Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12
Rezultate de la 16 la 26 din 26

Subiect: Ciupercile consolidează sistemul imunitar

  1. #16
    savanah Avatar
    savanah este offline Utilizator Bobocel
    Data inscrierii
    mai 2008
    Locatie
    Iasi
    Posturi
    338

    Implicit Re: Ciupercile consolidează sistemul imunitar

    Simbata si duminica am mincat citeva feluri de mincare facute din ciuperci (bureti) de toamna pentru ca a inceput postul si pentru ca trebuia sa pregatesc ceva repejor. Se mai numesc opintici sau bureti de cioata. Sunt maron deschis cind sunt mici, cu palaria adunata in jurul piciorului. Cind cresc devin roscat-inchis si palaria plata, dreapta.
    In zona padurilor de foioase buretii mari au o caracteristica care ii fac usor de detectat: au rapan . Zona centrala a palariei este acoperita de solzi mici, inchisi la culoare care se curata usor cu cutitul.

    O ceapa pusa la calit fara a ajunge sa o ardem, citeva feliute de gogosari (daca aveti), doi-trei catei de usturoi si apoi adaugati buretii spalati si taiati (nu foarte marunt). Am facut si o mamaliguta alaturi, iar musafirii mei care nu posteau au lasat deoparte felurile lor si s-au ingramadit la portia mea de post !!

  2. #17
    Ilia Avatar
    Ilia este offline Utilizator Copacel roditor
    Data inscrierii
    noiembrie 2007
    Locatie
    Pitesti
    Posturi
    609

    Implicit Re: Ciupercile consolidează sistemul imunitar

    Acum vreo cativa ani buni, in zona muntoasa a Argesului, la Salatrucu mai exact, am mancat niste ciuperci de copac, cresc pe tulpina copacului, din pacate nu mai stiu ce fel de copac si nici cum se numesc.
    Erau delicioase, este tot ce-mi amintesc. Puse la borcan pentru iarna in otet.
    Stie cineva cum se numesc?
    Din bube, mucegaiuri și noroi / Iscat-am frumuseți și prețuri noi. T.Arghezi

  3. #18
    savanah Avatar
    savanah este offline Utilizator Bobocel
    Data inscrierii
    mai 2008
    Locatie
    Iasi
    Posturi
    338

    Implicit Re: Ciupercile consolidează sistemul imunitar

    Citat Citat din Ilia Vezi post
    Acum vreo cativa ani buni, in zona muntoasa a Argesului, la Salatrucu mai exact, am mancat niste ciuperci de copac, cresc pe tulpina copacului, din pacate nu mai stiu ce fel de copac si nici cum se numesc.
    Erau delicioase, este tot ce-mi amintesc. Puse la borcan pentru iarna in otet.
    Stie cineva cum se numesc?

    Daca aceste ciuperci cresc pe linga trunchiuri taiate, copaci cazuti, cioate de copac atunci sunt acesti bureti de cioata despre care am pomenit mai sus.
    Daca apar pe linga trunchiuri tinere, in zone cu mult frunzis si umezeala si sunt de culoare galben deschis, chiar spre alb, atunci ar putea fi creasta cocosului. Mie personal mi se par putin iuti, dar sunt mincatori de bureti (ca sa nu spun mincatori de ciuperci ) carora le place mult gustul.

  4. #19
    padme este offline Utilizator Bobocel
    Data inscrierii
    iunie 2008
    Posturi
    491

    Implicit Re: Ciupercile consolidează sistemul imunitar

    pana la urma s-a dovedit ca ciupercile pe care n-am stiut sa le prepar erau.. pleurotus !

    Floare de Colt e foarte buna salata, merci !!! o sa incerc si celelalte retete !
    Intrebare: care este timpul optim de fierbere a ciupercilor ? eu le fierb cam o ora, e mult, e putin ??
    Ati mentionat aici o maioneza vegetala ??!! stie careva cum se prepara ??

    Ceva interesant despre Pleurotus si alt soi de ciuperci:
    Cati cultivatori de Pleurotus ostreatus (burete sau pastrav de fag) din tara noastra, stiu ca ei nu cultiva numai o ciuperca comestibila, ci si o ciuperca medicinala.

