masele de păstori cucerind valea mijlocie a Indusului. Numele acestuia este păstrat ca Barațău cel mai înalt vârf din munții Baraolt; avem, de asemenea, localitățile Bara, Barău, Barăști, etc.

  Boara frazione di Ferrara (FE), Italia; Baradili (OR), Italia; Barbata (BG), Italia
  Bharata: Bharata (Ramayana), fiu al lui Dasharatha, un personaj din Ramayana; Bharatha (Bhagavata) - fiu a lui Rishabha, un personaj din Bhagata Purana; Maha-bharata


  14. BHUTA-spirit rău-vezi Buta, Butoni, Butanu ; Butari frazione di Koper (17), Slovenija; Butajnova frazione di Dobrova Polhov Gradec (24), Slovenija; Bhuta are mai multe semnificatii;
  15. AGNI-zeul focului, și /sau al arderilor, numit și Pavaka, Pria: vezi așezările Agnita, Pava, Pria ;
  Pavia – Italia; Pavarolo (To)-Italia; Agnin France; (in lituaniana – ugnis)
  16. APA (Apaci)-zeița apelor binefăcătoare-vezi localitățile Apa, Apalina.
  Apaèe, Slovenija; Apa – Nigeria; Apa Sherpa – Nepali Sherpa
  17. DANU-mama ploilor și a pajiștelor bogate-Danubiu, apa sfântă a vedicilor carpato-danubieni. (parca in Romania se foloseste Dunarea; celalalte denumiri date sunt folosite usual; ma refer la alte denumiri din articol precum Darmanesti)
  Danu – un rau in Nepal ; Danu este si mama pentru Danavas (un fel de fiinte demonice)
  18. ARA (Arya)-numele ținutului notat al poporului "Arian"-carpato-danubian. Numele zonei din jurul Masivului Rarău, de unde izvorăște râul Arara numit Siret. În locul unde a fost ARA acum este un loc numit ARAMA.
  Ara frazione di Grignasco (NO), Italia; Arrah (Ara) – oras din districtul Bhojpur on statul Bihar, India.; e localizat la confluenta dintre Gange si Sone; 36 mile de Danapur (parca suna mai “natural “ Arrah , confluenta dintre raurile Gange si Sone decat fortarea “Numele zonei din jurul Masivului Rarău, de unde izvorăște râul Arara numit Siret. În locul unde a fost ARA acum este un loc numit ARAMA.

 5. #35
  shyamasundar este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  martie 2010
  Posturi
  86

  Implicit Re: Urmasii tracilor traiesc in Asia

  "Speech is not what one should desire to understand. One should know the speaker.... The deed is not what one should desire to understand. One should know the doer.... Mind is not what one should desire to understand. One should know the thinker." (Upanishad)

 6. #36
  shyamasundar este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  martie 2010
  Posturi
  86

  Implicit Re: Urmasii tracilor traiesc in Asia

  persoana citata mai sus: Mircea BABES este prof. dr. la Universitatea Bucuresti, Facultatea de Istorie, Seminarul de Arheologie „Vasile Pirvan“
  Ultima editare de shyamasundar : 30 iun 2010 la 10:55

 7. #37
  Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  2.823

  Implicit Re: Urmasii tracilor traiesc in Asia

  Citat Citat din shyamasundar Vezi post
  persoana citata mai sus: Mircea BABES este prof. dr. la Universitatea Bucuresti, Facultatea de Istorie, Seminarul de Arheologie „Vasile Pirvan“
  Ok! Ati venit cu un istoric care s-a preocupat, inclusiv dpdv arheologic, de istoria veche a Romaniei si care desfiinteaza munca unora ca Savescu si Densusianu cu privire la daci.

  M-am uitat peste pagina domnului profesor doctor de pe site-ul Universitatii Bucuresti. Activitate bogata, nimic de zis, si la nivel academic. Asta ar insemna ca ceea ce spune este corect si ca este un nume de referinta.
  Numai ca articolele publicate in strainatate la congrese sau in reviste de stricta specialitate nu servesc aproape de loc unei necesitati extrem de stringente a locuitorilor acestei tari: a radacinilor.
  Mediul academic nu se "coboara" intr-atat incat sa satisfaca aceasta necesitate. Si cum nisa aceasta informationala este goala apar oameni care nu au atat de multe cunostinte ca domnul profesor, dar care simt nevoia sa umple acest gol informational.

