Rezultate de la 1 la 9 din 9

Subiect: Terapia prin post si rugaciune

 1. #1
  Santamia este offline I.E. Bobocel
  Data inscrierii
  iulie 2006
  Locatie
  Galati
  Posturi
  362

  Implicit Terapia prin post si rugaciune

  Terapia prin post si rugaciune

  *Cum se trateaza bolile fizice


  Astazi, cind lumea este plina de durere si de suspiciuni, de ignoranta si de nedreptate, cind oameni saraci si bolnavi sint lasati sa moara cu zile, mai avem un singur refugiu – credinta. Relatiile interumane se degradeaza de la o zi la alta. Singurul Dumnezeu ne mai poate salva din prapastia singuratatii in mijlocul oamenilor. Pentru ca toate cite veti cere, rugindu-va cu credinta, veti primi (Matei 21:22). De aceea, incepind cu acest numar, publicatia noastra va va prezenta rubrica Terapia prin post si rugaciune – atit a bolilor fizice, cit si a celor spirituale.

  *Boala – pedeapsa sau binefacere?

  Cel ce se naste, traieste, sufera, se bucura uneori si moare. in aceasta viata, bucuriile sint mici, iar durerile sint mari. Bogati si saraci, pacatosi si drepti, toti trec in viata lor prin multe necazuri, incercari si calamitati. De boala si de durere, aceste probe de foc, nu poate scapa nimeni. Daca acestea sint binefaceri sau nenorociri, pedepse sau binecuvintari, hotarim noi. Depinde din ce unghi privim. Boala este o pedeapsa, atunci cind raminem nepocaiti, pentru ca Dumnezeu ne va lasa sa suferim toate durerile. Boala din pedeapsa se transforma in binecuvintare daca regretam si cerem iertare pentru pacatele savirsite si daca ne apropiem de Dumnezeu. Iisus Hristos – Mintuitorul lumii spunea: in lume necazuri veti avea: dar indrazniti! Eu am biruit lumea (Ioan 16:33). Neajunsurile, saracia, durerea, boala si toate celelalte necazuri il apropie pe om de Dumnezeu. Toate acestea il fac mai tolerant, mai rabdator, activindu-i iubirea, atunci cind inima nu-i este impietrita. Acel om care le primeste pe toate ca din mina lui Dumnezeu, progreseaza din punct de vedere moral si spiritual mergind pe calea mintuirii. Credinta face minuni. Prin credinta, toate sint posibile si orice boala isi gaseste leacul. Pentru ca tot ce e cu neputinta la oameni e cu putinta la Dumnezeu.

  *Rugaciunea Crezul alunga entitatile malefice

  Omul este inzestrat cu o putere homeostazica de autovindecare. Atunci cind descopera credinta in Iisus Hristos – marele taumaturg – este inzestrat cu puterea nadejdii si practic poate invinge orice boala. Un studiu efectuat intr-o clinica americana, pe un esantion reprezentativ de bolnavi, aplicindu-li-se acelasi tratament, arata ca cei care credeau in puterea divina s-au vindecat mai repede decit cei care aveau o atitudine indiferenta fata de Dumnezeu. Primul pas pentru cei care vor urma si aceasta terapie prin post si rugaciune este rostirea, in fiecare zi, a rugaciunii Crezul. Prin marturisirea de credinta, puterile ceresti ne acopera, iar duhurile rautatii se indeparteaza neputincioase. Crezind in atotputernicia Sfintei Treimi, credem in puterea ei atottamaduitoare. Rugaciunea este calea deschisa spre Dumnezeu. Prin rugaciune, omul se poate cunoaste mai bine si poate vedea clar cauzele imbolnavirii. Aceasta ii da omului un sentiment de protectie si de curaj in fata bolii, scapind de suferinta cauzata de sesizarea fara intelepciune a raului in lume. Crestinilor practicanti (atit celor bolnavi, cit si celor sanatosi), nu trebuie sa le lipseasca din casa icoanele, cartile de rugaciune, tamiia, mirul, uleiul si faina de la Sfintul Maslu, florile de la Vinerea Mare (Prohodul Domnului), crengutele de salcie aduse de la biserica in ziua de Florii, frunzele de nuc din Duminica Rusaliilor, candela, anafora, agheasma mare si agheasma mica. Toate acestea au o influenta benefica asupra organismului, dar si asupra casei.

