Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul
Rezultate de la 16 la 30 din 35

Subiect: Pasaje din Talmud - Opinii

 1. #16
  Antoneta Avatar
  Antoneta este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  martie 2009
  Posturi
  19

  Implicit Re: Pasaje din Talmud - Opinii

  Vorbind de o stiinta esoterica, initiatica, ma duceti cu gandul la practici de meditatie transcedentala pe care le folosesc majoritatea credintelor necrestine: yoga, budismul, hinduismul, scientismul, chiar new age si miscarea masona. Inafara meditatiei, care nu este altceva decat o forma de inchinare, constand in urmarirea realizarii unei conexiuni mentale, emotionale a omului cu forte supranaturale, pe care cei mai multi le identifica cu Divinitatea, ceea ce pe mine ma surprinde este caracterul elitist al acestor tipuri de credinte.
  Insa termenul de esoteric defineste accesul la cunoasterea spirituala in forma ei inalta, "desavarsita", doar de anumite persoane care si-au format sau si-au castigat in timp caracterul sau calitatea de initiati sau cunoscatori, de maestrii, guru si mai aveati cateva termene intalnite des in discutiile pe acest forum.
  In crestinism lucrurile nu stau deloc astfel, pentru ca Isus se adreseaza intotdeauna celor mai de jos oameni ai societatii, nu doar saracilor, ci mai ales celor pierduti, despartiti de D-zeu, degradati moral, spiritual, posedati de demoni, cei ce cu greu ar fi facut fata unei meditatii indelungate, cu atat mai mult cu cat societatea nu le-ar fi oferit nicicand un mod de viata relaxat, favorabil acestui mod de inchinare.
  Nu exista ezoterism crestin, toti au sanse egale in dobandirea darurilor spirituale.
  Domnul Isus sau apostolii nu folosesc nicaieri astfel de termeni, abia acum imi este limpede de ce se afirma ca Domnul le vorbea carturarilor si fariseilor in pilde ca sa nu inteleaga. De fapt ei nu voiau sa inteleaga limbajul simplu, ilustrativ, destinat oamenilor de rand, pe ei nu-i interesa pocainta, ci mai degraba satisfacerea orgoliului intelectual.
  Desigur ca termenii elevati sunt apanajul intelectualilor dar Domnul Isus le vorbeste simplu si la subiect. Evangheliile se pot contempla meditativ, dar Domnul Isus pare sa dea mai degraba solutii practice: vindeca, alunga demonii, potoleste furtuna, hraneste multimile, inviaza din morti pe altii si pe Sine. (acel Templu simbolic la care face referire, se materializeaza exact in timpul promis).
  Nu exista nicaieri o natura divina a umanului, inafara de suflarea de viata pe care o primeste orice om cand se naste si care "este ceruta inapoi" de Dumnezeu in clipa mortii. In rest peste tot se spune: "cine ma va izbavi de acest trup de moarte, caci iata, cugetul ma condamna de faptele mele, iar eu fac ceea ce nu vreau sa fac?.."
  " Ne da doar dreptul sa ne numim copii ai Sai, prin credinta in jertfa Domnului Isus, prin marturisirea, iertarea si eliberarea de pacat, prin "infiere". "Nu prin fapte ati fost rascumparati ci prin sangele Lui Isus,...fara plata,... ca sa nu se laude nimeni."
  Desavarsirea si recuperarea naturii divine va fi un dar complet abia in ziua judecatii, cand raul nu va mai contamina nimic in univers, cand toata creatia lui Dumnezeu va fi regenerata. Pana atunci "toata firea suspina" in asteptarea salvatorului ei.
  Crestinismul nu vorbeste de vreo reincarnare, vreun purgatoriu sau o a doua sansa. "caci omul se naste o singura data, iar apoi vine judecata".
  Isus nu stabileste formule de mantuire, filozofii, incantatii sau meditatii, canoane, osande, mutilari, jertfe, icoane, tamaieri, taxe sau impozite; inchinare la sfinti, moaste sau horoscoape (cititori in stele).
  Nu este nevoie nici macar de fapte bune, decat daca simtim nevoia cu adevarat sa le facem, fara sa ne amagim ca vor cantari mai mult ca cele rele.
  Isus a facut tot ce trebuia facut, jertfa lui este completa. Omul nu mai are nici o lucrare de implinit. Decat rugaciunea pt. sine si ceilalti pentru a rezista ispitei si pacatului.
  Ca ritual nu instituie decat cina (Pastele) si [spalarea picioarelor], ca un simbol al (mortii si invierii Lui) si al [slujirii depline a Lui fata de noi, si a noastra unii fata de ceilalti], caci Lui nu-i putem face nici un bine.
  In privinta smochinului si a meselor schimbatorilor de bani, nu cred ca rade nimeni de "tentatiile" lui Isus, mai degraba se intreaba cum a rabdat atata timp, indiferenta celor ce dispretuiau prezenta si chemarea Sa.
  De vreme ce nimeni nu a indraznit sa-l infrunte, se pare ca nu a facut decat sa-si manifeste autoritatea intr-un mod in care ea sa fie perceputa de cei cu inimile impietrite. De acei ce nu mai puteau auzi decat tunetele.

  Nu doresc sa va critic, e vina mea, nu pot recunoaste invatatura crestina aici, chiar daca faceti analogii intre ezoteric si crestinism, jertfa Domnului Isus si stiinta cunoasterii initiatice, trupul Domnului Isus si divinitatea umana. Mie-mi suna ca nuca in perete.

 2. #17
  percival este offline Utilizator Mugurel
  Data inscrierii
  iunie 2009
  Posturi
  105

  Implicit Re: Pasaje din Talmud - Opinii

  Stimata doamna,

  In zilele noastre exista aceasta conceptie care nu face decat sa bulverseze si sa produca confuzie in randul celor care intalnesc pentru primele dati aceste denumiri : stiinta esoterica, initiere, etc.
  In primul rand datorita capacitatii intelectuale la care s-a ajuns in ultimele doua secole (sa spunem), putem sa ne bizuim pe faptul ca inainte de a avea o parere preconceputa despre o anumita informatie, putem incepe sa ne documentam, sa cautam sa avem astfel o perceptie proprie asupra acestor denumiri - care in acest sens- nu intervin numai in cautarile noastre spirituale, ci au loc in cadrul problemelor noastre zilnice.
  Ma refer la faptul, ca un termen ca acela de "initiat" trebuie inteles in acelasi raport ca spre exemplu, il au matematicile superioare fata de matematicile elementare. Ele sunt "oculte", "esoterice", (adica ascunse) in acelasi raport in care cei care studiaza si inteleg aceste matematici superioare il au fata de elevul de scoala primara.
  Acesta este raportul adevarat care trebuie inteles atunci cand intervin acesti termeni.
  Binenteles, faptul ca in sfera matematicilor superioare, se desfasoara o activitate de cercetare, de aprofundare si extindere (care presupune o exersare a anumitor facultati si un drum in acest scop) nu ne da dreptul sa spunem ca ele sunt "elitiste" decat atunci cand nu vrem sa intreprindem nici o activitate in sensul aprofundarii lor. Vom beneficia de exemplu, de masina noastra de toate zilele, folosindu-ne de ea, dar nu vom sti de exemplu procesele care se desfasoara de exemplu, in motor, randament sau altceva care au avut la baza aceste matematici superioare, etc.
  In sensul acesta nimic nu este "ocultat" adica ascuns, decat in acelasi raport explicat mai sus.
  Binenteles, ca vorbind de "spiritual", adica de un domeniu in care nu avem dovezi la fel de usor de obtinut ca in sensul exterior, unde daca am uitat sa punem suruburile la un proiect de scaun , acesta se va prabusi cu siguranta, multa lume doreste in acest domeniu sa ramana la un sentiment confortabil, de siguranta - pe care il aduce "traditia" - iar acesta este impamantenit cu sensul traditional al crestinismului.
  Dar Crestinismul autentic nu este conformat pe acest lucru. Inca de la primele vestiri ale sale, el aduce un mesaj de schimbare, de implinire a celor vechi prin transformarea lor, prin sensul nou pe care il puteau primi oamenii prin Evenimentele de pe Golgotha.
  Daca lamurim aceste lucruri la inceput, ca "esoterism" nu este egal cu "elitist", putem intelege ca faptele relatate in Evanghelii pot fi intelese in diferite stadii de constientizare; mai mult, religiile pagane, necrestine nu pot fi intelese decat in sensul acesta, in care aparitia lui Hristos Iisus pe pamant si faptele prin care trece Dumnezeu intr-un trup uman, reprezinta incununarea, desavarsirea acestor credinte necrestine.
  Dar nu trebuie iarasi sa fim superficiali.
  In a crede ca, "Crestinismul" este o religie elitista fata de celelalte religii, avem instaurarea si conditiile unei autentice necrestinizari.
  Sa ramanem deci, in sensul acesta, la discutia initiala, pentru ca sunt multe aspecte pe care in urma preconceptilor dvstra. le confundati sensul - a avea un "esoterism crestin" nu inseamna a-ti aroga dreptul de a accede in mod egoist in lumea spirituala; dar a putea accede la sensul mai inalt al Crestinismului presupune o munca, o dezvoltare interioara.
  Stiti de asemenea, ca "termenii elevati" sunt apanajul intelectualului, atata timp cat cel care nu se considera decat un om simplu, neintelectual, nu depune si nu vrea sa depuna o munca in vederea gandirii sale; ne situam in aceeasi fraza cu celebra "noi muncim, noi nu gandim".
  Lumea insa intr-adevar nu vrea SA GANDEASCA; nu intelege decat ca pentru a rezolva o ecuatie de gradul doi trebuie sa vrei si sa depui o anumita cantitate de munca pentru a-ti insusi acel lucru; dar nu este un "apanaj elitist" (cred ca ma intelegeti ca nu vorbesc decat de oameni sanatosi in sensul comun si nu despre cazurile patologice care au anumite dizabilitati psihice sau fizice).