  Exceptie o constituie cazurile flagrante de instrainare sau distrugere a unor valori de patrimoniu cum sunt scandalurile privind bratarile dacice si Rosia Montana. Ma bucur sa vad ca exista pe web si o pagina cu o pledoarie serioasa pentru Rosia Montana: http://stiri.kappa.ro/actualitate/12...na-256581.html care cuprinde si imagini relevante.
  Mi se pare ciudat ca asta se intampla numai atunci cand lucrurile iau o intorsatura serioasa si nu este o activitate continua.

  Cu vreo 10 ani in urma ma interesau obiectele vechi datand din epoca dacilor care se gaseau in muzee. Era greu sa le studiezi dand ocol vitrinelor de sticla. As fi vrut sa le fotografiez sau sa cumpar ilustrate cu ele, numai ca fotografierea era interzisa, iar ilustratele erau prea putine.
  Am vazut o expozitie itineranta a Muzeului de Istorie Nationala cu o multitudine de obiecte care mai de care mai interesante, pe cand era la Ploiesti, dar ca sa afli mai multe trebuia sa-i tragi de limba pe istoricii care o insoteau. Majoritatea nu au fost expuse in salile de la Bucuresti.

  Acum constat ca arheologii au o multime de imagini relevante dar care raman ascunse in albumele lor.

  Pagina aceea de mai sus imi arata ca se poate ca informatiile sa fie transmise prin internet. Si ma gandesc ca studentii la istorie ar putea fi stimulati sa participe la o astfel de activitate. Asta chiar cu riscul ca informatiile sa fie apoi traspuse in forme artistice (povesti) despre daci, despre strabuni. Acestea patrund mai bine, si dau incredere oricui, decat un ciob sau niste pietre aparent fara importanta. Iar aceasta incredere, ca putem trece peste orice fiindca am fost aici de niste mii de ani si ca strabunii s-au confruntat cu lucruri si mai grozave decat cele pe care le traim, se transmite prin astfel de demersuri.

  De ce credeti ca Savescu are audienta? Pentru ca spune lucruri inteligibile unui numar mare de oameni, stimulandu-i si pe altii sa o faca. De ce credeti ca-si cheltuie banii si timpul pe astfel de lucruri, cand ar putea, bine mersi, sa traiasca pe picior cat se poate de mare in tara tuturor posibilitatilor? Fiindca ii pasa de astfel de lucruri, iar cei care sunt departe de Romania resimt mai puternic lipsa unor informatii legate de radacinile lor. De ce credeti ca a aparut miscare zamolxiana? Fiindca sunt concetateni de-ai nostri care au nevoie sa se intoarca inapoi ca sa poata rezista viitorului.

  Ca uneori se sare calul cu gratie, asa este. Numai ca asta se intampla din lipsa de comunicare: informatiile academice circula in cercuri extrem de inchise iar asta lasa loc tuturor speculatiilor posibile. Adica, in loc de ponei, calul devine elefant. Evident, cu trompa.

  Eu am invatat, din practica, ca exactitatea in viata nu este decat o aproximatie. Mai ales cand este vorba de satisfacerea unor nevoi.

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 8. #38
  shyamasundar este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  martie 2010
  Posturi
  86

  Implicit Re: Urmasii tracilor traiesc in Asia

  - probabil ca unii resimt o nevoie de a vedea ca stramosii lor au fost gloriosi peste tot in lume, dar nu cred ca satisfacerea acestei nevoii trebuie sa duca la exagerari si intrepretari abuzive in asa fel incat sa creeze iluzii. - oare din cauza unui complex de inferioritate apar aceste teorii?

  - probabil ca da, istoricii nu au atata timp sa discute despre radacini, in manualele scolare nu se scrie foarte multe despre locuitorii acestui pamant in vremurile trecute: Dacii. Poate ca nu sunt foarte multe capitole alocate Dacilor pentru ca totusi.... istoria e f incarcata si este o programa de strabatut. - si da, din cand in cand mai trebuie reactualizata programa cu noi date reale descoperite

  - cred ca in Romania sunt destule locuri istorice, vestigii, etc care inca nu sunt puse in valoare asa cum ar trebui; mai degraba aceste lucruri ar trebui scoase in evidenta si mai putin creearea si alimentarea unor iluzii.

