Pagina 1 din 16 123456711 ... UltimulUltimul
Rezultate de la 1 la 15 din 226

Subiect: Principii si legi spirituale

 1. #1
  Camelia Avatar
  Camelia este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  noiembrie 2006
  Locatie
  Ploiesti
  Posturi
  2.432

  Implicit Principii si legi spirituale

  ar fi de folos un astfel de subicet, in care sa postam si s avorbim despre prioncipiile si legile universale ale spiritualitatii, gasite si regasite in toate cunoasterile.. sau care au supravietuit in anumite cunoasteri.

  vom observa astfel, cat de asemanatoare sunt, cat de apropiate si cum ele reflecta adevarurile divine ale creatiai, indiferent daca susrsa lor e diferita.
  "Capul plecat sabia nu-l taie, dar nici soarele nu-l vede!" - proverb romanesc


  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 2. #2
  Camelia Avatar
  Camelia este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  noiembrie 2006
  Locatie
  Ploiesti
  Posturi
  2.432

  Implicit Re: Principii si legi spirituale

  CARMEN HARRA

  (extras din cartea "KARMA DE FIECARE ZI")  A trăi călăuzit de Legile Universale

  Oamenii care și-au accesat codul spiritual sunt mai evoluați, și-au învățat mai multe din lecțiile de viață, au mai multă înțelegere de sine și nivele mai înalte de percepție. Sunt mai înțelepți, au un nivel de maturitate, de armonie și de perfecțiune în gândirea și acțiunile lor. Își trăiesc viețile încercând să creeze pace; s-au reconectat la partea divină din ei și trăiesc în acord cu ea. Acești oameni sunt conștienți de Legile Universale, care ajută în creșterea spirituală și care ajută spiritul să atingă Nirvana, nemurirea și eliberarea de karmă.

  Eu am aflat prima oară de Legile Universale de la bunicul meu (spiritul destrupat al lui Octavian Goga – n.n.) și ele sunt, într-un fel, un ghid ce ne arată cum să trăim. Legile Universale sunt create să ne ajute să ne îndreptăm spre perfecțiune și să ne conectăm la Inteligența Universală. Dacă acționezi în afara lor îți vei crea dezechilibru și suferință. Există multe Legi Universale, dar mă voi focaliza asupra acelora care cred că sunt mai importante.

  1. Legea Karmei: Aceasta este cea mai importantă lege. Menirea acesteia este să te ajute să atingi armonia și echilibrul în viață. Prin intențiile tale, gândurile, emoțiile, cuvintele și faptele tale creezi karmă. Pentru a trăi în perfectă armonie trebuie să-ți rezolvi karma. Trebuie să decizi tu însuți ce trebuie să înveți pentru a-ți rezolva karma și în ce stadiu e karma ta.

  2. Legea Înțelepciunii: înțelepciunea este a ști ce ai puterea să schimbi și ce nu. Este a folosi suferința ta ca pe o cale de a învăța despre tine însuți. Vei experimenta mai
  putină durere în viață, vei învăța lecțiile mult mai liniștit și îți vei preveni și rezolva problemele mai ușor, odată ce capeți înțelepciune. Cu înțelepciune și răbdare orice problemă karmică poate fi rezolvată.

  3. Legea Evoluției: Singura cale de a dobândi înțelepciune este evoluția spirituală. Cu toții trebuie să ne ridicăm deasupra emoțiilor și a ego-ului nostru și să evoluăm în direcția sufletului. De obicei, asta se obține prin multe greșeli și eșecuri. Dacă nu înveți din greșelile tale, dacă nu
  te străduiești să păstrezi direcția sufletului departe de ego și emoții, vei trăi în întuneric și suferință.

  4. Legea Energiei Vibraționale: Suntem cu toții energie care este în continuă mișcare, iar spiritul, care trăiește în noi ca energie, nu moare niciodată. Nimic în univers nu e fix, totul este în permanentă transformare și asta ne include și pe noi cu viețile noastre cu tot.

  5. Legea Unității: Avem o conștiință și o conștiență colective și fiecare dintre noi ne influențăm unul de altul. Suntem cu toții parte din marele întreg.

  6. Legea Iubirii: Suntem aici pentru a ne iubi unul pe altul, nu pentru a ne urî, nu pentru a ucide. Iubirea este răspunsul la orice întrebare, este cel mai important element al fiecărui proces de vindecare. Oamenii au devenit extrem de confuzi în a ști ce este iubirea - dar nu există decât o singură iubire adevărată: iubirea necondiționată. Cu iubirea necondiționată te vindeci pe tine și îi vindeci și pe ceilalți.

  7. Legea Abundenței: Universul a fost creat astfel încât fiecare să aibă tot ceea ce are nevoie. Din nenorocire, lăcomia a creat nevoi peste măsură și a creat un dezechilibru în lume și mulți oameni trăiesc într-un loc al neajunsurilor, departe de abundență. Cu toții am fost meniți să trăim într-o stare de abundență și să ne bucurăm de tot ceea ce ne trebuie, fără limite. Abundența nu înseamnă numai a avea “lucruri”, înseamnă a avea bucurie și fericire și a ajunge să ne cunoaștem pe noi înșine și să ne savurăm viața.

  8. Legea Ordinii Divine: Există o ordine divină în univers, un plan divin. Totul este plănuit și este sub control divin, chiar dacă nu pare așa întotdeauna. Dacă trăim în ordinea divină, în loc să ne ghidăm după legile “fabricate” de oameni, vom trăi în abundența divinului. Dumnezeu știe mai bine; ceea ce poate părea o pierdere azi, va fi un câștig mâine, învață să spui atunci când lucrurile nu ies așa cum ți-ai dorit: “Cedează și lasă-l pe Dumnezeu”, (un corespondent în limba română ar putea fi “Facă-se voia Ta Doamne, nu a mea”- n.t). Puneți-vă toată încrederea în ordinea divină.

  9. Legea Recunoștinței: O parte importantă a evoluției noastre este să învățăm să fim recunoscători pentru tot ce avem, un lucru pe care cei mai mulți dintre noi nu-l facem. Nu lua orice ca și cum ți s-ar cuveni. Fii recunoscător pentru fiecare lucru minunat, mare sau mic, din viața ta.

  10. Legea Armoniei: Universul este menit să fie în perfectă armonie și pace. Dacă nu-l vedem în felul acesta și simțim că universul este haotic, dacă nu-i recunoaștem perfecțiunea, suntem obligați să trăim într-o stare de frică și să cauzăm marele haos pe care mințile noastre l-au creat. A respecta armonia înnăscută a universului înseamnă să trăiești călăuzit de Legile Universale; înseamnă să nu ucizi, să nu minți, să nu urăști, să nu furi, înseamnă să trăiești pe un tărâm al iubirii și al divinului.

  11. Legea Manifestării: Tot ceea ce gândești se manifestă în realitate. Cu 300 de ani în urmă filosoful Descartes spunea: “Gândesc, deci exist”. Felul în care gândim crează realitatea noastră. Gândurile se transformă în fapte, iar faptele noastre devin ceea ce suntem.

  12. Legea Detașării: Suntem aici, pe Pământ, pentru o perioadă limitată de timp, așa că nu ar trebui să ne atașăm prea mult de nici un lucru material sau de o persoană fizică. Atașamentul puternic crează un dezechilibru energetic și vei trăi după egoul sau emoțiile tale. Singura cale de a rămâne în echilibru este a fi în perfectă legătură cu divinul.

  13. Legea atitudinii: Chiar dacă nu poți controla tot ce ți se întâmplă, poți controla reacția ta, poți controla atitudinea ta. Nimic nu te poate răni mai tare decât propria-ți atitudine negativă. Felul în care te tratezi pe tine și îi tratezi pe ceilalți, precum și situațiile din viața ta
  crează karmă.

  14. Legea acceptării: Orice lucru căruia îi opui rezistentă te face să suferi. Să opui rezistentă înseamnă frică; acceptarea este armonie, Nu încerca să schimbi ceea ce nu poți. Căci, adesea, la ce te opui, aceea devii.

  15. Legea Dualității: Există două forțe care lucrează în univers, yin și yang, energia masculină și feminină, și avem nevoie de ambele pentru a trăi în armonie. Există, de asemenea, bine și rău, armonie și haos - există mereu o tensiune a opuselor. Cheia este să nu lași tensiunea să devină distructivă, să nu permiti forțelor și tensiunilor negative să-ți rupă echilibrul.

  16. Legea Trinității: Fiecare dintre noi suntem zămisliți din trei elemente: trupul, mintea și spiritul. Trupul este controlat de ego; mintea este controlată de intelect; și spiritul este controlat de suflet. Piramida este un exemplu al legii trinității. Are trei vârfuri și este simbolul stabilității. Cele trei părți ale trinității trebuie să lucreze la unison și în armonie.

  17. Legea Atracției: Ceea ce ești, aceea vei atrage către tine. Dacă ești negativ, vei atrage mai multă negativitate. Dacă te temi de ceva, acel ceva va apărea în viața ta, așa că, trebuie să-ți elimini teama. Lecțiile pe care trebuie să le înveți ți se vor înfățișa, le vei atrage. Calea de a atrage binele este să fii bun. Calea de a atrage iubire, este să fii iubire.

  18. Legea Divinității: Fiecare dintre noi avem divinitatea înăuntrul nostru. Când devenim conștienți de faptul că suntem divini, putem începe să acționăm într-un fel care să reflecte această divinitate.

  19. Legea Ciclurilor: Toate viețile noastre sunt alcătuite din diferite cicluri. Când ai parcurs un ciclu, va începe altul. Un ciclu durează îndeobște între 9 și 12 ani, și există 4 sau 5 cicluri majore în viața fiecăruia. Fii conștient unde te afli, în care ciclu. Evenimente majore ca mariajul, moartea unui părinte, nașterea unui copil sunt părți ale ciclurilor și crează momente de cotitură întru ajutorarea ta pentru a atinge un nou nivel de conștientă.

  20. Legea Destinului: Destinul este ceea ce îți este menit să experimentezi aici; este suma experiențelor de viață și a lecțiilor pe care le înveți de-a lungul drumului tău. Fiecare dintre noi are destinul său și trebuie să și-l îndeplinească.

  21. Legea Dharmei: în hinduism și budism se folosește cuvântul “dharma” pentru ordinea fundamentală a tuturor lucrurilor. Nu înseamnă nimic mai mult decât faptul că individul trebuie să se comporte în acord cu Legile Universale, cu ordinea divină. Aceasta este misiunea noastră fundamentală, să ne aliniem cu divinul. Dharma și karma lucrează mână în mână. Karma noastră va fi determinată în funcție de măsura în care trăim în concordanță cu dharma.

  Câți dintre noi trăim în fiecare zi astfel încât gândurile și acțiunile noastre să reflecte purele intenții ale sufletelor noastre? Dumnezeu știe, și vreau să spun, Dumnezeu chiar știe, că nici unul dintre noi nu e perfect. Totuși, perfecțiunea există în Lumea Invizibilă și este menirea sufletelor noastre să se străduiască întru acea perfecțiune.

  Când trăim strict după legile omenești, suferim. Când trăim călăuziți de Legile Universale ne vindecăm karma.

  --
  Ultima editare de lovelife : 27 feb 2009 la 11:38
  "Capul plecat sabia nu-l taie, dar nici soarele nu-l vede!" - proverb romanesc


  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 3. #3
  Camelia Avatar
  Camelia este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  noiembrie 2006
  Locatie
  Ploiesti
  Posturi
  2.432

  Implicit Re: Principii si legi spirituale

  SAPTE PRINCIPII HERMETICE

  Principiile adevarului sint in numar de sapte. Acela care le cunoaste si le intelege, poseda cheia magica care va deschide toate portile Templului, chiar inainte de a le atinge. Cele sapte principii hermetice pe care se bazeaza intreaga filozofie hermetica, sint urmatoarele:

  Principiul mentalismului
  Principiul corespondentei
  Principiul vibratiei
  Principiul polaritatii
  Principiul ritmului
  Principiul cauzei si efectului
  Principiul genului (distinctiei).
  Aceste principii vor fi discutate si comentate pe masura ce vom avansa in aceste lectii. Acum chiar voi da de la inceput o scurta explicatie a fiecaruia.  1. Principiul mentalismului

  "Totul este spirit; Universul este mental." Kybalion.

  Principiul implica acest adevar ca "totul este spirit". El explica ca Totul, care este realitate substantiala, aflindu-se in toate manifestarile si aparentele exterioare pe care le cunoastem sub numele de Universuri materiale, Fenomene ale vietii, Materie, Energie, intr-un cuvint tot ce este aparent simturilor noastre materiale este spirit, care in el insusi este incognoscibil si nedefinitibl, insa care poate fi considerat si gindit ca un Spirit Universal. Infinit, Viu. El explica inca, ca "lumea sau universul fenomenal nu-i decit o simpla creatie mentala a totului, subiect al legilor lucrurilor create, ca universul considerat in intregul sau, sau in partile sale, exista in Spiritul Totului, ca in acest Spirit noi traim, noi lucram si sintem noi insine". Acest principiu stabilind natura mentala a Universului, explica usor toate diferitele fenomene mentale si psihice car eocupa un loc atit de mare in atentia publica si care fara explicatie nu sint inteligibile si desfid orice interpretare stiintifica.

  A intelege acest mare principiu hermetic al mentalismului, permite individului sa inteleaga cu usurinta legile Universului Mental si sa le aplice la buna sa stare si la perfectionarea sa.

  Discipolul hermetic este capabil sa aplice inteligent Marile Legi Mentale in loc sa se serveasca de ele la intimplare. In posesia cheii maestriei universale, studentul poate sa deschida nenumaratele porti ale Templului Mental si psihic al Cunoasterii si sa patrunda in el liber si inteligent. Acest principiu explica veritabila natura a Energiei si Puterii, a Materiei si pentru ce si cum ele sint subordonate Stapinirii Spiritului. Unul din Maistrii Hermetici a scris demult: "Acela care intelege adevarul naturii mentale a Universului, este deja bine inaintat pe drumul maestriei". Aceste cuvinte sint tot atit de adevarate astazi, cit erau ele la timpul cind au fost scrise. Fara cheia maestriei (cheia conducatoare, principala, universala) maestria este imposibila si elevul va bate zadarnic la nenumaratele porti ale Templului.  2. Principiul corespondentei

  "Ceea ce este sus, este ca si ceea ce este jos;
  ceea ce este jos, este ca si ceea ce este sus." Kybalion.

  Acest principiu implica adevarul ca este totdeauna un raport constant intre legile si fenomenele diferitelor planuri ale fiintei si vietii. Vechea axioma hermetica il explica in acesti termeni: "Ceea ce este sus este ca si ceea ce este jos; ceea ce este jos este ca si ceea ce este sus". Intelegerea acestui principiu confera mijloace de a rezolva destule paradoxuri obscure si destule secrete ascunse ale Naturii. Exista planuri ale vietii pe care noi le ignoram complet, insa cind noi le aplicam principiul corespondentei, vom deveni capabili sa intelegem mai departe ca nu este posibil sa facem altfel. El se manifesta si se aplica peste tot in Univers, pe diferitele planuri ale Universului material, mental si spiritual; este o lege universala.

  Vechii hermetisti il considerau ca unul dintre instrumentele mentale cele mai importante, cu ajutorul caruia omul este capabil sa rastoarne victorios obstacolele care i se ridica in fata, in fata necunoscutului. Acestuia i-a fost posibil a se indeparta, a inlatura voalul lui Isis pina la punctul de a intrezari intr-o lumina o parte a figurii Zeitei. La fel cum cunoastem principiile geometriei si aceasta cunoastere permite astronomului asezat in laboratorul sau sa masoare distanta dintre astri si sa urmareasca miscarile lor, la fel cunoasterea principiul corespondentei permite omului sa deduca inteligent din necunoscut, cunoscutul. Studiind monada, el intelege arhanghelul.  3. Principiul vibratiei

  "Nimic nu sta, totul se misca, totul vibreaza." Kybalion.

