Rezultate de la 1 la 13 din 13

Subiect: ATINGEREA CUANTICA - o carte necesara

 1. #1
  Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  2.823

  Implicit ATINGEREA CUANTICA - o carte necesara

  Așa cum spuneam într-o altă discuție Terapii complementare
  la începutul acestui an la editura Adevăr Divin www.divin.ro a apărut o carte de excepție Richard Gordon - “Atingerea Cuantică - Puterea de a vindeca”.
  Nu am să mă refer la partea de terapie propriuzisă ci la alte aspecte din carte care mi se par deosebit de interesante, utile pentru oricine are în vedere terapiile complementare, fie că este terapeut fie că este beneficiar. Am să mă folosesc de citate și imagini din carte întrucât am obținut acordul editurii pentru aceasta.

  NB O vreme aceasta portiune de forum va fi inchisa
  Doar un pic de rabdare.

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 2. #2
  Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  2.823

  Implicit Re: ATINGEREA CUANTICA - o carte necesara

  VISUL
  A sosit momentul să vă împărtășesc visul pe care l-am cultivat timp de mai bine de 20 de ani. Trăim vremuri de excepție și nu este exclus ca visul meu să devină în scurt timp realitate. De-a lungul timpului, m-am cramponat mereu de această viziune secretă, pe care am ținut-o aproape de inima mea, la fel ca pe o rugăciune tăcută. In viziunea mea, îmi imaginez un viitor în care toată lumea acceptă existența energiei vitale, considerând-o la fel de reală ca și gravitația sau atracția magnetică. Deși tot mai multă lume vorbește astăzi despre ki, chi sau prana, în cercurile științifice energia vitală continuă să fie considerată un simplu mit popular.
  De aceea, alătură-te mie și imaginează-ți cum ar arăta lumea dacă ar exista un consens general în privința realității energiei vieții. Descoperirea unor noi instrumente de măsurare sau de evaluare a impactului energiei vitale ne-ar putea conduce pe toți către o nouă viziune asupra lumii, ca și cum am privi-o printr-o altă pereche de ochelari colorați. Practic, fiecare aspect al vieții ar fi reevaluat din perspectiva amplificării sau diminuării forței vieții, iar oamenii ar învăța în acest fel să facă altfel de alegeri.(pag.296)
  Frumos vis! Si mai frumos mi se pare că visul acesta îl împărtășesc din ce în ce mai mulți oameni. Chiar dacă obținerea consensului asupra terminologie și a aplicațiilor este, deocamdată, mai greu de atins, esența visului există și constituie acea rugăciune tăcută care lucrează.
  Ca termeni folosiți pe planetă mai este mana la polinezieni, Duhul Sfânt de viață dătător la creștini și mai nou întâlnitul termen de lumină necreată. Când oamenii lasă deoparte diferențele dintre ei, constată că se referă la același lucru folosind termeni diferiți.

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 3. #3
  Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  2.823

  Implicit Re: ATINGEREA CUANTICA - o carte necesara

  Consecinte

  Dacă energia vitala ar fi considerată reală, cu siguranță ar apărea o nouă știință, pe care am putea-o numi ,,știința energiei vitale" și care ar fi studiată în toate liceele și universitățile de prestigiu. Noile descoperiri pe care le-ar putea face această știință nouă ar fi absolut uimitoare, fapt care ar conduce la o acceptare și mai deplină a energiei care diferențiază ființele vii de obiectele neanimate. Toată lumea ar accepta principiul potrivit căruia conștiința influențează materia prin intermediul energiei vitale, fapt care ar avea un impact profund asupra altor științe, ca fizica, chimia, biologia, medicina și psihologia.