    In ultimii ani, in Transilvania mai ales, a inceput, destul de timid, cultura ciupercilor Lentinus edodes - ciuperca parfumata, ciuperca de castan sau shii-take.

    ffice:word" />In prezent la nivel mondial aceasta specie se afla pe locul doi ca arie de raspandire si de interes. Medicina traditionala chineza utilizeaza multe produse obtinute din ciuperci, care includ si ciuperca shii-take.Traditia chineza are o vechime de 2000 de ani in acest sens.

    Mai tarziu, dupa multe cercetari S.U.A. a produs si comercializeaza suplimente nutritive si medicamente din biomasa miceliana a diferitelor specii de ciuperci (15 specii) printre care se afla si cele doua mentionate mai sus.

    Extractele din ciuperci au fost incorporate in tonice, tincturi, ceaiuri, supe, feluri de mancare sanatoasa, cafea, pilule etc.

    Daca ma refer numai la Pleurotus ostreatus, acesta are urmatoarele efecte benefice: anti-bacterian, anti-viral, reduce tensiunea, protector cardio-vascular si tonic pentru sistemul nervos.

    Altfel stau insa lucrurile cu Lentinus edodes ce are urmatoarele efecte : anti-bacterian, anti-candida, anti-tumoral, anti-viral, reduce tensiunea arteriala, previne diabetul, reduce valoarea colesterolul, intareste sistemul imunitar, tonic pentru creier,stimulent sexual,reduce stresul s.a.

    Unele specii de ciuperci ce cresc si in flora spontana a tarii noastre au de asemenea efecte benefice asupra sanatatii omului. Lingurita zanei (Ganoderma lucidum)o "iasca", contine 200 de componente bioactive cu efect antioxidant, antitumoral, imunomodulator, regleaza tensiunea arteriala, detoxifiant, reduce nivelul glicemiei, antialergic, antiviral, antistres, tonic cardiovascular, drenor limfatic.

    Despre contraindicatii stie cineva ceva ??

  5. #20
    cris este offline Utilizator De'al casei
    Data inscrierii
    septembrie 2006
    Posturi
    2.533

    Implicit Re: Ciupercile consolidează sistemul imunitar

    Un link cu ciuperci comestibile ,cred ca au alte denumiri in functie de regiuni.

    http://www.liis.ro/hosted/atestate/c...omestibile.htm

    Manatarcile se gatesc tocanita ,delicioase ,cu ceapa ,sare ,ce vrea fiecare ,rosii ,se fierb cu putina apa ,ca lasa ele destula ,se fierb usor.

    Palaria de manatarca se poate pune pe plita unde s-a presarat putina sare ...nu se lasa mult ,sunt minunate.

    Galbiorii(sau urechiusele) se toaca maruntel ,se face tocanita cu ceapa ,usturoi,sare ,rosii,ardei ,patrunjel frunze din belsug....cu mamaliguta Wow!

    Se pot mura cu otet ,dar inainte de a se pune cu solutia de otet la borcane se oparesc in cateva clocote .In borcan,musai catei de usturoi ,se mai numesc si buretii betivului .

    Champinioanele se pot face aperitiv : palaria se pune la cuptor in tava ,cate incap ,cu un praf de sare si putin unt in palarie,tava unsa cu putin ulei.Cand s-au copt(dureaza putin)se racesc, ,palariile se umplu cu urmatorul amestec: piciorusele fierte,tocate ,amestecate cu maioneza dint-un ou ,se dau la rece .Excelente .

  6. #21
    Alchimiel este offline USER Bobocel
    Data inscrierii
    ianuarie 2008
    Posturi
    455

    Implicit Re: Ciupercile consolidează sistemul imunitar

    Ciuperca GANODERMA ... revitalizeaza, reface tesutul,... intinereste...

    cine doreste? cine pofteste?....

  7. #22
    cris este offline Utilizator De'al casei
    Data inscrierii
    septembrie 2006
    Posturi
    2.533

    Implicit Re: Ciupercile consolidează sistemul imunitar

    dar unde se gaseste,ca eu am cautat mai demult ,dar n-am gasit.
    Vasele cu apa nu mai sunt suficiente.
    Duceti-ne direct la izvor!