  Acest principiu implica adevarul ca totul este in miscare, totul vibreaza, nimic nu-i in stare de repaus, fapte pe care stiinta moderna le accepta si pe care orice noua descoperire stiintifica tinde sa le verifice.

  Sint mii de ani de cind invatatii vechiului Egipt au anuntat acest principiu hermetic. El explica ca diferentele existind intre diferitele manifestari ale materiei, a energiei, a sufletului si chiar a spiritului, sint consecinta unor proportii inegale ale vibratiei. De la Totul care este Spiritul Pur si pina la formele cele mai grosolane ale materiai, totul vibreaza; cu cit este mai intensa vibratia, cu atit mai inalta este pozitia pe scara. Vibratia Spiritului este atit de intensa si atit de infinit de rapida, incit practic el este in repaos, la fel cu o roata care se invirteste cu o asa de mare rapiditate incit pare ca sta pe loc.

  La cealalta extremitate a scarii, sint formele grosolane ale materiai, ale carei vibratii sint atit de lente incit parca nici nu ar exista, la fel ca si unele sunete de rara frecventa pe care urechea omeneasca nu le poate percepe. Intre acesti doi poli opusi sint milioane si milioane de grade de vibratii. De la corpuscul la electron, de la atom la molecula pina la lumi si universuri, totul se misca, totul vibreaza. Aceasta e la fel pentru energie si pentru forta, care nu sint decit grade diferite ale vibratiei. Aceasta corespunde si planului mental, caruia vibratiile ii guverneaza starea si chiar planul spiritual. Discipolul in hermetism care intelege bine acest principiu si formele sale corespunzatoare, este capabil sa controleze propriile sale vibratii mentale si de asemeni pe ale altora. Maestrii folosesc in mod egal acest principiu in diferite maniere pentru a invinge fenomenele naturii. "Cel care a inteles principiul vibratiei a cistigat sceptrul puterii" a spus un vechi scriitor.  4. Principiul polaritatii

  "Totul este dublu; orice lucru are doi poli; totul are doua extreme; asemanatorul si neasemanatorul au aceeasi semnificatie; polii opusi au o natura identica insa de grade diferite; extremele se ating; toate adevarurile nu sint decit neadevaruri; toate paradoxurile pot fi conciliate." Kybalion.

  Acest principiu implica adevarul ca "totul este dublu, totul are doi poli, totul are doua extreme". Aceste fraze sint vechi axiome hermetice. Ele explica vechile paradoxuri care au facut perplexa atita lume si se exprima dupa cum urmeaza: "Teza si antiteza au o natura identica, insa de grade diferite; contrariile sint asemanatoare si nu difera decit prin gradul lor, polii opusi se pot concilia; extremele se ating; Totul este si nu este in acelasi timp"; toate adevarurile nu sint decit semiadevaruri; orice adevar este pe jumatate fals; sint doua fete ale aceluiasi lucru etc etc.

  Principiul polaritatii explica ca in orice lucru sint doi poli, doua aspecte opuse si ca contrariile nu sint in realitate decit extreme ale aceluiasi obiect intre care sint intercalate grade diferite, de exemplu: caldura si frigul, desi sint opuse sint in realitate un singur si acelasi lucru, ele se disting numai prin diferenta de grade. Consultati termometrul si dv.veti putea vedea daca este posibil de descoperit unde caldura se termina si unde incepe frigul. Nu exista o caldura absoluta si nici un frig absolut. Acesti doi termeni "cald si frig" indica numai grade diferite ale aceluiasi lucru si acest lucru care se manifesta cu frig si cald este numai o varianta a vibratiei. Astfel cald si frig nu sint decit doi poli a ceea ce noi numim "caldura" si fenomenele care le insotesc sint manifestarile principiului polaritatii. Acelasi fenomen este adevarat in cazul luminii si intunericului, care sint unul si acelasi lucru, deosebirea constind intr-o diferenta de grade intre cei doi poli ai fenomenului: cind ne paraseste noaptea si cind incepe ziua.

  Ce diferenta este intre mare si mic; intre facil si dificil; intre alb si negru; intre taios si tocit; intre calm si nelinistit; intre sus is jos; intre pozitiv si negativ; principiul polaritatii explica aceste paradoxuri si nici unul nu poate sa-l inlocuiasca. In planul mental tot acest principiu lucreaza. Sa luam un exemplu extrem insa radical, al urii si al dragostei, doua stari mentale, in aparenta total diferite. Si inca sint grade diferite in ura si in dragoste; de asemeni sint sentimente intermediare pentru care noi folosim cuvintele simpatie si antipatie, care ajung sa se confunde atit de strins incit deseori este o dificultate sa se stie daca vreunul va este simpatic sau antipatic, sau va este indiferent. Aceste sentimente opuse nu sint decit grade diferite ale unui sentiment unic, cum il veti putea gindi si intelege daca veti medita o clipa la aceasta. Mai mult decit toate acestea si hermetistii ii atribuie o deosebita importanta; este posibil de schimbat in propriul sau spirit si in spiritul altora, vibratiile urii in vibratiile dragostei.

  Multi dintre voi care cititi aceste rinduri ati facut experienta personala de tranzitia rapida, involuntara, care poate sa se faca intre dragoste si ura si invers, in propria persoana si in a altora. Veti intelege atunci ca va este posibil sa realizati acest lucru cu ajutorul vointei, folosind formulele hermetice. Binele si raul nu sint decit doi poli diferiti ai aceluiasi lucru; hermetismul cunoaste arta de a transforma Raul in Bine prin aplicarea principiului polaritatii. In totalitate, arta polarizarii este o faza a alchimiei mentale, cunoscuta si aplicata de maestrii vechi si moderni ai hermetismului.

  Intelegerea acestui principiu permite sa modifici polaritatea tot asa de bine ca pe aceea a altora, daca vrei sa consacri timpul si studiul necesar pentru a deveni un maestru al artei.  5. Principiul ritmului

  "Totul se scurge inlauntru sau inafara; orice lucru are durata sa; totul evolueaza, apoi degenereaza; balansul pendulei se manifesta in totul: masura oscilatiei sale la dreapta este asemanatoare cu masura oscilatiei de la stinga. Ritmul este constant." Kybalion.

  Acest principiu implica adevarul ca in orice lucru se manifesta o miscare inainte si inapoi, o miscare asemanatoare unei pendule, ceva asemanator unei maree suitoare si coboritoare, a unei mari pline si a unei mari scazute. Aceasta miscare de plecare si venire se produce intre doi poli al caror principiu al polaritatii ni s-a demonstrat ca exista. Este totdeauna o reactiune si o actiune, un progres si un recul, un maximum si un minimum. Tot asa este pentru toate elementele universului: sori, lumi, oameni, animale, spirit, energie, materie.

  Aceasta lege se manifesta in creatia si distrugerea lumilor, in progresul si decadenta natiunilor; in viata oricarui lucru si in sfirsit in starea mintala a omului; pentru acest din urma lucru, hermetistii apreciaza importanta intelegerii acestui principiu. Hermetistii l-au inteles bine si au gasit ca aplicarea acestuia este universala. Ei au descoperit anumite mijloace pentru a anihila prin ele chiar efectele prin folosirea de formule si metode adecvate. Ei aplica legea mentala a neutralitatii. Ei nu pot anula principiul, nici sa-i opreasca cursul, dar ei au invatat sa-i opreasca, mai bine zis sa-i evite efectele asupra lor insisi si intr-un anumit grad care depinde de gradul de maiestrie. Ei au invatat sa-l utilizeze in loc de a fi utilizati de el. In aceasta si in metode similare consta arta hermetistilor. Maistrul in hermetism se polarizeaza el insusi la punctul unde el vrea sa ramina, apoi neutralizeaza balansul ritmic al pendulei car ear tinde sa-l transporte care celalalt pol. Toti acei care si-au insusit un anumit grad de maiestrie personala lucreaza astfel intr-o oarecare masura mai mult sau mai putin inconstient. Maestrul, din contra, o face constient, prin folosirea vointei sale. Astfel el ajunge sa atinga un grad de echilibru si de fermitate mentala aproape de necrezut din partea maselor care sint tirite inainte si inapoi ca o pendula.

  Acest principiu si principiul polaritatii precum si metodele pentru a le contracara, a le neutraliza, au fost studiate in amanunt de hermetisti si a le folosi constituie o importanta parte a alchimiei hermetice mentale.  6. Principiul cauzei si efectului

  "Orice cauza are efectul sau; orice efect are cauza sa; totul se intimpla conform legii. Hazardul este un nume dat unei legi necunoscute. Sint numeroase planuri ale cauzalitatii, insa nimic nu scapa legii". Kybalion.

  Acest principiu implica faptul ca exista o cauza pentru orice efect produs si un efect pentru orice cauza. El explica ca totul se intimpla conform unei legi, ca niciodata nimic nu se intimpla accidental, neprevazut, ca hazardul nu exista si ca, pentru ca exista planuri diferite de cauza si efect, planul superior dominind totdeauna planul inferior, nimic nu poate scapa in intregime legii. Hermetistii cunosc pina la un punct arta si metodele de a se ridica deasupra planului obisnuit al cauzei si efectului. Ridicindu-se mental la un plan superior, ei devin cauza in loc de a fi efect. Multimile se lasa docil duse, ele asculta la tot ce le inconjoara, la vointele si dorintele celora care sint mai puternice decit ele, la hereditate, la sugestie si la toate cauzele exterioare care le dirijeaza ca pe simpli pioni pe drumul vietii. Maestrii din contra, ridicindu-se pe plan superior, domina sentimentele lor, caracterul lor, calitatile si puterile lor, tot asa de bine ca pe tot ce ii inconjoara. Ei devin stapini in loc de a fi pioni. Ei joaca jocul vietii in loc de a fi jucati si dirijati de vointa altora si de influente exterioare. Ei se servesc de principiu in loc de a fi instrumentul sau. Maestrii asculta de cauzalitatea planului superior insa ei comanda planul lor. Este in aceasta afirmatie o adevarata bogatie de cunostinte hermetice. Le intelege cine va putea.  7. Principiul genului

  "Este un gen in toate lucrurile; totul are principiile sale; masculin si feminin; genul se manifesta pe toate planurile". Kybalion.

  Acest principiu implica adevarul ca genul exista peste tot; principiile masculin si feminin sint in actiune constant. Acesta-i adevarul nu numai pe plan fizic, ci si pe plan mental si chiar pe plan spiritual.

  Pe plan fizic, principiul se manifesta sub forma sexului, pe plan superior el ia forme mai elevate insa este mereu acelasi. Nici o creatie fizica, mentala sau spirituala nu este posibila fara el. Intelegerea legilor sale va arunca lumina asupra multor subiecte care in mod constant au uimit spiritul oamenilor.

  Principiul genului a lucrat intotdeauna pentru a crea si reinnoi. Orice lucru, orice individ, contine cele doua elemente: masculin si feminin sau chiar marele principiu. Orice element masculin are elementul sau feminin; orice principiu feminin are principiul sau masculin. Daca voiti sa intelegeti filozofia Creatiei si a Regenerarii Mentale si Spirituale, trebuie sa studiati si sa intelegeti acest principiu hermetic. El ascunde solutia unui mare numar de mistere ale vietii. Tinem sa va avertizam ca nu e nici o inrudire cu numeroasele teorii, fundamentale, periculoase si degradate, cu invataturile care sint raspindite sub titluri fanteziste si care nu sint decit o prostituare a marelui principiu natural al genului. Astfel de ramasite ale vechilor forme infamante ale cultului falusului tind sa distruga inteligenta, corpul si spiritul; filozofia hermetica s-a ridicat totdeauna cu indignare impotriva invataturilor degradante care conduc la destrabalare, la pasiuni necumpatate si la pervertirea principiilor naturii. Daca pe acestea le cautati, parasiti imediat aceasta carte. Hermetismul nu are nimic care poate sa va fie util in acest sens. Pentru aceia care sint puri (curati sufleteste) totul e pur; pentru acei care sint murdari, totul e murdar.
  2009/2/27 floare
  Legile Universale

  CARMEN HARRA

  (extras din cartea "KARMA DE FIECARE ZI")  A trăi călăuzit de Legile Universale

  Oamenii care și-au accesat codul spiritual sunt mai evoluați, și-au învățat mai multe din lecțiile de viață, au mai multă înțelegere de sine și nivele mai înalte de percepție. Sunt mai înțelepți, au un nivel de maturitate, de armonie și de perfecțiune în gândirea și acțiunile lor. Își trăiesc viețile încercând să creeze pace; s-au reconectat la partea divină din ei și trăiesc în acord cu ea. Acești oameni sunt conștienți de Legile Universale, care ajută în creșterea spirituală și care ajută spiritul să atingă Nirvana, nemurirea și eliberarea de karmă.

  Eu am aflat prima oară de Legile Universale de la bunicul meu (spiritul destrupat al lui Octavian Goga – n.n.) și ele sunt, într-un fel, un ghid ce ne arată cum să trăim. Legile Universale sunt create să ne ajute să ne îndreptăm spre perfecțiune și să ne conectăm la Inteligența Universală. Dacă acționezi în afara lor îți vei crea dezechilibru și suferință. Există multe Legi Universale, dar mă voi focaliza asupra acelora care cred că sunt mai importante.

  1. Legea Karmei: Aceasta este cea mai importantă lege. Menirea acesteia este să te ajute să atingi armonia și echilibrul în viață. Prin intențiile tale, gândurile, emoțiile, cuvintele și faptele tale creezi karmă. Pentru a trăi în perfectă armonie trebuie să-ți rezolvi karma. Trebuie să decizi tu însuți ce trebuie să înveți pentru a-ți rezolva karma și în ce stadiu e karma ta.

  2. Legea Înțelepciunii: înțelepciunea este a ști ce ai puterea să schimbi și ce nu. Este a folosi suferința ta ca pe o cale de a învăța despre tine însuți. Vei experimenta mai
  putină durere în viață, vei învăța lecțiile mult mai liniștit și îți vei preveni și rezolva problemele mai ușor, odată ce capeți înțelepciune. Cu înțelepciune și răbdare orice problemă karmică poate fi rezolvată.

  3. Legea Evoluției: Singura cale de a dobândi înțelepciune este evoluția spirituală. Cu toții trebuie să ne ridicăm deasupra emoțiilor și a ego-ului nostru și să evoluăm în direcția sufletului. De obicei, asta se obține prin multe greșeli și eșecuri. Dacă nu înveți din greșelile tale, dacă nu
  te străduiești să păstrezi direcția sufletului departe de ego și emoții, vei trăi în întuneric și suferință.

  4. Legea Energiei Vibraționale: Suntem cu toții energie care este în continuă mișcare, iar spiritul, care trăiește în noi ca energie, nu moare niciodată. Nimic în univers nu e fix, totul este în permanentă transformare și asta ne include și pe noi cu viețile noastre cu tot.

  5. Legea Unității: Avem o conștiință și o conștiență colective și fiecare dintre noi ne influențăm unul de altul. Suntem cu toții parte din marele întreg.

  6. Legea Iubirii: Suntem aici pentru a ne iubi unul pe altul, nu pentru a ne urî, nu pentru a ucide. Iubirea este răspunsul la orice întrebare, este cel mai important element al fiecărui proces de vindecare. Oamenii au devenit extrem de confuzi în a ști ce este iubirea - dar nu există decât o singură iubire adevărată: iubirea necondiționată. Cu iubirea necondiționată te vindeci pe tine și îi vindeci și pe ceilalți.