  Dacă energia vitală ar fi considerată reală, practicanții ei ar lucra în toate spitalele, în toate policlinicile și în toate ambulanțele. Vindecătorii ar lucra în grup și de mai multe ori pe zi asupra pacienților. Dr. Norman shealy mi-a sugerat că pacienții aflați într-o stare critică ar putea primi incontinuu ședințe de atingere cuantică, ținute prin rotație. De asemenea, ședințele de vindecare ar fi aplicate în mod firesc înainte, în timpul și după operațiile chirurgicale. După standardele medicale actuale, procesul de vindecare ar semăna probabil cu ceea ce vedem astăzi prin filmele science-fiction. In cazul în care companiile de asigurări și-ar da seama câte miliarde de dolari pot fi economisite prin aplicarea atingerii cuantice, ele ar face presiuni pentru introducerea acestei metode de tratament.

  Imi imaginez că va veni o zi în care copiii vor învăța să facă munca de vindecare încă din grădinițe. Dacă un copil va cădea și se va lovi, colegii lui se vor grăbi în mod natural să îl vindece. Dacă un copil este hiperactiv în clasă, tulburând liniștea, în loc să fie pedepsit, el ar putea să fie ajutat de colegii săi. Invățătoarea i-ar putea ruga pe ceilalți copii să îi transmită iubire. In momentul în care își vor termina educația, acești copii ar avea o capacitate incredibilă de a vindeca.

  Dacă energia vitală ar fi universal acceptată, toți oamenii ar practica în mod natural ședințele de vindecare ori de câte ori acest lucru s-ar dovedi necesar și oriunde s-ar afla: La coadă la bilete de cinema, într-o librărie, la o petrecere, într-o gară sau în orice alt loc în care cineva se simte rău.

  Toate echipele de sportivi profesioniști ar fi însoțite de o echipa de practicanți experimental!. Vindecarea loviturilor specifice ar putea fi astfel mult accelerată.

  Imi imaginez că munca de vindecare ar fi realizată pe scară largă în toate țările subdezvoltate și în curs de dezvoltare.

  In sfârșit, îmi imaginez că vor apărea tot felul de descoperiri uimitoare în acest domeniu, pe care la ora actuală nici măcar nu mi le pot imagina.
  pag.296-298
  Partial lucrurile acestea s-au intamplat deja si ma refer aici la transferul tehnologic care s-a facut prin aparatura de investigatie a corpului uman folosita pe navele cosmice.
  Terapiile complementare sunt luate in consideratie inclusiv la nivel legislativ.
  Este nevoie de o schimbare de mentalitate, perfect de acord si acesta este motivul pentru care exista acest topic.
  Ultima editare de Ion Furtuna : 22 mai 2009 la 12:08

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 4. #4
  Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  2.823

  Implicit Re: ATINGEREA CUANTICA - o carte necesara

  In epoca pe care o trăim, oamenii de știință par să fie preoții moderni care îi învață pe oameni care este adevărul. După părerea mea, modelul științific al dublei testari ar putea conduce la mari descoperiri. Oamenii de știință sceptici se grăbesc să afirme că această ,,așa-zisă energie" despre care vorbesc cei ca mine nu există din punctul lor de vedere, întrucât nu ,,operează" în planul fizic. ,,Operarea" este un termen precis prin care fizicienii descriu felul în care energia influențează materia.
  pag. 296
  Interesanta referirea cu privire la căutatorii moderni. Nu mai puțin interesant este si demersul pentru ca lucrurile pe care le fac Richard Gordon si cei care au invatat de la el sa fie luate in considerare.
  E o problema frumoasa aceasta de cautarea de competente care sa se implice. Chiar daca terapia aceasta functioneaza, chiar daca Richard Gordon este o competenta in domeniul sau. Ca si toti instructorii care predau aceasta terapie si practicantii inregistrati sau nu. Au impact prin munca lor, adica elimina o parte din suferinta existenta in lume.
  Dar la un vis mare, care sa schimbe mentalitati pe scala larga, numai demonstratiile in sine nu ajung. E nevoie de cat mai multi dintre cei care sunt crezuti pe cuvant.