  In primul rand, vroiam sa va adresez chiar ieri, un post, dumneavoastra, pentru ca o fraza mi s-a parut evidenta si caracterizanta pentru nivelul de perceptie pe care il aveti acum (nu spun ca este gresit) si care reiese din faptul (pe scurt) ca omul nu are nimic divin, nu poate fi "bun" pentru ca Binele Divin este caracteristic Dumnezeului - acest lucru ne trimite foarte mult inapoi, chiar istoric si chiar moral, pentru ca toate acestea ne duc - si o spun cu toata seriozitatea morala - la stergerea de fapt a Crestinismului si ne plaseaza din nou, fara intelegere, la poarta Pacatului originar.
  Hristos Iisus nu se adreseaza numai oamenilor de rand, pacatosilor - sensul imaginativ, ilustrativ, metaforele sunt explicate si apostolilor deopotriva -
  astfel ca fiecare secunda a Sa are o intreaga fenomenologie - de la Pilat, la Ana si Caiafa, Nicodim, invatati si bolnavi - si multe alte lucruri care nu ar incapea nici in sute de carti.
  Insa, daca vreti sa mergem pe firul Gandirii pentru intelegerea acestor evenimente - atunci vom intelege natura apostolilor, natura umana dpdv spiritual, cum este si cum regasim ideea reincarnarii in toate textele religioase, etc. si etc.
  Ma refeream la rasul ratiunii pentru ca exista anumite trepte de intelegere a adevarului : prima data este ridiculizat, apoi exista opunerea vehementa si dupa aceea este luat ca si de la sine inteles.

  Se pot lasa totusi si in stadiul de "nuca in perete".
  Multa lume doreste confortul gandirii, o religie simpla, un om simplu, o relatie simpla, idei simple si cat mai usoare - ne caracterizam printr-un confort sufletesc si moral - o civilizatie cat mai auto-satisfacatoare dpdv al gandirii, sentimentului si mai ales a vointei - conducem, dam drumul la radio de pe butonul volanului, care uite este aproape cat trebuie si la distanta ideala de degetul potrivit - conservarea energiei este un "motto", insa lumea nu intelege ca istoria nu este stiinta.
  Din istorie omul nu a invatat nimic. Istoria este legata de oameni si omul este mai complex, mai "divin" decat asa cum isi doresc unii si altii.

  Si nu este "nimic" elitist in morala usoara.

 3. #18
  percival este offline Utilizator Mugurel
  Data inscrierii
  iunie 2009
  Posturi
  105

  Implicit Re: Pasaje din Talmud - Opinii

  "Desavarsirea si recuperarea naturii divine va fi un dar complet abia in ziua judecatii, cand raul nu va mai contamina nimic in univers, cand toata creatia lui Dumnezeu va fi regenerata. Pana atunci "toata firea suspina" in asteptarea salvatorului ei."

  Observatia aceasta impune la propriu, acest mod materialist-apocaliptic de a vedea lucrurile.
  Aceasta fraza iar sterge insemnatatea Misterului de pe Golgota, prin simplul fapt ca in natura devenirii, in acest interval dintre pierderea naturii divine - Pacat originar si Ziua Judecatii - Restaurarea naturii divine umane - asa cum este aici prezentat, Dumnezeu - Fiul nu-si are locul.
  Cele trei mari evenimente Crestine :Nastere - Biruinta Mortii prin Inviere - Coborarea Duhului Sfant nu au nici o insemnatate aici.
  Ce inseamna de fapt aceasta stergere?
  Inseamna de fapt stergerea Trinitatii, a naturii tripartite umane - corp-suflet-spirit.

 4. #19
  Antoneta Avatar
  Antoneta este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  martie 2009
  Posturi
  19

  Implicit Re: Pasaje din Talmud - Opinii

  Citat Citat din percival Vezi post
  "
  Cele trei mari evenimente Crestine :Nastere - Biruinta Mortii prin Inviere - Coborarea Duhului Sfant nu au nici o insemnatate aici.
  Ce inseamna de fapt aceasta stergere?
  Inseamna de fapt stergerea Trinitatii, a naturii tripartite umane - corp-suflet-spirit.
  Stimate Domn,
  As dori sa va raspund la noile subiecte deschise dar din pacate timpul nu imi permite, poate ati auzit de rezonanta Schumann, daca nu cautati pe net [timpul se scurteaza] – si aceasta e o tema interesanta, Biblia anticipeaza acest fenomen, poate chiar stiti unde sta scris. Vizitati postarile mele de pe youtube, acolo imi voi concentra timpul si atentia, deci daca doriti sa continuam discutiile ar fi bine sa va faceti un cont acolo.
  Va voi da unul sumar, dar nu neapartat scurt, care desigur nu va va multumi. Subiectul nu poate fi epuizat prin intrebari la intrebari, daca doriti studii teologice, nu va opreste nimeni sa le faceti)

  Lucrarea lui Isus in istorie apartine divinitatii si nu omului, care nu are nimic divin in el decat credinta, dragostea de aproapele si de Dumnezeu, si speranta, toate acestea fiind rezultatul lucrarii Duhului Sfant in el. (deci nu se sterge nimic din ea, ba dimpotriva, isi gaseste ratiunea). Mai exact nu era nevoie de sacrificiul Lui daca omul prin diferite cai avea sansa recuperarii prin el insusi. Sfintenia sau neprihanirea - conditie obligatorie pentru mantuire - se primesc doar in vederea sacrificiului lui Isus si nu prin meritul omului. [Isus are puterea de a elibera omul de orice pacat sau dependenta, daca omul o cere prin rugaciune]. Isus ii iarta toate pacatele trecute si ii da sansa unei vieti noi, regenerate, de care va fi surprins si el si cei din jur.
  Cand prin rugaciune si iertare, ai primit aceste lucruri, poti fi sigur ca vei capata si nemurirea dar nu acum, ci in vesnicie.
  Observati atent, totul graviteaza in jurul pacatului, Isus recomanda mereu: “du-te in pace si nu mai pacatui..”, pentru ca El a venit din cauza pacatelor omului. La aceasta se rezuma in esenta Toata lucrarea din univers si din inima omului: lupta intre tentatia alegerii raului (de fapt a Diavolului) si greutatea alegerii binelui (Dumnezeu).

  Efeseni 6:12 Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii și sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutății care sunt în locurile cerești.
  Filipeni 2:13 Căci Dumnezeu este Acela care lucrează în voi și vă dă, după plăcerea Lui și voința și înfăptuirea.

  Acest lucru dovedeste ca lumea noastra e stapanita de Diavol, si tot ceea ce se face bun in noi, presupune interventia Duhului Sfant.

  Ioan 14:30 Nu voi mai vorbi mult cu voi; căci vine stăpânitorul lumii acesteia. El n-are nimic în Mine;
  Ioan 16:11 în ce privește judecata: fiindcă stăpânitorul lumii acesteia este judecat.

  Dumneavoastra vedeti Lucrarea lui Isus la nivelul spirtului si mai putin la nivelul trupului.. In prezent, atata timp cat traim pe pamant, ele nu pot fi separate. Dumnezeu cere omului credinta, dar urmata de un anumit comportament. Isus regenereaza spiritul, dar aceasta regenerare ca sa fie autentica trebuie sa aduca anumite rezultate in viata omului.

  Cand problema pacatului e rezolvata pentru sine insusi, omul are si o persectiva a lucrarii lui Dumnezeu pentru vesnicie: vezi: [media]http://www.youtube.com/watch?v=jx745dUDQP0[/media] dar va trebui sa cititi comentariul intreg de la "more info" din dreapta imaginii. (dupa primul clic pe imagine, mai dati un dublu-clic ca sa intrati direct pe youtube, apoi dati clic pe more info).

 5. #20
  Antoneta Avatar
  Antoneta este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  martie 2009
  Posturi
  19

  Implicit Re: Pasaje din Talmud - Opinii

  ffice:smarttags" name="place">
  Citat Citat din percival Vezi post

  1. Dar Crestinismul autentic nu este conformat pe acest lucru. Inca de la primele vestiri ale sale, el aduce un mesaj de schimbare, de implinire a celor vechi prin transformarea lor, prin sensul nou pe care il puteau primi oamenii prin Evenimentele de pe Golgotha.

  2. Daca lamurim aceste lucruri la inceput, ca "esoterism" nu este egal cu "elitist", putem intelege ca faptele relatate in Evanghelii pot fi intelese in diferite stadii de constientizare; mai mult, religiile pagane, necrestine nu pot fi intelese decat in sensul acesta, in care aparitia lui Hristos Iisus pe pamant si faptele prin care trece Dumnezeu intr-un trup uman, reprezinta incununarea, desavarsirea acestor credinte necrestine.

  3. “In a crede ca, "Crestinismul" este o religie elitista fata de celelalte religii, avem instaurarea si conditiile unei autentice necrestinizari.


  1. Mi-e greu sa cred ca sunteti un crestin autentic de vreme ce ati ales ca pe acest forum sa semnati cu numele Percival. Daca ati fi onest v-ati da identitatea adevarata.
  Percival este un Cavaler al Mesei Rotunde în legenda Arthur, fiind implicat in cautarea potirului, sau al Sfantului Graal.

  In ultima vreme, deci e o noua moda, majoritatea documentarelor de pe National Geografic legate de aceasta tema se recunoaste ca Sfantul Graal este cel ce pastreaza Sfantul sange al Domnului Isus, deci Uterul Mariei Magdalena, cea care a avut o relatie cu Domnul Isus, nascandu-i urmasi. Acesti urmasi sunt descendentii marilor case regale ce au existat de-a lungul istoriei, de aceea au pretins, si astazi cu atat mai mult o fac, ca sunt de origine divina (Sangele Domnului Isus - deci stranepoti ai Lui), au sange "albastru", adica nobil, de aceea se considera indreptatiti sa conduca lumea.
  Aceasta invatatura este "religia" masona, a Cavalerilor templieri, a "Illuminatilor".
  Legenda lui Percival este cea care a stat la baza ideii de rasa ariana, superioara altor rase de pe pamant, imbratisata si promovata de Hitler, in spiritul careia a ordonat toata crima nazista.

  Acum este limpede pentru mine si poate si pentru altii ce vor putea citi aceste postari (daca nu cumva vor fi sterse - caci cu adevarat acesti oameni pretind ca au "puteri supranaturale" si dintr-un clic pot face multe), legatura dintre dvs. si Marchidan21, care a lansat minciunile de la inceputul topicului legate de Talmudul evreilor, aruncand momeala pentru fraieri ca mine, si anume dispretul pentru evrei si rasele "inferioare", si admiratia pentru cei de sange albastru.