  7. Legea Abundenței: Universul a fost creat astfel încât fiecare să aibă tot ceea ce are nevoie. Din nenorocire, lăcomia a creat nevoi peste măsură și a creat un dezechilibru în lume și mulți oameni trăiesc într-un loc al neajunsurilor, departe de abundență. Cu toții am fost meniți să trăim într-o stare de abundență și să ne bucurăm de tot ceea ce ne trebuie, fără limite. Abundența nu înseamnă numai a avea “lucruri”, înseamnă a avea bucurie și fericire și a ajunge să ne cunoaștem pe noi înșine și să ne savurăm viața.

  8. Legea Ordinii Divine: Există o ordine divină în univers, un plan divin. Totul este plănuit și este sub control divin, chiar dacă nu pare așa întotdeauna. Dacă trăim în ordinea divină, în loc să ne ghidăm după legile “fabricate” de oameni, vom trăi în abundența divinului. Dumnezeu știe mai bine; ceea ce poate părea o pierdere azi, va fi un câștig mâine, învață să spui atunci când lucrurile nu ies așa cum ți-ai dorit: “Cedează și lasă-l pe Dumnezeu”, (un corespondent în limba română ar putea fi “Facă-se voia Ta Doamne, nu a mea”- n.t). Puneți-vă toată încrederea în ordinea divină.

  9. Legea Recunoștinței: O parte importantă a evoluției noastre este să învățăm să fim recunoscători pentru tot ce avem, un lucru pe care cei mai mulți dintre noi nu-l facem. Nu lua orice ca și cum ți s-ar cuveni. Fii recunoscător pentru fiecare lucru minunat, mare sau mic, din viața ta.

  10. Legea Armoniei: Universul este menit să fie în perfectă armonie și pace. Dacă nu-l vedem în felul acesta și simțim că universul este haotic, dacă nu-i recunoaștem perfecțiunea, suntem obligați să trăim într-o stare de frică și să cauzăm marele haos pe care mințile noastre l-au creat. A respecta armonia înnăscută a universului înseamnă să trăiești călăuzit de Legile Universale; înseamnă să nu ucizi, să nu minți, să nu urăști, să nu furi, înseamnă să trăiești pe un tărâm al iubirii și al divinului.

  11. Legea Manifestării: Tot ceea ce gândești se manifestă în realitate. Cu 300 de ani în urmă filosoful Descartes spunea: “Gândesc, deci exist”. Felul în care gândim crează realitatea noastră. Gândurile se transformă în fapte, iar faptele noastre devin ceea ce suntem.

  12. Legea Detașării: Suntem aici, pe Pământ, pentru o perioadă limitată de timp, așa că nu ar trebui să ne atașăm prea mult de nici un lucru material sau de o persoană fizică. Atașamentul puternic crează un dezechilibru energetic și vei trăi după egoul sau emoțiile tale. Singura cale de a rămâne în echilibru este a fi în perfectă legătură cu divinul.

  13. Legea atitudinii: Chiar dacă nu poți controla tot ce ți se întâmplă, poți controla reacția ta, poți controla atitudinea ta. Nimic nu te poate răni mai tare decât propria-ți atitudine negativă. Felul în care te tratezi pe tine și îi tratezi pe ceilalți, precum și situațiile din viața ta
  crează karmă.

  14. Legea acceptării: Orice lucru căruia îi opui rezistentă te face să suferi. Să opui rezistentă înseamnă frică; acceptarea este armonie, Nu încerca să schimbi ceea ce nu poți. Căci, adesea, la ce te opui, aceea devii.

  15. Legea Dualității: Există două forțe care lucrează în univers, yin și yang, energia masculină și feminină, și avem nevoie de ambele pentru a trăi în armonie. Există, de asemenea, bine și rău, armonie și haos - există mereu o tensiune a opuselor. Cheia este să nu lași tensiunea să devină distructivă, să nu permiti forțelor și tensiunilor negative să-ți rupă echilibrul.

  16. Legea Trinității: Fiecare dintre noi suntem zămisliți din trei elemente: trupul, mintea și spiritul. Trupul este controlat de ego; mintea este controlată de intelect; și spiritul este controlat de suflet. Piramida este un exemplu al legii trinității. Are trei vârfuri și este simbolul stabilității. Cele trei părți ale trinității trebuie să lucreze la unison și în armonie.

  17. Legea Atracției: Ceea ce ești, aceea vei atrage către tine. Dacă ești negativ, vei atrage mai multă negativitate. Dacă te temi de ceva, acel ceva va apărea în viața ta, așa că, trebuie să-ți elimini teama. Lecțiile pe care trebuie să le înveți ți se vor înfățișa, le vei atrage. Calea de a atrage binele este să fii bun. Calea de a atrage iubire, este să fii iubire.

  18. Legea Divinității: Fiecare dintre noi avem divinitatea înăuntrul nostru. Când devenim conștienți de faptul că suntem divini, putem începe să acționăm într-un fel care să reflecte această divinitate.

  19. Legea Ciclurilor: Toate viețile noastre sunt alcătuite din diferite cicluri. Când ai parcurs un ciclu, va începe altul. Un ciclu durează îndeobște între 9 și 12 ani, și există 4 sau 5 cicluri majore în viața fiecăruia. Fii conștient unde te afli, în care ciclu. Evenimente majore ca mariajul, moartea unui părinte, nașterea unui copil sunt părți ale ciclurilor și crează momente de cotitură întru ajutorarea ta pentru a atinge un nou nivel de conștientă.

  20. Legea Destinului: Destinul este ceea ce îți este menit să experimentezi aici; este suma experiențelor de viață și a lecțiilor pe care le înveți de-a lungul drumului tău. Fiecare dintre noi are destinul său și trebuie să și-l îndeplinească.

  21. Legea Dharmei: în hinduism și budism se folosește cuvântul “dharma” pentru ordinea fundamentală a tuturor lucrurilor. Nu înseamnă nimic mai mult decât faptul că individul trebuie să se comporte în acord cu Legile Universale, cu ordinea divină. Aceasta este misiunea noastră fundamentală, să ne aliniem cu divinul. Dharma și karma lucrează mână în mână. Karma noastră va fi determinată în funcție de măsura în care trăim în concordanță cu dharma.

  Câți dintre noi trăim în fiecare zi astfel încât gândurile și acțiunile noastre să reflecte purele intenții ale sufletelor noastre? Dumnezeu știe, și vreau să spun, Dumnezeu chiar știe, că nici unul dintre noi nu e perfect. Totuși, perfecțiunea există în Lumea Invizibilă și este menirea sufletelor noastre să se străduiască întru acea perfecțiune.

  Când trăim strict după legile omenești, suferim. Când trăim călăuziți de Legile Universale ne vindecăm karma.
  Ultima editare de lovelife : 27 feb 2009 la 11:39
  "Capul plecat sabia nu-l taie, dar nici soarele nu-l vede!" - proverb romanesc


  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 4. #4
  Camelia Avatar
  Camelia este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  noiembrie 2006
  Locatie
  Ploiesti
  Posturi
  2.432

  Implicit Re: Principii si legi spirituale

  Legile oglinizii


  1. Tot ceea ce mă deranjează la altul, nu-mi place, cred că eu aș face mai bine, l-aș schimba, etc.-TOTUL ESTE IN MINE, deci tot ceea ce eu critic în celălalt, luptând împotriva lui-TOTUL ESTE IN MINE.

  2. Tot ceea ce alții critică în mine, luptă să mă schimbe, iar acest lucru mă enervează, mă deranjează, mă irită, etc – înseamnă că NU E REZOLVAT IN MINE. Egoul este cel jignit, deoarece am un ego foarte puternic.


  3. Tot ceea ce alții critică în mine încercând să mă schimbe, dar dacă pe mine nu mă deranjează, atunci ESTE PROBLEMA LOR, neputința lor pe care o reflectă asupra mea, pentru că ei nu pot, nu au curajul să se recunoască în ei înșiși.Nu le convine, le e frică.

  4. Tot ceea ce iubesc în celălalt, IUBESC IN MINE, există în mine, pentru că mă recunosc în persoana celuilalt, pentru că știu că toți suntem unul.


  5. LUMEA CARE MA INCONJOARA E O EGLINDA.
  Dacă mă uit în ea, mă văd pe mine.
  Dacă zâmbesc și lumea îmi zîmbește.
  Dacă mă uit urât și ea mă privește urât.
  Permanent lumea mă oglindește.
  Ultima editare de lovelife : 27 feb 2009 la 11:39
  "Capul plecat sabia nu-l taie, dar nici soarele nu-l vede!" - proverb romanesc


  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 5. #5
  Camelia Avatar
  Camelia este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  noiembrie 2006
  Locatie
  Ploiesti
  Posturi
  2.432

  Implicit Re: Principii si legi spirituale

  Cauzele care duc la aparitia bolilor in viziunea lui Lazarev

  Serghei Nikolaevici Lazarev, un cunoscut bioenergetician rus, a facut o descoperire care ar putea revolutiona intreaga conceptie contemporana asupra diagnosticarii si tratarii bolilor.
  Iata care sunt, in viziunea lui S.N. Lazarev, cauzele care duc la aparitia bolilor:

  1. Prima cauza:

  Multe procese care au loc acum in viata sunt indreptate spre eliminarea blocajelor dintre constiinta si subconstientul omului. Tot ce patrunde in subconstient constituie un ghid al actiunilor si incepe sa functioneze activ. Daca cu 100-150 de ani in urma absolutul subconstientului era in principal apanajul artei, filozofiei, al catorva scoli ezoterice, in prezent acestui proces i s-a raliat medicina.

  Logica constiintei umane este orientata catre supravietuirea corpului fizic. Logica subconstientului, catre pastrarea si dezvoltarea structurilor spirituale. De aceea incercarile de substituire mecanica a acestora in cele mai multe cazuri duc la disparitia uneia din aceste doua componente. Acum subconstientul omului asimileaza murdaria energetica cu o viteza neinchipuita si nu doar pentru ca unii incearca sa patrunda in el, ci si pentru a ti se bloca subconstientul. Sentimentele si trairile negative care patrund in subconstient, nu mai pot fi controlate de om si intrucat sanatatea fizica este strans legata de subconstient, apar niste dependente complicate si niste urmari grave. Cercetarea structurilor karmice demonstreaza, in mod elocvent, la nivelul energetic, porunca biblica: "Respecta pe tatal tau si pe mama ta ca sa se prelungeasca zilele tale pe Pamant…" Raporturile fata de mama si tata trebuie sa fie intotdeauna cele respectate.

  Codul legilor si regulilor care a existat in societate in toate veacurile proteja impotriva destramarii celor mai fine structuri ale campurilor oamenilor. Acum toate acestea sunt pierdute. Relatiile dintre oameni sunt determinate de niste coduri ale campurilor lor. Campul fiecarui om contine cate un set de programe care determina interrelatiile sale cu lumea si cu oamenii. Sentimentele de dragoste, ura, suparare pe care le nutresc cei din jur fata de om corespund cu strictete ce ceea ce-I sadit in karma acestuia. De aceea exista oamnei care sunt in permanenta jigniti, care sufera traumatisme, care sunt invidiati, etc. In campul omului sunt continute programe informationale ale atitudinilor fata de le si programe ale atitudinii acestuia fata de alti oameni. Cand impotriva noastra se intreprinde ceva neplacut, nu e bine sa raspundem in acelasi fel. Ne putem opune doar la nivel fizic, insa la nivelul campului si la nivelul spiritual trebuie sa ne pastram intotdeauna o atitudine de smerenie, de blandete, sa manifestam iubire fata de oameni li sa tinem minte ca orice neplacere este cauzata de imperfectiunea noastra. Acest lucru ne curata karma, ne fereste de boli, ne amelioreaza destinul si sanatatea copiilor. Irascibilitatea in raporturile cu oamenii, rautatea constituie o tentativa de atac bioenergetic nu numai asupra unui individ ci si asupra Universului, provocand deformatii ale structurii campului. "Rugati-va pentru cei ce va blestema si binecuvantati-i pe cei care va urasc…". Aceasta e cea mai puternica aparare impotriva nenorocirilor, bolilor si a aceea ce numim "deochi".

  Foarte multe boli sunt puse in legatura cu faptul ca oamenii nu stiu cat e de periculos ca in perioadele de puternic avant sufletesc, cand sunt indragostiti, de exemplu, iar nivelul energetic al omului creste brusc, sa emane ganduri si stari emotionale negative. Enurezisul nu e o boala, ci primul semnal al unor puternice nereguli ale structurilor spirituale ale copilului. Este o bomba cu explozie intarziata, care nu e obligatoriu sa se manifeste sub forma de boala la copil, ci poate aparea si sub forma de soarta nefericita a copilului, sau de structuri emotionale si psihice deformate. De aceea, orice sentiment al jignirii care a intrat la o mare adancime, sau de care omul nu se poate debarasa timp indelungat reprezinta un mare pericol. Oamenii au incercat, in mod intuitiv, sa dezamorseze aceasta bomba, sa scape de sentimentul de suparare.

  Modalitatile au fost plansul, spartul veselei, injuraturile. Atunci cand insa supararea este tinuta timp indelungat ea devine de cateva ori mai periculoasa si loveste nu doar in cel care o tine dar si in copii lui. Oamenii sanatosi nu-si permit sa tina suparari. In iudaism si crestinism exista Duminica Iertarii, cand omul cere iertare pentru toate ofensele si nedreptatile pe care le-a savarsit cu voie sau fara de voie. Daca acest lucru se face cu sinceritate, atunci intra in functiune mecanismul caintei si are loc autopurificarea in subconstient. Din pacate, sensul caintei este inteles intr-un mod gresit in prezent. Cainta, inainte de toate, nu este un sir de remuscari sterile.

  A te cai inseamna a-ti indrepta toate fortele asupra propriei schimbari si niciodata sa nu-ti mai repeti greselile. In timpul caintei are loc ruperea lantului de cauze si efecte in care o fapta trage dupa sine pe urmatoarea. In iudaism cel care se caieste sau in crestinism talharul rastignit pe cruce care se pocaieste se pot ridica mai sus decat un sfant pentru ca ei au nevoie de eforturi de zeci de ori mai mari decat un om cu karma curata pentru a trai intreaga viata in sanctitate. Rudele noastre si chiar animalele domestice depind de noi, iar daca incalcam legile eticii, acestia pot fi pedepsiti impreuna cu noi. Constiinta omului e ca o mica rotita ce poate fi rotita prin eforturi nu prea mari inainte si inapoi. Subconstientul e ca o roata imensa si grea care este greu de pornit, dar si mai greu de oprit. Stramosii nostri urneau roata subconstientului prin aspiratia catre Dumnezeu, prin iubire si facere de bine. In ultimii 300 de ani noi traim din inertia acestei miscari, fara sa depunem eforturi pentru a o mentine. De aceea acum ne poate ajuta numai aspiratia constienta si neintrerupta catre armonia lumii, catre Dumnezeu. Rezervele karmei omenirii sunt epuizate si doar aspiratiile personale ale fiecarui om vor determina gradul sau de protectie impotriva nenorocirilor.

  2. Cauza a doua:

  Exista un mare pacat pe care il poate comite un om in viata: sa ucida iubirea, pentru ca, inaine de a ucide un om trebuie sa ucizi in tine iubirea fata de acel om. Uciderea sentimentului de iubire reprezinta terenul pe care prolifereaza multe crime si nenorociri.

  Boala poate indeplini diferite functii. Prima este cea de avertizare. A doua este cea de oprire a activitatii care impiedica dezvoltarea normala a omului iar a treia cea de eliminare a mecanismelor care permit raspandirea informatiei negative. Nu trebuie sa uitam ca suntem celulele unui singur organism imens care se cheama omenire care, la randul lui este o parte a unui sistem unitar, Universul.

