Pagina 3 din 3 PrimulPrimul 123
Rezultate de la 31 la 35 din 35

Subiect: Pasaje din Talmud - Opinii

 1. #31
  hai_duc este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  noiembrie 2008
  Posturi
  66

  Implicit Re: Pasaje din Talmud - Opinii

  Citat Citat din Antoneta Vezi post
  Un popor atat de persecutat si haituit, ce mai poate face, decat sa se alipeasca tare de Tora si sa tina strans de ea pana va veni Mesia, iar toti cei care l-au chinuit, sa fie socotiti vrednici de moarte.!”
  am gasit si in limba romana expresii din talmud.

  http://hristofor.wordpress.com/2010/...a-talmudul-iv/
  http://hristofor.wordpress.com/2010/...ile-rituale-1/

  • Dacă cineva vede un goi, aproape să moară, să-l ucidă…


  • Dacă un goi se găsește lângă un puț să-l azvârle înăuntru; iar, dacă este o scară în puț, s-o tragă afară… și să astupe intrarea puțului, cu o piatră, zicând: „fac aceasta pentru ca vitele mele să nu cadă înăuntru”.[125]

  si multe altele.

  o intrebare se poate pune si asa..
  cine vrei sa te atace un leu, direct, cu ragete, la lumina zilei?
  sau un sacal pe la spate perfid? in tacere, pe timp de noapte?


  cam asa se pot traduce si faptele lor..
  prefer sa lupt pe fata decat sa fiu sufocat incet de 'cash' -ul si sitemul detinut de evrei.

  pe de alta parte, adevarat ca sunt 'orbiti' de materialism..

 2. #32
  Antoneta Avatar
  Antoneta este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  martie 2009
  Posturi
  19

  Implicit Re: Pasaje din Talmud - Opinii

  Citat Citat din hai_duc Vezi post
  o intrebare se poate pune si asa..
  cine vrei sa te atace un leu, direct, cu ragete, la lumina zilei?
  sau un sacal pe la spate perfid? in tacere, pe timp de noapte?


  cam asa se pot traduce si faptele lor..
  prefer sa lupt pe fata decat sa fiu sufocat incet de 'cash' -ul si sitemul detinut de evrei.

  pe de alta parte, adevarat ca sunt 'orbiti' de materialism..

  Se vede clar ca sunteti speriat. Adresele pe care le-ati recomandat se pare ca apartin unui site al bisericii ortodoxe. Cred ca sunteti crestin, pentru ca ura din cuvintele citate erau adresate in general crestinilor.

  Din punctul meu de vedere toate scrierile amintite si toate aceste declaratii sunt nimic. Oamenii acestia, mahomedanisti, evrei, ce-or fi, sunt indreptatiti sa le scrie si sa le afirme pentru ca Dumnezeul lor e unul mort.
  Asa ca incearca sa-si faca singuri dreptate. Dumnezeul crestinilor insa, e unul viu, numele Lui este Isus Cristos.
  El a afirmat ca I s-a dat putere deplina in cer si pe pamant, asa incat noi crestinii, putem iubi vrasmasii (talmudisti, mahomedanisti, masoni) pentru ca toti acestia sunt oameni muritori, ce au doar o singura putere: sa ia vieti.
  Domnul nostru Isus are una in plus: reda vieti, inviaza din morti pe cei ce Il iubesc. Crestinul nu are nici o teama. Sta linistit si incearca sa le spuna dusmanilor sai ca Dumnezeu nu are mana prea scurta ca sa nu poata hrani tot pamantul. Deci orice incercare de exterminare a altora ca sa supravietuiesc eu, e o lupta scurta cu morile de vant. Azi ucid, dar maine voi muri si eu in mod inevitabil. Pot fi orice: rege sau sclav, intelept sau nebun, ucigas sau sfant, viata mea e o secunda, gata sa treaca....din orice punct de vedere ai privi lucrurile. Doresc din toata inima sa inteleaga acest lucru toti muritorii, si Duhul Sfant sa-i faca constienti ca singurul lucru care ne poate salva e un Dumnezeu viu, o persoana care sa fi facut dovada invierii din morti. Sper ca fiecare sa o poata gasi: in Biblie, Talmud, Coran, etc.
  Se intelege, cei care se considera nemuritori, semizei, dumnezei, ies din discutia noastra. Eu nu pot patrunde sfera dansilor de nemurire.