  2. Creati deruta si confuzie prin tot ceea ce scrieti, spun «creati» pentru ca dvs. nu sunteti deloc confuz ci stiti exact ce urmariti: sa minimalizati valoarea crestinismului, asezandu-l pe picior de egaliate cu toate celelate religii, spre care doriti sa atrageti crestinii, deghizandu-va intr-un cunoscator al Bibliei si un inovator, adica cel ce ati descoperit ca ele toate au ceva in comun, ceva ce crestinii traditionali nu au inteles pana acum, dar o pot face printr-o stiinta initiatica, sau un inceput de studiu a unui urias numar de invataturi religioase. Poate chiar pornesc pe urmele lui Eliade (desi acesta nu ar fi un asa de mare rau, caci are meritul sa le fi sistematizat), studiind o istorie a religiilor, cu sanse mici sa le epuizeze in timpul vietii, dar foarte mari sa moara in propriile lor pacate.
  Crestinii traditionalisti nu trebuie sa gasesca sensuri noi sau mai “inalte” ale crestinismului, ci trebuie sa se intoarca la cele de baza si sa le implineasca.
  Ar fi bine sa va definiti orientarea religioasa, ca sa fie mai clar pentru cei ce va citesc articolele.

  3. Crestinismul nu este nici pe departe o religie elitista, imi rastalmaciti cuvintele, iata cuvintele domnului Isus, absolut contrare mitului lui Persival:

  Matei 20:25 Isus i-a chemat și le-a zis: „Știți că domnitorii Neamurilor domnesc peste ele și mai marii lor le poruncesc cu stăpânire.
  26 Între voi să nu fie așa. Ci oricare va vrea să fie mare între voi, să fie slujitorul vostru;
  27 și oricare va vrea să fie cel dintâi între voi, să vă fie rob.
  28 Pentru că nici Fiul omului n-a venit să I se slujească, ci El să slujească și să-Și dea viața ca răscumpărare pentru mulți.”

  Galateni 5:14 Căci toată legea se cuprinde într-o singură poruncă: „Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți.”

  Ioan 5:39 Cercetați Scripturile, pentru că socotiți că în ele aveți viața veșnică, dar tocmai ele mărturisesc despre Mine.

  Romani 9:8 Aceasta înseamnă că nu copiii trupești sunt copii ai lui Dumnezeu; ci copiii făgăduinței sunt socotiți ca sămânță.

  Romani 10:9 Dacă mărturisești, deci, cu gura ta pe Isus ca Domn și dacă crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morți, vei fi mântuit.
  10 Căci prin credința din inimă se capătă neprihănirea și prin mărturisirea cu gura se ajunge la mântuire.

 6. #21
  Antoneta Avatar
  Antoneta este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  martie 2009
  Posturi
  19

  Implicit Re: Pasaje din Talmud - Opinii

  Citat Citat din percival Vezi post
  Stimata doamna,

  Insa, daca vreti sa mergem pe firul Gandirii pentru intelegerea acestor evenimente - atunci vom intelege natura apostolilor, natura umana dpdv spiritual, cum este si cum regasim ideea reincarnarii in toate textele religioase  Reincarnarea sugreaza ca omul renaste de mai multe ori, in felurite forme de viata, om sau animal, experientele acumulate desavarsindu-i caracterul, pana cand este apt de a intra in [si-acum m-apuca groaza: nirvana, constiinta absoluta, etc.], caci fiecare religie vb. de mai multe "nivele" de desavarsire, ca mai apoi sa intre in Imparatia lui Dumnezeu sau ma rog sa se contopeasca cu Energia Universala...etc.
  Din acest motiv hindusii au temple inchinate maimutelor, soarecilor, unde acestia umbla liberi, pt. ca ei socotesc ca in acestia s-ar fi putut reincarna un stramos de-al lor.
  Nu doar ca suna a povesti pentru prosti dar iti face si greata.
  Daca asa stau lucrurile, nu mai era nevoie de Isus, putea sta linistit in cer si ne incarnam noi pana dadea Nirvana peste noi.

  Poate explicati unde ati intalnit in Biblie asta. Unde e asemanarea cu crestinismul?

 7. #22
  Antoneta Avatar
  Antoneta este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  martie 2009
  Posturi
  19

  Implicit Re: Pasaje din Talmud - Opinii

  Citat Citat din percival Vezi post

  Hristos Iisus nu se adreseaza numai oamenilor de rand, pacatosilor - sensul imaginativ, ilustrativ, metaforele sunt explicate si apostolilor deopotriva -
  astfel ca fiecare secunda a Sa are o intreaga fenomenologie - de la Pilat, la Ana si Caiafa, Nicodim, invatati si bolnavi - si multe alte lucruri care nu ar incapea nici in sute de carti.
  Stimate domn,
  Da adevarat, sunt cateva exemple, dar f. putine in care acesti intelectuali sa-l urmeze pe Isus.
  1. Iuda, care l-a tradat (desi masonii nu sunt de acord, sustin ca au fost intelesi si "i-a facut un bine") a fost ucenicul cu cea mai multa scoala.
  2.Tanarul bogat care a spus ca a implinit legea din frageda pruncie, textul spune ca "a plecat intristat" atunci cand Domnul Isus i-a cerut sa-l urmeze si sa vanda tot ce are. Le-a mai spus ucenicilor ca este mai usor unei camile sa intre prin urechile acului decat unui bogat in imparatia cerurilor, expresie valabila pana in vremurile noastre. (desigur nu exclude exceptiile)
  3. Pilat, care l-a gasit neprihanit pe Isus, dar a cedat presiunilor multimii, si a dat o sentinta nedreapta. Dupa juadecarea lui Isus s-a impacat cu Irod fiinca fusesera certati.
  Luca 23:12 În ziua aceea, Irod și Pilat s-au împrietenit unul cu altul, căci erau învrăjbiți între ei mai înainte.
  4. Marele preot (Ana sau Caiafa?), care si-a sfasiat hainele in templu cand Isus a spus ca e Fiul lui Dumnezeu. Mai apoi a insistat pe langa Pilat sa puna paza la mormantul lui Isus, ca nu cumva ucenicii sa-i fure trupul si sa minta ca a inviat. Stia scriptura, chiar si ce se va intampla dupa 3 zile. Daca cu adevarat Isus nu era Mesia, ce mai conta ce ziceau ucenicii? Cine punea pret pe vorbele lor? (11 ciudati, paria, pescari, oameni de rand).
  5. Nicodim a venit pe ascuns la Domnul Isus, noaptea, ca sa nu-l vada nimeni. Adevarat, e bine si asa decat deloc.

  Sunt si exeple pozitive, dar se pare ca nu folosesc nimanui: Luca, medicul, care reda cu multa exactitate detaliile, fara a fi partizanul nimanui,
  Si Pavel, marele teolog, ursit sa satisfaca orgoliul intelectual al celor pentru care logica simpla e prea putin.
  Chiar si asa se fac speculatii si rastalmaciri ale textului, intelegand mereu mai degraba opusul a ceea ce s-a scris.
  Desigur, fiecare e liber sa inteleaga ce-i place, dar va da socoteala in ziua judecatii daca in mod voit i-a influentat si pe altii, constient fiind ca nu are dreptate.

 8. #23
  Antoneta Avatar
  Antoneta este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  martie 2009
  Posturi
  19

  Implicit Re: Pasaje din Talmud - Opinii

  Citat Citat din percival Vezi post


  Crestinismului presupune o munca, o dezvoltare interioara.
  Stiti de asemenea, ca "termenii elevati" sunt apanajul intelectualului, atata timp cat cel care nu se considera decat un om simplu, neintelectual, nu depune si nu vrea sa depuna o munca in vederea gandirii sale; ne situam in aceeasi fraza cu celebra "noi muncim, noi nu gandim".
  Stimate Domn,
  De acord cu dvs. Chiar Domnul Isus a spus: “va rataciti pentru ca nu cunoasteti nici scripturile si nici nu sunteti calauziti de Duhul lui Dumnezeu”
  Este clar ca orice cunoastere cere un efort de timp si gandire. Dar ca ea sa fie optima si eficienta pentru toti sau marea majoritate a oamenilor trebuie orientata, canalizata si simplificata spre adevarurile esentiale pe care omul sa le poata aplica in viata. Biblia se adreseaza totusi tuturor, deci trebuie sa se tina cont de cei care au tot timpul ocupat, sclavii prost platiti ai societatii noastre care nu au timpul fizic si odihna necesara pentru un studiu aprofundat. Sunt de acord ca e nevoie de preoti, de indrumatori spirituali, dar cei mai multi imbarliga mintile oamenilor, le iau banii si le “dau teme de casa” care sa le fure tot timpul: canoane, formule, meditatii, exercitii, "biblioteci" de citit, (acum pe net o e invazie), formule, lumanari, piramide in care sa doarma, magneti, cristale, cruci, amulete, icoane, cifre si simboluri magice, cat mai mult, ca sa le ia timpul.
  In spatele acestor “Teme de casa” sta unul care este “hot de timp si de vieti” care te pune sa faci orice dar nu ce trebuie: muschi ca sa te placa fetele, fitnes ca sa te placa baietii, (in loc sa ceri in rugaciune persoana potrivita), se poarta roz, mov, perdele, podele, briz-bizuri, (in locul masurii si al bunului gust), o casa cu 10 camere (pe care sa nu o poti intretine singur, ca sa platesti slugi sa ti-o curete), masini de mare viteza si cat mai scumpe (ca sa te dai « cel mai tare in parcare » si sa "zbori" cu ele in iad inainte de vreme), in locul uneia sport, cu consum cat mai mic, cat mai usor de parcat, vaccinuri pentru gripa (in loc de basti, palarii de iarna- toamna, caciuli, haine potrivite cu anotimpul). Nimeni nu-si mai acopera capul nici pe cel mai napraznic ger, tinerii sunt cu salele goale, cu fermoarele descheiate in fata sa li se vada bicepsii iar fetele, decolteul.
  Toate aceste mode si curente sunt raspandite tot de elite, politicieni, vedete, oameni de succes, care devin modele pentru cei multi.