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 5. #5
  Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  2.823

  Implicit Re: ATINGEREA CUANTICA - o carte necesara

  După părerea mea, demonstrarea științifică a existenței energiei vitale este doar o chestiune de timp.
  Consider de asemenea că este absolut necesar să se demonstreze din punct de vedere științific că energia vitală nu este un simplu fenomen psihologic. Pentru a dovedi acest lucru, intentionez împreună cu colegii mei să ne ducem la diferite universități și să le spunem savanților care lucrează în laboratoarele lor că dispunem de o ,,terapie placebo" ce dă rezultate neverosimil de bune și că dorim să înțelegem ,,mecanismul psihologic" care stă la baza ei. Pentru a dovedi acest lucru, am putea concepe un test foarte simplu, lucrând cu oameni cărora le-au fost extrase măselele de minte.
  Astfel, un grup de pacienți ar putea beneficia de ședințe de vindecare din partea unor practicanți antrenați, un alt grup ar putea beneficia de ședințe de vindecare din partea unor practicanți neantrenați, și un al treilea grup nu ar beneficia de niciun fel de ședințe de vindecare. La ora actuală există tot felul de medicamente care blochează acea parte a creierului care este responsabilă pentru buna funcționare a sugestiei, a efectului placebo și a obișnuinței. O parte din subiecți ar putea primi astfel de medicamente. Personal, am convingerea că aceste experimente ar demonstra cu ușurință că vindecarea pacienților nu are nimic de-a face cu psihologia. S-ar pune astfel întrebarea: ,,In ce constă mecanismul care permite obținerea acestor rezultate?"
  pag. 298-299
  Pentru mine a fost deosebit de placut sa regasesc o parte din convingerile proprii in cartea aceasta. Iar ce scrie aici, Richard Gordon arata ca nu este deloc strain de ceea ce se intampla: ecunoasterea fenomenelor care au loc in spatele termenului de placebo. Adica un mod de a arunca raspunderea pe seama pacientului: lui i-a placut sa sufere si tot lui i-a placut sa renunte la suferinta. Si asta se recunoaste (de catre fabicantii de medicamente si medicina alopata) ca se intampla cam cu o treime dintre cei care au o afectiune sau alta.
  Am citat si propunerea de tip de experiment, ca un model de propunere constructiva vis-a-vis de respingerea in bloc de tip sceptic.

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 6. #6
  Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  2.823

  Implicit Re: ATINGEREA CUANTICA - o carte necesara

  Dacă energia vitală ar fi considerată reală, am avea cu toții la dispoziție un nou filtru prin care să privim lumea în care trăim. De pildă, întreaga agricultură și alimentele pe care le consumăm ar fi reevaluate din perspectiva energiei vitale pe care ne-o furnizează. Educația ar fi reevaluată în funcție de cultivarea plină de iubire a energiei vitale a copiilor. Practicile medicale ar fi reevaluate, reținându-se numai acele terapii care amplifică energia vitala a pacienților. Valoarea anumitor exerciții, cum sunt cele de yoga, pranayama, tai chi etc., ar fi de asemenea reevaluată. Oamenii și-ar da seama că râsul, exprimarea sinceră a emoțiilor și impactul manifestării iubirii, îngrijirii, blândeții și atingerii le amplifică energia vitală, așa că ar cultiva într-o mai mare măsură aceste metode. Dacă am considera cu toții că energia vitală este reală, am trai într-o altfel de lume, cu altfel de priorități, și ne-am simți cu toții mai sănătoși și mai împliniți.
  Imi imaginez că va veni o zi în care vindecarea va deveni o capacitate universală și în care durerea și suferința de pe această planetă se vor reduce în mod semnificativ, la o fracțiune infinitezimală din cele pe care le vedem la ora actuală. Am cunoscut personal familii ale căror membri au devenit mai apropiați în urma practicării vindecării prin atingere. Imi imaginez că va veni o zi în care toți membrii marii familii a umanității se vor simți mai apropiați unii de ceilalți, prin împărtășirea reciprocă a iubirii și prin aplicarea acestei energii a vindecării..
  Nu este vorba numai despre o denumire, ci de o întreagă clasă de fenomene extrem de benefice pentru bunăstarea generală. Chiar dacă ar fi vorba numai despre banale exerciții fizice sau de respirație, și tot ar fi un câștig. Dar nu este numai asta, este vorba despre viața trăită la cotele ei maxim benefice. Iar această trăire duce la cea mai înaltă năzuință umană: împlinirea.