  Un exeplu de bucurie neconditionata, in Cristos, intr-o biserica simpla, cu putini intelepti sau invatati:

  [media]http://www.youtube.com/watch?v=GCBPEpAzrhY[/media][media]http://www.youtube.com/watch?v=CrGuijI8lZ8[/media]

 3. #33
  hai_duc este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  noiembrie 2008
  Posturi
  66

  Implicit Re: Pasaje din Talmud - Opinii

  citatele sunt din talmudul evreiesc. sa nu evitam prin diversiune cu spaime etc, sa punem punctul pe i.

  ce am spus mai sus sunt certitudini, fapte, scrieri.

  nu tin nici cu aia nici cu aia ca sa zic asa.

  dar reactionez la manipulare destul de repede. Si din ceea ce ai scris aici asa imi pare ca 'saracii' evrei, au fost persecutati.. si noi sa-i intelegem la indemnurile tale.
  oare de ce au fost persecutati? poate pentru ca faceau ce scrie in talmud? hehe.. poate da poate nu.
  imi pare ca 'sustineti' evreii fara a cunoaste si cealalta fata a monedei.. lor.


  legea nu trebuie sa supere dreapta judecata.

 4. #34
  Antoneta Avatar
  Antoneta este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  martie 2009
  Posturi
  19

  Implicit Re: Pasaje din Talmud - Opinii

  Citat Citat din hai_duc Vezi post
  citatele sunt din talmudul evreiesc. sa nu evitam prin diversiune cu spaime etc, sa punem punctul pe i.

  ce am spus mai sus sunt certitudini, fapte, scrieri.

  nu tin nici cu aia nici cu aia ca sa zic asa.

  dar reactionez la manipulare destul de repede.

  legea nu trebuie sa supere dreapta judecata.
  Priviti acest videoclip:
  http://www.tangle.com/view_video?vie...eeklytopvideos

  Evreii nu par sa fie singurul pericol, deci cine pe cine manipuleaza?
  Acuzatiile reciproce si ura intre oameni este o unealta a Satanei.
  Crestinii nu trebuie sa alunece in cursa aceasta. Noi nu avem alta chemare decat sa ne rugam pentru toti oamenii, si pentru ca Dumnezeu sa-si implineasca planul in istorie dupa voia Sa. Nici un razboi, nici o crima, nici un conflict, nici un abuz nu ar fi putut exista in istorie, daca nu ar fi fost niste oameni, calauziti de "Pârâșul" acestui veac, care sa arate mereu cu degetul spre altii, acuzandu-i ca sursa tuturor relelor.
  Cate familii de evrei cunoasteti? Cate de islamisti? Cum se comporta acesti oameni in societate?
  Eu nu cunosc nici una. De aceea nu va voi crede nici pe dvs., nici pe cei ce au scris Talmudul. Cei ce au scris sunt cu siguranta persoane "odihnite", cu scoala, care nu trebuiau sa munceasca fizic. Evreul simplu nu avea acces la o astfel de viata, nici nu putea sa dea astfel de "creatii".
  Eu pe acest evreu il apar, pe marea masa a poporului evreu, care la fel ca si plebea islamica, ca si cea crestina, a fost manevrat de-a lungul istoriei de liderii lor religiosi sau spirituali, spre propriile lor interese.