  In luna a cincea, copilul este intr-o comuniune absoluta cu Dumnezeu si cu Universul. Deoarece pentru o viata normala omul trebuie sa intre periodic in contact cu Universul, el se foloseste pentru aceasta de amintirile din luna a cincea, codate in campul sau. Daca mama sau tatal s-au dezis in acest timp de copil iar in timpul unui scandal intre soti acest lucru se poate intampla si la nivelul subconstientului, in mod automat copilul mosteneste nu numai programul propriilor copii dar si al Universului. Celula poarta programul de distrugere a organismului. Organismul reactioneaza in mod corespunzator. Blocarea acestui program este posibila numai prin aspiratia catre Dumnezeu si printr-o mare iubire. Daca omul nu face acest lucru disparitia familiei este inevitabila. Copiii au acum capacitati bioenergetice de zeci de ori mai mari decat copii stramosilor nostri. Insa noi acordam prea putina atentie dezvoltarii lor spirituale concentrandu-ne mai ales in directia orientarii lor profesionale, asupra bunastarii materiale viitoare a urmasilor nostri. Pana la nastere, fatul interactioneaza puternic cu lumea inconjuratoare. Asupra structurii spirituale si a starii lui fizice exercita o puternica influenta structura spirituala si comportamentul etic al mamei. In luna a cincea, fatul, daca est in comuniune cu Dumnezeu, primeste de la El o suma de calitati.

  In lunile 3 si 4 femeia trece niste incercari. Acestea pot lua cele mai neasteptate forme si de modul in care acestea sunt trecute depinde caracterul si viata viitorului copil. Orientarea catre valorile spirituale sa fie mai puternica decat toate celelalte tendinte. Principala informatie ereditara se transmite nu numai prin intermediul campului. Mama este indisolubil legata prin camp de copilul ei si de aceea trairile emotive ale mamei se rasfrang asupra copilului. Daca este vorba de ura, de separare de omul iubit, acest lucru va insemna o adevarata catastrofa pentru el. Structura negativa a campului femeii determina multe din viitoarele nenorociri ale copilului. Soarta si caracterul viitorului copil se formeaza in campul inforenergetic al parintilor, inca inainte de conceptie. In momentul conceptiei, ele deja exista si-i determina viitorul. De aceea daca parintii au dubii daca sa dea sau nu nastere copilului, are loc un atac asupra acestro structuri, deformarea lor sau chiar distrugerea lor partiala. Extrem de negativ se repercuteaza asupra structurilor campului viitorului copil planificarea brutala a sexului acestuia, dorinta unuia dintre parinti de a avea numai baiat sau numai fata. Chiar si numai simpla indoiala asupra dorintei de a avea un copil, nemaivorbind de tentativa de a scapa de el, constituie o demolare a destinului sau, a fericirii si sanatatii sale, a structurilor de comunicare si solidaritate cu oamenii.

  Este foarte important ca in timpul bolii copilului sa cream conditii pentru insanatosirea lui corecta. Parintii trebuie sa se gandeasca inainte de toate la spiritul copilului si abia dupa aceea la trupul sau. Din acest motiv indoparea copilului cu medicamente si mancare nu poate decat sa-i faca un rau. Cu iubirea poti vindeca dar cu atasamentul poti dor sa faci rau. De aceea in timpul bolii copilului foarte multe depind de comportamentul, de etica si chiar de regimul alimentar al parintilor.

  Renuntarea la carne, alcool, delicatese, supraalimentarea sunt chiar mai importante pentru parinti decat pentru copii. Orice suparari si reprosuri ale parintilor, unul fata de celalalt car si fata de lumea din jur, trebuie eliminate. Starea sufleteasca a parintilor este starea sufletului si trupului copilului. Pentru a-l pazi pe copil de boli si necazuri parintii trebuie sa inteleaga lucrul cel mai important: copilul trebuie sa fie sanatos sufleteste. Lipsa dorintei de a invata apare la copil foarte simplu. In timpul sarcinii mama se debaraseaza de sentimentele fata de sot, de sopii sau fata de lumea din jur. Aceasta duce la formarea unui program de renegare a campului informational al Universului care blocheaza capacitatile copilului de a lucra cu informatia. Copilului ii vine greu sa invete si el refuza sa faca acest lucru. O mama iubitoare care nu-si permite si nu permite nimanui sa se indoiasca de sentimentul de dragoste si de comuniune cu Divinitatea, va da nastere unor copii talentati.

  Numele dat copilului se intipareste in campul sau bioenergetic si depinde de karma aceluia al carui nume il poarta. Inainte copiilor li se dadeau nume de sfinti – si nu era deloc intamplator. Karma sacrosanta, pura a sfantului se unea cu cea a copilului protejandu-l si actionand in favoarea lui. Dandu-i copilului numele unei rude, riscam deoarece greselile si viciile sale va trebui sa le ispaseasca cel care i-a luat, adica odata cu numele, si o parte din karma, copilul. De aceea, dandu-i copilului numele unui muritor, este necesara blocarea partii negative a karmei, rugandu-ne la Dumnezeu in gand ca in numele copilului sa intre numai ceea ce este luminos, ce aspira spre dragoste, comuniune, noblete, spre Dumnezeu, in numele acelui om in cinstea caruia ne botezam copilul.

  Multe femei stiu ca sanatatea li se amelioreaza dupa nasterea copiilor. Iubirea pe care o nutreste mama pentru copil ii innobileaza structurile campului ei ameliorandu-i starea fizica. Dar mai este o cauza pe care oamenii n-o banuiesc. Mama transfera bolile sale copilului, adica tulburarile sanatatii prin care mama iti ispasesete propria karma, trec in campul copilului iar acesta incepe sa fie bolnav. Karma se imparte intre copil si mama. Cum se recunosc deformarile din campul copilului? Copii sufera de alergii, fac des pneumonii, au probleme cu rinichii. Nu-i promiteti niciodata copilului ca-i veti cumpara delicatese sau jucarii. Copilul trebuie sa se gandesca la satisfactii spirituale. Promiteti-i ca-l veti duce la teatru, la muzeu. Omul viseaza la nivelul unor structuri foarte fine ale campului iar penetrarea in acele zone a ceea ce este material, pamantesc coboara incredibil de jos omul. Faceti-i cadouri cand nu se asteapta.

  Mama care promite copilului diferite lucruri materiale, in schimbul unor rezultate la invatatura sau a cuminteniei face din el un sclav al carui stapan va fi lucrul promis. In acest mod ea, fara sa vrea, creeaza un program de nimicire a tot ceea ce e sfant in favoarea unor avantaje materiale. Aceasta a fost si principala cauza a disparitiei civilizatiilor precedente. Omul care iubeste, nutreste asemenea sentimente incat uciderea lor, in altcineva sau in el, reprezinta o crima imensa. Daca ne luam dupa logica obisnuita, sterilitatea poate fi eliminata prin interventie chirurgicala. Insa distrugand iubirea, sentimentul contactului cu Universul, femeia care ucide iubirea in barbatul care o iubeste distruge structurile spirituale fine atat ale ei, cat si ale barbatului. Copilul nascut in astfel de conditii poate avea niste structuri deformate ale spiritului. Organismul feminin blocheaza aceasta posibilitate, refuza sa conceapa un copil care sa fie grav bolnav sa moara sau sa faca rau altora. Noi consideram in mod obisnuit ca aceasta este o boala si ne luptam cu noi insine, cu propriul organism care incearca sa ne salveze familia de la pieire. "Boala nu te lasa sa pacatuiesti" se spune in Biblie.

  Cauza miopiei o constituie deformarea structurilor campului la nivelul capului determinate de sentimentul de ura din structurile stabile ale campului uman. Aceste structuri nu dispar dupa interventia chirurgicala de indepartare a miopiei ci continua actiunile distructive la nivelul campului, se transfera asupra acestor organe sau asupra paramentrilor spirituali ai omului. Barbatul si femeia care se iubesc isi imbunatatesc karma, se vindeca pe ei si si copii lor.

  3. Cauza a treia:

  In viata de zi cu zi ne permitem adeseori sa-i vorbim de rau pe altii, pe noi, sa ne plangem de soarta. Se dovedeste ca acest obicei are ca urmare distrugerea… dintilor. Cele mai periculoase sunt vorbele rele la adresa parintilor, rudelor, urarea raului oamenilor apropiati. Cauza paradontozei o reprezinta barfirea tatalui, suprasolicitarea karmei si alimentatia incorecta. Echilibrarea emotionala si coborarea agresivitatii subconstiente sunt facilitate de utilizarea regulata, in alimentatie, a verdeturilor.

  Prin ce sunt periculoase vorbele si gandurile rele? Cand ne gandim la cineva se creeaza o punte energetica intre noi si cel la care ne gandim. Are loc un schimb de informatie si de energie. De aceea orice gand rau reprezinta un atac energetic care poate aduce prejudicii. Chiar si pactul interior cu omul care barfeste poate fi periculos. Barfa, gandurile urate despre oamnei reprezinta un traumatism aplicat omului impotriva acestea sunt indreptate si in acelati timp, distrugerea prorpiilor structuri karmice. Cuantul intensifica orice program. In prezent energetica Pamantului este de asa natura incat si gandurile rauvoitoare despre un om sunt suficiente pentru a-i produce un rau.

  Ne atacam si ne omoram unul pe altul in mod sistematic de multe ori fara sa ne dam seama de asta. Are loc un proces sub forma de avalansa al autodistugerii fara ca nici macar sa fie necesara conectarea unor trairi negative. Este suficient potentialul negativ acumulat pana in prezent de omenire. De aceea acum nu e suficient sa fii bun si sa nu faci rau nimanui. Subconstientul nostru e intr-atat de deformat, incat nici suportarea raului nu e o conditie suficienta pentru pastrarea integritatii sufletului si a trupului. In situatia actuala, principala conditie pentru supravietuire o constituie eforturile constiente indreptate spre schimbarea propriei persoane. Nu e suficeint sa fii bun, trebuie sa fii activ de bun. Orice om bun sau normal are sansa de a pieri. "Iubiti-va dusmanii" este un apel la esenta spirituala a omului de a nu reactiona printr-o lovitura la un atac energetic. Omul care-si incepe ziua cu rugaciunea: "Doamne, da rudelor si cunoscutilor mei sanatate, iar mie rabdare", se va asigura impotriva multor pacate.

  Aprecierea negativa a cuiva produce o puternica scadere a energiei. Daca omul barfeste pe cineva, el ii produce un traumatism persoanei respective, propriului camp si pierderea energiei. "Nu judecati, ca sa nu fiti judecati – caci cu ce masura masurati, cu aceea vi se va masura". Traumatismul produs de vorbele urate se poate manifesta nu neaparat la nivelul fizic si nu neaparat brusc. Poate incepe destramarea structurilor spirituale iar cand apar nenorocirile, bolile rudelor sau copiilor, omul abia daca iti mai aduce aminte de vorbele spuse si nu-ti va da seama ca pricina nenorocirilor a fost barfa. Care este numitorul comun al persoanelor longevive? Alimentatia este diversa, comportamentul de asemenea. Singurul lucru comun tuturor este bunatatea sufleteasca. Murim devreme, pentru ca in permanenta ne ruinam sufletul si trupul. Japonezii sunt poporul cel mai longeviv, dar si cel mai politicos din lume. Cele mai periculoase vorbe sunt vorbele rele impotriva omului iubit. Gradul de comuniune la nivelul campului poate fi diferi; intre cei ce se iubesc el atinge cele mai inalte cote. Sentimentul de iubire il inalta pe om, nivelul energetic al indragostitului este foarte inalt si de aceea orice influentare negativa a acestuia devine extrem de periculoasa.

  Cand compatimiti pe cineva, nu sunteti de acord cu boala lui, cu nenorocirea lui, va ganditi doar la la consecinte, uitand de cauzele aparitiei acestora si, prin aceasta, favorizati destramarea spiritului.

  4. Cauza a patra:

  Vampirismul energetic este o ocupatie nu tocmai inofensiva. Influentarea oamenilor la un asemenea nivel al campului este cu mult mai dificila decat ne putem inchipui. Vampirismul inseamna nu doar furtul unei anumite cantitati de energie, incalcarea invelisului campului si crearea conditiilor pentru pierderile ulterioare de energie dar si prejudicierea structurii fine a campului care poate duce la deformarea liniilor karmice ale destinului, sanatatii, psihicului. Dupa un furt masiv de energie apar devieri psihice.

  Omului care incepe sa se foloseasca de energia altuia i se inchid canalele de comunicare cu Universul iar el este nevoit sa ia din ce in ce mai multa energie. Astfel pot aparea boli grave si chiar moartea. Inceputul acestui proces sta in egoismul exacerbat manifestat in ganduri, emotii sau fapte, in neintelegerea unitatii lumii. Aceasta blocheaza canalele de legatura cu cosmosul si provoaca o cadere energetica. Acest proces e greu de oprit. El condamna copii "vampirului" la niste boli grave, intrucat acestia se nasc cu canalele de legatura cu Universul inchise si atunci fie ca sunt supusi vampirismului, fie ei insisi vor deveni vampiri si vor continua distrugerea propriului suflet. Cum procedeaza oamenii care au nevoie de energie? Ei infurie, chinuie victima, cauta diferite mijloace de a subjuga omul pentru ca a lua de la unul egal tie e complicat. E mai usor sa iei de la acela pe care l-ai subjugat. De ce devine omul sadic? Parintii sai au renegat comuniunea cu lumea, au renegat inaltele sentimente ceea ce a dus la inchiderea completa a canalelor care-i unea cu Universul. A inceput degradarea si destramarea structurilor campului. Energia nu putea fi procurata din alta parte decat de la oameni. Daca este vorba de un copil, acesta incepe sa-si irite mama, s-o necajeasca. Ea incepe sa tipe in permanenta, se infurie si ii cedeaza energie. Copilul isi bate joc de colegii de joaca, ii jigneste, chinuie animalele, rade si isi bate joc de cei varstnici in scopul obtinerii energiei.

  Prin urmare, provocarea de chinuri fizice si spirituale unui alt om este una din formele de vampirism. Putini cunosc cat de grava e pedeapsa pentru vampirism si cat de putine sunt sansele de a iesi din aceasta situatie. Unul din mijloacele spirituale de aparare impotriva unui om certat cu regulile eticii, care incearca sa fure energie, il constituie rugaciunea pentru ca aceasta constituie in acelasi timp si un ajutor pentru corectarea deformatiilor structurilor sale spirituale. "Rugati-va pentru cei ce va blestema si binecuvantati-i pe cei ce va urasc."

  5. Cauza a cincea:

  Cu totii cunoastem zicala: "De morti numai de bine". De ce? Intre lumea fina a mortilor si lumea noastra fizica sunt posibile contacte iar daca ele apar, acest lucru dauneaza ambelor lumi. "Sudarea" campurilor unui om viu si ale unui om mort are loc atunci cand sunt incalcate legile supreme.

  Religia si obiceiurile de inmormantare la toate popoarele sunt orientate spre despartirea campurilor celor vii de ale celor morti. Daca omul pastreaza pica celui decedat, acest lucru se reflecta negativ asupra sa si poate duce la diferite boli, tulburari psihice, schimbarea caracterului. Supararea omului inainte sa moara poate duce de asemenea la contopirea campurilor si probabil de aceea trebuie indeplinita ultima dorinta a celui aflat pe moarte. Daca pana la nasterea copilului femeia a facut un avort, campul embrionului mort se poate uni cu campul copilului nascut ulterior iar acesta poate fi bolnavicios, fricos, obsedat.