  - "am fost aici de niste mii de ani" - suna ciudat, suna a atasament... avand in vedere ca sufletul de`a lungul timpului ia diferite corpuri (la reincarnare ma refer), apare in diferite locuri de pe pamant sau pe alte planete, apare in mijlocul diferitelor natii, diferite misiune, etc; cei ce cunosc aceste lucruri nu ar trebui incurajeze acest: „Noi am fost dintotdeauna aici.
  Noi nu am venit de nicaieri".
  - si apoi care noi? daca e sa o luam in ani pamantesti - eu nu am trait (in timpul pamantesc) de mii de ani; ca sa exprim mai bine ideea dau exemplul asta: e vorba aia :"suntem ortodocsi de 2000 de ani" - nu am 2000 de ani. Corect ar trebui sa se spuna: pe aceste meleaguri a fost marturisita credinta ortodoxa timp de 2000 de ani; la exemplu de mai sus, ar fi trebuit sa fi sunat cam asa: continuitatea popurului pe aceste taramuri tine pana in zilele de azi (se pot gasi formulari mult mai bune decat cele pe care le-am scris, sper sa se inteleaga ideea)

  formulari ca: noi suntem de 2000 de ani.... si noi am fost dintotdeauna aici - creeaza apartenta individului la grup, creeaza atasamentul fata de grup. Cred ca o lucrare care se doreste a fi stiintifica nu foloseste si nu urmareste creearea de atasamente (sau adancirea unor atasamente), nu cauta sa raspunda unor nevoi, necesitati, ea prezinta lucrurile cum sunt si nu dupa cum vrea auditoriu sa auda.

  - Aici si Acum ar trebui aplicat pentru a mobiliza oamenii spre a face ceva, si nu inventarea unui trecut mai glorios decat e. Punerea in ordine a unor lucruri, calcularea potentialurilor si aplicarea acestora: pe acestea s-ar putea instaura increderea.

  - aceste teorii pot duce catre nationalism infocat, catre ideea de poporul ales, catre extremisme (din istorie: legionarii);

  Tendinte similare in alte tari (si toti 3 erau dictatori, probabil ca e mai usor de condus poporul cand creezi iluzia de a fi cei mai speciali dintotdeauna; l-as adauga si pe Hitler in lista ....):

  • În Albania dictatorul comunist Enver Hoxha susținea teoria lui Zacharie Mayani că albanezii sunt înrudiți cu civilizația etruscă și cu pelasgii.
  • În Bulgaria dictatorul comunist Todor Jivkov susținea că sunt legături certe între bulgari și tracii antici. Fiica sa Lyudmila Jivkova a creat Institutul de tracologie ca parte a Academiei Bulgare de Științe.
  • În Iraq dictatorul Saddam Hussein folosea frecvent retorică și imagini care implicau o legătură directă a țării contemporane cu Sumerul sau Babilonul. (wikipedia)

 9. #39
  Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  2.823

  Implicit Re: Urmasii tracilor traiesc in Asia

  Citat Citat din shyamasundar Vezi post
  - probabil ca unii resimt o nevoie de a vedea ca stramosii lor au fost gloriosi peste tot in lume, dar nu cred ca satisfacerea acestei nevoii trebuie sa duca la exagerari si intrepretari abuzive in asa fel incat sa creeze iluzii. - oare din cauza unui complex de inferioritate apar aceste teorii?

  - probabil ca da, istoricii nu au atata timp sa discute despre radacini, in manualele scolare nu se scrie foarte multe despre locuitorii acestui pamant in vremurile trecute: Dacii. Poate ca nu sunt foarte multe capitole alocate Dacilor pentru ca totusi.... istoria e f incarcata si este o programa de strabatut. - si da, din cand in cand mai trebuie reactualizata programa cu noi date reale descoperite

  - cred ca in Romania sunt destule locuri istorice, vestigii, etc care inca nu sunt puse in valoare asa cum ar trebui; mai degraba aceste lucruri ar trebui scoase in evidenta si mai putin creearea si alimentarea unor iluzii.

