Rezultate de la 1 la 3 din 3

Subiect: Zodia Sagetator

 1. #1
  Camelia Avatar
  Camelia este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  noiembrie 2006
  Locatie
  Ploiesti
  Posturi
  2.432

  Implicit Zodia Sagetator

  SĂGETĂTOR


  Cum să recunoști un nativ din Săgetător


  Oamenii dominați de Jupiter sînt foarte temperamentali și nu suportă să fie acuzați de lipsă de onestitate. O acuzație nedreaptă sau o insultă adusă integrității lor le va provoca o indignare explozivă, dar după o izbucnire temperamntală incendiară, Săgetătorul tipic se va simți cuprins de remușcări și va încerca să dreagă lucrurile. îți va învineți ochiul și te va băga în spital, dar probabil că a doua zi te va îngropa în flori și compasiune. O ofensă îl va face să uite de starea lor de spirit de obicei veselă și optimistă și va da drumul unui potop de vorbe dure, care pun de obicei la punct orice scandalagiu. Bărbații își vor folosi pumnii și vor disprețui armele. O personaă grosolană, care insultă un Săgetător, se va trezi împrăștiat pe trotuar, întrebîndu-se ce camion la lovit. De obicei, Arcașul întîi acționează și vorbește și abia după aceea se gîndește la consecințe.

  Mulți Săgetători caută luminile rampei și nimeni nu e mai fericit decît ei să ofere bis după bis unui public încîntat. E în stare să cînte pînă răgușește sau să danseze pînă își tocește tălpile, numai de dragul încîntării de a se exprima. Industria spectacolului e plină de Săgetători.

  în femeile și bărbații din acest semn există o puternică latură religioasă, mai ales în tinerețea lor. Sînt foarte interesați de probleme bisericești, dar o dată cu vîrsta, devin tot mai sceptici în privința dogmei, înclină să se îndoiască de lucrurile în care credeau pînă atunci și încep să caute valori perfecte. Un săgetător care să nu aibă un set de genți de voiaj e o raritate. Nativilor le place la nebunie să călătorească și de obicei, au cel puțin un bagaj pe care-l țin mereu gata făcut, pregătit pentru a fi folosit într-o clipă.

  întotdeauna vei observa la naivul, curajosul, optimistul Săgetător o trăsătură copilăroasă. El refuză să accepte gravitatea vieții, deși unii dintre ei reușesc să facă față responasbilităților cu multă conștiinciozitate după ce trec de prima tinerețe. însă nu sînt niciodată cu adevărat fericiți atunci cînd simt povara acestor responsabilități. Firea jupiteriană se revoltă împotriva restricțiilor și dacă acestea sînt prea multe, pot provoca nativului boli grave. Dacă Săgetătorul supraviețuiește acestora și risipei de energie pe care o face, poate ajunge la vîrste matusalemice. Majoritatea arcașilor își păstrează pînă la sfîrșit mintea ascuțită ca briciul, dar rafinată de vîrstă. Senilitatea nu e aproape niciodată o problemă la ei.

  Zonele sensibile ale nativului sînt șoldurile, plămînii, ficatul, brațele, mîinile, umerii, intestinele și labele picioarelor. Dragostea lui pentru sporturi și natură poate duce la accidente din cauza excesului nesăbuit de activitate fizică. Nimeni nu-l va putea ține într-un pat de spital mai mult de cîteva zile. Jupiterianul acceptă cu greu faptul că e bolnav și se însănătoșește cu o rapiditate uluitoare. Viața îi înfrînge rareori definitiv pe acești oameni. Ei cred cu toată ființa că ziua de mîine va fi cu siguranță mai bună decît cea de ieri, iar cea de azi e destul de interesantă. Toanele întunecate trec la ei aproape înainte ca norii să apuce să acopere soarele.

  Fiecarui Săgetător îi plac jocurile de noroc, cu excepția celor care au o influență conservatoare, precaută, în harta lor astrală. Puțini dintre ei pot rezista impulsului de a arunca vreo cîteva bancnote pe masa cu postav verde. Sunetul zarurilor scuturate în paharul crupierului îi atrage pe jupiterieni ca un cîntec de sirenă. Dacă planetele au avut aspecte adverse la naștere, un Săgetător poate arunca pe geam averi uriașe sau poate pierde banii de chirie pe un cal. Las Vegasul atrage Săgetători ca mierea albinele. Același lucru e valabil și pentru jocurile de noroc mai serioase precum bursa și cotațiile imobiliare. Din fericire, majoritatea nativilor țin sub control aceste impulsuri, dar chiar și ei vor risca din cînd în cînd cîteva zeci de mii la un poker mic sau pe un bilet de bingo.

  Atît arcașii timizi cît și cei plini de forță își vor asuma oricînd riscul de a se îndrăgosti, fără să stea pe gînduri. Ei se aruncă în iubire cu capul în îaninte, abandonîndu-i-se cu inconștiență, dar deseori se opresc brusc atunci cînd e rostit cuvîntul "căsătorie". Deși Săgetătorul e cald și minunat în dragoste și alte realții interumane, e cam alunecos și greu de prins. Simbolul lui e centarurul: jumătate cal, jumătate om, ceea ce îi conferă un avantaj evident atunci cînd cineva aleargă după el, cu condiția să nu se împiedice în propriile picioare.

  Cîteva dintre cele mai neplăcute trăsături ale unora dintre Săgetători sînt temperamentul violent, excesele alimentare și alcoolice, care pot duce la obezitate și alcoolism, o inteligență sclipitoare pătată de sarcasm usturător sau excentricitate extremă și incapacitatea e a păstra un secret. Dar nici una dintre acestea nu trebuie neaparat să rămînă defecte permanente. Ele pot fi ușor eliminate datorită hotărîrii tipice Săgetătorilor. Jupiterianul tipic îți va împrumuta bani fără să te facă vreodată să te simți jenat că ai cerut sau măcar obligat să-i dai înapoi. Casnica din semnul lui Jupiter va adopta un orfan sau un animal pierdut și va face întotdeauna loc pentru încă o personă la masa ei.