  *Uleiul si faina de la Sfintul Maslu anihileaza energiile negative

  Icoanele sint ferestrele catre Dumnezeu, cartile de rugaciune – ghidul spre calea mintuirii. La fiecare inceput de saptamina se aprinde tamiie si se stropeste cu agheasma mica prin casa si prin curte, acolo unde este cazul. Tamiia se mai aprinde si la vreme de nevoi pentru alungarea duhurilor necurate care aduc vrajba si necazuri. In camera celui suferind, in fiecare dimineata se tamiie si se stropeste cu agheasma. Tot dimineata, pe fruntea si timplele bolnavului se face semnul crucii cu Sfintul Mir, pentru a fi protejat de incercarile ce vin de la timp, de la diavoli sau de la oameni. Uleiul si faina de la Sfintul Maslu se folosesc pentru a anihila eventualele energii negative trimise prin puterea fortelor intunericului prin vrajitorie. Acestea se pun in mincare in cantitati foarte mici (citeva picaturi de ulei si un virf de lingurita de faina). Florile din Vinerea Mare, crengutele de salcie si frunzele de nuc se pastreaza la icoana. Cei care au migrene si dureri de cap pot pune citeva frunze in apa fierbinte. Cu aceasta se clatesc pe cap. Tratamentul se poate repeta pina la disparitia definitiva a durerilor. Apa folosita se arunca intr-un loc curat (la radacina florilor). Starile de spaima nejustificata se alunga afumind persoana in cauza (in semnul crucii) cu o frunzulita din cele enumerate mai sus. In casa unui crestin, candela trebuie sa arda in permanenta, pentru ca flacara ei este considerata ochiul Maicii Domnului. Cel care pleaca la drum sa aprinda candela inainte de a iesi pe usa, pentru a fi vegheat, in ziua respectiva, de ochiul Maicii Domnului. Si de ce se va intimpla ca atunci, printr-un accident sau in altfel, sa paraseasca lumea aceasta, lumina candelei ii va ajuta sufletul sa calatoreasca spre cele vesnice. Uleiul de la candela se poate folosi atunci cind mirul lipseste. Anafora si agheasma mica se iau in fiecare dimineata, inainte de masa (femeilor li se recomanda o pauza in perioada ciclului). Agheasma mare este considerata jumatate din impartasanie si se consuma in fiecare an intre 6 si 14 ianuarie (perioada praznuirii Bobotezei).In cazuri speciale (boala, neliniste), agheasma mare se ia doar cu binecuvintarea duhovnicului (40 de zile), combinata uneori cu ulei si faina de la Sfintul Maslu. Toate acestea vor avea efect asupra persoanelor care cred, nu si asupra celor care vor folosi aceasta terapie ca pe o curiozitate. Divinitatea intervine numai acolo unde portile sint deschise de smerenie, dragoste, credinta si fapte bune.
  [/b]

  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.
  - Salon de masaj si Scoala de masaj

 2. #2
  Tixti este offline Utilizator Bobocel
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Braila
  Posturi
  450