  - "am fost aici de niste mii de ani" - suna ciudat, suna a atasament... avand in vedere ca sufletul de`a lungul timpului ia diferite corpuri (la reincarnare ma refer), apare in diferite locuri de pe pamant sau pe alte planete, apare in mijlocul diferitelor natii, diferite misiune, etc; cei ce cunosc aceste lucruri nu ar trebui incurajeze acest: „Noi am fost dintotdeauna aici.
  Noi nu am venit de nicaieri".
  - si apoi care noi? daca e sa o luam in ani pamantesti - eu nu am trait (in timpul pamantesc) de mii de ani; ca sa exprim mai bine ideea dau exemplul asta: e vorba aia :"suntem ortodocsi de 2000 de ani" - nu am 2000 de ani. Corect ar trebui sa se spuna: pe aceste meleaguri a fost marturisita credinta ortodoxa timp de 2000 de ani; la exemplu de mai sus, ar fi trebuit sa fi sunat cam asa: continuitatea popurului pe aceste taramuri tine pana in zilele de azi (se pot gasi formulari mult mai bune decat cele pe care le-am scris, sper sa se inteleaga ideea)

  formulari ca: noi suntem de 2000 de ani.... si noi am fost dintotdeauna aici - creeaza apartenta individului la grup, creeaza atasamentul fata de grup. Cred ca o lucrare care se doreste a fi stiintifica nu foloseste si nu urmareste creearea de atasamente (sau adancirea unor atasamente), nu cauta sa raspunda unor nevoi, necesitati, ea prezinta lucrurile cum sunt si nu dupa cum vrea auditoriu sa auda.

  - Aici si Acum ar trebui aplicat pentru a mobiliza oamenii spre a face ceva, si nu inventarea unui trecut mai glorios decat e. Punerea in ordine a unor lucruri, calcularea potentialurilor si aplicarea acestora: pe acestea s-ar putea instaura increderea.

  - aceste teorii pot duce catre nationalism infocat, catre ideea de poporul ales, catre extremisme (din istorie: legionarii);

  Tendinte similare in alte tari (si toti 3 erau dictatori, probabil ca e mai usor de condus poporul cand creezi iluzia de a fi cei mai speciali dintotdeauna; l-as adauga si pe Hitler in lista ....):

  • În Albania dictatorul comunist Enver Hoxha susținea teoria lui Zacharie Mayani că albanezii sunt înrudiți cu civilizația etruscă și cu pelasgii.
  • În Bulgaria dictatorul comunist Todor Jivkov susținea că sunt legături certe între bulgari și tracii antici. Fiica sa Lyudmila Jivkova a creat Institutul de tracologie ca parte a Academiei Bulgare de Științe.
  • În Iraq dictatorul Saddam Hussein folosea frecvent retorică și imagini care implicau o legătură directă a țării contemporane cu Sumerul sau Babilonul. (wikipedia)
  Vad ca nu ati pus trimitere pentru considerentele de mai sus care conduc la ideea ca nu trebuie sa avem istorie si nici sa nu stim de ea. Asta este tactica marilor imperii conceputa ca sa o duca mai bine unii decat altii prin ruperea si distrugerea componentei identitatii personale legata de apartenenta de grup: familie, neam (in cele doua acceptiuni restransa si extinsa) si natiune . Printre altele suntem si fiinte sociale, pe langa indivizi cu personalitate si aspiratii proprii. Componenta sociala este cea ajuta la dezvoltarea personala pana cand apare si reversul. Adica contributia personala care sa o ajute pe cea sociala.
  Ca o impresie personala, parerile expuse aici reprezinta umbra la asfintit a elefantului de care vorbeam mai sus.

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 10. #40
  Marchidan21 este offline Utilizator Bobocel
  Data inscrierii
  iunie 2009
  Posturi
  213

  Implicit Re: Urmasii tracilor traiesc in Asia

  "Dacă lumea actuală nu consideră impotant să-ți cunoști trecutul istoric, să-l iscodească măcar din pură curiozitate!
  După peste zece ani de studiu zilnic am finalizat cartea Romanian, the first language of Europe, observând că oficalii români nu sunt interesați nici cu spatele de cartea Româna, limba vechii Europe.
  Există argumente solide în sprijinul acestei teme ce nu pot fi evaluate corect fără a citi cu atenție textul de aproximativ 200 de pagini, în română și în engleză, plus tabelele cu 2000 de cuvinte arhaice românești duse de geți în Punjabi, India, 1000 având etimon latin, cuprinse în cartea: Senzațional! Suntem români de peste 2500 de ani.