  Arcașul va îmbrățișa o cauză măreață cu devotament orb și va crede că posibilitățile oferite e aceasta sînt mai mari decît părțile negative, atitudine provenită din imaginația lui debordantă și gîndirea progresistă. El își prezintă întotdeauna ounctul de vedere folosind argumente obiective, raționale, uneori făcînd praf opoziția cu satira lui tăioasă, și totuși, nu se știe cum, reușește să nu se implice în scandal. însă fcoul din el e oricînd gata să izbucnească oricînd cineva atacă miracolul sau cauza lui din momentul respectiv. E un inamic de temut, căci țintește la fix atunci cînd își face timp să se concentreze asupra victimei sale. Atunci, săgețile lui își ratează rareori ținta. Ele sînt înmuiate în remarci spirutale și inteligente și sînt sufient de ascuțite ca să străpungă orice armură.

  Deși foarte puțini Săgetători sînt cu adevărat amuzanți, e ciudat felul în care spun o glumă, căci pierd ritmul și strică poanta. Publicul (acasă sau într-o sală de spectacol) va hohoti de rîs din cauza evidentei stîngăcii, dar sufletul jovial al jupiterianului va crede că toată lumea rîde datorită minunatului lui simț al comediei. E de-a dreptul vesel!

  Bărbat sau femeie, arcașul se poate purta atît de stîngaci, sau se poate preface că e atît de retras, încît ar putea să-ți dea impresia că nu e prea inteligent sau că e timid. E adevărat că sînt cîțiva nativi care adoptă un comportament excentric, de sihaștri, dar asta nu face decît să le dea ocazia să-și ascută și mai mult mintea, ajungînd pînă la geniu.

  Deși Săgetătorii au memorii uluitoare, care îi ajută să spună cu exactitate ce au făcut pe 14 aprilie 1983, și își amintesc fiecare detaliu al cărților și filmelor, ei pot uita unde șia-u lăsat haina. Mjoritatea își pierd mereu mănușile, cheile, portofelele și unii spun că și-ar pierde și capetele dacă n-ar fi prinse de gît.
  Un jupiterian nu e în stare niciodată să spună o minciună fără să fie prins. Nimeni nu-l crede. înșelătoria nu stă în firea lui și cînd încearcă s-o abordeze e dat în vileag rapid și sigur. Ar face bine să spună întotdeauna adevărul, fie ce-o fi! Nici chiar mintea lui atentă, ascuțită, nu-l va putea salva de rezultatele unei astfel de excursii în țara minciunii, cu excepția cazului în care are un ascendent în Scorpion. Acest gen de nativ e destul de rar, dar fii pregătit să întîlnești cîteva exemplare.

  în adîncul sufletului lui, Săgetătorul e convins că de fapt viața e un circ, iar el e clovnul care face tumbe și sare prin cercuri violet, îmbrăcat în costum bleu ciel. Chipul lui e vopsit în culori aprinse, iar ochii îi strălucesc de curiozitate și veselie. Că e îndrăzneț sau retras, adevărata fire a acestui idealist generos e la fel de veselă ca un pom de Crăciun. Plin de vitejie, își prinde o garoafă peste inima lui mare și-și încordează arcul, înderptîndu-l spre cer. Cînd țintește drept, el poate trimite săgeata dincolo de stele, spre locul unde se nasc visele.
  "Capul plecat sabia nu-l taie, dar nici soarele nu-l vede!" - proverb romanesc


  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 2. #2
  Camelia Avatar
  Camelia este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  noiembrie 2006
  Locatie
  Ploiesti
  Posturi
  2.432

  Implicit Re: Zodia Sagetator

  Bărbatul din Săgetător


  Nu vreau să te descurajez, dar bărbații din Săgetător au un obicei bizar. Se aruncă pe un cal alb și pornesc în galop pe străzi fluturînd o sabie în apărarea unei cauze. Apoi mai au o idiosincrazie. Fac tumbe ca niște clovni la circ, amestecîndu-se printre elefanți și personaje bizare, cum ar fi femeia cu barbă, înfulecînd veseli vată de zahăr.

  acest specimen poate fi capturat folosind anumite manevre. dar mai întîi trebuie să-l dai jos de pe calul alb, să-l scoți dintre elefanți și, desigur, femeia cu barbă trebuie să dispară și ea. Cauzele și circul nu prea mai lasă loc pentru o viață de familie, ca să nu mai vorbim de plimbări sub clar de lună.
  |ncă din start ai un atu. Sînt atît de mulți Săgetători care galopează și fac tumbe prin viață, încît vei avea de unde alege. Entuziasmul idealist și curiozitatea unui bărbat din această zodie sînt contagioase. Sigur, uneori exuberanța lui inocentă poate scăpa de sub control. De exemplu, te poate arunca în sus ntr-un moment de încîntare nebunească, impetuoasă, ca apoi să uite să te prindă.

  Aproape întotdeauna e înconjurat de o mulțime de oameni. ăsta e un alt obstacol. Va trebui să-ți faci loc cu coatele prin mulțime ca să ajungi lîngă el. Dar nu fi pesimistă, căci acest bărbat e un optimist incurabil. dacă dușmanii lui i-ar trimite o cutie cu balegă, el nu s-ar simți jignit, ci ar crede că au uitat să-i trimită și calul. Acest gen de optimism poate fi periculos. De fapt e vorba despre încredere oarbă, articol din care Săgetătărul are depozite uriașe. Acest lucru îl face să aibă încredere naivă în orice și oricine, așa încît cade deseori în gropi.