  Implicit

  am citit si eu multe referitoare la acestea. Intr-o carte tiparita parca de BOR. Si zicea ca bolile in general au trei cauze. Din cauza pacatelor noastre personale, din cauza celor ale stramosilor nostri, pe care ii cam uitam in rugaciunile noastre, sau din cauza celor care ne-au facut ceva rau si nu ii iertam, sau cam asa ceva. Si musai sa ne lecuim trebuie sa inlaturam raul din noi. Sa ne rugam pentru noi, pacatosii, pentru stramosii nostri sa facem pomelnicuri, rugaciuni, si sa avem grija sa iertam aproapelui nostru toate celea, si sa ne impacam cu el ori de cate ori e cazul. Sunt convins ca postul, rugaciunea, ajuta la vindecare mai mult decat un pumn de pastile.
  Stramosii nostri erau muuult mai credinciosi decat noi. Pe vremea lui Stefan cel Mare si Sfant, nu cred ca era in toata Moldova conceptia de "necredinta sau ateism", sau "liber cugetator". Ziceai moldovean, automat ziceai crestin credincios pana in maduva oaselor.
  Si turcii, care credeau in Coran, in Allah, erau totusi credinciosi. Intre timp societatea s-a modernizat, si e very "trendy" sa tii post numai o saptamana, laudandu-te evident cu asta, si alte minunatii d-astea "la moda." Si avem pretentia sa ne vindecam cu o rugaciune spusa de "proba", si atunci cand treaba nu "functioneaza" ne maniem tot pe Cel de Sus ca noi n-avem nicio vina.
  Dumnezeu ne iubeste pe toti

 3. #3
  Nicoleta este offline I.E. Mugurel
  Data inscrierii
  iulie 2006
  Locatie
  Galati
  Posturi
  154

  Implicit

  Eu nu am mai auzit chestia asta cu e trendy sa tii post o saptamana, dar ma rog, cred ca e mai trendy sa nu tii deloc.
  Acum e pe incercatelea. Se vindeca omul mai repede si durabil in timp cu pumni de pastile sau prin post, iertare si una 2 pastile naturiste sau nu, fiecaruia dupa puterea credintei?

 4. #4
  Tixti este offline Utilizator Bobocel
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Braila
  Posturi
  450

  Implicit

  Citat Citat din Nicoleta
  Eu nu am mai auzit chestia asta cu e trendy sa tii post o saptamana, dar ma rog, cred ca e mai trendy sa nu tii deloc.
  Acum e pe incercatelea. Se vindeca omul mai repede si durabil in timp cu pumni de pastile sau prin post, iertare si una 2 pastile naturiste sau nu, fiecaruia dupa puterea credintei?
  Exact,
  uite, de cate ori patim cate ceva, nu cred sa nu fie om sa nu se intrebe: cu ce Ti-am gresit, Doamne? Adica omul, in subconstientul lui, stie ca ceva e stramb in sfera credintei. Motiv pentru care ar trebui sa fim mai constienti de puterea credintei, si sa incercam pe cat posibil sa credem ca daca suntem pusi la incercare, vom afla scapare tot la Dumnezeu.
  Treaba cu postul de o saptamana, am vazut eu la tembelizor niste fete faine care se vaitau ca vezi tu, draga, saptamana asta mai slabesc 3 kile, ca tin post. Cum, si tu? ca si eu tin post saptmana asta. Si dialoguri pe tema asta am vazut o gramada in viata de zi cu zi. Cine tine post, tine in sufletul lui, nu se lauda in gura mare. Nici nu se vaita, ca ii e rau, are ameteli si il doare capul. Ca cred ca mai bine i-ar face sa se hraneasca bine, cu ce crede el, decat sa isi faca rau, si sa dea vina pe post. Vine postul acusica, si o sa vorbim mult mai mult pe tema asta. Acu imi joaca imaginea in fatza ochilor, ca e tarziu si ma duc sa fac nani. Somn usor la evribadi.
  Dumnezeu ne iubeste pe toti

 5. #5
  Sky light este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  august 2006
  Posturi
  23

  Implicit

  Legătura dintre modul de hrănire și starea de longevitate este menționată înca de la începuturile istoriei umanității. În antichitate, excesele alimentare erau considerate cauza tuturor bolilor, ele având în același timp și reputația nefastă de a scurta viața, în timp ce moderația în alimentație reprezenta una dintre „regulile de aur" ale oricărei strategii terapeutice pentru atingerea stării de longevitate. Un obicei tradițional practicat cu scopul de a menține starea de sănătate, obicei care este încă practicat în Orient, este acela „de a te ridica de la masă pe jumatate flămând". Nutriționiștii moderni subscriu la acest punct de vedere, încriminând supra-alimentația în instalarea obezitătii și a multor altor afecțiuni.