  În indo-europeană sau sanscrită există doar forma românească a latinei; AQUA, SOL, CENTUM lipsesc.
  APĂ, SUARE, SUTĂ există fără putință de tăgadă.

  Geții vorbeau tot atât de latinește ca și noi, în ciuda argumentelor neogramarienilor, care cu legile sunetului inventate de ei, domină lingvistica contemporană implementând niște falsuri, conform cărora APA și SOARE se trag din AQUA, SOL –lis, etc.
  Geții Vechii civilizații danubiene sunt cei care au intrat în India, ca “indo-europeni” și tot ei au intrat în cizma italică cu limba lor “latină” cu tot, fasonată apoi de către poeții Romei.
  Latinitatea limbii române este mai veche decât Roma cu 1000 de ani, pentru că sanscrita conține cuvintele originale românești.

  “Slavonitatea” limbii române este mai veche decât apariția oricăror slavi, pentru că sanscrita conține cuvintele originale românești ale așa zisului “fond slavon”.

  Indo-europeana este limba geților emigrați în India, din Civilizația Dunării de Jos.
  Lumea vorbea și în neolitic, desigur cu un bogat fond onomatopeic.

  Româna Onomatopeică este cea mai veche limb
  ă europeană, mai veche de neolitic, pentru că "România" este un spațiu de antropogeneză europeană, cu schelete vechi de 42.000 de ani și depozitara întregului fond genetic european de dinainte de ultima glaciațiune, Wûrm, de vreme ce splendida civilizație occidentală, din Pirinei plus Grimaldi, din cursul ei, a dispărut fără urme, persistând în contemporaneitate doar cea răsăriteană, din Carpați.
  Curios că unii români nu cred ceea ce eu demonstrez, asa cum “ardeleanul nu crede” că o girafă poate avea un gât așa de lung.

  Eu sunt tot ardelean, născut la Rușii-Munți (de fapt Râu și Munți).

  Am constatat că avem o părere greșită despre strămoșii noștri, socotiți incapabili să compună și să păstreze niște cuvinte simple ca apă, soare, pământ, oaie, cioban, grâu, vacă, bou, cal și ca atare am scris cărțile pe care vreau să vi le prezint pe blogul Editura Solif.
  Geții erau elita tracilor, pentru că ei erau cei mai bravi și mai drepți dintre traci, după Herodot.
  Geții cei Mari, adică massageții cum scrie în Wikipedia, aveau 2000 de cuvinte românești, dintre care 1000 de etimon latin și 350 de etimon bulgaro-slav, fără să fi întâlnit niciun roman sau slav, deoarece au plecat din "România" în urmă cu peste 2500 de ani."

  Dacii erau geți.
  Citți cartea Suntem români de peste 2500 de ani, de Dr.Lucian Iosif Cueșdean, Ed.Solif,Buc

  Vă invit să vizitați blogul Editura Solif – Dr. Lucian Iosif Cueșdean - http://solif.wordpress.com/;
  http://www.libertatea.ro/stire/in-asia-80-000-000-de-oameni-vorbesc-limba-romana-289286.html

  Telefonul editurii este 0722.317.501 și aici puteți comanda prin poștă cărțile dorite, la prețurile scrise pe blog, fără tva.
  Renunțînd la puțină libertate de cuget pentru a cîștiga puțină securitate spirituală nu le meriți pe niciuna și le vei pierde pe amîndouă.

 11. #41
  shyamasundar este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  martie 2010
  Posturi
  86

  Implicit Re: Urmasii tracilor traiesc in Asia

  un exemplu care arata dorinta autorului de a vedea ceea doreste si de a arata publicului o parte din istorie - pentru a "face mai veridica teoria- :

  "Cind Marelui Zeu, zeului suprem, i-a placut de Pamint si a decis sa-l populeze, El a dat nastere, prin a sa respiratie, la sapte Zei ai Genezei. Conducatorul acestui grup fiind Daksha; asa cel putin ne spune o veche legenda vedica. Daksha, dupa ce s-a uitat peste tot Pamintul, a gasit cel mai frumos loc, unde munti mindri, acoperiti de zapezi dadeau nastere la dealuri blinde, vai si riuri argintii, ce se uneau formind un urias ochi, un ochi de ape, unde geneza putea sa inceapa. Aceasta zona EL, Daksha, a populat-o in timpul noptii, cu primii 10.000 de fii, fiii lui iubiti, "alesii lumii"(The chosen people), care vor popula si stapini lumea. In timpul zilei, cei sapte zei primordiali ai genezei au continuat sa populeze Pamintul cu tot felul de animale, cind El , Daksha si-a dat seama ca a uitat cum sa-i inmulteasca pe ai sai fii, pe alesii lumii, pe Daci. Asa ca EL va crea femeia si, dupa multe incercari, va descoperi si secretul uitat. Daksha va ramine cunoscut in mitologia vedica (cea mai veche mitologie din lume) ca zeu al genezei si al...sexului. Fiii lui iubiti, Dacii, vor stapini Pamintul." N. Savescu