  E firesc să se întmple așa cînd umbli cu un arc în mînă, țintind mereu spre cer în căutarea unui scop înalt spre care nimeni n-a mai îndrăznit să tindă (sau nimeni n-a mai avut atîta lipsă de realism încît să încerce să-l atingă).
  Totuși, el nu e un visător cu capul în nori în sensul strict al expresiei. Visele lui sînt întotdeauan supuse scrutinului logic și inteligent al lui Jupiter, precum și curiozității lui. Dacă aceste vise supraviețuiesc cercetării lui minuțioase dar oneste, înseamnă că sînt probabil pe atît de practice pe ct sînt de nebunești, chiar dacă lumea nu e pregătită pentru ele.

  O dată ce a hotărtă că există o șansă să le ndeplinească, nativul și scoate oalele cu vopsea și pensulele și ncepe să le coloreze cu cea mai vie și curajoasă imaginație pe care ai văzut-o vreodată. Dar capetele pătrate stau totdeauna la pndă pregătite să calce în picoare ideile progresiste și să le năbușe nainte de a avea ocazie să-și dovedească validitatea.
  Imaginația lui nesfrșită l poate face să se prăbușească. Dar norocul are grijă să l salveze exact la timp.

  Acest bărbat e de obicei atît de norocos încît e de-a dreptul dezgustător și ar trebui arestat. Dacă s-ar duce în munți și s-ar ntoarce un un sac de pietre care s-ar dovedi a nu fi aur, el ar plnge un timp, după care ar descoperi că pietrele alea sînt minereu de uraniu. Dacă te apleci să culegi chestia aceea lucioasă de lngă gura de canal, te vei trezi în mnă cu poleiala de la o lamă de gumă. Dacă se apleacă el, se va alege cu o bucățică din diamantul Hope, scăpat pe jos de Harry Winston cînd a ridicat mna să cheme un taxi.
  Cu așa noroc, e și firesc să fie optimist. Binențeles, mai sînt și zile cînd piatra e doar o piatră și poleiala e doar polieală, dar Săgetătorul tipic și revine rapid după astfel de lovituri zdrobitoare.

  La fel stau lucrurile și în dragoste pentru jupiterian. E norocos. Cînd nu e, își revine foarte repede. Singurul lucru pe care nu-l acceptă e lipsa de sinceritate, dar cam atît. De aceea are atît de mulți prieteni și cunoscuți care-l simpatizează. El privește dincolo de exteriroul oamenilor, căutînd valorile reale, intrinseci. Nu că n-ar avea dușmani, dar sînt mult mai puțini decît cei pe care îi au alte zodii. Cei care s-au simțit lezați de remarcile lui directe se vor uita urît l el și le va veni să-l strîngă de gît, dar de obicei le trece și își dau seama că intențiile lui sînt inofensive. Bărbatul din Săgetător păcătuiește prin lipsă de tact și de considerație, dar niciodată prin cruzime voită.

  Probabil că ai văzut deja că vorbirea lui e la fel de directă ca și traiectoria săgeții lui simbolice. Poate spune lucruri absolut scandaloase, dar dacă ești îndrăgostită de el va scăpa nepedepsit. Dar vei avea tot dreptul să te simți jignită cînd un Săgetător pe care abia l-ai cunoscut se va uita la tine cu ochii lui strălucitori, plini de viață și ți va spune că ești exact genul de femeie pe care un bărbat și-ar dori-o drept amantă.

  Tocmai cînd te pregătești să-i tragi vreo cteva poșete în cap, va arbora o expresie inocentă, ca de băiețel, și-ți va explica plin de candoare dezarmantă că în Evul Mediu regii și aristocrații făcaeu căsătorii de convenineță, așa că soțiile lor erau de obicei urte și plicticoase. Dar amantele lor erau frumoase și inteligente, fete pe care și le-ar fi ales pentru a le fi soții dacă regulile ar fi fost altele. A citit despre asta, pentru că l-a interesat ntotdeauna perioada respectivă.

  Probabil că te vei calma și chiar te vei umfla puțin în pene. Pe deasupra, vei fi și impresionată. Cîți bărbați petrec ore în șir citind cărți de istorie fără să fie obligați de cineva? S-ar putea chiar să fie un geniu! Ia gîndește-te! Ai putea deveni soția unui intelectual. Greșit! Ai putea ajunge amanta unui intelectual. Fiind deja topită după mintea lui, nu-ți dai seama că e pregătit să atace în forță din clipa în care ai reacționat pozitiv la propunerea lui inițială (și nu-ți nchipui nici o clipă că a fost o remarcă întîmplătoare și nu o propunere!).
  Sigur, nu orice femeie va accepta o explicație atît de cusută cu ață albă pentru niște avansuri atît de evidente. Dar nu contează.

  Chiar și după ce victima are o izbucnire indignată, se întorc la Săgetător devenind din nou prieteni apropiați după ce le trece furia. Asta ar trebui să-ți dovedească în ce pericol uriaș te afli alături de acest tip atît de inofensiv în aparență. Cu zîmbetul acela larg, candid, naiv, nu aduce nici pe departe cu un lup. Mai degrabă cu șeful unei trupe de cercetași. Dar cînd vine vorba de amor nu e deloc un cercetaș și ar fi bine să ții minte asta cînd te invită într-o expediție pe munte.

  Bărbatul jupiterian își trăiește viața sentimentașă la nivel superficial, dar nu încearcă niciodată să ascundă acest lucru. (La urma urmelor, dacă ți cureți din urechi pnza de paianjen a sentimentalismului, ai să-ți amintești că a spus "amantă", nu "soție"). Săgetătorul caută legături amoroase superficiale, ntmplătoare. Uneori ajung să fie atît de ntmplătoare încît sînt de-a dreptul promiscue. Din cînd în cînd, aventurile unui arcaș reușesc să facă pînă și un Scorpion să roșească. ªi aveți cuvntul meu că Scorpionul nu roșește cu una cu două...