  In secolul XVI, cand Talmudul Babilonian era definitivat, evreii nu mai aveau de vreo 2000 de ani intalniri in templu cu Yahweh. Nu mai aveau si nu mai au profeti, nu mai au mare preot, nu mai au revelatii, si trebuie remarcat ca sunt onesti si nici nu pretind acest lucru. Inspiratia divina la scrierea lui, trebuie sa fi fost aproape nula.
  Sunt "abandonati" de dragul nostru , al crestinilor.
  Romani 11:7 Deci, ce urmează? Că Israel n-a căpătat ce căuta, iar rămășița aleasă a căpătat [crestinii]; pe când ceilalți au fost împietriți [Israel],
  Romani 11:11 Întreb dar: „S-au poticnit ei ca să cadă? Nicidecum! Ci, prin alunecarea lor, s-a făcut cu putință mântuirea Neamurilor
  Romani 11:25 Fraților, ca să nu vă socotiți singuri înțelepți, nu vreau să nu știți taina aceasta: o parte din Israel a căzut într-o împietrire, care va ține până va intra numărul deplin al Neamurilor.
  Biserica lui Cristos este la capatul vremii ei, iar Yahweh isi va intoarce fata spre evrei, indiferent ca va place sau nu. Este scris si profetit in Tora, nu in Talmud.
  Adevaratii iudei sunt cei ce respecta si implinesc Tora, aceia sunt sinceri si Il asteapta pe Mesia, caci ei nu Il recunosc pe Domnul Isus.

  Singura reactie pe care as putea-o avea la astfel de acuze, ca si crestin de rand, este una de deschidere la dialog cu evrei, musulmani, crestini adevarati. Invit din toata inima un evreu dedicat, un musulman, un crestin, sa ne spuna ce il invata preotii sai, ce-i spun parintii lui, care este atitudinea lui fata de semeni. Ce experiente traumatice a indurat, cine l-a persecutat, de ce este speriat?
  Eu nu pot judeca milioane de oameni, doar pentru ca in cartile lor de invatatura, cineva si-a permis sa scrie....un gunoi.
  Biblia spune ca Dumnezeu a sadit in orice om duhul deosebirii binelui de rau, adica Constiinta. Indiferent care este religia de care apartine, nici un om nu va putea nega ca nu "i s-a aprins beculetul rosu", atunci cand a facut un rau semenului sau.
  Dupa aceasta constiinta va fi judecat fiecare om de pe pamant. Aceasta va fi "dreapta judecata", cea facuta dupa "filmul vietii fiecaruia" si nu dupa ce zic unii despre altii.
  Adevarat, cei ce nu cred decat in viata prezenta, vor rezultate imediate, fortand lucrurile in directii de cele mai multe ori gresite.

  Nu ma eschivez, raman la aceeasi parere de la inceputul comentariilor mele, eu inca mai cred ca suntem in secolul XXI, nu in XV sau XVI si ca trebuie sa avem o reactie corecta la orice tip de manipulare.
  Nu am sentimentul ca as manipula pe cineva, pana in acest moment se pare ca sunt in minoritate, chiar si pe acest forum. Cred ca am dreptul sa-mi exprim opiniile, chiar daca ele sunt in dezacord cu ale altora.
  Cei ce se eschiveaza sunt cei ce nu-si declara apartenenta religioasa sau ideologica, sugerand ca apara crestinismul sau crestinii urati de evrei.
  Raman la concluzia ca popularizarea unor astfel de texte otravite nu face decat sa trezeasca in mintea oamenilor usor influentabili ideea ca dusmanul nostru comun e evreul, arabul,...cand in realitate este unul singur: Diavolul.
  Atunci cand ne infricosam si vedem dusmani in semenii nostri, el si-a atins scopul. De aici pana la o vreme de teroare, urmata de masuri sporite de securitate, finalizate cu implantarea cipului in toti viii de pa pamant, nu mai e decat un pas. Nu trebuie sa fii prea intelept ca sa-ti dai seama ca le faci jocul, celor care l-au initiat, indiferent cine ar fi acestia. O atitudine corecta fata de acest subiect si altele asemanatoare, ne va pazi pe noi si cei din jurul nostru, si ne va salva sufletele.