  Marele Zeu de care se pomeneste in citat este Brahma. El nu este considerat Zeul Suprem in scrierile vedice, Brahma este cel care se inchina lui Dumnezeu, Persoana Suprema. Brahma este creatorul universului Avand in vedere ca sunt multe universuri/versuri sunt si mai multi Brahma. Dumnezeu, Persoana Suprema este generatorul la tot ce exista, este cauza a tot ce este.
  - ma mir cum de nu a gasit o denumire a unui satu, orasel, oras si pentru Brahma, ca daca gaseau probabil ca Marelui Zeu ii ziceau pe nume; cum se folosesc de asemanarea fortata Daksha – Dacia, asa s-ar fi folosit (pentru a-si sustine teoria) si de legatura cu numele Marelui Zeu daca ar fi gasit asemanarea….
  - daca tot a apelat la scrierea vedica ar fi trebuit sa prezinte istoria asa cum era scris si nu sa ia doar numele si partea care i-a convenit.
  - intr-un alt text al unui alt autor - care merge cam pe aceeasi teorie incerca sa demonstreze cum ca
  Isus Fiul Daviei (Daciei) - se pare ca asta este tendinta acestor teoreticieni de a demonstra: " toate drumurile duc inspre Dacia"; -toate cuvintele asemanatoare cu cuvintele care le convin duc inspre ideea de Dacia, daci... (alte exemple nu imi vin) : am avea Dacia - Daksha - David (Davia), dutch -daci.

  In textul de mai sus autorul lasa de inteles cum ca Daksha a creeat femeia, dar istoria este asa:
  Brahma a constientizat ca pentru a putea popula lumea trebuie sa creeze o rasa care sa se procreeze singura. Astfel el a creat primul barbat si prima femeie. Primul om a fost Swayambhav Manu. Swayambhav inseamna “format de la sine”, implicand ideea ca el nu a fost nascut in mod normal. Manu inseama barbat. Prima femeie a fost numita Shatrupa, care inseamna “foarte frumoasa”. Swayambhav Manu si Shatrupa s-au unit intr-o relatie sexuala si astfel au devenit progenitorii rasei umane.
  Swayambhav Manu si Shatrupa au avut cinci copiii. Numele fetelor este: Akuti, Devahuti si Prasuti si numele celor doi baieti este: Priyavrata si Uttanapada. Cele trei fiice au s-au casatorit cu trei persoane create de Brahma). Akuti s-a casatorit cu inteleptul Ruchi, Devahuti cu inteleptul Kardam si Prasuti cu Daksha.
  Srimad Bhagavatam 4.1.46-47: Dragul meu Vidura, populatia universului a fost astfel marita prin descendentii inteleptilor si ai fiicelor lui Kardama. (...) O alta fiica a lui Manu, cunoscuta ca si Prasuti s-a casatorit cu fiul lui Brahma, Daksha.


  Cine este Daksha:

  In scrierile vedice:
  Daksha este unul din fii lui Brahma (Creatorul); este un Rishi (un intelept) si un Prajapati (progenitor) ; Alti fii ai lui Brahma: Marici, Atri, Angiras, Pulastya, Pulaha, Kratuj, Vashishta, Pracetas sau Daksa, Brigu si Narada.
  Daksha a avut mai multe fiice. 13 fiice: Aditi, Diti, Kadru, Danu. Arishta, Surasa, Surabhi, Vinata, Tamra, Krodhavasa, Ida, Khasa si muni. Aditi, Diti, Kadru, Vinata s-au casatorit cu Kashyapa si din el si fiicele lui Daksha a aparut devas (zeii), asuras (demonii), intreaga umanitate si alte fiinte.
  - erau cam greu de gasit cuvantul "corespondent" al satelor, oraselor din Romania pentru toate fiicele lui Daksha