  Să revenim la sinceritatea lui. E un subiect mult mai puțin delicat. Dacă experiențele amare ți-au arătat cît de neserioase pot fi jurămintele eterne ale bărbaților, te va bucura onestitatea lui. Nici nu vei clipi cînd îți va spune cîte legături amoroase a avut și ce așteaptă de la cea cu tine, totul în cuvinte clare și logice. Nu se va nsura dacă va avea în mod conștient vreo ndoială în privința parteneri sale, dar poate ajunge să se implice ntr-o legătură care să ducă la ncurcături care vor culmina cu o cerere în căsătorie, de obicei din partea fetei. în acest caz, o va rupe la fugă în direcția opusă altarului, dar, fiind cam stngaci, s-ar putea să se mpiedice și ea l va prinde nainte să apuce să ajungă prea departe. în acest caz, jupiterianul se va gndi bine și va decide (complet ilogic) că, dacă l-a atras o anumită latură a ei (intelectul sau fizicul, nu contează care) va ajunge să-i placă și cealaltă. Va ceda, se va nsura și astfel va fi pregătit terenul pentru ncă un divorț tipic Săgetătorilor. forța rațiunii lui pare să-l părăsească în mod misterios atunci cînd e prins ntr-o capcană sentimentală.

  Femeile nțeleg deseori greșit atitudinea Săgetătorului și cred că relația e mai serioasă dect este. Aceeași atitudine a jupiterianului dă uneori impresia că vrea o legătură pasională, cînd el de fapt și dorește o prietenie superficială, absolut platonică, sau vrea doar să-și petreacă timpul cu o prietenă e sex feminin.

  De aici pot rezulta multe ncurcături cu rezultat negativ pentru arcaș, dar cu norocul lui, majoritatea acestor ncurcături se sfrșesc cu bine. E clar că acest bărbat flirtează tot timpul, dar nu vrea doar sex. i plac varietatea și stimularea intelectuală. Dacă o femeie ncepe să se agațe de el ca un scaiete cînd el nu voia dect să se distreze, va ncerca să treacă peste situație dnd impreisia că a fost doar o glumă. Binențeles, ea nu va prinde poanta.

  Mulți nativi sînt acuzați că fac avansuri tuturor secretarelor atrăgătoare sau oricărei fete frumușele pe care o văd. Ba, uneori, nu se abțin să flirteze și cu bătrnica din colț, de la chioșcul de ziare sau cu polițista care vrea să-i amendeze. Să fim serioși! Nici un bărbat ntreg la minte nu ar invita la o bere o polițistă aflată în timpul serviciului! După ce-și termină tura, da! Așa că vezi și tu de ce suspiciunile astea nefondate l enervează pe arcaș. Dacă e să fim cinstiți, în majoritata cazurilor el nu făcea dect să fie prietenos.

  Dacă ești fată deșteaptă (și ar fi bine să fii, pentru că acești bărbați vor neaparat ca femeia de lngă ei să fie inteligentă), te-ai prins deja. Nu fi geloasă. Nu fi bănuitoare. Lasă-i spațiu e manevră dacă vrei să-l prinzi pnă la urmă. Nu-l lua la ntrebări, nu-l cicăli, nu boci și nu amenința că-l părăsești. Copleșește-l cu libertate. nchipuie-ți ce schimbare plăcuta va fi asta pentru el față de celelalte relații ale lui. Dacă privești viața ca și el și iei oamenii așa cum sînt, ai principalele "ingerdiente" pentru a fi genul lui de femeie-soție. Atîta timp ct sînteți sinceri unul cu altul, poate fi grozav să nălțați zmee mpreună. Ce rost are să-ți faci griji ntrebndu-te ce se va ntmpla cînd zmeele vor cădea la pămnt? Nu. nu e nevoie să-i dai acestui bărbat tot ce-și dorește ca să poți puna mna pe el. E de-ajuns să fii ce dorește. Fii atentă la tot ce te nconjoară. Lasă-l să-ți domine și canalizeze energiile. ndrăgostește-te de sporturi. Du-te cu el în excursii cu cortul și ia-ți și Saint Bernardul ca să vă păzească. Fii generoasă, afectuoasă, entuziastă și nu ncerca să-l ții ncuiat în casă la tine pregătindu-i bunătăți în fiecare seară. Spune-i foarte clar că nici el nu poate avea pretenția să te țină numai pentru el.

  Arată-i că ești un spirit liber, ca și el. Nu pune niciodată furtunul cu apă rece pe el cînd se nfierbntă din cauza unor idei nebunești și găsește-ți alte preocupări ct timp el umblă de nebun trăgnd cu săgeata în ținte imposibil de atins. Astfel, ntr-o seară minunată, ți va mărturisi sincer că ești cam tot ce și dorește să fie o femeie. Cînd ajunge în acest puîncît, spune-i și tu la fel de sincer că și el se ncadrează în standardele tale, dar că a sosit vremea să luați o hotărre. Subliniază faptul că l placi atît de mult încît ai fi dispusă chiar să te măriți cu el, dacă promite să nu-ți răpească libertatea. în caz contrar, nu mai ai timp de pierdut pe lngă el, ceea ce e mare păcat, pentru că vă potriviți atît de bine, dar ai fost ntotdeauna curioasă cum ar fi să ai copii. Maternitatea e o nouă aventură pe care ai vrea să o ncerci.

  Ai grijă să aranjezi cu un fost iubit să te sune în toiul discursului. Acceptă lejer ntlnirea cu respectivul în fața Săgetătorului tău. Cînd nchizi, zmbește-i strălucitor și spune-i că nu vezi de ce nu ați rămne buni prieteni, apoi invită-l să vină cu tine la ntlnirea cu vechiul iubit ca să nu stea singur. Asta ar trebui să-i dea ultimul impuls necesar ca să te ceară de nevastă. (Cu plăcere!).
  După nuntă, probabil că n-ai să ai probleme cu rudele lui. Mulți Săgetători sînt șocant de dezinteresați de legăturile de familie. Ei nu acceptă teoria legăturilor de snge afectuoase, dect dacă rudele merită afecțiune. chiar și cei care țin la părinți și frați sau surori reușesc să păstreze o distanță sănătoasă față de ei. i vizitează și le arată afecțiunea lor caldă, dar nu aceptă niciodată ca aceștia să se bage în viața lor personală. Ai grijă ca nici rudele tale să nu intervină ntre voi.