  6. Cauza a sasea:

  Orice gand legat de sinucidere este extrem de periculos si de distructiv pentru om si pentru descendentii lui. Starea pe care medicii o numesc "depresiva" este lipsa dorintei de a trai, uneori ascunsa si care poate provoca multe maladii, poate aduce prejudicii destinului, caracterului. Care este motivul acestei lipse a dorintei de a trai? In primul rand este vorba de un program de autodistrugere care se formeaza in campul bioenergetic daca vreunul din ascendenti a nutrit mult timp ganduri de lipsa a dorintei de a trai sau a comis tentative de sinucidere.

  Chiar daca aceste lucruri s-au intamplat cu 3-4 generatii in urma, programul ramane stabil si se transmite ereditar urmasilor. Acest program poate fi o urmare a lipsei dorintei parintilor de a avea copii. Campul omului are un sistem defensiv fata de lumea inconjuratoare care este insa total deschis parintilor. Cele mai mici greseli ale parintilor in timpul sarcinii fata de viitorul copil creaza in campurile acestuia un program distructiv. Acest program este de lunga durata pentru ca este conceput de parinti. Deceptia in legatura cu faptul ca fiica sau fiul e mic si slab, bolnavicios, nemultumirea legata de sexul copilului, de aspectul sau, de capriciile noului nascut, daca toate acestea sunt mai puternice decat dragostea pentru el, mai puternice decat constientizarea faptului ca un copil e un dar divin, atunci trairile negative trec in profunzimea campului sau in subconstient si declanseaza mecanismul autodistrugerii.

  O deceptie puternica a tatalui, chiar si in decursul unei singure zile, pentru faptul ca i s-a nascut o fiica si nu un fiu, poate duce, peste ani de zile, la nenumarate tentative de sinucidere ale fiicei ceea ce se va transmite si urmasilor ei. Programele subconstiente care se gasesc in campul copiilor trec, o data cu varsta si, in special, la inceputul maturizarii sexuale in constiinta si astfel incep disensiunile dintre copii si parinti. Cinci minute de dezicere de copil pot costa ani multi de izolare, reprosuri, suparari, ura. Omul trebuie sa iubeasca lumea din jur. Daca acest sentiment ii lipseste, in suflet i se instaleaza o stare de disconfort, de chin spiritual. Omul incearca sa-si suprime aceasta durere spirituala cu orice mijloace. Astfel se ajunge la consumul de droguri, la alcoolism, la diverse forme de toxicomanie. Adevarata cauza a narcomaniei si alcoolismului este un nivel scazut al iubirii in sufletul omului. Aceasta stare apare din cauza unor puternice frustrari, a reprimarii iubirii fata de oameni. Iubirea inseamna armonie.

  Trecutul, prezentul, viitorul sunt obiecte ale iubirii. Situatia care s-a crea acum in lume corespunde nivelului spiritual contemporan al omenirii. Se cheltuie tot mai multi bani pentru narcotice si pentru lupta impotriva acestora insa fara succes. Lupta trebuie dusa cu cauza care determina consumul acestora. Iar cauza o constituie nivelul scazut al iubirii interioare a omenirii. Respingerea iubirii pentru Dumnezeu si a simtamintelor divine fata de parinti si de copii, fata de sine si de omul drag, fata de natura nevie si fata de lumea inconjuratoare a devenit ceva obisnuit in viata noastra. Toate aceste incalcari declanseaza programul de distrugere a iubirii care are drept rezultat cresterea in cascada a cruzimii pe care n-o poti stinge cu alcool sau droguri. Pentru a iesi din impas omenirea trebuie sa reinvete sa iubeasca. Totul. Iubirea este o arta complicata care trebuie invatata printr-un efort permanent. Dar acum cand mama jigneste prin cuvant, privire, gest, nemaivorbind de faptele copiilor sai, ea nu intelege ca initiaza in copil un program care peste un an, doi poate sa-l impinga sub rotile masinii, sau sa-i provoace o boala grava. Omul s-a obisnuit sa considere ca iubirea este una din trairile sale de care poate dispune dupa bunul sau plac.

  Este o conceptie gresita. Iubirea este acel intreg a carei parte suntem, ea imbratiseaza intreaga lume. Iubirea si viata ni se daruiesc si n-avem nici un drept sa atentam la ele.

  7. Cauza a saptea:

  Multi dintre noi pot da un raspuns corect la intrebarea: "Ce-i aceea hrana?". Hrana influenteaza in primul rand structurile campului uman. Omul asimileaza hrana prin prima chakra. Printr-o alimentatie corecta poate fi vindecat un om. "Si a spus Dumnezeu: iata, v-am dat tot felul de ierburi care imprastie samanta cata se gaseste pe intreg Pamantul si tot felul de pomi care fac roade si raspandesc samanta sa va fie de hrana." In "Baghavat-Gita" se interzice consumarea hranei care a stat mai mult de trei ore dupa ce a fost gatita pentru ca este o hrana "murdara", fiind buna doar pentru trup in ea nemaigasindu-se nimic pentru suflet. In hinduism exista notiunea de "carne necusera". Este vorba despre carnea care contine sange si ea nu se foloseste in nici un caz la gatit. De ce? Sangele este pastratorul datelor despre viata corpului fizic, in el sta toata informatia privind bolile, simturile si trairile emotionale pe care le incearca animalele la taiere. Stramosii nostri erau mult mai destepti decat noi, cand se inchinau inainte de sacrificarea animalului, cerandu-i iertare pentru faptul ca erau nevoiti sa-l intrebuinteze ca mancare.

  In acest fel, ei blocau consecintele negative, pe care noi acum le inghitim fara sa ne pese. Se spune ca nu e bine sa citesti in timpul mesei. Mancatul cu cartea sau ziarul in fata, in fata televizorului, dezbaterile politice si familiale la masa pot traumatiza sufletul omului pentru ca in timpul mesei informatia trece liber in subconstient. Pe acest fapt este bazat ritualul impartasaniei, adica punerea in contact cu Dumnezeu. Daca insa, in timpul impartasirii, preotul se gandeste la treburile sale pamantesti, atunci contactul cu Divinitatea nu se realizeaza. In fiecare om exista un suflet, inceputul sacru, ceva omenesc si ceva animalic. In stare normala trupul trebuie sa primeasca hrana de la suflet, sufletul de la spirit iar spiritul de la Dumnezeu. Excluderea oricarei din aceste verigi este inadmisibila iar viata bazata doar pe principiul primitiv al imbuibarii trupului fara a da atentie si celorlalte verigi, reprezinta calea cea mai sigura spre regres.
  Ultima editare de lovelife : 27 feb 2009 la 11:40
  "Capul plecat sabia nu-l taie, dar nici soarele nu-l vede!" - proverb romanesc


  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 6. #6
  Camelia Avatar
  Camelia este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  noiembrie 2006
  Locatie
  Ploiesti
  Posturi
  2.432

  Implicit Re: Principii si legi spirituale

  Legile divine  Totul curge în viață supunându-se legilor sau principiilor universale. Nu trebuie neapărat să cunoaștem sau să înțelegem legile pentru a le respecta, dar dacă nu le cunoaștem, nu vom înțelege niciodată complet cum am realizat ceea ce am dorit sau de ce am gresit. Ne e mai ușor să reusim când înțelegem aceste legi și modul în care le aplicăm pentru a crea conștient.

  Legile universului formează un argument solid pe care să ne construim viața. Sinergia cu care acționează aceste legi poate aduce rezultate extraordinare. Sarcina noastră este să înțelegem și sa aplicam aceste legi, să le folosim pentru a manifesta viața pe care ne-o dorim și care se află în armonie cu misiunea sufletului. Odată ajunși în acest punct, orice devine posibil. Din moment ce totul este legat în univers prin vibrații de energie, când misiunea sufletului nostru va începe să-și manifeste propria vibrație, va aduce toate elementele de care avem nevoie exact la momentul potrivit, în locul potrivit și cu oamenii potriviți. Se creează o sinergie între toate componentele și, ca prin minune, totul începe să capete un sens magic și totul se îmbină perfect!

  Înțelegerea unor concepte la nivelul constiintei constituie primul pas către integrarea lor conștientă în viață. Dar pentru a stăpâni utilizarea acestor legi în procesul conștient de creare a vieții, trebuie să ne dăm seama cum ne influențează ele viața acum.


  Legea unimii

  Legea egalității

  Legea reflectării

  Legea vibrației

  Legea polarității

  Legea ritmului

  Legea cauzei și a efectului
  "Capul plecat sabia nu-l taie, dar nici soarele nu-l vede!" - proverb romanesc


  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 7. #7
  Camelia Avatar
  Camelia este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  noiembrie 2006
  Locatie
  Ploiesti
  Posturi
  2.432

  Implicit Re: Principii si legi spirituale

  Legea vibrației  Legea vibrației susține că tot ce există în univers se află într-o stare continuă de vibrație. Universul cu tot ceea ce cuprinde el este alcătuit din energie. Totul este energie în mișcare. Scaunul pe care stăm este energie în mișcare, la fel casa în care locuim, pământul pe care călcăm, mâncarea pe care o mâncăm, cerul pe care-l vedem, aerul pe care-l respirăm, trupul – totul este energie în mișcare la nivel fundamental. Materia solidă este energie care vibrează în ritm foarte lent și cu frecvență joasă, în vreme ce aerul are o vibrație foarte rapidă și cu frecvență înaltă. Vibrația Spiritului este atât de intensă și atât rapida, încât practic el este în repaos, la fel ca o roata care se învârte cu o așa de mare rapiditate încât pare că stă pe loc. Gândurile reprezintă tot energie în mișcare. La fel și acțiunile, iar obiceiurile sunt tipare repetitive a energiei aflate în mișcare.

  Noi nu putem nici să creăm, nici să distrugem energia – nu putem decât s-o transformăm în ceva nou. Asta înseamnă că toată energia care a existat și va exista vreodată există și acum într-o formă sau alta. Trupul nostru s-a format prin fuziunea unui ovul cu un spermatozoid, ei înșiși rezultatul procreerii și al evoluției de când a apărut viața pe Pământ. Obiceiurile noastre s-au format ca efect al tiparelor noastre de gândire și al socializării, influențate de mentalități care s-au schimbat și s-au transformat milenii de-a rândul.
  Prin urmare, dacă vrem să schimbăm un obicei, nu-l putem distruge. Putem doar să-l transformăm într-unul nou. Dacă vrem să ne schimbăm modul de a gândi, nu putem distruge vechea gândire – putem doar s-o transformăm într-una nouă.
  Una dintre cele mai înalte și mai puternice forme de energie o reprezintă gândul. Gândul este energie electrică vibrând la o frecvență foarte înaltă. Fiecare gând produce o vibrație, care călătorește prin univers și începe să prindă formă. Acel gând s-a născut dintr-o altă formă de energie și va exista, sub o formă sau alta, pentru totdeauna. Acest fapt înseamnă că avem o uriașă responsabilitate în privința supravegherii și disciplinării gândurilor noastre. Gândurile formează câmpuri de energie care călătoresc din mintea noastră către lumea exterioară. Un gând trecător va primi puțină energie, dar dacă acel gând începe să se dezvolte și noi îi acordăm atenție, devine tot mai puternic. Cu cât i se dă mai multă atenție, cu atât are mai multă influență asupra lumii noastre și a relației noastre cu ea.

  Legea atracției

  Legea atracției este una dintre cele două legi care derivă din legea vibrației si care ne spune că asemănarea duce la apropiere - că vom atrage energii similare cu a noastră și cu cea a subiectului asupra căruia ne concentrăm gândurile. Vibrațiile cu frecvențe similare se atrag, cele cu frecvențe diferite se resping. De aceea atragem lucrurile asupra cărora ne concentrăm, la care ne gândim sau cărora le dăm energie. Lucrul la care ne gândim îl facem adesea să se manifeste. Când gândim pozitiv, atragem spre noi oameni și situații pozitive. Când gândim negativ, atragem oameni și împrejurări nega tive. Ce se aseamănă se adună, atragem spre noi ceea ce noi înșine proiectăm în afară. Ceea ce căutăm este exact ceea ce vom găsi. Ne definim așteptarea în minte, iar mintea noastră va reacționa în consecință. Energia pleacă în univers sub forma unui gând sau a unei comenzi, astfel că vom atrage obiectul la care ne-am gândit.
  Există un câmp de vibrație energetică numit aură, care în conjoară toate obiectele și ființele umane. Vibrația trupului cre ază aura, iar gândurile și modul în care procesăm experiențele vieții o guvernează. Câmpul energetic vibrează cu o frecvență mai mare în jurul oamenilor care utilizează niveluri mai ridicate de conștien tizare lucidă. Pentru cei care sunt mai puțin conștienți și care trec prin viață "pe pilot automat", câmpurile energetice vibrează cu o frecvență mai joasă.

  Legea schimbării

  A doua lege derivată, legea schimbării, ne spune că, din moment ce totul este energie și energia se află într-o mișca re continuă, totul se schimbă în mod constant. În ultimă instanță, există doar schimbare. Nimic nu rămâne vreodată la fel. Toți cunoaștem persoane care nu se simt în siguranță decât dacă lucrurile rămân așa cum sunt. Schimbarea produce teamă, pentru că deschide ușa spre necunoscut. Oamenii vor accepta situații neplăcute pentru simplul motiv că li se pare mai ușor sau mai sigur decât să schimbe ceva - li se pare că măcar știu ce urmează să li se întâmple, chiar dacă este rău. Dacă fac vreo schimbare, intră într-o lume dincolo de sfera lor de experiență.
  Celor cu o capacitate înalt dezvoltată de conștientizare și cu un simț mai dezvoltat al posibilităților oferite de viață, ideea de a merge înainte pe valurile schimbării li se pare mult mai puțin amenințătoare. Sunt mai siguri pe ei și au mai multă încre dere că, într-un fel sau altul, universul le va purta de grijă. Pentru ei, schimbarea poate fi chiar incitantă, pentru că există mereu ceva nou - o nouă șansă, o provocare inedită, un nou dar din partea vieții.

  Nici aici nu se pune problema încălcării acestei legi, ci de a o înțelege corect întrucât conține în ea întreaga cheie a transformării. Pentru a ne schimba starea de spirit sau stările mentale e suficient să ne schimbăm vibrația. Orice om își poate schimba vibrația printr-un efort de voință, fixând atenția pe starea de voință. Voința conduce atenția și atenția modifică vibrația. Dacă ne cultivăm arta atenției cu ajutorul voinței vom găsi secretul stăpânirii sentimentelor și stărilor mentale.
  Orice gândire, orice emoție și orice stare mentală are procentul corespunzător și gradul său de vibrație. Grație unui efect de voință a individului, sau a mai multor indivizi, aceste stări mentale pot fi reproduse, la fel cum este posibil a se reproduce un sunet muzical ce face să vibreze un instrument într-o anumită manieră, la fel cum se poate reproduce o culoare facând imediat obiectul să vibreze. Prin cunoașterea principiului vibrației la fenomenele mentale, fiecare își poate polariza spiritul său, putând să-l facă să aibă gradul de vibrație dorit. Se obține astfel un control perfect al stărilor sale mentale, a caracterului său etc.
  Principiul vibrației există la toate fenomenele produse de marii înțelepți, care sunt capabili în aparență să înlăture legile naturii, deși în realitate nu fac decât să utilizeze o lege pentru a se apăra contra alteia, un principiu pentru a desființa efectul altora și care obțin rezultate uimitoare, schimbând vibrațiile obiectului material și a formelor de energie, săvârșind astfel ceea ce se cheamă în mod curent minuni.
  Manifestările gândirii, emoției, voinței, dorinței sau oricărei stări sau condiții mentale sunt însoțite de vibrații, din care o parte sunt exteriorizate și tind să influențeze prin inducție spiritul altor indivizi. În consecință, e important sa fim atenți la toate manifestările individuale, să le armonizăm și să le stăpânim, întrucât au repercursiuni asupra întregului univers.