 12. #42
  Claudiu Avatar
  Claudiu este offline Servus Domini Bobocel
  Data inscrierii
  iulie 2006
  Posturi
  297

  Implicit Re: Urmasii tracilor traiesc in Asia

  Shyamasundar,

  Cu tot respectul pentru Vede si pentru credinta asta, dar nu pot accepta ca demonii ar fi putut apare din "fii sau fiice de Dumnezeu". Oricum sunt niste elemente in plus aici: sa vedem --

  Dumnezeu ->Brahma (care e Creatorul-echivalentul lui Iisus da?)->Brahma a creat pe echivalentul lui Adam si Eva-> din ei au aparut devas (zeii), asuras etc.. sincer... nu simt ca lucrul acesta e adevarat in totalitate sau ca ceva nu e interpretat corespunzator. Din cate se stie in cam toate credintele, prerogativa crearii si nasterii sufletelor (entitatilor) ramane cu Tatal Ceresc (Dumnezeu) si nu cu ceilalti membri ai familiei divine, desi acestia din urma in Univers (si n-versuri) au drept de judecata (in speta Iisus Hristos).

  Pana nu vine un filolog sa demonstreze contrariul a ceea ce Savescu a spus, eu as merge totusi pe ideea expusa de el.
  Dumnezeu este Iubire!

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.


  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 13. #43
  lovelife este offline Moderator De'al casei
  Data inscrierii
  iulie 2006
  Locatie
  Galati
  Posturi
  2.040

  Implicit Re: Urmasii tracilor traiesc in Asia

  shyamasundar iti recomand sa citesti viata lui Krishna cu atlasul geografic, la fel si alte texte vedice, sa tii cont de conformatia terei la momentele respective si apoi sa vedem ce concluzii tragi.

  Asta iarna am fost plecat in concediu intr-un oras renumit din strainatate, un oras ce avea multe castele si acolo am invatat o lectie importanta, cum isi prezinta unii istoria astfel incat orice rahat al lor sa para margaritar, si noi romanii trebuie sa ne rusinam si pentru ce au facut cu adevarat buni stramosii nostri.

  De exemplu erau 2 castele acolo despre care se spune peste tot, in pliante, afise, ghizii turistici ca nu au fost cucerite niciodata. Eu unul mai curios nu intelegema ca o data la cel mult cateva zeci de ani acel oras era ba sub dominatie franceza, ba spaniol, ba turca etc, si cercetand in istoria am observat ca toti aveau dreptate acele orase nu au fost cucerite niciodata, conducatorii acelor cetati cand vedeau un atacator mai puternic un pic se predau fara lupta, si asa acel oras se da mare ca nu a fost cucerit niciodata cand de fapt ei erau foarte lasi nu purtau o lupta serioasa cu nimeni. Ei erau mari razboinici doar cand ardeau un sat, cucereau cu 10 corabii alte 2 corabii si altele de genul asta.
  Cu o atitidine de genul asta prin care noi insasi incercam sa ne denigram, sa ne minimalizam importanta in istorie, si sa ne tinem acolo cu capul la cutie ne asteptam sa ne fie mai bine? Ei nu strainii care nu sunt mai breji ca noi vin si nea ia tot, pentur c anoua ne este rusina ca suntem romani.
  Noi glorificam pe cei care au fost dusmanii nostri, care ne-au violat stramosele care au vandut copii de pe aceste meleaguri ca sclavi. Iar pe cei care erau considerati cei mai buni si cei mai drepti chiar de catre dusmanii lor ii cosnideram niste neica nimeni.