  Diavolul il face pe om sa se uite in jur sa vada cum e moda, ce mai trebuie sa faca, de cine sa mai ascute, mai intai ii «dezbraca» mintea si trupul, si-i toarna toate gunoaiele acolo, apoi il imbolnaveste sau il face dependent. In final, il trimite sa molipseasca si pe altii, creeaza o epidemie, apoi un vaccin pentru ea, dar nu unul sigur, ci unul cu efecte indoielnice, mor oameni, unii de gripa, altii din cauza efectelor secundare ale vaccinului, apoi gaseste vinovatii: alti oameni. Hai sa le facem rau, caci vom scapa de gripa.
  [[Nu le faceti rau oameni buni, luati pur si simplu vaccinul daca aveti incredere in el, daca nu, imbracati-va macar, evitati aglomeratiile, spalati-va pe maini, duceti o viata echilibrata, nu una de om nebun cum duc eu acum, stand la 4 noaptea sa raspund domnului Percival.]]
  Deci nu mai vb. de natura divina a omului, domnule patruns de mitul lui Percival, caci este un gand demonic, care ii spune omului ca este un Dumnezeu mai mic, un urmas al lui Isus, deci jetfa lui Isus e pentru altii. Va pierdeti singur si ii duceti si pe altii in ratacire.
  Reiau versetele, poate se prinde lumea:
  Ioan 5:39 Cercetați Scripturile, pentru că socotiți că în ele aveți viața veșnică, dar tocmai ele mărturisesc despre Mine.
  Romani 9:8 Aceasta înseamnă că nu copiii trupești sunt copii ai lui Dumnezeu; ci copiii făgăduinței sunt socotiți ca sămânță.
  Galateni 5:14 Căci toată legea se cuprinde într-o singură poruncă: „Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți.”
  Romani 10:9 Dacă mărturisești, deci, cu gura ta pe Isus ca Domn și dacă crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morți, vei fi mântuit.
  10 Căci prin credința din inimă se capătă neprihănirea și prin mărturisirea cu gura se ajunge la mântuire.

  Sunt lucruri simple si «la mintea cocosului» care se vad limpede ca lumina zilei, si fata de care oamenii au ochii legati, cum dar ii puteti trimite spre “sfere inalte ale spiritualitatii” cand nu le aratati lucrurile simple, elementare, care le stau la indemana, si pe care nu le fac din comoditate, din ignoranta sau din mandrie, sau datorita presiunii sociale, adica a sentimentului de apartenenta la grup, setimentul de turma (fac ce face toata lumea).
  M-am indepartat poate de ideea initiala, dar incercam sa ilustrez mai exact cum Diavolul "da teme de casa" omului.
  Deci, daca socotiti ca Il cunoasteti catusi de putin pe Dumnezeu si experienta dvs. poate folosi si altora, incercati sa rezumati cat mai scurt principiile si spuneti exact oamenilor ce trebuie sa faca. Nu le furati timpul.

  Pentru ca vorbeam de rezonanta Schumann, caci timpul se scurteaza, nu va pot face decat o recomandare calduroasa tuturor de pe forumul de “spiritualitate”:
  Fugiti ca va pierdeti vremea, cititi Biblia, se gaseste peste tot.

  Dati pe google “Biblia online”, are si motor de cautare, sunt zeci de kituri ale Bibliei cu instalare in calculator, dati cuvantul Isus, mantuire, pacat, iertare, viata vesnica, binecuvantare, blestem, casatorie, ce vreti, orice teme si gasiti repede raspunsul.
  Biblia a fost scrisa pentru toti oanenii, nu doar pentru elitisti (intelepti, bogati, nobili de sange albastru (masoni), matematicieni spirituali).
  Iata criteriile intelectuale sau spirituale dupa care Domnul Isus alege oamenii pentru imparatia Sa (la sfarsitul acestei pagini veti gasi un scurt comentariu postat cu ID-ul 44Tita) (e ultimul de jos):
  http://bisericasecreta.wordpress.com...-la-parlament/ ,
  care lamureste si acest subiect (nu 44Tita, ci cuvantul biblic).

  Crestinismul se proclama [si totusi nu el ca fenomen caci putem face o istorie intreaga – ci Domnul Isus] ca UNICA cale spre mantuire [cunoastere de Dumnezeu, iertare de pacate, nemurire, etc., puneti ce mai vreti].

  Un sfat simplu, personal: e foarte simplu sa-L gasesti pe Dumnezeu. Rugati-va o vreme cam asa...(desigur ca nu e «formula magica» dar poate fi un inceput):
  "Doamne Dumnezeule, daca existi, vreau sa Te cunosc si sa am parte de binecuvantarile Tale si sa ma bucur de promisiunile Tale, de tot ceea ce poti Tu sa oferi omului acum si in vesnicie. Pentru ca sunt atatea forme de religie si atatea feluri de invataturi, vreau sa-mi calauzesti pasii spre cea care cu adevarat are puterea sa ma apropie de Tine."
  Veti vedea ca Dumnezeu nu va astepta sa terminati de citit «istoria religiilor», ci va va raspunde in timp util, in mod personal, si veti cunoaste exact momentul fara sa va spuna nimeni care este acela – pentru ca "Este Dumnezeu" si are puterea sa o faca, si pentru ca «nu-si da slava oamenilor», va va "vorbi" personal.
  Daca dupa o vreme relativ scurta de rugaciune si cautare, in care, (va recomand calduros), mai rariti lucrurile pe care stiti ca le condamna, nu veti constata nimic nou, alegeti un lucru relativ banal din viata dvs. O problema marunta pe care nu ati reusit sa o rezolvati in ultima vreme, (ani), sau poate chiar una mai mare. Nu cereti totusi minuni vizibile, sa coboare foc din cer, s.a.m.d. (Dumnezeu nu face spectacol).
  Rugati-va pe rand la toti zeii pe care-i unoasteti (rostindu-le clar numele) cate o saptamana, 10 minute pe zi sa zicem sau chiar mai mult, daca rezonanta Schumann va lasa. Apoi vedeti rezultatul.
  Daca nu primiti nici un raspuns, la urma doar, la urma, ca sa nu amestecati «raspunsurile», lasati o vreme sa treaca, o saptamana, doua, rugati-va in numele lui Isus, si cereti ceea ce doriti sa va rezolve, si veti vedea rezultatul....veti fi uimiti!
  Precizare: nu cereti sa moara vecinul ca sa-i luati nevasta, nu cereti mai multi bani pentru alcool si tigari, nu cereti sanatate ca sa faceti muschi la sala, ci faceti-i batand si spaland covoare, leganand micutii, curatand baia si bucataria. Nu cereti intelepciune ca sa va aratati la altii cate stiti, ci ca sa faceti alegeri corecte in viata si sa puteti intelege si implinii voia lui Dumnezeu pentru dvs. Dumnezeu nu da daruri ca sa fie risipite ci folosite spre slava Lui.
  Cand il veti primi, nu va laudati ca, printr-o meditatie adanca si printr-o cunoastere inalta a spiritualitatii umane, adunata de-a lungul veacurilor si prin studiu aprofundat care v-a consumat intreaga viata ati ajuns sa va lasati de alcool, curvie, minciuna, si alte dependente, ci recunoasteti ca viata va era distrusa, ca mergeati din rau in mai rau, pana in ziua cand L-ati strigat pe Nume (Isus), iar El s-a grabit sa va raspunda, ca sa nu mai rataciti.
  Eu asa am facut, voi faceti cum doriti, suntem o tara libera. (deocamdata)

  Domnul Isus sa va ajute! Sau ma rog...Entitatea, Constiinta universala, Noua dimensiune spirituala, Chrisna, Buda, Mohomed, Misa, Energia Chy, Yang si Ying....totul e bine cand se termina cu bine.
  Obs. : Orice veti cere si orice veti primi, nu uitati ca vine ziua cand veti muri. (doar daca Isus vine in generatia noastra, vedeti):
  (nu uitati sa cititi la more info, in dr. imaginii, dupa ce dati dublu-clic pe ea)
  [media]http://www.youtube.com/watch?v=ZJean0Lj1tI[/media]
  Darurile primite, raspunsurile lui Dumnezeu, vor trebui pastrate in memoria dvs. pentru ca prin aceste experiente sa va pastrati nadejdea invierii si credinta in El in clipa mortii, oricand ar veni ea. Domnul sa ne dea tuturor aceasta speranta, caci de moarte n-a scapat nimeni pana acum. Nu este nici un inalt initiat sau iluminat din generatiile trecute care sa mai fie azi printre noi, chiar daca in timpul vietii lui a vindecat, a levitat, a proorocit, a vorbit in limbi, a avut viziuni, a trecut in alte dimensiuni, a citit tot ce se putea citi, s-a taiat in carne, s-a tatuat, au adus jertfe umane...
  Gasiti un Dumnezeu autentic, care sa fie cu dvs. si care sa ramana cu dvs. pana in acel moment.
  Fiti binecuvantati!

 9. #24
  hai_duc este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  noiembrie 2008
  Posturi
  66

  Implicit Re: Pasaje din Talmud - Opinii

  postez si eu de dragul de a se face lumina.. cine are un Talmud sa confirme sau sa infirme cele de mai jos.
  pe link sunt destule exemple ca si acestea, cum ca 'noi' ne-evreii suntem spurcati, necuratati si ca e cam ok sa murim.

  cineva care stie mai bine Talmudul este rugat sa ne lumineze si pe noi.