  ține o geantă de voiaj gata pregătită. Vei călători mult. Vei lua și acum Saint Bernardul, pentru că soțului tău i plac animalele. Vezi-ți de propriile preocupări și lasă-ți soțul să iasă în oraș fără tine ori de cîte ori vrea. Nu-i pune niciodată la ndoială sinceritatea. Cînd e furios, Săgetătorul poate scoate o ușă din balamale sau poate găuri peretele cu pumnul. E doar mosul lui de a se elibera de mnie, dar ai o groază de strns după aceea și apoi, ct de des poți să chemi zugravul? E mult mai simplu pentru toată lumea să nu-l acuzi de lipsă de integritate. Cînd face ceva rău, aproape sigur ți va spune. Va fi deajuns de greu de nghițit această onestitate fără să-ți mai faci probleme imaginare. Fă exerciții pentru a fi pregătită să faci față acestei situații și fii gata să afli că tot pe tine te iubește. Fii la fel de practică ca și el în privința emoțiilor umane. Vei descoperi cu surprindere ct de puternică poate fi iubirea sădită pe un sol atît de onest. Adevărul dă naștere la permanență ntr-o relație.

  Va trebui să petreci niște ore bune gătind pentru el și servindu-l. Fiindcă e fan al sporturilor, probabil că va avea pretenția să urmărești cu el meciurile la televizor. Dar te va lua și la toate numeroasele lui evenimente sociale dacă ești atrăgătoare și amuzantă și dacă-ți plac oamenii. Săgeătorii nu suportă femeile mohorte, care stau lipite de ei tot timpul și nu se adaptează în societate. Va fi mndru de talentle tale speciale și n-ar strica să ai măcar vreo două. Citește ct mai mult și pregătește-te să aperi unele dintre cauzele lui, mai ales pe cele pierdute.

  S-ar putea să fie cam extravagant și i va plăcea dn cînd în cînd să joace un joc de noroc, dar același impuls l va determina să fie foarte generos în privința cheltuielilor tale, dacă e un arcaș tipic.

  Așteaptă-te la oarece critici directe, deseori dureros de lipsite de tact. Ar trebui să te fi obișnuit deja cu asta. Vei avea destul de lucru dregnd busuiocul ntre el și prietenii lui. Tu ești cea care-l nțelege cel mai bine, ți-amintești? Tu l-ai făcut să creadă asta în seara în care ai pus problema căsătoriei.
  Copiii l vor ncnta mult mai mult cînd vor fi ceva mai mari, dar bebelușii l vor bulversa puțin. Tații din Săgetător adoră să-i ia pe cei mici în excursii. S-ar putea să fie mai apropiat de băieți, pe care-i va include în activitățile lui, sportive sau de altă natură, dar va fi foarte tandru cu fetele. Copiii l vor considera mai degrabă amic dect tată.

  Cu ct vor crește mai mari, cu atît se vor apropia mai mult de el. Din cînd în cînd, onestitatea lui i va deranja, mai ales atunci cînd simt nevoia de inimitate. Copiii sînt sensibili cînd e vorba de secretele lor și s-ar putea ca sentimentele lor să fie rănite din cauza ntrebărilor lui curioase și a observațiilor lui pe șleau. Escapadele adolescentine mai degrabă l vor amuza dect l vor nfuria, dar e posibil ca nsăși toleranța lui să-i facă să nu sară calul. Probabil că va fi sever cu ei numai cînd vor minți. Nu-l ignora în favoarea celor mici. Cînd vrea să te ia cu el ntr-o aventură, lasă baltă scutelcele și talcul, cheamă o dădacă (nu pe maică-ta!) și du-te.

  Arcașul gndește atît cu mintea ct și cu inima. Nu va fi ntotdeauna nțelept. Uneori va fi nesăbuit de curajos. Se va mpiedica și va cădea, apoi se va ridica și va ncerca din nou. Dar i vei ierta aproape orice, pentru că te va iubi cu sinceritate.
  "Capul plecat sabia nu-l taie, dar nici soarele nu-l vede!" - proverb romanesc


  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 3. #3
  Camelia Avatar
  Camelia este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  noiembrie 2006
  Locatie
  Ploiesti
  Posturi
  2.432

  Implicit Re: Zodia Sagetator

  Femeia din Săgetător

  Ea nu va spune întotodeauna ceea ce vrei să auzi. De cele mai multe ori remarcile ei spuse pe șleau și întrebările stînjenitoare îți vor încreți părul. Dar din cînd în cînd, va spune cîte ceva atît de deosebit și splendid încît îți va veni să cînți de fericire.

  Să dăm un exemplu. Scena: o cafenea. Tocmai ți-ai adunat curajul ca să-i spui că o iubești, dar înainte să apuci să deschizi gura, ea te privește cu ochii ei senini, larg deschiși și te întreabă plină de curiozitate "Cum te simți cînd ești atît de scund? Nu ai complexe, nevroze, ceva?". în timp ce tu înghiți în sec, încercînd plin de bărbăție să-ți revii, ea va adăuga: "N-ar trebui să-ți faci probleme din cauza asta. Mulți bărbați importanți au fost scunzi. Ca Napoleon. Sau Hitler". Asta e ca și cum ți-ar pune sare pe rană. Dar înainte să apuci să te ridici și să pleci, gîndindu-te că femeia asta merită cu vîrf și îndesat o asemenea grosolănie, ea va murmura visătoare: "Nu pot să sufăr bărbații ca niște prăjini. Tu ești perfect. Am observat cînd veneam împreună încoace că ne potrivim perfect împreună".