  O alta experienta interesanta am avut-o atunci cand Sidexul din Galati a fost cumparat de Mial si au venit directori indieni in Galati, soarta a facut ca sa observ schimbarea lor de comportatament datorita politicii de "pupincuristi" a romanilor care au lucrat cu ei
  Cand au venit in romania acei indieni ne respectau si se considerau inferiori romanilor si pe buna dreptate, nu aveau pregatirea si cunostintele romanilor care ocupasera anterior acele functii. Respectau oamenii simpli, nu erau cu nasul pe sus.
  In acel grup de indieni erau si cativa lideri competenti cu o atitudine interioara corecta si puternica, si surprinzator am aflat ca acei lideri faceau parte din casta brahmanilor, si atunci m-am gandit ca nu degeaba au fost acele caste la indieni, si probabil fiecare se nastea in casta potrivita evolutiei sale.
  Stiti ce sa intamplat dupa ce romanii nostri dragi au inceput sa ii linguseasca sa ii "pupe in fund", va rog sa imi iertati expresia dar asta e realitate, au inceput sa devina din ce in ce mai aroganti, sa scada salariile romanilor, sa impuna conditii aberante in contracte, sa isi bata joc de oameni. Romanii se purtau asa de teama de a nu isi pierde locul cald unde erau sau contractele de afaceri.
  In acea perioada am vazut si cazul unui om demn care nu sa lasat calcat in picioare si pe bza de argumente solide a contrazis si combatut seful mare , toti au zis ca e nebun si o sa ramana fara loc de munca, dar stii ce sa intampla, acel sef indian la promova si ia marit salariu, ceilalti nu au inteles nimic din acea intamplare au spus ca are probabil legaturi politice c aa dat mita sau altele de a primit acel post, el pur si simplu a fsot demn si corect.
  Un site
  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
  si un
  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
  pentru mamici unde se dezbat subiecte despre sarcina, nastere precum si crestere si educarea copiilor.
  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 14. #44
  Claudiu Avatar
  Claudiu este offline Servus Domini Bobocel
  Data inscrierii
  iulie 2006
  Posturi
  297

  Implicit Re: Urmasii tracilor traiesc in Asia

  Cataline,

  Fara suparare dar eu consider ca cei care denigreaza aceste puncte de vedere care sunt logice, cel putin din punctul meu de vedere si coroborat si cu descoperirile arheologice insemnate (vezi tablitele de plumb etc.), sunt straini de acest neam si nu fac parte din el. Nu au cum sa faca parte fiindca nu impartasesc idealurile lui, dorinta de afirmare in lume si aceea de a afla adevarul, chiar daca nu convine unora, si nu "simt" "inima" neamului.
  Nu e vorba de demagogie sau de patriotism gratuit fiindca nu accept pe nemestecate nici o informatie sau "adevar".
  Dumnezeu este Iubire!

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.


  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 15. #45
  shyamasundar este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  martie 2010
  Posturi
  86

  Implicit Re: Urmasii tracilor traiesc in Asia

  Brahma nu e Dumnezeu,nu este Persoana Suprema, el este creatorul. Sunt mai multi Brahma, sunt mai multe universuri/ n-versuri. Din Dumnezeu apare totul. Brahma este o fiinta foarte elevata cu foarte mari potente dar cu toate acestea el este contaminat intr-o mica masura de materialitate.

  In unele mesaje am aratat anumite aspecte lingvistice in legatura cu punjabi si sanscrita: formarea unor cuvinte. Nu sunt filolog, dar din cate stiu nici domnul Savescu nu este filolog de profesie si nici istoric nu este. De asemenea, cred ca folilogii de specialitate nu confirma teoria "cuvintelor" domnului Savescu.


  Da, multumesc lovelife, pentru sfat, in perioada asta citesc despre viata lui Krishna, citesc cartea Krishna book - Bhaktivedanta (o recomand doritorilor care vor sa afle mai multe despre cunoasterea vedica). Din cate stiu Vrindavan, Mathura si alte locuri sunt localizate in India.
  De asemenea am mai evidentiat (in alt post) niste idei privind modul acestor autori de a face conexiuni, readuc in atentie:
  11. DHARMA-zeu al justiției și al principiului dreptății; vezi localitățile Dărmănești, Darmănești, etc.
  Darmannsdorf frazione di Bernhardswald (375), Deutschland; Parma – Italia; Raul Darma (india)
  (cuvinte asemanatoare cu nume ale altor orase din alte tari se tot gasesc)

  De asemenea autorii iau ca si puncte de reper nume de sate, orase care se gasesc astazi si poate ca acum 5000 de ani nu erau.

Pagina 3 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul

Subiecte Similare

 1. Fenomenul militar în lumea tracilor
  De lovelife in forum Istoria Dacilor si Romanilor
  Replici: 0
  Ultimul post: 26 sep 2006, 09:48

Reguli postare

 • Nu puteti crea subiecte noi
 • Nu puteti posta replici
 • Nu puteti posta atasamente
 • Nu puteti sa va editati postarile
 •