  And in Choschen Hamm. again (388,15) it says:
  "If it can be proved that someone has betrayed Israel three times, or has given the money of Israelites to the Akum, a way must be found after prudent consideration to wipe him off the face of the earth."
  Even a Christian who is found studying the Law of Israel merits death. In Sanhedrin (59a) it says:
  "Rabbi Jochanan says: A Goi who pries into the Law is guilty to death."
  eu le-am gasit aici:


  http://www.talmudunmasked.com/chapter15.htm

 10. #25
  percival este offline Utilizator Mugurel
  Data inscrierii
  iunie 2009
  Posturi
  105

  Implicit Re: Pasaje din Talmud - Opinii

  Doamna,
  > >
  Se pare ca, totusi, rezonanta asta lui Schumann v-a lasat timp la dispozitie sa scrieti cinci posturi chiar de o anumita lungime…Totul e sa vrei, se spune.
  Un lucru vreau sa-l clarific: Eu nu port un razboi personal cu dvstra. sau cu altii pe acest forum; insa cu aceasta “inertie” in gandire, da.
  Un lucru mi-as putea permite sa mi-l doresc: sa incerc pe cat posibil, ca in acest mediu de dialog “virtual”, sa pot pune in miscare in cealalta persoana, macar o anumita tendinta de a se “autoobserva”, de a se “autoanaliza”; asta inseamna pe deoparte sa incerci sa te autodefinesti, lasandu-i celuilalt toata libertatea de care are nevoie.
  Dar acum ca m-ati “deconspirat” in asa masura, ce-as mai putea face?
  De ce credeti ca daca ati vedea la posturile subsemnatului numele de Mihaita, Ilie, Dorel, sau Moromete as fi fost mai onest ?
  In masura in care imi cititi gandurile, interactionati cu ele, vedeti ce exprima ele, ce intentionez cu ele, sunteti mai castigata. Prin asta se reveleaza mai profund fiinta mea si in masura in care va ganditi asupra continutului lor, (nu numai dvstra., in general in dialogul intre oameni) percepeti mai exact ce nevoi are fiinta mea si cum se reflecta ele in dvstra si prin urmare cum am putea sa ne ajutam reciproc.
  Nu sunt omul C.V-urilor. Insa sunt omul biografiilor.
  Prin urmare, marturisesc ca singura mea “greseala” este de a va fi interpelat sub auspiciul subiectului deschis de d-l Marchidan. Dar asta vorbeam eu de preconceptia care umbreste o judecata activa – ati proiectat asupra mea starea sentimentala care v-a facut-o postul dansului – si eu nu m-am legat decat de ce ati spus dvstra.
  Iar ca sa lamuresc lucrurile – nu il cunosc pe D-l Marchidan – din cate stiu la ora actuala– dansul isi exprima in mod liber ideile si convingerile si eu m-am referit strict la ceea ce spuneti dvstra. Nu conduc nici un atac concertat asupra nici unui membru de aici si nici asupra dvstra.
  Acum, de ce va este teama de Percival? J
  De ce credeti ca ati facut o dreptate acestui subiect in mintea si inima dvstra. daca l-ati arondat lui Dan Brown si ale sale carti? Credeti ca stiti mai multe despre zwastika daca i-o arondati lui Hitler? Trandafirii, PSD-ului?
  Binenteles, exista multi oameni, care pornesc organizatii, si care aronda (poate la fel cum ati facut si dvstra. cu aceste posturi –legaturi ) simboluri si mituri in scopul promovarii egoiste a intereselor lor, dar nu faceti dreptate in inima dvstra. decat atunci cand cautati sa intelegeti de unde si ce anume inseamna ele..
  Percival, mai este cunoscut si ca cel care “strapunge valul”, cel care ridica “valul”, intr-o totala inocenta si bucurie pentru spirit. Este cunoscut ca cel mic, ca cel care pastreaza o totala inocenta a sufletului si face totul pe dos – cunoscut ca cel prost, de asemenea, dar prostia inocenta il lasa sa primeasca necontenit ajutorul divin. Este copilul care rade si se bucura si merge pe buza prapastii pentru a admira pasarea cantatoare de pe craca pe marginea haului; in acelasi sens, el este tinut de harul de sus cu aceeasi bucurie cum o face mama pentru copilul sau…
  Este Praslea de la noi, cel care isi incaleca martoaga si o hraneste cu jar pentru idealul sau. El este- cel care pleaca in cautarea “Sfantului Graal” si I-l gaseste atunci cand…ma rog, poate stiu altii.
  Doamna, nu sunt un inovator! Nu am decat posibilitatea de a tine doar cu inima mea: cu faptul ca acolo se poate naste Cuvantul Interior, Logosul , Hristos si asta inseamna a doua venire si astfel va exista Crestinul autentic. De unde stiti ca nu au inteles celelalte religii, crestinii “autentici”? Cum definiti dvstra. crestinul autentic?
  Daca imi dati sute de citate nu realizam nimic – unele sunt rupte de context – dati-mi ceea ce exprimati dvstra!
  Si ceea ce exprimati dvstra. ma trimite din nou la pacatul originar –
  O sa radeti, dar marea noastra majoritate crede ca omul se trage din maimuta – conform conceptelor darwiniste – dvstra. anulati aceasta credinta la budisti, confundand-o cu alta sau ma rog, inteleg doar ca va este scarba de "sobolani"...

  Stiti si de “Nirvana”?
  Reincarnarea nu este acest lucru.
  > >
  Dar revin : folosirea acestor termeni ai “crestinului autentic”, din posturile dvstra., ma fac sa ma gandesc ca nu ati urmarit nici o idee, nu ati explicat nimic. Ma refeream strict – la “tentatiile” care le vedeti dvstra. in episodul cu smochinul si la cel din “Templu”
  In rest, multumesc de urari!

 11. #26
  Antoneta Avatar
  Antoneta este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  martie 2009
  Posturi
  19

  Implicit Re: Pasaje din Talmud - Opinii

  Citat Citat din percival Vezi post
  Doamna,

  Se pare ca, totusi, rezonanta asta lui Schumann v-a lasat timp la dispozitie sa scrieti cinci posturi chiar de o anumita lungime…Totul e sa vrei, se spune.

  Stiti si de “Nirvana”?
  Reincarnarea nu este acest lucru.