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 7. #7
  Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  2.823

  Implicit Re: ATINGEREA CUANTICA - o carte necesara

  Cartea este structurată în mai multe părți și capitole. Denumirile lor sunt semnificative și atractive. Mai mult, există la fiecare dintre ele câte un motto, care are legătură profundă cu ceea ce conține partea sau capitolul. De fapt aceste cuvinte suplimentare însoțitoare a enunțurilor de părți și capitole sunt ele înșile subiecte de meditație. Din această cauză am ales ca să le trec în revistă și pe ele alături de cuprinsul cărții.

  Partea I – Fundamente teoretice
  “Nu este important să știi totul – ci doar lucrurile importante” -Miguel de Unamuno

  Capitolul 1 – Descoperirea
  Vindecarea este un proces real. Orice om o poate practica. Iubirea oricărui om are impact și valoare. Iubirea ta are impact și valoare.
  Capacitatea de a lucra ca vindecător este pur și simplu un dar. Este un har lăuntric pe care Il avem cu toții și pe care nu trebuie să îl descoperim. Noi ne naștem cu această capacitate. Ea reprezintă un echipament standard cu care se nasc toți oamenii – integrat în sistemul corporal.

  Capitolul 2. – Rezonanța, Forța Vitală și Principiile Atingerii Cuantice
  Sub suprafața conștiinței noastre se află o lume infinită de vibrații. La fel ca libelulele ocupate să zboare la suprafața unui lac, cel mai adesea noi nu suntem conștienți de imensele lumi care există chiar sub linia despățitoare a percepției noastre imediate.

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 8. #8
  Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  2.823

  Implicit Re: ATINGEREA CUANTICA - o carte necesara

  Partea a II-a - Tehnicile atingerii cuantice
  Iubirea este o vibrație universală. Ea comunică cu toate speciile, funcționează pe toate nivelele și exprimă adevărata noastră natură. Iubirea reprezintă fundamentul oricărui proces de vindecare și esența absolută a forței vitale.

  Capitolul 3 – Mâinile care vindecă
  “Eu cred că cel mai bun tip de medicină constă într-un tratament foarte ușor de suportat, dar care produce un răspuns terapeutic maxim.” – Andrew Weil

  Capitolul 4 – Intrebări frecvente
  Esența muncii de vindecare este iubirea.
  “Viața nu este o problemă care trebuie rezolvată, ci un mister care trebuie experimentat” – Frank Herbert

  Capitolul 5 – Tehnici intermediare
  Atunci când iubești pe cineva foarte mult, nu te simți niciodată secătuit.
  Forța vitală este acea energie care înconjoară și penetrează toate ființele vii. Același lucru poate fi spus și despre iubire. Legătura intimă dintre forța vitală și iubire reprezintă unul dintre cele mai mari mistere ale creației.

  Capitolul 6 – Tehnici avansate
  Tot ce putem face este să sperăm în tot ce poate fi mai bun și în a vea așteptări pozitive…
  Profunzimea, miracolul, puterea și strălucirea iubirii tale nu numai că depășește cu mult ceea ce ți se pare că știi la ora actuală, dar depășește cu mult inclusiv ceea ce ți-ai putea imagina vreodată.

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 9. #9
  Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  2.823

  Implicit Re: ATINGEREA CUANTICA - o carte necesara

  Partea a III-a – Aplicații
  Energia urmează căile indicate de intelingența naturală a corpului

  Capitolul 7 – Modificarea posturii cu ajutorul energiei
  Ne aflăm la un pas de o revoluție extraordinară în domeniul artei de a vindeca cu mâinile. S-a dovedit că omul are capacități care până recent erau considerate de domeniul science-fiction-ului, dar care pot fi demonstrate astăzi în condiții științifice riguroase, de laborator