  În acest proces de transformare, armonizare și control, de imens ajutor ne sunt îngerul păzitor, arhanghelul Mihail, arhanghelul Uriel, arhanghelul Gabriel, arhanghelul Metatron, îngerii cunoașterii, ai discernământului, ai înțelegerii, îngerii înțelepciunii, ai armoniei.
  "Capul plecat sabia nu-l taie, dar nici soarele nu-l vede!" - proverb romanesc


  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 8. #8
  Camelia Avatar
  Camelia este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  noiembrie 2006
  Locatie
  Ploiesti
  Posturi
  2.432

  Implicit Re: Principii si legi spirituale

  Legea unimii  Legea Unimii afirmă că tot ceea ce vine din Dumnezeu este de la Dumnezeu. Orice își are originea în întreg, aparține întregului. La fel cum Dumnezeu nu poate fi divizat, nici o expresie a lui Dumnezeu nu poate fi divizată. Fiecare este întreg și complet. Nici o expresie a lui Dumnezeu nu are vreo lipsă și toate expresiile lui Dumnezeu sunt Bune. Aceasta este legea care a făcut posibilă crearea lui Adam, primul om. Aceasta este semnificația cuvintelor din Geneză, când se spune că omul a fost făcut “după asemănarea Sa”.

  Dumnezeu, Esența Creatoare a Tot Ceea Ce Este, nu poate fi descris pe deplin.
  Dar, deși nu-L putem descrie complet prin folosirea cuvintelor și conceptelor, noi Îl putem experimenta pe Dumnezeu. Această trăire este, în mod esențial, MISTICA. Este trăirea pe care au avut-o profeții. Ei au experimentat starea de a fi Una cu Dumnezeu.
  Ei au venit la Dumnezeu cu evlavie si respect, dar nu cu frică. La urma urmei, nu se apropiau de “un altul”, ci de sursa – de creatorul lor. La fel ne apropiem și noi de Dumnezeu, cum vine un fiu sau o fiică la Tatăl sau la Mama sa. Ne apropiem cu mintea și inima deschise, căutând sfat, înțelepciune, călăuzire, înțelegere și sprijin.

  Iisus ne-a spus că Împărăția Cerurilor sălășluiește în interiorul nostru. Cu toate acestea, mulți dintre noi am căutat în zadar să-l găsim pe Dumnezeu în afara noastră.
  Învățăm să venim la Dumnezeu cu mâinile goale, să venim la altar cu smerenie și respect. Învățăm să vorbim direct cu El, din inima noastră – și să-I cerem îndrumare sau ajutor. Aceasta este adevărata rugăciune. Ea vine din străfundul inimii și este sinceră.
  Atunci când venim la Dumnezeu, intrăm în templul interior. Ne deschidem posibilității de a primi iubirea, grija și îndrumarea lui Dumnezeu. Ne deschidem către posibilitatea ca, indiferent cât de mult ne-am luptat sau am suferit în această viață, să ne conectăm la iubire și adevăr și să readucem viața, din nou, la o stare de armonie și aliniere cu legile spirituale.

  Legea Unimii spune că esența noastră trăiește în Dumnezeu. Este “calea, adevărul și viața” la care trebuie să ne aliniem și pe care trebuie să le urmăm.
  Nimeni altcineva nu ne poate da răspunsurile și nu ne poate purta către acest adevăr. Trebuie să venim la el benevol. Trebuie să ne cerem legătura cu esența creatoare din interior. Locul în care cerem acest lucru este adevăratul templu. Nu este vorba despre un loc exterior. Nu e un loc din lume. Este un loc din inima si mintea noastra. Este un loc sfânt, deoarece acolo Îl întâlnim pe Dumnezeu. Nici un alt loc din lume nu este atât de sfânt precum acesta, fiindcă numai în acest loc putem găsi adăpost.

  Atunci când Îl găsim pe Dumnezeu în interiorul inimii și al minții noastre, nu ne putem da puterea altora și nici nu vom căuta să devenim o autoritate pentru altcineva. Vom respinge autoritatea exterioară și vom descoperi autoritatea din interior.

  Dat fiind că Dumnezeu este întreg și complet, iar noi suntem din Dumnezeu și de la Dumnezeu, și noi suntem întregi și compleți. Esența lui Dumnezeu se află în mine și în tine, căci suntem puieți al aceluiași copac.
  Scânteia Divină trăiește în inima noastră. Putem uita că este acolo. Ne putem pierde în spectacolul dramatic al lumii și în viața noastră agitată. Însă scânteia rămâne în miezul ființei noastre și o putem găsi și îngriji.
  Într-adevăr, aceasta este ceea ce practica spirituală aduce după sine. Este comuniunea cu Dumnezeu, în tăcerea inimilor noastre. Practica spirituală are grijă de Scânteia Divină lăuntrică și o ajută să se dezvolte într-o flacără constantă, care își revarsă lumina asupra tuturor locurilor întunecate ale sufletului. Aceasta scoate la lumină greșelile și arde neadevărul. Ne centrează și ne ține conectați la Sursa noastră, astfel încât să putem servi în lume cu compasiune pentru alții și pentru noi înșine. În felul acesta, dăm naștere propriei divinități în timp ce ne aflăm încă în formă umană.

  Conștiința unității este starea de conștiință în care intrăm atunci când simțim prezența lui Dumnezeu în interiorul inimilor și minților noastre. În această stare de conștiință, Siritul lui Dumnezeu locuiește înăuntrul nostru. Putem experimenta această stare ca o căldură sau energie în centrul inimii – și ca pace și liniște în interiorul minții. Trăim în profunzimea deplină a momentului prezent, fără dorința de a ne gandi la trecut sau la viitor. În acest moment, știm că suntem perfecți exact așa cum suntem și la fel sunt și ceilalți. Nu vedem probleme. Nu există nimic care ar trebui schimbat sau reparat. Nu există lipsă sau neajunsuri. Totul este perfect, așa cum este.
  Cum este timpul petrecut în comuniune cu Dumnezeu? Este o experiență de extaz, întrucât simțim recunoștința pentru tot ceea ce înseamnă viață și binecuvântăm și iubim totul.
  Atunci când trăim în conștiința unității, nu ne simțim separați de Dumnezeu sau de frații și surorile noastre. Aceasta este semnificația “raiului” pe Pământ, întrucât Dumnezeu este prezent în inimile și gândurile noastre.


  Nerespectarea acestei legi atrage după sine starea de separare si de a nu merita ceea ce-ți dorești. Mulți oameni se simt singuri, izolați, abandonați de Dumnezeu de a cărui existență nici nu sunt siguri. De asemeni, sunt mulți oameni care se luptă cu ideea că poate nu merită să aibă tot ce-și doresc. Dacă suntem manifestarea umană a unui aspect dumnezeiesc, nu merită oare orice părticică din Dumnezeu să primească tot ceea ce e mai bun? Nu vorbim aici despre pretenția la titluri sociale sau la un stil de viață extravagant, cu cheltuieli frivole, pur și simplu fiindcă “ni se cuvine”, ci despre a ne îngădui să merităm superlativul absolut al unei vieți echilibrate, împlinite, conștiente și bogate, pentru că suntem aici ca să-l slujim pe Dumnezeul din noi.
  În contextul universal al vieții mai există un mod de a aborda chestiunea meritului. Toți venim pe lume cu trei sarcini principale:
  1 – să știm cine suntem, dintr-o perspectivă spirituală, înseamnă să ne explorăm fiecare aspect al ființei, nelăsând nici o piatră neîntoarsă. Prin această explorare, ajungem nu numai să ne cunoaștem Sinele, ci începem să-L cunoaștem și să-L înțelegem mai bine pe Dumnezeu, din moment ce noi suntem în Dumnezeu și El e în noi.
  2 – să ne trăim misiunea spirituală înseamnă să ne menținem fiecare aspect al vieții în armonie și în concordanță cu acea misiune. Atunci, fiecare gând, fiecare cuvânt, fiecare faptă vor fi o reprezentare a esenței noastre divine și un dar pentru lume. Trăindu-ne misiunea sufletului ne lăsăm însemnul unic asupra lumii și creem în mod conștient o moștenire pentru generațiile viitoare.
  3 – învățarea lecțiilor înseamnă să acceptăm șansa de a învăța și de a ne dezvolta cu fiecare experiență. Fiecare interacțiune cu lumea din jurul nostru ne oferă un dar. Avem îndatorirea să cunoaștem darul sau lecția, s-o primim și s-o integrăm în conștiința noastră, pentru a ne extinde în continuare sentimentul de Sine.
  Când ne concentrăm viața asupra acestor trei sarcini, nu se mai pune problema că merităm să ni se împlinească visurile, ci, mai degrabă, că avem responsabilitatea să le concretizăm.


  Pentru a ne realinia la conștiința unității putem apela la ajutorul îngerului păzitor, al Arhanghelului Mihail, al Arhanghelului Metatron, al îngerilor credinței, ființei, ai iubirii, ai recunoștinței sau a oricăror îngeri pe care sufletul este inspirat sa-i cheme. Pentru că toate ființele umane inițial au fost parte integrantă a conștiinței divine, acum se realizează procesul invers de reintegrare. Și de cele mai multe ori reintegrarea se realizează prin același aspect prin care ființa la un moment dat s-a îndepărtat. De aceea, este bine să ne lăsăm inspirați de îngerul păzitor, care cunoaște cel mai bine povestea sufletului nostru încă de când a fost creat.
  "Capul plecat sabia nu-l taie, dar nici soarele nu-l vede!" - proverb romanesc


  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 9. #9
  Camelia Avatar
  Camelia este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  noiembrie 2006
  Locatie
  Ploiesti
  Posturi
  2.432

  Implicit Re: Principii si legi spirituale

  Legea ritmului  Legea ritmului explică faptul că totul se desfășoară în viață într-o anumită ordine și că există o traiectorie sau un tipar de curgere. Întotdeauna există o acțiune și o reactiune, un progres și un recul, un maxim și un minim. Așa este pentru toate elementele universului: sori, lumi, oameni, animale, spirit, energie, materie. Aceasta lege se manifestă în creația și distrugerea lumilor, în progresul și decadenta națiunilor, în viața oricarui lucru.

  În natură observăm legea ritmului manifes tată prin fazele lunii, mareea alcătuită din flux și reflux, ră săritul și asfințitul soarelui, ciclurile anotimpurilor. Trupul și emoțiile noastre au și ele ritmuri și fluxuri. Fiecare lucru al firii își are propriul ritm și tipar. Totul este o parte a ordinii din univers. Știința explică toate acestea prin principiul "pentru orice acțiune există o reacție egală și de sens contrar". Un pendul ilustrează această lege când se mișcă în ritm regulat de la un pol la altul. Atât cât se va balansa într-o direcție se va mișca și în direcția opusă. Cu cât poți să tragi mai mult de coarda unui arc, cu atât mai departe va zbura săgeata. Cu cât te lași pătruns mai mult de tristețe, cu atât mai profundă va fi experiența bucuriei. Trăirea plenară, la spectru întreg, înseamnă să-ți lași pendulul interior să oscileze amplu și liber și, de fapt, chiar să încurajezi amplitudinea balansului. Faptul că ne ținem mereu emoțiile și experiențele în frâu ne poate da senzația falsă că "deținem controlul" asupra vieții - un iluzoriu sentiment de siguranță sau de previzibilitate. Dar undeva în noi, pendulul încă se balansează larg. Dacă nu ne îngăduim să ne simțim și să ne exprimăm sentimentele, în timp, pendulul ne va străpunge realitatea atent construită și ne va forța să vedem imaginea de ansamblu. Sufletul nostru caută liber*tatea și va emite semnale de alarmă când este reprimat. Sem nalele de alarmă pot fi subtile la început, cum ar fi o discuție provocatoare sau un accident din care scapăm ca prin urechile acului. Dacă suntem atenți și eliberăm iar pendulul, permi*țându-ne să ne exprimăm, sufletul se va simți împăcat. Când nu observăm semnalele subtile, data viitoare vor fi mai di recte. Poate se vor manifesta sub forma unei boli sau a pierderii serviciului - ceva care să ne atragă atenția și să ne impună să fim atenți la nevoile și dorințele sufletului nostru. El va găsi un mod de a se face auzit. Viața e mult mai ușoară când ne aflăm într-un dialog deschis cu el și ne dăm voie să simțim și să facem deplina experiență a vieții. Când limităm balansul pendulului în ceea ce privește experiența personală, viața rămâne limitată în posibilități. Să lăsăm viața să ne aducă tot ce are de oferit!

  Legea vibrației ne-a învățat că totul se află într-o continuă schimbare. Legea ritmului merge mai departe și spune că, în permanență, totul fie crește și se dezvoltă, fie moare și se usucă. În consecință, orice parte a vieții noastre, care nu crește și nu se extinde, moare și se usucă. Nu există nemișcare absolută. Nu există lucruri care să nu se schimbe.

  Nu putem anula această lege, nici să-i oprim cursul, putem însă să evităm efectele sale de recul, fapt care depinde de experiența pe care o avem și un anumit grad de măiestrie dobândit prin cunoașterea de sine. Putem evita succesiunea dezordonată a sentimentelor, a stărilor de spirit, a emoțiilor și a altor stări mentale datorate mișcării de du-te-vino a pendulului care ne antrenează de la o extremitate la alta. Prin ridicarea nivelului de conștiință se produce o polarizare la nivel superior a vibrațiilor de recul corespondente, atingând astfel o stare de echilibru, libertate, dar și fermitate lăuntrică. Este ca si cum ne-am ridica deasupra unui lucru sau l-am lăsa să treacă pe dinainte.

  Legea vibrației spune că totul este energie în mișcare. Legea ritmului duce acest concept cu un pas mai departe, afirmând că orice om, orice loc și orice situație își are propria combinație de energie, puls, ritm și flux. În consecință, noi avem un tipar propriu și unic de energie, puls, ritm și flux. Când intrăm realmente în rezonanță cu propriul nostru sistem energetic, descoperim că avem ritmuri și fluxuri diferite, la niveluri diferite ale conștientizării lucide. Nivelurile exterioare ale conștiinței noastre au tendința să pulseze într-un ritm similar cu cel al mediului nostru exterior. Când ajungem însă la punctul nostru de liniște, ne găsim adevăratul ritm și puls al sufletului. Pulsul ritmic al sufletului nostru e ca un val de energie care ne poate propulsa în viață, dacă rămânem pe frecvența lui. Acesta este ritmul nostru adevărat, fundamental. Când intrăm pe frecvența curentului personal de propulsie și plutim pe creasta valului de energie, ajungem într-o concordanță și o armonie depline cu sinele nostru. Toată ființa se află în echilibru. Cu cât suntem în stare să rămânem mai acordați la frecvența curentului personal de înaintare, cu atât mai puțin ne afectează mediul încon jurător. Indiferent de energiile, ritmurile și pulsurile celorlalți, noi putem să ne menținem simțul de sine stabil și sigur, atât timp cât plutim pe aripile curentului nostru lăuntric.

  Acest aspect al legii ritmului este important pentru crearea și manifestarea în parteneriat cu Spiritul. Când ne folosim propriul curent dinamic, ne aflăm pe creasta valului de dragoste ce trece prin noi. Ne aflăm în esența noastră divină și ne oferim viața ca pe o manifestare umană a unui aspect divin. Atunci, suntem una cu Spiritul. Atunci apare magia! Sincronicitate și miracole!