  Dar revin : folosirea acestor termeni ai “crestinului autentic”, din posturile dvstra., ma fac sa ma gandesc ca nu ati urmarit nici o idee, nu ati explicat nimic. Ma refeream strict – la “tentatiile” care le vedeti dvstra. in episodul cu smochinul si la cel din “Templu”
  In rest, multumesc de urari!
  Eu nu mint Domnule Percival, (stiam ca ma veti judeca) decat daca printr-o exprimare incorecta, spun altceva decat intentionam sa spun. Dumnezeu mi-e martor ca mi-am irosit toata noaptea ca sa va pot scrie. Asta inseamna ca in timpul zilei nu am reusit s-o fac. Nu am mancat 20 de ore pentru ca am avut si alte treburi de facut. "Rezonanta Schumann" ma obliga sa renunt la confortul meu fizic, sa-i neglijez pe cei apropiati, ca sa ma pot ocupa de lucruri care nu ar trebui sa fie prioritare pentru mine.
  Nu am facut-o personal pt. dvs. ci mai degraba de dragul lui Cristos, pentru ca am vazut cum amestecati mesajul crestin cu alte invataturi straine lui.
  Pentru ca nu sunt perfecta, recunosc ca nu mi-a fost mila de dvs. mai mult decat de cei care va citesc comentariile. Eu sufar fizic, pentru ca imi irosesc mult timp citind toate gunoaiele de pe internet, si cred ca asemeni mie, sunt multi altii. Uneori, constiinta imi spune ca pot ajuta putin, impartasindu-mi opiniile. Se duce o adevarta lupta in mine cand iau decizia sa o fac. Am experienta discutiilor pe net si incerc sa fiu cat pot de selectiva. Cu toate acestea sunt constienta ca intru intr-o cursa, din care ies mereu cu sanatatea la pamant. (Sunt pensionata de boala, am multe boli cronice, ar trebui doar sa ma odihnesc).
  Il rog pe Domnul Isus sa-mi dea intelepciune si calauzire sa scriu doar ceea ce ar putea fi de folos si altora. Uneori Duhul Sau imi spune sa stau deoparte. Recunosc ca nu L-am ascultat de multe ori. Stiu ca sunt doar o picatura in ocean si ca efortul meu e irosire.
  Nu cunosc credintele orientale, esoterice, masone, islamismul, iudaismul (ma refer la alte scrieri diferite de V.T.), iluminismul, satanismul decat in linii mari. Nu doresc sa le aprofundez pentru ca ma simt implinita in religia crestina. Am gasit in ea raspuns la aproape toate intrebarile si nevoile mele si Il rog pe Isus sa ma tina strans langa El pentru ca e persoana Perfecta. Nu am intalnit pe nimeni si nimic la fel ca El.
  Din acest motiv fac confuzii intre termenii specifici credintelor orientale sau semnificatiile lor.
  Lucrul cel mai important pt. mine este ca am inteles in mare la ce se refera reincarnarea si cred ca nu imi scapa nimic important ce ar putea afecta destinul meu vesnic sau prezent. Stiu ca Nirvana e o stare de apropiere fata de divinitate in care omul se simte implinit, mantuit, in siguranta, impacat cu Dumnezeu. Stiu insa ca sunt multe ritualuri, ore de meditatii si multa pregatire ca sa o atingi. Apoi nu are o divinitate care sa-mi inspire incredere, hindusii au cam 3000 de zei. Presupun ca nici dvs. nu ati apucat sa-i studiati pe toti, ca sa aveti o "licenta" pentru fiecare, sau sa-i fi practicat o vreme, pentru a avea autoritatea de a-i recomanda.
  Nu e ceva care sa se potriveasca cu timpul si nevoile mele. Eu traiesc aceasta Nirvana, dar o datorez lui Isus.
  Daca e ceva gresit in intelegerea mea va rog sa ma corectati.
  Nu am raspuns poate la toate intrebarile dvs. punctual pentru ca am considerat ca au fost lamurite din context. Nici nu intentionez sa o fac pentru ca in acest caz ma las prinsa in cursa discutiilor interminabile.
  Conteaza lucrurile esentiale, detaliile se studiaza individual, punand mana pe carti de teologie crestina. Nu intereseaza pe nimeni paiele, ci bobul de grau. Daca aveti ceva boabe stranse din credintele pe care le-ati studiat si vreti sa le "aruncati" la intamplare, sunt bucuroasa sa le culeg.
  Ca sa nu par ca fug de responsabilitate, va fac placerea si reiau ideea de la inceput, spunand ca da, Isus ca persoana, a fost si Dumnezeu si om. S-a intrupat intr-un om muritor ca sa poata suferi si muri ca un om, sa poata fi ispitit ca si noi, (sau poate chiar mai mult):
  Matei 4: 8 Diavolul L-a dus apoi pe un munte foarte înalt, I-a arătat toate împărățiile lumii și strălucirea lor și I-a zis:
  Matei 4: 9 „Toate aceste lucruri Ți le voi da Ție, dacă Te vei arunca cu fața la pământ și Te vei închina mie.” [Tentatia la care nu rezista masonii]
  Matei 4: 10 „Pleacă, Satano” i-a răspuns Isus. „Căci este scris: „Domnului, Dumnezeului tău să te închini și numai Lui să-I slujești.”
  si sa dea un exemplu de rezistenta in fata pacatului :
  Ioan 14:30 Nu voi mai vorbi mult cu voi; căci vine stăpânitorul lumii acesteia. El n-are nimic în Mine;
  Singurele lui "scapari" au fost smochinul si mesele schimbatorilor, pe care eu, ca om, le vad justificate, ba chiar (pt. ca va spuneam ca nu sunt perfecta), imi fac o mare placere, pentru ca Il face pe Isus al meu vulnerabil, deci stiu sigur ca intelege toate starile prin care eu ca om as putea trece. Vulnerabilitatea aceasta, mie personal, imi da curajul sa ma apropii de El ca de un prieten, si sparge raceala si distanta care in mod firesc exista mereu intre omul infinit de mic, si Dumnezeul atat de puternic si mare, care poarta universul si Galaxiile. Cam asta era raspunsul pe care intentionam sa vi-l dau, dar eram constienta ca imi va rapi timp in plus si ca oricum nu va va satisface, incercand poate, sa ma indreptati spre ideologia masona, cum ca daca putea sa fie tentat, desigur ca si tentatia sexuala (Maria Magdalena) putea intra in discutie.
  Si daca tot am atins subiectul, voi duce ideea pana la capat: tentatiile de care vb. la inceput erau generate de actul slujirii lui D-zeu: Isus era deranjat de pangarirea Templului cu activitati ce nu aveau legatura cu inchinarea de acolo, iar smochinul trebuia sa-i ofere resurse in calatoriile Lui de "evangelizare" ca sa le numim mai scurt. Pe cand Maria e cu totul altceva......
  Si ca sa avem si cireasa de pe tort, va voi spune ce gandesc eu personal in legatura cu acest subiect: (desi n-o sa va satisfaca)
  Pe mine personal, nu m-ar fi deranjat daca Isus ar fi avut copii cu Maria Magdalena, daca acest lucru ar fi fost ingaduit de Dumnezeu, ar fi fost scris in N.T. si asta era. Isus putea sa moara si sa invieze chiar si asa si sa ne mantuiasca oricum.
  Dar in acest caz existau mai multe pericole pe care Dumnezeu in Intelepciunea Lui le anticipase, si pe care cu nici un chip nu le-ar fi ingaduit sa se intample. Ele oricum s-au intamplat, dar nu poate fi acuzat Dumnezeu de ele, mai exact, se poate spune clar ca Dumnezeu nu a fost de acord cu ele. [Asa cum, atunci cand Moise a murit, "Dumnezeu l-a ingropat", iar evreii nu l-au mai gasit. Caci daca l-ar fi gasit, i-ar fi ridicat un mormant maret, l-ar fi plans generatie de generatie, si ar fi facut din el un idol, uitand ca nu Moise, ci Dumnezeu prin Moise a fost Cel care i-a scos din Egipt. Iar Dumnezeu nu-Si da slava oamenilor, asa cum nu Si-o va da masonilor sau lui Anticrist, oricat de divini s-ar pretinde ei].
  Cred ca va e usor sa trageti concluzia, aceste lucruri care nu trebuiau sa se intample, nu sunt altceva decat masoneria, care iata, isi cere drepturi pe care Dumnezeu nu i le-a acordat niciodata. Va dati seama cu cata emfaza ar fi cerut ei recunoasterea din partea oamenilor, daca cu adevarat acest lucru s-ar fi intamplat. Oamenii asculta Cuvantul lui Dumnezeu fara cracnire. pentru ca il considera adevarat si cu autoritate si se supun (de aceea in istorie s-au facut si se fac atatea abuzuri in numele Credintei, dar nu D-zeu este vinovat, ci cei ce rastalmacesc Cuvantul si Il iau drept paravan pentru scopurile lor oculte.)
  In acest caz lumea ar fi fost de la inceput condusa de o dictatura continua. De ce? Pentru ca omul nu este divin (si iar revenim la vechea poveste), este om, pacatos si coruptibil. (priviti spre politicieni, aratati-mi un imparat corect - veti spune David si Solomon - nop....ca oameni spre sfarsitul vietii s-au indepartat de D-zeu, ca regi au mai facut si greseli, dar cu adevarat, au fost pusi de D-zeu, desi atunci cand evreii au cerut sa aiba un imparat ca si celelate neamuri, D-zeu i-a spus lui Samuel (preotul): nu te tulbura, caci nu pe tine te leapada, ci pe Mine.)
  Dumnezeu L-a trimis pe Isus sa rascumpere omul din Imparatia Satanei, nu ca sa populeze pamantul cu mici dumnezei.
  Logica cea mai simpla ne spune ca daca un rege are prieteni prizonieri intr-o tara straina, incearca sa-i recupereze, nu face o vizita pana acolo, si naste urmasi, abandonandu-i in tara vrasmasului, pentru ca la vremea sfarsitului, Satan sa le ia ADN-ul si sa-i "cloneze", facandu-si o armata de "arieni", ca cea a lui Hitler. Oare de ce gand era calauzit?

  Nu va puteam da un raspuns sumar si sec pentru ceva ce pentru mine e atat de personal (ma refer la subiectul "tentatiilor" lui Isus). Eu nu le vad deloc in intelesul care de obicei este atribuit acestui cuvant, legat de dorinta carnala, nici macar de dorinta puterii sau a autoritatii. Ca Dumnezeu, Isus este Cel care a creat totul si care are totul pe deplin, nu poate tânji dupa ceva ce deja Ii apartine.
  Acum poate intelegeti de ce fug mereu si incerc sa ma limitez la lucrurile esentiale. Mesajul meu trecut, s-a lungit atat pentru ca se dorea unul pentru toti cei care ar mai fi citit acest topic si pentru ca-mi propusesem sa fie ultimul. Daca Domnul imi va ajuta va fi.
  La fel si versetele, care pentru dvs. erau scoase din context. Cel putin unul dintre ele avea legatura cu Percival, era un mesaj pentru el si nu numai, ci si pentru toti evreii care din ignoranta vad ca dusmani crestinii, arabii, etc. [[Dusnmanul nostru comun este doar unul:
  Efeseni 6:10 Încolo, fraților, întăriți-vă în Domnul și în puterea tăriei Lui.
  11 Îmbrăcați-vă cu toată armătura lui Dumnezeu, ca să puteți sta împotriva uneltirilor diavolului.
  12 Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii și sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutății care sunt în locurile cerești....
  El este cel care a impietrit inima evreilor, trecand de nenumarate ori in neascultare fata de Dumnezeu, devenind mai pacatosi si mai idolatrii decat popoarele vecine, drept urmare, Dumnezeu a fost nevoit sa-i osandeasca si sa-i disciplineze. Din cauza impietririi inimilor lor, au fost orbi la venirea lui Isus,... eu tot mai cred ca daca L-ar fi primit, istoria ar fi fost alta...(dar n-are rost sa facem speculatii);
  El este cel care se foloseste de masoni ca sa distruga lumea si s-o cufunde intr-o cumplita dictatura, ei oricum sunt bogati, au tot ce le trebuie, o fac din teama concurentei si din betia puterii, caci nu au un Dumnezeu pe care sa se bazeze si sa stea linistiti. Sau Dumnezeul lor este altul.
  Vor avea aceeasi soarta ca Hitler si generalii lui, "folosit si abandonat". Descantatorii si magicienii lor le-au fost de folos o vreme, pana cand uciderile s-au consumat, pana cand evreii si-au ispasit pedeapsa blestemului pe care si l-au rostit cand Domnul Lor a fost rastignit: "Sangele lui sa cada asupra noastra si asupra copiilor nostri", iar Isus le spunea femeilor care il plangeau in drumul spre cruce: "nu ma plangeti pe mine, ci plangeti-va pe voi si pe copiii vostri".
  A fost un macel intre frate si frate, caci masonii sunt evrei (cei mai multi din semintia lui Dan), iar evreii ucisi in Holocaust sunt fratii lor, apoi acesti "calauzitori" spirituali n-au mai avut nici o putere, au fost ucisi sau au disparut, si Hitler si altii ca el, au murit.]]
  Daca exista o zi a judecatii, eu ca si crestina ce-as putea spune? Decat ca judecatile Domnului sunt drepte, si sa ne pazeasca pe noi, cei in viata, sa nu fim partasi impreuna cu ei.
  Istoria poporului evreu nu este simpla, ea se desfasoara in plan vizibil ca o consecinta a ceea ce se petrece in plan spiritual. E o lupta intre Planul lui Dumnezeu privitor la salvarea omului si incercarile Diavolului de a-l zadarnici. Daca Domnul imi va ajuta, voi posta fragmente din documentare referitoare la istoria "vizibila" a evreilor, pe youtube. Pe cea invizibila o vom sti exact, in ziua judecatii, si ne vom cutremura.
  Eu nu sunt istoric, invat si eu acum, pentru ca in anii de comunism nu am avut acces la informatii ca acum, incerc sa am o intelegere cat mai corecta pt. mine si copiii mei, ma bucur daca foloseste si altora....
  Poate ar fi bine sa vedeti reactia unui domn la un comentariu scurt, in favoarea evreilor: (a se citi de jos in sus, incepand cu ultimul comentariu de pe pagina, spre al doilea):
  http://forum.port.ro/viewtopic.php?topic_id=13783

  Astept si parerile altora. Poate cineva care are un Talmud.