  Așază-te la loc. Vei rămîne. Pentru mult timp. O fată din Săgetător, prietenoasă și onestă, tocmai ți s-a lipit de suflet cu farmecul ei unic, ciudat. întotdeauna va vorbi deschis, pentru că vede lumea exact așa cum este, deși poartă ochelari cu lentile roz. Trebuie să recunoști că acesta e un talent deosebit. Nu oricine poate privi orice situație cu o logică limpede, rațională păstrîndu-și capacitatea fericită de a crede că lucrurile se vor ameliora sau dacă nu, le va accepta așa cum sînt.

  Femeile din Săgetător sînt niște adevărate Shirley Temple. te va durea cînd partenera ta îți va spune că și-ar dori să cîștigi mai mulți bani, dar apoi va adăuga: "Sigur, oamenii care au prea mulți bani devin egoiști. Poate că avem noroco că sîntem săraci". E adevărat, e un optimism stîngaci, dar te vei obișnui cu el. Fata asta nu te va minți niciodată. Uneori s-ar putea să îți dorești să o facă. întreab-o cum își petrece serile cînd nu e cu tine și vei primi un raport detaliat și sincer despre scrisorile pe care i le scrie atrăgătorului doctor pe care l-a cunoscut vara trecută în vacanță și despre cîte întîlniri refuză. S-ar putea chiar să-ți povestească de insomnia ei și cum stă trează noaptea întrebîndu-se dacă nu cumva ceea ce simte pentru tine e doar prietenie și nu iubire. O să-ți vină să urli la ea: "Pentru Dumnezeu, mai minte-mă și tu, cîteodată! Are și un bărbat mîndria lui!". Nu țipa prea tare. Ai s-o jignești și apoi, nici ea nu e tocmai lipsită de temperament. se știe că femeile din această zodie au uneori crize de furie explozivă.

  Probabil că nativa va locui singură. Aceste femei sînt foarte independente și ambele sexe au o ciudată detașare față de legăturile de familie. Poate pentru că nativii călătoresc atît de mult încît nu stau acasă suficient timp ca să-și cunoască familia. Chiar dacă drumurile lor se rezumă la a merge la film sau la prietene, aceste femei sînt tot timpul pe picior de plecare, agitate. Nu vreau să te sperii, dar am cunoscut o Săgetătoare atît de inocentă în privința nuanțelor relațiilor de familie încît și-a invitat iubitul pe care-l părăsise să vină cu ea și noul ei soț în luna de miere. Bietul de el, părea atît e singur! Și-apoi, a spus că-și plătește partea lui. De c te uiți așa la ea? A greșit cu ceva?
  există un lucru pe care va trebui să-l înveți rapid, altfel relația voastră nu va demara niciodată.

  Cînd vrei ca ea să facă ceva, roag-o. Nu-i ordona ce să facă. Din cîte știe ea, tehnica omului peșterilor s-a demodat încă de la Tarzan și Jane. îi place să se simtă protejată, dar nu-i place să i se dea ordine. Nu acceptă asta nici d la mama ei. Cine ești tu să te crezi mai presus de mama ei? Totuși, firea ei e cam sucită. Deși detestă să i se comande, mai ales în public, cînd te testează ca să vadă cît poți fi de ferm, fii ferm. Jupiterienele nu suportă bărbații slabi, nehotărîți. Dacă o ia razna și limba ei ascuțită devine prea veninoasă, sau amenință că va face ceva ce te scoate din sărite, aplică-i puțin tratament gen Tarzan. Numai cît să o potolești. ceva de genul: "Fă, tu asta și am să-ți sucesc gîtul ca la porumbei". S-ar putea să reacționeze cu o uimitoare supunere dacă va fi convinsă că vorbești serios. O Săgetătoare nu ar ede gînd să renunțe la individualitatea ei pentru un bărbat, oricare ar fi acela, dar îi cam place să știe că o consideri "muiere".

  S-ar putea să te zăpăcească, dar asta nu-i nimic față de ce e în capul ei. Multe native confundă dragostea cu prietenia și invers. Dacă ești unul dintre acei bărbați de modă veche, care preferă ca o femeie să fie evazivă și timidă, caută-ți altă parteneră. La această femeie, ce-i în gușă-i și-n căpușă. Stilul ei de a spune pe față, fără menajamente, ceea ce gîndește duce în mod firesc la percepții greșite și la multe scandalulri zgomotoase, ca să nu mai vorbim de sentimente rănite.

  Dar astea nu îi vor frînge spiritul. într-o situație de criză, mîndria jupiteriană apare din adîncuri și o salvează, permițîndu-i să trateze inima ei frîntă ca și cum ar fi cea mai tare poantă a sezonului. Poate că înăuntru sufletul ei plînge, dar va para cu atîta spirit sclipitor întrebările prietenilor referitoare la ruptură, încît aceștia vor ajunge la concluzia că din punctul ei de vedere legătura respectivă a fost doar un simplu flirt. Nici unul nu va ghici că ea udă perna cu lacrimi în fiecare seară, întrebîndu-se ce a spus de a distrus totul. S-ar putea să fi fost faptul că i-a spus să nu urce la ea fiindcă "avea de vorbit cu un tip care are probleme", atunci cînd iubitul ei a sunat-o din colțul străzii la miezul nopții. De fapt, bărbatul respectiv era cumnatul ei, dar cum săgetătorii omit aproape întotdeauna să menționeze esențialul, a uitat să spună asta. Și-apoi, de ce ar fi trebuit să se justifice?