  Folosirea curentului dinamic personal ne permite și să creem împreună cu ceilalți, la cele mai înalte niveluri. Când suntem pe val și ne aflăm în esența sufletului, putem simți mai ușor ritmul acestuia și pulsul celor împreună cu care creăm, având astfel posibilitatea să ne lăsăm ritmurile să danseze împreună. Și nici măcar nu trebuie să fie un lucru conștient. Cu cât stăm mai mult în esența noastră divină, cu atât vom recunoaște mai bine, instinctiv, esența divină din ceilalți și dansul va începe!

  Îngerii ne pot ajuta să descoperim și să intrăm pe frecvența acestui curent personal de propulsie, să plutim pe creasta valului de energie și să ne menținem în acestă plutire în deplină armonie cu sinele nostru. Îngerul păzitor, arhanghelii Metatron, Gabriel, Mihail, Rafael, Uriel, îngerii ființei, ai armoniei, ai înțelepciunii, îngerii discernământului, ai cunoașterii sau ai creativității așteaptă apelul nostru în orice moment al vieții noastre. Ei ne vor ajuta să ne regăsim ritmul propriu și să-l armonizăm cu ritmul divinității din interiorul și din exteriorul ființei noastre.
  "Capul plecat sabia nu-l taie, dar nici soarele nu-l vede!" - proverb romanesc


  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 10. #10
  Camelia Avatar
  Camelia este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  noiembrie 2006
  Locatie
  Ploiesti
  Posturi
  2.432

  Implicit Re: Principii si legi spirituale

  Legea reflectarii  Legea reflectării afirmă că ceea ce e deasupra, la fel și dedesubt, ceea ce e înăuntru, la fel și în afară. Fiecare din noi are întreg universul în interiorul său – fiecare om este o reprezentare a universului la nivel microcosmic. Iar Universul, la rândul său, ne reprezintă pe fiecare la nivel macrocosmic.
  Legea reflectării ne spune că totul există la fiecare nivel de realitate. Prin urmare, persoana care-ți dorești să devii există deja în tine. Transformarea personală înseamnă înțelegerea profundă a firii noastre divine – trebuie să învățăm să ne mișcăm permanent între sfera fizică și cea spirituală, între perspectiva eului și cea a sufletului și, în cele din urmă, să vedem toate perspectivele în același timp.
  Există o armonie, un raport, o corespondență între diferitele planuri de manifestare a vieții și a ființei. Tot ceea ce conține universul emană din același izvor; aceleași legi, aceleași principii, aceleași caracteristici se aplică la fiecare unitate sau la orice combinație de unități, de activități și fiecare dintre ele manifestă propriile sale fenomene pe propriul său plan.
  Dumnezeu a creat omul după chipul și asemănarea sa. Cu alte cuvinte, omul este o reflectare a divinității. “Precum în cer așa și pe Pământ” ne spune Iisus în rugăciunea “Tatăl nostru”. Ceea ce nu se potrivește cu această reflectare face parte din experiența umană.
  Din perspectiva experienței umane, această lege ne spune că fiecare persoană pe care o întâlnim ne reflectă înapoi ceva legat de noi înșine. Viața din planul orizontal (lumea exterioară) este o oglindă a ceea ce se întâmplă în conștiință (lumea interioară).
  Mulți dintre noi încercăm să găsim soluții pentru problemele din relații privind mai întâi tiparele comportamentale interpersonale și încercând să le schimbăm. Acest lucru nu e valabil decât uneori, întrucât ignoră cauzele care au declanșat respectivele probleme, ca și structura persoanelor implicate.
  Problemele de natură exterioară reflectă problemele de natură interioară. Dacă ne urâm pe noi înșine și dacă ne e rușine de vreun aspect din viața noastră, nu vom putea să acționăm cu consecvență într-un mod iubitor față de altcineva. Este vorba de relația conflictuală pe care o avem cu noi înșine. Există blocaje sau obstacole în conștiința noastră. Nu vrem să ne vedem prejudecățile, să ne uităm la suferința sau mânia noastră. Nu vrem să înțelegem de ce îi mințim pe alții sau nu ne ținem promisiunile. Nu vrem să ne analizăm frica și nesiguranța sau să verificăm de ce suntem ambivalenți ori tensionați. Considerăm că relațiile ar trebui să fie distractive și ar trebui să ne distragă atenția de la problemele pe care le avem și că nu ar trebui să ne facă să muncim. E necesar să ne găsim curajul de a privi aceste impedimente și a le remedia. Greșeala face parte din experiența umană - ne arată că suntem oameni. Ea are rostul de a ne oferi ocazia să învățăm și să evoluăm. Cu cât profităm mai curând de această ocazie, cu atât vom învăța și vom evolua mai repede, altfel vom repeta greșelile până când vom fi dispuși să învățăm din ele.

  Nu se pune problema de a încălca această lege, pentru ca universul nostru interior se reflectă încontinuu în universul exterior, indiferent de starea de spirit sau de gradul de evoluție pe care îl avem. Ci mai degrabă să urmărim să ne recunoaștem ca fiind reflectarea divinității și să împlinim scopul pentru care am fost creați. Dar cum ajungem să facem acest lucru? Pentru că suntem implicați prea mult în sentimente de vină, rușine și în proiecție reciprocă, astfel încât nu mai putem vedea ce anume ne aparține nouă și ce aparține celorlalți. De fapt, este foarte simplu, dar trebuie să ne reamintim acest lucru, întrucât tendința de a proiecta este foarte puternică.
  Dacă suntem furioși sau triști, cine este responsabil pentru furia și tristețea noastră? Dacă învinuim, criticăm sau încercăm să reparăm ceva, cine este responsabil pentru cuvintele noastre? Dacă ne plângem de milă, pretinzând că suntem victime sau ne rănim intenționat, cine este responsabil pentru comportamentul nostru? Ceilalți oameni s-ar putea să ne declanșeze aceste stări, dar noi suntem responsabili pentru tot ceea ce gândim, simțim, spunem sau facem. Deseori știm că suntem responsabili, dar nu îndrăznim să ne asumăm răspunderea. Asumarea se exersează și este un semn al maturității emoționale și spirituale.
  Altfel, vom continua să ne proiectăm lucrurile personale asupra altor oameni. Există foarte multe modalități de a proiecta și cu toții suntem extrem de inventivi atunci când se pune problema de a crea noi metode. Înțelegerea felului în care ne proiectăm ne poate ajuta mult, dacă avem curajul de a privi acest proces. Însă toate formele de proiecție pot fi reduse la un simplu mesaj: „Nu e vorba despre mine, ci despre tine”. Acesta este substratul. Refuzăm să ne uităm la ceea ce ne aparține și încercăm să transmitem totul celuilalt. Proiecția este un mecanism al negării (nu eu sunt cauza) și al exteriorizării sau asumării false a răspunderii (tu ești cauza).
  Cu toții avem tendința de a refuza să recunoaștem și sa ne asumăm răspunderea că am făcut o greșeală. Pentru că ne e teamă și refuzăm să ne simțim vinovați sau rușinați, prin urmare, evităm să ne asumăm responsabilitatea. Dar, procedând astfel, nu mai avem ocazia de a ne îndrepta greșelile. Acest tipar este un cerc vicios. Evitând recunoașterea și asumarea, dăm vina pe ceilalți – iar aceștia ne răspund, învinuindu-ne la rândul lor. Ciclul de atac și contra-atac continuă la infinit, până când cineva își face curaj și ia atitudine. Cealaltă persoană se va simți eliberată și odată ce înțelege că nu vrei să o învinuiești sau să o umilești, nu se va mai simți amenințată, chiar mai mult va avea respect pentru curajul dovedit.
  Iisus ne-a vorbit despre spovedanie. Aceasta presupune sa-ti recunoști vina, să-ți asumi greșeala și să-ți ceri iertare. Un asemenea gest este foarte puternic; este ceva care te transformă profund.

  Cheia integrării corecte a acestei legi în viața noastră este recunoașterea. Recunoașterea propriilor gânduri, sentimente, cuvinte și acțiuni, asumarea lor și recunoașterea reflectării divinității în noi înșine. Sunt procese care se produc simultan. Recunoașterea și asumarea a ceea ce ne aparține atrage după sine răspunsul din noi înșine a acelui aspect divin recunoscut. Cu cât facem mai des acest lucru, cu atât accelerăm procesul cunoașterii de sine și al recunoșterii scânteii divine din noi.
  Cunoașterea de sine nu e un lucru ușor. Dumnezeu ne-a dăruit întreaga libertate pentru a reuși acest lucru și o lume în care să ne oglindim. Ne-a mai dăruit o mulțime de îngeri care să ne asiste în acest proces. Să nu ezităm să cerem ajutorul îngerului păzitor, Arhanghelului Metatron, îngerilor cunoașterii, ai discernământului, ai ființei, îngerilor maturității sau ai iertării.
  "Capul plecat sabia nu-l taie, dar nici soarele nu-l vede!" - proverb romanesc


  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 11. #11
  Camelia Avatar
  Camelia este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  noiembrie 2006
  Locatie
  Ploiesti
  Posturi
  2.432

  Implicit Re: Principii si legi spirituale

  Legea polarității  Legea polaritatii e mai ușor de înțeles dacă ana lizăm mai întâi derivata ei, legea relativității. Aceasta din urmă afirmă că nici un lucru nu poate exista singur, ci doar în relație cu opusul său. Sus și jos, corect și greșit, simplu și dificil nu există decât unul în relație cu celălalt. Nu putem simți bucuria dacă nu am fost niciodată triști, curajul, fără să fi cunoscut teama, lumina, fără să fi avut experiența întunericului. Mai mult, nu există niciodată doar două posibilități.

  Legea polarității ne spune că totul există pe un spectru și că între extremitățile spectrului există un număr infinit de punc te. Întunericul e o lumină mai slabă; teama, un grad de curaj mai scăzut; tristețea înseamnă mai puțină bucurie. Nimic nu este în întregime alb sau negru.
  Există mii de nuanțe de gri. Prin urmare, legea polarității ne arată că atunci când avem de luat o hotărâre nu trebuie să rămânem cu senzația că avem doar două posibilități. Întotdeauna există mai multe opțiuni, dacă privim lucrurile mai în profunzime sau ne schimbăm perspectiva.
  Consultând termometrul vom vedea că nu e posibil de delimitat unde se termină căldura și unde începe frigul. Nu există o caldură absolută și nici un frig absolut. Acești doi termeni “cald și frig” indică numai grade diferite ale aceluiași lucru, ce se manifestă cu frig și cald și care constituie numai o variantă a vibrației. Astfel, cald și frig nu sunt decât doi poli a ceea ce noi numim “caldură” și fenomenele care le însoțesc sunt manifestările legii polarității. Același fenomen este adevărat în cazul luminii și întunericului, care sunt unul și același lucru, deosebirea constând într-o diferență de grade între cei doi poli ai fenomenului: când ne părăsește noaptea și când începe ziua.
  Din moment ce totul există de-a lungul unui spectru, contrariile se întrepătrund. Așadar, în orice situație există toate posibilitățile în care situația respectivă poate evolua, iar aceasta înseamnă că orice problemă își are soluția în ea însăși, că orice eșec conține o șansă de succes. Nu putem recunoaște succe sul decât dacă am avut experiența înfrângerii. Prin eșecuri ne dezvoltăm aptitudinile și cunoștințele care ne vor aduce succe sul. Învățăm să facem alegeri înțelepte prin experiența pe care o câștigăm făcând alegeri gre șite. În final, nu există eșec sau alegere greșită. Există doar rezultate. Pur și simplu am învățat un alt mod de a nu face ceva, am aflat o altă opțiune care nu aduce rezultatele dorite. În timp, vom găsi calea cea bună.
  Interpretarea legii polarității poate fi dusă și mai departe, la ideea că toate posibilitățile și înțelepciunea de care avem nevoie se află deja în noi. Prin legea reflectării, știm că trebuie doar să ajungem la nivelul de conștiință la care acea înțelepciune este complet dezvoltată. Încrederea și convingerea că drumul începe în interior și că toate hărțile și uneltele de care avem nevoie pentru această călătorie se află în noi vor repre zenta o transformare radicală de concepție pentru o mare parte a societății moderne.

  Printr-o conștientizare lucidă putem observa modul în care legea polarității se reflectă în viața noastră, ea generând manifestări pe care, cunoscând această lege, să le putem modula printr-un efort minim.
  Nu suntem puși niciodată în situația de a alege între necesitățile fizice ale ființei (ale eu-lui) și cele sufletești. Dansul magic al vieții se desfășoară într-un echilibru dinamic constant, în cadrul spectrului eu-suflet. O fi sufletul căpitanul navei, dar există și momente când trebuie să se dea la o parte pentru a lăsa eul să-și facă treaba, să ducă la bun sfârșit aspectul fizic al misiunii. Alteori, eul trebuie să renunțe la perspectiva lui limitată, lăsând sufletul să fie călăuza.
  La fel cum ne explorăm Sinele la fiecare nivel, analizăm și situațiile din viața noastră, la multele lor niveluri, ca să vedem unde e loc pentru dezvoltare sau schimbări. E necesar să privim din toate perspectivele po sibile situația în care ne aflăm și vom vedea soluția din fiecare problemă, darul din fiecare dificultate, ocazia favorabilă din fiecare conflict. În fiecare experiență de viață se află comori neprețuite. Marea provo care constă în a le recunoaște și a le fructifica la maximum.
  Dragostea și ura, de pildă, sunt doua stări în aparentă total diferite; și încă sunt grade diferite în ură și în dragoste. De asemenea, sunt sentimente intermediare pentru care noi folosim cuvintele simpatie si antipatie, care ajung să se confunde atât de strâns încât deseori este dificil să se știe dacă vreunul ne este simpatic sau antipatic, sau ne este indiferent. Aceste sentimente opuse nu sunt decât grade diferite ale unui sentiment unic, cum îl vom putea înțelege daca vom reflecta o clipă la aceasta.
  Mulți dintre noi am făcut experiența personală de tranziție rapidă, involuntară, care poate să se facă între dragoste și ură și invers, în propria persoană și în a altora, printr-un proces de alchimizare. În cazul de față, iertarea, compasiunea sau înțelegerea sunt fenomene ce pot declanșa alchimizarea unor resentimente în iubire.
  Astfel, putem suprima părțile negative ale unui fenomen psihic prin focalizarea asupra polului opus celui pe care vrem să-l anihilăm. Vom reuși astfel să cultivăm în ființă calități prin transmutarea vibrațiilor negative în vibrații pozitive, în diferite grade, din ce în ce mai elevate. Înțelegând cât mai bine această lege și aplicând-o vom fi capabili de a ne stapâni sentimentele, de a ne modifica predispozițiile, de a ne modela personalitatea după cum considerăm că o putem alinia binelui personal cel mai înalt.

  Deși ne dorim acest salt calitativ, deseori avem nevoie de o energie care să declanșeze sau să susțină ascensiunea, fie că e vorba de încredere, înțelegere, forță, iubire sau curaj. Acest surplus energetic ni-l pot oferi îngerii. În funcție de situația în care suntem sau de fenomenul pe care dorim să-l modulăm, putem apela îngerii cu vibrația specifică. Îngerul păzitor, care solicită pentru noi ajutorul îngerilor specializați, sau arhanghelul Uriel, care are rol alchimizator, pot fi apelați în orice situație.
  "Capul plecat sabia nu-l taie, dar nici soarele nu-l vede!" - proverb romanesc


  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 12. #12
  Camelia Avatar
  Camelia este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  noiembrie 2006
  Locatie
  Ploiesti
  Posturi
  2.432

  Implicit Re: Principii si legi spirituale

  Legea egalității  Această lege afirmă că fiecare ființă umană este egală și că nu putem iubi un om, în detrimentul altuia. Bărbații și femeile sunt egali, rasele neagră, albă, galbenă și roșie sunt egale. Hindușii, creștinii, musulmanii, evreii și budiștii sunt egali. Heterosexualii și homosexualii sunt egali, cei bolnavi și cei sănătoși, cei cu handicapuri și cei fără, sunt egali.