 12. #27
  Antoneta Avatar
  Antoneta este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  martie 2009
  Posturi
  19

  Implicit Re: Pasaje din Talmud - Opinii

  Citat Citat din hai_duc Vezi post
  postez si eu de dragul de a se face lumina.. cine are un Talmud sa confirme sau sa infirme cele de mai jos.
  pe link sunt destule exemple ca si acestea, cum ca 'noi' ne-evreii suntem spurcati, necuratati si ca e cam ok sa murim.

  cineva care stie mai bine Talmudul este rugat sa ne lumineze si pe noi.
  Am intrat pe linkul pe care l-ati recomandat, nu stiu engleza, am reusit sa traduc textele cu googletranslate, nu face o traducere prea exacta dar "te dumiresti". Intr-adevar, textele sunt "incisive", ceea ce ma surprinde este ca sunt postate pe un site al bisericii romano-catolice, altfel, au multe articole interesante.
  In finalul listei este un indemn la rugaciune pentru evrei, in asa fel ca Domnul sa le ridice "valul" neintelgerii si sa primeasca lumina.
  Eu zic cu dansii, "amin" (asa sa fie), dar ma intreb cine va face lumina?
  Biserica catolica este inzestrata cu cei mai mari teologi crestini, asa incat ar fi fost de datoria dansilor sa lamureasca lucrurile. Nu mi se pare corect sa postezi versete din Talmud, lasate la voia intamplarii fara sa aduci si cateva lamuriri, din punctul de vedere al bisericii pe care o reprezinti, pentru ca altfel, asa cum spunea si d-nul Marchidan, creezi o "in(ve)stigare" la revolta si ura, mai degraba decat o simpla informare.

  In a doua jumatate a raspunsului dat d-lui Persival, vorbeam despre poporul evreu si despre situatia delicata, daca nu dramatica in care el s-a gasit de-a lungul istoriei, situatie datorata in primul rand chemarii speciale pe care el l-a avut in istorie, si situatiei de acum, cand "toate duhurile se intorc impotriva lui", dar nu numai, dar si impotriva crestinilor.
  Evreii si crestinii dedicati care interpreteaza in mod corect Vechiul si Noul Testament, sunt singurii care mai pastreaza textul biblic nealterat, si ii dau interpretarea reala. Cei ce nu cunosc bine Biblia, pot fi cu multa usurinta sedusi de noile curente care apar.
  E o perioada de intuneric spiritual, o negura, care "intuneca" si influenteaza tot mai mult gandirea oamenilor. Asistam la formarea unui Babel spiritual, in care invatatura crestina va fi pusa alaturi de alte credinte, nu doar de unele, ci de toate credintele. Se formeaza sub ochii nostri un fenomen numit sincretism religios, un amestec al tuturor religiilor lumii, miscare promovata si incurajata de catre miscarea ecumenica.
  Ideea sub care acest fenomen este promovat suna cam asa: de vreme ce exista un singur Dumnezeu, ce mai conteaza cum i te adresezi, el este acelasi, deci toti oamenii il pot cunoaste, indiferent de religia pe care o au.
  In India, daca nu ma insel, s-a construit un templu (a fost un documentar) in care toate religiile lumii sunt reprezentate prin simboluri specifice, inclusiv crestinismul (semnul Yang si Ying la japonezi sau chinezi, floarea de lotus a budistilor, semiluna, crucea, pentagrama satanistilor, triunghiul Iluminatilor, etc). Ideea de a impartasi toti aceesi credinta, de-a fi uniti si de a avea aceeasi "simtire" nu e rea in sine, dar intrebarea se pune daca cu adevarat ea il duce pe om la Dumnezeu.

  Proverbe 14:12 Multe căi pot părea bune omului, dar la urmă se văd că duc la moarte.

  http://www.theophilos.3x.ro/Bibliote...nta/index.html (o carte care va va explica in linii mari, care este diferenta dintre crestinism si toate celelalte religii ale lumii; dati clic pe numele religiei care va intereseaza, afisat in cuprinsul ei)

  Iata ce spune domnul Isus:
  Ioan 14:6 Isus i-a zis: „Eu sunt calea, adevărul și viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine".
  Ioan 10:14 Eu sunt Păstorul cel bun. Eu Îmi cunosc oile Mele și ele Mă cunosc pe Mine,
  Ioan 10:15 așa cum Mă cunoaște pe Mine Tatăl și cum cunosc Eu pe Tatăl; și Eu Îmi dau viața pentru oile Mele.
  Fapte 4:12 În nimeni altul nu este mântuire: căci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor, în care trebuie să fim mântuiți.”
  O sa spuneti ca "bat apa in piua" dar toate aceste lucruri au legatura cu subiectul nostru. Acum imi dau seama, caci iata, suntem in subiect, va voi arata cateva citate din afirmatiile domnului Percival:

  [["...Insa, daca vreti sa mergem pe firul Gandirii pentru intelegerea acestor evenimente - atunci vom intelege natura apostolilor, natura umana dpdv spiritual, cum este si cum regasim ideea reincarnarii in toate textele religioase, etc. si etc." (ea era si in crestinism, dar noi nu ne dadusem seama - cu siguranta face referire la intruparea lui Isus ca om sau invierea mortilor inainte de judecata, ar fi tot o forma de reincarnare, dar nu e urmata de o intoarcere pe pamant, intr-o fiinta din nou muritoare) Iata ce spune Biblia:
  Evrei 9:27 Și, după cum oamenilor le este rânduit să moară o singură dată, iar după aceea vine judecata,
  Evrei 9:28 tot așa, Hristos, după ce s-a adus jertfă o singură dată, ca să poarte păcatele multora, Se va arăta a doua oară, nu în vederea păcatului, ca să aducă mântuirea celor ce-L așteaptă.)

  "Daca lamurim aceste lucruri la inceput, ca "esoterism" nu este egal cu "elitist", [iata explicatia din DEX: ezotericã (ezoterici, ezoterice) care este destinat numai unui numãr restrâns de initiati într-o doctrinã filozoficã.]
  "putem intelege ca faptele relatate in Evanghelii pot fi intelese in diferite stadii de constientizare; mai mult, religiile pagane, necrestine nu pot fi intelese decat in sensul acesta, in care aparitia lui Hristos Iisus pe pamant si faptele prin care trece Dumnezeu intr-un trup uman, reprezinta incununarea, desavarsirea acestor credinte necrestine."
  (dar noi nu am ajuns inca la stadiul de constientizare la care sa putem intelege.]] Ar fi bine daca d-nul Percival ar si-ar da seama pe ce nisipuri miscatoare se afla.

  In aceasta explozie de paganism, invatatura masona infloreste, caci ea nu mai este secreta, devine doar "discreta", etalandu-si ideile pe toate canalele media, mai ales in documentare pe National Geografic.
  Oamenii afla despre ea si sunt informati ca majoritatea masonilor sunt evrei care au condus lumea de-a lungul istoriei si inca vor sa o mai conduca, de data aceasta, in scopul intemeieriii unui imperiu mondial, in care statele isi pierd suveranitatea, un globalism, ce nu este altceva decat o forma mascata de comunism: [media]http://www.youtube.com/watch?v=fdgk4-Kl_ck[/media]De aici - ura fata de poporul evreu ca natiune, si prin urmare si aceasta expunere de texte pline de ura fata de orice nu e evreiesc, care sa-i puna cu atat mai mult intr-o lumina defavorabila.

  Voi incerca sa iau fiecare text care apare in acea lista si sa discut putin pe marginea lui, dar acest lucru alta data, daca voi mai putea.

  Ar mai fi un lucru important de spus:

  Poporul evreu a fost ales de Dumnezeu ca popor sfant pentru ca, din mijlocul lui trebuia ca intr-o zi sa se nasca Mesia, adica "Trimisul, Salvatorul, Mantuitorul (Isus Cristos). Evreii trebuiau sa fie un model de sfintenie in mijlocul popoarelor, deci si un etalon de moralitate. Cand vorbim de moralitate si sfintenie, vorbim de ascultarea fata de Dumnezeu, iar asculterea de Dumnezeu implica vrasmasie cu Diavolul.
  Acesta este motivul pentru care evreii, atat ca indivizi cat si ca popor, chiar daca nu au reusit intotdeauna sa se ridice la nivelul asteptarilor lui Dumnezeu, datorita chemarii lor speciale, au fost mereu persecutati de-a lungul istoriei si urati de toate celelalte popoare.

  In acesta ordine de idei, aparenta de cruzime si severitate pe care evreii in raport cu alte popoare, si Dumnezeu in raport cu evreii au manifestat-o, nu a avut ca alt scop decat pastrarea sfinteniei poprului evreu, absolut necesara pentru cel mai important eveniment ce urma sa aiba loc: nasterea lui Isus dintr-o fecioara.
  Acest lucru, in epoca ingineriei genetice, nu pare ceva greu de realizat pentru un Dumnezeu care este creatorul genelor, dar in vremea aceea, o persoana aflata in situatia Mariei, mama Domnului Isus, isi asuma ricuri foarte mari.
  Mai intai, Iosif, logodnicul ei, la aflarea vestii,
  a vrut sa o paraseasca. Un inger l-a instiintat ulterior ca a fost voia lui Dumnezeu, si l-a oprit s-o faca.
  Daca doar Maria ar fi avut credinta, si Iosif nu, in cel mai "fericit" caz, Isus ar fi fost un copil din flori, nu un urmas al imparatului David, asa cum fusese profetit.
  Daca Iosif nu ar fi parasit-o, dar ar fi renuntat sa-si recunoasca copilul, Maria ar fi fost ucisa cu pietre in public, pentru acuzatia de curvie. Desi Iosif o iubea, ea nu avea cum sa stie cum va reactiona el sau familia lui. Oricum logodna nu inseamna casatorie la evrei, deci lunile de sarcina ar fi putut fi calculate de rude usor.

  Un asfel de popor, dedicat pana la moarte Dumnezeului lor, a fost necesar in istorie, pentru ca Mesia, Cel care urma sa rascumpere omenirea, sa se poata naste.

  Nu e usor sa formezi si sa educi un astfel de popor, era nevoie de un anumit grad de severitate si de izolare fata de popoarele idolatre pentru a-l pastra vrednic pentru lucrarile lui Dumnezeu. Din acest motiv binecuvantarile lui Dumnezeu veneau mai intai peste "iudeu" apoi peste "grec (alte popoare)", dar si blestemul, sau pedeapsa, veneau mai intai peste 'iudeu" si apoi peste "grec".
  Cand Dumnezeu da unui popor daruri speciale, de la acel popor asteapta si rezultate deosebite. In mod practic nu este nici o favoare sa fi "ales" de Dumnezeu, pentru ca in acest caz esti in "vizorul" Satanei.
  Desigur ca Israel s-a aflat mereu intre "ciocan si nicovala". Cand asculta de Dumnezeu, era persecutat de Diavol, prin ura si invidia popoarelor idolatre, cand Il paraseau pe Dumnezeu, Dumnezeu ii disciplina, ca sa se intoarca de la pacatele lor.
  Vedeti ca nu e simplu....