  8. #23
    Alchimiel este offline USER Bobocel
    Data inscrierii
    ianuarie 2008
    Posturi
    455

    Implicit Re: Ciupercile consolidează sistemul imunitar

    Citat Citat din cris Vezi post
    dar unde se gaseste,ca eu am cautat mai demult ,dar n-am gasit.
    te inscrii la Ganoderma si dai comanda de produse... toti care au luat ganoderma au simtit ceva
    au produse gen cafea(care nu are cafea... radacini si ganoderma...e misto la gust)
    diferite suplmente naturiste... cu ganoderma si alte plante...
    spirulina cu ganodema(fulgi)...
    si alte produse...

    mama e inscrisa si la ea se simte efectul... ca ea e mai sensibila si ganaderma pana acum a avut cel mai mare randament...

    inlusiv regenerare


    App. Am postat si la nemurire... o metoda de a deveni nemuritor e prin consumul de Ganoderma (in Malayesia este considerata ca fiind magica)...in fine in cantitati mai mari...eu vreau ciuperca propri-zisa... ... dar is bune si produsele din Gano...

  9. #24
    cris este offline Utilizator De'al casei
    Data inscrierii
    septembrie 2006
    Posturi
    2.533

    Implicit Re: Ciupercile consolidează sistemul imunitar

    Mi-am aruncat un ochi pe pagina lor ,interesant ,daca tu zici ca mama ta le-a incercat si a simtit efecte benefice e ceva,de cand suplimentele naturale sunt la moda si calitatea e mai scazuta.Eu am mari dubii privind unele produse.

    Ciuperca inteleg ca nu se gaseste pe la noi.

    Ps: in schimb ca am vazut pe pagina lor amestec cu ceai de redbush /rooibos/ eu l-am incercat este un bun antioxidant.
    Vasele cu apa nu mai sunt suficiente.
    Duceti-ne direct la izvor!

  10. #25
    Alchimiel este offline USER Bobocel
    Data inscrierii
    ianuarie 2008
    Posturi
    455

    Implicit Re: Ciupercile consolidează sistemul imunitar

    Citat Citat din cris Vezi post
    Mi-am aruncat un ochi pe pagina lor ,interesant ,daca tu zici ca mama ta le-a incercat si a simtit efecte benefice e ceva,de cand suplimentele naturale sunt la moda si calitatea e mai scazuta.Eu am mari dubii privind unele produse.

    Ciuperca inteleg ca nu se gaseste pe la noi.

    Ps: in schimb ca am vazut pe pagina lor amestec cu ceai de redbush /rooibos/ eu l-am incercat este un bun antioxidant.
    Ganoderma este noua... si sincer n este de asa proasta calitate... garantez...

  11. #26
    Didina este offline I.E. De'al casei
    Data inscrierii
    iulie 2010
    Locatie
    Pitesti
    Posturi
    870

    Implicit Re: Ciupercile consolidează sistemul imunitar

    Linte cu ciuperci!
    Lintea este foarte bogata in fier (mai mult decat spanacul) si in fibra.
    Se pun intr-o oala, la fiert, in apa cu putin ulei de masline, ceapa, morcov, ardei rosu si verde, usturoi taiat felii, dovlecel, se pot pune si cateva foi de spanac sau stevie, apoi dafin, piper negru, oregano, marar, sare. Se toaca marunt ciupercile si se adauga. Apoi lintea, care e tinuta cam cu o jumatate de ora-o ora inainte, in apa calduta, dupa ce se scurge apa in care a stat la inmuiat (petru a evita flatulenta). Daca e linte rapida, se fierbe totul 30-40 de minute, se dauga patrunjelul tocat si ulei de masline, se amesteca totul si se da deoparte. Daca e linte normala, se fierbe totul mimin o ora.
    Dupa masa, consumati o portocala sau orice altceva cu vitamina C, ca sa ajute la fixarea fierului. Pofta buna!
    Cu Adevarul si cu Dreptatea, tot inainte!
    Un site despre

    Pentru a vizualiza link-urile sau imaginile din semnaturi, numarul postarilor dvs. trebuie sa fie 10 sau mai mare. Momentan aveti 0 postari.

Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12

Reguli postare

  • Nu puteti crea subiecte noi
  • Nu puteti posta replici
  • Nu puteti posta atasamente
  • Nu puteti sa va editati postarile
  •