  Capitolul 8 – Lucrul cu problemele spatelui și gâtului
  Iubirea poate uni respirația cu intenția, la fel cum focalizarea luminii poate conduce la aprinderea unui foc

  Capitolul 9 – Plasarea mâinilor pe corp
  Deschide ochii, minunează-te și cutremură-te în fața darurilor minunate cu care te-a înzestrat natura

  Capitolul 10 – Autovindecarea
  Inima procesului de vindecare este chiar inima

  Capitolul 11 – Atingerea Cuantică și fitness-ul. O altă revoluție
  “Parcurgerea unei mile în patru minute era considerată cândva ceva imposibil. Frontierele potențialului uman continuă să rămână necunoscute”

  Capitolul 12 – Vindecarea animalelor
  “Maimuțele sunt semenii mei preferați” – Anonim

  Capitolul 13 – Vindecarea la distanță
  Compasiunea și rugăciunile noastre se deplasează cu viteza iubirii, care este infinit mai mare decât viteza luminii. De fapt, este instantanee!

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 10. #10
  Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  2.823

  Implicit Re: ATINGEREA CUANTICA - o carte necesara

  Partea a IV-a – Alte principii esențiale
  Atunci când emiți un fascicul de lumină asupra unei umbre, aceasta dispare

  Capitolul 14 – Vindecarea emoțională
  Sub apele murdare ale emoțiilor negative nedorite se află ascunse uriașele comori ale sinelui nostru real.

  Capitolul 15 – Aplicații diverse
  “Viața este un dar. Tot ce trebuie să facem noi este să învățăm să ne bucurăm de el” – Lazaris

  Partea a V-a – O viziune asupra viitorului

  Capitolul 16 – Viitorul vindecării energetice
  “Energia este adevărata substanță care se ascunde în spatele aparențelor și formelor materiale” – Dr. Randolph Stone

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 11. #11
  Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  2.823

  Implicit Re: ATINGEREA CUANTICA - o carte necesara

  Nu știu care va fi viitorul Atingerii Cuantice în România. Deocamdată există această carte la Editura Adevăr Divin.
  Pe site-ul www.quantumtouch.com există detalii privind modalitățile de obținere a unui atestat. Valoarea acestuia la noi poate să fie, deocamdată, una sentimentală. In diverse țări cu ajutorul ei te poți apuca să îți deschizi un cabinet.
  Cartea însă poate oferi un suport de înțelegere și de ajustări pentru orice terapeut de terapii complementare. Mai mult chiar, ea este de ajutor și beneficiarilor terapiilor complementare și în special celor care vor răspunsuri complete despre acest tip de terapii.
  Undeva în carte este o imagine extrem de sugestivă:

  “Nu, nu am nici cea vagă idee ce este apa”, a spus peștele.
  “Dar de ce mă întrebi?”

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 12. #12
  analeananda este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  iulie 2011
  Posturi
  1

  Implicit Re: ATINGEREA CUANTICA - o carte necesara

  Buna ziua,
  Am dat si eu peste aceasta carte si ea peste mine, acum cateva luni si am devenit prieteni buni. Mai stiti pe cineva care practica atingerea cuantica sau practicati dumneavoastra?

 13. #13
  andromeda este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  decembrie 2011
  Posturi
  2

  Implicit Raspuns ATINGEREA CUANTICA - o carte necesara

  Buna seara,
  Acum cateva luni, am dat si eu peste carte ... sau ea peste mine

  Si cum zicala spune ca "un strop de practica valoreaza mai mult decat un car de teorie", am fost curioasa sa experimentez si partea aplicata a ei,... la seminarul tinut de Bianca Telle, in cursul lunii Noiembrie, in Bucuresti.
  Iar experienta mea cu atingerea cuantica, limitata la timpul scurs de la seminar si pana astazi, e una ce ma indeamna sa continui sa descopar ... confirmari ale afirmatiilor din carte dar si valente noi (:

Etichete pentru acest subiect

Reguli postare

 • Nu puteti crea subiecte noi
 • Nu puteti posta replici
 • Nu puteti posta atasamente
 • Nu puteti sa va editati postarile
 •