  In alta ordine de idei..... venirea Domnului Isus in lume a fost un moment de grea incercare pt. poporul ales. Mai intai, pentru ca nu L-au recunoscut ca Mesia, apoi, pentru ca L-au rastignit, fapt ce a atras dupa sine consecinte dramatice: doar cateva...
  distrugerea Templului din Ierusalim in anul 70 D. H. din care mai exista doar acel zid al plangerii,
  prigoana lor si imprastierea in toata lumea,
  persecutiile Inchizitiei,
  dizolvarea lor ca natiune pana in anul 1948, existand ca si colonie engleza, la acel moment, controlati de insisi fratii lor masoni.
  Dupa Holocaust comunitatea internationala a fost "datoare" sa le dea si lor o tara, si stiti si azi, ce petec mic de pamant au, cat 2 judete de-ale noastre, de unde arabii vor sa-i alunge, iar Ierusalimul este "capitala internationala", capitala lor oficiala fiind la Tel Aviv.

  Un popor atat de persecutat si haituit, ce mai poate face, decat sa se alipeasca tare de Tora si sa tina strans de ea pana va veni Mesia, iar toti cei care l-au chinuit, sa fie socotiti vrednici de moarte.
  (Inchizitia, ca aparat de opresiune catolica, nu era altceva decat o falanga crestina, pentru evreii persecutati, erau crestini. Hitler si Germania nazista reprezentau crestinii catolici, iar Rusia comunista si celelate tari din Europa de Est, crestinii ortodocsi). Adevarat, criminali ortodoxi si catolici, carora Isus in ziua judecatii le va spune: "Matei 7:23 Atunci le voi spune curat: „Niciodatã nu v-am cunoscut; depãrtati-vã de la Mine, voi toti care lucrati fãrãdelege."), dar in ochii evreilor - crestini.
  Cum se va putea reabilita in ochii lor ca popor, imaginea crestinilor? In nici un caz prin postari inflamatoare neinsotite de explicatii.
  Rugaciunea recomandata de biserica catolica pe linkul unde s-au postat citatele din Talmud, nu strica, dar nici nu ajuta prea mult. (Daca cineva acuza public o persoana, iar apoi merge in camaruta si se roaga pt. ea, persoana jignita (poate pe nedrept) va intelege ca o iubesti, sau iti va purta ura si mai departe?
  In linii mari, cam asa stau lucrurile...
  Daca Domnul va voi, vă voi mai scrie si despre "vălul lui Israel" despre care se vorbea in ultima parte a linkului postat de biserica catolica, pentru care indeamna credinciosii sa se roage.
  Domnul sa ne intareasca sa ne putem ruga unii pentru altii, dar mai inainte de orice sa ne ajute sa nu judecam pe altii inainte de a-i cunoaste foarte bine.
  1 Corinteni 4:5 De aceea să nu judecați nimic înainte de vreme, până va veni Domnul, care va scoate la lumină lucrurile ascunse în întuneric și va descoperi gândurile inimilor. Atunci, fiecare își va căpăta lauda de la Dumnezeu.
  Matei 7:2 Căci cu ce judecată judecați, veți fi judecați; și cu ce măsură măsurați, vi se va măsura.
  Numeri 24:8 Dumnezeu l-a scos din Egipt, Tăria lui este ca a bivolului pentru el. El nimicește neamurile care se ridică împotriva lui, Le sfarmă oasele și le prăpădește cu săgețile lui.
  9...Binecuvântat să fie oricine te va binecuvânta și blestemat să fie oricine te va blestema!”

 13. #28
  percival este offline Utilizator Mugurel
  Data inscrierii
  iunie 2009
  Posturi
  105

  Implicit Re: Pasaje din Talmud - Opinii

  Doamna,
  In primul rand va urez sanatate!
  In al doilea rand, v-as sugera foarte uman, sa incercati pe cat puteti sa scapati de ideea aceasta care "hranita" in mod inconstient ar putea duce la alte necazuri - lupta impotriva rezonantei Schumann si a timpului care va este rapit din cauza sa.
  20 de ore sa stati nemancata si sa raspundeti la posturi toata noaptea - chiar nu se justifica - nimeni nu duce un razboi aici iar "incrancenarea" aceasta a dvstra. nu prevesteste nimic bun.
  Trebuie sa dormiti- se intampla procese importante in odihna, mai ales noaptea (dar sa nu intram in alte subiecte) - si alt sfat uman - mai lasati sa treaca o zi, doua pana raspundeti sau postati.
  Inspirati - cum s-ar spune- si o sa vedeti ca nu se supara nimeni daca nu primeste un raspuns imediat.
  Poate venind pe un forum de "Inforenergetica" - (despre care eu ma mai documentez aici) - unii din cei in masura, v-ar putea da un sfat in legatura cu problemele de sanatate.

  Ma voi retrage aici, cu voia dvstra, pentru ca subiectul cu Talmudul poate a avut de suferit din cauza interventilor mele.
  Revin sa spun ca o cunoastere adevarata spirituala produce experiente si fenomene reale in cel care paseste pe drumul de autocunoastere, care ulterior cercetate dau posibilitatea de a intelege calea pe care este.
  Suntem de acord ca nu toata lumea trebuie sa devina "profesor de matematica" in exemplul meu din posturile anterioare; dar toata lumea are capacitatea nativa de a ajunge; asta sterge mentiunea de "elita" care o vehiculati dvstra.

  Ultima editare de percival : 10 ian 2010 la 16:48 Motiv: am scris constanta Schumann in loc de rezonanta

 14. #29
  Antoneta Avatar
  Antoneta este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  martie 2009
  Posturi
  19

  Implicit Re: Pasaje din Talmud - Opinii

  Citat Citat din percival Vezi post
  Doamna,
  In primul rand va urez sanatate!
  In al doilea rand, v-as sugera foarte uman, sa incercati pe cat puteti sa scapati de ideea aceasta care "hranita" in mod inconstient ar putea duce la alte necazuri - lupta impotriva rezonantei Schumann si a timpului care va este rapit din cauza sa.
  Expresia cu Rezonanta Schumann a fost initial o gluma, desi e posibil sa fie si o realitate. Am intalnit mai multe persoane care se plang ca nu mai pot face atat de multe lucruri ca si inainte, cum ar fi : "gateam, spalam, curatam, seara mai vedeam un film, etc. - acum fac doar un singur lucru, si nevoile zilnice." Apoi e simplu de observat: dentistii fac mai putini pacienti intr-o zi, altii isi prelungesc programul pana la 8-9 seara, toata lumea se grabeste, iar toate serviciile care se fac sunt superficiale. Apropo...dvs. cum vi se pare? Daca sunteti o persoana ordonata, iar in ultimii 10 ani viata nu vi s-a schimbat prea mult, ati putea face o evaluare mai obiectiva.

  Va multumesc pentru sfatul amabil, nu e vorba de incrancenare, pur si simplu incerc sa rezolv un lucru inceput, caci daca trec la altul, nu ma mai pot intoarce. Am zeci de lucruri incepute pe care nu le pot finaliza.

  Va doresc sanatate, si daca va descurcati cu engleza va las de bun ramas un clip pe care tocmai l-am primit pe mail:

  http://www.tangle.com/view_video?vie...eeklytopvideos

  O zi buna.

 15. #30
  Marchidan21 este offline Utilizator Bobocel
  Data inscrierii
  iunie 2009
  Posturi
  213

  Implicit Re: Pasaje din Talmud - Opinii

  Problema este una singură (atît în religie, știință sau viața de zi cu zi): Atașamentul.
  Dacă te detașezi de la o idee, stare, trăire atunci o poți analiza, înțelege, simți, mai intens, mai clar, mai frumos.
  Numai cei atașați suferă.
  Numai cei detașați iubesc.

  Atenție: să fii detașat nu înseamnă să fii nesimțitor. Diferența dintre detașare și nesimțire fiind cea de observare. Un nesimțit nici măcar nu "vede" ce se întîmplă. Un nesimțit este lipsit de empatie.

  Prin detașarea "rațiunii" de "simțire", apare conștiința.
  Prin detașarea TOTALĂ a rațiunii de simțire ești (asemenea lui) Dumnezeu.

  Detașarea rațiunii de simțire nu presupune stăpînirea/anihilarea emoțiilor ci dimpotrivă, trăirea emoțiilor în stare pură, nealterate de gîndire.
  Numai așa poți fi sigur că trăiești cu adevărat și nu vizezi în fanteziile gîndirii.

  Detașarea rațiunii de simțire mai are un efect benefic, și anume acela al eliberării gîndirii.
  Un om atașat inventează pretexte prin care să se justifice în fața altora.
  Un om detașat descoperă modele prin care să-și explice ceea ce "vede".

  Apariția unei conștiințe puternice este direct legată de egalitatea dintre rațiunea și simțirea proprie, dintre capacitățile emoționale și intelectuale proprii și cel mai important, de calitatea detașării, pentru că o Conștiință apare numai în detașarea dintre rațiune și simțire.


  Armonie!
  (Între simțire și rațiune, pentru a putea avea o Conștiință curată)
  Renunțînd la puțină libertate de cuget pentru a cîștiga puțină securitate spirituală nu le meriți pe niciuna și le vei pierde pe amîndouă.

Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul

Subiecte Similare

 1. Pasaje din Biblie - opinii
  De Maria in forum Crestinismul
  Replici: 86
  Ultimul post: 28 dec 2009, 13:25
 2. Sugestii, Opinii
  De Eternal_light in forum Anunturi importante privind forumul
  Replici: 21
  Ultimul post: 29 mar 2009, 13:26

Reguli postare

 • Nu puteti crea subiecte noi
 • Nu puteti posta replici
 • Nu puteti posta atasamente
 • Nu puteti sa va editati postarile
 •