  Pentru că toți suntem aspecte ale lui Dumnezeu, nici unul dintre noi nu este, în esența lui spirituală, mai bun sau mai rău decât celălalt. Pornim toți pe picior de egalitate, ca aspecte ale divinului. La nivelul sufletului, nimeni nu poate avea putere asupra ta, nici tu nu poți avea putere asupra altcuiva. Sufletul nu stie de titluri, de poziție socială sau de statut economic. Sufletul știe doar că întâlnește un alt suflet și cinstește călătoria făcută împreună.
  Iisus a mers chiar mai departe, spunând că trebuie să învățăm să-i iubim pe toți, până și pe cei mai sadici criminali. El a spus: „Așa cum ați făcut unuia dintre acești prea mici, așa Mi-ați făcut Mie”. Iar aceasta nu este o învățătură simplă.
  Legea Egalității creează o punte între oameni – punte ce deschide canalul spre iubirea divină. Iubindu-se și acceptându-se unii pe alții, oamenii își pot redeștepta conștiința legată de iubirea lui Dumnezeu. Nimeni nu este mai spiritualizat decât altul. Din punct de vedere spiritual, noi suntem cu toții egali. Cu toții merităm iubire și toți trebuie să învățăm să o dăruim și să o primim fără condiții. În lumea spiritului, nu există ierarhie.

  O persoană care trăiește conform Legii Egalității simte, în mod constant, că e nevoie să-și extindă limitele și să pășească dincolo de propria zonă de confort. Simte că e necesar să renunțe la prejudecăți și să-și însușească o perspectivă mai largă și mai altruistă în ceea ce-i privește pe ceilalți. I se cere să „intre în pielea” dușmanului său și să înțeleagă perspectiva aceluia cu care nu este de acord.
  Cel care își propune să respecte drepturile omului – care sunt dovada, pe planeta Pământ, a principiului spiritual al egalității – nu poate avea o minte îngustă și o inimă închisă. Calea spirituală a acelora care își iau un angajament față de egalitatea dintre oameni le prezintă ocazii mereu provocatoare de a renunța la ideile false și limitate de a adopta un adevăr mai profund și mai cuprinzător. O astfel de persoană își ia angajamentul de a-i iubi nu doar pe aceia care îi aprobă setul de valori și credințe, ca și pe cei care nu o fac.
  „Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face”. Aceasta este regula de aur pentru toate interacțiunile umane.

  Învățăturile separării spun că unii au dreptate și alții greșesc – iar cei care au dreptate trebuie să-i învingă sau să-i doboare pe aceia care nu au dreptate.
  Învățăturile egalității afirmă că nici una dintre părți nu deține adevărul întreg. Prin urmare, fiecare parte trebuie ascultată cu respect.
  Calea spre pace, conform învățăturilor egalității, este de a onora viziunea și credințele unei persoane care se află de partea opusă – chiar și dacă nu suntem de acord cu ele.

  Practica acceptării afirmă că nu e nevoie ca o persoană să fie de acord cu alta pentru a o accepta, ci doar să asculte ce are de zis, să-i respecte părerea, chiar și dacă o face să nu se simtă în largul ei. Prin practica acceptării noi creăm egalitatea, pornind tot timpul de la atitudinea că ideea celuilalt este la fel de importantă și demnă de a fi ascultată, ca și a noastră.
  Aceasta reprezintă un progres revoluționar în interacțiunea umană. Este o deplasare din perspectiva deosebirii – care alimentează conflictul și neînțelegerile, spre cea a egalității – care susține pacea și toleranța. Dacă vrem să avem pace în suflet și pace în lume, trebuie să renunțăm la următoarele nevoi: nevoia de a avea dreptate (a considera că alții greșesc) și nevoia de a fi de acord.


  Emiterea de judecăți atrage după sine nerespectarea acestei legi divine.
  Cu toții avem în viață oameni pe care îi excludem din legea egalității. Suntem dispuși să acceptăm egalitatea oricăror altor oameni și grupuri, dar nu și a „acestuia” – indiferent cine este acesta pentru noi.
  Mai mult, în fiecare zi, fiecare dintre noi emite sute de judecăți în legătură cu alți oameni. Încercăm să justificăm aceste judecăți în mintea noastră. Considerăm că sunt obiectivi, atunci când nu suntem. Îi privim pe ceilalți, nu așa cum îi vede Dumnezeu – cu înțelegere și compasiune – ci așa cum îi percepem noi la un moment dat. Nu avem perspectiva spirituală care să cuprindă întreaga imagine – și anume, rețeaua de interconexiuni ce o influențează pe persoana pe care o judecăm. Această perspectivă vine doar dintr-o conștiință eliberată de judecată.
  Unul din primele lucruri pe care e necesar să le conștientizăm pe cărarea spirituală este că judecățile noastre nu sunt corecte, nici justificabile. Ceea ce percepem nu este, în mod necesar, adevărat. Ori de câte ori vedem o persoană într-o lumină negativă, o atacăm pe ea și, în cele din urmă, ne atacăm pe noi înșine. A considera că cineva este rău, nu numai că este supărător pentru acea persoană; este supărător și pentru noi înșine.
  Fiecare inegalitate pe care o percepem este, pur și simplu, o eroare de percepție. Dacă dorim să trăim o viață de adevăr, trebuie să ne rectificăm percepțiile de inegalitate, înainte de a le lăsa să ne influențeze și să provocăm astfel suferință pentru noi înșine și pentru alții.
  Conștiința noastră este rezultatul gândurilor pe care le avem și, dacă emitem multe gânduri negative sau neadevărate, vom fi temători și necăjiți tot timpul. Cu toate acestea, nu este nevoie să încercăm să ne formăm să fim pozitivi, atunci când avem gânduri negative. Acest lucru nu face altceva decât să întărească negativitatea, făcând-o să fie ceva rău sau greșit.
  Trebuie doar să devenim conștienți de gândirea noastră negativă și să ne amintim că nici una dintre judecățile noastre nu este corectă sau justificabilă. Trebuie doar să înțelegem judecata, fără să ne pedepsim sau să ne umilim pe noi înșine și, pur și simplu, să spunem: „Sunt conștient de faptul că judec”, sau „Pot vedea că mi-am închis inima și că, atunci când ma aflu în această stare, nu privesc lucrurile corect sau drept”. Conștientizarea este, prin ea însăși, o rectificare. Nu trebuie să schimbăm nimic. Nu trebuie să negăm judecata sau să o îndepărtăm. Nu trebuie să o considerăm ca fiind ceva rău sau care necesită modificări. Trebuie doar să fim conștienți de existența ei și să o tratăm cu blândețe. Dacă ne tratăm judecățile cu blândețe, ne vom da seama că multe dintre ele se nasc din frică. Apoi, ne putem privi frica în față și o putem aborda cu compasiune. Dacă procedăm astfel, într-un final, frica se diminuează. Frica se dizolvă întotdeauna în prezența iubirii. Iar judecata nu poate rămâne prezentă , atunci când ne-am luat angajamentul de a practica egalitatea.


  Dacă avem nevoie de ajutor, mai ales în procesul de conștientizare a emiterii judecăților, dar și în cel de raportare concretă la cei din jur, îngerul păzitor, îngerii iubirii, ai iertării, îngerii cunoașterii, ai discernământului, Arhanghelul Mihail, îngerii compasiunii, îngerii împăcării, ai păcii sau ai fraternității ne sunt alături și așteaptă chemarea noastră. Să nu ezităm să o facem, întrucât procesul de eliminare a judecătilor este anevoios și necesită o înțelegere profundă a lucrurilor și multă atenție, cu atât mai mult cu cât avem în jur persoane care judecă. Iar pacea sufletului nu poate fi obținută decât integrând această lege divină în viața noastră.
  "Capul plecat sabia nu-l taie, dar nici soarele nu-l vede!" - proverb romanesc


  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 13. #13
  Camelia Avatar
  Camelia este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  noiembrie 2006
  Locatie
  Ploiesti
  Posturi
  2.432

  Implicit Re: Principii si legi spirituale

  Legea cauzei și a efectului (karmei)  Legea cauzei și efectului spune că orice cauză are un efect rezultant și fiecare efect devine cauza unui alt efect. Nu există nimic la întâmplare. Nimic nu începe un nou lanț de evenimente. Universul e un ciclu perpetuu. Orice spunem sau facem are o consecință. Asta nu înseamnă că trebuie sa privim consecinta ca pe o pedeapsă. Pur și simplu, are un rezultat. Karma e doar rezultatul sau consecința unei acțiuni.

  Există multe expresii care ilustrează această lege: "Ce semeni, aia culegi", "Părinții mănâncă aguridă și copiilor li se strepezește gura", "Cum îți așterni, așa dormi", "După faptă și răsplată". Altfel spus, ceea ce emiți se întoarce la tine (de fapt, nici nu te părăsește vreodată).

  E important să examinăm efectele din viața noastră și cauzele lor. Trebuie să devenim conștienți de toate alegerile pe care le facem, pentru că toate vor deveni cauzele rezultatelor de pe parcursul drumului. Dacă gândurile noastre sunt cele care ne creează viața, cum trebuie să ne schimbăm gândurile (cauza) pentru a obține un efect diferit? Și căror forțe exterioare le permitem să provoace efecte asupra vieții noastre?

  Legea karmei este legea vindecării în acțiune. Ea afirmă că nu poți ataca o persoană, fără să te ataci pe tine însuți. Într-un final, trebuie să simți suferința pe care ai cauzat-o.

  Agresiunea este o forma de proiecție prin care încercăm să-i dăm altuia durerea noastră. Dacă suferim, dorim ca și alții să sufere – așadar, agresam, iar apoi ne simțim vinovați. Vina menține agresiunea în câmpul nostru energetic. Credem că am scăpat de suferința noastră, dar nu este așa. Ea se află încă acolo. Apoi, într-o zi, în viața noastră intră cineva sau ceva care ne declanșează vina și o aduce la suprafață pentru a fi vindecată. Poate că suntem agresati sau răniți de către altcineva. Poate că doar vizionăm un film sau citim o carte care ne tulbură.

  Atunci când vina se ridică la suprafață și ne cuprinde, iese la lumină și ocazia de a ne vindeca. Primim o șansă pentru a ne asuma greșelile și remușcările cu privire la ceea ce am spus sau făcut altuia. Avem ocazia să ne recunoaștem greșeala, să o corectăm și să cerem iertare.

  Negarea ne împiedică întotdeauna să ne manifestăm responsabilitatea adecvată pentru gândurile, sentimentele, cuvintele și acțiunile noastre. Până nu înlăturăm acest mecanism de negare, nu putem înfrunta adevărul despre noi înșine. Legea karmei ne asigură că vina și rușinea noastră vor fi conștientizate și aduse spre vindecare. Deci, chiar dacă nu facem nimic spre a ne sparge cochilia negării, viața o va face, într-un final, în locul nostru, întrucât, mai devreme sau mai târziu, trebuie să ne asumăm responsabilitatea corespunzătoare.

  Majoritatea dintre noi suntem mai fericiți atunci când ne oferim benevol să ne asumăm responsabilitatea, decât atunci când suntem “forțați” de evenimente să o facem. De ce să ne proiectăm vina asupra celorlalți, când aceasta creează o distanță inutilă sau o amânare între păcatul nostru și îndreptarea lui? De ce să-i implicăm și pe alții în melodrama noastră, dacă putem descoperi rădăcina suferinței sau a fricii și tratarea ei?

  Roata karmică nu reprezintă decât oameni care își proiectează durerea și încearcă să o trateze într-o relație cu altcineva. Ea ne oferă multe ocazii de a ne privi problemele și de a ni le asuma.
  Roata karmică nu este alimentată de electricitate. Ea se autosusține. Prin urmare, nu încetează să se rotească. Nu te dai jos de pe roata karmică, oprind-o. Te dai jos, prin asumarea propriilor probleme – o dată pentru totdeauna.
  Acesta nu e însă un lucru ușor, dar avem cu toții însoțitori puternici, iar ajutorul de care avem nevoie ne va fi dat. Trebuie să avem încredere în acest lucru. Și, cu cât vom crede mai mult, cu atât mai repede vom avea rezultate. Arhanghelii Metatron, Gabriel, Mihail, Uriel și Rafael, îngerul păzitor, îngerii înțelegerii, ai cunoașterii, ai dicernământului, îngerii înțelepciunii așteaptă momentul în care să le solicităm ajutorul. S-o facem chiar în momentul în care ne confruntăm cu situația în sine, înainte de a trece la fapte și a crea efecte pe care apoi să le regretăm. Să le cerem îndrumarea și ea ne va fi oferită.
  "Capul plecat sabia nu-l taie, dar nici soarele nu-l vede!" - proverb romanesc


  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 14. #14
  Camelia Avatar
  Camelia este offline I.E. De'al casei
  Data inscrierii
  noiembrie 2006
  Locatie
  Ploiesti
  Posturi
  2.432

  Implicit Re: Principii si legi spirituale

  Tabla de Smarald-Tabula Smaragdina-Hermes Trismegistus


  1. Este adevarat, de la sine inteles si fara nici o indoiala.

  2. Ce e deasupra este la fel cu ceea ce este dedesupt; iar ce este dedesupt e la fel cu ce este deasupra, pentru a implini, astfel, miracolul întregului.

  3. Si dupa cum toate provin din UNUL, toate lucrurile au fost create de acest UNIC, prin reflectare.

  4. Soarele ii este tata, luna ii este mama, vintul l-a purtat in pintec, pamântul îi este doica.

  5. Este părintele întregii minuni a lumii.

  6. Puterea sa este desăvârșită dacă preschimbat in pamint.

  7. Separa pamântul de foc, subtilul de grosier, cu băgare de seama si cu judecata.

  8. Urca de la pamânt la cer si apoi coboară din nou pe pamânt si strânge laolalta puterile lucrurilor superioare si ale celor inferioare. Astfel dobândi-vei slava întregii lumi, iar intunericul se va depărta de la tine.

  9. Este puterea puterilor, caci biruie asupra tuturor lucrurilor subtile si le patrunde pe cele solide.

  10. Astfel a fost creata mica lume, dupa modelul celei mari. Din aceasta si in acest fel se fac minunate realizari.

  11. Iată pentru ce sunt numit Hermes Tri-smegistus, având cele trei parți ale esenței lumii întregi.

  12. Ceea ce am avut a spune despre lucrarea Soarelui este complet.”
  "Capul plecat sabia nu-l taie, dar nici soarele nu-l vede!" - proverb romanesc


  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.  Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

 15. #15
  gabryna Avatar
  gabryna este offline Utilizator Copacel roditor
  Data inscrierii
  august 2008
  Posturi
  699

  Implicit Re: Principii si legi spirituale

  1. Este adevarat, de la sine inteles si fara nici o indoiala.

  2. Ce e deasupra este la fel cu ceea ce este dedesupt; iar ce este dedesupt e la fel cu ce este deasupra, pentru a implini, astfel, miracolul întregului.

  3. Si dupa cum toate provin din UNUL, toate lucrurile au fost create de acest UNIC, prin reflectare.

  Voi ce intelegeti de aici?

Pagina 1 din 16 123456711 ... UltimulUltimul

Subiecte Similare

 1. stiinte spirituale
  De Larisa in forum Alte stiinte spirituale
  Replici: 31
  Ultimul post: 02 oct 2012, 22:35
 2. Legi traznite din toata lumea
  De Santamia in forum Discutii libere
  Replici: 1
  Ultimul post: 12 ian 2007, 22:42

Reguli postare

 • Nu puteti crea subiecte noi
 • Nu puteti posta replici
 • Nu puteti posta atasamente
 • Nu puteti sa va editati postarile
 •