  Toți Săgetătorii se umplu de furie indignată atunci cînd le e pusă la îndoială integritatea. Sau o fi fost chestia aia cînd el a vrut să o ia sora și pe sora lui mai mică la film cu ei, iar Săgetătoarea a trîntit: "Dumnezeule, sper că n-o să stea tot timpul pe capul nostru și cînd o să fim căsătoriți!". Poate că ei îi plăcea tînăra, dar teama jupiteriană de a fi sufocat de rude a provocat izbucnirea nesăbuită. Acum îi e dor de surioară la fel de mult ca de iubitul ei, dar e prea tîrziu ca să explice ce a vrut să spună. Oricum, n-ar înțelege nimeni.

  Cu toată inteligența ei logică, Săgetătoarea nu e niciodată pregătită pentru astfel de impasuri și astfel ajunge deseori într-un deșert al iubirii, fără să știe unde va apărea următoarea idilă și de ce. Iar atunci cînd apare, nativa se teme să nu fie rănită și va afișa o detașare exagerată, incapabilă să ia pe cineva în serios, cu atît mai puțin pe sine însăși. Va flirta fără jenă, dar nu va avea de gînd să transforme flirtul într-o legătură stabilă sau eternă. Astfel va dobîndi reputația de femeie rece și lipsită de inimă.

  Un semn de foc nu e niciodată așa, dar cîți bărbați știu asta? Dacă o asemenea stare de lucruri o face să rămînă singură toată viața, această femeie sigur nu va deveni o fată bătrînă seacă și acrită, plină de resentimente. Tot i se va părea că viața e amuzantă și se va distra de minune. Va înlocui bărbatul cu o groază de pasiuni și hobbz-uri și se va bucura din plin de fiecare dintre ele.

  Sigur, pe tine nu te interesează acest specimen, căci vrei să te însori cu o Săgetătoare. Ca și bărbatul zodiei, nativa e cam speriată de căsătorie. Va trebui să folosești momeală foarte strălucitoare și colorată ca s-o convingi să-ți accepte cererea în căsătorie. E în largul ei și neconvențională în relațiile cu bărbații. Fiindcă se consideră egala ta, s-ar putea să-ți copieze comportamentul și să-ți împrumute puloverele. Dacă îi mai plac și sporturile sau campingul, s-ar putea să-ți fie greu să o deosebești de "băieți". Dar vei reuși. în primul rînd, puloverul tău stă altfel pe ea. Nu vreau să spun că jupiterienele sînt deranjant de masculine.

  Ele pot fi cele mai moi și feminine fete din cîte ai îmbrățișat vreodată. Doar că se înțelege atît de bine cu atît de mulți bărbați, încît te obișnuiești să o vezi printre ei peste tot, mai puțin la saună.. Deoarece e atît de onestă, s-ar putea să nu dea doi bani pe reputația ei și să disprețuiască profund ipocrizia cerută în relațiile sociale. Dacă o întrebi, probabil că-ți va spune că faptul că vine acasă la miezul nopții nu e o dovadă de promiscuitate, așa cum sosirea la o oră decentă nu e o dovadă de inocență.

  Ea știe că morala ei e ireproșabilă și asta e tot ce contează. Bineînțeles că se înșeală amarnic. Ce gîndesc alții contează foarte mult pentru reputația unei femei. Dar înțelege-o și tu. Nu înseamnă că e ușuratică și desfrînată numai pentru că rîde la cîteva glume ale unor bărbați, de obicei fără să aibă habar despre ce e vorba (subtilitatea dublului înțeles e deseori dincolo de înțelegerea Săgetătorului).

  Adevărul e că în sufletul ei e un copil încrezător. Percepția ei e atît de naivă încît e foarte vulnaribilă la lupi, escroci și mincinoși (însă numai cînd e vorba de dragoste). Nu contează cît de inteligente îi sînt contraargumentele într-o discuție sau cît de uluitor de logică poate fi. Toate astea n-au nimic de-a face cu inima ei. Mintea ei nu intră în discuție, căci e sclipitoare și se poate descurca în orice situație de criză. Dar inima ei e lipsită de apărare, așa că e rănită destul de des.

  Apropo! Femeia din Săgetător e cam stîngace. uneori, cînd o vei privi mergînd pe stradă ca un cal pur-sînge te vei gîndi că e cea mai grațioasă femeie pe care ai privit-o vreodată. Asta pînă cînd se împiedică de o crăpătură în trotuar, se agață de taraba de fructe ca să-și recapete echilibrul și răstoarnă două lăzi cu portocale. Probabil că proprietarul o să înjure, dar în scurt timp va da din umeri, îi va spune să o șteargă și îi va mai da și doi struguri. starea de spirit solară a nativilor acestei zodii poate topi cele mai dure inimi. Din cînd în cînd, această fată îți va aminti de un cățel împiedicat, care dă fericit din coadă și ți se încurcă mereu printre picioare.

  Dar cățelușii sînt iubiți și hrăniți de mulți oameni, nu? Cu o jupiteriană e ceva mai greu, pentru că are un apetit de speriat. îi plac mîncarea și vinurile bune, hainele frumoase și îi place să călătorească la clasa întîi. Săgetătorii sînt risipitori, cu condiția să nu aibă ascendent în Capricorn sau Fecioară. Banii de dragul banilor nu îi interesează și e nevoie de cîteva lecții bune ca să-i înveți valoarea unei bancnote de 100.000.
  Nativa din viața ta poate lucra în show business, pentru că multe dintre ele sînt atrase de lumina reflectoarelor. Dacă e așa, așteaptă-te să pună cariera pe primul loc pînă se satură de ea. Dulcele sunet al aplauzelor și emoția bisurilor vor suna pentru ea mai convingător decît orice declarații romantice pe care i le poți face. Să n-o obligi niciodată să aleagă între tine și posibilitatrea de a încînta mulțimi de oameni. După un timp ipocrizia și sclipiciul artificial al lumii spectacolului o va dezgusta și va da fuga acasă ca să încerce viața domestică așături de cineva real. Tu. Cineva care crede că sinceritatea e frumoasă și minciuna e urîtă.