  1 Timotei 1:13 măcarcă mai înainte eram un hulitor, un prigonitor și batjocoritor. Dar am căpătat îndurare, pentru că lucram din neștiință, în necredință!
  Faptele Apostolilor 3:17 Și acum, fraților, știu că din neștiință ați făcut așa, ca și mai marii voștri.
  Faptele Apostolilor 17:30 Dumnezeu nu ține seama de vremurile de neștiință, și poruncește acum tuturor oamenilor de pretutindeni să se pocăiască;
  2 Corinteni 2:11 ca să nu lăsăm pe Satana să aibă un câștig de la noi; căci nu Suntem în neștiință despre planurile lui.

  Dumnezeu a pastrat mereu o ramasita credincioasa, indiferent de perioada istorica in care aceasta s-a aflat, indiferent ca este vorba de Israel sau de alte natiuni.
  Haideti sa ne rugam Domnului sa ne ajute sa facem parte din ea.
  Astept cu interes reactii pe acest subiect din partea evreilor sau a musulmanilor.
  Traim in era informatiei, cred ca trebuie sa avem coloana vertebrala si sa nu ne lasam condusi de toate indemnurile la revolta care apar, sa avem o minte deschisa si sa vedem ce putem face fiecare in dreptul nostru. care sunt parghiile democratice pe care le putem folosi, cum anume putem schimba ceva in imediata noastra vecinatate? Daca cineva are solutii concrete, m-as bucura sa le aud.

 5. #35
  Didina este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  iulie 2010
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  870

  Implicit Re: Pasaje din Talmud - Opinii

  Citat Citat din Marchidan21 Vezi post
  "Intai a fost creata tara Israelului si abia apoi restul lumii...Tara Israelului este stropita cu apa de ploaie, restul lumii cu ramasite.."(Taanit 10a)
  Prin "ploaie" dar si prin razele soarelui este desemnat Ilie, caci el prin acestea se manifesta. In NT insisi fariseii recunosc ca exista o legatura intre Ilie si Ioan Botezatorul. Si iata ce spune Ioan Botezatorul: Voi, care va mandriti atat ca sunteti descendentii celor care sunt numiti "copii sarpelui", voi, care va ladati ca posedati "intelepciunea sarpelui", cui o datorati voi? Voi credeti ca purtati roadele pocaintei atunci cand spuneti: Noi in avem pe Avraam ca tata?
  Nu spuneti ca il aveti pe Avraam ca tata, ci fiti oameni adevarati acolo unde va aflati in lume. Un om adevarat poate aparea in locul pietrei pe care sta piciorul vostru. Intr-adevar, Dumnezeu poate trezi copiii lui Avraam chiar din pietre" (Luca 3, 7-8 )
  In "Evanghelia dupa Matei", Steiner atrage atentia asupra a ceea ce s-a intamplat in acea istorioara talmudica despre Rabi Gamaliel II care se judeca cu sora lui pentru averea tatalui lor care fusese omorat de romani. Ajuns in fata unui judecator care cunostea crestinismul, acesta ii raspunde obiectiilor lui Gamaliel (cum ca potrivit legii evreiesti numai fiul beneficiaza de mostenire, nu si fiica) prin afirmatia ca Tora ar fi fost abolita. Cand Gamaliel vede ca nu are iesire, il mituieste pe judecator iar acesta, rastalmacind un citat imprumutat din Evanghelia lui Matei (Christos nu ar fi venit sa schimbe legea lui Moise, ci s-o implineasca), isi spala constiinta si-i da averea lui Gamaliel.
  Ultima editare de Didina : 25 oct 2010 la 00:19 Motiv: completari
  Cu Adevarul si cu Dreptatea, tot inainte!
  Un site despre

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

Pagina 3 din 3 PrimulPrimul 123

Subiecte Similare

 1. Pasaje din Biblie - opinii
  De Maria in forum Crestinismul
  Replici: 86
  Ultimul post: 28 dec 2009, 13:25
 2. Sugestii, Opinii
  De Eternal_light in forum Anunturi importante privind forumul
  Replici: 21
  Ultimul post: 29 mar 2009, 13:26

Reguli postare

 • Nu puteti crea subiecte noi
 • Nu puteti posta replici
 • Nu puteti posta atasamente
 • Nu puteti sa va editati postarile
 •