  De-a lungul istoriei civilizației umane, postul alimentar a fost investit cu valențe curative nu numai în ceea ce priveste corpul fizic, dar și psihicul, sufletul, precum și spiritul, fiind un element central al majorității religiilor, creștinism, hinduism, buddhism, iudaism, islamism, etc.

  În textele antice ale omenirii se afirmă că realizarea corectă a postului alimentar ne învață autocontrolul global al ființei, pornind de la supunerea și educarea senzației de foame. Efectele psihologice și spirituale ale postului alimentar reprezintă încă un mare mister pentru lumea științifica medicală actuală, la acestea concurând și sărăcia modalitaților actuale de cuantificare și monitorizare a unor procese și transformări fiziologice și energetice.
  Se poate afirma ca postul alimentar, sub diferitele lui forme de realizare, a ajuns în prezent un subiect "en vogue" în lumea științifică medicală, tocmai datorită rezultatelor deosebite pe care practica lui le conferă. Deși enigmele lui nu au fost inca elucidate complet, este unanim acceptat faptul ca postul alimentar are un efect anti-îmbătrânire și totodată un efect de reducere a riscului de dezvoltare a unor stări patologice.

 6. #6
  Ion Furtuna este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  august 2006
  Locatie
  Pitesti
  Posturi
  2.823

  Implicit Zece psalmi terapeutici

  Zece psalmi cu efecte terapeutice particulare

  S-a constat ca citirea consecventa a unor texte biblice duce la restabilirea sanatatii.
  Vasile Andru, un bun cunoscator si practicant al isihasmului, a cercetat si a gasit o corelare între Psalmii biblici si vindecare.
  Psalmul adecvat va fi citit de terapeut dar si de pacient. Citirea se face într-o stare de destindere, de liniste launtrica, cu "zdrobire de inima", cu uitare de sine, traind profund fiecare cuvânt al Psalmului.
  Din cei 150 Psalmi, Vasile Andru, a alei 10, ca prioritari în refacerea sanatatii si i-a împartit în patru categorii:
  1. Psalmi care se citesc în caz de boala, stres, depresie, abandon, dizarmonie: Psalmul 22 si Psalmul 102.
  2. Psalmii profilaxiei sau pastratorii vietii: Psalmul 6, Psalmul 38;
  3. Psalmii penitentei sau ai purificarii: Psalmul 21, Psalmul 31, Psalmul 50, Psalmul 141:
  4. Psalmii perfectiunii, pentru cei care dupa însanatosire cauta iluminarea: Psalmul 45, Psalmul 118.
  Ultimul, Psalmul 118 este Litania Legii, încoronându-i pe toti ceilalti. El reaminteste secretul restaurării omului: interiorizarea legii revelate, precum si cauza bolilor: încalcarea legilor universale.
  Cele mai importante legi universale pe care le încalca omul sunt iubirea de Dumnezeu si iubirea semenului sau. Aceste greseli se manifesta prin agresivitate, egoism, mândrie, furie, vanitate, osândirea aproapelui, neputinta iertarii. Urmeaza, ca avertisment, îmbolnavirea. Blestemul, blasfemia, ura, osândirea, au ca prime urmari cefaleea, dereglarea circulatorie, dereglarea endocrina. un deficit energetic.
  Psalmul 118 ne trezeste si ne îndreapta catre detaliile legii si rememorarea lor continua, pentru sanatatea trupului si iluminarea mintii.
  Desi toti Psalmii sunt o sursa de iluminare, cei 10 selectati contin coduri puternice, uitate și pierdute de-a lungul timpului.
  Regasirea lor cere un travaliu ascetic, care va fi rasplatit de fiecare data.
  Dumnezeu sa ne ajute!