  Tot tu. Dacă va renunța la o carieră nu va însemna că și-a scos pentru totdeauna aripile de la picioare. Acestea sînt prinse la călcîiele ei de la naștere. Microbul călătoriilor va fi mereu în preajmă, gata să-i dea "febra drumului". Du-o în vacanțe cît de des poți. Dacă nu, las-o pe ea să plece și ai încredere deplină în ea. Căci te iubește pe tine, nu pe clovnii și muzicienii în devenire cu care îi place să piardă vremea.

  Din cauza atitudinii ei detașate față de dragoste și a reținerii ei față de căsătorie ai putea crede că e lipsită de sentimente. Greșești foarte mult. Va vărsa rîuri de lacrimi la filme triste și va citi poezii cu ochii umeziți de emoție. Probabil că a păstrat fiecare bilet pe care i l-ai trimis, a presat florile pe care i le-ai cumpărat cînd v-a prins ploaia pe stradă și biletele de la meciul de hochei unde te-a întîlnit.

  Cît despre talentele ei de gospodină... fii bărbat! Adună-ți curajul și răbdarea. Săgetătoarele se plictisesc de moarte ștergînd praful și spălînd pe jos. Va urî aceste lucruri cu înverșunare. însă atunci cînd va avea o casă a ei, probabil că-și va înghiți dezgustul. va prefera, totuși să-i iei o menajeră, de îndată ce-ți permiți. Dacă nu, casa ei va sclipi oricum, în ciuda resentimentelor stăpînei. Mamei ei nu-i va veni niciodată să creadă că acel copil îngălat lustruiește cu ceară măsuța de cafea. Mîndira și logica jupiteriană sînt adevărartele motive. Femeia aceasta simte nevoia să fie înconjurată de frumusețe și curățenie pentru a se simți în largul ei. Mai devreme sau mai tîrziu, ea va înțelege că, dacă nu spală linoleumul, nimeni altcineva nu o va face.

  Gătitul? Păi... nu poți fi niciodată sigur. Poate ar fi mai bine să mîncați în oraș în weekend. Dacă reușește să prepare niște mese omenești în timpul săptămînii, doar nu te aștepți să-i iasă la fel și sîmbăta și duminica. Dacă nu au ascendent în Taur, Rac sau Capricorn, majoritatea femeilor din Săgetător nu sînt tocmai extaziate să petreacă ore în șir în bucătărie. Dar poate să încropească un desert delicios și rafinat cînd încearcă să te scoată dintr-o stare proastă. Toanele ei pot fi o adevărată teroare, dar sînt rare și durează atît de puțin încît abia dacă vei avea timp să le observi.

  Cînd e într-adevăr jignită, limba ei va șfichiui ca un bici sarcastic, dar va uita ce a spus aproape înainte să termine propoziția și apoi nu va înțelege de ce vrei să discuți despre asta. Această femeie nu e partenera potrivită pentru un bărbat melancolic, posomorît. Pesimismul și mohorala o îmbolnăvesc la propriu.
  Probabil că cei mici își vor adora mama. O dată ce va trece peste teama ei inițială de responsabilitate, va schimba scutece și va face copilului baie cu profesionalismul unei asistente calificate. Săgetătoarea va fi prietena copiilor ei, se va juca cu ei și cei mici vor primi o doză sănătoasă de optimism și remarci fără ocolișuri. Le va citi povești și îi va lua prin surprindere cu picnicuri inopinate în pădure, în căutarea celor trei ursuleți (în adîncul sufletului, și ea e aproape convinsă că aceștia locuiesc în pădure). Dacă nu-i vor găsi, mama jupiteriană le va spune copiilor că toată povestea e o minciună, dar numai după o căutare atentă sub fiecare brad. Progeniturile ei vor fi bine îmbrăvate, dar nu prețioase, și vor învăța cîteva trucuri neconvenîionale de la mama lor, cum ar fi plimbatul desculț pe o cîrpă cu picioarele muiate în vopsea ca să faci draperii cu amprente. Ei, măcar nu ai să ai o casă plină de conformiști. Nativa s-ar putea să tindă să nu impună o disciplină prea strictă copiilor, cu excepția cazurilor cînd e obosită sau furioasă.

  Nimeni nu e o gazdă mai grațioasă decît femeia din Săgetător, nici măcar surorile ei din Leu, care sînt campioane în materie de viață socială. Dar atitudinea prietenoasă, veselă, a jupiterienei îi face pe toți să se simtă bineveniți în casa ei, de la gunoier la șeful tău. Această femeie sparge gheața imediat chiar și la cele mai scorțoase evenimente sociale, dar probabil că va și face cîteva sprîncene să se ridice dezaprobator.

  Atîta vreme cît nu încerci să o sufoci și n-o faci să se simtă prinsă în capcană, femeia ta din Săgetător îți va dărui loialitatea, încrederea și afecțiunea ei. cele trei sînt inseparabile, căci această femeie nu poate dărui dragoste fără prietenie.
  "Capul plecat sabia nu-l taie, dar nici soarele nu-l vede!" - proverb romanesc


  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

Subiecte Similare

 1. zodia Balanta
  De Camelia in forum Astrologie
  Replici: 2
  Ultimul post: 09 ian 2010, 08:22
 2. Zodia Fecioarei
  De Camelia in forum Astrologie
  Replici: 2
  Ultimul post: 09 ian 2010, 00:28
 3. Zodia Leu
  De Camelia in forum Astrologie
  Replici: 2
  Ultimul post: 09 ian 2010, 00:18
 4. Zodia Rac
  De Camelia in forum Astrologie
  Replici: 2
  Ultimul post: 08 ian 2010, 23:58
 5. scorpion, asc. sagetator, soare casa a 12 a
  De Thrish in forum Astrologie
  Replici: 2
  Ultimul post: 14 iul 2009, 22:02

Reguli postare

 • Nu puteti crea subiecte noi
 • Nu puteti posta replici
 • Nu puteti posta atasamente
 • Nu puteti sa va editati postarile
 •