 7. #7
  Ina Avatar
  Ina
  Ina este offline Utilizator Mugurel
  Data inscrierii
  octombrie 2006
  Locatie
  Romania
  Posturi
  120

  Implicit

  Rugaciune de multumire pentru binefacerile primite de la Dumnezeu

  Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Dumnezeule a toată milostivirea, care ai nemăsurată Milă, nespusă și neajunsă Iubire de oameni, căzând acum către a Ta slavă, cu frică și cu cutremur, dar cu iubire, aduc Ție mulțumire pentru binefacerile de care m-ai învrednicit pe mine nevrednicul robul Tău.
  Te slăvesc, Te laud și te cânt ca pe un Domn, Stăpân și făcător de bine !
  Și iarăși căzând înaintea Ta, îți mulțumesc și cu smeremie mă rog nemăsuratei și negrăitei Tale milostiviri, ca și de acum înainte să-mi dăruiești faceri de bine, ca să sporesc în dragostea de Tine și de aproapele meu.
  Izbăvește-mă de tot răul și necazul. Daruiește-mi liniște și mă învrednicește ca în zilele vieții mele totdeauna să-Ți aduc și să grăiesc și să cânt cele preabune Tatălui și Fiului și Duhului Sfânt, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.
  ********************************************
  RUGACIUNE CATRE PREASFANTA NASCATOARE DE DUMNEZEU din Acatistul Sfantului Acoperamant al Maicii Domnului
  O!, Preacurata Maica a Domnului, a puterilor celor de Sus, Imparateasa Cerului si a Pamantului, Atotputernica, Aparatoarea si Taria noastra, primeste aceasta cantare de lauda si de multumire de la noi nevrednicii robii tai.Inalta rugaciunile noastre la Tronul lui Dumnezeu si Fiul Tau ca sa fie milostiv noua tuturor. Sa adauge harul Sau tuturor celor ce cinstesc preacinstitul tau nume si cu credinta si cu dragoste se inchina facatoarei de minuni icoanei tale.

 8. #8
  mageru este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  iulie 2010
  Posturi
  2

  Implicit Re: Terapia prin post si rugaciune

  Buna,

  V-as ruga sa imi spuneti ce psalmi sa citesc ca sa pot ierta pe cei ce mi-au facut mult rau.

 9. #9
  Isis este offline Utilizator Samanta
  Data inscrierii
  ianuarie 2012
  Posturi
  9

  Implicit Raspuns Terapia prin post si rugaciune

  Rugaciunea si postul reprezinta doua metode eficiente de înlaturare a suferintelor trupesti si sufletesti.
  Rugaciunea, utilizata singura sau în paralel cu o alta metoda terapeutica, grabeste substantial vindecarea corpului. Pe plan fizic, rugaciunea declanseaza un proces de destindere prin încetinirea ritmului cardiac si respirator, prin scaderea presiunii arteriale si prin diminuarea nevoii de oxigen. La nivel mental, aduce o senzatie de usurare, de bine general si înlaturarea angoaselor.

  Inaltarea spirituala nu este singurul avantaj adus de postul religios. Aceste perioade de renuntare la unele alimente (carne, lactate) sau unele vicii (alcool, tutun, cafea) ajuta la detoxifierea si revitalizarea organismului, constituind un pas important în vindecarea multor boli.

Subiecte Similare

 1. Edgar Cayce - terapia din transa hipnotica
  De lovelife in forum Paranormal
  Replici: 49
  Ultimul post: 02 iun 2011, 21:32
 2. TERAPIA IERTARII
  De Mihaitza in forum Sfaturi si sugesii. Ajutor terapeutic
  Replici: 161
  Ultimul post: 09 oct 2010, 21:00
 3. Alchimia Spirituala - Terapia cu Lumina pe Suflet
  De premamotion in forum Tratamente Inforenergetice
  Replici: 23
  Ultimul post: 21 iun 2009, 01:02

Reguli postare

 • Nu puteti crea subiecte noi
 • Nu puteti posta replici
 • Nu puteti posta atasamente
 • Nu puteti sa va editati postarile
 •